Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Bayer

2013.01.09. 08:30 | Írta: Herizonford

star-wars-han-solo-harrison-ford.jpg

Most azt mondja Bayer Zsolt, hogy ő nem akar likvidálni senkit, csak szeretné, ha kimondanánk és helyesen látnánk a problémát. Mondjuk ki ezt is, persze: bizonyára vannak olyan cigányok ma Magyarországon, akik a jelenlegi helyzetben képtelennek látszanak az együttélésre. Nem csak más etnikumokkal, hanem a sajátjukkal is.

Hozzájuk hasonlóak egyébként minden etnikumban vannak, az én véleményem szerint például azok sem a társadalmi béke és az országhatárokon belül élő néhány millió ember normális viszonyok közötti együttélések élharcosai, akik közpénzből százmilliókat különítenek el teljesen szükségtelenül olyan kutatóintézetek létrehozására, amelyek majdani feladatait jelenleg is ellátják mások, mindezt pusztán azért, hogy egy politikusként megbukott barátjuknak ne Erdély szeles sziklaormai között kelljen bujdosnia, hanem a székesfővárosban, egy közepesen kényelmes bőrfotelben húzhassa meg magát. Ez persze csak az én véleményem, bizonyára egyedül én gondolkodom ilyen nyakatekert módon.

Bayer Zsolt semmiképp,

hiszen ő világosan látja a problémát. A cigányok, ugye. Azaz a cigányok egy része (hiszen maga Bayer is megmondta többször; vannak neki cigány barátai – Bayernél ez egyébként a megdönthetetlen bizonyíték arról, hogy ő bizony nem rasszista). A bayeri logika eddig céltudatosan halad előre, piros-fehér-zöld szilikonkarkötős kezét néha ökölbe szorítja, annyira eltökélten tör a célja felé. Akkor kezd csak el őrületes sebességgel bukfenceket vetni, amikor a megoldást kérik rajta számon. Bayer Zsolt tehát tökösen nevén nevezi a problémát (a cigányok – köszönjük), ezután viszont védelmi állásba helyezkedik, és várja a támadásokat. Azokat a támadásokat, amelyek a problémaértelmezésére vonatkoznak. És sajnos ezek érkeznek is, holott ebben az országban igazán őszintén már senkit nem tud meglepni az, hogy Bayer Zsolt így gondolkodik.

A bayeri álláspont üressége és kiúttalansága viszont így rejtve marad. Mert ez a problémaértelmezés egy centivel sem visz közelebb a helyzet megértéséhez és javításához, és ezt Bayer Zsolt is tudja, mert az írásaiban az egyre alpáribb cigányozáson túl nincsen semmi. Minden sejtjével követeli: ismerjük el, hogy a cigány a probléma. Amikor azonban feltűnnek az erdő szélén álló szürkezubbonyos, karszalagot viselő, fegyveres fickók, természetesen visszafordulunk. Holott a Bayer Zsolt által kínált út csak ebbe az irányba visz, elágazás nincs rajta. A fő baj ezzel az egésszel pedig még csak nem is az, hogy vonatkozó statisztikák híján Bayer krédója (ti. hogy erőszakos bűncselekmények elkövetői között felülreprezentáltak a romák) nem bizonyítható, hanem hogy ma Magyarországon ennek a szűklátókörű mocskolódásnak közönsége van. Olyan közönsége, akik – úgy tűnik – nem látják, hogy hová vezet ez az út. Akarom hinni, hogy nem látják, mert még mindig szívesebben élek együtt hülyékkel, mint … Hát igen, ezt a mondatot mindenki fejezze be maga.

Volt úgy tíz éve

egy fehér Suzuki Swiftünk, anyukám használta. Nem volt semmi probléma az autóval, de a legváratlanabb pillanatokban, átlagosan hetente egyszer, úgy ontani kezdte a kipufogója az olajos füstöt, hogy egy kilométerre mögöttünk is alig lehetett látni valamit. Mindennel próbálkoztunk, az alkatrészek minimum felét lecseréltük. Aztán a végén kiderült, hogy egy nyolcvan forintos szelep repedt meg. Én ekkor úgy 15-16 éves lehettem, és a Suzuki hibájának forrásáról alkotott véleményem alapján Bayer Zsolt hű követője válhatott volna belőlem, ugyanis azt állítottam, hogy az autó azért szar, mert Suzuki Swift. A szüleim pedig reformkori államférfiakat megszégyenítő bölcsességgel mutattak rá helyzetértelmezésem hibájára: ha egy Suzuki épp szar, az nem azért szar, mert Suzuki, hanem azért, mert épp szar. Ha megtaláljuk a valódi hibát, azt megjavítjuk, akkor az autó nem lesz többé szar, ellenben ugyanúgy Suzuki marad.

