Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

A kormány bajban van

2012.12.19. 18:06 | Írta: pinter.bence

Download.jpgAz, hogy most, miközben ezeket a sorokat írom, a középiskolások és egyetemisták, tanárok és szülők ezrei újra az utcán vannak, azt bizonyítja, hogy van remény. Nem lehetett leszerelni ezeket a polgárokat a felsőoktatás ingyenességének populista ígéretével. A kormány bajban van.

„Önök elvesztették a 2014-es választást!”

– mondta az egyik dunakeszi gimnazista. Ugyan ilyen messzemenő megállapításokat nem tennék, annyi azért elmondható: az elmúlt két és fél évben ilyen csapás még nem érte az ügyesen és gátlástalanul egyensúlyozó kormányzatot. Mindenkinek rosszabb lett egy kicsit, de senkinek sem sokkal, sőt, vannak páran, akiknek jobb lett. Nem volt Kossuth tér, visszatér!, nem voltak országos sztrájkok. A nyugdíjak örökké csak emelkednek, a választási rendszer baráti. Szinte zsebben volt az a 2014. Most viszont itt egy teljes korosztály  nem is beszélve tanárról, oktatóról, szülőről és szolidáris nagymamáról  akik vagy már egyébként is szavazhatnak, vagy szavazni fognak 2014-ben, és akik azt is kiabálták, hogy Orbán, takarodj!”.

Hiába sulykolja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap, hogy a kormány megadott mindent, amit a diákok kértek, hiába próbálják elhitetni, hogy a diákok már csak azért vannak utcán mert a patás-ördögszarvas Bajnai (vagy Gyurcsány? vagy Mesterházy? ki most a tudjukki?) hergeli-űzi őket őrjöngve az utcára. Ezek az ifjú és idősebb polgárok nem azért mentek utcára, mert nem lesz ingyen az egyetem: ez csak egy része volt a dolognak. Ezek a polgárok a hazugság, a rögtönzés és a kirekesztés miatt mentek az utcára. Orbán Viktor hétvégi videóüzenetével ez a három elem csak még nagyobb hangsúlyt kapott a kormány politikájában.

A kormány ugyanis

nem az érintettekkel tárgyal (vagy nem tárgyal velük érdemben), hanem a Fidelitasszal (ezt még jobb körökben is maszturbációnak hívják): ez a kirekesztés. A kormány először nem volt hajlandó tandíjról beszélni, most pedig úgy tesz, mintha a tandíjat nem is ők, hanem valaki más próbálta volna most is bevezetni: ez a hazugság. Először minden egyeztetés és hatástanulmány nélkül dönteni a keretszámokról, illetve tetemes pénzeket kivonni az oktatásból, majd három nap alatt teljesen új koncepciót kidolgozni: ez a rögtönzés. Ez a három elem, valamint a vasárnap bekövetkezett 180 fokos kommunikációs és stratégiai fordulat tökéletesen jellemzi a kormány elmúlt két és fél évét. Ebből lett elegük az embereknek. Ebből lett elegük a diákoknak. Ebből van elege majdnem mindenkinek.

Nézzük, mik is azok a követelések, melyeket teljesített a kormány a jobboldali médiumok szerint:

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

Az, hogy mindenki ingyen tanulhat, aki eléri a bejutási pontot, az nem átfogó reform. Ezt populizmusnak hívják, kétségbeesett menekülésnek, politikai ügyeskedésnek. Jól finanszírozott, jól működő egyetemeket akarnak a tüntetők, ahová a kapott minőségi oktatásnak megfelelően nehéz bekerülni. Nem kellenek büfészakok, nem kellenek büféegyetemek, nem kellenek büféegyetemisták. Mindenki beismerheti, hogy van, aki nem való egyetemre, és vannak felsőoktatási intézmények, melyek létezése teljesen indokolatlan. Ugyanakkor ne a hallgató pénztárcája szabja meg, hogy bejut-e: szabja meg a tudása, a tehetsége, a szorgalma.

2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!

A keretszámokat a kormány eltörölte. Újbeszélül: megvédte. Persze az, hogy az átszervezésekkel kb. ennyi hallgató kezdhetné meg tanulmányait, az örömteli is lehetne. Ez pont félig-meddig teljesül, bár ez az a pont, aminek valójában a legkevésbé fontosnak kéne lennie.

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

A kormány nem jelentette be, hogy leállítanák a forráskivonást. Kevesebb, de jól finanszírozott, minőségi oktatást nyújtó egyetemre lenne szükség, mint ahogy feljebb is írtam. Ne mondják, hogy nincs pénz, miközben látjuk hogy van, pl. stadionokra.

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

Racionális kívánalom a kormány részéről, hogy aki az állam pénzén tanul, az dolgozzon is itthon. Én viszont azt mondom: teremtsen a kormány olyan helyzetet az ország viszonyaiban, hogy megérje itthon dolgozni, ne pedig erőszakkal érje el az itthon maradást. Kapjon annyi pénzt orvos, tanár, balneológus, ápoló és fizikus, amennyit megérdemel, és akkor nem fog elmenni.

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

Szóba sem került a probléma bármiféle rendezése.

A fentiek alapján:

mit is teljesített a kormány? Majdhogynem semmit. A kormány is érzi, hogy bajban van, ezért próbálja elkapni a legpopulistább szlogeneket. Korábbi félelmem azonban alaptalan volt: ez a tüntetés már nem csak a tandíjról szól. Ez a tüntetés már Orbán Viktorról, és a majdnem mindenki számára vállalhatatlan rendszeréről szól, amit korábban hajlamosak voltak kormányzati szereplők a Nemzeti Együttműködés Rendszerének csúfolni. Világos, mint a nap: a valódi nemzeti együttműködés most ott van az utcán, és azt kiabálja, hogy „Elkúrtad!”.

533 komment · 3 trackback

Címkék: tandíj felsőoktatás egyetem tüntetés keretszámok diákok hallgatók

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr664973537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A keretszám marad, csak más lesz a neve 2012.12.19. 21:30:53

Hazugságok és káosz. Ezzel a két szóval lehetne jellemezni a kormányzati kommunikációt az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus megvágásának bejelentése óta. Úgy tűnik, a döntéshozók ezúttal jócskán elszámolták magukat: ebben a ciklusban még ...

Trackback: A kormány bajban van 2012.12.19. 19:57:02

A kormány is érzi, hogy bajban van, ezért próbálja elkapni a legpopulistább szlogeneket. Korábbi félelmem azonban alaptalan volt: ez a tüntetés már nem csak a tandíjról szól.

Trackback: A diákok üzenete nekünk: ébresztő! 2012.12.19. 18:38:38

Tegnap este újra tizen- és huszonéves diákok vonultak a Fővárosban, tüntettek, kiabáltak, megmutatták az elégedetlenségüket és az erejüket.  Megmutatták, hogy van Magyarországon egy olyan generáció, amelyik nem része annak a kádári posványnak, ami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 18:20:20

Igen, bajban van a kormány, mert a fiatalok nem értik meg, mi okozza a pénzhiányt. A Birodalom túl sok pénzt von el és ezért nincs a felsőoktatásra pénz. A fiataloknak a Birodalom ellen kellene tüntetniük, amint azt a békemenetesek is tették!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/12/ifjusagi-humantoke.html

Moan 2012.12.19. 18:23:35

Spec. ezzel a poszttal egyetértek. A diákoktól többet nem várhatunk el, annyit tettek amennyit tudtak, de azt már most túlteljesítették.

2012.12.19. 18:23:54

gratulálok doomhammer

agyhalott

Parci (törölt) 2012.12.19. 18:31:50

@Doomhammer: gondolom ezen remek gondolatmenetet az sem akasztja meg, hogy az EU-tól több pénzt kapunk, mint amennyit befizetünk...

moophlander 2012.12.19. 18:37:11

Ha a mi adónkból fizetik a tanulásukat, akkor ezt a tudást nálunk kamatoztassák! Ha máshol szeretnék, mert ott többet fizetnek érte, akkor abból a többől simán ki tudják fizetni! Ez egy befektetés, ami esetleg megtérül! Ha jó vagy a téren igen, ha rossz, akkor elvérzel! Miért én fizessem a te karriered, ha nem adsz nekem vissza belőle semmit?

moophlander 2012.12.19. 18:38:31

@Parci: Linket kérek a befizetett és kapott összegekről, valamint arról, mi mindenről kellet ezért lemondanunk! :)

The brain 2012.12.19. 18:40:19

Hál Istennek semmilyen bajban nincs a kormány.Max a kis tüntető paprikajancsik akik azt hiszik,hogy a bab is hús.Tessék dolgozni nem forralt bort vedelni a ballibsi fejesek pénzén.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 18:40:49

@Parci:
És mennyi erőforrást szivattyúzik ki az Európai Birodalom a cégein keresztül kamat és hazautalt profit formájában?

A diákok a kormányt támadják, pedig a Birodalom miatt nincs az oktatásukra pénz (ill. a Birodalom nem ad elég pénzt munkabér formájában).

mormix 2012.12.19. 18:42:42

A vég kezdetét láthatjuk, csatlakozni hol lehet? Nem csak a fiataloknak van elszámolnivalójuk, mondjuk az 1953-54-55-56-57 stb. korosztályoknak is (már aki nem brancsbeli állásban melegedik). Se munka, se nyugdíj, se álláskeresési támogatás. Dögöljünk éhen?
Na ebből elég volt.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 18:43:28

@Doomhammer: Ne válaszolj! Már látom, hogy agyhalott vagy. Mégis mit kezdenél az EU nélkül, mikor sem nyersanyagunk, sem energiánk nincs? Gondolkodni is kéne néha, nem csak a semmit fújni.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 18:45:00

@mormix: ..igen, a többségnek van elszámolni valója. Azt ne feledd, hogy mindig a fiatalok voltak és lesznek a forradalmárok! Most is ez történik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 18:45:08

@Kettes:
Nevetés helyett inkább azt mondd meg, hol van a pénz, ami jár? Na erre nem tudsz mit mondani!
Itt megtudod.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/11/a-mi-penzunk.html

Jaffar 2012.12.19. 18:45:46

@moophlander:
Jogos érv és elvárás lenne ez, ha ezt nem az orbánféle patkányok mondanák, akik 2 évvel ezelött pont ennek az ellenkezöjét állították.
Szerintem, ha a diákokat megkérdeznék, akkor elöbb választanák a Gyurcsány-féle koncepciót, amibenmég ráció is volt, mint ezt a tákolmányt, amit ez a pribék banda idehányt.

_most_ 2012.12.19. 18:45:51

@moophlander: ja nyilván a te adódból fizetik mindenki tanulmányait. Elárulom rajtad kívül mások fizetnek adót, a diákok szülei is, ők pedig azt szeretnék, ha az adójukat a gyerekeik oktatására fordítaná a kormány.

christophe 2012.12.19. 18:46:30

''Mindenkinek rosszabb lett egy kicsit, de senkinek nagyon, sőt, vannak páran, akiknek jobb lett. ''
Bocs de ezzel nem èrtek egyet,nem kicsit lett rosszabb,nem

Fikkentáger 2012.12.19. 18:48:19

@moophlander: én pedig tőled kérek linket arra a kurvanagy karrierre amit ezek a diplomások mondjuk idehaza tudnának építeni. Az egymillió-munkahely-mantrát ha lehet, mellőzzük...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 18:48:35

@Doomhammer: IGEN? Akkor a magyar cégek és bankok miért nem adnak kedvezőbb feltételekkel árut, hitelt a magyaroknak? Akkor a külföldiek nem boldogulnának és semmit sem szivattyúznának. Mellékesen ha a szivattyúzó külföldiek eltünnének egyik napról a másikra, visszaesnénk a XIX.-ik századba.

moophlander 2012.12.19. 18:48:53

Van egy olajozottan működő rendszer, amiben a HÖK-ok és az egyetemek rengeteg lóvét szivattyúznak ki a rendszerből illegálisan, magán zsebekbe! Ez a HÖK-ok laza szabályozásán keresztül lehetséges! Ezt féltik most a "rektor urak" és a vályúhoz közel állók! A többi meg műbalhé, amit becumiztattak sokakkal!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 18:49:21

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Nagyon szomorú, hogy nem tudod, mi az a Birodalom. Ahhoz bezzeg van eszed, hogy a kormányt gyalázzad, de a bajok valódi okáról nincs fogalmad.
Olvasd ezt:
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2011/01/penz-eletenergia-pusztito-vilagero.html

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 18:50:26

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: "Mégis mit kezdenél az EU nélkül, mikor sem nyersanyagunk, sem energiánk nincs? "

Az semmi: piacunk sincs.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 18:51:28

@moophlander: Tudod megfelelő feltételeket, tehát munkahelyeket, kiszámítható jövőt, stb. kell biztosítani és akkor nem mennek el a végzős fiatalok. Ahogy az angolok, vagy a németek sem jönnek ide tömegestől, pedig nem hiszem, hogy röghöz lennének kötve.

dranok2 2012.12.19. 18:51:48

A nagy büdös helyzet az, hogy a kormányt nem érdekelte soha annak az 1-2 szélsőségesen kormányellenes diák meggyőzés akik még kint vannak jelenleg is tüntetni. Nyilvánvaló, hogy őket soha a büdös életben nem fogják tudni meggyőzni. Két rétegből tevődnek össze ezek a fiatalok. A baloldali szélsőségesek képzik a dolog keménymagját, gyurcsányisták, HAHA-sok stb. Van egy másik liberális vonulat akiknek Kóka, Magyar Bálint, Kuncze stb az etalon. Ugyanakkor a fiatalok között végzett közvéleménykutatások nyilvánvalóvá tették hogy a 30 éven alattiak kb 40%-a jobbikos, csak ugye az ő hangjuk kevésbé hallatszik, hisz a jobbik kezében nincs médiabirodalom, ahogy a baloldal vagy a fidesz kezében.
Tehát ezeket nem fogja tudni meggyőzni a kormány, akiket meg tud győzni azok a politikailag el nem kötelezett rész.

- Akik a diákok mellett álltak, amikor a 10 500 ingyenes férhelyről volt szó.
- Akik abszurd és politikailag motivált bajkeverésnek tartják, ha valaki a MINIMUM 38 000 férőhely (+16k a mesterképzésben) ellen ugyanolyan nagy hévvel ordítozva tüntet mint a 10 500 ellen.

Akkor nyilvánvalóvá válik, hogy semmi köze a diákok érdekeihez az akciónak.

homér 2012.12.19. 18:51:56

@Doomhammer: a szekta szétveri a gazdaságot, az rohad szét. a szekta iránt már nincs bizalom. 2014!!! a szekta mocskát le kell mossuk Magyarországról!

Dzsíbox 2012.12.19. 18:52:26

@moophlander: olyan ország kell, ahol lehet és érdemes kamatoztatni. Te se akarnád magad szopatni.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 18:53:41

@Doomhammer: "Nagyon szomorú, hogy nem tudod, mi az a Birodalom."

"Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs."
(Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

"Akkor is jó módszer, ha mi szopjuk azt a valamit a kisujjunkból, esetleg más kisujjából kiszopott valamit szopogatunk tovább."
(én: itt)

Inoffensus · http://inoffensus.blog.hu 2012.12.19. 18:54:21

Le a kalappal a fiatalok előtt!

Remélem, hogy sikerül végre felrázniuk ezt az elfásult társadalmat és végre azok is aktivizálják magukat, akikre ennek az országnak nagy szüksége lenne: a nyugatos, képzett, tapasztalt, tisztességes polgárok. Nincs értelme tovább várni a csodát, a meglévő politikai osztály csak ennyire képes, amit itt az elmúlt huszonhárom évben bemutatott.

Állam-vizsga 2012.12.19. 18:54:28

A 4. ponttal illetve az arra adott reakcióval teljesen egyetértek.,

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.19. 18:55:11

hű bazz, minden demagóg libsi blogban felhorgadt a remény, hogy politikai aprópénzre váltsa a helyzetet. fujj de gusztustalan ez.

takácsbálint (törölt) 2012.12.19. 18:55:42

@Doomhammer:
az a pénz, amit te keresel az offshore pénzkiáramlás.
a guardian szerint magyarország a top 20 lúzer között:
image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 18:56:33

@Doomhammer: Tökéletesen tisztában vagyok úgy az eU kérdéseivel, mint a gazdasági kétrdésekkel is. A valódi okokat is ismerem. Az MSZMP utódjai, a mai pártok ellopták a rendszerváltást. Nem volt itt csak hatalom átmentés, valamint a régi állam vagyon szétlopása. Ne az EU-ra mutogass, hanem a rablóinkra. Csányira, Demjánra, Szélesre, és az összes mai milliárdosra. Az mind lopott vagyon! Olvasni pedig nem olyanokat fogok, mint amit ajánlottál. Mivel ismerem az igazságot:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 18:56:46

@Inoffensus: "Le a kalappal a fiatalok előtt!"

Úgy bizony. A minap leírtam már, de nem lehet elégszer: két éve a szüleik főtött hivatalokban egy nyiltatkozat kitöltésére sem voltak képesek, illetve nem érték fel ésszel, mi folyik és miért.
Még hogy "ej ezek a mai fiatalok"... EJ EZEK A MAI KÖZÉPKORÚAK!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 18:57:12

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Már hogy adjanak a magyar cégek hitelt, ha tőlük is elszivattyúzzák a komprádorok?

A LÉNYEGET kell megérteni, nem értelmetlenül a kormányt gyalázni!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/09/lathatatlan-osszeomlas.html

Sárga Király 2012.12.19. 18:57:41

@The brain: Az látszik, hogy te dolgozol. Kommentszám után kapod a pénzt, vagy órabérben?

Mária 2012.12.19. 18:57:46

"Racionális kívánalom a kormány részéről, hogy aki az állam pénzén tanul, az dolgozzon is itthon."

*

A kormánynak ne legyen semmiféle "kívánalma".

A kormány ne uralkodni, hanem szolgálni akarjon.

A kormány vegye végre észre, hogy nem a főnöke, hanem az alkalmazottja az állampolgároknak.

És ha az állampolgárok úgy látják jónak, hogy az általuk befizetett adóforintból az egyetemeknek és a hallgatók képzésére is jusson, akkor a kormány fogja be a száját, és dolgozzon ennek a célnak a megvalósításán.

mrZ (törölt) 2012.12.19. 18:57:59

Természetes hogy a birodalom a nagykapun kívül rekedteket semmizi ki.
Aki a biztonságot-pénzt választja mehet kutyának nyugatra, én inkább a farkasokkal maradok.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 18:58:45

@Doomhammer: "A LÉNYEGET kell megérteni, nem értelmetlenül a kormányt gyalázni!"

Hej, ha Douglas élne, vajon mit írna a csupa nagybetűről!?

moophlander 2012.12.19. 18:59:18

@dr. mesterseges szinezek: Nyersanyagot nem kapunk az EU-tól! Energiát pláne nem kapunk! A mezőgazdaságunkat meg tudatosan leépítették, hogy nehogy olcsó jó minőségű áruval csatlakozzunk, mert az komoly aggodalomra adott volna okot pár országnak! :)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:00:19

@Mária: "Racionális kívánalom a kormány részéről, hogy aki az állam pénzén tanul, az dolgozzon is itthon."

És követeljük, hogy újra vezessék be a COCOM-listát!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 19:00:37

@dr. mesterseges szinezek:
Miért, Douglas meghalt? Pedig a Douglast is nagybetűvvel írta.

Mária 2012.12.19. 19:02:37

@dr. mesterseges szinezek:

És a vasfüggönyt is ideje lenne már összehúzni!

Pussy Riot (törölt) 2012.12.19. 19:02:47

Mi a faxot csináltak a zegyemisták az elmúlt tíz évben, és miért most vált hirtelen olyan égetővé...
... ...
...a mi is?

lorantka_a_gall 2012.12.19. 19:03:50

@Parci: Azt azért nem árt odatenni az egyenlet másik oldalára, hogy az EU-nak elutalt pénzzel bármit ehetnénk itthon, viszont amit kapunk, azt pályázni kell, és a legtöbbször orbitális marhaságokra _kell_ költeni némi önrészt, hogy kapjunk hozzá társfinanszírozást. Üdítő kivétel például a trolibeszerzés.

Az a vitakultúra pedig, hogy rögtön le-agyhalottazod azt, aki nem ért egyet veled, leginkább a komoly érvek hiányára utal.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:03:59

@Pussy Riot: ...azért vált olyan égetővé, mert a mostani rezsim tetőzi a 23 évet!

moophlander 2012.12.19. 19:04:07

@Mittermajer Kötözködöm Mormogi Géza: Az szopatja magát, aki olyan szakmát (diplomát) akar, amivel nem, vagy nehéz elhelyezkedni! Te alakítanál olyan foci csapatot, ahol 9 csatár és két kapus van? Nehogy már a foci szabályait alakítsák a játékosok igényeihez!

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:06:03

@Pussy Riot: "Mi a faxot csináltak a zegyemisták az elmúlt tíz évben, "

Pl. tüntettek és népszavaztak a tandíj ellen, Rózsika és Viktor egyetértésével, iránymutatásával és politikai hasznára.
Rég vót, mi?

3dom'f'speech 2012.12.19. 19:08:04

ezrek?
álmodj csak, hülye buzigyerek
egy dolog bukott meg, a patkányforradalom 2.0

Behajtó70 2012.12.19. 19:08:47

"nem az érintettekkel tárgyal"

A 36 éves HÖK vezetőkre gondolsz? Akik már 10-12 éve "egyetemisták"?

És nem röhögted el magad, amikor mindezt a sok marhaságot leírtad? Vagy diktálták?

dranok2 2012.12.19. 19:09:11

@Mária: "És ha az állampolgárok úgy látják jónak, hogy az általuk befizetett adóforintból az egyetemeknek és a hallgatók képzésére is jusson, akkor a kormány fogja be a száját, és dolgozzon ennek a célnak a megvalósításán.
"

Úgy hallom épp ma jelentették be, hogy fog jutni ingyenes képzésre jócskán. Megkockáztatom, hogy az ország teherbíró képességén felül. De hát ez már legyen a következő kormány baja, hisz a most kierőszakolt hatalmas számú diák után majd ők álljak a cehet. Jöhet majd egy jó kis nyugdíj megvonás 2-3 év múlva.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:12:18

@dranok2: Azt úgy látom még nem hallottad az életedben, hogy a legjobb beruházás az oktatás!

2012.12.19. 19:12:43

én nagyon örülök annak hogy néhány fiatal képes tüntetni, csak kár hogy nincs igazuk, mert a felső oktatást igen is fizetősé kell tenni, habár azt mondják hogy sokaknak nem a fizetéssel van a baja, hanem a keretszámokkal, az összeggel és egyéb részlet kérdésekkel

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:12:46

@Mária:
" És ha az állampolgárok úgy látják jónak, hogy az általuk befizetett adóforintból az egyetemeknek és a hallgatók képzésére is jusson, akkor a kormány fogja be a száját, és dolgozzon ennek a célnak a megvalósításán."

Legyen igenis fizetős, annak aki nem vállalja a szerződést. Ha külföldön akar dolgozni, menjen oda tanulni is.
Egyébként megkapták az emelt keretszámot, ahogy a nyugdíjasok az emelést. Csak a melósnak csökkenteni a reálbére. Na ezért kellene megbecsülni a melóst, mert elmegy külföldre különben.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:15:34

@Barát Csaba: ... az egyetemektől történt hatalmas pénz megvonás (már fűtésre sem futja) szerintem nem "egyéb részlet kérdés".

JosephSmith 2012.12.19. 19:16:02

Na latom a sok buzi fideszes megerkezett, hogy vedjek a vedhetetlent. Kocsogok.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:16:22

@Barát Csaba: Az egyetemek önállósága, szintén nem "egyéb részlet kérdés."

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:16:31

500 szélsőbalos diák tüntet... Ez ám a forradalom.

1055 2012.12.19. 19:16:35

@Mária: Azt miből gondolod hogy az állampolgárok
úgy látják jónak hogy a ,,mélyszegénységben" élő
Norvégiának képezzenek az ő költségükre orvosokat?

