Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Szárszó, korszakváltás

2013.06.24. 18:47 | Írta: trg


bajnai9.jpg

A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök jelöltek Megasztárjának két döntőse nyomhatott le egy közepesen unalmas haknit.

Lehetne keseregni azon, hogy mennyire szomorú, hogy a meghívott értelmiségiek (az ellenzék legjava?) úgy itták a két politikus szavait, ahogy a falunapok közönsége a lejárt szavatosságú sztárokét. Lehetne keseregni azon is, hogy a korszakváltást zászlajára tűző ellenzék körében mit keres Gyurcsány Ferenc (olyan nagyszerű karakterekről, mint Puch vagy Juszt nem is beszélve). Lehetne keseregni azon, hogy a sajtószabadság legfőbb védelmezői a jobboldali sajtót kizárták, a humor nagyágyúja pedig megsértődött az Index újságíróira és egész egyszerűen kirakta őket a rendezvényről (de legalább nem próbálta meg karikás ostorral megrendszabályozni a két renitenst). Azonban a legfájóbb nem ez, hanem az a borzalmas aránytévesztés, amiben ezek az emberek élnek. Szinte hihetetlen, hogy azt hiszik: 2013-ban még jelentőségük van. Nem szólt senki Farkasházynak, hogy ma már kutya sem kíváncsi rá? Konrád tényleg nem érzi, hogy kínos? Tarr Béla komolyan gondolja, hogy mondjuk húsz bölcsészen kívül bárki is ad itthon a szavára?

Nem arról van szó, hogy elvitatnám a fenti emberek érdemeit, hanem arról, hogy ők nem aktuálisak. Nem képviselnek semmi olyat, amiért az én generációm lelkesedni tudna és nincs semmi olyan üzenetük, amiről úgy érezném, hogy nekem szól. Hol vannak a fiatalok? Hol vannak azok, akiknek a jövőjét meg akarják határozni? És egyáltalán, mikor mondják meg, hogy mit gondolnak a jövőről? Sokan a HaHa szemére vetették anno, hogy nem akarnak pártpolitikához kötődni, hogy nem állnak be mondjuk Bajnai mögé. Miért állnának? Mit tett értük Bajnai? Mit tudunk arról, hogy hogyan (vagy miből) fog javulni az új korszakban a felsőoktatás helyzete? Ha komolyan gondolják a korszakváltást, akkor nem érzik mérhetetlenül kínosnak, hogy Mesterházy legnagyobb teljesítménye egy kiadós horngyulázás volt? (Jó hogy az Internacionálét most nem énekeltették el Bajnaival!)

Sajnálatos módon a liberális, baloldali, balliberális (vagy akármilyen) értelmiség szereptévesztésben van. Jelenleg vígan asszisztálnak ahhoz, hogy minden ugyanúgy maradjon, mint eddig. Semmi kritika, semmi megjegyzés, csak néma mosolyok és vastaps. Igaza van Bajnainak, amikor üres lózungokkal áll ki a közönsége elé: Korszakváltás? Ezeknek?

380 komment · 2 trackback

Címkék: szánalom Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila Bajnai Gordon Szárszó

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr95375806

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A balatonszárszói panoptikum 2013.06.25. 19:44:52

Pedig mélységesen felháborodtam azon, hogy a magyar bíróság egyre több új párt bejegyzése elé gördít akadályokat. Mert egy demokráciában megengedhetetlen, hogy vízfejű csinovnyikok tortadobáláson és sasjózsin edződött humorérzéke döntse el, milyen...

Trackback: Retyizsurnalizmus 2013.06.24. 20:26:38

Istenemre mondom, szeretem a vitriolt! Ha kell, tűzbe tenném a kezedet érte Kedves Olvasóm. Minden reggel ide van készítve ni, a kávé mellé egy külön kupicában. Mire megjelenik a napi idézet poszt, már le is küldtem az első kortyot, a kedvencek böngész...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trg 2013.06.24. 19:09:26

Most jöhetnék mindenféle nagyképű közhellyel, hogy azért mert én fogok tovább ebben az országban élni, vagy, hogy az én adómból fogják fizetni a mostani választók nyugdíját vagy valami hasonló, de ez nagyon demagóg.
Amúgy nem azt állítom, hogy csak az én generációm számít, csak azt, hogy az én generációmnak, a 20-30 közöttieknek, akiknek most kezd el megszilárdulni az értékrendje, most kezdik megalapozni a jövőjüket stb., ez a társaság, ezek az események nem mondanak semmit azon kívül, hogy egy csapat, lélekben még mindig a kilencvenes években élő, értelmiségi egyáltalán nem tudja azt, hogy milyen ma Magyarországon fiatalnak lenni (vagy ha tudja, akkor nem beszél róla) és, hogy egyáltalán nem tudják megindokolni, hogy miért kéne rájuk szavaznunk.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.06.24. 20:43:43

@iiibphun: @trg: itt már nem csak a fiatalokat ignorálják,
hanem minden aktív állampolgárt.

A szárszói szellemidézés egyébként nem szólt senkiről, csak az ott megjelent holdudvarról. Egyszerűen arról van szó, hogy az 50+-os réteg nosztalgiából még kötődik hozzájuk.

"Nem szólt senki Farkasházynak, hogy ma már kutya sem kíváncsi rá? Konrád tényleg nem érzi, hogy kínos? Tarr Béla komolyan gondolja, hogy mondjuk húsz bölcsészen kívül bárki is ad itthon a szavára?"

Csak az a gond, hogy nincs aki átvegye a helyüket. Lehet, hogy szakmai szinten vannak már náluk jobbak (pl: Kőhalmi vagy Bödöcs humorban egyértelműen jobb már Farkasházynál), de ők politikai szinten még jelentéktelenek.

pástétom 2013.06.25. 11:47:57

"Nem szólt senki Farkasházynak, hogy ma már kutya sem kíváncsi rá? Konrád tényleg nem érzi, hogy kínos? Tarr Béla komolyan gondolja, hogy mondjuk húsz bölcsészen kívül bárki is ad itthon a szavára?"

Nem gondolod, hogy egy nyavajás, gőgös, beképzelt, sznob huszonéves szardarab vagy, blogoló?!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.25. 11:49:53

@trg: nagyon demagóg. Igen. De egyébként is az vagy. Akkor?

szita szita péntek 2013.06.25. 11:52:47

Nem mondom, hogy ez az az ellenzék, amire vágyok - mer' nem. Ugyanakkor nem értek egyet a postolóval.

csababácsi 2013.06.25. 11:57:39

Tudjátok feleim a legnagyobb baj az, hogy sajnos a jelenlegi bagázsnál még ezek is "jobbak"

Tyreo 2013.06.25. 12:01:03

Telitalálat. Ezek már csak zombik. Eszem ágában sincs őket visszasegíteni a hatalomba. Már csak azért sem, mert amilyen balfaszok, utána OV-nek 4/5-e lenne...

Rwindx 2013.06.25. 12:01:15

@serial sinner:
Akkor ki fognak halni, de nem lesz kár értük, max pár olyan szerencsétlen siratja őket, akik itt fent is erőből írnak, ha már agyból nem megy nekik.

moTmeN 2013.06.25. 12:02:28

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a jelenlegi fiatal korosztaly (amibol en eppen hogy kioregedtem) nem volt kepes ebben a kornyezetben egy ertelmes alternativat kitermelni. Volt egy kis tunti, lajkoltak, meg twitteltek, aztan annyi. Hol a HaHa, es tarsai? A tarsadalom immunrendszere halott.

nusica 2013.06.25. 12:02:49

@pástétom: ezzel elárultad magad. Ezért fogtok taknyolni jövőre is. Hiteltelen, mocskolódó nímandok vagytok.

nusica 2013.06.25. 12:03:58

@csababácsi: mondjátok ti, szocialisták, magatokról. Hiteles! :)

Dolgozónép 2013.06.25. 12:06:44

@pástétom: én a hatvanhoz közelítek, de én sem vagyok kíváncsi Farkasházyra, mert egy tehetségtelen, műmájer senki, akit világéletében azért futtattak a barátai, mert megfelelően kinyalta a seggüket. Konrád György kétségtelen olvasható könyveket írt, amik harminc évvel ezelőtt érdekesek voltak, de a mai világhoz hozzá se tud szólni, amiket mond, abból nyilvánvaló, hogy nem is érti mi történik. Azonkívül a nyolcvanas években telesírta a világot, hogy Magyarországon nincsen szabadság, amikor senki nem is bántotta. Ma már van szabadság? Lehet, hogy van. Neki.

Köves D. Gábor 2013.06.25. 12:08:59

Ennek a blognak szoktak jó posztjai lenni, de ez most gyengére sikerült. Felszínes, propagandisztikus.
Szerintem.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.06.25. 12:14:29

Minden valamirevaló szarkupacon van egy ilyen "holdudvar-összerántó" parti. Nem csak a fiatal választókra van szükségük, hanem Bolgár Gyuri médiatámogatására, és nem kevés pénzre a mindennapi működésre, ezért vétek lett volna kihagyni ezt a matuzsálemek melletti parolázást.

Mondjuk annyi azért megkülönbözteti Konrád Györgyöt Bayer Zsolttól, hogy Konrád egyszer tényleg letett valamit az asztalra. Jelenüket tekintve viszont mindketten mérhetetlenül beszűkült, rögeszmés pártkatonák, rugalmatlan agyszövetekkel. Igaz ez Heller Ágnesre és a többi csőlátásúra.

Ezek az emberek nem önmagában nézik a történéseket, hanem mindent vörös/narancsos/antiszemitázós szemüvegükön keresztül.

Takarodjanak a közéletből.

yafet 2013.06.25. 12:19:04

Ha valamilyen csoda folytán tényleg megjelenne egy új liberális-baloldali értelmiség csírája, ezek lennének a legelsők akik eltaposnák őket. Pl. ahogy Teddy kibaszta az indexeseket.
1. Nem bírják a konkurenciát. /A jobboldalit sem, hát még ha házon belül nőbe valki a fejükre.../
2. Mivel seggnyalással jutottak előre, így azt hiszik ez az egyetlen útja a haladásnak. Ezt várják el az "utánuk jövőktől".

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 12:23:14

"Miért állnának? Mit tett értük Bajnai?" - és mit mondott
erre kennedy elnök?

neked blogolókám nyilván minden JÁR! bár igaz, egyetlen konkrétumot nem sikerült leírnod: milyen adórendszert szeretnél, mi legyen a felsőoktatással, hogy fejlődne a gazdaság, mekkora legyen az állam, hány önkormányzatra van szükség...

de tőled ilyen luxus nem várható, mert téged egy dolog foglalkoztat: "Mit tett értük Bajnai?".

a soraidból átjön, hogy egy beképzelt, egoista, huszonéves hahás-jellegű kistakony vagy, aki semmit nem tett még le az asztalra, de kérlelhetetlen magabiztossággal hiszi, hogy az ő gondolatai a legértékesebbek, mert valamilyen kivételezett, mindent látó fiatal "értelmiségi", aki most jól beolvas mindenkinek. tipikus huszonéves, aki megköveteli, hogy fényesre nyalják a seggét fentről, mert neki az JÁR. gondolom alanyi jogon, mert te lennél a jövő.
hát kurva szar jövője van akkor ennek az országnak barátom. lófaszt jár ugyanis bármi. tanulj meg 2 idegennyelven felsőfokon, legyen egy piacképes szakmád, szerezz munkát, ne heréskedj az egyetemen és fizess adót. majd ha ezek után blogolni támad kedved, írj valódi gondolatokat valódi megalapozottsággal, ne olyat, amit az elmúlt 3 napban 2168 blogger leírt előtted, mert ők is hasonlóan fasza gyerekek, hogy az index gerilla-újságíróit ne is említsem.

majd ha lesz érdemi mondanivalód, konstruktív javaslatod, akkor lehet ugrálni. addig nem vagy más a szememben, mint egy kisribanc, aki a földhöz veri magát, mert rájött egy utolsó senki lesz egész életében, de nagyon szeretne szerepelni és hízeleg a büszkeségének, hogy legalább 2 percig figyel rá 120 olvasó a blog.hu-n. a te fajtád az első, amelyik egy hök-helyért keresztbe leszop bárkit. hányok tőletek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.06.25. 12:23:59

"Nem szólt senki Farkasházynak, hogy ma már kutya sem kíváncsi rá?"

De. Csak mi marad neki, ha visszavonul? Egy nagy halom kudarcon kívül semmi. Hát ragaszkodik a régi siker illúzióihoz. Foggal, körömmel, mániákusan.

Ahogy egyébként a fideszesek is lélekben a módszerváltás harcaiban élnek még. Nem akarják felfogni, hogy pontosan ugyanolyan nevetségesek mint ballib társaik, pontosan ugyanannyira haszontalanok sőt károsak a nemzetnek.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 12:25:24

@iiibphun:

"Hmm. És miből gondolod, hogy kizárólag a te generációd számít?"

Bizony.

PiszkosFreddy 2013.06.25. 12:26:01

Első olvasatra én is kissé felületesnek,túlzónak találtam ezeket a sorokat,de visszatekintve az elmúlt 3 év ellenzéki,és 8 év kormányszereplésére az MSZP/SZDSZ-nek(az egyikük lényegében már nem létezik,a másik afelé halad) tulajdonképpen igaz,kár szépíteni.
Csak még fájdalmas beismerni.
Mondom ezt úgy,hogy nem vagyok a mostani helyzetet kialakító kormánypárt szimpatizánsa,de remélem a megérdemelt helyükre kerülnek Ők is rövidesen.

Gazdagréti Jack Bauer 2013.06.25. 12:27:07

Teljesen jól látod a dolgokat, ezek az emberek egymás között akarják leosztani megint a lapokat, ahogy tették a rendszerváltás utáni években, de ez most nem sima kapufa, még kapura tartó lövésnek is gyenge lesz. Nem értik meg, nem akarják felfogni, hogy őket legalább annyira rühellik a választók, mint a Fideszt, ha nem jobban. Ide vezetett az, hogy 90 óta mindenki náci és fasiszta volt, aki nekik nem tetsző véleményt nyilvánított, hogy rasszista és homofób volt mindenki, aki nem bólogatott lelkesen a dumájukra, hogy belpesti értelmiségiek akarták megmondani, hogy vidéken hogyan kéne élni és legalább olyan cinikus, undorító módon szarták le a választókat, ahogy a mostani kormány teszi. NINCS SZÜKSÉG RÁJUK. Ezek az emberek már most azt tervezgetik, hogy választás nyernek és megint visszaáll minden a 2010 előtti állapotba, hogy ők pöffeszkednek majd a bársonyszékekben és eltartott kisujjal osztják az észt olyasmiről, amiről fogalmuk sincs. Ha egy kicsi szerencséje van az országnak, akkor megbuknak. Nem jobb a másik lehetőség se, sőt, hülye, aki még repetát kér Orbánból és a bandájából, de ha ez az ára annak, hogy ezek a politikai haszonlesők és "baloldali értelmiségi" nímandok végleg kikopjanak a közéletből, akkor megéri, százszor is...

☉ ☾ 2013.06.25. 12:29:17

Ez egy nagyon jellegtelen, és az érdekében mondom! - a megszokott alacsony színvonalon tartott poszt lett, a jobboldali sztereotip lista ismételgetése miatt megadnám rá a 2-est, de ma már ennél több kell, mert nem itathatunk részegre minden jobbikost a cikked olvasása előtt.

Ennyire a jobboldalon sem hülyék, jegyzem meg kedvesem. Azzal, hogy kimondod, XY kínos, még nem válik kínossá, ha nem indoklod meg, ás így csak te válasz egyre unalmasabbá.

Ezért a firkálmányért csak kegyeletből kapsz pénzt...

Fejesrob 2013.06.25. 12:29:50

Szerintem a ballibsik két fő problémája az SZDSZ és az MSZMP. Ráadásul itt nem is az ideológiával van baj, ez a mezei választóra nem háramlik át, hanem a szakértelemmel és etikával.

Én aztán tényleg nem vagyok ballibsi, de azzal együtt nem hiszem azt, hogy aki balliberális elveket vall, az hülye a gazdasághoz, nem ért az emberekhez stb.

Inkább az lehet a probléma, hogy vonszolnak magukkal egy csomó régi embert, az uram-bátyám rendszert bárki, Orbánék is kiépítik, de ballibsik kifejezetten gyakorlottak benne és az ős SZDSZ-MSZMP-sek teljesen természetesnek találják, hogy az ellenzék az ellenség, azok nácik, meg kell semmisíteni, a külföldet teljes egészében ki kell szolgálni, mert onnan kapjuk a védelmet. (Nem pedig a magyar néptől).

Ezért kisebb a bizalom is, Orbán ötvenszer annyit megtehet (és meg is tesz) mint bárki a ballib oldalról. Ez tovább szűkíti a ballib kormány mozgásterét. (lsd Gyurcsány, aki már a vizitdíjnál elakadt).

forro44 2013.06.25. 12:35:21

@yafet: Hiányzik neked egy ilyen értelmiség csírája? Akkor ne csodára várj, hanem cselekedj, okoska! Csak ha te az indexesek egyre ostobább provokációit és ordenáré, klikkre hajtó ál-újságíróskodását példának tekinted bármire (a hülyeségen kívül), akkor nehéz elképzelni, hogy bármire juthatsz... mármint értelmiségiként. Arcoskodásban persze annál tovább...:-)

nusica: Le a kalappal a bőven és okosan kifejtett véleményeid előtt. Kár, hogy éppen ezeket (érveket, kifejtést) hiányolsz másoktól. Érdekes...

balage_81 reloaded: Ott a pont.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 12:36:03

A jelenlévök között a legröhejesebbek:

=> Lendvai Ildike
=> Hiller (Thriller) Pityu
=> Magyar Bálint
=> Lamperth Mónika
=> Kónya Péter (ez kiez...a drogliberaizációs agyrémet leszámítva)
=> Ingyen Csabi
=> Medgyessy Péter (WTF...)
=> Mesterházy Attila (külön muhahaha...bocsánat, bruhahahahaa...így helyes :DDD )

...így csípöböl ennyi.