Persze a romák és a többségi társadalom együttélése egyáltalán nem egy Suzuki Swift, ezt a kis példabeszédet csak azért írtam le ide, mert ezen keresztül az akkor tízéves öcsémmel is meg lehetett értetni, hogy egy probléma kezelése a probléma helyes értelmezésével kezdődik, gondoltam, Bayer Zsoltnak is hasznára lehet.

Azt is elképzelhetőnek tartom,

hogy bizonyos magyar közéleti szereplők azért várnak elismerést a cigánybűnözés szó többszöri leírásáért és/vagy kimondásáért, mert a rendszerváltás óta eltelt 22 év legnagyobb részében ez tabudöntésnek számított. Bayernek ez alapján valamiféle elégtételt kell jelentsen, ha minél több baloldali és liberális szájból hallja, hogy a magyarországi cigányság helyzetének javításához vezető utak közül korántsem a valamikori SZDSZ által kínált izzadó homlokú, kínosan nyakkendőt igazító, félreértelmezett polkorrektség volt a leghelyesebb. Én ezt készséggel elismerem.  Szóval ha Bayer Zsolt azért csinálja ezt az egészet, mert minden egyes odamondása után tetten ért csínytevőként várja, hogy Kuncze Gábor vagy Pető Iván előugorjon a szekrény mögül, akkor akár abba is hagyhatja, mert – figyeljen, Bayer úr – nem fognak előugrani.

48 komment · 1 trackback

Címkék: közélet cigánybűnözés cigánykérdés Bayer Zsolt herizonford

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr655006651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.09. 08:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.09. 10:39:07

"Amikor azonban feltűnnek az erdő szélén álló szürkezubbonyos, karszalagot viselő, fegyveres fickók" - Ó, szó bennszakad, hang fennakad... Megint eljutunk oda, hogy a probléma néven nevezése már önmagában egyenlő a népirtással, sőt, már a keretlegényeket is látni véljük. Bizony, kedves rettegők, így működik ez, "nincs elágazás", á, dehogy!
A szerző logikáját követve akkor csak a hátraarc marad, a hová is? Ja, igen, a mindenki által ismert, elmúlt 22 évbe, a kritikátlan pozitív diszkriminációhoz, és a teljesen értelmetlen "felzárkóztatáshoz". Nem tűnik föl, hogy ebből kezd elege lenni a többségnek? Hogy ez nem működik? Hogy az nem járja, hogy egyeseknek, pont a bőrszínük miatt bármit szabad?
Statisztikák kellenek, aranybogár? Épp a hozzád hasonlók nem hagytak róla két évtizedig statisztikákat készíteni, nehogy azok véletlenül alátámasszák az "alaptalanul mocskolódók" igazát. Egyébként ne félj, van róla statisztika, mindenkinek a maga fejében. Mert bizony az ember - csúúúúúnya, rasszista módon - elraktároz magának minden olyan esetet, ahol kiderült, hogy cigány az elkövető (bármennyire is titkolja a mainstream média, az internet korában már nehezebb rózsaszín képet festeni a valóságról). És ilyen esetből bizony több akad, mint a fordítottjából (a neten több helyen össze is van gyűjtve a lista ezekről, lehet ajvékolni). Valaki hajlandó ezt észrevenni, valaki meg nem (persze, ilyenkor könnyű más területekre mutogatni, amik szintén nincsenek rendben, csak attól még ez a probléma is létező marad). A belvárosi kényelemből könnyű ám befogni a füled, behunyni a szemed, és hangosan sallalázni, hogy minden rendben van, de ha az eddigi tendenciák érvényesülnek, bizony eljön az az idő, amikor a belpesti kávéházakban is megjelennek a késes dzsipók. Komolyan mondom, csak azért várom azt az időszakot, hogy megnézzem a magadfajták arcát, és hallhassalak segítségért kiabálni. Akkor bezzeg jól jönnének a karszalagos, ronda náciak, meg fasisztákok, még maga Hitler, vagy Mussolini is, ha megvéd.
Ti mindenben érdekeltek vagytok, csak a probléma helyes értelmezésében nem. Fel nem tudom fogni, hogy hol diszkrimináció az, hogy mindenkitől elvárom a társadalmi normák, az együttélés alapvető szabályainak betartását. Függetlenül, hogy milyen a bőrszíne, a vallása, milyen akcentussal töri a magyart, és mennyire eltérő a kultúrája. Aki erre nem hajlandó, azt szankcionálni kell (nem, nem kiirtani). Teszek rá, hogy adott esetben bantunigger, eszkimó, svéd cserediák, cigány, vagy vérvonalát Árpádig visszavezetni tudó magyar. A többség élhető országra vágyik, ennek a lehetőségét pedig igencsak veszélyezteti a cigányság többsége. Vagy kezeljük a problémát (nem, kedves rettegők, ez alatt még mindig nem kiirtást, meg haláltábort kell érteni), vagy csúnya világ jön, ami bizony titeket is el fog érni, lehet, hogy utoljára, de annál biztosabban. (Tudjátok, mint a nácis meséitekben: először csak a falusiakat terrorizálták, majd a kisvárosok népét, aztán jöttek a megyeszékhelyek, majd a külső kerületek, és mikor egy szép napon a romkocsmák közönségének fülét is megütötte a kérdés ’Mit néze’, dikk, van cigid?’, addigra már senki nem maradt, aki segíthetett volna rajtuk…)
A konklúzió pedig ennél tévesebb nem is lehetne. Bayer egyszerűen kimondja, amit nagyon sok ember érez: elég volt! Az, hogy ezt azért teszi, nehogy pártja radikális elemei szépen átvándoroljanak a Jobbikhoz, nem jelenti azt, hogy nem releváns a problémafelvetése. Ami semmiképp sem holmi tabu-komplexusból táplálkozik, de ha már ide sikerült kilyukadni, akár abból is táplálkozhatna, hiszen ha nem is az emlegetett véglények, de pl. te és a hozzád hasonlók egyből ugrottak a témára.