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:18:05

" Az egyetemek önállósága"
Ha ennyire önállóak szerezzenek pénzt a fennmaradásra, Mondjuk szedjenek tandíjat.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:21:59

@HomicideWatch: "500 szélsőbalos diák tüntet... Ez ám a forradalom. "

6 éve a hírtévé szerint az volt az üdvözlendő forradalom, hogy kétszáz fradi béközepes autóforma fáklyák fényében leamortizálja a tévé székházát.

Tudom, ez közelebb áll a felelős polgári szívhez.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:22:38

@HomicideWatch: "Ha ennyire önállóak szerezzenek pénzt a fennmaradásra,"

Pont mint az egyházak.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:23:01

Ezt a pénzt nem a bulizó egyetemistákra, hanem a közoktatásra és felzárkóztatásra kelenne költeni.

A HÖOK pedig ne csináljon úgy mint aki tárgyalni akar, ha soha nem megy el amikor lehetősége lenne.

Mária 2012.12.19. 19:23:26

@lorantka_a_gall:

"az EU-nak elutalt pénzzel bármit ehetnénk itthon, viszont amit kapunk, azt pályázni kell, és a legtöbbször orbitális marhaságokra _kell_ költeni "

*

Ha orbitális marhaságok megvalósítására pályázol, akkor nyilván orbitális marhaságokra kell költeni a pénzt.

nnnnnnnn 2012.12.19. 19:23:38

Nincs bajban, inkább csak nagyon erőlködik a balliberális média, hogy úgy látszon, bajban van.

mcs77 2012.12.19. 19:23:52

Gratulálok a jó poszthoz, és kívánom igazad legyen Pinter Bence. Mégis attól félek idővel kifullad, az Orbán Társulat pedig nagyon jól tud fárasztani. Elég-e az idealizmus (illetve van-e elég idealista diák) ahhoz hogy az oktatás átfogó reformját kiverekedjék a jelenlegi kormányból? Ha ez például valós cél, akkor ez kemény és keserű csata lesz. Gyakorlatilag a kormánynak zéró koncepciója van, és nincs olyan szakember a környékükön aki elég kompetens lenne a kérdésben.

Egy átfogó reform legalább egy éves kemény előkíszítést igényel. Egyeztetéseket a legjobb szakemberek bevonásával, modellvizsgálatokat, elemzéseket, sőt társadalomkutatást. Például kérdés az, hogy kíván-e a mai fiatalság egy olyan felsőoktatási rendszert, mely a társadalmi mobilitás motorja lenne? És ez nem egy egszerű kérdés, főleg finanszírozási szempontból. Ha például ezt a keretszámot nem-hogy nem csökkenteni, hanem emelni szeretnénk, akkor az önfinanszírozás megkerülhetetlen.

Évekkel ezelőtt felmerült egy ilyen rendszer lehetősége, és a diákok berzenkedtek a leghangosabban. Illetve "diákképviseletek" mint a HÖK. Például volt egy olyan elképzelést, hogy beengedni rengeteg hallgatót (alulról nyitott rendszer) és az önköltséget az első két tanulmányi év teljesítménye alapján kialakítani. Csakhogy évekkel ezelőtt mintha a tandíjtól való teljesen merev elzárkózás volt a "dikákképviseletek" álláspontja. És nem véletlenül használok idézőjelt. A HÖK például számos politikust "adott" már olyan remek pártoknak mint a Jobbik.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:25:29

@HomicideWatch: "Ezt a pénzt nem a bulizó egyetemistákra, hanem a közoktatásra és felzárkóztatásra kelenne költeni."

Nem vettek fel a dolgozók gimnáziumába?

Bonaparte 2012.12.19. 19:25:33

@Fikkentáger:
Pedig az az egymillió munkahely meglesz. Igaz, nem pluszban, hanem mínuszban.

Mária 2012.12.19. 19:25:52

@Behajtó70:

Kövér Laca életrajzát láttad már?

Dajcs Tompika életrajzát láttad már?

Girószász életrajzát láttad már?

Bónusz kérdés: Kósa Lala életrajzát láttad már?

deneskata 2012.12.19. 19:26:55

@HomicideWatch: Szélsőbalos az, aki nem elégedett a kormánnyal. Ugye?

redriot77 2012.12.19. 19:27:15

@HomicideWatch: inkább ez mint amikor néhány futballhuligán megostromolta az MTV-székházat, bejutott hogy aztán kifossza a csoki és kólaautomatákat!

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:27:15

@HomicideWatch: "Pont mint az egyházak, egyetértek. "

Részemről üdvözlöm a közös álláspontot, másrész megemlíteném, hogy ezzel a nagymagyar polgári sztenderd szerint komonista lettél, illetve a kereszténységre támadtál. Milyen érzés?

regress 2012.12.19. 19:27:36

@Pussy Riot: azt amit te még soha,tanultak@Behajtó70: olvasd már el azt a levelet amit a b. zsótinak írtak,addig ne égesd itt magad

dranok2 2012.12.19. 19:28:28

@dr. mesterseges szinezek: A mostani tüntetők meg se mernének mukkani, ha egy szemkilövető rezsim lenne uralmon.

Akkor nagy bátorság kellett kimenni az utcára, amikor véresre vertek és kilőtték utcán sétáló emberek szemét. Akkor én pl nem mertem kimenni az utcára, szó szerint.

Mostani tünetők azért mennek ki, mert TUDJÁK, hogy hajuk szála sem gördül, mert már nem ez a rendszer van. Ha most is lenne csak 50 kilőtt szem, utána vajon mekkora lenne a tilatkozás? Akkor kiderülne, hogy ki a valódi tüntető és ki az aki jó buli a haverok meg a fanta miatt megy.

Bonaparte 2012.12.19. 19:29:15

@Doomhammer:
"A LÉNYEGET kell megérteni", és nem marhaságokat beszélni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.19. 19:30:38

@Bonaparte:
Marháskodás mellett vannak érdemi és nívós ellenérveid is?

Csetepaté márki 2012.12.19. 19:31:34

Kormányváltás kell!
LOP-STOP! Több pénzt az embereknek!

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:33:43

@Csetepaté márki: Úgy érted, ne a zemberekkel fizettessék meg? hogy adócsökkentés kell, mert az pörgeti fel a gazdaságot? hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve?

Mária 2012.12.19. 19:35:24

@dranok2:

"Úgy hallom épp ma jelentették be, hogy fog jutni ingyenes képzésre jócskán. Megkockáztatom, hogy az ország teherbíró képességén felül."

*

2013-ra 120 milliárdot terveztek a teljes felsőoktatásra.

Ezzel szemben, csak az arányok kedvéért:

2011-ben Simicska cégeire 300 milliárd jutott.

Nagyjából ugyanennyibe, 300 milliárdba került EDDIG Orbán pávatánca, és hogy nem kötötte meg a megállapodást az IMF-fel

3 milliárd a Századvégnek 2012-ben.

3,2 milliárd az Orbán kampányait támogató alapítványára az USA-ban szintén 2012-ben.

200 milliós kampány az IMF ellen?

280 millió forint Orbán kérdőíveire 2012-ben?

*

És ez csak a jéghegy csúcsa...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:37:17

@Mária: Egy stadion többet ér, mint bármilyen stúdium.

deneskata 2012.12.19. 19:37:25

@$$$=$$$: Hát persze, hogy nincs bajban. Csak a torka véres :)

Csetepaté márki 2012.12.19. 19:37:27

@dr. mesterseges szinezek: "hogy adócsökkentés kell, mert az pörgeti fel a gazdaságot?"

Pontosan! Ezért kell jönnie az adócsökkentés kormányának!

prometheus_X 2012.12.19. 19:38:27

Ez egy agytemető. Másért nem tudom elképzelni, hogy ennyi agyhalott fidesztroll kommenteljen itt, mint amennyi.

Ha kihúznátok a fejeteket a kormányzati kommunikáció (és/vagy a "safarovibbik" kommunikáció) seggéből, akkor - némi idő elteltével, miután a szart letöröltétek az arcotokról és a szemetekről - Ti is látnátok, hogy mi zajlik az országban.

Az, hogy számotokra nem egyértelmű, vagy azt jelenti, hogy még mindig benne van a fejetek a fent nevezett segg(ek)ben, vagy azt, hogy fizetést kaptok azért hogy hülyeségeket írkáljatok. Az egyik reménytelen, a másik szánalmas - nem tudom, hogy melyik a jobb a kettő közül.

Mária 2012.12.19. 19:38:43

@HomicideWatch:

"Na ezért kellene megbecsülni a melóst, mert elmegy külföldre különben."

*

A "melósok" már rég elmentek külföldre.

Nem azért van kevés a jó szakmunkásból, mert sok a diplomás, bár tudom, hogy Orbán propagandagépezete ezt sulykolja.

Azért van kevés a jó szakmunkásból, mert bolond lenne itthon, éhbérért, feketén a belét kidolgozni, amikor külföldön nyolc órás bejelentett munka és korrekt fizetés várja.

Nem tudtad?

fal_adja_a_masikat (törölt) 2012.12.19. 19:39:53

20 000milliárd Ft állaim vagyon eltűnt
25 000milliárd Ft az állam adóssága
20 000milliárd Ft kifizettünk kamatra
45 000milliárd Ft kiment off-shoreba
30 000milliárd Ft nyugat-európában

Most 20milliárdot akarnak spórolni a felsőoktatáson. Tessék kiszámolni, hogy az a fenti összegekből hányszor jön ki. És hogy ki felelős azért hogy a fenti vagyon, jövedelem eltűnt az országból.

A diákok felháborodása jogos, de sose felejtsék el, hogy az mszp és szdsz-nek köszönhető az, hogy éhenhalnak embrek és megfagynak, százezrek elveszítették a lakásukat, milliók az állásukat, az átlagfizetés meg ott van mint 90-ben...

És ez az mszp, szdsz nagyon érdekelt abban, hogy a diákok tüntetése az ő hatalomba kerülésüket is elhozza újból.

Mária 2012.12.19. 19:40:44

@JosephSmith:

"Na latom a sok buzi fideszes megerkezett, hogy vedjek a vedhetetlent. Kocsogok."

*

Küldte nekik az SMS-t Kubatov :)

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.12.19. 19:43:07

@dranok2: figyi te szarházi komcsi, a mostani tüntetők nem törnek zúznak. ez a különbség a fideszes komcsi söpredék és a magyar emberek között.

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:43:50

@Doomhammer: Te el is hiszed, amit írsz? Mert az tragédia! Hogy lehet, hogy stadionokra van pénz, de az oktatásra, a JÖVŐNKRE nincs?

Netuddki. 2012.12.19. 19:44:06

@moophlander: "Ha a mi adónkból fizetik a tanulásukat, akkor ezt a tudást nálunk kamatoztassák!"

Ócska, fideszes terelés. Mint ahogy a röghözkötés is. Ha azt akarjátok kisfácán, hogy itthon dolgozzanak akkor olyan gazdasági környezet kell ahol lesz munka is. Ugyanis a csekkeket minden hónapban be kell fizetni , lakni és enni kell B+!
A nagy kérdés, hogy a fidesz kormány mit tett a gazdaság helyreállításáért? Röviden és tömören lóphaszt se, inkább rontott a helyzeten...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.19. 19:44:24

1., Az IMF nem köt Magyarországgal egyezséget, mert nincs egyensúlyban az eladási GDP és a vásárló erő! Kb nyolcszoros a különbség!

2., Az, hogy az állam nem alkalmazott erőszakot a diákok ellen, javította a FIDESZ népszerűségét!

3., A felsőoktatásnak a pénzért cserébe kötelezettségei vannak!

4., Bizonyítható az uszítás intézményeken belül, még videofilmek is készültek róluk...

5., A lépés.. szétválasztja az állam az iskolák autonóm érdekét és a diákok érdekeit, ugyanis a szülői munkaközösségek és a felsőoktatásban a diákönkormányzatok fogják kijelölni az iskolák igazgatóit...

A kormány stabil! A következő választásokat is fogja vinni, max FIDESZ-JOBBIK koalícióval...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:44:49

@Csetepaté márki: "Ezért kell jönnie az adócsökkentés kormányának!"

Itt már nem volna szerepe, hiszen a zadók elképesztő mértékben lecsökkentek - hála az unortodox gazdaságpolitikának -, rögtön a közbiztonság kéthetes rendbetétele után.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:44:52

@fal_adja_a_masikat:

Ennyi..

Nagyjából mindenkinek tudni kell, hogy most már csak azért tüntetnek, hogy az MSZP bevezesse a tandíjat..

Még 1--2 hétig tüntetnek aztán tényleg szurkolni fogok én is az MSZP-nek.

Nyerjenek, kúrják el ahogy szokták, vezesség be a tandíjat, ahogy Bokros óta tervezik.

Ha nem kell az ingyen tanulás a dikákoknak és tüntetnek akkor nem kell.

tamatomi 2012.12.19. 19:45:01

@The brain: Hülye vagy a mint a kedvenc koklerkormányod. Ez már régen nem erról szól. A szemétség átlépett egy határt , már régen esedékes volt volt, hogyí történjen valami.
A pávatános pofára esett és ott is marad. ...és ez csak a kezdet. nem lehet mindenkit palira venni, csak
benneteket./ egyre kevesebben vagytok.

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:45:37

@fal_adja_a_masikat: "az mszp és szdsz-nek köszönhető"
Mondjuk úgy, hogy nem kizárólag nekik. A kiadásnövelő intézkedéseket a fidesz egymást taposva szavazta meg az "elmútnyócban" amikor meg vissza kellett volna fogni a kiadásokat, demagóg népszavazásokkal, és az uszított zsoldosaikkal keresztbe feküdtek az úton.

Mária 2012.12.19. 19:46:40

@fal_adja_a_masikat:

"És ez az mszp, szdsz nagyon érdekelt abban, hogy a diákok tüntetése az ő hatalomba kerülésüket is elhozza újból."

*

Ráadásul a mocskoskomcsik még a gonosz Ron Werbert is megint megszerezték maguknak :)

Pedig a Nemzeti Oldal már 2011-ben is összeszarta tőle a gatyáját :)

Tragikus egyébként, hogy a Heti Válasz már 2001 őszén összegyűjtötte azokat a "rágalmakat", amik most, 11 év múlva ugyanúgy megállnának egy Fidesz elleni választási kampányban:

mkdsz1.freeweb.hu/n14/Szocialistaszellem.htm

Bonaparte 2012.12.19. 19:46:54

@Doomhammer:
Az ellenérveket már többen leírták itt. A tények számodra nem elégséges érvek?

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:46:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "tényleg szurkolni fogok én is az MSZP-nek."
:D Na azt szeretném én látni!
Az ugye nem gyanús, hogy a diákok közül egy se akar tökingyen felsőoktatást, ezt csak a Pravda nyomatja.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:47:41

@Mária:
Nem csak a szakmunkások a melós, hanem a multinâl dolgozó bérrabszolga is, akivel fizettetitek a nyugdíjemelést és a külföldre vándorló dross egyetemistákat. Van sok diplomás aki szakmunkát végez.

Tudod ilyen ez a kapitaluzmus, ha nincs igény a piacin a diplomásra, akkor nem kell az államnak finanszírozni. Ha rögtön egyetem után külföldre akar menni, akkor menjen egyetemi előtt és tanuljon Ott.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:47:51

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Egyetértünk..

Ma már mindenki az MSZP-s tandíjért tüntet.

Kár hogy ezt csak az MSZP és mi tudjuk, szerencsétlen tüntetőknek erről fingjuk sincs.

masszív 2012.12.19. 19:47:53

@moophlander: társadalmi szolidaritásból meg azért is mert a te diplomádat is mi fizettük és nem fizettél vissz a semmit

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.19. 19:47:57

@kovi1970: A felsőoktatásban dolgozna a szürke állomány... az, hogy mivel tud kilábolni a gazdaság a szarból, ahhoz nekik kellene megmondani a frankót.. dehát... az emberállomány nem sokat ér.. elmebeteg adóóóóbáááázíííís szajkózók meg ilyenek vannak benne...

Aki meg egy kicsit is ért a gazdaságtanhoz meg röhög rajtuk...

Mi a baja a gazdaságnak?! Nincs forgótőke képzés... nins energia hordózó bányászat, nincs nyersanyag előteremtés... csak ennyi.. minden alapanyag, energia import és gyakorlatilag gyarmat vagyunk...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.19. 19:48:03

@kovi1970: na, ha elmegy...majd visszafizeti
oszt jónapot. úgy hívják, tanulmányi szerződés. a cégemnél idén 5-öt kötöttünk kb. kitaníttajuk, aztán meg megy a konkurenciához? nem. az nem megy. akkor fizesse magának.

Mária 2012.12.19. 19:48:04

@Mária:

Bocs, 2001-ben szarta össze tőle a Nemzeti Oldal a gatyáját :)

collateral collector (törölt) 2012.12.19. 19:48:34

@dranok2: "... A mostani tüntetők meg se mernének mukkani, ha egy szemkilövető rezsim lenne uralmon.

Akkor nagy bátorság kellett kimenni az utcára, amikor véresre vertek és kilőtték utcán sétáló emberek szemét. Akkor én pl nem mertem kimenni az utcára, szó szerint.

Mostani tünetők azért mennek ki, mert TUDJÁK, hogy hajuk szála sem gördül, mert már nem ez a rendszer van. Ha most is lenne csak 50 kilőtt szem, utána vajon mekkora lenne a tilatkozás? Akkor kiderülne, hogy ki a valódi tüntető és ki az aki jó buli a haverok meg a fanta miatt megy. ..."

Ezek a tüntetők nem dobálnak Molotov-koktélt a rendőrökre, nem gyújtják fel a várost, nem törnek kirakatokat és autókat. jelentős különbség. Megértem, hogy 2006-ban nem mertél kimenni. Én sem mertem volna a helyedben kimenni, hogy gyújtogassak és rendőröket dobáljak :p

fal_adja_a_masikat (törölt) 2012.12.19. 19:48:48

@félázsiai nemecsek ernő áruló: de azért ugye jobban utálod azokat akik 150 000milliárd Ft-ot úgy loptak el,hogy nyoma sincs. Mint azokat, akik TERVEZNEK építeni 3 stadiont, ami 50 évig ott fog állni. Nincs egy normális multifunkcionális sportstadion a 2 milliós budapesten. A debreceni libalegelő meg ne mondjam milyen szinten van...

Szóval amikor felteszed magadban a kérdést, vagy felháborodsz, hogy miért kell 50milliáérdt 3 stadion, akkor mindig tedd fel a kérdsét, hogy hova tűnt az a 150 000milliárd Ft, ami az mszp, szdsz, kommunisták elloptak. Akikből természetesen bőven van a fideszben is.

Ha odáig eljutsz, hogy nem szavazol a fideszre, mszpre, dk, hh,millára, akkor már egy van esély..

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:49:03

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Fel is készülhettek hasonlóra..

Nagyjából az MSZP hatalomra kerülésétől megtudjátok hogy mi az a tüntetés..

Ez csak játszótér.

Egyallampolgar 2012.12.19. 19:49:03

Bizony, hogy "Elqrták" . Csak ha rákapcsolok az ATV-re az előző elqrók okoskodnak Olgának teljes átéléssel.

A politika akkor lenne más, ha a számomra komolyan vehető E2014 trió előállna a saját változatával. Mert az kevés már kedves szocipárt amit Orbán is csinált négy éve, miszerint ő attól lenne jobb kormányzó, hogy ezen a területen sem csinálna semmit.

Elkanyarodtam. A poszt jó. Igen sokaknak ebből a fékevesztett bármilyen szakmai alapot nélkülöző demagóg rögtönzésből van elege. Ami persze szokás szerint kiegészül a haverok (jelen esetben Simicska-Nyerges-Széles) arcátlan hizlalásával.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:49:37

@pirosfeherzoldezamagyarfold: "a mostani tüntetők nem törnek zúznak. "

Elveszel a részletekben. A tévészékházat auszgetippelt azért kellett értékcsökkenteni, kocsit azért kellett felgyújtani, mert ők már akkor tudták, hogy a 23-án szemkilövés lesz, és megelőző csapást akartak mérni.
Ha nem nyúlták volna le az automata tartalmát, a későbbi érintett mindkét szeme odalett volna - ők megtették, amit meglehetett, dacára a fradi alsóbb osztályba esésének.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:51:29

@Egyallampolgar:

Azt ugye tudod, hogy
- Bajnai elsőként lépett be Gyurcsány vezette KISZ utódszervezetbe,
- Bajnai együtt sörözött, dumált, szoros kapcsoltaot ápolt Gyurcsánnyal
- Hogy cégeinek irányítója volt, aholis Hajdú BÉT-hez óhasonló céeg felszámolása volt a feladat
- Hogy ő volt a Gyurcsány minisztere, majd helyttese
- Hogy most is jelen pillanatban a kampány vezetője Gyurcsány egykori fő kampány tanácsadója.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 19:52:34

@Mária:
" Azért van kevés a jó szakmunkásból, mert bolond lenne itthon, éhbérért, feketén a belét kidolgozni, amikor külföldön nyolc órás bejelentett munka és korrekt fizetés várja."
A sok ingyenélő miatt alacsony a bér, mert nyugdíjemelés az kell és ingyenes kutyafasza. A hülye balosok ezért Persze inkább a jövedelemadót emelnêk. Le kell állni a versenyszférában dolgozók nyúzásával.

Szociknak vége 2012.12.19. 19:53:39

pinter.bence

Igen eredeti poszt, orbántakaroggy!

Szívesen olvasnám mi lesz a fidesz után, de erről
nem írtál. Nem mintha a diáktüntetés komoly lenne.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:53:45

@collateral collector:

Te szemét állat.. Gyurcsány és az MSZP 40ezer békés tüntetőre támadt a rendezvény vége után 5 percccel, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.

Ellenzéki képviselőt rugdostak a rendőrök ájulttá "Mocskos Fideszes" felkiálltások közepette.

Majd ezen másnak parlamenti képviselőik gúnyolódtak..

Ezek a férgek a te bázis demokratáid majom.

Mária 2012.12.19. 19:53:48

@HomicideWatch:

"Tudod ilyen ez a kapitaluzmus, ha nincs igény a piacin a diplomásra, akkor nem kell az államnak finanszírozni. "

*

Tudtad, hogy a piacon sokkal nagyobb igény van diplomásokra, mint középfokú végzettségű emberekre?

Tudtad, hogy egy diplomás sokkal rövidebb idő alatt talál magának állást, mint egy középfokú végzettségű ember?

Tudtad, hogy Orbánnak fingja sincs a piacgazdaság működéséről, hiszen egyetlen napig sem dolgozott sehol, pláne nem a versenyszférában?

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:54:16

@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Mondjuk úgy, hogy nem kizárólag nekik."

Azt hiszem, a minap olvasott allegória még bekerül a történelemkönyvekbe: az MSZP-SZDSZ mint pusztító. marhaelhajtó német sereget elkergette az erőszakoló, a fejlődést lehetetlenné tevő szovjet sereg, a Fidesz.
Reméljük, tényleg csak ideiglenesen állomásoznak.

Netuddki. 2012.12.19. 19:54:38

@Con Storm: Ha az állam sok pénzt von ki a gazdaságból és elszórja hülyeségekre az nem éppen a gazdaságot erősíti.
Ha az állam nem szedi be mindenkitől egyformán az adót azzal a feketegazdaságot támogatja. Ami egyenes út a versenyképtelen, adócsaló cégek túlélésének, a becsületes adózók tönkremenetelének.
Most mit akarsz mondani? Nem kell adóreform? Persze, hogy kellene...

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:54:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A másik blogon már bemásoltam a 6 pontot, ott már meghunyászkodtál. Te szeretsz házhoz menni a lófaszért?

@fal_adja_a_masikat: A helyzet az, hogy a büdös kurva életben nem lopott SENKI annyit kormányközelben Magyarországon, mint Viktor. Az "elmútnyócban"mi tudtunk EU-s pénzeket lehívni, és munkahelyeket teremteni. Ma ezt egyes egyedül Simicska Lajos tudja. Négyszeres-ötszörös áron a valóshoz képest. Nem a magyar emberek, csakis kizárólag Orbán, és a maffia-bandája. Szerinted miért akarják megvonni tőlünk az EU-s támogatásokat?

