Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Az év 10 legemlékezetesebb közéletben látott viselete

2014.12.27. 18:59 | Írta: Mátrai Viktor

Év vége van és nem bírjuk ki listák nélkül. Első összeállításunkban, a ránk legnagyobb hatást gyakorló outfiteket, ruhadarabokat gyűjtöttük össze a magyar közélet 2014-es idényéből.

10.: Habony Árpád a barna ötven árnyalatában

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Habony Árpád többször is fog szerepelni a listán, hisz kevés az olyan alkalom amikor ne lenne emlékezetes valami, amit hord. A nyáron készült fotón is látszik, hogy a titokzatos tanácsadó odafigyel, hogy mit, mivel és hogyan vesz föl. Szépen vasalt nadrág, aminek az eséséből is a minőség sugárzik, ehhez illő double monk csatos cipő, barna bőrszíjas óra, egy vajszínű rövid kabát, végül a kabáthoz és a nadrághoz egyaránt passzoló póló.

9.: Orbán Viktor táskái

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Bár azt vallom, hogy egy táska legyen minél jobban rikító és üssön el mindentől, mert rettenetesen esetlen dolognak tartom őket, de ezeket a foci világbajnokságos repi táskákat sürgősen el kéne felejteni, mert ritka ocsmány tárgyak. Már örültem, hogy a miniszterelnök a Nemzeti Múzeumra sózza a régit, erre beújított egy rondábbat.

8.: Orosz Mihály Zoltán egyenruhái

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Miért vesz föl valaki katonai egyenruhát utcára? Miért vesz föl ilyet egy polgármester?! Sok kérdésem van még a Érpatak polgármesterével kapcsolatban, de azokról majd egyszer, egy másik posztban. Ez itt az egyenruháiról szól, amiket előszeretettel hord az újszerű módszereivel és nagyon intelligens médiaszerepléseiről híres -vagy hírhedt- polgármester. Néhány másik darabot is meg lehet csodálni itt és itt.

7.: Szél Bernadett lila kabátja

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

A példa, hogy egy ballonkabát milyen menő is tud lenni. Az LMP társelnöke, a tavaszi kampányidőszakban többször is mutatkozott ebben a feltűnő kabátban. A színről persze lehet vitázni, de nem érdemes. Szél Bernadettnek nagyon jól áll a ballonkabát és kedvesen nézett ki ebben a lilában. Reméljük láthatjuk még.

6.: Simicska Lajos nyári szettje

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Nem sok kép készült Simicskáról az elmúlt másfél évtizedben. Többek között ezért is adhatott volna magára valamit egy ilyen különleges alkalommal, erre tessék: megjelent egy nadrágban ami feszült a hasán, egy elképesztően ronda cipőben, egy ingben, ami össze-vissza lógott rajta és egy hózentrógerben.

5.: Vida Ildikó összes öltözéke

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Ide csak a leghíresebb jelenetben láthatót másolnám be, mert ezekből -hidd el- bőven elég ennyi. Maradandó károsodást okozhatott bármelyik Vida Ildikóról idén megjelent fénykép, mert valahogy mindig sikerült úgy felöltözni, mintha egy 80-as évekbeli ízléstelen gimnáziumi igazgató lenne. Itt nem csak tolmácsra lenne szükség.

4.: Habony Árpád a tüntetők között hordott szettje

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

A képen látható kabát és nadrág ismét passzolnak egymáshoz. A kabát márkáját próbáltuk megállapítani, de sajnos nem találtuk (esetleg ha Habonyig eljut a cikk, akkor megírhatná milyen, mert tetszett). A cipő egy, a 10. helyen is látható (vagy ahhoz hasonló), csatos lábbeli, a nadrág ismét egy szépen szabott, láthatóan jó minőségű darab, a táska pedig minden igényemet kielégíti: nagy, feltűnő, nem akar eltűnni. Mint azt Orbán táskájánál írtam, ezek a tárgyak mindenhogyan baromi esetlen kiegészítők, nem kell megpróbálni leplezni és beleolvasztani azt az öltözékünkbe.