LallyPop 2013.01.09. 15:07:17

Már minden zsidó az Indexen posztol?

sivatagi n. 2013.01.09. 15:10:24

bizonyára vannak olyan cigányok ma Magyarországon, akik a jelenlegi helyzetben képtelennek látszanak az együttélésre.

A zsinagóga környéki romkocsmákban még nem láttam ilyen cigányokat, tehát biztos nem léteznek.

-JzK- 2013.01.09. 15:16:22

"A cigányságról

A cigány népesség eredetéről több középkori legenda született, és érdekes módon sok párhuzamot mutat egy másik népességgel, a Krisztus utáni zsidósággal a szimbolikus-mitologikus történetük.

Egyesek szerint – mivel „vályogvetők” voltak Egyiptomban – a cigányság a „tizenharmadik zsidó törzs”, illetve „Sába királynőjének és Salamonnak” frigyéből származó száműzött népség. Ezért volt sok helyen „Egyiptom hercege” stb. címe az egyes cigány vezetőknek, sőt innét ered az angol „gypsy” elnevezés is.

A népek szimbolikus történetében a letelepedettség és a vándorlás sajátos jelentménnyel bír – gondoljunk csak Káin és Ábel történetére. A vándorláson belül a „kóborlás” (a célt tévesztett száműzetés: kainiták, rabbinikus judaizmus, cigányság) a büntetéssel függ össze, míg a kiszakítás és a processzió a célra irányítottsággal (Ábrahám meghívása, Árpád honfoglalása stb.).

A cigányok „szent állata” a varjú. Egy dögevő vészmadár, ami jól kifejezi nemzetkarakterüket. Szét kellett szóródni a varjúfiókáknak a cigány népmonda szerint, mert Istent megbántották. Hasonló ez a „kóbor zsidó” legendájához, aki a Krisztust káromolta a kereszten. Amíg meg nem tér hozzá, addig bolyongania kell a népek között, és nyugalmat sehol sem talál.

A cigányok egyes néptörzsei magukat „kale”-nak hívják. Ez „feketét” jelent az ind nyelvekben. Összefügg Káli istennő személyével, aki a pusztítás, halál, dögvész istennője. Van egy pária (kaszton kívüli) népcsoport Indiában, amely kóborol, az asszonyaikat már gyermekkorban prostitúcióra adják, vérfertőzésben élnek, varázslással, meg kisegítő, vásári kézművességgel (pl. rézműves) foglalatoskodnak, dögevők stb. Őket is így hívják. Megjelenésük baljós előjel ott. A „varna” szó maga színt jelent szanszkrit nyelven. Ezt nevezték el a portugálok kasztnak (osztálynak). A magasabb varnáknak világosabb szín felel meg. A négy varnán (brahmin – pap; ksatrya – harcos; vaisnava – polgár; surda – szolga) kívül vannak a „kaszton kívüliek”, akik tisztátalanok, érintkezni velük tilos. Ők a páriák. A varnákon belül több ezer hivatás szerinti „dzsáti” van. A görög „asztignoi” kifejezés, érinthetetlent, törvényen kívülit jelent. Ebből ered a „cigány” kifejezés.

Van egy sajátos cigány folklór Franciaországban, a legnagyobb, kizárólagosan cigány búcsújáróhelyen. Ez a Rhone deltájában van. Marie-sur-Mar (Tengeri Mária) a hely neve. Három ereklye van ott. Mária Salome, Mária Magdaléna és Szent Sára. Szent Sára a cigányok szerint egyiptomi szolgálóleány, azaz cigány volt, akikkel együtt jött a két Mária az evangéliumot hirdetni Galliába, Szent Polikárp püspök tanítványának, Lyoni Szent Iréneusznak segedelmére. A nyári napfordulókor, amikor sötétbe vált a világosság, van egy sajátos szokásuk. A Kale Maria (Fekete Mária) szobrot feldíszítik, ilyenkor esküvőket, keresztelőket is tartanak. A szobrot megmerítik a deltában, és rituális mosakodást csinálnak itt. Hasonlóan, ahogy a hinduk a Gangesz deltájában.