Parajpuding 2013.06.25. 12:38:13

trg kispajtás!Elmondom, hogy mi a helyzet. A a nyomoronc sipákolás és fanyalgás helyett vagy kénytelen leszel sajnos jobb híján elfogadni a szárszói bagázst, vagy megy az ország hosszú évtizedekre a levesbe. Veled együtt. Itt semmi másról nem szól jelenleg a dolog, hogy egy közelgő mozdony elé állsz ki, vagy egy motoros elé. Előbbinél nulla az esélyed. Ha tetszik, ha nem, ez van. Amúgy pedig: hiányolod, hogy hol van az újabb és fiatalabb nemzedék, akire reménnyel tekinthetnél a jövőt illetően. Akkor ahelyett, hogy siránkozol, kapd magad és tegyél valamit a betűk fosása helyett.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 12:39:33

@balage_81 reloaded:

Nem bírom a képedet, de ez határozottan tetszett.

yafet 2013.06.25. 12:40:10

@forro44: Nekem nem hiányzik! Jól szrakozok a jelenlegin is:))))

rockjano 2013.06.25. 12:40:26

Akkor lehetne jogos a kritika ha a kedves "fiatal" korosztálynak sikerült volna az elmúlt években valami használható politikai alternatívát kitermelnie magából DE SEMMIT nem sikerült, SEMMIT az égadta világon. (Az LMP sem az és nézd meg hol áll)

Hol van az új fidesz??? az új fiatalok pártja sok lelkes csillogó szemü ember??? Szartok ti fiatalok mindenre nem érdekel a közélet benneteket fikázni tudtok mást nem, ez a szomorú igazság.

Lehet fikázni ezt a baloldalt de NINCS más és akik most hatalmon vannak azoknál ezek is ezerszer jobbak.

Kedves posztoló…alapíts pártot vagy lépj be valamelyikbe és próbáld meg a saját arcodra formálni.

A mai mszp-benegyre több a fiatal arc… de lehet 2014 akármi.

Egyébként az hogy valaki még nem csinált semmit és még nem volt lehetősége hibázni az még semmire sem jogosítja fel...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2013.06.25. 12:41:49

@csababácsi: Sajnos ez mondat ismerős valahonnan 2010 környékéről.

libertard 2013.06.25. 12:43:46

Ahogy mások is említették, az "új generáció" nem létezik, pedig létezhetne, de amíg "távol tartják magukat a pártpolitikától" addig nem fognak.

Az a szomorú helyzet, hogy ha müködöképes demokráciában akarunk élni, ahhoz Országgyűlés kell. Oda meg pártok, hogy egy adott mondanivaló/program/populizmus tudja érdemben képviseltetni magát.

A mindenféle szervezetek meg tüntetések azzal akarják "jól megmutatni", hogy ők ugyan nem közösködnek pártokkal. Ok, rendben, ne is, de akkor tessék sajátot létrehozni, vagy levenni a demokráciát a zászlóról, mert azt praktikusan nem lehet űzni politika meg pártok nélkül.

lyia (törölt) 2013.06.25. 12:45:25

Valamennyire értem a bloggert, magam is az ötvenes korosztályhoz tartozom, és néha én is unom magamat, a politika "csinálása" azonban nem korlátozódhat az internetes felületekre, ahhoz élő, hús és vér emberekre van szükség.

Talán eljön az idő, amikor elég lesz majd egy virtuális profil, és ha a programja megkapja a szükséges lájkot, az lesz a kormányfő, addig azonban szükség van valódi arcokra is.

Érdekes hiátusa a magyar politikának, hogy még klasszikus munkásvárosokban sincsenek szocdem klubok, ahol egy pofa sör mellett el lehet olvasni a napi sajtót, lehet egyet ultizni, tévét nézni, politizálni.

Lehetne aztán hasonlókat konzervatív alapállásról is szervezni, oda bejárhatna a plébános úr egy kicsit kvaterkázni a nyugdíjas iskolaigazgatóval, itt sör helyett nyilván inkább teát szolgálnának fel, az újságos polcon nem a Népszava, hanem a Magyar Nemzet lenne (jobb esetben a HVG), és ulti helyett a bridzs lenne a "menő".

Az ilyen kluboknak kellene kinevelniük azokat a fiatalokat, akik hajlandók és képesek politikai programot adni egy önkormányzati választáson, egy-két ciklus után kissé megerősödve már kacérkodhatnának regionális terepen, hogy aztán tíz-tizenöt évi közösségi munka (!) után, felvértezve használható nyelvtudással, vitakultúrával, kilépjenek az országos nyilvánosság elé, kivételes tehetségűek pedig akár a nemzetközi porondon is megjelenjenek.

Enélkül marad a bennfentes körökből történő kontraszelekció, amelyben elsődleges az éppen regnáló vezetőség iránti hűség és lojalitás.

Valódi politikai alternatíva még egy okból nem akar kialakulni: szinte minden politikai erő az államon élősködik, adóforintokból tartja fönn magát és a klientúráját, szomorú, hogy ebben éppen az a Fidesz a "legerősebb" (nyugodtan mondom: legpofátlanabb), amelyik az én korosztályom számára 88-89-ben a valódi rendszerváltás ígéretét jelentette: nekünk a Fidesz azt a pártot jelentette, amelyik nem esik hasra az Antall-, Csurka- és Torgyán-félék két világháború közötti időkre visszarévedő, sokszor nacionalista húrokat pengető, trianonozó öblögetése előtt, de nem alkuszik meg a volt állampárt korifeusaival (Szűrös, Pozsgay) sem; még inkább pedig modern európai értékek mellett szerveződik.

Mit látunk ehhez képest ma: a Fidesz tábora - szinte egy platformon a Jobbikkal - buzizó, zsidózó, cigányozó, komcsizó förtelem, amelyiknek Orbán Viktor már nem egy politikus a sok közül, hanem valami krisztusi magasságokba emelkedett orákulum, aki azt csinál amit akar, minden tettére ezer apologéta áll készen, hogy megmagyarázza, miért nem az történik, amit a vaksi szemünkkel látunk (föld- és trafikrablás, hamarosan a patikáké jön). A Fidesz Szellemi Honvédelmet hirdet Európa ellen, amelynek haladó politikusai csak hüledeznek ennyi erőszakkal vegyes ostobaságon, Békemenetet szervez közpénzen, gleischaltolja a közmédiákat, liberális piacgazdaság helyett államkapitalizmust épít.

Hát mi nem ezt a lovat akartuk, és ezért van az, hogy újra és újra Konrád Györgyhöz (vagy Tarr Bélához) fordulunk, akik sokkal kevésbé "kínosak" mint Orbán Viktor, Vidnyánszky Attila vagy Fekete György (hogy az egykori népszabadságos Bayer Zsolt nevű szellemi kútmérgezőről már szót se ejtsek).

Azt kérdezi a blogíró: mit tett értünk Bajnai Gordon, én meg azt kérdezem tőle, ő mit tett Bajnai Gordonért - vagy bármely más magyar politikusért, aki haladó, értelmes, felelős, szolidáris, integratív és európai színvonalú politikai programot szeretne megvalósítani -, azon kívül, hogy fanyalog rajta!?

Szomorú látni a szabadelvűnek vélt értelmiséget, amint a Fidesszel és a Jobbikkal mély egyetértésben faragja az egyetlen lehetséges alternatívát képviselő erőt: ebből újabb négy év lesz a Fidesznek, tovább épül az orbáni állam, az egy vezér, egy nemzet, egy gondolat elvének mind szélesebb körben történő érvényesítése, az ország által megtermelt javaknak a vazallusok számára történő szétosztogatása. Ez a politika a gazdasági verseny kiiktatásához vezet, az pedig óhatatlanul a lemaradásunkat fogja fokozni.

Az, hogy a fideszes klientúrának most jól megy, ne tévesszen meg senkit: a halottnak is nő még egy darabig a körme ...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.25. 12:46:54

Milyen érdekes, hogy az index fotóin mennyi olyan ember látható, akit a "közvélemény" független szakember/művész/tudós/újságíró/akármi szerepében tart számon. Pedig hát a független az nem azt jelenti, hogy baloldali, hanem azt, hogy mindkét oldaltól egyenlő távolságra áll, a döntéseit nem a politikai meggyőződések vezetik.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: mi a különbség a független szakember és a pártkatona között? Az, hogy a pártkatona jobboldali, a független szakember, meg baloldali? :) Csak mert az előbbiek kidobása állítólag kívánatos lenne, míg az utóbbi kidobása meg a szakma teljes romba döntése...

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz! · http://t7.hu/0iro 2013.06.25. 12:48:21

Ezeknek az arcoknak köszönhetjük Orbán kétharmados ámokfutását. A mai napig, minden szereplésükkel Orbánnak dolgoznak.

sanyix 2013.06.25. 12:52:06

már megint egyre erősödik a "mostaninál nincs rosszabb" szöveg a választások előtt... Úgy mint 2010-es választások előtt is ezt mondták... meg 2002-ben is... meg 98-ban is... meg 94-ben, meg 90-ben...

Nem tanulnak a buta választók, rövid a memóriájuk is.

Fejesrob 2013.06.25. 12:52:12

@Parajpuding: "A a nyomoronc sipákolás és fanyalgás helyett vagy kénytelen leszel sajnos jobb híján elfogadni a szárszói bagázst, vagy megy az ország hosszú évtizedekre a levesbe."

Ezt azért szerencsére elég sok választó nem osztja. Pontosan azért, mert 2010-től a levesből jöttünk kifelé.

Az pedig egyszerűen szemlélet kérdése, hogy egy balliberális hogyan fogja fel.
Felfoghatja úgy is, hogy balliberálisként nem kell vállalnia kommunista-SZDSZ-es elődjeit. Pld. ott a szociáldemokrácia, amely szerintem jobban lefedi a nemzeti baloldaliságot mint a leninista-sztálinista alapú mostani.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.25. 12:54:32

@Parajpuding:
"Itt semmi másról nem szól jelenleg a dolog, hogy egy közelgő mozdony elé állsz ki, vagy egy motoros elé."
Egyrészt: az a motoros nem is biztos, hogy motoros, inkább egy kamion. 8 év alatt volt időnk alaposan megismerni.

Másrészt: a közelgő mozdonyt sokan 3 éve vizionálják, de valahogy nem akar jönni. Legutóbb az IMF kapcsán voltak olyan riogatások, hogy ha nem engedünk, akkor majd megsértődnek, és akkor aztán jön a 200%-os energiaár emelés, meg megszüntetik a nyugdíjakat bosszúból. Mindez kamion alá begyűrődött motorok, autók, kerékpárok képeivel illusztrálva... A mozdony mindenképpen egy új momentum :) Előtte meg az alkotmány kapcsán, előtte meg a bankadónál, még előtte pedig a médiatörvénynél...

De az a fránya koppanás csak nem akar jönni, pedig már 3 éve várják. Lehet, hogy nem is a síneken állunk? :D

Fejesrob 2013.06.25. 12:54:34

@Ellenőrző QR kód: Ezeket senki nem tekinti függetleneknek a ballibsiken kívül, teljesen mindegy mit írt az Index.

Gazdagréti Jack Bauer 2013.06.25. 12:55:42

@Parajpuding: te sem érted még, majd jövőre fogod. Attól, hogy a narancsosokat rühelli a fél ország még nem fogják ezt a lúzer bandát választani automatikusan a csalódottak. Nincs olyan, hogy kénytelen leszel őket elfogadni, ezt tessék elfelejteni. A bizonytalan szavazót automatice komcsinak számolni csak szemfényvesztés. Sose szavaznék a Fideszre, de ettől a bandától is ökölbe szorul a kezem. Kurvára nem megyek el szavazni, ha ez a két opció van, és sokan, nagyon lesznek még így. Aztán 'dőljön össze ez a vendégfogadó!' - ahogy a népdal is mondja. Ha ebből se tanulnak, akkor Orbán 2018-ban is nyer.

Fejesrob 2013.06.25. 13:00:02

@Ellenőrző QR kód: "Független szakértők" szerint már régen csődben kellene lennünk, hatalmas mínuszos GDP-vel, ráadásul áram nélkül. Sőt a jövő hónaptól már cigaretta nélkül.

Soha nem voltam oda az Index "szakértőiért", de kb. fél éve már maga a rovat sem létezik számomra. Aláírom, hogy sok a bizonytalan tényező, de itt már tényleg úgy van, hogy sokan a vágyaikat írják le.

felcsutisuttyo 2013.06.25. 13:01:05

trg. hát ennyit érsz ahány betű a neved:!!!!!!
Ugyan szarnak is kevés vagy! és Büdös!!!
Anyád szarni készült és te estél ki belőle....hmm.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 13:02:05

lássuk, kik lennének a "szárszói bagázs", akik állítólag vissza akarnak jönni:

- medgyessy: aligha
- gyurcsány: szó sincs róla
- kuncze: senki sem hívja
- társadalomtudósok: lengyel, kéri, heller
- művészek: gálvölgyi, konrád

akkor kedves fanyalgók, most vegyetek egy jó mély lélegzetet és a fröcsögés helyett gondolkozzatok: ezektől féltek? mennyi állami megrendelést nyert lengyel és kéri? hány milliárdot tettek ők zsebre? mondjuk a századvéghez képest? és tényleg, milyen kormányzati pozícióban is volt heller ágnes?

egész pontosan mit ártott az országnak gálvölgyi, aki messze az egyik legsikeresebb színész? ja, bűn, hogy szerepel a heti hetesben? hát én kérek elnézést. tényleg, az isten óvjon ettől a "bagázstól". mert ha ezek visszajönnek, akkor fú...mi is lesz?

addig értem, hogy egy gyurcsányt és puch-ot, meg bajaferit nem akar senki kormányon látni. de ennek esélye kb annyi, mint hogy simicska holnap előjön a forintra pontos vagyonnyilatkozatával és részletesen leírja a fidesz-székház eladásának körülményeit.

egyik oldalról azért lövik az ellenzéket, mert hosszúra nyúl a huzavona, hogy mennyi szerepe is legyen az mszp-nek és a régi arcoknak a következő kormányban. másik oldalról azért, mert "ez csak színjáték, ezek már rég lezsírozták, hogy visszajön a régi banda". az egyetlen bökkenő mindkét logikával, hogy bajnait az elmúlt 20 év leszerepeltjei között említeni kissé azért vicces. nem úgy tűnt, hogy miniszterelnökként az elkúrást folytatta volna.

másik kedvencem: mindenki a "hiteles" alternatívákat kéri számon. nos, kedves választók, alternatívának ott van mindjárt az lmp. lehet látni a támogatottságát. vagy a jobbik. egyik se holnap fog választást nyerni. vagy inkább sose fog.

a nyavalygás, a moralizálás, az megy. gratula hozzá. még a balra húzó választók sem merik felvállalni itt a blogszférában sem, hogy azért csak behúznák az ikszet bajnaira. inkább terelnek és "hiteles" alternatíváért sikítoznak, nehogy kritika érje őket a mélyen erkölcsös és véletlenül sem karaktergyilkoló jobbosok részéről. aki ezeknek akar megfelelni, az gyáva, beszari. pont mint az mszp. röhej.

Fejesrob 2013.06.25. 13:02:21

@felcsutisuttyo: Csak nem Farkasházy személyesen?:)

komissarlajos 2013.06.25. 13:04:59

1. trg! Ez szar volt, nincs mit szépíteni rajta.
2. Tégy valamit, alkoss, ismerjenek meg, mert így még egy nagy nulla vagy.
3. Az Index munkatársai valóban bunkók voltak? Tényleg csak kérdezem.
4. Új Péter távoztával az Index viszont hulla lett.

komissarlajos 2013.06.25. 13:06:10

Most látom: megjelent egy profi hullarabló fejesrob személyében.

Fejesrob 2013.06.25. 13:06:31

@balage_81 reloaded: Ne terelj már, senki nem Gálvölgyitől fél. Miért félne, Gálvölgyi nyilván 2010-ben sem hagyta abba.

Attól félünk, hogy visszajönnek, eltöltenek 4 évet és miközben a megszorítások folyamatosak, szépen veszik fel a hiteleket, miközben náciznak, demokratáznak.

Majd sértődötten átadják a hatalmat Orbánéknak, akiknek viszont vissza kell fizetni a felvett hiteleket és elég egyértelmű, hogy velünk fizettetik vissza.

Miközben aztán megint hallgathatjuk, Bajnaitól, Fodortól és efféléktől, hogyan kellene csinálni.

Fejesrob 2013.06.25. 13:07:48

@komissarlajos: Érvek helyett személyeskedés?

Balt 2013.06.25. 13:08:37

"Sokan a HaHa szemére vetették anno, hogy nem akarnak pártpolitikához kötődni, hogy nem állnak be mondjuk Bajnai mögé."

Lehet, hogy nem HaHa tisztségviselő az alábbi agitprop ifjúmunkás, de rendszerint a HaHa performanszain látni:
galeria.index.hu/belfold/2013/06/24/szarszo_2013/22

trg 2013.06.25. 13:11:05

Ilyen rövid idő alatt rég neveztek utoljára ennyien elkényeztetett takonynak!!!! ♥ Egyébként egészen hasonló reakciókat váltottak ki a konzervatív értelmiség(?) körében a a diáktüntetések (amik egyébként az elmúlt 5-10 év legizgalmasabb és talán legfontosabb politikai eseményei voltak minden esetlenségük és részleges eredményességük ellenére is). Szóval igazán el lehetne már dönteni kedves idősebb korosztály, hogy akkor mi fiatalok taknyok vagyunk vagy mi, mert ha korszakváltást akartok, ahhoz kellenek a mi szavazataink és igazán élvezetes lenne, ha ezért cserébe mondjuk azt látnánk, hogy a politika számára fontos az oktatás kérdése, a fiatal munkavállalók helyzete, a kultúra vagy mondjuk bármi más amivel meg lehet szólítani a fix szavazótáboron kívüli embereket (Bajnai teljesen komolyan gondolja, hogy ezzel a teljesítménnyel kiábrándult fideszeseket nyer meg magának?) és ez mondjuk megnyilvánul a kommunikációjukban és a programjukban (remélem, azt egyetlen kommentelő sem gondolja komolyan, hogy nekem/nekünk kéne javaslatokat tenni egy önmagát kormányzásra kész erőnek tartó pártnak).
Azzal a kritikával pedig nehezen tudok mit kezdeni, hogy miért rinyálok, ha nem tettem le semmit az asztalra és nem dolgozok, mert egyrészt nem vagyok az a típus, aki egy ilyenre válaszul kipostolja [sic!] az önéletrajzát, másrészt pedig nem teljesen értem, hogy miért feltételezi azt bárki is, hogy egy huszonévesnek csak azért mert még tanul és mert nem tudja még eltartani magát nem lehet beleszólása a politikába.

labdaseggű vörös démon 2013.06.25. 13:11:32

"Mindig az erotika, mindig a politika
Mindig az a rengeteg gond
Legyen kicsit vége, kikapcsolhatsz végre,
Bárki bármit is mond" (mákosh)

Fejesrob 2013.06.25. 13:14:39

@trg: Konkurencia vagy, ez még rosszabb mint ha jobboldali lennél.