Ez a 150 ezer milliárd, amit leírtál egy egyszerű humbug. Hogy te elhiszed, hogy Magyarország éves költségvetése teljes összegének tízszeresét ellopták az "elmútnyócban", akkor veled elég komoly problémák vannak!

2012.12.19. 19:55:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

ezt nézd végig és látni fogod hogy gyurcsány bajnain kívül kikkel ült egy asztalhoz:

www.youtube.com/watch?v=FpBnx0kcANY&feature=share

Netuddki. 2012.12.19. 19:56:02

@FILTOL: Kevered a cégedet az állammal. Sajnos sok megélhetési politikus is ezt teszi, ezért tartunk itt ahol...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 19:56:07

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Te olyan hülye vagy mint a segg.. Egy kurva érv nem sok annyit se írtál soha életedben.

A 6 pontból mind teljesült, csak a röghözkötés nem. Nagyon helyesen.

A többi mint ahogy már te is bevallottad, csak az MSZP-s tandíj bevezetéséről szól.

Mária 2012.12.19. 19:56:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nem baj, hogy a hülyeségeidet nagyjából mindenki leszarja?

Szólj Kubatov elvtársnak, hogy tegyen fel egy másik lemezt, mert ez már kopott.

Vagy cserélje le a droidját egy modernebb típusra.

_most_ 2012.12.19. 19:56:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: ez demagógia. A lényeg Bajnai jobb miniszterelnök volt, mint most Orbán, persze ez igazán nem nagy teljesítmény.

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:57:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mi az hogy csak a röghöz kötés maradt? A többi feltétel egyáltalán nem teljesült.

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

Egy három nap alatt válságkommunikációs szempontokat figyelembe véve összedobott valami nem reform hanem káosz, ezt nem részletezném tovább.

2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!

Egyelőre annyit ígér a kormány hogy felveszik az 55e hallgatót, de pénzt nem ad, tehát az állami ösztöndíjas rész nem áll meg. Illetve, ha jól látom akkor a korábbi költségtérítéses formát megszüntetik, tehát aki nem fér be az állami keretszámba azt a képzés teljes költsége terheli, ezzel a jelentős számú költségtérítéses hallgató tandíját emelték meg drasztikusan 2-3x-ára mint korábban.

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

Majd ha módosítják a jövő évi költségvetést akkor van értelme erről beszélni.

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

Ez ugye nem teljesült.

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

Az egyetemek gazdasági önállósága, minisztériumtól független döntéshozatala fel sem merült a kormánykommunikáció szintjén.

6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

Itt is csak kérdőjelek vannak. Ez eddig 0/6.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:58:21

@HomicideWatch: Marhára érdekes, hogy amióta nem progresszív a jövedeleadó tömegessé vált az országot elhagyók tábora!
Barátom ebből láthatod, hogy nem csak a kulcs mértéke számít. Sokkal fontosabb a kiszámíthatóság és a perspektíva látszata!

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 19:59:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Jót nevetek rajtad! Egyre frusztráltabb vagy. Csak megüt a guta! :DDD

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 19:59:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Nagyjából az MSZP hatalomra kerülésétől megtudjátok hogy mi az a tüntetés..

Ez csak játszótér. "

Van egy rossz hírem: a TEK-es egy zsoldos, neki aztán tök mindegy ki fizeti kinek a leteperéséért, csak fizessen.
Nem bölcs dolog töltött revolverrel hadonászni, mert kiesik a zember kezéből, oszt jónapot.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.19. 19:59:51

@kovi1970: állami cégnél is kötnek ilyet. a lényeg, hogy ha vki fizeti a cehhet, az kér is. VÉGE annak, hogy csak jár, jár, jár, adjatok, adjatok, adjatok...kötelezettség meg semmi.
ÉS NE kezd el, hogy régen hogy volt.
régen az érettségizők max 30% ment egyetemre, mert kibaszott kemény volt a felvételi (segítek, ingyenes államilag finanszírozott egyetem), és nem volt kreditköcsögség...úgy basztak ki mint a szart.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 19:59:51

@_most_: ....mivel az eddigi legrosszabb mini szterelnök Orbán Viktor.

Parajpuding 2012.12.19. 20:00:36

Világos és tiszta beszéd!
Nyilván ez nem az a szint, amit a fidesz-orkok felfognak. De ez nem is baj. Szűköljenek csak.

Mária 2012.12.19. 20:00:50

@fal_adja_a_masikat:

"Mint azokat, akik TERVEZNEK építeni 3 stadiont, ami 50 évig ott fog állni."

*

Üresen. Ezt azért tedd hozzá.

Szét fog rohadni, mint az akasztói Stadler-stadion.

Vagy ami még rosszabb, az adófizetők pénzéből fogják fenntartani, mert a jegyekből a bevétel a hideg vízre se lesz elég.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.19. 20:01:27

Persze, hogy nem a tandíjról szól. Arról szól, hogy a 23 éve mesterségesen elfojtott valóság utat keresmagának a társadalomra erőszakolt álvalóságban mozgással szemben. Ez a küzdelem addig fog folyni, amíg az itt www.kibulizottorszag.net leírt alap probléma meg nem oldódik. Ez az igazi kérdés.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.19. 20:02:06

@ByA: van még nikked amivel nem tetted be ezt? ecsém te is ebben kattantál meg vazze.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 20:02:12

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Minden teljesült te béna hülye.

1. Reformokat akarnak, a 2-5 pontban pedig változatlanságot ami önmagában vicces.

2. Megkapták.

3. Megkapták

4. Lesz röghözkötés nagyon helyesen.

5. Mondj 1 évet, amikor nem a kormány döntött a keretszámokról vagy ponthatárról.. (A kettő közül valamelyiket mindig is a kormány határozta meg)

6. Ez egy bullshit. Aki jól tanul, az ingyen tanul akár gazdag akár szegény.

dean23 2012.12.19. 20:02:49

Orbán mehet a saját magával együttműködő rendszerével a halál faszára 2014-ben!

Netuddki. 2012.12.19. 20:02:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Ellenzéki képviselőt rugdostak a rendőrök ájulttá "Mocskos Fideszes" felkiálltások közepette."

Na ugye, hogy az orbán szervezte a csőcselék randalírozását. Ja, hogy nem csőcselék kisfácán? Mekkora kárt is okoztatok akkor?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.19. 20:03:34

@FILTOL:

Bocs, nincs más nickem. Nem játszok ilyesmit. Másba kattantam be. Abba amibe te. Üdv.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:03:46

@félázsiai nemecsek ernő áruló: '"te elhiszed, hogy Magyarország éves költségvetése teljes összegének tízszeresét ellopták az "elmútnyócban"'

Háppersze, hiszen úgy, azér jön ki a zemútkétév elnemrugaszkodása.
De majd most...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:03:48

@Mária: Egyébként a debreceni diákok már kifejtették, hogy nekik nem kell a stadion!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 20:03:58

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Ez egész egyszerűen nem igaz.

Az MSZP-től bénább kormány egész EU-ban nem volt.

Minden gazdasági mutató szerint a legrosszabbak voltunk az egész EU- ban.

Megduplázták a munkanélküliséget, 80% fölé vitták a GDP arányos hiányt.

Nem véletlen hogy a szlovákok elötti pozicióból utolsó helyre kerültünk a görögök után.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:06:28

@FILTOL: ...-. a másik én voltam. S terjeszteni fogom, amíg mindenki meg nem ismeri a valóságot. Te ismered, nem kell még egyszer elolvasnod, de ne feledd, hogy "egy újszülöttnek minden vicc új".

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 20:07:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

1. Egy három nap alatt válságkommunikációs szempontokat figyelembe véve összedobott valami nem reform hanem káosz, ezt nem részletezném tovább.

2. Egyelőre annyit ígér a kormány hogy felveszik az 55e hallgatót, de pénzt nem ad, tehát az állami ösztöndíjas rész nem áll meg. Illetve, ha jól látom akkor a korábbi költségtérítéses formát megszüntetik, tehát aki nem fér be az állami keretszámba azt a képzés teljes költsége terheli, ezzel a jelentős számú költségtérítéses hallgató tandíját emelték meg drasztikusan 2-3x-ára mint korábban.

3. Majd ha módosítják a jövő évi költségvetést akkor van értelme erről beszélni. Jellemző, hogy Balogh Zoltán még ezt sem volt hajlandó írásba adni. A szava meg egy fideszesnek annyit se ér, mint amit a kutyám szarik.

4. Ez ugye nem teljesült.

5. Mindig is az egyetemek önállóan határozták meg a felvételi eredmények, és a jelentkezők alapján, hogy hol húzzák meg a ponthatárokat. Nem a kormány! És pláne nem hónapokkal a felvételi előtt!

6. Hát persze. Azért lehet ingyen jogász, vagy közgazdász diplomát szerezni... ó várj...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 20:07:55

@félázsiai nemecsek ernő áruló:
1. Reformokat akarnak, a 2-5 pontban pedig változatlanságot ami önmagában vicces.

2. Megkapták.

3. Megkapták

4. Lesz röghözkötés nagyon helyesen.

5. Mondj 1 évet, amikor nem a kormány döntött a keretszámokról vagy ponthatárról.. (A kettő közül valamelyiket mindig is a kormány határozta meg)

6. Ez egy bullshit. Aki jól tanul, az ingyen tanul akár gazdag akár szegény.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:08:15

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nekem tök mindegy, hogy melyik volt a rosszabb. Tűzre való mind a kettő, az összes pribékljével. Remélem, hogy az ellopott 23 évért keményen megfizetnek!

Netuddki. 2012.12.19. 20:09:22

@FILTOL: Kisfácán! Akkoriban is létezett céges ösztöndíj. Sőt az "állam" még ösztöndíjat is adott egy bizonyos átlag felett. Bizony.
Ettől függetlenül az sem volt ingyen. A kollégiumért, kajáért fizetni kellett. Úgyhogy gratulálok, feltaláltad a spanyolviaszt...

2012.12.19. 20:10:54

@FILTOL: és én is belinkeltem már, annak ellenére hogy nincs ByA nickem, a stílusodhoz gratulálok:)

Netuddki. 2012.12.19. 20:11:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Akár tetszik akár nem az MSZP veterett eddig csak tüntetőket rendszerváltás óta."

Leszarom. A lényeg, hogy randalíroztatok és kárt okoztatok az adófizetőknek...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:11:31

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Minden gazdasági mutató szerint a legrosszabbak voltunk az egész EU- ban."

Tegyük hozzá, hogy egy prosperáló EU-ban - alig több, mint 50%-kal, a Fidesz mint ellenzékkel szemben.
Viktor és az ő jobbkeze elérte, hogy egy válságban lévő EU-ban is miénk a szamárpad - kétharmaddal, effektíve ellenzékmentes környezetben.

Itt tedd ki a relációjelet!

sivatagi n. 2012.12.19. 20:12:04

Gusztustalan, ahogy a judeolibsi-kommunista paraziták ráakaszkodnak a diáktüntetésre.

genyamagyar 2012.12.19. 20:13:46

Ez a poszt életem legjobb posztja. Rövid, tömör és a lényegről szól.

Drukkolok nektek, fiatalok!

nnnnnnnn 2012.12.19. 20:14:19

csak halkan jegyezném meg:

"A pártválasztók között a Fidesz–KDNP támogatottsága a novemberi 36 százalékot követően 39 százalékra nőtt"

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:14:33

@sivatagi n.: "Gusztustalan, ahogy a judeolibsi-kommunista paraziták ráakaszkodnak a diáktüntetésre. "

Ne irigykedj, inkább törődj bele a keserű helyzetbe, hogy egy diáktüntetés ritkán hoz náci gyümölcsöt!

nemecsek ernő áruló 2012.12.19. 20:16:11

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

1. Egy három nap alatt válságkommunikációs szempontokat figyelembe véve összedobott valami nem reform hanem káosz. Refirmnak azt hívják, hogy leülnek a rektorokkal, és a HOÖK-kel, és számokkal alátámasztva, költségvetési források megjelülésével. EZ NEM TÖRTÉNT MEG!!

2. Azt mondja a Gyros, hogy 55 ezren tanulhatnak ingyen, de az egyetemek pénzt nem kapnak rá. Mivel a költségvetést lezárták, és elfogadták, a magadfajta agyhalott droidokon kívül senki nem hiszi el ezt az 55 ezres számot, ami ráadásul hasra ütés alapján született, semmilyen tanulmány nem támasztja alá, miért pont 55 ezer? Miért nem 60? Miért nem 40? NYILVÁNVALÓ HAZUGSÁG.

3. Kaptak egy szóbeli ígéretet, amit Nagy Dávid írásba kért, rövid konzultáció után megtagadták. Csak nem azért, mert HAZUDTAK???

4. A röghöz kötés hazaárulás. Tetszik, nem tetszik. Ha nem tudod a megélhetést a polgáraidnak garantálni, egy EU-s ország vezetőjeként megtiltani, hogy kimenjenek boldogulni, a saját állampolgáraid ellen elkövetett MERÉNYLET!

5. És most mindkettőt ő határozza meg, ráadásul a pontokat fél évvel a felvételi ELŐTT??? WTF???

6. Sajnos a törvény nem ezt mondja.

_most_ 2012.12.19. 20:16:11

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: azért az se mindegy kik tüntetnek. Van akiknek egyszerűen4 jár a gumilövedék. Egyébként mit kell ezen annyit nyafogni, engem óvodában megdobáltak gumicukorral és egyáltalán nem fájt, a gumilövedék is hasonló lehet csak nincs többféle ízben.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.19. 20:16:59

@kovi1970: te jószagú, ez a szinted?
akkor lehajolok.
kisfácán, az van, hogy amikor INGYENESEN --- fordítok -----TANDÍJ, KÖLTSÉGTÉRÍTÉS --- nélkül lehetett egyetemre venni, akkor nem vettek fel MINDEN HÜLYÉT...vágod? 20-30% bejutott, a többi 10-15% ment fősulira, a többi szerencsétlen meg DOLGOZNI...
nem úgy mint most, hogy 70%ot felvesznek egyetemre.
röhej.
ennyi diplomát nem lehet kifizetni. a diákoknak ezt kéne megérteni.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.19. 20:17:55

" A rendőrök megkérték a szervezőket, hogy a tüntetők inkább menjenek át az Akadémia parkolójába, mert úgy látják (mármint a rendőrök), hogy a tüntetésnek nincs igazán iránya. A diákok most a Lánchídon szavaznak arról, hogy maradjanak-e vagy menjenek. A moderátor azt mondta: szerinte nem a budapesti lakosok közlekedésének megzavarása a cél, mert nem ők az ellenfelek."

A rendőrök vezénylik le a forradalmat. Hehe

Totof 2012.12.19. 20:18:09

@Con Storm: Majd ha Jobbik beengedi a maradék fideszt.

Netuddki. 2012.12.19. 20:19:14

@dr. mesterseges szinezek: A fidesz, maszop, orbán, gyurcsány, bajnai egykutya. A különbség közöttük, hogy az orbán egy megélhetési politikus a többinek saját cége van, ahonnan dől a lé.
De mindegy mert mindegyiket minden egyes forintjával el kell számoltatni. Az orbán nagy mellénnyel megígérte aztán valahogy elmaradt. Szerintem azért mert vastagon az ő fején is van vaj...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.19. 20:19:18

@dr. mesterseges szinezek: Nana! Azért simán meg lehetne hekkelni. 2 db. izraeli zászlóval, sárga csillagokkal és "Nácik haza" táblákkal. :)

sivatagi n. 2012.12.19. 20:19:44

@dr. mesterseges szinezek:

A Jobbik IT már kiadott egy közleményt, hogy nem nézik tovább tétlenül a bajnaista-gyurcsányista bolsevikok tombolását. Eddig tartott a mutatványotok kispofám. tudod A diákok között nem csak gyapjas fejű hazátlan trógerek vannak, hanem magyarok is :)

dzsugasvili 2012.12.19. 20:20:03

Hú, mennyi itt a narancsparaszt! Már majdnem olyan ez a stílus, mint az ürge bőrbe bújt imperialista ügynökök esetében.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:20:14

Az hogy a forradalom után mi lesz, kit érdekel?!

Fő hogy dolgozni, netán gondolkodnine kelljen!

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:20:59

@FILTOL: "az van, hogy amikor INGYENESEN --- fordítok -----TANDÍJ, KÖLTSÉGTÉRÍTÉS --- nélkül lehetett egyetemre venni, akkor nem vettek fel MINDEN HÜLYÉT...vágod?"

Emlékszem ezekre az időkre. És arra is, hogy jött I. Orbán Viktor, akinek eszébe jutott, hogy a pályakezdő munkanélküliek mennyivel jobban mutatnak a statisztikában, ha felsőoktatási intézménybe járnak. Azonmód meg is indokolta ezt azzal, hogy Európában - irgalomattyanehaggyel, zéró unortodoxia! - magasabb a diplomások száma, mint hazánkban, és fel kell zárkózni.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:23:05

@kovi1970: Pontosan. Aki Gyurcsányt a sunyiba kívánta, és most nem ugyanazt a sorsot szánja Orbánnak, az vagy hülye, vagy érdekből teszi.

2012.12.19. 20:23:52

Hogy nyüzsögnek itt a liberrált majmok.
Nektek nem a Nyugati téren kellene hanukázni a többi belterjessel?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:24:46

@MetroGoldwinMayer: A forradalom után mi lesz? Először is demokrácia, majd a 23 év összes rabló szélhámosának az elszámoltatása. Természetesen köztük kitüntető helyen Orbán Viktorral. Egy igazi alkotmány létrehozása, majd az ország újbóli felépítése!

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:26:31

@dr. Kóser Malac: No, itt is látszik, mekkora a kapkodás, hogy előre tervezés, jóelőre beszerzett és éppen időben elműködő danubit nélkül semmi se az igazi.

Mária 2012.12.19. 20:27:57

@sivatagi n.:

Jaja, itt a hír, bejelentkezés után érhető el a teljes szöveg:

mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=266412&lang=hun#266412

"A Jobbik felszólítja az MSZP-t, hogy az "Izraelből importált gyűlöletkampány" helyett szakmai párbeszédet és tisztességes politikai versenyt folytasson a jövőben, mert az országnak erre van szüksége - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

Az ellenzéki párt alelnöke úgy fogalmazott, hogy az MSZP "visszahozta Izraelből a mocskolódó kampányok hírhedt szakemberét, Ron Werbert, hogy ismét gyűlölethullám jellemezze a választási kampányt"."

*

Már nem csak a Fidesz, de a Jobbik is összefosta magát Ron Werber hírétől :DDD

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.12.19. 20:29:02

Nem egy kétharmadot megszavazó - általam ugyan meg nem értett, de elismerhetően értelmes és intelligens - emberrel beszéltem mostanában, akik jobban el vannak keseredve az Orbán.2.0 rendszer "eredményei" láttán, mint jó néhány inkább balos, v ideológiáktól mentes szavazó.
Most már kizárólag csak a teljesen segg hülye, beszámíthatatlan és gerinctelen takonytestű alakok képesek védeni a védhetetlent, akár hazugságokat fröcsögve 24 órában. Lásd itt is...

A céltalan, átgondolatlan, fél-amatőr vagdalózást programnak, a szembeállítás utáni lebőgést rugalmasságnak, és a manipulált, megvezető médiahíreket sikernek hazudók, mindenért másokat hibáztató kretének.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:29:09

@sivatagi n.: "A Jobbik IT már kiadott egy közleményt, hogy nem nézik tovább tétlenül a bajnaista-gyurcsányista bolsevikok tombolását."

Most töprengek, hogy adjak-e ki egy ellenközleményt, vagy ismerjem-e el, hogy elveszítettem a Jobbik IT-val szemben ezt a mindkét fél erőit felőrlő fegyverkezési versenyt.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.12.19. 20:29:13

Az ellenzék sem különb mint a Vezető, a vágyaikat vetítik ki valóságnak.... :D Az ország van bajban de nagyon, ilyen kurmánnyal meg ellenzékkel, libással meg mszmpével.

mirigy187 2012.12.19. 20:30:54

@Mária: Elmebetegek gyülekezete a jobbikban. Ma nem húzott el valaki a pártjukból. Szép lassan elbomlanak mint fing a szélben :))

genyamagyar 2012.12.19. 20:31:29

@FILTOL: hihetetlen, h nem érted ezt az egészet...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.19. 20:32:01

@Mária: Aha.
"
Budapest, 2012. december 19., szerda (OS) - Diákok, csak így tovább!

Példamutató a hazai diákság összefogása, mely az egész ország számára követendő kell legyen. Bizonyítéka annak, hogy a civil szerveződések eltökéltsége sikerre viheti a közös érdekeket.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetének elnöke

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója"

2012.12.19. 20:32:37

@Mária:

A Jobbik rámutatott arra a nyilvánvaló igazságra, hogy ron werber mocskos zsidó és a szocionisták puszipajtása.

A közlemény ezt leszámítva felesleges, mert a maszop és a tisztesség olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:32:41

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

"Nektek nem a Nyugati téren kellene hanukázni a többi belterjessel? "

Kimentem, de ott van Édesanyád részegen, és könyörög, hogy egy pohár forralt borért bárkit lemónikázik. Ezt a megalázó helyzetet inkább nem nézem. Igazán érte mehetnél, elvégre annak ellenére, hogy feszt a fejedet ütötte gyerekkorodban, mégis az anyád.

lifelike 2012.12.19. 20:32:41

remélem mások is csatlakoznak a tiltakozásokhoz

hardenberg 2012.12.19. 20:33:16

Ezeket a kilincsorrú 8-12 éve a mi pénzünkön élősködve romkocsmázó véndiákokat a milla meg bajnai pénzli!

Szociknak vége 2012.12.19. 20:34:06

Ahogy nézem több a libbancs poszt a témáról mint ahány tüntető van....:)

sivatagi n. 2012.12.19. 20:35:38

@Mária: Nocsak. Akkor eddig hazudtatok és mégsem a zsidók fosnak a Jobbiktól meg Gyöngyösi Mártontól?

porte 2012.12.19. 20:35:49

@Pángalaktikus-gégepukkasztó:
Sajnos, mint mondani szokták, ennek nem itt van az oka.
Habár a negatívumokra nagyon rávilágít a rednszer.

Vannak pozitív dolgok is, amik a marha nehéz helyzet ellenére értékelni kellene. Sajnos ezeket a pozitív
dolgokat a média negatívként állítja be.
Pl: rezsi csökkentés, szerintük égbe kiáltó bűn, mert
mi lesz ennek a következménye ha az embereke keve
set fizetnek, jaj tönkremegy a magyar gazdaság.

Egyrészt:

Bár nem ildomos vissszafelé mutogatni, de álljunk már meg egy szóra.

Az elmúlt 8 évben ki vett fel és mennyi hitelt?
Ez jelentősen meghatározza mindenki mozgás terét.
A tandíj ennek már csak egy okozata.

Hiába ha neked a feleséged felvesz egy hosszúlejáratú
hitelt és neked kell visszafizetni és te mondod meg a
gyrekeidnek hogy ez miatt nem mentek külföldre
4 évig nyaralni akkor téged fognak szidni. Nem azt aki miatt nincs elég pénzetek, nem azt aki a hitelt felvette.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:35:52

@hardenberg: Hát ez hallatlan! Nekem azt ígérték, hogy civil Vitézy Dávidból csak egy van, és ő megismételhetetlen.

Mária 2012.12.19. 20:36:23

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

"A közlemény ezt leszámítva felesleges"

Nem ezt leszámítva felesleges, hanem úgy ahogy van felesleges, és hülyén is hangzik egy olyan párt tagjától, ahol a tagok minden második szava a "büdös cigány", mocskos zsidó", rohadt komcsi", köcsög buzi".

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:37:11

@dr. Kóser Malac: ..jó lenne a fiatalok farvizén evezni ugye? Ne busulj a fiataloknak meg van a magukhoz való eszük. Magyarán le fogják kakilni Farkas Gergelyt. Nem olyan könnyű azokat befolyásolni, mint ahogy képzelitek.

sivatagi n. 2012.12.19. 20:37:18

@MetroGoldwinMayer:

Erre írtam, hogy a libbant idióták kullancsként akaszkodnak rá a diáktüntetésre. Cseppet sem feltűnő :)

Szociknak vége 2012.12.19. 20:37:23

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: a 23 év összes rabló szélhámosának az elszámoltatása.