A szimbolikus népkarakterológián kívül a cigányság a beltenyészet, a biológiai analógiával élve 90%-ban parazita létmódot folytató tevékenységével, és az ezzel együtt járó nemi, párválasztási szelekció („ki a menő csávó”, „ki a sukár a csaj”) évszázados hatása révén mint „népfaj” sajátos amalgám-ötvözetté alakult. Ez nem jelenti azt, hogy egyénileg nincsenek kivételek közöttük, de a szenttamási „ut in pluribus” (ahogy lenni szokott) elv szerint a cigányság parazita létmódja szerint nem élhet együtt a magyarsággal tartósan mint cigány. (Az egyéni kitérés lehetősége adott, mert az ember egyediség és személyiség is, túl a népiségi-kultúrális, vagy biologikumi-rasszbeli szövétnekén.) Maga a „cigánykodik”, „cigányútra megy” kifejezés is megjelöli, hogy ez életmódot kifejező szó lett, amely több (szinti, roma), indiai eredetű népcsoport gyűjtőneve lett Európában, akik önmagukat szigorúan elkülönítik egymástól. Nem-cigányra is mondják, hogy cigány. Ez olyan gyűjtőnév lett, mint ahogy régen a „vlach” nomád havasi pásztort jelölt, és a balkano-latin népcsoportokon (arumének, rumánok-románok, macedo-vlachok stb) kívül ezt délszláv, ruszin, sőt magyar, székely csoportokra is használták az oklevelek. (Emlékeztetőül: vlach => blach => venét, vend, windisch => white => havasi, hegyi. Havasalföld => Wallachia)

Így lett a „cigány” megnevezés alapvetően életmód jelzője, mely életmód az antiszociális mélyrétegeket jelöli. Így a „cigányság” nem integrálható, csak egyes cigány származású emberek. Hogy ez mennyire nem csupán neveltetés, életkörülmény, szocializáció kérdése, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 100 mélyszegénységben élő magyar közül 30-40 fog antiszociálisan élni, míg eközben cigány 90. Ez pedig csakis az átöröklődő genetikai hajlamosítások (diszpozíciók) által magyarázható, amely egyes népcsoportokban szignifikánsan magasabb. Mindezt egyedül az arisztotelészi-szenttamási emberkép tudja helyesen értelmezni. A gazdag ill értelmiségi pályára állott cigányok többsége is vagy csencseléssel, sefteléssel (leánykereskedelem, lopás, színesfémtolvajlás) lett gazdag, vagy pedig ingyenélő, nemzetellenes tevékenységet (szociológus, „közíró”, romológus) folytat. A kivétel erősíti a szabályt. Itt most nem a zenész romungrikra kell gondolni, amely külön dzsáti a cigányságon belül, még rasszjegyeik is szignifikánsan eltérnek."

debreceni.blog 2013.01.09. 15:21:16

"Hogyan lehetséges az, hogy szerda van, szombat óta csak a szart kenegetjük megint ide-oda, de senki nem meri kimondani, hogy ez itt a legkeményebb fajelméleti alapvetés?"
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3673_bayer_listaja

dukeekud 2013.01.09. 15:24:03

Az biztos, cigany ugyben sikerult odaig eljutnunk,hogy ha valaki kifogasolja, hogy az utcan rablas okan, vagy csak ugy szorakozasbol halalra keselik Ot vagy a csaladjat, akkor mindjart fasiszta haborusbunos nepirto rasszista lesz. Ez az allando rasszista vad, kibaszott nagy hazugsag. Ha volt is valaha nalunk faji alapu diszkriminacio, az mar reg megszunt, jelentektelenne valt. Ma mar az emberek kurvara leszarjak masok borszinet, kulturajat, nyelvet. HA a ciganyok csak a legminimalisabb tarsadalmi elvarasokat betartanak, ( peldaul: nem keselek halalra valakit, mert szerintem csunyan nezett ram) azzal az emberek mar tokeletesen elegedetek lenenek, es nagy ivben leszarnak, ki milyen faju vagy szarmazasu. Bayer Zsolt, es mindeki mas is, mar csak ennyit akar, nem nepirtast.

futás csicskák! 2013.01.09. 15:39:45

cigányozatok csak asz mentek mind a levesbe ugyis csira magyar gecik efele innén mer töben elszün aszt nektik anyi dik

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.01.09. 15:48:46

@futás csicskák!: Mi elmegyünk, de akkor ki fog majd dolgozni, s a pénzt nektek a segíjre előteremteni?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.09. 15:55:56

Orbán a törpe "jellemóriás" már a FIFA berkeiben is keveri a szart, ott sem szeretik, mert ott is hatalmi ambíciói vannak.
A magyar-román szigorú zártkapus eltiltás is jelzés az országnak és Orbánnak, ne csodálkozzunk.
A regisztrációs bukta és diáktüntetések után menekül, nem mer a polgárok szemébe nézni. A focigálán bezzeg pöffeszkedik, ácsingózik egy közös fotóért.

