Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Az elmúlt év 10+1 legbénább közéleti témája

2014.12.28. 16:12 | Írta: trg

Listákat írni szórakoztató. Listákat írni az elmúlt év legunalmasabb, legtúltoltabb, legkiszámíthatóbb közéleti témáiról pedig még szórakoztatóbb.

10. Rezsicsökkentés

 Nem elég, hogy valójában 2013-as téma (ez eleve mennyire gáz már), de annyira túl is lett tolva, hogy idén végérvényesen önmaga paródiájába csapott át.

9. Keleti nyitás

Nem tudom mi a rosszabb, hogy a kormány még mindig ezerrel nyomatja ezt a baromságot (és úgy néz ki, hogy nem is fog róla leszakadni egy darabig), vagy az, hogy az ellenzék szinte kritikátlanul öntötte magából a gyengébbnél gyengébb tartalmakat erre válaszul.

8. Várkert bazár

Eleve kevés annál bénább dolog van, hogy valamit vagy háromszor adnak át, arról nem is beszélve, hogy már kezd szétrohadni, ehhez még hozzájön az is, hogy a teljes média próbálja poénforrásként eladni ezt a kicsit sem vicces szerencsétlenkedést.

7. Amerikai titkosszolgálati akciók

Amennyire friss konteó, legalább annyira unalmas is a jobboldal aktuális világmagyarázata. Nem csak az lehangoló, hogy újabb toposzát hasznostják újra a hidegháborúnak, hanem az is, hogy látszólag teljesen komolyan is gondolják.

6. RTL Klub Híradó

Egy híradóban hírek vannak és ez komolyan felkapott téma lett. Kell ennél többet mondanom?

5. Falus Ferenc

Falus ideális esetben olyan lett volna, mint egy részeg nagybácsi egy az esküvőn: röhögünk rajta, de azért az esküvői videóra nem tesszük rá, hogy még évekig lehessen nézni. Ideális esetben róla is megfeledkeztünk volna már, de valamiért még mindig visszatérünk a vödrös videóhoz és társaihoz.

4. Urizálás

Azzal foglalkozni, hogy egy politikus legálisan gazdagodott-e meg fontos és hasznos dolog. Azzal foglalkozni, hogy egy gazdag embernek drága ruhái vannak irigység, az irigység pedig nem menő.

3. Diktatúrázás

Orbán Viktor nem szereti azt, amit (liberális) demokráciának hívunk és rendszere egyre inkább hasonlít arra, amit irányított demokrációnak szoktak nevezni, ez azonban nem diktatúra és akárhányszor valaki diktatúrát kiált, csak azt mutatja be, hogy nem tudja megkülönböztetni egymástól a különböző politikai rendszereket.

2. Gyurcsány Ferenc

Tényleg tök érdektelen.

1. Tüntetések

A tüntetés egy szuper dolog, azt jelenti, hogy az emberek fogják magukat és megmutatják, hogy ha tetszik vagy nem tetszik nekik valami. Hogy akkor miért került első helyre? Mert hiába szuper dolog tüntetni, ha a lelkesedést fél perc alatt törik le a magyar tüntetéskultúra kötelező elemei és mert a tüntetések körüli közbeszéd annyira kiszámítható és sablonos lett, hogy arra szavak sincsenek.

+1 Felcsút

Felcsút a NER szívcsakrája és élő szimbóluma, a megtestesítője mindannak, ami ma Magyarország, így szinte magától értetődő, hogy elérte az unalom, ami mindent felemészt, aminek a magyar politikához köze van.

Nem értesz egyet? Szerinted Gyurcsány volt az év legizgalmasabb embere, esetleg remegve vártad a tüntetések utáni elemzéseket? Netalán hiányolsz valamit? Írd meg kommentbe!

Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

1 komment · 2 trackback

Címkék: közélet lista 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr577017287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP bejelentette, hogy árulni fogja a hazát 2014.12.28. 21:55:50

A párt EP-képviselői a lehető legtöbb külföldi politikust rá fogják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak. Tudják, hogy ezzel a lejárató kampánnyal súlyos erkölcs...

Trackback: Obama két kamasz lánya túltolta a ribancjelmezt a hivatalos protokoll-eseményen 2014.12.28. 21:53:54

Kilógott a csunyája a két kiskorúnak a szoknya alól a Fehér Házban tartott ünnepségen. Bocsánatot kérnie mégis a ribancfelvonulást csípős stílusban véleményező republikánus szóvivőnek kellett. Pedig nem is ő, hanem a két csitri pózolt úgy, mintha a get...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikli néni 2014.12.29. 01:56:11

"Azzal foglalkozni, hogy a gazdag embernek drága ruhái vannak, irigység, azirigység pedig nem menő."

Öö, nem ugyanezen az oldalon olvastam én délután egy szintén top10 összeállítást, amiből 3 szólt Habony Árpád rettentő drága, ugyanakkor borzasztó stílusról árulkodó ruházatáról? (Meg Lázár Rolex órájáról.) És még mielőtt leírná valaki, hogy a nevezettek ott dicsérve voltak (bár életemben nem láttam még listát, ami két ellentétes végpontot mutat be): szerintem azt még maga a szerző sem gondolta komolyan.
süti beállítások módosítása