Bajnai vezetésével?

P.Freddy 2012.12.19. 20:37:30

@dranok2:

Idézet tőled:

"...Ha most is lenne csak 50 kilőtt szem..."

Idefigyelj, te FIDESZBOLSEVIK gyökér, te KUN BÉLA unokája. Te kommunista paraszt. Ilyen ordító hazugságokkal már csak a saját fajtádat etetheted, mint a moslékkal a disznót. Zabáljátok csak egymás hígfosát, akárcsak Orbánét, és mannázatok magatok között, 2014 után a parlamenten kívül. Majd Bayer Zsolttal kézenfogva menetelhettek a faszba ahová akartok.

nnnnnnnn 2012.12.19. 20:38:51

@MetroGoldwinMayer: de ha nem is, még két nap és tényleg több lesz :D

tomwar 2012.12.19. 20:39:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A 2006-os Forradalom Martirjainak Szovetsege megalakult mar? Lenne par zsiros allas nehany regi partizannak....ize, cserkesznek!

Totof 2012.12.19. 20:39:30

@Pángalaktikus-gégepukkasztó: Akik megszavazták a 2/3-ot jobban át lettek baszva, mint akik nem a Fideszre szavaztak. Ők tényleg úgy gondolták, hogy jobb lesz. Aki nem rájuk szavazott, az nagyjából azt kapta, amit várt. Esetleg csak egy kicsivel rosszabbat.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.12.19. 20:39:31

Te Mária drága!
Mióta nem voltál a zindexen a dzsobbik lement 12%-ra, most már feljöttek 18-ig és meg sem állnak 25-ig :DD .

porte 2012.12.19. 20:39:39

1bbként meg nehogy már az ATV-ben ma látott 3 db 17 éves gyerek ossza már az észt!!!!!
Huzzanak már haza az kis tini gyökerek.

Nem szeretnének röghöz kötés?
Menni akarnak megint tanulni állami pénzen 100 ezrek csicska kommunikáció szakra.
Aztán piacon alkalmaznak ebből 3-at?

Hagyjuk már.

A másik hogy a kormány láthatóak (úgy tűnik) probálkozik a kommunikációra,.
El is hatjhatták volna őket, úgy mint gyurcsányék.
Nyilván ez a fidesz érdeke is hogy nem így csinálták,
de azért most már elegem a van a csicska 16 évesek tüntetéséből.
Hogy minden kis gimnazist azt hiszi milyen király gyerek

2012.12.19. 20:40:18

@Mária:

Jójó, de ettől még ron weber egy mocskos zsidó, a maszop meg szocionista disznók gyülekezete. Egyébként minden értelmes embernek ez a véleménye, a Jobbik mindössze tolmácsolja ezt.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:40:19

@sivatagi n.: Veszélyes játék ez, de ha okos a fidesz, akkor hasznot húzhat ebből. Végülis a maszop volt a fiatalok legelutasítottabb pártja eddig. A libbancsok meg nem kapják össze magukat 2014re, nekik marad a blogszféra.

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:40:39

@dr. mesterseges szinezek:
"Pontosan. Aki Gyurcsányt a sunyiba kívánta, és most nem ugyanazt a sorsot szánja Orbánnak, az vagy hülye, vagy érdekből teszi. "

Egyik sem. Egyszerűen csak tetszik nekik az erőszak, az elnyomó hatalom rúgdosása, a széles társadalmi csoportok megaláztatása. Ilyenek voltak 70 éve is.

Mária 2012.12.19. 20:41:19

BREAKING:

A rendőrök most vitték el a diáktüntetések két vezetőjét, aki hangosbeszélőn irányította a tömeget.

Előtte nem szólították fel a tömeget, hogy hagyják el a helyszínt, csak a két embert vitték el.

Úgy tűnik, a Fidesz még karácsony előtt ki akarja erőszakolni a finálét.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:41:33

@dr. Kóser Malac: Az sem ártana, ha Farkas Gergely megtanult volna olvasni. Ugyanis a fiatalok azzal kezdték a tüntetéseiket, hogy minden pártot felszólítottak, hogy kiméljék meg őket a jelenlétüktől, a társulásaiktól!

mirigy187 2012.12.19. 20:41:58

@Pángalaktikus-gégepukkasztó:
Én is ezt tapasztalom. A fidesz szinte minden társadalmi réteggel összeakaszkodott. Most beleszaladtak olyanba amibe beletörték azt a hülye fejüket. Hozzászoktak, hogy a mindenki csak kussol, aztán a fiatalság csak nem akar.
A buta fidesz trollokkal nem kell foglalkozni. Azok inkább éhen döglenek az orbán kép előtt mintsem elsimerjék, hogy ez a kormány egy balfasz

#szájbergyerek# 2012.12.19. 20:42:40

Hogyaszongya:

"Nem kellenek büfészakok, nem kellenek büféegyetemek, nem kellenek büféegyetemisták. "

Ez még rendben is volna de hogyan képzelhető ez el keretszám csökkenés nélkül?

Majd a klasszikus-filológia és fonalgombolyító szakosokat átképezzük orvosnak?

Nem lehet, hogy ezekkel a büféegyetemek büfészakjaival lett felduzzasztva a keretszám?

Persze most lehet vonulni, meg majd később is ha büfédipolmával nem kapják meg a tuti aktatologató melójukat havi nettó félmilláért.

Totof 2012.12.19. 20:42:43

@porte: És akkor mit csinálnak, ha költségtakarékosság címén nem megy mindenki nyaralni, csak én? Vagy veszek egy LCD tévét?

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:42:43

@MetroGoldwinMayer: Ebből lesz ismét utcai gyújtogatás. Meg fog történni az, ami a jobbantak szerint lehetetlen lenne. Mekkora volt a csalódás 2006 -ban is.

tomwar 2012.12.19. 20:42:55

@porte: MINDEN ERT AZ ELMMULT NYOLCEV TEHET. Megazallamadossag...
Mennyi a nemet allamadossg? A japan?

Hogy lehet, hogy stadionra futja, rakgyogyszerre nem?

Vagy a szocik a stadionak epitoanyagat nem loptak el? Ugyan mar....

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:44:06

@P.Freddy: "Majd Bayer Zsolttal kézenfogva menetelhettek a faszba ahová akartok. "

Ha már Bayer...
Meglepő, sőt érthetetlen, hogy bár - amint az köztudott - mindenhol izraeli ügynökök ülnek, sőt a Birodalom emberei, a zországot a Moszad forgatja, mégsem bassza senki pofán két feles között ezt a Zsótit Jahve nagyobb dicsőséégére. Ennek csak egy magyarázata lehet (a másik, a konteó valótlansága ab ovo kizárható): a Zsóti tényleg annyira erős, sőt még erősebb is, mint azt mutatja.
Nem csodálom, hogy Chuck Norris nem mert jelentkezni Megyeri-híddal kapcsolatos, névadáshoz fűződő vélt vagy valós jogaiért.

Totof 2012.12.19. 20:44:22

@sivatagi n.: Tök jó ahogy szopizzátok egymást.

porte 2012.12.19. 20:44:36

Bár nem szerettem sohase Curchill-t de volt egy nagyon jól eltalált mondata:

"Az igazi érv a demokrácia ellene, ha elbeszélgetsz 5 percet egy átlagos választóval."
- Churchill

Szóval 17 éves kis barátaim, gőzőtik gazdasági tanokról, mélyebb összefügésekről, az hogy 5000 milliárd forint
megy el az oktatásra, és arról hogy nincs szükgsünk nektek sem 2500 bölcsészkaros később mcdonaldsos
kihordó emberre, akik a mi pénzünkön tanultak.

Lehet tanulni 3000 embernek antarktiritkát (vagy mit)
csak ne a mi pénzünkön már könyörgöm.

sivatagi n. 2012.12.19. 20:46:51

@MetroGoldwinMayer:

A jobboldali diákok helyében én vadásznék a fajtajelleges nácizó hangadókra. Csak egy-két patkányon kellene példát statuálni, hogy a többi kilincsorrú meghúzza magát és diáktüntetés továbbra is a diákok jogairól szóljon.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:46:53

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: A 23 év összes szélhámosát írtam!

Mondom ki fogja vezetni az elszámoltatást? Vagy statárium lesz?

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:47:30

@porte: Te is homlokegyenest az ellenkezőjét hírdeted most, mint pár évvel ezelőtt? Nem hinném.

The brain 2012.12.19. 20:47:47

@mirigy187: Persze majd ezek megbuktatják a kormányt.A 99 %-nak halvány fingja sincs miért van ott.Lehet piálni meg ordibálni meg pár haver is itt van.Vicc.

porte 2012.12.19. 20:48:33

@tomwar: Így van a fidesznek is vannak hibái. Ez mellett nagyon helyesen fontosnak tartja a sportot.
Aki sportol az tudja mennyivel értékesebb ember
a többi demotiválatlan, lusta embernél.

A sportot népszerűsíteni kell, mert olcsóbb lesz az egészségügy és egyátalán egy sportoló dolgozó sokkal értékesebb mint egy egy nap alatt 20 cigit elszívó emós kő paraszt ember.
Szóval inkább ezt a részét hagyjuk, hogy ennek milyen hosszú távú hatása van.

Publius Decius Mus 2012.12.19. 20:48:56

2010 óta olvasom naponta, hogy a kormány bajban van.. Ehhez képest még semelyik elődje sem vezette a népszerűségi listát félidőben soha. Nem kicsit, nagyon.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:49:39

@kerek négyszög: Ebből lesz ismét utcai gyújtogatás.

Előfordulhat. De most nagyon nincs kormányváltó hanfgulat úgyhogy max tüz lenne. Vagyis inkább füst...:)))

Totof 2012.12.19. 20:50:22

@porte: Akkor miért nem a tömegsportot támogatja? Miért szűkíti az egészségpénztárról fizethető szolgáltatásokat?

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:50:42

@porte: Ilyen szépen van megmagyarázva az is, hogy a Közgép tízszeres áron kap munkákat a kollégista haver kormánytól...

porte 2012.12.19. 20:50:51

@kerek négyszög: miért hirdetem ellenkezőjét?

Egyébként tandíj nem jó dolog. Úgy hogy általánosan fizet mindenki.
Amit a fidesz akart elsőnek az se lett volna túl jó, amolyan határ eset.
De most nem értem hogy mit keresnek még a 17 évesek az utcán.
Le kéne már feküdni nem?

The brain 2012.12.19. 20:51:21

http://hetivalasz.hu/jegyzet/tuntizni-jo-58642/?fb_action_ids=4458237168233&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%224458237168233%22%3A435076086546992}&action_type_map={%224458237168233%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

sivatagi n. 2012.12.19. 20:51:58

@kerek négyszög:

Elmúltak már azok az idők komcsikám, amikor ti dirigáltatok :))

dr kíváncsivagyok 2012.12.19. 20:52:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló

Te szerencsétlen, téged még a Fideszgyík fajtád is szégyell....ne erőlködjél mert megárt !

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:52:23

@MetroGoldwinMayer: Arra utaltam, hogy mi várható akkor, ha olyasmi történik, amire a fideszzombik most azt mondják, hogy az lehetetlen. Aztán mégis...

dr kíváncsivagyok 2012.12.19. 20:53:20

@sivatagi n.: Elmégy a jó kurva náci anyádba ...

genyamagyar 2012.12.19. 20:53:33

@The brain: Lenézed az egyetemistákat? Szerinted segghülyék?

Akkor ezt most megjegyeztük...

(Kérj új IP.címet! Szükséged lesz rá!)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:53:39

@mirigy187: "A fidesz szinte minden társadalmi réteggel összeakaszkodott. Most beleszaladtak olyanba amibe beletörték azt a hülye fejüket."

Jaja, ez a diákság sajnos nem szegmentálható olyan kényelmesen, mint a rendőr-nemrendőr, orvos-nemorvos, pedagógus-nempedagógus, mert annak a nyavalyás diáknakvalónak van őse, aki lehet ez is, az is.
Ráadásul akármilyen szemétséggel direkte meg se lehet vádolni őket - persze erre jó a MaNem -, mert a hülye középkorúaknak neaggyisten beugrik a fiatal Orbán Viktor képe...

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:53:53

@sivatagi n.: No és miért lennék én komcsi? Nem látsz az orrodig sem a gyűlölettől.

mirigy187 2012.12.19. 20:54:32

@The brain: Szoktam nézni annak a kis pöcsnek a vitáját, rendszeresen lenyomják a többiek :) Az újságban legalább kiélheti magát :)

dr kíváncsivagyok 2012.12.19. 20:55:21

Majd küldi Orvbán a Fradista náci 2006 - os haverjait,...és lesz haddelhad....lesz ok közbelépni !

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:55:25

@sivatagi n.: "A jobboldali diákok helyében én vadásznék a fajtajelleges nácizó hangadókra. "

SK erre gyáva vagy, ugye, te jugend-archetípus?

sivatagi n. 2012.12.19. 20:56:19

Hogy hörögnek a csökött libsibibsik :)))

CICMÓK 2012.12.19. 20:56:27

A fent említett színésznő Törőcsik Mari volt. Az a Törőcsik Mari, aki, mint ismeretes, most nyilvánosan kéri ki magának a Fidesz-kormány miniszterének állításait.

„Abból, amit Balog Zoltán mondott, arra lehet következtetni, hogy én, akit a Nemzeti Színház delegált a szakértői testületbe, Vidnyánszky Attilát és Alföldi Róbertet is támogattam, de ez nem felel meg a valóságnak. A társulat felháborodott ezen a híren, én pedig egyszerűen tönkrementem ebbe. […] Borzasztó, hogy közel nyolcvan évesen, 57 éves szakmai múlttal a hátam mögött magyarázkodnom kell egy országnak és az általam imádott társulatomnak, de megteszem, mert annyira lesújtottak a történtek"

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:56:45

@porte: De a tandíj nem az ördögtől való, csak ésszerű keretek között. A kvázi ingyenesség érzetét kell megszüntetni. Ezért kellene a vizitdíj is. (Szerintem azzal is bepróbálkoznak még orbánék, persze más lesz a neve...)

The brain 2012.12.19. 20:56:49

Persze Pityu4Beül 5 véresszájú zsidó közé és még úgy is kiosztja őket.Hehehe

dr kíváncsivagyok 2012.12.19. 20:56:58

A héten az országban tüntető diákok közül vajon hány fog a Fideszre szavazni 2014 - ben....

mirigy187 2012.12.19. 20:57:05

@The brain: Ki mondta hogy most fogják megbuktatni. 14-ben ők is szavaznak. :) Szívás :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 20:57:56

Kitartás testvérek..

Még az MSZP-s és DK-s droidok fiataljai kitartanak..

Még 100-an menetelnek az MSZP-s tandíjért !

Félek ez így kevés lesz.. :DDD

The brain 2012.12.19. 20:58:03

@dr kíváncsivagyok: Ezeket még 10 fotelnáci is hazazavarná.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:58:04

@sivatagi n.: Csúnya végük lesz. Ma USRAEL külügyminisztériuma megbírálta Izrael újabb telepépítését a szokásosnál kicsit erélyesebben. Bajban lesznek ha nem marad barátjuk de előtte még összehoznak mégegy világháborút az rohadtul nem hiányzik.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 20:58:18

@dr kíváncsivagyok: Igen, ezért kellett nekik a Fradi. S kit raktak oda elnöknek? Hát a Kubatovot. Így kerek a világ.

Mária 2012.12.19. 20:58:32

@porte:

"A sportot népszerűsíteni kell, mert olcsóbb lesz az egészségügy és egyátalán egy sportoló dolgozó sokkal értékesebb mint egy egy nap alatt 20 cigit elszívó emós kő paraszt ember."

*

Egy stadion árából hány vidéki iskolának lehetne építeni és felszerelni tornatermet? És focipályát?

Egy stadion árából hány vidéki középiskolát lehetne szponzorálni, hogy legyen valamilyen labdajátékban saját csapatuk, saját pályájuk, saját öltözőjük, saját mezük és rendezhessenek egymás között mérkőzéseket?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 20:58:38

@dr kíváncsivagyok:
Remélem egyik sem..

Érdemes a saját bőrükön megtanulni, hogy az MSZP mögé nem érdemes beállni tüntetni.

The brain 2012.12.19. 20:58:39

@mirigy187: Max ha elfogy a füvük.Másért úgyse mozdulnak ki.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 20:58:52

@porte: "Aki sportol az tudja mennyivel értékesebb ember
a többi demotiválatlan, lusta embernél."

Csaxólok, hogy a kormány Pali bával karöltve cseszte szét azt a rendszert, hogy az munkavállaló és a munkáltató együttes hozzájárulása forrást teremt sportolási lehetőségekre -- amit a helyébe doktrináztak, az meg nem működik.

Megint a mit mondunk és mit csinálunk kettőse érhető tetten.

mirigy187 2012.12.19. 20:58:53

@dr. mesterseges szinezek: A retardáltak buknak a hazugságaikra, végül is már csak bennük van a fidesz bizodalma :)

Kerek négyszög 2012.12.19. 20:59:18

@dr kíváncsivagyok:
"Majd küldi Orvbán a Fradista náci 2006 - os haverjait,...és lesz haddelhad....lesz ok közbelépni ! "

Pont ez lesz abban az esetben, ha 2014 balul sül ki nekik. A fidesz láncos kutyája a jobbik megismétli a balhét, máris ok lesz a rendkívüli állapot bevezetésére. A kormányváltás meg elmarad...

dávidzoli 2012.12.19. 20:59:38

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsealó !: H
ha te támogatod a szellemi vasfüggönyt (hallgatórző-
dés), akkor biztos kurvára élvezted a fizikailag
megvalósulót is az átkosban.

Szociknak vége 2012.12.19. 20:59:51

@mirigy187: Ki mondta hogy most fogják megbuktatni. 14-ben ők is szavaznak. :)

Mind a 300an?

mirigy187 2012.12.19. 21:00:14

@The brain: Bízzál ebben :)) A nyugdíjas fityeszes nagyanyók is ki lesznek vágva a szavazás rendszeréből ha csak a kubatov lista révén véletlenül nem regisztrálódnak be maguktól :)

mirigy187 2012.12.19. 21:01:00

@MetroGoldwinMayer: Látom próbálkoztok kicsinyíteni. bebuktátok. A híradók ezzel voltak tele, igaz a rémhírtv nem de azok annyit is érnek

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:01:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Még az MSZP-s és DK-s droidok fiataljai kitartanak.."

Kellemetlen dolgok történnek igaz? Jöhet a szokásos gyűlöletszöveg...

Mária 2012.12.19. 21:01:47

@Publius Decius Mus:

Szerintem ezt ellenőrizd az ipsos.hu grafikonrajzolójával is :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:01:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mondd tudsz mást is, vagy csak MSZP-zni. Már nagyon unalmas. Sehol sincs az MSZP, miért vagy tőle úgy beszarva.

The brain 2012.12.19. 21:02:30

@mirigy187: Nyugi én egy percet sem aggódom.Arra mérget vehetsz,hogy a vidék nem kér többet a gyilkos szemkilövető bagázsból.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:02:46

@dávidzoli:

Nem egészen kiscsávó..

Én csak itt élek adózok, és nem azért támogatom a tandíjmentességet Bokros óta, hogy megfutamodó ingyenélők Angliába termeljenek GDP-t.

A sztori ennyi.

Én tandíj ellenes vagyok diák korom óta.
De nem vagyok balek, aki ingyen kitaníttat azért hogy leléphess !

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:02:53

@mirigy187:

"A híradók ezzel voltak tele, igaz a rémhírtv nem de azok annyit is érnek"

Nahááááááát! 2006 -ban szinte az első gyújtogató megérkezése előtt már helyszínen voltak. BIZTOS VÉLETLENÜL....

Totof 2012.12.19. 21:03:12

@Mária: Nem tűnt fel, hogy idegyűltek a fideszdroidok egymást felszopni?

hunyuan 2012.12.19. 21:03:54

..."Mi volt az a "jobboldaliság", amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés? Nem, más volt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember", előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény-magyar", tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Márai Sándor (1945)

mirigy187 2012.12.19. 21:04:02

@The brain: Bajban lesztek. Vidéken főleg a falvakban bukott a legtöbbet a fityesz a megyei jogú városokban lassan kiegyenlítődik.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:04:03

@MetroGoldwinMayer: Nem nevet komoly! Az egyébként biztos, hogy a mai parlamenti pártok egyike sem lesz ott. Termésszetesen a mai politikusok sem. Mivel az összesre vonatkoznak az itt leírtak:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:04:18

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

A tandíjmentességet megkapták a diákok.

Gratulálok nekik, szurkoltam nekik.

Akik most küzdenek azok csupán az MSZP bábjai, akik az MSZP-s tandíj bevezetéséért küzdenek 2014-re datálva.

A rossz hír számukra, hogy meg is fogják kapni.

profilo 2012.12.19. 21:04:43

@Mária:

Ja! Ezen,hogy a Fidesz és a Jobbik összeszarta nadrágját a Ron gyerek miatt,én is jót röhögtem.
És azon is röhögök,ahogy ti,a Ron gyerek visszatérése miatti örömötökben hugyozzátok össze alsótokat.

Tényleg megérdemlitek egymást.

Magyarország,én így szeretlek...

Mária 2012.12.19. 21:04:53

@sivatagi n.:

Tényleg, ma még nem lépett ki a Jobbikból egy képviselő se?

The brain 2012.12.19. 21:04:56

@Totof: Mi van libsi eltörött a mécses?Vagy nincs otthon a felszopófiúd?

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:05:29

@The brain: "a gyilkos szemkilövető bagázsból. "

A terroristáknak ma is ugyan az járna.
Más meg a gyújtogatókat viseli nehezen a kormányban.

mirigy187 2012.12.19. 21:05:38

@kerek négyszög: És csújogatták, hogy forradalom van

Szociknak vége 2012.12.19. 21:05:43

@mirigy187: A híradók ma ezzel voltak tele. Holnap meg mással lesznek.

Olyan kameraállást nem láttam ahol 300nál többen lettek volna de hát ennél fikább tüntikkel is voltakmár tele híradók...

De szívesen nézek képeket, videókat a tömegről ha linkelsz

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:06:15

@The brain:
Hagyd..
A kis hülye Gyurcsány csicska nincs hozzászokva hogy van aki máshogy gondolkodik, mint az MSZP-s főnökei. :)

Totof 2012.12.19. 21:06:46

@The brain: Mit csinál egy felszopófiú? Meséld már el, neked ebben gyakorlatod lehet.

mirigy187 2012.12.19. 21:07:10

@MetroGoldwinMayer: Egy biztos. Egy jobbik tüntetésnél többen voltak :))

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:07:55

@hunyuan:

Hihetetlen hogy Márai szavai halál precízen alkalmazható a mai jobboldalra is. Nem változtak semmit.

mirigy187 2012.12.19. 21:07:57

@MetroGoldwinMayer: Örülök, hogy te tv-n keresztül pontosan megszámoltad hogy pont de pont 300-an voltak ))

Nevet :))

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.19. 21:08:19

Szinte drukkolok egy újabb bajerzsótis Békemenetnek.

Szeretném látni a kreativitást a jelszavakban meg a rigmusokban:

"Nevelt téged, ölelt, ápolt, ne hagyjad el az országot!"
"Nem kellett az ész, az ötös, így lettél te lógós HÖK-ös."
"Semjén Zsoltot szádra ne vedd, többet ér mint sok egyetem!"
"Az egyetemisták lógnak, eddig is csak lógtak, hát most lógni fognak!!!"
"Tandíj a nyerő - nyugdíj az erő" (???)
"Várjál csak még, hurkapista, készül mára diák-lista."

Áhh, tőlük lényegesen többet várok ennél!

Totof 2012.12.19. 21:08:19

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nincs is szebb, mint amikor két narancskommunista egymást szopja.