Fejesrob 2013.06.25. 13:16:06

@Balt: Na akkor az fasza. Soros kettőre tesz.

feketebarany666 2013.06.25. 13:18:37

Arra nem gondoltatok h ez az egesz huzavona is csak azert jott letre h megjobban szetszedjek az mszpt?
Kb a valasztasokra pont semmi nem marad beloluk.

trg 2013.06.25. 13:18:56

@balage_81 reloaded:
Én szerintem itt az alternatíván belül kisebbségben vagyok azzal az álláspontommal, hogy behúznám Bajnai mellé az X-et. De ez nem azt jelenti, hogy nem viszonyulhatok kritikusan hozzájuk. Lehet, hogy ez fölös moralizálásnak tűnik, de engem akkor is zavar, ha Bajnai Puch szintű emberek között nyomul a hatalmas korszakváltás jegyében.

forro44 2013.06.25. 13:19:11

@Ellenőrző QR kód: Milyen jó is azzal vitatkozni, amit senki sem állított! Biztos siker, ugye?

Annyit azért nem ártana majd egyszer fölfognod (nehéz lesz, tudom, de hátha sikerül), hogy a "függetlenség" egyáltalán nem azonos a "mindkét oldaltól való azonos távolsággal" (milyen két oldal? még két széljobbos is mást és mást gondol ugyanarról...) Független szakembernek/művésznek/stb. minden további nélkül lehet politikai meggyőződése (sőt: ha nincs neki, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy sz*rik a világra, ami a legrosszabb alternatíva - vélemény nélkül élni...). Csak ne rendelje alá a szakmáját a politikának. Ha ez sikerül, máris függetlennek nevezhető, pláne, ha nem pártkatonáskodik. Csak kérdezem: Szárszó melyik konkrét párt rendezvénye volt?

kérődzőgiliszta 2013.06.25. 13:24:20

Nyugi van libuskák! Benneteket 2014-ben és 2018-ban is megválasztanak ellenzéknek! Jobb esetben Parlamenten kívüli ellenzéknek!
:-)

uttoro 2013.06.25. 13:29:20

Ez az erőltetett, ezek nem aktuálisak, hol vannak a fiatalok, ki mutat utat a fiataloknak, az én generációm ezért miért lelkesedjen... elég uncsi és erőszakolt. Szerintem eleve nem az ember fizikai léte/kora a determinisztikus, hanem az a kérdés, hogy amire gondol, az jó, helyes, a többség gyarapodását szolgálja, a mai haladó közgondolkodás sodrába tartozik, van jövőképe...stb. mondhatnám a frázisokat erre is, de ez a kérdés. Persze lehet, hogy az ifjú titán Fekete György, Harragh Péter, Balczó Zoltán, Kerényi Imre, Gajdics Ottó, Kálomista Gábor, Pesty László, Bogár László, Boros Imre, Stefka István - hogy csak néhány személyt citáljak a túloldal fiatal gondolkodói közül, mutatják majd az utat. Semmi különbség, ugyan abba a belvárosi általános iskolába jártak, ki a Madáchban, ki a Radnótiban végzett, van aki szinművészetit, van a ki Eltét, ..stb. ua. korosztály. Nem az ősz haj, a pocak, a bőr ráncai a lényegesek, még azt se mondhatom, hogy nézd meg nmit csinált eddig .. mert ebből se lehet következtetni semmire, csak Viktor mindent felülíró pálfordulásait nézzük. Az a lényeg, hogy most mit képvisel, jót, haladót, az országot, vagy csak a hatalom, a zsebe, az örökösök, örökösének a zsebe a fontos, a 3-4 millió " akinek nincs semmije, az annyit is ér", az meg dögöljön meg. Aztán majd lesz pofára esés, ha ez a 3-4 millió nem döglik meg, hanem máshova húzza az "x"-et.

sanyix 2013.06.25. 13:30:10

@Gazdagréti Jack Bauer: ha nem mész el szavazni az olyan mintha a fideszre és a maszopra (és mellékpártjaira) szavaznál...
Ne legyenek illúzióid, pont leszarják mekkora a részvétel. Ha 3 ember menne el szavazni az egész országból, és 2 a fityiszre szavazna, büszkén vernék magukat a 2/3-ra...

Én elmegyek szavazni, ellenük, majd még kitalálom kire, de ha a kétfarkú kutya párt indul akkor rájuk(ha az Ángyán összehoz valamit arra, ha egyik sem akkor vagy az lmp, vagy a jobbik, igazából tökmindegy, esélyük sincs kormányozni). A lényeg hogy a maffiához köthető pártok, márpedig a fentiek ahhoz köthetőek minél kevesebb százalékot kapjanak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.25. 13:33:02

@balage_81 reloaded: Nagyon bírom, hogy valaki osztja az észt, úgy, hogy nem használ nagy kezdőbetűket, mer' annyira értelmiségi, hogy neki az már zsenánt...

Akvyr 2013.06.25. 13:33:09

Sajnos egyet kell értenem a poszterrel, ezek a régi bútordarabok már egyáltalán nem valók a kirakatba. Lemaradtak, beszűkültek, buták. A legrosszabb, hogy évente kitalálják, hogy "megújul a baloldal" és odadugják a képüket, hogy ez ne történhessen meg. Gyurcsány a legrosszabb, ő önmagában -10%ot jelent a baloldal számára. Mesterházy unalmas és buta. Ők maguk azok akik miatt a Fideszt sokan jobb alternatívának tartják, mi huszon-harmincévesek pedig doktorit szerzünk, kutatunk, utazgatunk, de senkiből nem lesz politikus, mert az egész egy hányás.

Kim Jong Un 2013.06.25. 13:35:40

Egy nagy megtisztulas kezdete lett volna, ha valaki egy pokolgeppel elintezi ezt az egesz helyet amikor tele van ezekkel a hazaarulo senkikkel.

Pop40 2013.06.25. 13:35:41

@balage_81 reloaded:

Teljesen igazad van.

Azt azért tegyük hozzá, hogy az LMP nem véletlenül áll ott, ahol: Részint oka az, hogy a 2014-es választás egy kérdésről fog szólni: takarodjon végre Orbán, vagy sem. Ebben a kérdéskörben a "se hús, se hal" LMP nem elhelyezhető, ugyanis aki rájuk szavaz, nem tudja, kit kap végül a szavazatáért.
Másfelől az LMP most azt szenvedi, hogy a szavazói döntő része eredetileg kormányváltást akart, ők nyilván azóta átmentek Bajnaiékhoz.

Egy esélyük maradt, megnyerni Ángyánt, Chikánt, Sólymot, meg még pár hiteles (valódi) jobboldalit, és csinálni egy jobbközép alternatívát. Ezzel az egykori bázisukat már nem, de az ex-fideszes kiábrándultakat még megszólíthatnák. Idejük is van rá, ugyanis az említett nevek ismertek, nem kell őket "felépíteni".

A Jobbik pedig karakteréből és programjából adódóan sosem lesz önmagában kormánytényező, maximum koalíciós partner egy olyan pártnak, aki felvállalja az ezzel járó következményeket.

Ja, és akit bármiben is feszélyez az, hogy egy megalomán tolvajnak, baltás gyilkosoknak, és százmilliárdokat lopó hazaárulóknak csápoló, magukat jobboldalinak nevező hulladék biomasszák mit mondanak róla, az meg is érdemli. :))

Pop40 2013.06.25. 13:44:09

@Kim Jong Un:

Nosza, elvtárs, ugorj neki.
Remélhetőleg valami néptelenebb helyen felrobban a kezedben. :)

egyjózsi 2013.06.25. 13:50:27

Kedves TRG!
Abban, amit blogoltál, nagyon sok igazság van. Mindezek ellenére nem osztom a mondanivalódat!
1. Elkeseredett, megcsömörlött "ifjak" mindig voltak, s lesznek. Mi is azok voltunk!
2. Mindenkit eltaposni, kirekeszteni aki nem tetszik nekünk, azonos az "orbánizmussal"
3. Az általad "kicikizett" emberek mindegyike ismertté tette magát, tett az ország jobbá tételéért, s most is vezérli ez a szándék is! Persze egyik sem hiba nélküli, mint ahogy Te sem!
4. Ne fanyalogjatok, ne kirekesszetek, hanem rakjatok össze egy "működőképes" alternatívát, szerezzetek hozzá tömegbázist, méressétek magatokat meg a választáson, s TI lesztek a hatalom! ... s aztán folytatódik minden ugyanúgy... Csak már ti lesztek, akiket "utálni" fognak!

Egyallampolgar 2013.06.25. 13:51:33

Tök igaz a poszt. De:

Ez nem választási gyűlés volt. Nem politikai esemény.

Hanem egy mikor mennyire meghatározó Farkasházy Tivadar kerti partija. Azokat hívta meg akiket akart. Farkasházy válogatta össze magának a résztvevőket. Nem Gyurcsány, nem Tarr Béla, nem Bajnai.

Pop40 2013.06.25. 13:52:03

@Akvyr:

"mi huszon-harmincévesek pedig doktorit szerzünk, kutatunk, utazgatunk, de senkiből nem lesz politikus"

Már megbocsáss, de nem jobban jársz ezzel? :)

Alapjáraton amúgy én sem örülök, hogy ilyen Puch-jellegű figurák mutatkoznak Bajnai mellett, de ezzel nincs mit tenni: A találkozó mindenki számára nyitottnak lett meghirdetve - innentől kezdve hogy nézne ki, ha kiállna a házigazda, és szortírozná a belépőket, hogy "neked nem jó a renoméd, te inkább ne gyere be"?:)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.06.25. 13:53:51

Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt az proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista burzsóá egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizáció ellensúlyozni kell, ezért társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...

Pop40 2013.06.25. 13:54:55

@Egyallampolgar:

Nem hiszem, hogy pl Puchot személyesen hívta volna meg... :)))

Egyszerűen arról van szó, hogy minden buliban, ami mindenki számára nyitott, felbukkan egy-két oda nem illő figura. Felbukkant itt is.
Nem mutat jól, nyilván, de kormánytényező sosem lesz.

Simicska nem jár fideszes bulikra, ellenben kormánytényező, minisztereket nevez ki, és százmilliárdokat lop, gyakorlatilag "állam az államban".

El lehet dönteni, melyik jobb. :)

pástétom 2013.06.25. 14:02:32

@trg: Tekintsünk el a dzsembori politiusi felhozatalától. Mint választópolgár, azt gondolsz egyik vagy másik pártról, akár az egész olitikai osztályról, amit akarsz. Ha csak az ott összegyűlt politikusokról mondtál volna véleményt, és vetíted össze őket a "korszakváltással", nem szóltam volna egy szót sem. Bár nekem más a véleményem erről, de ezért még nem emeltem volna föl a szavam.

De te továbbmentél. Az ott megjelent humánértelmiség sértegetése más kategória. Tudósok, művészek, színészek, rendezők, írók...a humán elit krémje. Akiknek történetesen van politikai ízlésviláguk. Nem kell szeretni, nem kell olvasni, nézni őket, de ilyen vérlázító módon fitymálni őket agyrém.

"Szóval igazán el lehetne már dönteni kedves idősebb korosztály, hogy akkor mi fiatalok taknyok vagyunk vagy mi, mert ha korszakváltást akartok, ahhoz kellenek a mi szavazataink "

A normális fiataloké igen, de az ilyen hozzád hasonló lelketlen, fennhéjazó, lekezelő szarcsimbókokéra nincs. Te semmihez sem kellesz. Majd ha csak feleannyit leraksz az asztalra, mint Konrád vagy Gálvölgyi, kinyithatod a szaros kis szádat rájuk. Addig viszont húzd meg magad. És tegyél az országért valamit, úgy, mint ők.

telkoe 2013.06.25. 14:08:02

@pástétom: Ja hat tenyleg, Galvolgyi es Konrad, tokeletes peldak. Remeljuk Heller Agnes nem fog megsertodni hogy kihagytad, pedig igen szorgalmasan fasisztazik o is. Azert megnyugtato latni hogy mar egy nyaralo eleg hogy a sok kivenhedt lepukkant komcsi nyikhaj osszegyuljon almodozni.

Fejesrob 2013.06.25. 14:14:28

@Pop40: Simicska, feltétlenül jobb mint a Soros alapítvány.
Olcsóbb és itthon marad.

Akvyr 2013.06.25. 14:17:46

@Pop40: nem. A nép nem jár jobban. Az, hogy a legfontosabb ügyekről, és milliók életminőségéről azok döntenek, akik szinte SEMMIHEZ sem értenek, számomra felfoghatatlan és elfogadhatatlan.

Pop40 2013.06.25. 14:23:07

@Fejesrob:

Simicska? Jobb? Mint egy alapítvány?
Érdekes összehasonlítás, almát a kardántengellyel.

1, Sorosékat én a helyedben nem szidnám, pláne az alapítványát. Tudod, a vezéred kinek az ösztöndíjából rontotta Nyugaton a levegőt anno?
2, Simicska alig pár száz milliárdot lop el, nem tudom, ez minél olcsóbb. Annál az opciónál, hogy a következő kormány az egész narancsbolsi maffiát lesitteli, és onnantól kezdve egy fillért sem lop majd el, aligha.
3, Itthon marad - ó igen, és a lopott pénzből majd párizsit vásárol Mari néninél a kisboltban, hogy fellendítse a magyar kiskereskedelmet, ugye? :DDDDD

Nyilván a lopott pénzét is magyar számlákon tartja, ahol a következő kormány gond nélkül vissza tudja venni, és még véletlenül sem vitt ki belőle semmit külföldre. Á, ez a Simicska olyan becsületes gyerek, (ez már csak abból is egyértelmű, ahogy meggazdagodott) kizárt, hogy offsórozna.:D

trg 2013.06.25. 14:26:39

@pástétom:
Tudod nekem semmi bajom az ott megjelent humán értelmiséggel, azon felül, hogy nem úgy viselkedik, ahogyan a humán értelmiségnek kéne. Láttam én már Heller Ágnest kurva jó előadást tartani, ennek ellenére szomorúnak tartom, hogy kritikátlanul végignézte ezt az egész marhaságot. Gálvölgyit is nagyon szerettem (sőt, amikor a Heti Hetes elindult, akkor nagy Farkasházy rajongóvá váltam), ettől függetlenül nem értem, hogy miért kell ehhez asszisztálni. Ha pedig ez nem pártrendezvény, vagy nem politikai rendezvény, hanem a baloldali értelmiség pofavizitje, akkor miért bohóckodik az ellenzék két vezére (vezér-jelöltje) a színpadon?
Attól amúgy eléggé messze vagyunk, hogy Farkasházy a humán elit krémje legyen, kétségkívül voltak ott olyanok, akik beletartoznak ebbe a körbe, de sokkal többen voltak, akik jól tudják, hogy ez így vállalhatatlan és inkább el sem mentek (vagy egész egyszerűen nem hívták meg őket).

Pop40 2013.06.25. 14:27:18

@Akvyr:

Természetesen nem erre írtam, amit írtam.
Arról volt szó, hogy a huszon-harmincévesek nem politizálnak, hanem doktorit szereznek, kutatnak, utazgatnak.

És az, hogy doktorit szerzel, kutatsz, utazgatsz, tuti nem válik a károdra, sőt.

"Az, hogy a legfontosabb ügyekről, és milliók életminőségéről azok döntenek, akik szinte SEMMIHEZ sem értenek" Ez természetesen nagyon káros, egyetértünk, de ezt nem is vitattam egy szóval sem.

Fejesrob 2013.06.25. 14:29:11

@Pop40: Nem véletlenül akarja Soros Orbánt lenyomni. Orbán ugyanis "nem hálálta' meg. (Szerencsére)

avanivi 2013.06.25. 14:30:16

Azt senki nem várta remélem, hogy Bajnai egy ilyen kerti partin fogja ismertetni a programját?
Lehet fikázni a megjelenteket mindenkinek vérmérséklete szerint, de tudomásul kell venni, hogy ez egy baloldali erzelmű emberet találkozója volt, Farkasházy nyaralójánban.Mert ahogy vannak jobboldali érzelmü emberek, úgy joga van másnak baloldalinak lenni. Még ,remélem .Most ezek az emberek találkozni akartak egymással,ha öreg, ha fiatalok.
Az Index riporterei bunkók voltak. Farkasházy nem tiltotta meg a cikk közlését, csak nem hívta meg őket ebédre.@lyia: +++

Pop40 2013.06.25. 14:32:57

@Fejesrob:

A fentiekre képes voltál összehozni ilyen részletes és kiterjedt választ?:)

Nem tudom, Soros le akarja e nyomni Orbánt, remélhetőleg igen, ha igen, abszolút támogatom és egyetértek vele.
Orbán egy hazaáruló tolvaj, akinek sitten a helye.

nemigenértem 2013.06.25. 14:33:27

@Akvyr: Lehet, hogy nem jár jobban bár éppen most jöttünk ki egy túlzott deficit eljárás alól erős szembeszélben úgy, hogy közben nőttek a reálbérek!!

Ezt nem sokan csinálják a Fidesz után!

Most csökken az adósság, a munkanélküliség, infláció.
Nő a születésszám, a bér, a fogallkoztatottság.

Elég nehezen állnak meg az csődfelé tartó országról szóló huhogások.
Ezért nő a Fidesz előnye lassan egy éve.
Hiteltelenek a kritikák.
Ezt Szárszó is megmutatta.

Az a sztori, hogy rettegnek ez éhezők a szavazófülkében, megbukott.
Lehet újat kitalálni Sorosnak, Reidingnek és a többi jómadárnak.

Fejesrob 2013.06.25. 14:36:22

@Pop40: Nem is akartam. Sőt el sem olvastam. Pár kulcsszó és már mentem is tovább.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 14:40:07

@Pop40:

"Sólymot, meg még pár hiteles arcot"

Sólyom az hiteles arc?

Mond már meg nekem, drága testvérem, hol voltál te 2006-ban, amikor az Orbán Viktor vezérelte "jobb" oldal a fövárost felgyújtva éppen egy helyes kis PUCCSRA gyúrt, amit aztán a fidesz(maffia) delegálta Államelnök, az orbáni marionettnek használt Sólyom László csak úgy kommentált (figyelj jól!):

"Morális válságba került Magyarország"

Ez neked hiteles ARC?