3.: André Goodfriend nyakkendői

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Az amerikai ügyvivő, nem csak a kitiltásokkal és laza stílusával tűnik ki a közéletből, de szépen megkötött, feltűnő nyakkendőivel is hoz valami színt a mindennapok politikájába. Bár a neves protokollszakértő, Görög Ibolya szerint közönségesek a Goodfriend által hordott darabok, mi inkább megdicsérnénk az ügyvivőt vagánysága és sokszínűsége miatt.

2.: Habony Árpád elképesztő washingtoni zakója.

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Sajnos pont ez a borzalom maradt meg a legjobban az emlékezetünkben. Ha van egy kis józan belátása a barátságos tanácsadónak, ezt a zakót azonnal elégeti a francba. Ilyet csak egy ember vehet föl a világon: az NBA legjobb riportere, Craig Sager. Más nem. Még maga Habony Árpád sem.

1.: Falus Ferenc nem tudom leírni mije

Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Bocs, de ehhez nem lehet mit hozzáfűzni.

+1: Lázár János elegáns szürke öltönye:Az év 10 legemlékezetesebb viselete a közéletben

Egy szeptemberben megjelent népszabadság interjúban csodálhattuk meg ezt a sötétszürke öltönyt. A szép, fehér ingben és a piros, virágos nyakkendővel Lázár nagyon ráérzett, milyen is egy 21. századi, egyéniséggel megáldott politikus öltözéke. Az óra is parádés választás: Bubbleback, ami szerintem az egyetlen normálisan kinéző órája a Rolexnek és a képen látható öltözékhez nagyon is illik. Ebbe nem lehet belekötni.

Képek: nol, 444, index, cink, mno, mti, origo

Tetszik amit csinálunk? Akkor kövess minket Facebookon, a blog jobb felső sarkában és Ask.fm-en is!

31 komment · 2 trackback

Címkék: divat 2014 habony Lázár János Goodfriend

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr647015257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kimaxolták a szeméremsértést a TV2-nél advent utolsó vasárnap estéjén 2014.12.28. 12:46:46

Nem várom el, hogy csadorban olvassák a híreket a kereskedelmi csatornákon a nők, de a 30 centis pina a hírolvasó blúzán Szenteste előtt három nappal azért talán egy kicsit erős. A világszerte a női szeméremtestre utaló szimbólum a TV2 december 21...

Trackback: Obama két kamasz lánya túltolta a ribancjelmezt a hivatalos protokoll-eseményen 2014.12.28. 12:45:12

Kilógott a csunyája a két kiskorúnak a szoknya alól a Fehér Házban tartott ünnepségen. Bocsánatot kérnie mégis a ribancfelvonulást csípős stílusban véleményező republikánus szóvivőnek kellett. Pedig nem is ő, hanem a két csitri pózolt úgy, mintha a get...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R. Igor Mortis 2014.12.28. 12:21:43

Habony és a retikül.
De most komolyan, férfi retiküllel.
Mondjuk férfiasnak nem férfias, de retiküllel hadd ne mondjam, értjük ugye?

Attól, hogy a retikülje a racionalitáson messze túlárazott jenki státusszimbólum, még lehet egy ordenáré tárgy, ahogyan az is.

Férfiember ezzel a táskával például egy hivalkodó kakadu lesz. Beszédtéma is, oké, de nem a jó értelemben.
Coming out is lesz? Vagy már volt? :)

R. Igor Mortis 2014.12.28. 12:22:54

státuszszimbólum* bocs

Alick 2014.12.28. 12:37:17

Lehet, hogy a tüncike szerkójában Habony éppen a Kék Osztrigába készült... :)

deneskata 2014.12.28. 12:47:29

Bocs, de ahogy ez a Habony kinéz.... Lehet, hogy divatos és választékos, attól még ijesztően ficsúros. Mint egy homokos, aki rendkívüli ízléssel öltözködik. Nekem nem jön be. Túlságosan is kifinomult, túl nőies.

csak egy néző 2014.12.28. 12:50:15

Az igazi Takony Árpi. Kapolcs Zsókval 24 óráig tartó házassága volt az álca. Gondolom Zsóka jó kis lóvét kapott.

i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/fmu5jxehq6keqbkmjuti.jpg

csepke 2014.12.28. 12:55:47

Habony ruházata rendben van, csak a feje! Annak a táskának az árát inkább költhette volna fogszabályzásra.

kormanyrud 2014.12.28. 12:56:24

A tüntetős Habony szettben a kabát az nem egy női darab!? A párom azt mondta, hogy szerinte az egy női kabát, de szerintem is úgy néz ki, mint amilyeneket Audrey Hepburn hordott annak idején.

pefe 2014.12.28. 12:57:49

Szürke öltöny, fehér ing. Ez a XXI. századi egyéniség.