A békemenet sunyi "bayerféle" emberei leszólítanak embereket és pénzt gyűjtenek!

qrisz 2013.01.09. 16:00:45

@futás csicskák!: ha komolyan írtad: az élősködők nem tudnak meglenni gazdaállatuk nélkül. akkor fogtok ti éhen dögleni.

laci0011 2013.01.09. 16:15:57

@Ándi bácsi: Csak rongálod az országot,nemzeti troll,miattatok kell üres lelátó előtt játszanunk!1 törpe kisebbség terrorja miatt!

bigthereal 2013.01.09. 16:47:33

szánalmas poszt, látszik, hogy nem olvastad bayer cikkét...

abban kifejezetten a bűnöző, együttélésre képtelen és beilleszkedni nem is akaró cigányokról volt szó.

mondd csak, te szeretnél ilyen emberekkel együtt élni? egy lakásban, egy házban, egy utcában?

ha igen, akkor jó, hogy posztoltál, kezdj el költözni! ha nem, akkor süllyedj el szégyenedben!

bigthereal 2013.01.09. 16:51:41

@debreceni.blog: mondj egyetlen dolgot bayer cikkében, amit nem tények támasztanak alá és/vagy, ami rasszista.

nem a cigányságról beszélt, hanem a cigányság jelen tős részéről, külön kiemelte, hogy vannak kooperatív, rendes, becsületetes, törekvő cigányok, akikkel együtt tudunk és akarunk is élni.

de a bűnözőkkel nem. te együtt szeretnél élni cigány bűnözőkkel? netán a lányod (ha van)?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2013.01.09. 16:53:02

"Minden sejtjével követeli: ismerjük el, hogy a cigány a probléma"

Nem és a baloldali félreértelmezők kedvéért még egyszer mondom, hogy nem!!

Aki ismeri az eredeti írásokat és tudja, hogy Bayer járt azokon a településeken, amelyekből "merít", az tudja, hogy:

"ismerjük (f)el, hogy a cigányság RENITENS tagjainak VISELKEDÉSE társadalmi probléma"

Mondanám, hogy ezt a helyesbítést kérem leközölni, de nem én vagyok az érintett + sima bloggerként erre nincs lehetőségem. A Suzukis példa tetszik, csak kiváló iskolapéldája annak, hogyan értelmezi Bayert a baloldal java része.

Mesterlövész 2013.01.09. 16:55:56

Trollfészek lett ez a cikk is.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.01.09. 16:57:44

Az ostoba ballibes patkányok megint elemükben vannak.

Késelő cigányok, baltás rablók védelmezői előre,

Genetikai hulladékok vagytok az a baj mint késelő cigány védenckéitek.

A kutya nem mondotta, hogy minden cigány állat.
A kijelentés úgy hangzott, hogy a késelő cigány egy állat.
Szerintem igen finoman fogalmazott Bayer.

Bár agyhalott ballibeknek egy kampányhoz épp kapóra jön.

bigthereal 2013.01.09. 16:59:33

"még csak nem is az, hogy vonatkozó statisztikák híján Bayer krédója (ti. hogy erőszakos bűncselekmények elkövetői között felülreprezentáltak a romák) nem bizonyítható,"

poszter, jártál te már akár csak életedben egyetlen egyszer is bíróságon? és ezt nagyon komolyan kérdezem.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.01.09. 17:00:37

@Névtelen betelefonáló:

Dehogy úgy értelmezik.

Csupán az MSZP kampánycsapata megint bérreteg egy sort.
Csak a hülye MSZP szavazók veszik ezt a rasszista félelmet be. Mondjuk hülye MSZP szavazóból nincs hiány.

Emlékszünk Kövér köteles beszédére ?
Emlékszünk az agyhalottak fórumbejegyzéseire ?
Hogy mindenkit fel akar kövér akasztani ?

Hagy idézzek a kampány kitalálójától, vallomásáról az ügyben:
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
Debreczeni József könyvében később Gyurcsány beismerte, hogy Kövér kijelentését tudatosan rossz szándékúan értelmezve, hatásvadász módon, félelemkeltésre használták fel a kampány során.[

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.01.09. 17:04:21

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” – Debreczeni József: Az új miniszterelnök (Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

LallyPop 2013.01.09. 17:05:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mondjuk hülye MSZP szavazóból nincs hiány.