Az a személy hiteles arc, aki ahelyett, hogy hazazavarja a gyújtogató-puccsistákat, inkább elmarasztalja a LEGITIM kormányt?!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.06.25. 14:40:16

Kunhalmi Ágnesen kívül az MSZP egyszerűen semmi érdekeset nem tudott felmutatni az elmúlt években, és a közéletben mondjuk neki sincsen sok keresnivalója... De azért persze csak előre tovább a végső győzelem felé. No pasaran, elvtársak!

Fejesrob 2013.06.25. 14:44:26

@nemigenértem: Igen, elég egyértelmű, hogy ezekért 2014-ben végül is Orbánékra érdemes szavazni.

Pedig én kacérkodtam a jobbikkal.

Pop40 2013.06.25. 14:45:39

@Fejesrob:

Ja, értem. Elnézést, én voltam a hülye, egy narancsbolsinak elkezdeni érvelni... :)

Rohadt Soros, nem leszünk gyarmat, emútnyócév, gyurcsányahibás.

Ez a te szinted, elnézést, hogy máshogy próbáltam veled kommunikálni. :)

Fejesrob 2013.06.25. 14:50:26

@Pop40: Nem, csak rossz a stílus. Én sem várnám el, hogy valaki olyasmire válaszoljon, hogy a tolvaj komcsi-libsi....

Szóval nem azért vagy hülye amiért te magad gondolod.

Pop40 2013.06.25. 14:50:39

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Te keversz két dolgot, konkrét politikusi CSELEKEDETET keversz emberi hitelességgel.

Sólyom ilyen értelemben hiteles: Nem változtatgatja naponta az elveit, mint Vitya (azt mondja most is, amit tavaly, tavalyelőtt és azelőtt), nem attól függ a véleménye, baráti kormánynak mondja e, vagy nem, ért a területhez, amin dolgozik, és a korrupciónak semmiféle árnyéka sem merült fel vele kapcsolatban eddig.

Az általad említett megnyilatkozás szerintem sem volt szerencsés, de ez a hitelességét nem érinti.

Szúnyog 2013.06.25. 14:50:39

@trg: Tényleg egy hülye kis takony vagy. Fosod a szót, s fogalmad sincs, miről. Hát mégis kik között nyomulna bajnai, ha nem Puch-ok között? Pontosan odavaló. Onnan jött, ott van, s ott is marad.

tommygun 2013.06.25. 14:51:29

@balage_81 reloaded: szerintem ezt úhy kábé az összes politikai blogba be kéne kopipésztelni mert nyakon ragadtad a probléma lényegét

Bambano 2013.06.25. 14:55:16

Nem értem a problémád. Nem neked szól, akkor nem mész oda. ennyi. Nekik joguk van marhaságokat beszélni (bizonyos törvényességi határok között), mint ahogy neked meg marhaságokat blogolni.

A fő probléma az, hogy még mindig Fletótól féltek. Nem veszitek észre, hogy fletót már csak a ti félelmetek tartja életben. Ha a jobboldali média leszállna ferikéről, úgy eltűnne a semmiben, mint a huzat, 3 nap alatt.

Tehát ha ferikéből megint miniszterelnök lesz, az a jobboldali média hibája is lesz.

rockjano 2013.06.25. 14:56:02

Nomost én csak azt nem értem hogy amikor a jobboldal tart hasonló gyűléseket tusnádfürdőn akkor miért nincsenek hasonló blogok és hasonló fikázások.

Meredek figurák ott is vannak sőőőőőt.

Orbán meg tud olyan baromságokat mondani hogy ihaj…

Az miért nem veri ki a biztosítékot???

Oda kit engednek be (csak saját oldalit de szigorúan) onnan hogy dobnák ki az Indexet jóval kevesebbért mint wc fotózásért (ja hogy oda eleve be sem mehetnek)

Kim Jong Un 2013.06.25. 14:57:44

@Pop40: mert ezeket a remek "embereket" te sajnalnad mi?

Fejesrob 2013.06.25. 14:58:02

@Pop40: Valójában szerintem teljesen lényegtelen, hogy Orbán milyen, mert az számít, hogy mi a helyzet az országgal 2014 májusában.

Ha Orbán betartotta a demokrácia játékszabályait, a gazdaság élénkül, az eladósodottság és gazdasági függőség nem nőtt, sőt esetleg csökken, akkor jó úton jár.

Az viszont lényegtelen milyen elveket vall, mondhatni magánügye.

Blogger Géza 2013.06.25. 14:58:56

@avanivi: "Farkasházy nem tiltotta meg a cikk közlését" :D :D :D Hol élsz te? Milyen alapon tilthatná meg egy cikk közlését? Ez itt a 70-es évek és Farkasházy az Aczél György?

ob.szerver 2013.06.25. 14:59:46

Én ezt nem értem.

Farkasházy rendezett egy magánjellegű összejövetelt, és meghívott oda számára vállalható embereket. Nem ígértek bombasztikus bejelentéseket, világmegváltást, nullaponti energiacellát 500 éve nem látott növekedéssel. Beszélgettek egymással.

Miért érzi még a ballib média is obligát kötelességének a kánonban történő fikázást (jelen blogon persze nem csodálkozom)?

Akit jobban kielégít az az intellektuális univerzum, amely a nem leszünk gyarmattól a rezsicsökkentésig terjed, az vonulhat Bayer és Bencsik mögött a tömegben. Aki a maffidesz agitprop párhuzamos valóságára kiváncsi, az eljárhat Orbán gyűlöletszeánszira. Ezek ráadásul nyilvánosak is, Farkasházyé nem volt az.

Akkor most mi a gond?

J.László 2013.06.25. 14:59:47

@rockjano:
"Nomost én csak azt nem értem hogy amikor a jobboldal tart hasonló gyűléseket tusnádfürdőn akkor miért nincsenek hasonló blogok és hasonló fikázások."

Ebben az sántít egy kicsit, hogy az egész ballib sajtó a jobboldal fikázásából él, ha csak '90 óta vesszük, kb. 23 éve.

nu pagagyí 2013.06.25. 15:00:22

Mesterházy és Bajnai pont annyira nem érdekli a poszt íróját, mint például engem Orbán, Kövér, vagy Rogán. És ez így van jól. Tulajdonképpen ez a poszt sem érdekel, úgyhogy be is fejeztem.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 15:00:31

@Pop40:

Nézd, Ángyán Józsi bácsit véve etalonnak, nálam egy "Sólyom" nem fér bele az etikus jövöképbe. Kizárt. Ha mésképp vélekednék, azzal Ángyán tisztaságát kérdöjelezném.

felucca 2013.06.25. 15:01:03

A cikk kissé egyszerűsít, a valóság mindig ezerszer színesebb. Először is igen, ha választanom kellene, hogy csak hat uijjamat harapom meg, vagy berakom mind a tízet szecskavágóba, akkor az előbbi. Tehát igen, inkább a motor (vagy a kamion) elé állok, mint a mozdony elé. Nem értem azt, aki nem megy el szavazni, mert két rossz közül is lehet választani a kevésbé rosszat, ez már felelős gondolkodás kérdése. Nem vitás, hogy az eltelt három év után gyönyörérzéssel a szívemben leszavazok akár Gyurcsányra is (akit egyébként egy fasznak gondolok), mert veszélytelen. Mesterházyról fogalmam sincsen, de tőle sem tartok. Bajnait pedig nem értem, hogy keverik ide: az elmúlt 20 évben még nem volt olyan ember a kormány élén, akit ennyire bele nem szart volna a hatalomba (tehát nem hataloméhes), aki ennyire értett volna a pénzhez (tehét nem megélhetési politikus), aki ennyire technokrata (tehát biztos, hogy nem a lelkemmel fog foglalkozni négy évig, amiből már elegem van), a tetejébe képes nyitni a másik tábor felé ("....akik most a Kossuth téren vannak, azok is igaz magyar emberek...") és önkritikával is meg tud nyilvánulni ("...követtem el hibákat...") Tehát Bajnai nem tartozik bele ebbe a tömbbe, ezt le kell szögezni.

Egyébként meg van itt egy totális félreétés: hogy, ha sikerül leváltani OV-t, akkor jön egy friss, új erő és rögtön a rendcsináláshoz lát.

Egy frászt. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az új kormánynak egy picit sikerül majd jobb irányba fordítani a rudat, és ha szerencsénk van, akkor ezen az újabb és újabb kormányok nem rontanak, hanem javítanak. Ezért én - bár orromat befogva - akár még jobbikosra is szavazok, ha remény van a Fidesz kipicsázására. Aztán majd elküldjük őt is, ha szarul végzi a dolgát.

Ezt kellene megérteni és nem fintorogva nem szavazni! Aki nem szavaz, az a Fideszre szavaz, mert pontosan tudja, hogy a Fidesznek nincsen helye a hatalom közelében, de túlságosan finnyás ahhoz, hogy áldozatot hozzon egy fele annyira büdös jelölt megszavazásában.

Majd, ha Orbán eltűnt a láthatárról, akkor megbeszéljük, hogy ki a hülye. Addig nem!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.25. 15:06:06

Frady for Prime Minister!

Magyar barátaim! Éljen a honderű!
Hosszas vacillálás után úgy döntöttem, hogy eleget teszek és vállalom!
Legatyásodott és elszéktelenedett országunk állapotát látva nem tehetem meg én, a népszerű ígérgető-művész, hogy ne vállaljam el, hogy az összes párt és civil szervezet közös miniszterelnök jelöltje legyek. Nálam csak keresve találhatnának jobbat!
Frady for Prime Minister!
Megválasztásom esetén az alábbiakat ígérhetem:
A BKV nem csak, hogy ingyenes lesz, hanem a közlekedési vállalat fizet az utasoknak. Sokak számára megélhetés lesz az utazás!
Megépül az Érdet Érddel összekötő Nagy-Butapest metrókörgyűrű.
A Butapest táblákat P+R táblákra cseréljük, mert Nagy-Butapest határait három aszfaltóceán nyaldossa majd.
A Margitszigetet megemeljük és a felső rakpartokra támasztva keresztbe fektetjük, miáltal lesz egy környezetbarát Duna hidunk.
A Dunát a saját medre alá épített csőben vezetjük, a medret leaszfaltozzuk és miénk lesz a világ legszélesebb kerékpár útja.
A panellakásokat tengerre néző ablakú, úszómedencés, zöldövezeti luxusvillákká alakítjuk.
Hajlékosítjuk a hajléktalanokat.
Négy évente Olimpiát rendezünk.
Bajnokok Ligáját nyeretünk a Ferencvárossal.
Kisebb lesz a Parlament, miáltal szélesebb lesz a pesti rakpart és több szobor fér el a Kossuth téren.
Ingyenes lesz a parkolás, mert a parkoló-őröket a bálnákat bosszantó parkoló-órákhoz önbilincselt Greenpeace aktivistákhoz bilincseltetjük.
Az utakról két héten belül eltüntetjük a dugókat. Az így nyert alapanyagokból parafenomének vezette Parafafeldolgozó Gyárat létesítünk. Meghirdetjük a „No para on the streets!” kampányt.
Mindenki számára elérhető lesz az elitképzés. Elitt eszűeket felvonókúrára küldjük a Butapesti Liftgyárba.
Unió Erdéllyel! Erdély lesz a Nagyonnagy-Butapest XXIV. kerülete!
Vidékfejlesztek! A vidék lesz a Nagyonnagy-Butapest XXV. kerülete!
Mindenütt minden ingyenes lesz, a rendszeres akciók idején pedig még ingyenesebb!
S hogy ezt az általános közjóléti ingyenélést miből fedezzük?
Egyrészt Liszt Ferihegyen valódi hegyet építünk, hogy a gépeknek ne kelljen fel- és leszállniuk, csak elindulni és megállni. Az így megspórolt üzemanyagot színaranyárban adjuk el az energiafaló kínai piacon, a Józsefvárosban.
Másrészt Frady Endre mezeket, Frady Endre lovas-szobrokat, Frady Endre versesköteteket, Frady Endre beszédeket tartalmazó CD-ket, Frady Endre mintás sérvkötőket, lúdtalpbetéteket és egyéb Frady Endre emléktárgyakat dobunk piacra, azaz kőkeményvalutásítjuk a népszerű ígérgető-művész tömegek általi imádatát.
Frady Endrét minden magyar otthonba!
Legyen a mi Frady Endrénk az Ön Frady Endréje is!
Frady Endre jobban teljesít!
Merjünk hiszékenyek lenni!

itt a főpolgármesteri illusztrált programbeszédem is:
fradyendre.blogspot.hu/2010/06/frady-for-butapest.html
:)

J.László 2013.06.25. 15:06:15

@felucca:
A pénzhez értő technokraták szoktak a legkevésbé alkalmasak lenni egy ország vezetéséhez.

Ezzel együtt: Bajnai ért a pénzhez? Ez nekem új.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 15:06:37

@Fejesrob: jó, akkor a szokásos hosszú körök helyett most elsőre lezártnak tekintem a kérdést. tehát nem tudtál bajnai 1 éves min. elnöki tevékenysége és a szoci elkúrás között különbséget tenni. illetve nem akartál. innentől kezdve teljesen hiteltelen, amit írsz, vitaképtelen fideszdrukker vagy.

@trg: fosok rá, kire szavazol. te sem értetted még az írmagját sem annak, amit leírtam. a probléma az, hogy hőbörögni kurvaországban mindenki tud. a fiatalok a tüntetések után még inkább. előfordul az ilyesmi. elhittétek magatokról, hogy tényezők vagytok. ennek ékes példája ez a RÉMESEN nagypofájú duma, miszerint a ti szavazatotok is kelleni fog a korszakváltáshoz. és mondd, te mit is teszel hozzá ahhoz, hogy bajnai meggyőzőbb legyen? fikázod a szárszói találkozót? mert van ám néhány civil intézet és fórum, ami ennél picit tovább megy, ott a költségvetési felelősség intézet például. ugyanezt a felsőoktatás témájában megcsinálni számokkal, szociológusokkal, szakemberekkel és kiállni, fórumokat, nyílt vitanapokat rendezni. na AZ demokratákhoz és civilekhez méltó viselkedés lenne.

ez a hőbörgés meg kicseszettül hiteltelen gagyi rinyálás. kurváknak való, nem civileknek

@dr. Kóser Malac: ezért kár a karaktereket pazarolni trollocska

Pop40 2013.06.25. 15:09:03

@nemigenértem:

Szép is az, mikor a 10 hozzászólásos beszólónick megmondja a tutit.

Ja, kijöttünk a túlzott deficit alól. Mivel is? Azzal, hogy a kormány ott szorított meg, ahol ért, különféle Eltolcsy-csomagokkal olyan mértékben, hogy Bokros hozzá képest sehol sincs. Strukturális reform? Az nem volt egy deka se.

Az adósság nem csökkent lófaszt sem, ott áll, ahol állt, úgy, hogy közben elbasztatok és elloptatok 3000 milliárd manyup-vagyont.

A munkanélküliség (1 millió új munkahely:D) semmit sem csökkent, csak mivel lecsökkentették a munkanélküli segély időszakát, sokak nem jelentkeznek be a munkaügynél (azaz nem jelennek meg a rendszerben) + a számot megdobja az éhbéres közmunkások száma.

A születések száma? Az aztán nőtt.

www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/nem_jonnek_a_matolcsy-bebik_melyponton_a_szuletesek.4.185451.html

"Áprilisban 6393 gyerek született Magyarországon. A szezonálisan igazított adatok is azt mutatják, hogy az elmúlt tíz évben csak egyszer, két éve volt ennyire alacsony a születésszám."

Az infláció egy dolog miatt csökken, a FED politikája miatt, ami önti a piacokra a likviditást, jelen pillanatban fejlett világszerte alacsony az infláció. (Éppúgy, mint az alapkamat, azt kihagytad a hozsannából, az is nulla körüli
Nyugaton.) Kár, hogy ezek globális tendenciák, közük nincs hozzá a fidesznek.

"Az a sztori, hogy rettegnek ez éhezők a szavazófülkében, megbukott."

Volt szavazás, kedves elvtárs?
Csak nem lemaradtam valamiről?:D

Esküdni mertem volna pedig, hogy csak jövőre lesz a választási év, mikor minden épeszű leszavaz Bajnaira.

avanivi 2013.06.25. 15:09:42

@Blogger Géza: A szemére vetették, hogy meggyalázta a sajtószabadságot ,mivel merészelte kirakni az indexet, azért tudod :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.25. 15:10:28

Az ilyen eseményekből derül ki: nincs remény. A demagóg populista kormánypárt ellenében van egy demagóg ostoba ellenzék, melynek egyetlen célja a revans, de egyébként nem rendelkezik semmilyen értékelhető programmal, az antiorbánista vallást leszámítva. Azt hiszem, hogy bármilyen harmadik erő nagyon tud majd nyerni, ha csak arra alapozza a kampányát, hogy ezekből egyiket sem kéri. Sosem tetszett az LMP, de úgy tűnik jobb politikusok, mint aminek látszanak.

Pop40 2013.06.25. 15:13:40

@Kim Jong Un:

Nem szeretem, mikor félőrült hülyék ész nélkül robbantgatnának mindenkit, akik nem szimpik számukra, ennyi.
Ilyen erővel a fideszes (ex-mszmps) vezérkart meg a Simicska-féle százmilliárdokat ellopó tolvajokat már rég fel lehetett volna robbantani, de még velük kapcsolatban sem mondom ezt, elég nekik a 10000 év börtön.

Amatőr 2013.06.25. 15:14:56

@Fejesrob: " Ráadásul itt nem is az ideológiával van baj,..."

És másutt sem!

A pártideológia olyan, mint a divatbemutató kifutóján látott öltözék; az eredetivel csak egyszer, a bemutatásán találkozol, aztán úgy átalakul, hogy a szülőanyja sem ismer rá többé.

Fejesrob 2013.06.25. 15:16:05

@balage_81 reloaded: Nem vitanyitóként írtam, az pedig igaz, hogy fidesz drukker vagyok.

Persze nem lennék az, ha most úgy állna a gazdaság mint 2010-ben.

Bajnai személye ugyanúgy nem érdekel, ahogy az MSZP-SZDSZ elkúrása sem. Egy társaság, ott vannak ahová jogosan kerültek, a kukában. Miért kellene megkülönböztetnem Bajnait? Részt vett a Gyurcsány kormányban, eleve ahhoz a brancshoz tartozik.