Rövid szárú élérevasalt barna nadrág világosbarna csatos lakkcipővel. 2014-ben? Akkor már inkább Falus papucsa, az legalább korhű :)

Gratulálok a cikk szerzőjének. Másoknak ugyan sikerült már kevesebb karakterből is hülyét csinálniuk magukból, de ez a teljesítmény azért még mindig élbolyban van. Csak így tovább!

firg_firg 2014.12.28. 13:02:48

Az egyik oltozeket cikizi a poszt szerzoje a masikat dicseri. Nem tiszta milyen toplista is ez.

Habony gyanusan piperkocen homo. Lazar szurke oltonye nem tudom miert emlekezetes. Csodalom hogy a Fideszben a piros nyakkendo egyaltalan engedelyezett. Orban a promo cuccokkal azt akarja sugallani hogy o a nep fia es neki sem tellik tobbre csak ilyel elerheto dolgora, meg hat a VB taska az megiscsak VB taska, veri a Guccit. Simicska szimpatikusan egyszeru, nem a felvagos Lazar-Szijjarto fele ujgazdag kompenzalos plebs. A military ruhas polgarmester egy futobolond. Ferenc rovidgatyas videoja viszont valoban number one.

krakkik · http://index.hu/ 2014.12.28. 13:13:13

azert rogantoni taskajat hianyolom a listarol

Advanced Flight 2014.12.28. 13:20:47

Külön édes, ahogy Árpika az első képen a faszát markolássza :.-)
Igazi proli sudribunkó :.-)

egy igazi barom vagy mária 2014.12.28. 13:32:11

Jobbosként mondom, hogy a kormánynak el kéne határolódnia Habonytól, meg főleg a ruháitól, mert elsöpri a népharag.
A szerző pedig hogy bír olyat leírni, hogy tetszik az a kabát?

efi 2014.12.28. 13:44:47

Habony női táskával, női kabátban. Miért is jó ez?
Azonkívül miért is nem sikerült egyetlen képet sem méretarány helyesen betenni?

nápolyi maszti 2014.12.28. 13:51:47

Habony kabátja, amit a Gucci-hoz visel, és a táskánál jóval kisebb feltűnést keltett, nagyjából a háromszorosát éri a tasinak. A washingtoni zakója szintén méregdrága luxusdarab -- aki ezt elégetésre ítéli, ne vezessen divatblogot. Miként mondjuk az se, aki lázár iszonyatosan csicsás arany Rolexéről képes elismerően írni. Ez egy förtelem, amit csak egy mucsai parvenü képes felvenni.

R. Igor Mortis 2014.12.28. 14:18:46

@nápolyi maszti: Mint írottam volt, attól, hogy "luxus", vagy drága, még lehet gusztustalan, ahogyan az is szerintem.
Normális embernek nem a pénze diktálja az ízlését. Szintén szerintem.

2014.12.28. 14:22:34

@nápolyi maszti:
Attól még, hogy méregdrága, lehet ízléstelen.
--
Amúgy a hátizsák szerintem pont, hogy lehet visszafogott, egy egyszerűbb kinézetű, teljesen fekete hátizsákot, simán el tudok képzelni egy farmer+ zakó kombóhoz (egy öltönyhöz nem feltétlenül a hátizsákot kéne erőltetni).

no_successful2 2014.12.28. 14:35:22

Még mindig nem értem Falusnak ezt a videóját.
Ez olyan, mintha egy hétvégi bulin, a hétvégi ház kertjében, részegen ökörködne, amit a haverok felvesznek videóra, valaki meg rosszindulatból felnyomta volna a netre.

Elképesztő, hogy ezt ő jó ötletnek tartotta.

füles1098 2014.12.28. 14:44:44

ekkora barom írást..én marha meg elolvastam...