- De elég sincs. Ezért 2014ig heti 7 rasszistázás lesz. Egyébként ugyanúgy utálják a maszoposok a romákokat mint bárki más, ebben megvan a nemzeti egyetértés.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.09. 17:06:16

Hihetetlen, hogy ez lehet érv, hogy neki vannak cigány barátai, ahogy a homofóbok is előszeretettel mondják azt, hogy nekik vannak meleg ismerőseik.

Nem fogják fel a csökött agyukkal, hogy ezzel, hogy ezt kijelentik pont azt jelentik ki, hogy igenis rasszisták, homofóbok.

LallyPop 2013.01.09. 17:11:13

@doggfather: Miért kéne érvelni, hogy miért nem szeretem a cigányokat? Kötelező?

Utálom a mocskos romákat mint a szart, mert eznekem jó. És a cigók normális része még joban utálja őket.

bigthereal 2013.01.09. 17:12:20

@doggfather: mert a rasszistáknak vannak cigány barátaik?

ezt hogy kell elképzelni? a barátaikkal szemben nem rasszisták? akkor kivel szemben azok?

2013.01.09. 17:14:36

Ki kell mondani az igazságot: balliberálisok, zsidók és cigányok nélkül ez egy sokkal élhetőbb ország lenne.

Vahakomb 2013.01.09. 17:16:51

Az a különbség egy nem roma és egy roma bünőző között, hogyha a romának visszaütök, akkor jön az anyukája, a fia, a lánya, a nagyapja, meg az egész utcabelije, s ott helyben agyonvernek. Míg, ha egy nem roma embernek visszaütök, akkor az legfeljebb az egyetlen jó haverját hívja, s csak ők ketten vernek tovább, s közben nem szúrnak kést hatszor a szívembe.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.09. 17:17:58

@Ándi bácsi: nem kell érvelni, de azzal, hogy egyértelműen utálja őket, de ilyen marhaságokkal takaródzik, hogy neki vannak cigány barátai csak magát égeti még jobban.

Mert utálja őket ez süt minden írásából, nyilatkozatából.

@bigthereal: nincsenek, neki sincsenek, ahogy írtam, csak "fedezni" próbálja magát ilyen hülyeségekkel, hogy neki vannak cigány barátai...

LallyPop 2013.01.09. 17:20:57

@doggfather: Mert utálja őket ez süt minden írásából, nyilatkozatából.

- Miért ki szereti őket?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.09. 17:26:19

@Ándi bácsi:

Így, hogy "őket", így biztos nincs, de "őket" (értsd: néger, sárga, fehér, lila, kék, zöld akármilyen) senki nem szereti.

Közülük Gyulát, Ferit, Viktort igen lehet szeretni.

Akkor is, ha a szomszédja, testvére bűnöző.

LallyPop 2013.01.09. 17:30:56

@doggfather: Bayer is ezt mondta. El isolvashattad volna ha hozzászólsz.

drrodopszin 2013.01.09. 17:42:19

Három dolgot szeretnék írni:

1)Karinthy a 30-as években (vagy talán már kicsit előtte), amikor egyre többen zsidóztak, írta valami olyasmit, hogy "Nem azt kéne nézni, hogy ki mit tesz? Ha közöttük több a zsidó, annál rosszabb nekik!", magyarán, hogy minden embert a tettei alapján, objektíven ítéljünk meg.
Szerintem ide kéne visszatérni.

2) Helytelen összemosni egy ember kultúráját/neveltetését a származásával. Valószínűleg, ha lenne egy nagy genetikai vizsgálat, csúnyán kiderülne, hogy elég heterogén és nehezen körülhatárolható az emlegetett kisebbség.

3) Na most, a fenti kettőből két logikai hiba van a két oldal trolljai közt közkézen: a) a cigányok genetikailag gonoszak, b) a cigányok csak bűnbakok, pont annyira bűnöznek, mint a nemcigányok. Az a tömény harag, ami egy ilyen cikk után (jogosan) jön, az abból származik, hogy akit (vagy egy közeli ismerősét) megtámadtak már, kifosztottak stb. vagy csak szimplán megfenyegették alanyi jogon, mert magyar, annál azonnal kicsapja a biztosítékot a mentegetés.