Ezténírtam 2013.06.25. 15:17:18

Szerintem a poszt írója súlyos tévedésben van. Nem értem, miért várja, hogy bármelyik politikai oldal is a mai 20-30-as korosztálynak adja elő a bohóckodását. Biztos hallottad,hogy ebben az országban 3 millió nyugdíjas van, mind szavazati joggal,vagyis itt a választási győzelemhez az kell,hogy a nyugdíjakat garantálják vagy emeljék és hosszú távon is biztosítsák ezek kifizethetőségét, a többi teljesen mindegy. Meg persze a másik fő szempont, hogy megtömjék a saját zsebüket, főleg az új, bruttó 2 millió ft-ban maximált bérek mellett pláne lopni akarnak, OV ezzel meg is hirdette az igazi állami üzletkötői rendszert: alacsony alapfizetés + jutalék (vagyis mindenki ellopja, amit csak bír). Nevetséges az egész, de amúgy nem is hiszem, hogy ennek az országnak való lenne a demokrácia, olyan mérhetetlenül ostoba népség vagyunk,azt pedig lássuk be, hogy OV-nál jobb diktátort nem is kívánhatnánk (Kádár János 2.)

Sziszifusz 2013.06.25. 15:17:40

Ez a kedvencem, hogy Gyurcsány csúnya, nem fiatalos (első bekezdés), Bajnai viszont igen (utolsó bekezdés). Ez tényleg nem zavarja a korszakváltó fiatalokat? Másik, hogy a HAHA nem áll be Bajnai mögé. Bajnai ott volt, és ott volt a székházfoglaló hahás Bálint is, MItesics talán. Túrót nem állt be.
Szidjuk Konrádot meg barátait (van miért), és közben meg úgy teszünk, mintha Bajnai mást akarna. Konrád ott könyörgött Mesterházynak, hogy hagyja már Bajnait érvényesülni. Szóval ennél óvatosabb manipuláció kellene...

Pop40 2013.06.25. 15:17:56

@Fejesrob:

"Én sem várnám el, hogy valaki olyasmire válaszoljon, hogy a tolvaj komcsi-libsi...."

Válaszolnék, ha meg is tudnád indokolni, amit írsz.
Az a pech, hogy te nem tudod.
Soros hány forint magyar közpénzt lopott el?

Simicskáék ennyit:

index.hu/belfold/2013/05/07/tobb_mint_3_milliardot_kerestek_a_kozgep_tulajdonosai/

www.napi.hu/magyar_vallalatok/milliardokat_vettek_ki_a_fidesz-kozeli_cegekbol_itt_a_lista.555445.html

Innentől kezdve miről is beszélsz?

avanivi 2013.06.25. 15:18:14

@nemigenértem:
@Pop40: kiegészíteném azzal ,hogy a munkanélküliség csökkenésébe bele kell számítani, hogy 500 000 fő kükföldön dolgozi!!!sajnos így is rengeteg a munkanélküli.

Fejesrob 2013.06.25. 15:20:44

@Amatőr: Az ideológia egyetlen eleme számít nálam az, hogy legyen nemzeti. Ezen belül felőlem lehet akár liberális is, sőt akár változtathatja, összefoghat bárkivel aki ugyancsak nemzeti.

Amúgy az számít az ország honnan indult és 4 év múlva hová érkezett. GDP, adósságállomány, államháztartási hiány.

Pop40 2013.06.25. 15:22:39

@Fejesrob:

"Ha Orbán betartotta a demokrácia játékszabályait, a gazdaság élénkül, az eladósodottság és gazdasági függőség nem nőtt, sőt esetleg csökken, akkor jó úton jár. "

Orbán 3 éve arról szólt, hogy (nem betartotta a demokrácia játékszabályait) hanem betartott a demokrácia játékszabályainak. :)
Minden intézmény, ügyészség, bíróságok élére a saját sameszait nyomta, visszamenőlegesen törvénykezik, komplett iparágakat lop el a haveroknak a nagy demokrácia jegyében.

A gazdaság meg aztán fenemód élénkül, Ukrajna versenyképességben megelőzte az országot.

www.portfolio.hu/gazdasag/ot_helyet_esett_vissza_magyarorszag_versenykepessege.184596.html

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 15:22:58

@avanivi:

"500 000 fő kükföldön dolgozi"

Több, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ha hazajönnénk, akkor lenne csak forradalom...

Acsabi44 2013.06.25. 15:23:50

Dinosaurs will die. Valahogy ezt ne mérti senki 50 fölött.
Aki 50 alatti és érti, az is elfelejti mire 50 lesz. Ez a szárszói találkozóból meg az itteni kommentekből is remekül lejön.

www.youtube.com/watch?v=_Ahc-oEFQ7kdinosaurs will die
(slightly related)

Pop40 2013.06.25. 15:25:28

@Fejesrob:

"Az ideológia egyetlen eleme számít nálam az, hogy legyen nemzeti."

Nem, nálad elég az, ha bármilyen szarkupac nemzetinek MONDJA magát. Mint Simicskáék. Nagyon nemzetiek.
Lopnak mindent, amit érnek, a félhülye híveiknek meg néha kiszólnak, hogy "de mi nemzetiek vagyunk ám". :)

Ez nagyjából a hazaárulás minősített esete.

Fejesrob 2013.06.25. 15:26:27

@Pop40: Ne kínlódjál már, nem veszed észre mennyire szánalmas vagy?

Pop40 2013.06.25. 15:26:59

@avanivi:

Igen, őket kihagytam, tény, hogy 2010 óta mindenki menekül külföldre, aki teheti, a narancsbolsi "tündérmese elől".

J.László 2013.06.25. 15:27:02

Élvezet olvasni ezeket a megszállott jakobinus agitátorokat.

béla a görög (törölt) 2013.06.25. 15:27:08

Csak úgy elvi síkon...
Mégis mi a rossebet vársz?
Hogy a baloldalon is tüzeljék és hülyítsék az embereket mint a jobbon? Ugyan minek?!

A politika ne akarja megváltoztatni a jövőmet.
Az az ÉN csakis az ÉN dolgom. És ugyanígy másét se.

Pop40 2013.06.25. 15:28:06

@Fejesrob:

Érveid lehengerlőek, drága elvtársam. :)

Csápolj még egy kicsit Simicskának, és engem meg is győztél. :D

Kim Jong Un 2013.06.25. 15:28:34

@Pop40: felolem ezek is mehetnek a sittre, de szigoruan csak a kurcsanyek utan!

felucca 2013.06.25. 15:32:11

@J.László:

"...A pénzhez értő technokraták szoktak a legkevésbé alkalmasak lenni egy ország vezetéséhez...."

A lényeg, hogy egy technokrata tudja, mihez ért és mihez kell külső segítséghet igémnybevennie. Nem ideológiák mentén és nem az én lelkem mentén idul el, hanem gazdasági törvényszerűségek mentén és nem érdekli őt más.

"...Ezzel együtt: Bajnai ért a pénzhez? Ez nekem új...."

Bajnai x-ezer éve a versenyszférában dolgozik. Valamiről lemaradtál?

Egyébként tudom, mit kell csinálni: MSZP és E2014 most azonnyombam megígér húszhónapi nyugdíjkifizetést a választási siker után. Ez hárommillió szavazat. Megválasztásuk után indoklás nélkül lefújják az egészet. Aki akar, az menjen az utcára. Nyugdíjas nem fog kimenni az utcára, négy év alatt vagy elfelejtik a dolgot (igen), vagy nem. Kész.

Pop40 2013.06.25. 15:32:13

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Én abszolút elfogadom, hogy neked politikusként Ángyán szimpatikus, Sólyom meg nem, nincs is ezzel semmi gond. Nekem mind a kettő megfelel.
Csak ezzel együtt azért Sólyom HITELESSÉGÉT (ami nem egyenlő azzal, hogy neked nem szimpatikus) ne vond kétségbe.

Ő attól még tisztességes, hogy anno hülyeséget nyilatkozott.
Ez ugyanis az elvhűségét meg a korrupciómentességét nem érinti.

J.László 2013.06.25. 15:35:52

@felucca:
Egy ország élete nem csak gazdasági törvényszerűségekből áll, ami véleményed szerint egyedül kell, hogy érdekeljen egy "technokratát". Azért az idézőjel, mert a engem víz kiver ettől a szótól.

Az x-ezer év versenyszféra lehet haveri szféra is. De ha nem az, akkor sem biztosíték a kormányzáshoz szükséges képességek megszerzéséhez.

avanivi 2013.06.25. 15:36:07

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Azér ennyit írtam, mert a MaTolcsy ennyit mondott@Pop40: egyszer hazajönnek remélem, vagy mi is megyünk utánuk:(

Pop40 2013.06.25. 15:36:30

@Blogger Géza:

A cikk közlését nem tilthatná meg, de esetleg beperelhetné a kommentelőket, mint Papcsák elvtárs. :D

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 15:37:50

@avanivi:

Az alapprobléma csak az, hogy a fidesz-maffia vezére arra bazíroz, hogy minél többen hagyják el az országot, ugyanis az országunkat kinöttük.

=> hogyan alakíhatna ki a (fidesz)maffia (a mostaninál is) nagyobb földbirtokokat? Akár 1-5-10-15ezer hektárosakat?

=> hogyan kerülhetne egy kézbe akár 500 darab trafik-koncesszió?

=> hogyan kerülhetne egy csornai elkerülö 17,5 milliárd helyett 30 milliárdba a Közgép(ek) kivitelezésében?

A válasz kibaszott egyszerü: Kontraszelekció.
Menj! Hagyd el az országodat! Te itt felesleges vagy.

És ahogy azt korábban a már @balage_81 reloaded: megfogalmazta (ö utána szabadon):

"Tanulj két nyelvet, és szerezz egy használható szakmát".

Csakhogy a kontraszelekció útján haladó Magyarországon azok az állampolgárok, akik ezekkel a vértekkel rendelkeznek, Magyarország lesz számukra az utolsó hely, ahol bármit is elérnek a tudásukkal...

Pop40 2013.06.25. 15:38:08

@avanivi:

Én is reménykedem az első változatban.
Remélhetőleg jövőre elkezdenek visszajönni.

Blogger Géza 2013.06.25. 15:40:14

@Pop40: Valójában - jelen felállás szerint - a 2014-es választás csak arról fog szólni, hogy a Fidesz sima vagy 2/3-os többséget szerez-e, illetve hogy az LMP és a DK parlamenti párt lesz-e, avagy eltűnik a süllyesztőben. Az én tippem, hogy az LMP benn marad: minden ilyen dzsembori, ahol kiderül, hogy egy Kónya Péter (!) akar posztot osztani Heller Ágnesnek, és Lengyel László (!!!) Mesterházynak, őszinte hányingerrel tölt el mindenkit (kivéve a legelvakultabb ballibbantakat), és az LMP esélyeit növeli.

felucca 2013.06.25. 15:44:32

@J.László: lehet, hogy téged kiver a víz a "technokratától", de ettől még látványosan kifejezi, hogy azal foglalkozik, ami a dolga és azzal nem, ami nem a dolga. Egy miniszterelnök nem szimbólum (ahogy OV az lett a hívei között), ha szimbólummá vált, akkor önviszgálatot tartva le kell mondania. Egy miniszterelnök szolga, az én szolgám, akit én tartok el, hogy tartsa rendben a baromfiudvart. Nem kell, hogy a kakas és a tyúkok lelkével foglalkozzon, nem kell, hogy nemzetiszínű legyen a tojás, nem kell meghatároznia, mi a helyes beállítottság és mi nem. Söpörjön és legyen tele az itató!

A versenyszférában nem érnek rá haveri szférákkal szórakozni, ezt ki is ejthetjük. Vagy tudsz valamit?

J.László 2013.06.25. 15:47:22

@felucca:
Egyedülállóan naiv (álnaiv?) elképzeléseid vannak a közügyekről, azt hiszem.

"A versenyszférában nem érnek rá haveri szférákkal szórakozni, ezt ki is ejthetjük. Vagy tudsz valamit?"
Itt van kérem szépen a kutya elásva. Erről pont Bajnai barátunkat lehetne meginterjúvolni.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 15:48:49

@Blogger Géza: érdekes ábrándozás ez az lmp esélyeiről gézám. annak a pártnak az esélyeiről, amelyiket te és a hozzád hasonlók a bejutáskor még szdsz-utódként saraztatok. gondolom ez lenne a fideszes morál, ha egyszer kikosarazták bajnait (aminek külön örülök egyébként) akkor ők már jó fiúk, biztosan bejutnak és lesz csillió új szavazójuk.

aha.

ezzel egyetlen gond van csak: eddig is basztak rájuk a szavazók. amikor pedig a pmp megalakult, a szavazóik fele ment is velük. bajnaihoz.

magyarázzam tovább, vagy érted már magadtól?

felucca 2013.06.25. 15:56:14

@J.László: Naív? Mi ebben a naivitás?
Te szereted, ha a zsebedben, a hálószobádban, a könyvespolcodon és a fejedben turkál a hatalom? Az az érzésem, hogy igen.

A közügy, hogy folyik a víz, van áram, elviszik a szemetet és ellátnak a kórházban, ha fejedre esett a tégla. Fűtik az iskolát és bizonyos fokig az állam kiegyenlítő szerepet lát el a kiugróan gazdagok és kiugróan elesettek között.

Nem is tudod, ki a miniszterelnök, mert nem téma. Ahogy most nem érdekel, hogy ki az építési előadó az önkormányzatnál.

Blogger Géza 2013.06.25. 16:02:15

@balage_81 reloaded: Te inkább ne magyarázzál semmit, túlságosan elborítja az agyadat a vörös köd... :)

Az LMP-re annyira nem basztak a szavazók, hogy önállóan bejutott a parlamentbe (szemben a DK-val), és szerintem ezért is nagyobbak a tartalékai, meg amiatt is, hogy sokan nem akarnak az MSZP @ Co bagázsra szavazni. Az a 3-4 százalék, amit mostanában adnak nekik, 2014-re lehet simán 5-6, ha sikerül levetkőzniük a botránypolitizálás imidzsét. Nem biztos, hogy összejön, de esély azért van rá.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:03:01

Szárszón kiderült, hogy halvány fogalmuk nincs az elvtársaknak, mit üzent a nép 2010ben...

Pop40 2013.06.25. 16:04:33

@Blogger Géza:

Bizonyára ismered a Demokrata nevű fideszes pártlapot. Ott jelent meg pár hete ez:
A "melyik pártra NEM szavazna semmilyen körülmények között?" kérdésre: Jobbik 48% Fidesz 47% Mszp 35%, Bajnaiék 22%. (Azaz a fidesz elutasítottságban majdnem előzi a jobbikot, Bajnai pedig a narancsbolsi birkamenetes majmokon kívül mindenki másnak szóba jöhető alternatíva.)

Ott jelent meg ez is: "Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban a dolgok mennek"? (nem szó szerint, de kb ez volt a kérdés.) Ezt ott rendszeresen megkérdik, 65-70% az elégedetlenek aránya.

A Medián friss felmérése szerint 56% szeretne kormányváltást.

index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/

"Csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a jövő tavaszi választások után a Fidesz kormányozhatna tovább, ez nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne."

Valóban kinéz egy kétharmad, elismerem.
Csak hál'istennek nem a narancsbolsiknak.

Az Lmp akkor marad bent, ha Sólyommal, Ángyánnal, stb megerősíti magát. Nélkülük nem, mert az eredeti szavazóik döntő része kormányváltást akar, és már Bajnainál van.

A Dk-t passzolom, jelenleg úgy néz ki, kiesnek.

A választást pedig a bizonytalanok döntik el, mint mindig.
Akinek a tolvaj Orbán tönkrevágta az egyetemi felvételijét, pont leszarja, Heller Ágnes kinek mit mond.
Aki közmunkás 47 ezerből tengődik, és azt hallja, meg lehet élni ennyiből is, olyanoktól, akik ennek minimum a tízszereséből élnek (és a tízezerszeresét lopják el) az leszarja Szárszót.
Szárszót és minden hasonló dzsemborit a politika iránt érdeklődők követik, akiknek már alapban megvan a véleményük, így a preferenciákat nézve ez már nem oszt, nem szoroz.

J.László 2013.06.25. 16:04:44

@MetroGoldwinMayer:
Pedig még Horn Gábor is megmondta félrészegen a kamerák előtt (2008-as népszavazás).

Pop40 2013.06.25. 16:06:43

@MetroGoldwinMayer:

Na ja, pár narancsbolsi kétharmados delíriumait meg 2010-es merengéseit (a kétharmad áll, mint a cövek) elnézve meg kiderül, hogy halvány fogalmuk nincs az elvtársaknak, mit fog üzenni a nép 2014-ben...

Szociknak vége 2013.06.25. 16:08:25

@Pop40: Az elvtársak nagyon is sejtik mi jön 2014ben, kétségbe is vannak esve nem kicsit.

felucca 2013.06.25. 16:10:38

"....A választást pedig a bizonytalanok döntik el, mint mindig...."

Nemhiába savazzák az MNO-ban ezerrel Bajnait. A szimpla logika alapján Mesterházyt kellene savazniuk. De hát a bizonytalanoktól fossák le a sarkukat....

J.László 2013.06.25. 16:11:27

Ez a @Pop40 mindan nap idejön egy Demokratával felszerelkezve? Tegnap is betéve fújta a Demokratában hozott számokat. Beszarás. Én már másnap nem szoktam ezekre emlékezni.

Régóta gyanítom különben, hogy ezek a libsik éjt nappallá téve bújják a jobber sajtót meg a HírTV-t. Ez egyúttal azt is mutatja, hogy eszük egy csepp se, mert tanulni azt már nem tudnak belőle.

Ezténírtam 2013.06.25. 16:11:41

A másik dolog pedig, hogy miért nem bújik már elő egy olyan csoport/párt/mozgalom/bármi,ami az alábbi kritériumoknak megfelel:
- SEMMI köze nincs a zsidókhoz (ez a szárszói gyűlés vagy mi mennyire irritáló már? csak úgy hemzseg a sok totál béna, levitézlett,zsidó megmondóember,kit érdekelnek ezek???) - a zsidókkal nincs semmi baj, de ebben az országban MI használjuk őket és nem fordítva, a saját hazájukban lehetnek ők a főnökök és okoskodhatnak

- a magyar történelmet képes reálisan értékelni, nem állandóan ezzel az okádék nemzeti mázzal leöntve,a turul-trianon-szent korona mozogva, ami annyira nevetséges, hogy el nem tudok képzelni olyan ostoba f@szokat, akik ezt beveszik

- fő céljának a korrupció elleni küzdelmet és az állam szerepének csökkentését tartja, megőrizve az ország működőképességét

- az EU-val vagy bárkivel a magyar érdekek szerint tárgyal és olyan alkukat próbál kötni, amik előnyösek nekünk,szintén mellőzve a gennyes hőbörgést

- másik fő céljának pedig a magas hozzáadott értékű munkahelyteremtést (NEM közmunka és NEM Németország gyártósora) és a fejlettebb országok adta lehetőségek ilyen irányú kihasználást tartja,nem értem, miért baj, ha sokan kimennek dolgozni külföldre, menjen csak mindenki, aki nem tud itthon termelni, addig sem kell eltartani - vagy ha ő itthon is dolgozna, a helye akkor is megüresedik

Egyébként meg békén hagy mindenkit, ki érdekel, hogy kinek mi a vallása,származása,nemi irányultsága stb., ezekhez az államnak semmilyen szinten semmi köze, ez egy alapvető konszenzus kellene, hogy legyen.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:12:05

@Pop40: Na persze. 2010 óta nem nyert mszp-s még egy zsákfaluban sem.