Mária 2012.12.19. 21:08:39

@dr kíváncsivagyok:

"Majd küldi Orvbán a Fradista náci 2006 - os haverjait,...és lesz haddelhad....lesz ok közbelépni !"

*

Bayer már hergeli a békemenetet :)

Szerintem már a Zsil-völgyi bányászokkal is tárgyalna, hogy meglegyen a tömeg, amit a Kedves Vezető rendelt.

A lengyel elvtársakat most nem abajgathatja, mindjárt itt a szenteste.

Szociknak vége 2012.12.19. 21:08:51

@mirigy187: Az egész balellenzéktől az is szép..:))

Totof 2012.12.19. 21:09:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Még nem, majd ha kiszállták Vitya seggéből, elkezdem.

P.Freddy 2012.12.19. 21:09:45

@porte: Jól van fideszköcsög. Akkor te mire szavaztál 2008-ban?

Hidd el, Orbánnal több baj van, mint Gyurcsány-Bajnai-Medgyesi együttvéve. Orbán az, akire pont nincs szükségünk.

És rátok se, akik ezt az öntelt pszichopatát istenítitek, különös tekintettel BayerKun ZsoltBéla kommunista írótársatokra.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:10:03

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Már leírtam egyszer. Neked MSZP fóbiád van? A fiatalok azzal kezdték, hogy minden pártot felszólítottak, maradjanak tőlük távol. Semmi közük az MSZP-hez, annál több eszük van. Ugyanúgy utálják az MSZP-t, mint a Fideszt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:10:07

@mirigy187:
Az MSZP-s droidok 1000 ember esetén már forradalmat vízionálnak..

Szánalom..

A párttagságuk is több ettől az MSZP-nek, csak nekik is ciki az elkúrás után utcára menni.

mirigy187 2012.12.19. 21:10:45

@MetroGoldwinMayer: Na szóval hogy jött ki a 300. Te 300-at mondasz én 3 ezret. Én nyertem :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:10:50

@Totof:
Na akkor lefetyeld haver, mert nem lesz fizu..
Gyurcsány nem szarozott a MOTIM szakszervezettel sem, ..
Jobb ha vigyázol a pénzedre ! :DDD

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:11:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"A tandíjmentességet megkapták a diákok.

Gratulálok nekik, szurkoltam nekik."

Valami szemét emeszpés lenyúlta a jelszavadat (tán maga a Gyurcsány!)

"Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:02:46
...
Én tandíj ellenes vagyok diák korom óta."

szemtanú 2012.12.19. 21:11:24

Azért ezeket a követeléseket el kellene tenni valami biztonságos helyre, hogy 2-3 vagy 5 év múlva is elő lehessen venni. Hogy lássuk mennyire időt állóak.

Mária 2012.12.19. 21:11:32

@Totof:

"Nem tűnt fel, hogy idegyűltek a fideszdroidok egymást felszopni?"

Dehogynem :)

Kérdeztem is fentebb, hogy SMS-t küldött-e Kubatov elvtárs a droidjainak :)

Szociknak vége 2012.12.19. 21:11:41

@P.Freddy: Ki legyen 2014 után? Ufók nem játszanak.

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:11:47

@mirigy187: Láttam a fidesTV -ben, hogy a riporter két lábbal ugrált, hogy jaj de jó forradalom van! A háttérben meg a terror tombolt, égett a köztévé. Aztán beszóltak neki rádión, és hirtelen átváltott sajnálkozó dumába. Árulkodó volt, mi is történt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:12:19

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Ezek már csak az MSZP-s tandíjra hajtanak ezt mindenki tisztán látja..

Megkapták a tandíjmentességet..

Az MSZP-s és DK-s keménymag az utcán maradt..

Ennyi..

Majd megunják és hazamennek, hogy egy táncikáló ikont idézek tüntetések kapcsán.

Szociknak vége 2012.12.19. 21:13:05

@mirigy187: Videót. Nem mintha a 3000 ne lenne fika. évi 60-100ezer diák van.

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:13:32

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

"Már leírtam egyszer. Neked MSZP fóbiád van?"

Csak ezért kapja a lóvét. Blogokon szokott uszítani.

mirigy187 2012.12.19. 21:13:36

@kerek négyszög: Én is láttam azt a szánalmas alakot. Most milyen büszkék a fideszesek, hogy nincs lövetés. Ja de székházgyújtogatás sincs.

Totof 2012.12.19. 21:14:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mondom, ha kiszálltál. Vagy beszorultál? Szólj nyugodtan a az egykori kommunista politikai tiszt Pintérnek, majd kiszedet a TEK-kel

mirigy187 2012.12.19. 21:14:58

@MetroGoldwinMayer: Biztos mást néztünk mert én többet láttam fika.

dadddd 2012.12.19. 21:15:01

Pfujj! Csőcselék!

porte 2012.12.19. 21:15:08

1bként mi a túró bajuk van még az tucán maradt emósoknak?

Megmondták lesz 55 ezer államilag támogatott hely, aki itthon marad és elvégzi időben. Ennek megfelelően lesz kiszámítva a ponthatár.

Most akkor mi van?
Miért tüntetnek?
MI a baj?
Valaki indokoljon már valamit mert az a baj ezt a emós logikát elég nehezen birom követni...

Szociknak vége 2012.12.19. 21:15:21

@kerek négyszög: Szellentésnyi különbség hogy akkor szünt meg az szdsz, esett szét a maszop a fidesz meg most is az ország legerősebb pártja, ugyanúgy 2 évvel a választás előtt.

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:15:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Az MSZP-s és DK-s keménymag az utcán maradt.."

Nem fog működni az uszítgatásod. A fiatalok lekezelése beleillik a jobboldali megosztó -mocskolódó módszereibe.

porte 2012.12.19. 21:16:08

@P.Freddy: majd akkor köcsögözzél le ha én is ezt teszem veled.

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:16:46

@MetroGoldwinMayer:

Ez majd kiderül. 2006 -ban az erőszak verte szét a demokratákat.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:17:07

@MetroGoldwinMayer: "Olyan kameraállást nem láttam ahol 300nál többen lettek volna"

"
Ὦ ξεῖν', ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι. "

bgp 2012.12.19. 21:17:10

Nem tudom mi ez a nagy felhajtás. A milla tüntetésen többen voltak, akkor nem volt ez a világvége hangulat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:17:20

@Totof:

Rohadt vicces vagy...

Kár hogy az MSZP összes miniszterelnöke eddig jelentgetett az MSZMP KB-nek a kommunitsa diktatúrában.

Kezdték az 56-ban Nyugati téren tüntetők közé lövöldöző őufajkás Horn Gyuszival,
Majd jött a híres KGB ellen dolgozó dadogós D-209,
Aztán meg a Pécsi Dialógus csoportról jelentgető Gyurcsány Fecó, akinek a vizsgáira leszóltak az MSZMP KB-ből, mert olyan hülye volt, hogy a szakdolgozatát is másolni kellett.

Nem tudod véletlen a Bajnai eleget jelentgetett az átkosba, hogy miniszterelnök lehessen, vagy elég, hogy végzős korától a Gyurcsány seggét nyalta, mint te ?

Totof 2012.12.19. 21:18:15

A tüntetők most értek a Szalay utcai rendőrkapitányság közelébe, de nem tudnak bejutni a Szalay utcába, mert rendőrsorfal zárja el az oda vezető utat a Szemere utcánál.

De be vannak fosva, ez kész XD

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:18:48

@mirigy187:

Ne aggódj, most nem lesz gyújtogatás, meg tankkal szaladgálás. Az másféle emberekre jellemző.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:18:48

@kerek négyszög:

Talán számold össze egy kezeden hányan vannak hülye gyerek..

Koppány Bendegúz és Gyurcsány csicskásai sajnos kezdneek fáradni.

A forradalom ma is elmarad... :D

Szociknak vége 2012.12.19. 21:18:53

@kerek négyszög: ...:)))) Mégegy olyan demokrácia és mindenki adósrabszolga lesz 7 generációra előre. Persze ez is a cél.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:19:00

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én teljesen mást látok, de azt kristálytisztán. Nem tandíjat, vagy mentességet akarnak már, hanem Orbán bukását. Ahogy skandálják is. Jobb, ha beletörődsz a végbe. Hamarosan eljön.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:20:04

@Totof:

Na ja..
A befosott rendőrök elállják a 100 darab merész Gyurcsnyista MSZP-s útját, akik bátran nem csinálnak semmit.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:20:35

@Mária: Nem kellett SMS. A nemzettest, unortodox nemzetünk színevirága tudja a kötelességét, és bármikor meghozza a végső áldozatot azzal, hogy aktuális nickjét szénné égeti.

Mária 2012.12.19. 21:20:44

@porte:

"Megmondták lesz 55 ezer államilag támogatott hely, aki itthon marad és elvégzi időben. Ennek megfelelően lesz kiszámítva a ponthatár. Most akkor mi van?"

*

Emlékszel, amikor a manyup megtakarítások kizsarolásánál azt mondták, mindenkinek saját számlán vezetik a megtakarítását?

Lett saját számla?

Emlékszel, amikor írásba adták, hogy a bankadó egy átmeneti adó és 2013-tól kivezetik?

Kivezetik két hét múlva?

Hát EZ a baj. És ez csak két példa volt a sok közül.

Az a baj, hogy ezeknek már azt se hiszi el az ember, amit kérdeznek.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:21:04

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Pontosan !

Kösz a megerősítést !

A mostani tüntetők már az MSZP és DK keménymagra szűkült.

Örülök, hogy van aki belátta felétek is.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:21:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja, és ne haragudj, de befejeztem veled. A kormány provokátoraival nem kívánok társalogni.

Helmut von Offenburg 2012.12.19. 21:21:30

Még egy hülye poszt. Már napok óta a sokadik. Csak kíváncsiságból olvastam bele, de az az érzésem az üvöltözésen és lázadozáson kívül senki nem tud az egészről semmit.
1. Az érettséginek semmi értéke. Pont azért amivé züllesztették. Nincs mögötte tudás amivel egy FELSŐBB képzési rendszerbe lehet lépni. Ezért az első évek gyakorlatilag korrepetálással telnek el, aztán vagy átmegy a mikulás vagy bukta.
2. A felsőoktatás felhígítása már húsz éve folyik, és semmi köze a valós piaci igényekhez. Gyakorlatilag egy halasztott munkanélküliségi folyamatot generál, az egyetemeket pedig anyagilag motiválja a minél több költségtérítéses hallgató felvétele nem pedig a minőségre való törekvés. Az oktatók idegesek a sok gyerek láttán, nem foglalkoznak velük, utálnak kínlódni a vizsgákon, türelmetlenség, rengeteg bukás, az előadások érdektelenek javarészt az ipari méretek miatt - tisztelet a kivételnek.
3. Szóval elvesztették a választásokat. Jó. Epedve várom a szoci rablóbanda oktatási intézkedéseit e tárgyban. Mert abban biztosak lehetnek az érintettek, hogy tőlük már fél a fél ország devizahitelesei az utcán aludnának. Kérdezném: akkor is lesznek majd tüntetések ? Ők nem annyira érzékenyek ám szociálisan.
4. A Stadionok. Uniós projektek (is). Ezért elsősorban a brüsszeli döntéshozókat kellene megkérdezni, miért erre vagy arra adnak pénzt. Az oktatási célú pályázatok többségében mind célba érnek, a kereteket ki is meríti majd minden ország.
5. Tessék olyan országot teremteni, hogy mindenki maradjon itt. Itt sajnos a posztoló teljesen el van rugaszkodva a valóságtól. Nem tudom, jár-e az utcán mondjuk ? Vagy ismeri az emberek gondolkodását és a közelmúlt történelmét ? Megmosolyogtató naivitás.
Ez az ország soha nem fog felkapaszkodni a gazdagokhoz, már most eldőlt. Nem lehet mindenki nyertes, akik pedig azok, a vesztesek kárán érik el azt. A kormánynak egyre kevesebb a kompetenciája a gazdasági ügyekben, ezt csak a vak nem látja. Sokkal inkább a nk-i tőkének van itt szava és egyéb nem éppen a magyar érdekeket képviselő döntéshozóknak. És nem ok nélkül mondom, hogy vastagon szarnak ránk, és a magyarokra cuzammen.
Egy orvos vagy akárki, aki többet tud keresni máshol, szívfájdalom nélkül tovább áll, eddig is ezt csinálta és ezután is ezt fogja. A szegények pedig nem tudják majd megakadályozni, sem nálunk, sem máshol a világon. Az agyporszívó permanensen működik, a lemaradás nem csökken (nem is fog)(ez az érdekük). Az adófizetők így jogosan várják el, ne más arassa le a befizetett pénzük gyümölcsét.
Lehet itt ausztriázni meg skandinávozni, csak ott az emberek rendesen fizetik a közterheket, a magyar adózómentalitás abban merül ki, hogy akit utol tudnak érni az fizeti azét is aki a Kajmán-szigeteken bankol.
Számtalanszor hallottam azokat a mondatokat amelyek hűen jellemzik a fentieket is: "én ?? ennek az államnak egy büdös fillért sem fizetek, és mindent megteszek, hogy legálisan vagy illegálisan kikerüljem az adófizetést."
Ennyi.

mirigy187 2012.12.19. 21:22:15

@Mária: Így van. Nem hisznek a fidesz kétszínű ígérgetéseinek. Benézte orbán rendesen. Persze mit várunk akkor amikor ő mindent pár nap alatt elintéz és
rendbetesz?

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:22:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nézd csak mi van itt neked:

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.
Pozsgay Imre MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag
Schmitt (független) Pál - MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, a Rogán féle narancsos forradalom lánglelkű bajnoka
Togyán József - alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az I. Orbán kormány minisztere
Szita Károly – alias Krakus, III/III-mas együttműködő

Vérkomcsi hazaáruló ügynök haverjaid.

De ne sajnáld őket! Ma pontosan azt tehetik, mint azokban a szép daliás kommenyista időkben. Visszajött az ő kedvenc világuk!

Hehe...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 21:22:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Bunkó! Mikor írtam én azt, hogy az MSZP mellett tüntetnek. Azt hiszed, hogy csak az MSZP utálja a Fideszt. Idegeskedhetsz, mert nem.
Nem erősítettem meg én semmit amit te leírtál, mivel mindazt csak cáfoltam. Hülye gyerek.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:23:22

@MetroGoldwinMayer: Vót egyszer háromszáz ember, akikre ma pünkt azért emlékszünk, mert csak háromszázan voltak, de nem szartak be a korabeli félisteni gőgtől és annak nagylétszámú béközepétől.

Nem, nem izraeli hírszerzőkre gondolok...

dadddd 2012.12.19. 21:23:44

@Mária: "Emlékszel, amikor írásba adták, hogy a bankadó egy átmeneti adó és 2013-tól kivezetik?"

És annyira megviselte ez a bankokat, hogy tömegesen vonultak ki az országból. Jó bolt ez nekik így is. Busás haszonnal.

mirigy187 2012.12.19. 21:23:54

@Helmut von Offenburg:

4. A Stadionok. Uniós projektek (is). Ezért elsősorban a brüsszeli döntéshozókat kellene megkérdezni, miért erre vagy arra adnak pénzt.

Még jó hogy nem eu-s pénzekből építik fel.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.12.19. 21:24:15

Ezek már a bérenc kategóriába tartoznak. Nem kell több "közgazdász" és "jogász". Folytassák szépen a tüntetést, menjenek akkor a többi országba is, ha olyan fontos a hahotázóknak a "sorstársaik". Kéne egy kis ukrajnai havazás ide is, hogy legalább a havat lapátolják a tüntetésük közben. Esetleg az utcaseprésbe is besegíthetnének.

Ki fogja meghirdetni a tüntessünk a "nekünk mán semmi sem jó" egyetemi klubok tüntetéskor szemetelése ellen? Hajrá a dolgozó ember!

Egy szó, mint száz: ne legyen se Gyurcsány, se Orbán.

Legyenek ilyen erős egyéniségek, mint akik a farukon ülve fejezik ki nemtetszésüket.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:24:22

@kerek négyszög:
A több tízezer MSZP tagból van Fideszes ...
Bravó..

Az MSZP meg hemszeg az egykori MSZMP KB-s diktatúrát igazgató tetvektől, besúgóktól, ÁVH-soktól, pufajkásoktól.

Nem sikerült még 1 minsizterelnököt se találni aki ne jelentett volna soha semmit az MSZMP KB-nek.

Büdös komcsi MSZMP-s bagázs, akik ma is büdös komcsi MSZP-s módszerekkel operálnak.

Erről szól a tüntetés utóélete.

kzoltana 2012.12.19. 21:26:19

Viktor kétségtelenül megtébolyult.
Ezeknek az egyetemi főépület kell fociakadémiának!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3546_ekozben_orban_mufuvet_avat

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:26:25

@dadddd:

"Jó bolt ez nekik így is. Busás haszonnal. "

Vagy pont ellenkezőleg. Nagy részük veszteséges, aminek nagyon örülni szoktak minálunk. Dögöljön meg a másik tehene is ország.

Szociknak vége 2012.12.19. 21:26:49

@dr. mesterseges szinezek: Az a baj hogy már csak 100an vannak. Update címlap...

Totof 2012.12.19. 21:28:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: B+ a belügyminisztered politikai tiszt volt a BRFK-n. A pénzügyminisztered 3/2-es volt a minisztériumban. Pozsgay írta a Tákolmányt. Ehhez képest Kúrcsány csak homokozó dedós.
Én kommunistám jó kommunista, te kommunistád rossz kommunista. Hogy tudsz ennyire szűk látókörű lenni.
(Megsúgom, nem csak Vityát utálom, hanem Gyurcsányt is, meg Bajnait is. Na ezt add össze, jobbuzi)

Mária 2012.12.19. 21:29:09

@dadddd:

Hazudtak? Hazudtak. Amit írásba adtak, azt is felrúgták? Amit írásba adtak, azt is felrúgták.

Akkor miért csodálkozol, ha senki nem hisz nekik?

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:29:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

El vagy tévedve de keményen. A párttagság az vegyes itt is ott is. A jobbos komcsik ahogy én tapasztalom brutálisan mocskos szájjal rendelkeznek. Érthető ugye, a szennyes múlt ellensúlyozása...

Másrészt a két párt vezetőségét tekintve, az MSZP -ben egyetlen egykori komcsi sincs, bezzeg a fidesnél! Egy munkásőr alakulatot is meg lehetne szervezni belőlük...

dadddd 2012.12.19. 21:30:23

@kerek négyszög: Ha valóban veszteséget termelnének, már rég elmentek volna innen. Rendesen megéri nekik maradni.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:31:32

@dadddd: "És annyira megviselte ez a bankokat, hogy tömegesen vonultak ki az országból."

Ne maszatolj. A szerződésszegés akkor is szerződésszegés, ha a megszegéssel sértett fél nem kap, mert nincs hol jogorvoslatot keresnie.
Erről még tudod te is (amint itt látszik), hogy a kormány szerződést szegett, és nem lehetsz benne biztos, sőt az egyéb esetek miatt kifejezetten feltételezheted, hogy akár munkaadói, akár munkavállalói, szülői, diák, tömegsportoló, szóval bármilyen minőségedben téged is át fog baszni, ha a pillanatnyi érdeke úgy kívánja.

Attól, hogy ezt nem szórják megafonos kocsik országszerte, ez a viselkedés egyenértékű Gyurcsány reggel, délben meg este abszolvált hazugságaival, és a megítélésük, következményük is egyenértékű.

Javasolt időtöltés: megnézni a Navarone ágyúi c. filmet, a gát robbantását követő percre fókuszálva.

regress 2012.12.19. 21:32:04

@The brain: the barom,beszereztél elegendő liberót?nehogy bajod legyen@porte: ha legalább6 osztályt elvégeztél volna tudnád követni.én a helyedbe evvel nem dicsekednék

dávidzoli 2012.12.19. 21:33:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Bocsi kiccsávó, de van már dipóm, meg nem is
akarok külföldre menni, de ha ez a szar, dilettáns kormány
a ragyogó gazdaságpolitikájával, meg minden egyéb
politikájával nem tudja őket itthon tartani (tudod:
éhbérrel kiszúrni mindenki szemét), akkor lépjenek
le bátran. A hülye kormány meg talán rájön, hogy
ha megfizetik, akkor itthon fognak gdp-t termelni.
Szóval ez egy vasfüggöny, amit egy kormány akkor
alkalmaz, ha nem hajlandó elismerni, hogy amit csinál az rossz. (babanyelven megfogalmazva)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:33:39

@MetroGoldwinMayer: Nincs ezzel semmi gond. Nem kaphat mindenki demonstrációs napidíjat - válság van, most nem 2006-ot írunk.

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:33:43

@dadddd: Nem olyan egyszerű kivonulni, a bankok hitelezéssel foglalkoznak, a betéteseik pénzét adják ki hitelbe. Nem hagyhatják itt a pénzüket. Ezzel él vissza a fides is, és a végén rohadt sokba fog ez kerülni az országnak...

tábormegsemmisítő 2012.12.19. 21:37:01

Párszáz fiatal összejön, hogy csináljon egy buliforradalmat, aztán ez lesz majd a nagy fordulópont a világtörténelemben ... Na ne röhögtessenek már

Jópofák vagytok, elmondtátok ami a begyetekben volt, de lakik még ebben az országban pármillió felnőtt ember.
Talán nekik is lehet valami véleményük? Vagy azt is egy bulikommandó fogja majd megmondani?

szintetikus 2012.12.19. 21:38:30

SZJA-t mikor csökkentenek? A dolgozó sajnos nem tud tüntetni, mert nem ér rá...

szemtanú 2012.12.19. 21:38:32

@dr. mesterseges szinezek: Pont ez az: Nem szaladtak el a perzsákhoz, mert ott jobban lehet keresni, másrészt mind egy szálig meghaltak a hazáért, míg otthon húzták az időt az erősítéssel.

Kösz a halakat! 2012.12.19. 21:38:34

Hmm mind a 200 tüntető reprezentálja az ország véleményét? Ti se gondoljátok komolyan!

mirigy187 2012.12.19. 21:39:27

@tábormegsemmisítő: Ez a bulikommandó kikényszerítette, hogy a hazug kormány visszatáncoljon :) Szembe mertek szállni a nagy orbival :) Aki szerint a diákok már csak ilyenek. Így nyilatkozik egy min. elnök

Totof 2012.12.19. 21:39:58

@tábormegsemmisítő: Nem az a kérdés, ez a 150 ember mit tesz, hanem, hogy mi történik ezután. Egyik szélsőséges eset kormányváltás Karácsonyig. A másik szélsőség a semmi, és a Fidesz nyer 2014-ben. A kettő között sok minden történhet.

yatumux 2012.12.19. 21:40:30

Igen. Van Budapesten pár ezer gyerek akinek SZDSZ és MSZP-s apuka van. Úúú tüntetnek. Miért is nem verik őket agyon? Nekik lehet hidat foglalni. Emlékszünk arra a rendőrre aki a fgyverét ráfogta a békés hídfoglalóra. Ez a demokrácia. Mindenki elmondhatta a véleményét.
És persze emlékszünk arra is amint bolgár elvtárs és a többiek idézték Gyurcsányt. A politikának a parlamentben van a helye. Szörnyű dolgot művel aki kiviszi az embereket az utcára. És ti. Kiknek Mór savanyú a szőlő. Bőgtetek mikor tízezrével verte az ártatlan járókelőt a magyar rendőr? Vagy egy picit őrült étek is. Proletárok... :)

yatumux 2012.12.19. 21:42:02

Örültetek. Bocs ez a qva iPad :)

mirigy187 2012.12.19. 21:42:34

@yatumux: Unalmasak vagytok az a szocizásaitokkal.

VT Man 2012.12.19. 21:42:56

"Ezek a polgárok a hazugság, a rögtönzés és a kirekesztés miatt mentek az utcára. "

Nagy büdös lószart, mama!