Mert nem mentegetni kéne, sem pedig ártatlan embereket származásuk miatt elítélni. Egyszerűen szétválasztani a kultúrát a származástól. A két oldalnak közösen kell megegyeznie abban, hogy annak a KULTÚRÁnak nincs helye, amelyik az áldozatot fenyegeti meg, hogy még több vér fog folyni. Ne keverjük bele a cigány szót, mondjuk azt, hogy "bűnözést támogató kultúra" vagy ilyesmi, de az Istenért, ne tagadjuk, hogy
i) létezik egy ilyen kultúra,
ii) a tagjai nem akarnak beilleszkedni (mármint a kultúrának és nem a népnek)
iii) nagyon ravasz és naivitást mellőző programokat kell kitalálni, hogy a többségi társadalom sztenderdjéhez szoktassuk őket (munka, a vagyon és az emberi élet tisztelete)

drrodopszin 2013.01.09. 17:43:07

Bocs, siettem, van egy-két elírás benne.

Motherhacker 2013.01.09. 18:32:34

@Dzsentrisvihák: hibátlan komment, elismerésem!

chydorus 2013.01.09. 19:23:04

Nem tudom meddig lehet még béklyóban tartani
az országot, a többségi társadalmat - szőnyeg alá
söpörve, elkendőzve a problémát - az álszent
rasszista bélyegzővel, ütőkártyával.
Kedves posztíró suzuki swiftes példájára én is
felhoznék egy hasonlatot, hogyan reagál
(érdekből, elvárásból) a politika, a média
a sokadik nyilvánosságot kapott cigány-terror utáni visszhangra. Mert ugye az esetek többsége nem
is kerül felszínre. Csak az ilyen kirívó esetek, de
sajnos ebből is van bőven.

Egy iskolában a 4.a-s Ádámkát nap mint nap
megverik, megalázzák a 4.c-s gyerekek.
A sokadik verés után megelégelik Ádámka szülei
és feldúlva bemennek az iskolába.
Végül úgy jönnek ki a történetből, hogy nekik kell
szégyellniük magukat, hogy műsort csináltak és
különben is a 4.c-s gyerekek többségének elváltak
a szülei. A zűrös családi hátterük, szociális helyzetük
miatt vannak magatartászavaraik stb...
stb... Úgy gondolom, ehhez a példához nem kell
magyarázat. Lesarkítva így kezelik a cigány-terrort
is.

A munkám miatt nagyon sokat utaztam zűrös és
kevésbé zűrös kerületekben (BKV-val).
Nekem ne papoljon olyan, aki max. a muzsika tv-ben
látott cigányt. Olyan dolgokat, eseteket láttam
a saját szememmel, amelyet fehér embertől talán
soha. Könyvet írhatnék, annyit összetudnék szedni.

Tessék megnézni amikor felszáll a villamosra ordibálva
a népes család. Mindenki lesüti a fejét, összehúzza
magát és kerül mindenféle szemkontaktus.
Ez nem azért van mert zsigerből utálják a cigányokat,
hanem mert félnek az emberek. És ezeknek, ha
többen vagy erőfölényben vannak, pont elég, ha csak rájuk néz az ember.

A többség nem népirtást akar, hanem megoldást.
Ahogyan eddig kezelték a cigánykérdést az
egyértelműen megbukott. Az, hogy a cigányok
többsége eleve bűnöző életmódra rendezkedik be
elfogadhatatlan. Mert ennek a rétegnek esze ágába
sincs dolgozni, nem azon múlik, hogy van munka vagy nincs. Ez csak maszatolás.

Milyen érdekes, amikor gazdasági és egyéb mutatókat
elemeznek, néhány tizedes eltérést is meglovagolnak
és ilyen-olyan színben tüntetnek fel.
De az, hogy a börtönökben a rabok 80-90%-a cigány,
abból nem szabad messzemenő következtetést
levonni, csak azt, hogy nincs munkájuk azért bűnöznek.
Vicc.

Szeretném látni, hogy a kormány összehívja
a cigányvezetőket és közösen keresnek valami
megoldást. Olyan vezetőket, akik le is tettek valamit
az asztalra és nem csak a pénzt nyelik.
Láthattuk, hogy nem javul a helyzet, ha csak pénzt
pumpálnak a rendszerbe. Az a sok milliárd kidobott
pénz az ablakon. És igenis gyakoroljanak önkritikát,
mert az nonszensz, hogy mindig a békés, dolgos
ám egyre kevésbé türelmes társadalomnak kell
toleranciát gyakorolnia.

Tyrion Lannister of Caster 2013.01.09. 19:28:04

Hát... én nem rettegek attól, hogy itt fasizmus alakulna ki vagy népírtásra készülne bárki is.
Ettől függetlenül Bayer Zsolt irománya (és nem ez az első ilyen) nálam is kiverte a biztosítékot.
Nekem is van pár cigány ismerősöm, aki teljesen beilleszkedve a társadalom átlagába, rendszeresen dolgozik, mi több, kifejezetten jó munkaerő. Ettől még ez nem jelenti azt, hogy a maffiózó vagy lányokat futtató cigányokkal bármilyen szinten barátkozni tudnék vagy akarnék. Sőt, a mélyszegénységben élő cigányok vagy nem cigányok problémáit sem tudom átérezni, mivel átlagos életet élek, nem vagyok sem szegény, sem jómódú.