A múlt ciklusban a fidesz minden időközit + H/TONK választáson szarrá nyerte magát. Ne álmodozz, fidesz 2/3 lesz megint.

ephart 2013.06.25. 16:13:04

ez a kegyetlen valóság.látlelet.végleg vége ennyi volt.soha nem rúgtok többé labdába.fáj?fáj.de hát konyec

Szociknak vége 2013.06.25. 16:14:47

@felucca: Azért savazzák bajnait, sikerrel (6%-a maradt), mert vannak olyan fideszesek, akik olyan buták hogy nem tudják hogy Bajnai mszp-s.

Mesterházyval nem kell foglalkozni mert aki 2013ban mszp szavazó az úgyis menthetetlen, fölösleges téríteni.

Pop40 2013.06.25. 16:15:56

@MetroGoldwinMayer:

"Sajnos" nem vagyok bejáratos fideszékhez, de gondolom, valóban nem terveznek már hosszú távra, Simicska is átpakolta a lopott pénzt valami Kajmán-szigeteki számlára.

Ezténírtam 2013.06.25. 16:16:26

Ha majd egy ilyen párt sikeres tud lenni (az MDF kb. ilyesmikről beszélt Dávid Ibolya alatt),akkor arra jó szívvel szavazok és akkor ez az ország már nem egy közepes trágyadomb lesz - félreértés ne essék, vannak nagyobbak is, annyira azért nem rossz nekünk, már Törökország is mennyivel kellemetlenebb hely, most látszik csak igazán, pedig az nincs túl messze semmilyen értelemben.

felucca 2013.06.25. 16:16:54

@Ezténírtam: Nagyjából egyetértek, csak egyvalamin akadtam fenn: téged érdekel, ki zsidó és ki nem?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 16:17:17

@MetroGoldwinMayer:

"MetroGoldwinMayer 2012.12.02. óta tag.

0 bejegyzést írt és 1915"

Ne bazmeg, íme egy fidesz-maffia bérfirka.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:18:02

@Pop40: A pénzt amit az mszp fizetett neki? Hazaáruló.

Pop40 2013.06.25. 16:18:43

@J.László:

Igen, próbálok olyan forrást hozni a féleszű narancsbolsiknak, ami még számukra is felfogható. :D Ez remélem, nem baj. :D

Amúgy igen, olvasom minden oldal sajtóját. Te nyilván több szempontú informálódásról még nem hallottál, pedig a tájékozottság itt kezdődik, (nem mintha arról hallottál volna:D) hogy valaki nem csak a pártlapjának a vezércikkeit tudja visszaböfögni. :)

"mert tanulni azt már nem tudnak belőle."

Ha meg szeretnék tanulni hazudozni meg segget nyalni, első dolgom lesz titeket, meg a sajtótokat megkeresni, ígérem. :)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 16:19:33

@MetroGoldwinMayer:

"MetroGoldwinMayer 2012.12.02. óta tag.

0 bejegyzést írt és 1915"

Elég lesz már, melóskám...!

A "2/3-ot" eldönte pedig hagyd csak a létezö személyeknek...

Blogger Géza 2013.06.25. 16:19:42

@Pop40: Bizonyára ismered a szavazófülkét. És ott bizony nem azt kérdezik: akar-e kormányváltást, kire nem szavazna soha, szereti-e Orbán Viktort, szereti-e a mákos tésztát. Ott bizony egy feladat van: odatenni az X-et a mellé, akit a legkisebb rossznak gondolsz. És mivel ez most 49% körül a Fidesz mellé kerülne (és az időköziken is kb így alakult), ez a mérvadó. Minden párt elvileg abban bízik, hogy a "bizonytalanok" majd mind melléállnak. Ez marhaság, eleve a többségük el sem megy majd szavazni, akik meg elmennek, erősen megoszlanak. Az elmúlt hónapokban a bizonytalanok száma csökkent, és ebből ki profitált leginkább? Igen, a Fidesz. És ahogy egyre jobban mennek a dolgok az országban, ez vélhetően egyre inkább így lesz.

J.László 2013.06.25. 16:20:55

@Pop40:
Ez a végtelenített anyázás, ami jön belőled az összes hozzászólásaidban, sehova nem vezet. Csak magadat bosszantod fel így.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:21:48

@Blogger Géza: No meg a 400.000 határon túli szavazójogosult is alig várja a kommunistákat..:DDD

J.László 2013.06.25. 16:22:31

@Blogger Géza:
Ezt próbáltam neki tegnap magam is elmagyarázni. A jelek szerint nem sok foganatja volt.

Pop40 2013.06.25. 16:23:17

@MetroGoldwinMayer:

"Zsákfaluban" nem is, csak olyan "aprócska" helyeken, mint -teszem azt - Sopron, Szolnok... Ehhez képest valóban hatalmas fideszes siker, hogy legutóbb faszomtudjahol községben nyert, mert elért kemény 120 szavazatot az ezerből úgy, hogy ellenzéki jelölt nem is volt. :DD
És akkor még ellenzéki összefogás sehol sincs.

A kormányzásotok meg annyira tuti, hogy nincs az a bizonytalan, akit meg ne hódítanátok vele.:DDDDDDDDD

Igen, elvtárs, ebből lesz nektek a tuti 2/3. :DDDD

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 16:23:19

@Blogger Géza: ha bajnaistának lenni már = vörös köd, akkor valamiről bizonyára megint lemaradtam, de nézd el nekem, hogy már nem követem a régi érdeklődéssel a fidesz lejárató kampányait. viszont azt látom, hogy a hazaárulás neked továbbra is remekül megy és csúsztatni sem tanultál meg jobban. mert ugye a dk nem kapott önálló frakciót, tehát értelmetlen a felvetés. a kdnp viszont úgyszintén nem indult egyedül, mégis van frakciója, sőt, elég gyakran ír törvényeket fajsúlyos ügyekben. ennél fogva tehát elmondható rólad, hogy:

- kettős mércét alkalmazol
- hazudsz
- csúsztatsz
- féreg vagy

bizonyára kapsz állást a fideszben a bukott választás után is.

Pop40 2013.06.25. 16:24:20

@MetroGoldwinMayer:

Simicskának az mszp fizet 2010 óta?
Adnál erre egy forrást, mert asszem lemaradtam valamiről. :)

felucca 2013.06.25. 16:25:26

@MetroGoldwinMayer: Nem tudom, nem értem, miért helyesled, ha határon túliak döntenek a határon inneni dolgokról...

Szociknak vége 2013.06.25. 16:26:11

@Pop40: Nem 2010 óta hanem 2010-ig. Vagy azt hitted a Közgép most lett nagyvállalat?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 16:26:27

@Blogger Géza: nagyon köszönjük ezt a felemelő és értelmes, színvonaladhoz méltó politikai elemzést géza. egyben őszintén remélem, te is tudod, mert annyira még te sem vagy idióta, hogy 2002-ben is milyen faszányosan vezetett egy fidesz nevű kormánypárt a közvélemény kutatásokban.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:27:36

@felucca: Mert ők az ország jövője. Pótolni kell a menekülő kertészákosokat és dánielpétereket. Hogy legyen nyugdíjad.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:28:36

@Pop40: Mszp-s nyert Sopronban és Szolnokon? Mit nem mondasz?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 16:29:39

@Blogger Géza: "Az elmúlt hónapokban a bizonytalanok száma csökkent, és ebből ki profitált leginkább? Igen, a Fidesz. "

jajj géza, ki a mai szerkesztőd, hogy ilyen hülyeségeket írat le veled?

"A többi párt népszerűsége lényegében változatlan, csak a kormánypártokat és a Bajnai-féle Együtt 2014 – PM pártszövetséget emelhetjük ki, előbbinek ugyanis 3 százalékponttal zsugorodott, utóbbinak viszont ugyanennyivel nőtt a támogatottsága a pártválasztók körében az elmúlt egy hónap alatt.

www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20130529_valasztas.html

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 16:30:44

@Blogger Géza: "A bizonytalanok és a pártpreferenciájukat titkolók együttes aránya is stabil: az áprilisi 49% után májusban 51%-ot tesznek ki a teljes népességen belül, azaz a választóknak továbbra is a fele nem tudja vagy nem mondja meg, melyik pártra szavazna."

tényleg csökkent a bizonytalanok aránya, ez a trend, világosan látszik.

a matekot matolcsynál tanultad ugye? :)

felucca 2013.06.25. 16:31:03

@Blogger Géza: "....És ahogy egyre jobban mennek a dolgok az országban, ez vélhetően egyre inkább így lesz...."

Nagyon jó, ezt az "egyre jobban"-t kellene nevesíteni, hogy én is tisztán lássak.

- Hogy tehát az újraállamosítás az jó dolog-e?
- Jó dolog-e, hogy nyugdíjvagyon volt-nincs?
- Jó dolog-e, hogy már az álcázásra sem ügyelnek, egy-egy ágazat kifosztásánál?
- Jó dolog-e, hogy félmillió ember elment az országból?
- Jó dolog-e, hogy sarkalatos törvényekhez kötnek napi döntést igénylő dolgokat, természetesen maguknak megadva a laufot?
- Jó dolog-e, hogy nincsen tájékoztató közmédia, helyette van pártszócső?

Stb.

Pop40 2013.06.25. 16:32:03

@Blogger Géza:

"odatenni az X-et a mellé, akit a legkisebb rossznak gondolsz."

Így igaz. És akik 56%-ban kormányváltást akarnak, illetve 47% (azaz a megkérdezettek FELE) SEMMILYEN körülmények között nem szavazna a fideszre, az majd szépen leszavaz a fideszre, mint a legkisebb rossz.
Na ja, végül is logikus. :)

A bizonytalanok egy jó része valóban nem áll senki mellé, aki viszont igen, azt kevés lesz azzal megfogni, hogy szavazzon a narancsmaffiára, mert "emútnyócév".
Máshogy hangzott ez 2010-ben, és máshogy fog jövőre, 4 év lopás és elkúrás után.

Azt meg, hogy pár 1000 fős településen mért időköziken mi alakult....
1, Volt "egyesült ellenzéki" jelölt? Volt egyáltalán ellenzéki jelölt?
Vagy csak fideszes meg független? (azaz az ellenzéki szavazó el sem ment?)
2, Mi értelme elmenni ellenzékiként egy időközire? Hogy ha esetleg nyer az ellenzék, Orbán jól kibasszon a településsel, ld nagyban Esztergom? Elmennek majd akkor, mikor tétje is lesz a választásnak.

"És ahogy egyre jobban mennek a dolgok az országban"

Melyik országban?

J.László 2013.06.25. 16:33:29

@Pop40:
A Közgép az előző ciklusokban is masszív résztvevője volt az állami beruházásoknak. Más kérdés, hogy a ballibák most úgy tesznek, mintha a Közgép 2010-ben egy UFÓ fedélzetén érkezett volna a a Földre.

Blogger Géza 2013.06.25. 16:33:49

@balage_81 reloaded: :D Hát igen, az igazsággal való szemebesítés frusztráltságot és emiatt verbális dühkitörést okoz, ezt láthattuk ebben a gyöngyszemben. :)

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.25. 16:34:06

@Blogger Géza:
"És ahogy egyre jobban mennek a dolgok az országban, ez vélhetően egyre inkább így lesz. "

Ilyenkor elgondolkodok, vajon ki lehet egy ilyen nick mögött. Egy Fideszes pártkatona? Egy érzelmi alapon erősen manipulált rajongó? Esetleg egy ennyire buta ember? Vagy talán egy MSZP pártkatona, aki be akarja állítani, hogy a Fidesz szavazói ennyire hülyék? Mert ilyen szégyenletes teljesítmény után még a Fideszesek értelmesebb része is inkább nem akar róla beszélni, de hogy valaki még leírja, hogy egyre jobban mennek a dolgok, ahhoz vagy mérhetetlenül ostobának, vagy gerinctelennek, vagy olyan rosszindulatúnak kell lennie, aki élvezi, ha a magyarság szenved.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:36:38

@Ensiada Arkoveitie: Mihez képest szégyenletes a teljesítmény? Ez a nagy kérdés ugye.

Mert a 2014es kihívókhoz képest pl. egész jó szvsz.

Amadeus62 2013.06.25. 16:38:03

@Ensiada Arkoveitie:
"ahhoz vagy mérhetetlenül ostobának, vagy gerinctelennek, vagy olyan rosszindulatúnak kell lennie"

Az összes egyszerre. Mondjuk valljuk be, gyurcsány szavazói se sokkal jobbak. Ők legalább csak szimplán hülyék, de nem arrogánsak mint a fidesznyikek.

felucca 2013.06.25. 16:40:49

@Ensiada Arkoveitie: Én ezt próbálom azzal elintézni, hogy vannak párhuzamos valóságok. Egyébként ez egy zseniális kísérlet, mert eddigi tapasztalataim alapján nem gondoltam volna, hogy az ember képes másként dekódolni az érzékei által közvetített valóságot, mint ahogy. De most látszik, hogy igen, mégis. És nem buta!

Mert rendben van, utálja a kommunistákat (én is utálom, bár nem láttam még élőt), és az utálat sok mindenre képes. De hogy a saját tapasztalásainak leírja az ellenkezőjét???
És mondom, nem buta, nem sötét, viszonylag értelmesen érvel.
Hallatlan!

Blogger Géza 2013.06.25. 16:41:04

@balage_81 reloaded: Én több hónapos trendről beszéltem.

"Számottevő mértékben nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága februárban a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása szerint.

...miközben a bizonytalanok aránya kissé csökkent."

www.vg.hu/kozelet/politika/tarki-nagyot-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-398696

Pop40 2013.06.25. 16:42:31

@J.László:

"Csak magadat bosszantod fel így."

Úgy nézek ki, mint aki bosszankodik?:O

Amúgy valamit félre tetszett nézni, drága elvtársam. Anyázni nem anyáztam sehol, valóban végtelenül rühellem a hazaáruló narancsbolsikat, de az anyjukat sosem szidom sehol, ők nem tehetnek róla, mi lett a gyerekből.

J.László 2013.06.25. 16:43:22

@felucca:
"Mert rendben van, utálja a kommunistákat (én is utálom, bár nem láttam még élőt) "

Ha Te Magyarországon még nem láttál élő kommunistát, akkor azt hiszem tudat alatt magadról értekeztél a párhuzamos valóságok tárgyában.

J.László 2013.06.25. 16:43:56

@Pop40:
Pont úgy nézel ki, igen.

Pop40 2013.06.25. 16:44:00

@MetroGoldwinMayer:

Nem, de nem rémlik, hogy 2010 előtt csak és kizárólag a miniszterelnök haverja nyert volna meg minden közbeszerzést, mi több, személyre szabva neki írták volna a pályázatokat.

Pop40 2013.06.25. 16:44:32

@J.László:

Akkor te valamit igencsak benéztél. :)

Amadeus62 2013.06.25. 16:45:42

@Pop40:

Ne a Strabag vagy mi a faszom volt akkor?

Blogger Géza 2013.06.25. 16:46:43

@Ensiada Arkoveitie: Nézd, az áprilisi ipari termelés kb 5%-kal magasabb az egy évvel ezelőttinél, az építőipari kb 10%-kal. A negyedéves GDP növekedés 3. legjobb EU-ban. Megszüntették a 9 év óta tartó túlzott deficiteljárást. Már szinte senki nem vonja kétségbe, hogy idén és jövőre még inkább pozitív lesz a GDP változása. Az exporttöbbletünk folyamatosan magas, az országkockázat igen alacsony. Folyamatosan nőnek a reáljövedelmek. Az infláció rekord alacsony. Áprilisban annyival nőtt a lakossági fogyasztás (év/év alapon is) mint 7 év óta soha. Tudom, van, akinek semmi nem elég, de kevés európai ország sorolhatna fele egy ilyen listát mostanság...

Blogger Géza 2013.06.25. 16:47:32

@Pop40: És ez most sincs így. Csak egyes agymosottaknak lehet ezt beadni...

Szociknak vége 2013.06.25. 16:49:18

@Pop40: Mert akkor is Indexet olvastál, meg most is. És csodálkozol hogy nem rémlik? Gondolom az sem rémlik hogy egy francia cég (lapker) 400 trafikot vitt. Vagy 10 éven keresztül.

Amadeus62 2013.06.25. 16:49:56

@Blogger Géza:

Köszönjük girószász úr! Megyek is este a haverokkal sörözni, meg örömködni, hogy milyen kurva jól élünk, meg milyen jó, hogy megszűnt a deficiteljárás. Emiatt a hatalmas győzelmi jelentések miatt csak úgy gyarapodik a fizetésünk, ezért a legdrágább piákat fogjuk inni literszámra! Oh Yeah!

Pop40 2013.06.25. 16:51:14

@J.László:

Ha jól értem, most az a gondod, hogy az előző ciklusban nem alkalmaztak hátrányos megkülönböztetést egy fideszes színekben indulóval szemben?

Blogger Géza 2013.06.25. 16:51:20

@balage_81 reloaded: Nem tudom, ez honnan van, de a Medián utolsó mérésénél már csak 33% volt a "nincs pártja". Márpedig 25-35% el se szokott menni, tehát már nem nagyon vannak sötétében bújkáló hatalmas tömegek... Csak egyesek álomvilágában.

osztrák piktor 2013.06.25. 16:51:23

@balage_81 reloaded: Köszi!!! Végre!!! Már azt hittem csak én kapok agyf@szt a Szárszót kutyázó posztáradattól.