Ők a tandíj miatt mennek.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:43:14

@kerek négyszög: " végén rohadt sokba fog ez kerülni az országnak"

Folyamatosan rohadt sokba kerül. Az agybeteg megpróbálja lemásolni Putyint az ő Oroszországával, amely tkp. szarhat a nagyvilágra, és ha gond van a kintlévőségeivel, legfeljebb több fegyvert ad el annak a félnek, amelytől nagyobb eséllyel látja vissza.
Azzal az aprósággal nem számol, hogy mindaz, ami Oroszországnak feleslegben van, amiből gazdagszik, az nekünk nincs, és momentán csak remélhetjük, hogy mindig fussa majd rá, hogy legyen. A Condorde-szindróma nem használható ki örökké, egyszer eljön a stop-loss pillanata, ha kiprovokálják, és momentán abba szó szerint beledöglenénk, voluntarista lózungokkal fűttve és közlekedve.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:45:17

@szemtanú: Ja, esetünkben persze úgy definiáljuk a perzsákat, hogy "akitől készenléti hitelt és felzárkóztatási a pénzt kapunk és várunk."

fészpalm

wowerman 2012.12.19. 21:45:55

Hány napja is volt az a poszt amelyik még lefitymálta a diáktüntetéseket?

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 21:47:23

@Publius Cornelius Scipio Africanus: "Hmm mind a 200 tüntető reprezentálja az ország véleményét?"

Valószínűleg nemzeti konzultációt tartottak, mindenkivel személyesen beszéltek, ezáltal tudják, mit akarnak a zemberek. Nem lehetetlen, volt már, aki megcsinálta.

Totof 2012.12.19. 21:48:29

@szemtanú: Az is megvan, hogy azért voltak 300-an, mert a görögök irányítói nagy ívben leszarták a spártaiak segélykiáltását?

mirigy187 2012.12.19. 21:50:40

Publius Cornelius Scipio Africanus 2012.12.19. 21:38:34
Hmm mind a 200 tüntető reprezentálja az ország véleményét? Ti se gondoljátok komolyan!

Persze az a pár fidelitaszos akivel elbújva beszélgetett a kocsmában azok a többség véleményét képviselték

yatumux 2012.12.19. 21:51:05

@mirigy187: csak nézd meg a pártok tipikus szavazórétegét, szavazóbázisát... Én több helyen éltem nyugaton. Tudom, hogy nem normális ha üzletszerűen aggódunk bármely magyarországi kisebbségért, de a székely autonómia nem érdekel... Gyanús. Ahogy gyanús alföldi nagyon is könnyen megingathatatlan hazaszeretetre. Nem vót az sose erős... Minden ország a saját érdekeit védi ha kell a másik ország kárára. Lásd Izrael. Nem a saját polgárait öldösi? Ugyanis a palesztin is izraeli :)

Totof 2012.12.19. 21:51:06

A tüntetők között feltűnt Török Zsolt, MSZP-s képviselő és Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője. A hangsobeszélőn ezután ismét bemondták, hogy nem kérnek politikai pártiok támiogatásából. A tömeg ezután azt skandálta, hogy "takarodjatok, takarodjatok". Ezután ismét demokratikus fordulat következett: megszavaztatták a tüntetőket erről, akik közfelkiáltással szavazták meg, hogy nem kérnek a politikusokból, majd azt kiáltották, hogy "függetlenek vagyunk, függetlenek vagyunk".

Ennyit az MSZP-s háttérről

Mária 2012.12.19. 21:51:56

@mirigy187:

"Szembe mertek szállni a nagy orbival :) Aki szerint a diákok már csak ilyenek. Így nyilatkozik egy min. elnök"

*

És úgy vihogott a nyilatkozatához, mint egy herélt.

mirigy187 2012.12.19. 21:53:13

@Mária: Látszik, hogy az idegösszeomlás szélén áll :))

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 21:53:27

@VT Man:

A tandíjat megkapták..
Illetve a tandíjmentességet..

Mostmár csak az MSZP-s és DK-s droidhadsereg játszogat forradalmasdit.

Kösz a halakat! 2012.12.19. 21:53:28

@mirigy187:

Teszek a fidelitaszra.

Miért nincsenek 50ezren tüntetni?

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:54:45

@dr. mesterseges szinezek:

Orbánék heréje a külföldi befektetők kezében van, csak egy egészen kis mozdulat kell, és üvöltés lesz a dologból. De ezek a dilettáns barmok még szembe is köpdösik és rugdossák annak a kéznek a tulajdonosait. Az ember esze megáll olyan ostobák egytől egyig.

Totof 2012.12.19. 21:56:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A tandíjat Vityától kapták meg. A tandíjmentességre mi a bizonyítékod. Szavak? "Ne azt figyeljék, mit mondok, hanem amit teszek". Tettek? Na azok nincsenek.
Vagy bérhazug vagy, és akkor megértelek, vagy szimplán hülye.

mirigy187 2012.12.19. 21:56:42

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Pedig tehetnél rájuk. Ők győzködték orbánt. ezek szerint ők sem értettek egyet a kormány intézkedéseivel. Nem kell 50 ezer amikor visszatáncoltatták a kormány 300-an :) De figyelemelterelésnek jó az a duma, hogy mér nem 1 millióan voltak :)

szemtanú 2012.12.19. 21:56:53

@Totof: Ott írtam, csak finomabban.

yatumux 2012.12.19. 21:58:27

@Totof: és annyit hogy a fő szervezők között orozlánrészt vállal az MSZP ifi tagozata. Lmp is eléggé sokat járt arrafelé, egy kollégám fia mondta... Ja és persze jó pár tanár is aki nem titkoltan balos. Ez undorító. Ja és kérem hogy valaki most is pampogjon, hogy rohamrendőrök kel verjék szét a gyerekeket. Több évig rendszeres volt. Akkor hallgattatok... Most is plíz...

Kerek négyszög 2012.12.19. 21:59:23

@yatumux:

"Lásd Izrael. Nem a saját polgárait öldösi? Ugyanis a palesztin is izraeli :) "

Az Izraelre évi 200, polgári célpontokra kilőtt rakéták ne is zavarjanak.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 22:03:28

@yatumux: Persze! Ezért zavarták el a fiatalok az odasomfordáló politikusokat ugye? Ez a kormány új jelszava? Így próbálja lejáratni a fiatalokat? Undorító, szemétség.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:03:59

@yatumux:

"Ja és persze jó pár tanár is aki nem titkoltan balos. Ez undorító. Ja és kérem hogy valaki most is pampogjon, hogy rohamrendőrök kel verjék szét a gyerekeket. Több évig rendszeres volt. Akkor hallgattatok... Most is plíz... "

Sorolnám a csúsztatásokat:

Van balos tanár? Undorító! A demokratikus nyugaton is vannak ilyen felháborító dolgok.

Rendszeresen szétverték a gyújtogató terroristákat? Jé! A demokratikus jogállamokban is ez megy. Naháááát! Hogy mik vannak!

yatumux 2012.12.19. 22:04:44

@kerek négyszög: drága. Igen. Egymást öldösik. Egyenrangú ? izraeli polgárok... Ja és ki kezdte a robbangatást, a terrort? Töri. A székelyeket is támogatnád? :)

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:05:58

@mirigy187:

Mondom teszek rájuk:) Tudsz szöveget érteni?:)

Akkor válaszolok én: azért nincsenek 50 ezren mert 5 ezernél több embert nem tudnak összeszedni.

Miért nem anyuka-apuka van kint az utcán tüntetni? Miért a 16 éves gyerek?

A tüntető hallgatók 90%-a miért bölcsész?

Mit keresnek a tömegben politikusok?

Totof 2012.12.19. 22:07:09

@yatumux: Az a baj, hogy az ország teljesen lelkibeteg. A jobbosok azt hiszik, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, az balos, libsi cionista zsidónégercigány. A szélsőbal, meg nácizik. Miközben a legtöbben inkább egyikse.
Mivel most magát jobbernek mondó (igazából ízig-véig kommunista) kormány van, a jobbereknek minden kritika csak libsi hiszti. Vagy balos. Sajnos sokan vannak, akik még mindig elhiszik, hogy ez egy jobber kormány és mindent jól csinál. Ezt te is beszoptad.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:07:22

@Totof: " Ennyit az MSZP-s háttérről "

Áhhh... egy rutinos konteóst ezzel ki nem billentesz: a komonisták mindig ravaszak voltak, most direkt kimentek látszattakaroggyoztatni, de azért lehet azt ám tudni, hogy a huszonéves hangadók munkásőrök voltak - ha Pozsgay és Csintalan Viktor vezetésével le nem fegyverezi őket a pálfigés katakomákban, belegondolni is iszonyat, mi lett volna itt.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 22:08:35

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Bunkó fideszesek. Azt hiszitek, hogy ezzel lejáratjátok a fiatalokat? Nincs közöttük politikus, mert közfelkiáltással elzavarták aki oda settenkedett.
Hajrá fiatalok. Véget kell vetni a 23 éves ámokfutásnak.

mirigy187 2012.12.19. 22:08:43

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Gondolom ezt a kérdést 2008-ban is feltetted ugye? Vagy a 2006-ban a mikor a fidesz és a kdnp bőszen kiállt a diákok mellett.
Tehetsz rájuk de beleszaladtál :) Na arra meg valami adatot hogy a tüntetők 90% bölcsész

yatumux 2012.12.19. 22:08:46

@kerek négyszög: hány bejelentett békés tüntetést megemlékezést oszlattak? A Fidesz okt23 megemlékezése gyujtogato terrorista banda volt. Vagy bocs véletlenül halomra vertünk néhány tízezer embert... A hídfoglalás békés volt? Te megveretnéd a saját véred mert nem egy követ fúj veled. Én nem. Én békét akarok.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:08:59

@yatumux: Hányszor próbálták elpusztítani az ENSZ és az egész demokratikus világ által elismert független Izraelt? Háromszor? Minden joguk megvan a saját védelmükre.
Hogy jönnek ide a székelyek?

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:09:09

@Publius Cornelius Scipio Africanus: " Mit keresnek a tömegben politikusok? "

Fófaszt a seggükbe, és meg is találják.

Totof 2012.12.19. 22:11:00

@dr. mesterseges szinezek: Hiszen Pozsgay, Csintalan és a többi még fentebb említett azért emelkedik erkölcsileg a jelenlegi ballib cionista zsidónégercigány diákok fölé, mert ők belátták, hogy a kommunizmus rossz. (nyilván, hoszen belülről látták)

P.Freddy 2012.12.19. 22:11:13

@porte: Igazad van, akkor köcsögözés nélkül:

A 2008-as hülyenép-szavazáson mi volt a véleményed?

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:11:59

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Azért mert máshogy gondolom mint már egyből bunkó fideszes vagyok? Nem vagy te egy kicsit eltájolva?

Úgy is kérdezhetném, hogy mi a faszt képzelsz magadról?

mirigy187 2012.12.19. 22:12:11

@P.Freddy: Én már annyiszor feltettem máshol ezt a kérdést a köpködőknek és talán egyszer kaptam rá választ. Te sem fogsz :)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:12:42

@yatumux: "Én békét akarok. "

Problémás lesz ez a törekvésed egy olyan miniszterelnökkel és a sleppjével, aki alig 2.5 év alatt kimutatta, hogy a lengyel jobboldalon és Azerbajdzsánon kívül az egész világ az ellenségünk.

ANTI-SQUIRREL 2012.12.19. 22:13:27

A legjobban az bosszant hogy meg csak azt sem
feltetelezik az emberrol hogy egyedul gondolkodna es
hogy nem kell "segitseg" hogy az utcara menjenek.
Bakker de igen nagyon sok embernek van onallo
gondolata barmennyire is hihetetlen!
Nem kell sem MSZP sem FIDESZ hogy lassam hogy
szarul elek. Pont ez az arogancia ami gusztustalan az osszes magyar politikusban.
Fogalma sincs egyiknek sem a Rozsadombon hogy mi
a f@sz tortenik a neppel.
Persze a havi minimum fel millas fizu meg lakastamogatas meg benzinkartya meg etkezesi tamogatas mellett en sem vennem eszre hogy valakinek rossz, mert nekem nem az.

yatumux 2012.12.19. 22:13:38

@Totof: nemtom hány éves vagy amice. De nincs olyan hogy jobb, bal oldal. Ez a múlt. A jobbik azt hiszi. Ok. A Bajnai azt hiszi hogy az menő ha baloldalazik. Ez osztja meg a társadalmat. Ha a fekete nyer. A fehér veszít. Ez ostobaság. Ezért kellene programokról beszélni nem anyázni és kirekeszteni a másikat. Ezt úgy mondom hogy a Fideszre fogok szavazni és lesz még 4 év. Jó lenne az alapokban kiegyezni. Nemdebár?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 22:14:27

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Nem vagyok eltájolva egyáltalán. Már nagyon meguntam 23 év alatt a politikusokat és azoknak a csicskásait.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:14:43

@Totof: No, látom, azért haladsz ideológiailag, még ha teljesjogú NER-tagsághoz sokat is kell tanulnod.

Totof 2012.12.19. 22:14:46

@yatumux: Ha idézőjellel írom megérted?

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:14:56

@yatumux: Okt23 -án a méternyi hangszóró harsogta, hogy oszlatás lesz. Én törvénytisztelőként nem tudom felfogni, ha valaki odaáll a gyújtogatók mellé, leszarja a rendfenntartók figyelmeztetését, és még panaszkodik, ha baja esik. Amikor a fradimeccs után lovasrendőrök rohamoznak a vandál szurkolókra, nem csodálkoznák ha megsérülnék ha ott lennék. De valahogy soha nem vagyok ott. Én hogy a fenébe csinálom?

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:16:06

@mirigy187:

2006-ban még nem érdekelt a politika, akkor még csak 17
voltam.

2008-ban pontosan mire gondolsz?

Mibe szaladtam bele?:)
Felvázolom mi volt:

én: "Teszek a fidelitaszra"

te:"Pedig tehetnél rájuk"

én:"Mondom teszek rájuk:)"

te:"Tehetsz rájuk de beleszaladtál:)"

?????

Szerintem ezt a tehetek rájuk dolgot ne erőltessük:)

mirigy187 2012.12.19. 22:16:32

@yatumux: A fidesz sem beszélt nagyon programokról ellenzékből csak anyázott és ígérgetett pl 14. havi

mirigy187 2012.12.19. 22:17:56

@Publius Cornelius Scipio Africanus: A szociális népszavazásra gondoltam. 19 évesen csak hallottál róla :)) Hoztam egy ellenpéldát erre úgy teszel mintha nem érdekelne :) Miattam :)

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:18:17

@yatumux:

"Ezért kellene programokról beszélni nem anyázni és kirekeszteni a másikat."

Hát ha a fidesre fogsz szavazni, és tényleg nem tetszik neked a megosztás, kérdezd már meg őket, hogy miért tették ezt. (Én is tudom, te is tudod.)

Totof 2012.12.19. 22:19:25

@yatumux: Na szóval, ebben az országban minden más, mint ami a neve. A konzervatív, polgári pártnak hazudott fidesz kommunista, a szocialistának hazudott párt ultraliberális. És a többi. Abban egyetértünk, hogy nem a szocikra vagy a fideszre kéne szavazni, hanem arra, aki értelmes programmal áll elő és azt be is tartja. Azzal, hogy a Fideszre szavazol, konzerválod az elmúlt 23 év összes faszságát. az elmúlt 3 évét, a korábbi nyolcét meg az előtte levőkét. Most eldönteni, hogy másfél év múlva kire szavazol, hát ne haragudj ... És még te kérdezed tőlem, hány éves vagyok?

yatumux 2012.12.19. 22:19:30

@dr. mesterseges szinezek: ? Ne nézd annyit az ATV-t. Vagy este nézd mikor a tulajdonos szekta USA térítőműsorai mennek. A klubbrádiót se hallgasd. Azt én hallgatom, hogy megértsem ezt a számomra furi világot. Nézd. Talán ha felvázolnád hogy a felvidéki, délvidéki, székely autonómiát hogy fogadtatnad el a világgal. Hamár te külügyi agytröszt vagy. Lehet hogy iszony nagy bajban vették át az országot?

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:19:34

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:

Akkor válogasd meg a szavaid kérlek.

Azzal h le bunkó fideszesezel, te is pont olyan poltikusok
"csicskája" leszel, mint akiket említetttél az előbb.

mirigy187 2012.12.19. 22:20:21

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Na szóval megszavaztad a tandíjat vagy nem szavaztad meg a tandíjat?
Vagy akkor sem érdekelt a politika? :) Véleményed csak volt már róla akkoriban ahogyan 17 évesen. engem sem érdekelt a politika 17 évesen de véleményem volt a történésekről. Sz

Totof 2012.12.19. 22:21:10

@dr. mesterseges szinezek: Sajna, hinni nem tudok Istenben (é.: OV), úgyhogy ezt bebuktam.
B+ és még le is írom.
B+ és még a nevem is ott van.
Bakker, szedem össze az adóbevallásom papírjait.

mirigy187 2012.12.19. 22:21:29

@mirigy187: Na csessze meg ez a hülye tapipad. Meg a rohadt szoftver hogy nemtom letiltani aztán egy ilyen érdekes mondat lesz belőle mint fent :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.19. 22:21:48

@Publius Cornelius Scipio Africanus: Elnézést kérek. Ma már annyi fideszdroiddal akadtam össze, hogy a végén mindenkit annak nézek.

yatumux 2012.12.19. 22:22:32

@kerek négyszög: előbb volt a kommunistazas, erre jött a fasisztazas, igazad van. Orbán és a többi háborús lelkuletű honfi megérett a nyugdíjra. Ismétlem. Hahó! Vagy béke, és kiegyezés vagy tönkremegy az ország. Azaz mi...

mirigy187 2012.12.19. 22:23:57

@yatumux: Na ezzel kivételesen egyetértek.

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:24:06

@mirigy187:

Persze, hogy nem szavaztam meg a tandíjat.

Most sem értek egyet a tandíj bevezetésével.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:24:51

@ANTI-SQUIRREL: " a havi minimum fel millas fizu meg lakastamogatas meg benzinkartya meg etkezesi tamogatas mellett en sem vennem eszre hogy valakinek rossz, mert nekem nem az. "

Észrevennéd. Ez a jövedelem ui. "csak" tisztes megélhetést biztosítana, de nem szakítana el a hétköznapoktól.
A politikát átszövő korrupció az, ami egyrészt a tisztesnél magasabb extrajövedelmet biztosít, másrészt (és a pártkábék érdekeit ez szolgálja ki) az ecceri politikust saját pártjának bábujává teszi, akinek a folytonos megfelelésben eszébe sem jut már, hogy honnan, kik által, miért került oda, ahol van.

Ráadásul az umbulda nélkül megkeresett, a mindennapos megélhetési gondoktól megszabadító jövedelem nem kötelező jelleggel torzítja el a józan (direkt kerülöm a szociális szót) belátást. Ennek eklatáns példája az egykulcsos, amelynek ésszerűségét arányaiban legalább annyi előnyt élvező kérdőjelezi meg, mint károsult.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:25:08

@yatumux:
Azért azt bírom, amikor valaki firnyákosan körülírja, hogy az lenne az igazán üdvözítő, ha egyáltalán nem lenne olyan elektronikus média, ahol nem az ő ízlésének megfelelő az uralkodó vélemény. Van ilyen ország nem is egy, de egyiket sem tartják jogállamnak...

yatumux 2012.12.19. 22:25:54

@kerek négyszög: drága. Youtube. Nézz meg egy párat. Én a parlament mellett éltem, dolgoztam. Öreg papák, mikrofon, versek, motyogás. Hangszóró. 2 perc múlva gumibot. 70-80 éves budai polgárok sírtak. Soha nam felejtem el. Ott voltam az ablakból láttam...

mirigy187 2012.12.19. 22:26:20

@Publius Cornelius Scipio Africanus: OK köszi. Csak mert már találkoztam olyanokkal akik annó leszavazták most meg bőszen mondogatják, hogy kell a tandíj.

mirigy187 2012.12.19. 22:28:47

Na mentem aludni holnap meló :)

Ambiorix 2012.12.19. 22:29:24

Én a Forradalmi Egyetemista Ifjúságnak szurkolok! Hajrá gyerekek!!!
Csak az lenne a kérésem, hogy ha megint elvetődnétek a rádióhoz, mondassátok be az ingyensöröt is! :)

yatumux 2012.12.19. 22:29:39

@Totof: 80% egyetértek. De az én ízlésem és értékrendemnek nincs jobb! Irritál, bánt, zavar, de nincs jobb. Hidd el. 40 éves vagyok. Felsővezető. Jártam a Capitol-ban. Sokat éltem tobb jo helyen. ismerem szemelyesen a politikusaink zomét. Egy nyugatos Magyarországra vágyom.

yatumux 2012.12.19. 22:31:22

@kerek négyszög: bébi. Komolyan csak klubbrádiót hallgatok. Basszus. Meg kell érteni egymás gondolkodását.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:31:38

@yatumux:

"előbb volt a kommunistazas, erre jött a fasisztazas"

Igen. 100:1 arányban. Én kommunista eszmét egyetlen baloldalitól soha nem hallottam, mocskos zsidózást, faji alapú gyűlöletet mára már minden nap hall az ember akár az utcán is.
Ne relativizáljunk...

yatumux 2012.12.19. 22:32:28

Na de kicsit szeressük egymást. Jön a karácsony. Jó ejt! :)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:32:42

@yatumux: "Talán ha felvázolnád hogy a felvidéki, délvidéki, székely autonómiát hogy fogadtatnad el a világgal. Hamár te külügyi agytröszt vagy."

Nem, mérnök vagyok (furcsa, hogy miután picit törtem a fejem, hogy a Fideszben ki az, aki ilyesféle, hirtelen nem ugrott be más, csak Illés Zoltán, aki viszont viselkedészavaros monomán), és felénk szokás mondani, hogy nem esünk neki vége-se-látszik melónak, mint )ha már kisebbség) tót az anyjának, hanem részletcélokat tűzünk ki, azt elérve még egyet, sít.
Mármost a "vívjunk sokfrontos háborút, és nyerjük meg zz összeset, mert csak akarat kérdése" pont nem ilyen mérnöki hozzáállás, hanem felelőtlen, voluntarista baromság. Mondhatnám azt is, hogy hitleráj, de nem mondom, mert arra jönnek a zombik.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:32:49

@yatumux:

No, akkor jöhetne egy-két link...

P.Freddy 2012.12.19. 22:33:20

@mirigy187: Nem is várom, hiszen önmaguk paródiái ezek az emberek:

2008: Fújjj!!!

2012: Fújjj!!!

Lehet hogy annyira hülyék, észre sem veszik, hogy a két Fújjj!!! saját maguk szembefosása büdös barna lével.

Totof 2012.12.19. 22:33:47

@yatumux: Nincs jobb, az egy dolog, de honnan tudod, hogy 1,5 év múlva se lesz?

yatumux 2012.12.19. 22:34:07

@mirigy187: nincs más lehetőségünk. Én mindenkit elfogadok amíg engem vagy mást nem akadályoz, fenyeget, bánt.

Kösz a halakat! 2012.12.19. 22:34:44

@mirigy187:

Dehogy kell tandíj; mérnök,tanár és orvos ingyen kell,
hogy tanuljon.
A maradék képzéseken kell kvóta rendszert kidolgozni.

Totof 2012.12.19. 22:35:20

@yatumux: Ne hallgass klubrádiót, kiszívja az agyad. Én köcsög libsi (nem libsi köcsög) vagyok, de egyszer hallgattam fél órát, az rohadtul elég is volt.

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:36:16

@kerek négyszög: "Én kommunista eszmét egyetlen baloldalitól soha nem hallottam"

Gyurcsány belépője Megyó megpuccsolása után nem volt más, mint neokomm hitvallás - más kérdés, hogy hazugságnak szánta, de képes volt elmondani.

tábormegsemmisítő 2012.12.19. 22:36:22

Egyetemistának lenni az ilyen típusúnak valóban létforma, egy olcsó de szórakoztató formája az időtöltésnek. Ami persze nem zárja ki az időtöltés egyéb szórakoztató lehetőségeit. Két füves cigi között egy kis világmegváltás

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:37:06

@yatumux: "Egy nyugatos Magyarországra vágyom. "

No, ezzel 1000% -ban egyetértek. Bárcsak mindenki így gondolkodna. Én bármelyik pártra szavaznák, ahol ez az alapvető értékrend.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:38:32

@dr. mesterseges szinezek:

"Gyurcsány belépője Megyó megpuccsolása után nem volt más, mint neokomm hitvallás..."