2014.12.28. 14:52:58

Az öltözködést és az életmódot szerintem nem lehet magukban értelmezni. Hozzájuk tartozik az egyén személyisége, a háttere, a honnan jött kérdése és az út, ahogyan az adott életmódot elérte. Túl azon, hogy bármilyen luxusórát ma felvenni nevetséges felvágás, az említett uraknak azért nem lesz soha a büdös életben semmilyen stílusuk, mert a vagyonukat és a szarjaikat minimum megkérdőjelezhető úton szerezték. Felkapaszkodott, beképzelt, tehetségtelen, sunyi mucsai parasztok.

Algopirin 2014.12.28. 14:56:42

Habony női kabátja menő? :D

Bikli néni 2014.12.28. 15:15:02

Na most akkor ezen a listán menő vagy ciki dolgok vannak?

Ez a Habony valami borzalom. Akkor se kellene, ha egyetlen pasi volna a Földön. Nem érdekel, mibe kerülnek a puccos göncei, ha egyszer úgy néz ki, mint egy buzi. (És itt kérek elnézést a normálisan felöltözni tudó homoszexuálisoktól, merthogy ismerek ilyet is.) Eleve egy ilyen feszülős cicanadrág egy pasin megbocsáthatatlan bűn. Az meg, hogy emellé még az arcberendezése is olyan, hogy csak rémálmaimban jöjjön elő... Most erre mondanám, hogy hát nem tehet róla, de szerintem, ha ilyen göncökre van pénze, akkor fogszabályzóra/arcplasztikára is. Ráférne, mert olyan a képe, mint akit orrbaverrtek egy féltéglával.

Falus amúgy mindent visz - oké, hogy szarul sikerült a felvétel, van ilyen, de visszanézhette volna, mielőtt fellövi az internetre :P

goodjohnwin 2014.12.28. 15:22:05

Orosz Mihály Zoltán soha nem visel katonai egyenruhát, mert nem tagja egyetlen, hivatalos fegyveres testületnek sem.
Egyenruha jellegű jelmezeket visel, mivel egy bohóc.

átlátó 2014.12.28. 16:13:29

Ízléstelen gigerlik.

zobod 2014.12.28. 17:03:57

Falus videója Tarr Bélának is becsületére vált volna. Hibátlan, nem lehet belekötni.

zila5 2014.12.28. 18:36:57

A végére lehetett volna tenni egy csoportképet meztelenül, gondolatébresztőnek.

balos pacsirta 2014.12.28. 19:45:38

@firg_firg: Hogy milyen toplista? Talán olvasd el még egyszer a cikk címét és a bevezető szöveget és próbáld értelmezni (emlékezetes)...

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.12.29. 00:18:12

@Algopirin: idiota, legemlekezetesebb viseletekrol szol a poszt, nem menosegrol

Andre Goodfriend nyakkendoi es ingjei, na meg a ketto kombinacioja fortelnesen izlestelen. Lehet, hogy sokba kerultek, nem tudom az arukat, de a 90-es evek elejenek irtozatos taplosagat idezik. Ha ezzel is szandekosan provokalni akar, akkor ugyes, ha meg ezt tartja szepnek, akkor nevetseges.
Vida Ildiko pont melto parja a maga oreges, tanarnenis oltozetevel. Mindketten a 90-es evekben ragadtak.

Simicska keszen van, mint a hazi feladat.
Orban probal Budmil taskas nep egyszeru gyereke kepet sugallni a suttyo hatizsakjaival.
Habony nyilvanvaloan leszar mindent es mindenkit, elvezi az eletet, ellentetben a ra kopkodokkel. Nem mondom, hogy szep ember, de legalabb nem probalja eljatszani a csorot. Lazar szinten, elegge jo szettben tolja, nekem tetszik a szurke oltony, feher ing es a nyakkendo kombo. Elegans. A Rolex orat sose vettem volna fel, ertelmetlen hulyeseg ez a luxusora mania. Fogadjunk nem is nezi rajta az idot, csak rapillant az iPhonejara.
Orosz Mihaly Zoltan meg lathatoan szereti a jelmezeket, el-hal a kepernyos megjelenesert, szerencsere Erpatakon tul o sehol nem rughat labdaba. Ennyi kis orome van.
süti beállítások módosítása