Nem hiszem el, hogy tényleg ott pöncörgetik mostanság a legnagyobb közéleti fikagolyót.
Jó duma a sajtószabadság számonkérése. Mint a játszótéri hajtépésben, bömbölés előtt előrántott végső érv: Te se vagy jobb!!
Mi köze van a sajtószabadsághoz az ízléstelen, fröccsöntött műanyag gonzó utánzatnak. Egyértelmű volt a házigazda Farkasházy Cyrano üzenete: Magamat (nejemmel együtt) kigúnyolom ha kell... Miért olyan nehéz ezt elfogadni?
Miért olyan, nagyon fontos a fideszmelléki hírgyárosoknak, hogy ott legyenek? A látatlanban megfogalmazott véleményük úgyis sokkal eladhatóbb az őket fogyasztóknak.
Mondjuk az én fantáziámat az se mozgatja, amikor O.V. IFAféknyomos boxerben és pörköltszaftos atlétatrikóban .a Felcsúti hobbitelken csuklóztatja a kormánytagokat. (Ez pl. most biztos sérti a CÖF-ös lelkeket)
A földtörvény zárószavazásán, a név szerinti szavazás elvetésekor, Rogán teli pofával bemutatott gúnykacajától viszont, rendesen ökölbe szorult az orcám!
Ezért tuti kapom majd az ívet, mintha Kádárt políroznám, de belőlem a szárszói társaság nem vált ki ellenérzéseket - és most kapaszkodjon a sok 2006-os, félszemű, veterán, hadirokkant, trafikos- Fletóról hamarabb tudom elképzelni, hogy álmatlan éjszakái voltak, vannak, mint az egykori kollégista srácok bármelyikéről.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 16:52:42

ezen a gyűlésen látszott a legjobban, ami már Bajnai mozgalmának első 50 támogatójánál leesett sokaknak: nincs semmilyen változás a baloldalon, ugyanazokra próbálnak támaszkodni, akik 2010-ben hatalmasat buktak.

Szociknak vége 2013.06.25. 16:52:52

@Pop40: Olvasd már el a linkeidet. Szolnokon és Sopronban sem nyert az mszp, csak 1-1 hönk-i egyéni választókerületet. 30% részvétel mellett.

Blogger Géza 2013.06.25. 16:52:58

@Amadeus62: Ha nem is közvetlenül emiatt, de bizony, elég rég láttunk olyan magas reálbéremelkedést, mint ami 2013-at jellemzi.

Pop40 2013.06.25. 16:54:33

@Blogger Géza:

Persze persze. Meg gondolom azt is csak az agymosottaknak lehet beadni, hogy már az oligarcha nevezi ki a fejlesztési minisztert, Érettségizett Lászlónét, aki mellé, hogy minden rendben menjen, odateszik a másik oligarcha állatorvos öccsét tanácsadónak. :)
Ugye?

Pop40 2013.06.25. 16:55:26

@MetroGoldwinMayer:

b+, mi más választás volt azóta Sopronban/Szolnokon??

Kalmár 2013.06.25. 16:56:03

@Amadeus62: vicces, hogy ilyeneket írtok, amikor lekerülünk egy ilyen szégyenpadról.

Mivel képtelenek vagytok elismerően szólni, jön a elkenés.
Mit számít, nem lett több pénzem tegnap óta, de mlyen áron...(ez a legviccesebb reálbér növekedésnél..)

Szóval szinte visszakívánkoztok az eljárás alá.

Elgondolkodtató.

Pop40 2013.06.25. 16:58:07

@MetroGoldwinMayer:

Egyik narancsbolsi lebasz, hogy a Demokratából citálom a számokat, amik nem tetszenek neki, a másik meg jön azzal, hogy csak az Indexet olvasom.

Megy ez. :D

Trafikügyben mindenképp ti vagytok az autentikusak, elismerem. :)

Szociknak vége 2013.06.25. 16:58:32

@Pop40: Hány egyéni választókerület is van az említett helyeken? Mert a nyerőre 700 szavazatot adtak le.

Pop40 2013.06.25. 17:00:13

@Kalmár:

Ja, addig csavargatták a nép tökét új adókkal, meg lenyúlt manyuppal, míg minden balfaszkodás ellenére csak sikerült nagy nehezen lecsökkenteni annyira a hiányt, hogy kicsússzunk.

Komoly teljesítmény, elismerem, képzelem, hogy tapsikoltatok volna, ha Fletó vagy Bajnai csinálja. :D

Kalmár 2013.06.25. 17:01:13

@Pop40: Kár bazdmegelni.

Szolnok óta:

2013. március 25. hétfő
Szabó Bélát, a Fidesz jelöltjét választották polgármesternek Tiszabőn

2013. március 25. hétfő

Március 24-én több településen időközi választásokat tartottak, például Szentendrén, Dunakeszin is önkormányzati képviselői jelöltekre szavaztak a helyiek. A fideszesek mindenütt fölényes győzelmet arattak. Dunakeszin az MSZP jelöltjét az Együtt 2014-PM Pártszövetség favoritja is megelőzte. S noha a demokratikus ellenzék összességében csúfos vereséget szenvedett, Bajnai Gordonék az eredményt mégis úgy kommentálták: új korszak kezdődött.

2013. április 22. hétfő
Több településen is időközi választást tartottak vasárnap: Szendrőn fideszes polgármesterre, Barcson fideszes önkormányzati képviselőre voksoltak a helyiek.

Pop40 2013.06.25. 17:01:54

@MetroGoldwinMayer:

Valamelyik másikban netán volt választás, és nyert fideszes?
Ha igen, dobj már meg a linkkel, please, nekem valahogy kimaradt.

Kalmár 2013.06.25. 17:02:33

2013. június 16. vasárnap
Törcsi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a solymári 2-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, miután megnyerte a vasárnapi időközi választást

Szociknak vége 2013.06.25. 17:03:50

@Pop40: Na akkor az talán túlzás, hogy Sopronban és Szolnokon nyert az MSZP.

Ehhez képest mindkét városban fideszes a vezetés továbbra is. Nem úgy mint Qrcsány alatt, amikor szintén fideszes volt.

parttalan 2013.06.25. 17:05:00

@Távmunka blog: "nincs semmilyen változás a baloldalon, ugyanazokra próbálnak támaszkodni, akik 2010-ben hatalmasat buktak. "

Tehát ha valaki elbukik egy választáson, az végleg megbukott, már nincs joga kormányra kerűlni. Ezt honnan szoptad össze?

Pop40 2013.06.25. 17:05:18

@Kalmár:

Szuper. Tiszabőn, ami így első hallásra vérbalos környék lehet, nyert a fideszes jelölt a KÜLÖN-KÜLÖN INDULÓ KÉT ELLENZÉKI JELÖLT ELLEN az amúgy tét nélküli választáson.

Komoly.

De halál fölöslegesen vitázunk ezen. Jövőre az ellenzéki összefogás országos listával elindul a fidesz ellen, aztán majd megnézzük, mire mentek.

vlgymir 2013.06.25. 17:06:27

@Blogger Géza: Géza, tudnál linkelni egy statisztikát ehez az állításhoz valahonnan? Köszi.

Szociknak vége 2013.06.25. 17:07:09

@Pop40: Nem ellenzéki összefogás, hanem

Egyesült Független Szakértői Népfront

Pop40 2013.06.25. 17:08:08

@MetroGoldwinMayer:

"Na akkor az talán túlzás, hogy Sopronban és Szolnokon nyert az MSZP."

Azt mondtam, a soproni és szolnoki időközin.
Miért, nem ott nyert, hanem Ököritófülpösön?

Ha Sopronban rendeznek egy időközit, és megnyeri az mszp-s, akkor az az mszp-s nem Sopronban nyer?
Azt nem mondtam, hogy attól a városvezetés (jelenleg még) nem fideszes.

Amadeus62 2013.06.25. 17:09:06

@Pop40:

Tiszabő cigánykörzet, olyan mint Komló, csak kisebben.
A Lungo-Drom is nyert volna, azok is mocskos cigányok.

Kalmár 2013.06.25. 17:09:15

@Pop40: A nép tökét??

Komolyan emiatt buktok. A valóságot nem lehet megerőszakolni a vágyaiddal.

Reálbér növekedés.
Reál nyugdíj növekedés.
Államadósság csökkenés.
Munkanélküliség csökkenés.

Na emellett jöttünk le, míg a te drágáid hitelfelvételi versenyt rendezve is csak növelték a hiányt, nőtt a munkanélküliség, az adósság, csökkentek a reálbérek.

És így sem tudták.

Sajnos ezt bárhogy csűröd csavarod, a fasorba sincsenek Matolcsyt mellett.

vlgymir 2013.06.25. 17:09:58

@Blogger Géza: Bocs Géza, lemaradt az állításod. " magas reálbéremelkedés". Na ennek a forrására lennék kíváncsi.

Amadeus62 2013.06.25. 17:10:50

@Kalmár:

Nincsenek megszorítások, ezt kihagytad. Ne terelj!

www.youtube.com/watch?v=iJECYYnKoBo

Pop40 2013.06.25. 17:11:01

@Kalmár:

"A három jelölt közül – két független riválisát megelőzve – Törcsi Péter (Fidesz-KDNP) kapta a legtöbb, 113 voksot, míg Víg Ferenc 64, Popovics János pedig 25 szavazatot szerzett."

1 fideszes, 2 független jelölt.

Valóban nagy számban járulhattak az ellenzéki szavazók az urnához, hogy leszavazzanak az ellenzéki jelöltre, aki nem is indult. :D

Kalmár 2013.06.25. 17:11:16

@Amadeus62: "azok is mocskos cigányok. "

Aha.

A Fidesz pedig rasszista nem?
Ezzel a kétfélével van a jobboldalon sok baj.
A mocskos cigányokkal, meg a rohadt rasszistákkal...

Pop40 2013.06.25. 17:12:31

@Amadeus62:

Értem én, de ebből következtetni országos erőviszonyokra?:D

Kalmár 2013.06.25. 17:12:54

@Pop40: Bocsánaot kérek a Fideszes jelölt nevében, hogy nem akadt egy értelmes vadászkutya sem aki vállalná az ellenzékkel való közösséget........

Azért ez nem meglepő.

NAGYON ÉGŐ A BALOLDAL.

Szárszón is láthattuk.

zobod 2013.06.25. 17:15:43

@Sziszifusz: Bajnainak kell visszalépni Mesterházy javára, ha egyáltalán valami minimális győzelmi esélyt akarnak. A szavazói volument az mszp szállítja. Van szerencsém ismerni pár idősebb hardcore mszp szavazót, akik el is fognak menni szavazni, fehér ingben, nyakkendőben, öltönyben ahogy illik. Igazat megvallva sok különbség köztük, és a blogszférában olvasható jobbikos vélemények közt nem nagyon van Bajnai megítélésében... más kérdés, hogy szerintem csak színjáték az egész jelöltösdi, 2001-ben is eljátszották már a hívek izgalmi szintjének fenntartására, meg a médiafigyelem megszerzésére.

Pop40 2013.06.25. 17:18:25

@Kalmár:

Gondolom, a beruházások is nőnek, meg a versenyképességünk is az egekben van, mi?:D
A munkanélküliség mitől csökken? A rengeteg új munkahelytől?
Ja nem, attól, hogy lecsökkentették az ellátási időt, így csomóan nem jelentkeznek be a munkaügynél, nem jelennek meg a rendszerben. Meg persze beleszámít a közmunka, ami aztán valóban az állások állása. :))
Akik munkanélküliként elhúztak külföldre, ezáltal szintén nincsenek a statisztikákban, azokat meg már ne is említsük. :D

Attól eltekintve, hogy 2008-2009 táján mintha lett volna egy egészen aprócska válság, az a hitel, amiről szövegelsz, egy az egyben megvolt az MNB-ben. Tudod, ez az a pénz, amiből Orbánék Mol-részvényt vettek több éves árfolyamcsúcson.
Hitelt meg most is veszünk fel, csak nem úgy hívják - mit gondolsz, miből finanszírozzák jelenleg az országot??:)
A befektetők, mikor megveszik a papírjainkat, miért teszik vajon, szívjóságból?:D

Pop40 2013.06.25. 17:20:46

@Kalmár:
Azért kérj bocsánatot, hogy ezt el akartad adni, mint a fidesz ellenzékkel szembeni baszott nagy támogatottságának bizonyítékát.

lavór 2013.06.25. 17:21:10

múmia csapat. :D Néztem jobbra, trottyok, néztem balra, múmiák...
Hol vannak a fiatalok? Ja, külföldön. :D

Pop40 2013.06.25. 17:24:10

@zobod:

"Van szerencsém ismerni pár idősebb hardcore mszp szavazót, akik el is fognak menni szavazni, fehér ingben, nyakkendőben, öltönyben ahogy illik."

Igen, a választást mindig az ilyen hardcore szavazók szokták eldönteni. ;) :P

Amúgy mindig mosolyogtató, mikor a sok narancszombi annyira ajánlgatja Mesterházyt Bajnai helyett, mert ők úúúgy, de úgy aggódnak az ellenzékért, és csak a legjobbat kívánják neki.:D
Ettől függetlenül leszavazok Mházyra is természetesen, ha ő lesz, de Bajnai sokkal jobb jelölt.

ephart 2013.06.25. 17:25:07

' Szárszó nemcsak abból a szempontból volt szimbolikus, hogy Bajnai egyenlőség jelet tett önmaga és a levitézlett szoci matuzsálemek közé, hanem abból a szempontból is, hogy ezek a régi szoci múmiák még mindig előmásznak szarkofágjaikból és megpróbálnak köztünk élni. Ha még mindig ők jelentik a legtámogatottabb ellenzéki pártot, akkor nagy baj van. Ez azt jelenti, hogy Öszöd és a 2010-es választási vereség nem volt elég, ennél nagyobb tisztítótűzre van szükség.

Ezért fogok 2014-ben a Fideszre szavazni, ha ők maradnak, a posztkommunista politikai rend egyik oldala talán végleg összeomlik, hogy a helyén most már valóban valami új, friss, modern, pragmatikus és civilizált erő lépjen elő a színről, amely 2018-ban képes lesz letakarítani a Fideszt a porondról. Akkor majd talán 30 év átmenet után tényleg megtörténik a rendszerváltás.'

KARD

Blogger Géza 2013.06.25. 17:26:47

@vlgymir:

Az előzetes adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene áprilisban 3,4 százalékkal magasabb volt, mint évvel korábban. Ilyen magas indexet utoljára hét éve láthattunk.

richpoi.com/cikkek/uzlet_gazdasag/ksh-aprilisban-34-szazalekkal-nott-a-kiskereskedelmi-forgalom.html

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/4-szazalekot-meghalado-realber-emelkedes-aprilisban

J.László 2013.06.25. 17:26:50

@zobod:
Ha szabad közbeszólni, a magam részéről tökéletesen egyetértek. Aki ma MSZP-s, az menthetetlen ősszoci. Ők nem fognak Bajnaira szavazni. De a bajnaisták egy része sem fog Mesterházyra. Az újlipótvárosi kávéházi konrádok szemében ő egy sutyerák.

Bajnainak muszáj lenne visszalépnie. De nem fog, mert úgy lépett fel kezdettől fogva, hogy ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt.

Az MSZP 2014-ben nem lesz kormányon, erre már fogadást köthetünk. Ebben az esetben viszont akkor jár a legjobban, ha önállóan indul és így megszerzi magának a lehető legtöbb saját mandátumot. A legerősebb ellenzéki pártként ezt kell tennie (a maga szempontjából).

Ez az "ellenzéki összefogás" egy színjáték, legalábbis az MSZP részéről. Nem lesz közös lista.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.06.25. 17:28:27

Egy rakás szarfaszú vénember. Generációjuk szégyenei. A magyar értelmiség szemétdombja. A húszéves elkúrás felelősei.

Először elárulták ezt az országot, aztán kifosztották ezt az országot, végül tettek róla, hogy kétharmada legyen OV-nek.

Nem csodálom, hogy sokan lámpavasra húznák az egész bagázst.

Pop40 2013.06.25. 17:28:37

@Blogger Géza:

Hű de szép forrás...kormany.hu.

Ennél még az mno is jobb, amire hivatkozni szoktatok.:D

Kalmár 2013.06.25. 17:29:21

@Pop40: Az adósság növekedése egy az egyben ott volt az MNB-ben......

11.000 milliárd a növekedés.
2002-2010
1,88 milliárd euró volt a MOL.
kb 550 milliárd forint.

Egy az egyben....ja nem húsz az egyben

Blogger Géza 2013.06.25. 17:29:54

@Pop40: Tudod cáfolni? Nem? Akkor pszt.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.25. 17:30:52

Apa kezdödik !!!!!

Fenyegetö levelet kaptak a fidesz-maffiózók a földtörvény miatt.

www.origo.hu/itthon/20130625-fenyegeto-levelet-kaptak-fideszesek-a-foldtorveny-miatt.html

Muhahahahaha :D :D :D

=> megint lesz Szájer Józsis önrobbantás (anno 1998)

=> megint lesz majd Torgyán Józsis önrobbantás (anno 1998)

=> megint küldenek maguknak a fidesz-maffiózók fehér port tartalmazó borítékokat.

=> megint érkeznek a moszados "életveszélyes-fenyegetös" telefonok egyenesen izrelböl...

Muhahahaha :D :D :D

Bruhahahahah :D :D :D

Fidesz-Maffia :D :D :D

Bruhahahahaaaahhh....

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.06.25. 17:31:41

@ephart: Ez is egy módszer. Csak az a kár, hogy így az egyik szemét bandát sokáig kell hatalomban tartani, hogy végül az összeset eltüntessük. Kockázatos.

lavór 2013.06.25. 17:32:53

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Tudod: "Cirkuszt és kenyeret a népnek", már csak a kenyér hiányzik.

lavór 2013.06.25. 17:35:07

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Nem lesz kockázat. Az élelmes, gondolkodni tudó emberek elhagyják az országot. Az itt maradtakra, lassú agónia vár. Kifacsarják az utolsó csepp vérüket is. Hajrá! Jól kiszúrtok magatokkal.

Pop40 2013.06.25. 17:36:34

@Kalmár:

Látom, az összes többi felsoroltra nem tudtál semmit reagálni. :DD

"az a hitel, amiről szövegelsz, egy az egyben megvolt az MNB-ben. "

Én ezt írtam, szó szerint. Hol látod te ebben az "adósság" szót?
Olvasni nem ártana megtanulni.

Pop40 2013.06.25. 17:38:32

@Blogger Géza:

Orbán szűzlányokat rontott meg a főtéren.
forrás: munkáspárt.hu (mondjuk.)

Tudod cáfolni? Nem?