No ezt többször is elolvastam, de sehogy nem áll össze az a kommunista kép...

yatumux 2012.12.19. 22:40:35

@kerek négyszög: ennyit mindenhol hallasz a világon bárhol. Obamát a fehérek monkey- nak hívtak az első választáskor. Izraelben aratnak lenni ne nagy fun. Szerbiában magyarnak. Vannak zsido viccek. A zsido főnököm mesélte a hacsakugynemet. Nemrég. :) aki meg tényleg faji alapon rasszista az pampogjon. Csak a saját ostobaságát bizonygatja. De ne legyen már minden magyar fasiszta aki nem baloldali...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:41:24

@P.Freddy: "Lehet hogy annyira hülyék, észre sem veszik, hogy a két Fújjj!!! saját maguk szembefosása büdös barna lével. "

Észreveszik. Az ebből a kognitív disszonanciából származó feszültség - amely agresszióvá transzformálódik - jelent további hátországot Orbánnak.
Bayer sem hasonlítana egyre inkább borsodi kocsmából záróra után kizavart törzsvendégre, ha nem kéne naponta megírnia a négy éve megírtak negáltját.

yatumux 2012.12.19. 22:41:49

@Totof: jogos. A versenyszférából, tiszta lappal. Programmal. Filozófia nélkül. Istenem add!

yatumux 2012.12.19. 22:43:02

@dr. mesterseges szinezek: talán műszaki dolgokhoz jobban értesz. Persze lehet véleményed, de sokan összecserélik az ítélettel...

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:44:24

@kerek négyszög: Gyurcsány csaknem szó szerint olyan beszéddel kezdte a puccs utáni miniszterelnökségét, hogy ők arra kaptak felhatalmazást, hogy elvegyenek attól, akinek sok van, és odaadják annak, aki rászorul.
Nyilván volna ilyesminek szociáldemokrata-kompatibilis interpretációja, de Fletó véletlenül sem próbálkozott azzal, nyilván jól tudta, hogy miért nem.

yatumux 2012.12.19. 22:44:45

@Totof: akkor is. Néha. A bolgár Pld felkészült és intelligens. Az más tészta hogy ő is a háborús gépezet tagja. Így nekem nem békepárti.

yatumux 2012.12.19. 22:46:31

@kerek négyszög: én behoznék szakembereket, akár külföldi politikusokat akiket nem érdekel az urambátyám rendszer. Egy kormány legyen cégvezetés. Közszolga...

yatumux 2012.12.19. 22:49:13

Na make love not war... :)

dr. mesterséges színezék 2012.12.19. 22:49:30

@yatumux: Aszondod felsővezető vagy. Ha tényleg így van (nem kételkedés, hanem referencia), akkor nagyon jól tudod, hogy ez nem műszaki, hanem általános problémamegoldási módszer. Sem stratégia, sem taktika nem létezik elsődleges célok kiválasztása nélkül, ami létezik ahelyett, az a rögtönzés, kapkodás, önsaller, öntökönszúrás.

Totof 2012.12.19. 22:50:24

@yatumux: Baszki, ha így lesz, hívő leszek.

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:51:38

@yatumux:
Ismét a relativizálás.

Akkor fogalmazzunk úgy: a holokauszt elismerten verbális agresszióval kezdődött. Bárhol megtalálod ezeket a szövegeket, gondolatokat. Én és sokan mások, (mondjuk úgy a demokratikus jogállamok nagy részében) többször azon a véleményen voltak, hogy a mai Magyarországon hajszál pontosan azok a szövegek, gondolatok bukkannak föl egymás után, mint a fent említett történelmi korban. Az utcán, a parlamentben, a sajtóban, mindenhol.

Hogy a fenébe lehetne ezt másként jellemezni mint náci gondolatok?

Ha valakitől azt hallom, amiket Rákosi, vagy Sztálin mondott, habozás nélkül lekommunistázom. Miért nem hallok ilyen szövegeket?

Egyébként a hazai konzervatív (nem hazai jobb) oldal legnagyobb tragédiája az hogy már az egész demokratikus világ összemossa őket. Erre jobban oda kéne figyelni.

különvélemény 2012.12.19. 22:54:22

"miközben ezeket a sorokat írom"
Kösz...Ennyi elég volt, látatlanban is....

K.Z 2012.12.19. 22:55:57

@tábormegsemmisítő: A te véleményed már elmondtad, volt birkamenet, meg a véleményed naponta olvasható a hazug Magyar Nemzetben

Kerek négyszög 2012.12.19. 22:57:00

@yatumux:

"én behoznék szakembereket, akár külföldi politikusokat akiket nem érdekel az urambátyám rendszer. Egy kormány legyen cégvezetés. Közszolga... "

Észtország (ha jól emlékszem) pont ezt tette. Amikor a komcsik buktak, elzavarták őket, hazahívták a fiatal, jólképzett, nyugati vezetői tapasztalatokkal rendelkező polgárait, és szó szerint szabad kezet kaptak. Egy csoda amit véghezvittek. Azt csak zárójelben tenném hozzá, hogy gyakorlatilag a mi Bokros csomagunkat valósították meg (a megsemmisített tartalmat is ide értve). Nálunk meg a mai napig szitokszó a Bokros. Ennek megfelelően áll az ország is.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.19. 22:57:59

Információink szerint kétmilliárd forint gyorssegélyt kapott Pécs városa egy kormányhatározat alapján. Ez az összeg pontosan a kétszerese annak a financiális mentőövnek, amit tavaly decemberben dobott az állam a megyeszékhelynek.

A Pécsi STOP szerda kora este úgy értesült: kormányhatározat alapján kétmilliárd forintot juttatott az állam a komoly financiális gondokkal küzdő Pécsnek. Ez pontosan egymilliárd forinttal tesz túl azon a kormányzati gyorssegélyen, melyet 2011 decemberének utolsó napjaiban juttattak el a városnak egy kormánydöntésnek köszönhetően. Anno azt írtuk, hogy az egymilliárd meg nem erősített információink szerint működési hiány csökkentésére, folyószámla hiány mérséklésére érkezett a pénz. A városházától nem sikerült megtudni, hogy milyen jogcímen kapta Pécs a gyorssegélyt, csupán annyit közölt, hogy a pénzt adósságcsökkentésre fordítja.

Ahol érzi a bóvli kormány , hogy erős az ellenzék , ilyen blöffökkel jön elő!

Sunyi, aljas, álszent bóvli orbán banda takarodj!
Az ország piócái, élősködői, szarháziai vagytok!

gatyusz2 2012.12.19. 23:09:00

Nehogy azt mondja már valaki, hogy a humán platform (ez az egy hete létrehozott álszervezet), és a milla ténykedése meg csak a diákok miatt van. Sok gyűlölködő majom. És még ti neveztek másokat uszítónak. Egyszerűen undorítónak tartom, hogy mindig más mögé bújtok. Sajtószabadság? Milla. Diákok? Humán Platform. Mi lesz a következő? Abból áll az egész, hogy létrehoznak egy tucat blogot, telihányják a netet idióta cikkekkel, és az index még partner is ebben persze. Kiállítanak egy idealista balfácánt a nép elé aztán uccu neki. Hol jobb ez? Mi a picsáért van erre szükség? Ha lázadtok, csináljátok normálisan. De ne az átlag agyát húzzátok folyamatosan, minden egyes nap. Ez semmivel nem jobb taktika, mint amit a kormány művel. Szardobálás mesterfokon, az megy mindenkinek. Gratulálok.

ap · http://premiumlivesets.hu 2012.12.19. 23:10:57

azt lehet hülyének nézni aki hülye!!!

ezt tessék figyelembe venni mindenkinek aki ebben az évezredben a két nagy párt valamelyikére szavazott..

hol voltak 2002-ben 2006-ban 2010-ben a választási programok?
hol voltak a gazdaságpolitikai kérdések?
hol voltak az értékrendek?

a kampányokban azt hallotta az ország amit értelmi szintje engedett befogadni..

ez alapján szavazott..

mert ez neki elég volt

2/3-ra is..

nem a politikusokat kell szidni ők csak kihasználták hogy az átlagmagyar iq-ja a béka segge alatt van és mosolyogva issza a szart amit elé öntenek... sőt még örül is neki..

nálunk egy választás megnyeréséhez semmit nem kell tenni csak azt mondani amit hallani akarnak... nos magyarország 2002 óta ezt akarta hallani és ezt is kapta.

fejlett nyugatot akartok?

az nem a normális politikai elittel kezdődik, hanem az értelmes választópolgárral..

jahogy az meg nincs... hát kéremszépen az nem a mindenkori kormány hibája, tanulni eddig is lehetett volna..

Szociknak vége 2012.12.19. 23:20:23

@gatyusz2: Miértnekem bejön ez a libsi összefogósdi hogyminden héten máshogy hívják ugyanannak a kéttucat tetühintásnak a csoportosulását.

Lehetne még Animál Platform vagy Forradalmi Demokraták vagy valami kreatívabb. Vagy a nemzetiből kirúgott müvészek Alföldivel az Anál Frakció.

P.Freddy 2012.12.19. 23:21:01

@gatyusz2:

"Ez semmivel nem jobb taktika, mint amit a kormány művel. Szardobálás mesterfokon, az megy mindenkinek. "

De, egészen más taktika, mint amit a kormány művel. Szardobálást kizárólag Orbán, Bayer, Selmeczi, Szijjártó stb. tud űzni mesterfokon.

A Fidesz alapvetően egy szardobáló identitásra építi mind a hatalmát, mind a támogatottságát: nézd meg a Fidesz rajongókat, az anyjukat pofánvágnák, ha Népszabit olvasva látnák. Ezt konkrétan, tapasztalattal bizonyítva lehet tudni.

Ugyanakkor Orbán Viktor Szentképe a falon főhelyen, a gyerekszobában szintén, és minden esti imában mormolva az imádott Viktor neve, az ugyancsak megvan.

Kerek négyszög 2012.12.19. 23:23:40

@ap:

"az nem a normális politikai elittel kezdődik, hanem az értelmes választópolgárral..

jahogy az meg nincs... hát kéremszépen az nem a mindenkori kormány hibája, tanulni eddig is lehetett volna.. "

Hát akkor a kör bezárult.

komplikato 2012.12.19. 23:25:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Marhára nem győztél meg, én ügynök törvényt akarok és teljes tisztogatást a parlamentben és pártokban! :D

Kerek négyszög 2012.12.19. 23:26:34

@gatyusz2: Szerintem téged igazából az zavar, hogy vannak ellenvélemények is. Miért nem írod le egyenesen?

tábormegsemmisítő 2012.12.19. 23:26:38

@Totof:
Sok minden történhet, főleg annak, akinek mindent újra és újra be lehet adni. Egyszer Szabad Madárvonulás, egyszer Szolídvonítás, egyszer Millió ásítás, egyszer Humán lepattanás, aztán meg Borvirágos forradalom néven. Csak annyi idő kell, hogy közben átöltözhessen a színtársulat

Kerek négyszög 2012.12.19. 23:27:26

@komplikato: Ezt már csak a fides nem akarja...

Totof 2012.12.19. 23:33:05

@tábormegsemmisítő: Egyszer békamenet. Na azok szoptak be a legtöbbet a hülyeségből.

gatyusz2 2012.12.19. 23:39:37

@kerek négyszög: ahogy elnézem ez inkább téged zavar, máskülönben nem pazaroltad volna a fél estédet a kommentek megválaszolgatására. Az egészben amúgy az a szép, hogy mindenkinek lehet véleménye. Vagy nem ez az eszméd egyik alapelve? Nem kell feltétlenül valamelyik csordához tartozni. Remélem nincs harag.

sumbududumburu 2012.12.19. 23:42:09

"Van néhány oligarcha, aki élvezi,
hogy az állam megrendelésekkel tömi ki.
Az adófizetők pénzén, teszem hozzá."
www.quickmeme.com/meme/3s9euj/

RepLa 2012.12.20. 00:07:30

@Mária: Csodálom a kitartásod, hogy próbálod elmagyarázni a sok betonfejűnek az összefüggéseket. Néha én sem bírom, akkor az ilyen hosszú vitákat kerülöm. Woody Allen-nek van egy mondása (nem szó szerint idézem), hogy: sose vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a saját szintjükre, ott meg megvernek a rutinjukkal.

"Racionális kívánalom a kormány részéről, hogy aki az állam pénzén tanul, az dolgozzon is itthon." - volt a cikkben. Persze a cikkíró sem osztotta, és az indokával is egyetértek. Hozzátenném, hogy és a sok szakmunkás, aki szintén ingyen tanult szakmát, és immár külföldön van? Ők is visszafizethetnék azt a 2-4 évet, nem? És a sok általános iskolát végzett, aki már kiment, ők miért nem fizetik vissza azt a 8 évet? Mert akkor már nem értem, miért csak a felsőoktatásba járókat szopatnánk meg? Sőt pont azokat, akik ezt a befektetést többszörösen termelik vissza ugye, másrészt akik közt a legalacsonyabb a munkanélküliség, tehát leginkább eladhatóak még most is. Ezt mondjuk a fröcskölő nem diplomásoknak mondanám, már ha megértik. A másik gondolatom, a már diplomás fröcsögőknek lenne, elgondolkodnivalóként. Nekik, akik ingyen szerezték a diplomájukat. Ha az a gond, hogy az állam nem tudja finanszírozni, akkor miért pont a leendő diplomások képzésének díjába pakolja bele az önerőt, akiknek még nincs miből beletenniük? Miért nem azokkal kezdi, akik már diplomások, tehát mondjuk épp van miből törleszteniük? Miért rosszabbak a mai fiatal, leendő diplomások nálu(n)k, akiknek már van?
És mi van azokkal a már diplomásokkal, akik már külföldön vannak? Kutassuk fel őket, és ők is fizessék vissza?
Szóval annyira élvezem, mikor azok a generációk, akik így-úgy, rövidebb-hosszabb ideig ingyenes oktatás keretében lettek azok akik, most a jövő generációit kezdik el szopatni. Nemes emberi hozzáállás - lassan hányok a sok primitív féregtől.
És igen, mint a posztban is volt, inkább működőképes dolgokat (pl. oktatást, gazdaságot) kellene építeni, ahol ezek a problémák kioltódnak, nem rombolni és tiltani. Sajnos az a baj, hogy a primitív emberek csak ehhez értenek: rombolni és korlátozni. Mert ahhoz, hogy a semmiből valamit építs, ahhoz tényleg tehetség és ész kell, illetve kellene, ami náluk meg nincs. És ezt a deficitet pótolják szájmérettel, és hazafiasnak hazudott szósszal.

halavány 2012.12.20. 00:19:20

A nap vicce :

Vadai Ágnes MSZP-s listáról a parlamentbe került, ma DK-s képviselő, "hozat" DK-s(!!!!!) ügyvédet a "független diákoknak"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Anyátok picsája! 2012.12.20. 00:34:45

Elfogyott a pia a romkocsmában, vagy miért zajongtok csöves ingyenélő faszparittyák?!
Húzás tanulni a gecibe mert szétbaszom a redvás pofátokat, ha mégegyszer elkések miattatok a melóból!!!

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.20. 00:40:31

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Épp egy agymosott nácibarom pofázik droidokról... izgi vag, na .... :DDD

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.20. 00:41:24

@Anyátok picsája!: te! Egy munkanélküli hogy tud elkésni a melóból?

windex 2012.12.20. 00:59:46

@moophlander: látom, benyaltad a kormány csaliját. ez a felvetés - ha olcsón tanulsz, itthon maradsz - azért gusztustalan, mert előlegezi, hogy a furmányos diák majd jól tanul itt - a mi pénzünkön, ugye - aztán meg jól lelép. és pontosan arra játszanak ezzel, hogy ekézzék a diákokat, hoszen most ők a leghangosabb ellenség. és te már el is hitted, fenntartás, kétely, és gondolkodás nélkül. a dologgal kis gond van: a felvetés szerint ez egy akció. pedig nem az, ez reakció. reakció a diploma utáni meglehetősen kilátastalan anyagi viszonyokra - amit most még fűszeeztek volna a diákhitel terheivel -, ha egyáltalán van munka. tehát nyugaton miért nem húznak el az egyetemeket végzettek? mert a diplomát - vagyis amit jelképez, a tudást és befeketett munkát - értékeli a társadalom. hát itt nem értékeli, és ez nagyrészt a "politikusoknak" köszönhető. és most büntetéssel akarják megakadályozni azt, amit megelőzéssel kellene. honnan is ismerős ez a mentalitás? ja, emlékszem, a szocializmus rendőrei csinálták ezt: megelőzhették volna a baleseteket, de inkább kockáztatták, hogy megtörténik, viszont ők elbújtak és várták, hogy ki mikor hibázik és akkor jól megbüntetik. de ez már csak hab a tortán. na, sokat foglalkoztam a témável, de csak azért, hogy tudd, mihez tapsolsz

windex 2012.12.20. 01:02:17

@fidesz = népirtó csőcselék: ne reagálj rá, negligálni kell, szint alatt van :-)

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.20. 01:05:29

@windex: Engem szórakoztatnak ezek az értelmifogyatékosok. :-)
Nélkülük baromi unalmas lenne az összes blog.

windex 2012.12.20. 01:27:38

@kerek négyszög: nem vagy pontos. a részletek, azok a huncut részletek!

windex 2012.12.20. 01:28:32

@fidesz = népirtó csőcselék: akkor meg hecceld rendesen, ne végezz fél munkát! hadd habozzon a szája! :-)

Poha 2012.12.20. 02:05:36

Jesszom itt is milyen fizetett agymosott droidharc, azt a qrva ... :-))))))

nland 2012.12.20. 02:36:08

1.megmozdul a diák, mert ingyen akar tanulni mint sokan előtte
2. megmozdul a tanár mert ha kevesebb a diák kevesebb lesz a pénze, vagy nem lesz állása
3. megmozdulnak a rektor, mert a forráskivonás fizetéscsökkentéssel vagy elbocsátásokkal járna és támogatja a "közfelkiáltásos" rektorválasztást, mert akkor a diákok az ismerősre/belső emberre - ki enged neki többet-re szavaznak nem valami "ismeretlen külsősre" így bebetonozódik az eddigi székbe

Az 1. pont erkölcsileg teljesen méltányolható lenne ha nem nőtt volna a 50%-ról 80%-ra az államadósság (annak felvétele és generációjuk jövőjének "eladása" ellen akkor a diákok nem tüntettek - pedig jelentős részben ennek következménye a mostani helyzet), így amikor minden réteg ebből a teherből részt vállal, nekik is kell.
(ha igazságtalannak érzik kérdezzenek meg egy nyugdíjast aki 40 évet dolgozott azzal, hogy majd "jól fog élni" és most küzd a megélhetésért...erkölcsileg nekik is több járt volna mégis viselik megnőtt államadósság terheit ők is)

A 2.-3.-asok a 2003-2009 közötti hitelfelvételből támogatott fizetésemeléseknél és "többletforrás adásnál" nem tiltakoztak (mint ahogy a hitelfelvételek ellen sem) és EZT tekintik alapnak, miközben a "hitelből emelés" volt a nem korrekt lépés, így bármiről beszélni csak egy alacsonyabb forrásbázisról indulva korrekt (a forráskivonás a 30%-al megnőtt államadósság miatt őket is érinti)

4. A "röghözkötés" erkölcsileg nem korrekt ez igaz, de a gazdasági helyzet és a 80%-os eladósodottság miatt igen.
Ha nem tetszik ne felejtse el senki, hogy EZT A JÖVŐT ADTÁK EL PILLANATNYI ÉRDEKEKÉRT A HITELFELVÉTELEKKEL.

Tehát ha a nagyon öntudatos szónokoknak a társadalmi felelősségvállalás jelent valamit akkor nézzenek picit magukba...és ne csak a MOST(!)-nak éljenek hanem viseljék a terheket, mint bárki más...

Exploiter 2012.12.20. 03:08:08

@nland:

A sok marhaságra nem is reagálok, de a többi hasonszőrű agyhalottal vitassátok meg, hogy min fog segíteni az országban, ha Kiss Pityuka végzett hallgató itthon él (?) majd munkanélküliként, szociális juttatásból, nem pedig mondjuk Londonban?

Áruljátok már el, de komolyan, mitől lesz az jó nektek?

röhögő 2012.12.20. 04:04:29

@nland: "ha igazságtalannak érzik kérdezzenek meg egy nyugdíjast aki 40 évet dolgozott azzal, hogy majd "jól fog élni" és most küzd a megélhetésért...erkölcsileg nekik is több járt volna mégis viselik megnőtt államadósság terheit ők is"
- Khmmm... nem látom hogy csökkentek volna a nyugdíjak.
Sőt.
Mellesleg az államadósságból 3000 milliárd volt az ő 13. havi nyugdíjuk.
Továbbá. Akkor ő termelt, negyven év alatt sokat termelt.
Sok fogyastásra alkalmas terméket.
Ja. filléres gázárakon, 5-10 dolláros hordónkénti olajárakon. Ma az ő eltartásuk sokkal több erőfeszítésbe kerül a tízszeres energiaárakon.

röhögő 2012.12.20. 04:12:59

@yatumux: @dr. mesterseges szinezek: yatumux barátunk annyira felső vezető, hogy ő a saját írása szerint benne van az üzleti élet "sürűlyében". Így ahogy idéztem. Képzeld el mennyire pallérozott elme az aki a birtokos ragot ly-al írja. :-))
A sürűről nem is szólva.
Ja és az angol nagykövettel szokott beszélgetni.
Hopp, nincs is angol nagykövet, csak brit! :-))

röhögő 2012.12.20. 04:15:50

@Anyátok picsája!: Igen, hallottam, a FŐKEFE-nél megkövetelik, hogy az utcaseprők időben kezdjenek.

röhögő 2012.12.20. 04:23:42

@MetroGoldwinMayer: "minden héten máshogy hívják ugyanannak a kéttucat tetühintásnak a csoportosulását"
- Ahogy én is unom az új és új nickeken regisztráló nácikat.

purplehaze 2012.12.20. 04:40:51

@Exploiter: Jól írod! De azért két oldala van a dolognak. Mert ugye állami pénzből tnaulnak tehát valahol talán elvárható hogy itthon tanuljon. A másik része, miért ne menjen el külföldre ha itthon nem talál munkát. Vagy több évnyi tanulás (pl. orvosok) megalázó fizetést kapnak. Nem egyszerü a kérdés! De én inkább a diákok oldaláról nézem. Ha ilyenek az itteni vállalkozások vagy állami cégek hogy finoman szólva pöcs fizetést adnak. Akkor naná hogy nézzenek körül külföldön!

M_R 2012.12.20. 04:47:01

@nland:

"Ha nem tetszik ne felejtse el senki, hogy EZT A JÖVŐT ADTÁK EL PILLANATNYI ÉRDEKEKÉRT"

Ezt a mostani kormányodra is igaz. Pillanatnyi érdekek miatt magasról tesz arra hogy mi lesz 3, 5 vagy 15 év múlva....

Csak ámulok és bámulok 2012.12.20. 04:50:34

Egyet azért ne felejtsünk el, nevezetesen a felsőoktatásban végrehajtandó megszorítás gyökere vagy oka a gazdasági szabadságharc finanszírozásában, egész pontosan az egykulcsos Szja miatt a költségvetésből a felső tízezer zsebébe átpumpált milliárdok miatt van.
A szlovákok már belátták, hogy az egykulcsos adó:

(lassan írom, hogy mindenki megértse) HÜLYESÉG.

"Oszt jónapot!"

M_R 2012.12.20. 04:51:52

@RepLa:
" inkább működőképes dolgokat (pl. oktatást, gazdaságot) kellene építeni, ahol ezek a problémák kioltódnak, nem rombolni és tiltani. Sajnos az a baj, hogy a primitív emberek csak ehhez értenek: rombolni és korlátozni. Mert ahhoz, hogy a semmiből valamit építs, ahhoz tényleg tehetség és ész kell, illetve kellene, ami náluk meg nincs. És ezt a deficitet pótolják szájmérettel, és hazafiasnak hazudott szósszal."