Van abban igazság, hogy Bayer a kialakult PC szövegkörnyezet miatt simán elhitetheti bárkivel, hogy igaza van, mivel nem állnak rendelkezésre statisztikák a bűnelkövetők etnikai hovatartozására vonatkozóan. Nem úgy, mint pl az USA-ban, ahol ez nem számít rasszista szándéknak.
Meg kell azonban nézni, mit elértek pl a Bronxban a zero tolerance sikerre vitelével.

A lecsúszottakat támogatni kell abban, hogy felemelkedjenek és ne bűnözés révén akarjanak jobban élni. A bűnözést azonban nem szabad tolerálni és nem lehet a PC szöveg miatt pozitívan diszkriminálni az egyes csoportokra esetleg jellemző bűnelkövetési módokat.

Ugyanakkor a statisztikáknak arra is rá kellene mutatniuk, hogy pl a fehérgalléros bűnelkövetők mely társadalmi rétegekből kerülnek ki leginkább.

Stb.

Bayer Zsolt számára is zéró tolerancia: aki társadalmi csoportok ellen uszít, az a BTK szerint számíthat büntetésre!

Bayer Zsolt az az "állat", aki képtelen integrálódni a társadalomnak abba a többségébe, akik nem akarnak szegregálni, sem gyűlölködni.

cukorrépa 2013.01.09. 20:13:10

szembe kellene nézni a problémával: mennyi cigány és miért bűnözik. a jogvédő prüszkölés szemellenzős, a csuklóból nyomott rasszizmus meg nem segít a bajon.

a legegyszerűbb az lenne, ha elegendő munkahelyet teremtene az állam, a cégek, az Atyaúristen a szegény magyarországi régiókban (nehezen fog menni!), és utána nézzük meg, hogy a cigányok dolgoznak vagy nem dolgoznak, bűnöznek vagy sem. addig akár fel is függeszthetjük a vitát.

ami persze sem a becsületes és jóravaló, mégis lemocskoscigányozott cigányokon, sem azokon nem segít, akik bűnöző cigányokkal találkoznak nap mint nap.
vagyis megb*szhatjuk!

a poszt egyébként elég gyenge, vizezett liberáldemagógiát spriccenget többé-kevésbé össze-vissza. A suzukis hasonlat egyenesen katasztrofális, mert a társadalmak problémái kicsit sem hasonlítanak a gépekére. Már a felismerhetőség szintjén SEM.

amúgy a Kuncze meg a Pető nem érdekel senkit, csak a hatvan feletti ex-SZDSZ szavazókat.

Tóth Csaba Tibor 2013.01.09. 20:22:12

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"baltás rablók védelmezői előre"

azok nem mi vótunk, kéremszépen...

bvb09 2013.01.09. 20:47:20

"A fő baj ezzel az egésszel pedig még csak nem is az, hogy vonatkozó statisztikák híján Bayer krédója (ti. hogy erőszakos bűncselekmények elkövetői között felülreprezentáltak a romák) nem bizonyítható." Ha életedben egyszer egy ügyésszel beszéltél volna már erről... Random az országban... Akkor nem lennél ilyen vak.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.09. 21:22:21

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A nickhez tartozóan sikerült már megfejteni, hogy ki írta Orbán szakdoliját?

Amúgy, ahogy a nevem menti linken is megemlékeztem róla legutóbb, Bayer ezügyben csak az ügyeletes gumicsontfuvarozó.

narmer 2013.01.09. 23:50:16

@futás csicskák!: Ki tanított beszélni?Nem járt nagy sikerrel.

futás csicskák! 2013.01.10. 00:53:38

@narmer: nem értel mi
majd tanulhatol lovárit dicsak hamar
rabszolga mindig lesz ne ríjatok most is az vagytok mind csiraparasztok

Dzsentrisvihák 2013.01.10. 08:19:36

@futás csicskák!:

Egész élethű troll, csak kissé kilóg a lóláb. Ne itt játssz Scooby Doo-sat.

Más:

kuruc.info/r/2/106430/

Hány napnak is kellett eltelnie egy újabb, még az előzőnél is brutálisabb eset óta? 2000 tetves forintért meghalt egy ember, egy másik pedig életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.
A tettesek származását pedig itt sem atomfizika kisakkozni.
Persze ez is aljas, nyílt uszítás; a valóság aljas, nyílt "uszítása"...

narmer 2013.01.10. 10:38:19

@futás csicskák!: Mi van pattanástól bűzlő seggfej?Vagy csak annak szeretnél látszani?

futás csicskák! 2013.01.10. 16:59:50

hahaha kinevetünk bennetek

tik meg sirtok majd parasztok dik
süti beállítások módosítása