Pont ezért mennek el az orvosok, mérnökök, szakmájukhoz értő szakmunkások: mert elegük van ebből a magyarosch hazaffysággal nyakon öntött maszlagból...

csavari 2012.12.20. 05:29:55

Nem fogtok kapni ingyen drogot! Ahogy az üzemanyag is sokszorosa a taxis sztrájkhoz képest, a drog árát is felverik majd a dílereitek, jó balekok vagytok. Igaz a szüleitek egy csapatban játszottak mai kormánnyal és csak eszköznek használnak benneteket. Amikor valóban tüntetni kellett volna az ország érdekében sehol nem voltatok, csokolgattátok a gyurcsótány meg a libajnai seggét! Még csak a csőcselék minősítést se érdemlítek meg, söpredék vagytok!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 06:12:36

@csavari: Gondolkodni felétek se szokás, mi? Aki most 18 éves és egyetemre menne, annak szerinted 12 évesen ki kellett volna mennie a randalírozó szkinhedek közé tüntetni?
Akkor sem volt rosszabb helyzetben az ország...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 06:21:19

@nland: A nyugdíjasok többsége nem dolgozott 40 évet. Pár éve még 57-58 körül mentek nyugdíjba, hiába volt már akkor is 60 felett a korhatár. És tegyük hozzá, hogy az ő idejükben nem jutott minden dolgozó emberre egy nyugdíjas, akit el kellett tartania.
A küzdelemről meg annyit, hogy nem igazán tudnék rosszul élő nyugdíjast felsorolni. Ismerek olyanokat, aki értelmiségiként dolgozott, 200 ezer felett van a nyugdíjas és olyat is, aki gyárban futószalag mellett dolgozott, nincs gyereke, de valahogy neki is futja az orvosok zsebébe csúsztatott tízezres kötegekre...

csavari 2012.12.20. 06:35:11

@Távmunkás:

Te hülye gyerek ataxis sztárjk 90-ben volt. Csak arra utaltam, hogy akik most a drog hatására kimentek az utcára ugyanolyan balekok! 2006-ban nem szkinhedek tüntettek a főnökeid hazugsával szemben hanem azok akiknek elegük volt a hazugságaiból és rablásaiból! A mostani tüntetés akkor lenne korrekt ha az összes "oktatást" lezüllesztő söpredék mádl-görgey-hiller-kuncze-magyar-pokorni ellen szólna!

midnight coder 2012.12.20. 07:22:28

"Racionális kívánalom a kormány részéről, hogy aki az állam pénzén tanul, az dolgozzon is itthon. Én viszont azt mondom: teremtsen a kormány olyan helyzetet az ország viszonyaiban, hogy megérje itthon dolgozni, ne pedig erőszakkal érje el az itthon maradást. Kapjon annyi pénzt orvos, tanár, balneológus, ápoló és fizikus, amennyit megérdemel, és akkor nem fog elmenni."

Kedves elvtárs! Van egy rohadt rossz hírem: ilyet a következő 40 évben ebben az országban senki nem fog produkálni, bárki lesz is kormányon. Egy informatikus mérnök ma is megkeres itt bruttó 500 ezret, de ez lószar ahhoz képest hogy az EU-ban ugyanezért - akár ugyanannál a multinál mert hazai fejlesztés egyre kevésbé van, maradnak a multik - megkapsz 1.5 milliót. És az EU is öregszik, a gyerekek ott is lusták hasznos dolgot tanulni, azaz kell a nyelvet beszélő, használható diplomával rendelkező polgár - lesz helye a gyereknek ha elmegy.
Ezzel a magyar munkaerőpiac soha nem fog tudni versenyezni. Ahol tudhatna, az az orvosok, tanárok és más közszolgák. Csakhogy, ha ehhez 2-3x annyi TB-t kell befizetni, akkor még az a maradék pici versenyképessége is megszűnik az országnak ami van - épeszű ember már így sem nagyon hoz ide pénzt, egy brutális TB emelés kb. a csőddel lenne egyenlő.

kopaszállat vagyok 2012.12.20. 07:36:58

Látom pár fideszes k@csögnek minden rendben van.Miről beszéltek???
Szerintetek ez normális dolog hogy inkább huligánoknak építünk stadionokat ,amiből jó ha 50 év alatt megtérülnek a költségei nem pedig az oktatásra fordítják?

Persze a narancsködös elmétek nem látja azt hogy a cél az hogy buta,agyhalott,semmilyen öncélú gondolkodó ne legyen ebben az országban .Majd ők megmondják mit,mikor,merre !!! Ez a kezdet a diktatúra fele.
Közben meg nem is nokia dobozokkal (azok már kicsik) hanem markoló géppel nyúlják le a lóvét.
Ó csak egyszer kerüljön elém egy elvakult fideszes akit megszopatott,átvert szeretett vezére,munkáját és/vagy házát elvették,elvesztette ,még egy nyakast is adok neki nem csak sajnálatot !!

Hajrá fiatalok,tiétek a jövő,ne hagyjátok hogy becsapjanak.

Uff !!(ez egy dakota közmondás volt ) hehehehehe

midnight coder 2012.12.20. 07:49:12

@kopaszállat vagyok: Nem az a gond, ha az oktatásba megy a pénz, menjen. De egyrészt csak olyan szakokra ami iránt van is kereslet - ha valaki média-fallabda szakon végez és egész életében hamburgert árul utána ahelyett hogy ha nem alkalmas normális diploma megszerzésére akkor szakmát tanult volna, az leginkább saját magával baszik ki.
Másrészt ha valaki szerez egy használható diplomát közpénzből, akkor az itthon helyezkedjen el - ha olcsóbban is, mint nyugaton. Vagy legalább fizesse ki a képzésének a költségét. De ha én elmegyek a hazai bruttó 500 ezer helyett az angolokhoz szoftverfejlesztőnek 1.5 millióért, és állam bácsi fizette a tandíjamat, akkor ugyan már csengessek valamennyit vissza annak a hülye polgárnak aki a képzésemet fizette az adójából. Hozzáteszem, ez még akkor is bukta az országnak, mivel ha a népességből elmegy az összes tehetséges fiatal, akkor az mindenképp az ország bukásához vezet. Nem véletlenül csináltak vasfüggönyt anno az elvtársak - rájöttek, hogy e nélkül kiürül az ország. Ma ugyanez a probléma áll fenn, és nincs vasfüggöny. Bukta lesz elvtársak, hosszú távon, nagy bukta. És nem (csak) a fidesznek.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.20. 07:52:21

@Mária: Például a BKK kishajóforgalma. Télen is üzemeltetni kell, holott nincs utas, mert a kikötőkre ilyen feltétellel kértünk pénzt. :-)

kopaszállat vagyok 2012.12.20. 08:00:19

@midnight coder:
Igen, van benne igazság, de ! ne felejtsd el hogy tele zsebbel qvára nem érdekli őket hogy elmész vagy maradsz mint a mostani munkahelyek zöme.Nem tetszik? lesz@rják hogy 10 éve csúcs munkaerő vagy ,kitesznek minden lelkiismeret nélkül....1 nap alatt. Van 20 másik jelentkező kevesebb pénzért .
Nincs megfizetve a munkaerő ,ennyi az egész ! Tessék rendes fizetést adni minden szférának és kevesebbet lopni talicskával és hidd el senki nem akarna UK vagy Német-ó -ba elmenni ,max nyaralni.
De mit látunk? felesleges pénzpazarlás,tek 20 milliárt? ehhh, mi a tökömnek ? annyira veszélyeztetettek lennénk?
több milla prémiumok ? Vitézy D .szegényke, 8 milla mert olyan jól dolgozik ? Röhögnöm kell .....a BKV buszok meg szétesnek ,4-es metró lopásokon kívül még sehol nem tart és sorolhatnám.Na ezeket meg kell szüntetni és akkor az emberektől is elvárni hogy maradjanak egy igazságos rendszerben .
És félreértések nélkül , nem érdekelne a Dávidka 8 milla prémiuma ha kapnék olyan bért amiből tisztességesen megélhetnék ..és ugye tudnám fizetni gyerekeim tandíját! De amíg ezek az állapotok vannak ellenzem.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.20. 08:01:08

@yatumux: Nektek mindenki balos, aki húsz centinél távolabb van Orbán segglyukától.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.20. 08:06:27

Na, most olvasom itt a kommentek között, hogy drog hatására tüntetnek. Van még valami?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.20. 08:08:22

Ehe mindenki balos! Imádom ezt az általános műveltséget nélkülöző zsúrnalisztikát Budapesten!

Nos: Hivatalos elhelyezkedési érték:

- Szegények, munkások , parasztok képviselete: Baloldal! -Munkás érdekvédelmi szakszervezetek képviselete: Szélsőbal
Vallások, céhek, kisvállalkozók képviselete: közép
-jobboldal: nemzeti érdekek képviselete, iskolák, egészségügy, militáris erők, szóval állami szervekképviselete
-szélsőjobb: Gyárosok, bankárok, kereskedők, szóval a pénz képviselete

Tehát Fidesz-Jobbik baloldal
Kisgazdák, kereszténydemokraták, közép,
LMP: fasiszták fullajtárja: Jobb
MSZP-DM: szélsőjobb, fasiszták!

kopaszállat vagyok 2012.12.20. 08:09:50

@Rendíthetetlen Álamkatona:

Vagy nem lóg a nappaliban OV portréja :D

Shit.....most látom ,majdnem narancs színe van a függönyömnek ....najó csak majdnem ... leszedem :D

Steve123 2012.12.20. 08:23:16

Félve értek egyet a tandíjjal és az alábbi bejegyzéssel. Jó lenne, ha nem lenne rá szükség, de van.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Ha végtelen az állam pénze, akkor senkinek sem fájna az ingyen busz a nyugdíjasoknak, vagy, hogy a rendőrök hamar nyugdíjba menjenek.

genyamagyar 2012.12.20. 09:22:59

Girnyó-Szász azt nyilatkozta reggel a tv-ben, hogy ha húsz évvel fiatalabb lenne, ő is menne tüntetni.

És vajon milyen transzparenst vinne? „Orbán Viktor takarodj!” ? Esetleg „Girnyó-Szász ne hazudj!”

:DDDD

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.12.20. 09:33:19

@nland: Remélem Simicska , Nyerges, Kóka, stb.. Meg a sok tolvaj korupt politkus is viselni akarja, sőt elsősorban nekik kéne viselni. Igen miért is nem a politikusok fizetésén kezdjük a spórolást. Mire fel keres mondjuk egy Szijártó havi 2 milliót, mikor meg lehet élni 47 ezerből is. tessék csak annyiból kijönni, ha nem tetszik el lehet menni a sunyásba.

Ha válság van nem építünk stadiont két ballábas focistáknak. A kézis lányok legalább egy bronzot hoztak a balfasz focistáink meg csak a pénz viszik. Ha válság van nem propagandásodunk el milliárdokat. Ráadásul mennyivel is csökkent az államadósság, nyugdíj kasza einstand ide oda, szinte semmivel. Ha spórolunk akkor nem hozzunk létre olyan mérték bürokráciát olyan mértékű plusz költséggel amire nem telik.

Remélem ismered a közmondást "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű". Na ez a mai kormányunk sajnos.

reszeg tengeresz 2012.12.20. 09:36:44

Ujujujuj! Libas media tizezerrel porog, hogy minel jobban habosra keverje a szart! :D
Elmondom gyerekek hiaba. Mert meg mindig ez a kisebbik rossz, parszaz libsi diak frocsogese meg senkit nem erdekel igazan.

midnight coder 2012.12.20. 09:37:40

@kopaszállat vagyok: Az amit állam bácsi felső szinten osztogat nem tétel. És alapvetően nem állam bácsi határozza meg a béreket, hanem a munkaerőpiac. Amíg az országban kevés a munkahely és sok a munkaerő, addig alacsonyak lesznek a bérek. Tetszettek volna normális gazdasági környezetet csinálni - kb. a gengszterváltás óta. De hogy ezt 20 éven belül nem hozza neked helyre senki, abban biztos lehetsz.

midnight coder 2012.12.20. 09:39:09

@Con Storm: Nehéz ügy. A baloldal arról szól, hogy adóztassuk jól agyon azokat akik dolgoznak hogy eltartsuk a segílykéseket, mert társadalmilag ez igazságos.

Macropus Rufus 2012.12.20. 10:06:07

sok mindenben egyetértek a diákokkal, de a röghözkötést nem engedném eltörőlni.
Ui. most arról van szó, hogy ők nem fizetnek okés. De utánna meg oda megy ahhováa akar? :o na áljon meg a nászmenet.
Ezek az elmenő gyerekek több milliárd forintban vannak, amit jobb helyre is lehetne kőlteni.
Ha egy társadalom pl. engem finanszíroz az oktatásban az azért van mert szüksgük van az én tudásomra. Erre faképnél hagyom őket, hogy két határral arrébb többet keressek, DE ha a társadalom nem fizette volna a tanulmányaimat, akkor mehetnék utcát seperni bárhová. Ezért nem tartom jó lépésnek a röghözkötés eltörlését.
Ha a nép fizeti a tanulmányait akkor ott és annyit fog dolgozni amennyit a nép mond neki. Ennyi. 4 év nem a világvége. Aztán mehet amerre lát.
Arra hivatkzoni, hogy az állam teremtsen olyan feltételt, hogy itthon maradjon, hülye érv. Hiszen eleve az álam tette lehetővé, hogy tanúlhasson, erre aki az állam pénzén tanúlt még követelőzik és fenyeget, hogy elmegy innen??? Most akkor a farok csóválja, vagy mi a f@sz?

De választhat, ha kifizeti amibe a képzése kerűlt, oda megy ahhová akar. Ez ilyen 1xü.
Csak ez sok diáknak nem tetszik. Ingyé járni egy 1millió/éves képzésre 4 évig simán jó nem? Aztán meg megyünk a csába innen, mert itt szar. Az ok okozat összefüggés eszekszerint nem megy a diákoknak: ha nincs állam aki fizetné, akkor ő nem járna sehová.Ergo: amíg az állam pénzén tanult addíg a finanszírozójának joga van megkövetelni dolgokat. Érdekes, amikor a cég beiskolázza a munkatársát és akiköti, hogy akkor 5 évig nálam fog dolgozni, akkor sneki nem lázad, hogy milyen jogon is követeli ezt meg egy cég... a cég = állam beosztott = diák.

A többivel viszont egyetértek. Azért csunyán átvágta őket a Vitkátorunk. Nem lesz tandíj mi? Még szavazás is volt róla. Akkor most milyen alapon vezeti be? Akkor a nép leszavazta a tandíjjat. Most milyen indokokra hivatkozva vezeti be?

De akkor itt a következi: ugyan ebben a szavazában mondtunk nemet a 300Ft-ra is... Mint ugye a tandíj is jóval magasabb mint amit a Gyurcsányék javasoltak, ebből következik ha lesz vizitdíj az sem 300Ft lesz... Lehet lesz 600, viszont minen alkalommal és nem térírtik vissza a folyamatosan orvoshoz járóknak (pl. krónikus betegek)

apanna 2012.12.20. 10:12:31

Amióta megláttam a TV ben a DK tömörülést, Vadait, és Szanyit, azóta leszarom a diáktüntetést is.

Aki azt mondja, hogy nincs benne az ellenzék keze, az hazudik....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 10:37:31

@csavari: Te most komolyan nem 2006-ban, hanem 1990-ben vártad volna el az akkor még meg sem születettektől, hogy kimenjenek tüntetni??? Súlyosabb eset vagy, mint gondoltam... Bár lehet, hogy nem a tüntetők vannak drog hatása alatt, hanem te :)

Tudod, tüntetni a kormány ellen szoktak, mert ők vannak hatalmon, ők tudnak bármin változtatni, nem az ellenzék. Amúgy nem lenne túl ízléses a tavaly meghalt Mádl ellen tüntetni...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 10:39:42

@reszeg tengeresz: Ez hogy működik? Minden gazdag gyerek konzervatív, fizetik a szülei a tandíjat és minden szegény gyerek liberális, ne menjen egyetemre? A gonosz ballib milliárdosok gyerekei hova tartoznak?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 10:42:44

@apanna: Utólag próbálnak csapódni, mint minden ellenzéki megmozduláshoz. Nem tűnt fel, hogy a DK akciói senkit sem érdekelnek, ezért ha bárki más csinál valamit, akkor Gyurcsányék azonnal megjelennek, hogy ők is szerepeljenek? Tipikus példa a mostani tüntetés mellett amikor az LMP-sek a parlament előtt tüntettek és Gyurcsány is odament hozzájuk és kiprovokálta, hogy elvigyék a rendőrök...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 10:46:46

@Con Storm: A szélsőjobbot rosszul kategorizáltad, mivel annak tipikusan a gyári munkások és a munkanélküliek adják a bázisát. Vajon miért akkor erősödnek meg, amikor nagy a munkanélküliség?
Szélsőjobboldali bankárt még nem igazán láttam, de a kereskedők is tipikusan baloldaliak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.20. 10:51:52

@halavány: Szép próbálkozás, de nem kérnek belőle:
'A helyszínen feltűnt Török Zsolt az MSZP szóvivője, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője és Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke is. A szervezők hangosbeszélőn szólították fel őket a távozásra, mondván, nem kérnek politikai pártok támogatásából. A tüntetők azt skandálták: 'Függetlenek vagyunk, függetlenek vagyunk".'

dr. mesterséges színezék 2012.12.20. 10:59:23

@röhögő: Jómagam vezető sem vagyok és az angol nagykövettel sem szoktam beszélgetni, de volt és van szerencsém mindenféle méretű vállalat mindenféle szintű vezetőjének írását olvasni olyan helyzetben, amikor nem támogatja sem helyesírásellenőrző, sem titkárnő, vagy támogathatná, de nincs arra igénye, hogy ilyesmivel szöszmötöljön, és azt kell mondanom, hogy a mindenkori sarki zöldségestől pusztán írás alapján csak igen nagy hibaszázalékkal különböztethetők meg.
Mo. a hárommillió potenciális álamfő országa.

sárkányfő 2012.12.20. 11:01:48

@apanna:

Te hazudsz, és már figyellek egy ideje, te nagyon sokat hazudsz.

A tüntetők kifejezetten eltaszítják maguktól a pártokat, ennek sok jele van ez is:

"A tüntetők között feltűnt Török Zsolt, MSZP-s képviselő és Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője. A hangsobeszélőn ezután ismét bemondták, hogy nem kérnek politikai pártiok támiogatásából. A tömeg ezután azt skandálta, hogy "takarodjatok, takarodjatok". Ezután ismét demokratikus fordulat következett: megszavaztatták a tüntetőket erről, akik közfelkiáltással szavazták meg, hogy nem kérnek a politikusokból, majd azt kiáltották, hogy "függetlenek vagyunk, függetlenek vagyunk". "

index.hu/belfold/2012/12/19/ulosztrajk_a_szent_istvan_gimnaziumban/?p=6

Erről a hazugságodról ennyit.

A másik hazugságod, hogy emiatt szarod le a tüntetőket. Nem, te utálod a tüntetőket, és az ürügyet keresed a lejáratásukra. Amolyan fideszes karaktergyilkos szeretnél lenni. Most ez a DK-s, szoci hazug lejáratásod nem jött be, majd próbálkozol mással.

sárkányfő 2012.12.20. 11:06:19

"A hírekben több helyen olvashatjátok, hogy az előállított három emberből kettőnél kést találtak. A kés egészen pontosan egy svájci bicska volt, amit az egyik diák táskájában találtak a rendőrök. Gratulálunk a rendőrségnek a "korrekt" tájékoztatás miatt... "

www.facebook.com/Felsooktatas/posts/568056293209597

Macropus Rufus 2012.12.20. 11:17:14

@sárkányfő:
az is kés.... igaz 8cm-nél nem hosszabb a penge ezért hordhatod az utcán, de a bicska amiért így hívják még késnek számít. ;)
Az más kérdés, hogy náluk lehet minden következmény nélkül. Ez a törvény.
De a bicska az kés. Mint ahhogy a szekerce is balta. Ha a törvény azt írja, hogy baltát tilos vinni az utcán, akkor a szekerce miatt is elő leszel véve, mert az balta, csak másképpen hívják. ;)

Macropus Rufus 2012.12.20. 11:23:04

@sárkányfő:

+ még egy hír:

index.hu/belfold/2012/12/20/nem_voltak_kesek_az_eloallitott_tuntetonel/

nem volt nála semmi. Tehát akkor már indúl is a hírgyártás. Egy bicska volt nála ami nem is kés. Honnan jött ez??
A jegyzőkönyvben nem szerepel semmi ilyen.
Nem kellene feleslegesen híreket gyártani!

A Facebook meg egy rakat pletykásember gyülekező helye. Nem releváns hírforrás.

nemecsekerno_007 2012.12.20. 11:29:51

@tábormegsemmisítő:

A lébecolás legjobb példája a T. Márk HÖK vezető. De sorolhatnám a pártkatonákat, felügyeleti bizottsági tagokat etc.... Ebben az országban a lébecolók vs. dolgozók arányával van baj, csak sajnos sokkal kevesebbnek gondoljuk a lébecolók mennyiségét :(

Wallenberg 2012.12.20. 11:33:38

Lehet nem kéne ennyi kárpótlást fizetni múlt évezredben történt dolgokért, és ha valaki nem dolgozik, csak gyártja a gyereket meg bűnöz azt se kéne támogatni. Lehet akkor megoldódna nagyon sok probléma. Jutna pénz felsőoktatásra is??

Lencsés István 2012.12.20. 11:34:07

A kormány nincs bajban .

Le_Penseur 2012.12.20. 11:49:05

@Wallenberg:
Tudnál konkrét összegeket írni, hogy mennyi megy el
kárpótlásra a "múlt évezredben történt dolgokért", mennyit fizetünk azoknak, mennyit kap az "aki nem dolgozik, csak gyártja a gyereket meg bűnöz"?

Számszerűen vagy a GDP százalékában is megfelel!

sas70 2012.12.20. 12:05:34

Én egyetértek a tandíjjal, 2008-ban is egyetértettem! Csak sem akkor, sem most nem úgy, ahogyan be akarták-ják vezetni, ill. bevezették. Sajnos nem megkerülhető, hogy szaros, nyűgös, aprómunkával egy teljes oktatási koncepciót dolgozzanak ki. A diákok sem csak a tandíj ellen tüntetnek, hanem az ellen, hogy nincs egy koherens koncepció a teljes oktatásban. Egy általános iskolát végzett gyereknek ma el kell döntenie, hogy mi lesz, ha "nagy" lesz. A baj csak az, hogy még azt sem tudja 14 évesen, hogy akkor éppen micsoda!? De mondjuk eldönti, hogy mi szeretne lenni, aszerint választ középiskolát, de mire elvégezné mindent megváltoztatnak és amit korábban eltervezett az mind dugába dől. Persze, hogy ez után kicsit pipa, meg a szülei is idegesek lesznek. Ezt nem lehet így csinálni, itt emberi sorsokról is döntés születik. És akinek ez nem világos, az nem való döntéshozói helyzetbe! Az menjen trágyát hordani, vagy wc-s néninek, ne miniszternek!

Anyátok picsája! 2012.12.20. 12:19:22

@fidesz = népirtó csőcselék: Kuss köcsög! Szeretnél te ilyen melót.

@röhögő: Amikor a csajodat FŐKEFéltem arra gondolsz? Te szerencsétlen bánatos birka.

dr. mesterséges színezék 2012.12.20. 12:51:04

@Macropus Rufus: "nem volt nála semmi. "

De lehet, hogy kamaszként jedi akart lenni.

kekec8 2012.12.20. 13:13:38

Milyen tüntetés? Van tüntetés?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.20. 13:49:55

én is tennék ilyen messzemenő megállapítást, igenis elvesztették a 2014es választásokat.

tomwar 2012.12.23. 20:41:34

@porte: A fontossagi sorrenddel van a legnagyobb baj. Fontos a sport, de nem MINDENARON.
süti beállítások módosítása