Akkor pszt. :)

zobod 2013.06.25. 17:41:36

@Pop40: miért ne latolgathatnánk pártállástól függetlenül az esélyeket, elvégre tétje nincsen. Ki gondolja, hogy 50% + 1 mandátumra elegendő voksot elhozhat listán és egyéniben ez a szövetség... nézd meg, ugyanazok az arcok, akik 2010-ben csúfosan elbuktak. Nem igazán lehet ebben a körben egy ütős gárdát összerakni.

borzimorzi 2013.06.25. 17:46:45

Láttátok a fényképeket? Hát, ez a galéria mindent elmond:
galeria.index.hu/belfold/2013/06/24/szarszo_2013/

Ha valaki elemzést is akar róla, hogy mi mindent mond el szerintem, annak javaslom legörgetni a kommenteket itt:
szintiszta.blog.hu/2013/06/24/kinek_kell_fodor_gabor#comment-form

Üdv:
b

Pop40 2013.06.25. 17:48:03

@zobod:

Nincs is ezzel gond, csak mikor fideszes mondja azt, hogy Bajnait le kéne cserélni Mesterházyra, az egy egész kicsit álságos.

Kb az a kategória, mintha én előadnám, hogy annyira aggódom a fidesz győzelméért, le kéne cserélniük Orbánt valami tuti befutóra, mondjuk Zsiga Marcellra, vagy a vak komondoros faszira. (kár hogy ő időközben kilépett.:)

Tétje valóban nincs.

"nézd meg, ugyanazok az arcok, akik 2010-ben csúfosan elbuktak."

1-2 arcnak én sem örülök, de ezzel az analógiával nézd meg a jelenlegi kormányt.

Ugyanazok az arcok, akik 2002-ben ÉS 2006-ban is csúfosan elbuktak.

J.László 2013.06.25. 17:50:46

@borzimorzi:
Szóról szóra ugyanaz a 23 éve nyomuló bagázs. Ezek a figurák fognak bármit megújítani? Elképzelni sem tudom, ki eszi meg ezt a sületlenséget.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 17:51:00

@Blogger Géza: trendről akkor lehet beszélni, ha nem fordul visszafelé. ha egy irányba megy. a verbális dühkitörés meg az lenne, ha azt mondanám, hogy a k. anyádat te hazaáruló gané, a választás után megtalállak és megsimogatom a buksidat. de én ilyet nem mondok, csak leírom, hogy mit gondolok rólad, a mesebeli hernyószerű lényről, aki egy gép mögül hazudik

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 17:57:28

@Kalmár: számold hozzá, hogy a fidesz 3 ezer mrd-ot elvett az mnyp-kasszából, illetve szerény 555 milliárdba került 2011-ben a magyar és cseh cds-felár közötti különbség az államadósságra vetítve, mert magasabb kamatra tudtunk hitelt felvenni miatta. az imf-et be kellett hívnunk az év végén, és egyetlen ok, az amerikai likviditásbővítés miatt úsztuk meg az újabb hitelt. azóta viszont volt úgy 3-4 megszorítás, matolcsy-csomag, varga-csomag, kisadók többedmagukkal és még mindig ugyanott van az államadósság. mindezt 3 év alatt egy kis jóindulattal stagnáló világgazdaság mellett. nem 8 év alatt és nem egy világválság kellős közepén.

egy hangyányit érdekes 3 évet 8 évvel összevetni ilyen más kondíciók mellett, de azért gondolom megállapítod legalább legbelül, hogy mindenki a maga módján kúrja el, így a fidesz is. amihez nyúlt, azt elrontotta

Pop40 2013.06.25. 17:57:59

@J.László:

Szegény Orbán, mit szólna, ha látná, hogy ilyen csúnyákat írsz róla, mikor ő olyan szép órabért fizet... :D

avanivi 2013.06.25. 18:02:40

iskereskedelmi forgalom volumene áprilisban 3,4 százalékkal magasabb volt, mint évvel : Áprilisban vásároltak a húsvéti ünnepekre :)/4-szazalekot-meghalado-realber-emelkedes-aprilisban :prémium kifizetések nagyvezéreknek:)
A nyugdij minden évben az infláció mértékével emelkedik, ami a nyomor szintentartása és nem nyugdijemelés:)

Ezténírtam 2013.06.25. 18:03:40

@felucca: igen, érdekel,négy okból:
1. aki országos politikával akar foglalkozni, az nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy ebben az országban jelentős ellenérzés van a zsidókkal szemben, ezért nem szerencsés bevenni őket abba a pártba, amelyik nyerni akar
2. egyáltalán nem elítélendő, de a zsidók igenis igyekeznek egymást helyzetbe hozni, ami természetes, de ha ez a mi kárunkra valósul meg, az gond
3.a Holokauszt miatt a magyarokra mint kollektív bűnösökre tekintenek és eleve elvárják, hogy folyamatosan egyfajta bocsánatkérő pozícióból tekintsünk rájuk, ami viszont már bosszantó
4.a szocialista/kommunista/nevezzük, ahogy akarjuk rendszer felépítésében különösen 1945-1956 között jelentős szerepük volt, Rákosi szűk köre jórészt zsidókból állt és erről bántóan kevés szó esik a közbeszédben.

Egyébként szerintem sem a zsidókról (akikről azt sem tudjuk, mennyien vannak, de ha csak azt nézzük, hogy a pesti gettóban 80-100 ezren megmenekültek, azok jórészt nem vándoroltak ki, nyilván lettek gyerekeik,unokáik stb. szóval szerintem 500e zsidó biztos él ma Mo-n),sem a cigányokról nincs érdemi, elsősorban NEM érzelmek által mozgatott kommunikáció,amiben mindkét fél artikulálja az érdekeit és próbál valamilyen konszenzust kialakítani.

Blogger Géza 2013.06.25. 18:04:48

@balage_81 reloaded: :D Istenem, micsoda egy szánalmas sunyi féreg vagy...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 18:10:05

@Kalmár: csökkenő adósság, aszondja:))

nézzük nominálisan:

2010 május: 19,933.4
2013 június: 21,765.4

mivel a gdp stagnált az elmúlt 3 évben (minimálisan emelkedett, de a 2010-es adathoz orbánnak semmi köze nem volt), kimondhatjuk, hogy a gazdaság megfeneklett, áll.

a munkanélküli adatokrol pop40 már felvilágosított.

jelenleg a kamatlábaink a legmagasabbak között, még a likviditásbővítés ellenére is.

tessék csak megkukkolni a linket:

www.ecb.int/stats/money/long/html/index.en.html

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 18:12:52

@Blogger Géza: ez egy ilyen erkölcsi magasságokban tanyázó honpolgártól igazi dicséret. elmondanám még mi vagy, de szegényes ahhoz a magyar nyelv (és úgyis tudja a többi fórumozó)

rfbzs 2013.06.25. 18:16:13

Az index sértett büszkesége, a cikkíró saját véleményének a témáról másként gondolkókkal szembeni vélt igazsága beszél a szövegből. Ez a Ez az általa vélt igazság azonban nagyon is vitatható.

J.László 2013.06.25. 18:19:21

@Blogger Géza:
Mentálisan zavart a fazon. Nem szabad vele leállni.

J.László 2013.06.25. 18:24:45

@Pop40:
Látod. Meg tudsz káromkodás nélkül is szólalni.

zobod 2013.06.25. 18:36:53

@Pop40: nem álszenteskedek, csak értetlenkedek. Arra még a liberálisok fénykorában, a kilencvenes években sem volt példa, hogy az szdsz adta volna a koalíciós kormány miniszterelnökét. Az valahogy mindeddig triviálisnak tűnt ballib tandemben, hogy a szocik hozzák a szavazatokat, ezért övék az első számú poszt és a tárcák zöme. A liberálisok meg a pénzük és véleményformáló hátterük és kapcsolatrendszerük adják, cserében kormányzati posztokat kapnak, amire önállóan nem lenne esélyük. Ez egy korrekt adok-kapok, még ha nem is szimpatikusak a résztvevői. Mindez teljesen független attól, ki milyen pártállású, valahol egy demokratikus minimum - ha már tömegdemokráciáról van szó -, hogy koalíciós partnerek közt a kormányzati súly, és a hozott szavazatok száma közt erős korreláció legyen. Képzeld már el, Semjén lenne a Miniszterelnök, és Orbán a helyettese? Pont ilyen lenne Bajnai M.E. és Mesterházy mint helyettes.

torró 2013.06.25. 18:37:06

Engem a Szárszó-i buli sem tud felizgatni, de most már a FIDESZ sem: Részemről tojok mindegyikre. Az tuti, hogy többet szavazó fülkébe nem teszem be a lábam. Tudom, ez kevés ahhoz, hogy meglepődjenek, és még csak azt sem lehet elérni, hogy végre mindenki megtenné a jelenlegi politikusi garnitúrának az elgondolkodtatására. Ez az ország nem ismeri a bojkott erősségét. Nemrég fejtettem ki a dohány ügyben a véleményem, miszerint, nem kellene beállni hozzájuk dolgozni, és nem kellene bérbe kivenni a boltot.Ha odatolakodtak akkor csak csinálják.Ennyi.

high up! 2013.06.25. 18:49:10

2014-ben még akkor is nagyon meg lehet verni a fidióta mutyi bandát, ha még mindig lesz nekik majd 2 millió birkájuk.
Viszont ballibsi oldalról aligha többségbe kerülni. Meg minek is kérjenek az emberek ebből a halom kripto lejáraródott arccal? Főleg amikor Libás is azt mondja, hogy nem is fontos nyerni 2014-ben.

Ha Ángyán, Sólyom, Urbán, Mellár és Chikán alapítanak egy középosztálynak szóló polgári pártot, akkor nekik lazán összejöhet 10-20%, amivel ők diktálhatnák a koalíciós tárgyaláson. 2014-ben óriási igény lenne egy polgári, középosztálybeli pártra, lásd a közvélemény kutatásokat, miszerint 55% nem hajlandó még most sem egyik párt irányába sem mozdulni.
Egy ilyen párt lenne a megoldás, egy nem tömegpártra (le kell szarni a nyuggereket, azokra hajtson csak a két proli párt, a fidiótak meg a bocialisták). A polgári középpárt a maga 10-20%-ával pont arra jó, hogy mellettük nem lehet matolcsiskodni meg földmutyizni. A többi legyen a koalíciós partner baja.

­DezInf 2013.06.25. 18:56:56

@Pop40:
Az MSZP-nél bevállt szokás hogy függetlenként indulnak vidéken, mert a vidéki atmoszférában az MSZP logó felvállalhatatlan.

­DezInf 2013.06.25. 18:58:48

@rfbzs:
Nekem úgy tűnik. arról van szó, hogy ezek a fiatalok azon túl hogy leszarják a Fideszt, magasról tesznek a Szárszói komcsi egyesületre is.

És ez baromira zavarja a tősgyökeres MSZP seggnyaló bloggereket.

zobod 2013.06.25. 19:10:48

@balage_81 reloaded: bezzeg Simor alatt, mennyivel alacsonyabb volt... vagy mégsem?

Kalmár 2013.06.25. 19:11:38

@balage_81 reloaded: Nominálisan nem mérünk adósságot. A GDP a viszonyszám.

2010 nem szoci eredmény. Matolcsy igazította helyre.

- 2002 június 54%
-2010 március 84% fölött
- 2013 június 79,43%

www.mfor.hu/cikkek/Laszlo_Csaba__2004_kozepen_58_szazalek_volt_a_GDP_aranyos_allamadossag.html

Ugye nem azt akarod mondani, hogy aki 100 ezret keres és 40.000 a hitele az jobban el van adósodva attól, aki 50.000 keres és 35.000 a hitele. Pedig nominálisan ugye...

­DezInf 2013.06.25. 19:15:13

@balage_81 reloaded:
Nézegesd már a grafikonokat majom:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Tisztán látszik, hogy az MSZP egész EU-ban legnagyobb mértékben növelte a GDP arányos hiányt.

Ahogy a munkanélküliségi ráta is az MSZP alatt nőtt legdurvábban:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

2013.06.25. 19:20:11

Orbán minden károgás ellenére elérte, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól. Már csak ezért is megérdemel még 4 vagy 8 évet a hatalomban. Hogy felvirágoztassa az országot.

Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!

Visszatérve Szárszóhoz. Én megértem a blog író őszinte elkeseredettségét, még nekem is sajnálatra méltónak tűnt az ott összegyült bagázs, pedig én amúgy utálom őket.

Ők assszisztáltak a deviza-hitelezéshez, a nagyon káros liberális morál törvényesítéséhez, a rabló magánnyugdíj pénztárak létrehozásához és még sok minden rosssz és káros dologhoz.

Mára tényleg egy nevetséges, gyülevész csűrhe, szerintem egymást is baromira utálják. Talán jobban, mint mi őket!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 19:24:54

@Kalmár: gdp-arányosan mérjük, csak tudnám, hogy nominálisan mi a francnak nő az adósság, ha állítólag küzdünk ellene. meg ha a szocialisták "eladósították" az országot. akkor tessék mondani, hol van a reformok hatása? hát a jobban teljesítés? miben? abban, hogy több hitelt veszünk fel? miután eltüzeltek 3 ezer milliárdot + 500 mrd imf-hitelt mol-részvényekre? a linked az öntökönrúgás minősített esete:

"László Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a 2002-es kormányváltáskor Magyarország még nem volt tagja az EU-nak, így az eredményszemléletű (ESA) államháztartási hiány nem tartalmazta az MFB, más állami, önkormányzati vállatok, például a MÁV, BKV, Malév, és a PPP-konstrukciók miatt keletkezett többletadósságot, ami az előző kormány tevékenységéhez kapcsolódott. Hozzátette az államadósság növekedése 2000-2001-ben kezdődött, s ekkor indult el a később leállított kamattámogatás a lakásszektorban."

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 19:29:42

@­DezInf: nem akarom megzavarni a kis buksidat a gyűlölködésben, de ki akarja visszahozni a szocialistákat? persze megértem, ha csak úgy tudsz gyomorsavat köpikézni, hogy közben kifelejtesz egy laza világválságot, ami hazavágott minden elkúrás utáni helyrehozási kísérletet.

­DezInf 2013.06.25. 19:34:42

@balage_81 reloaded:
Ha megnézed a belinkelt grafikonokat, akkor tisztán láthatod, hogy a világválság elött is erőteljesen emelkedett mind a munkanélküliségi ráta, mind a GDP arányos hiány az MSZP kormány alatt.

De bátran összevetheted az EU-s átlaggal az MSZP és a Fidesz teljesítményét is, egy laza Hungary clickkel a megadott linkekre kattintva.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

És láthatod, hogy az MSZP jóval szarabb az EU-s átlagtól, mind válság elött, mind utána, a Fidesz meg jobb az átlagtól.
Ez a rögvalóság.

high up! 2013.06.25. 19:35:10

@Lindalinda: "Orbán minden károgás ellenére elérte, hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól."

na már csak a magadfajta komplett fidóta hiányzott ide. A felcsúti parasztvezérednek 3 éves EU kényszernyomás után sikerült végre cél alatt tartania az éves hiányt. Mert teccik tudni, ez a komplett idióta orbán elvtárs azt akarta az MSZMP-s komcsi Lyobbkezével, hogy évente majd 7%-os deficiteket gyárt. Meg hozzá 10%-os GDP növekedéseket. Erre fel adta az EU a kokit, hogy szórakozzon csak nyugodtan, de ne az EU közösség kárára.

Ez alatt a 3 év alatt a felcsúti parasztvezér a növekedést is elkúrta, a foglalkoztatottságot is, a demongráfiát is, az oktatást is, a családok jövedelem helyzetét is, meg stb, így jutott el 3 év után oda, ahol Libás már 2011-ben fele ennyi pusztítás árán is eljutott volna.

zobod 2013.06.25. 19:37:51

@balage_81 reloaded: Ki is lenne autentikusabb, megbízhatóbb forrás, mint Megyó pénzügyminisztere, akinek nevéhez köthető a száznapos program pénzügyi levezénylése, akinek két éves ténykedése során minden, a stabilitás szempontjából fontos makroparaméter jelentősen romlott. Aki azóta - emlékeim szerint - valamelyik big4 cégnél ad adóoptimalizálási (gyk: adóelkerülési) tanácsokat.

high up! 2013.06.25. 19:39:56

@­DezInf:

Arról mesélj inkább, hogy miért van az, hogy 3 év Orbánisztán alatt, 2000 milliárd forintos lakossági megszorítás, 3000 milliárd forint manyup dézsma után az államadósság még növekedett is.
Hol a lé? Már mint a 10% elit zsebén kívül, akik learatták a nagy magyar törvényesített szja zsákmányolást?

­DezInf 2013.06.25. 19:41:08

@high up!:

Maradjunk annyiban, hogy az MSZP jóval szarabb teljesítményt nyújtott az EU-s átlagtól mind munkanélküliségi ráta, mind GDP arányos hiány tekintetében, a Fidesz pedig jobbat az átlagtól.

Linkek fent.

A GDP növekedésben mind az MSZP mind a Fidesz épphogy az EU átlag alatt van:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=pg78h3gmq4ci_&ctype=l&met_y=pch_pre#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=pch_pre&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

high up! 2013.06.25. 19:44:36

@zobod: "Aki azóta - emlékeim szerint - valamelyik big4 cégnél ad adóoptimalizálási (gyk: adóelkerülési) tanácsokat. "

Olyan jól adja a tanácsokat, hogy a teljes fidióta holdudvar (Simlicskától Csányiig) az szja-ból meg a közbeszerzésből összedézsmált milliárdjaikat azonnal off-shore cégekbe viszik ki.

Ja persze tudom a fő fidiótától: Rogán Szerverbetörő Tóni: "A Caymen-szigeteken bejegyzett cég nem off-shore cég."

Szociknak vége 2013.06.25. 19:47:33

Gazdasági téren vitán felül ügyesebb a fidesz, ez nem csak Matolcsy alatt, hanem már az első ciklusukon is látszott.

A többi téren lehet vitatkozni, azmeszp szerzett egy csomó ellenséget a saját hülyeségével, a fidesz meg 400ezer potenciális htm szavazót pluszban.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 19:48:14

@zobod: kalmár linkelte be nekem bizonyítékként te barom:)))

@­DezInf: a reálbérek meg nőttek az mszp alatt, hogy csak egyet említsek. de továbbra is az a kérdés, hogy ki akarja visszahozni a szocialistákat? hol olvastál te ilyet tőlem? de ha mindenáron hasonlítani akarod mo-t a többi eu-tagországhoz, akkor csak tessék, megkapod:

index.hu/gazdasag/2013/03/26/lehmann/

„Egy elhúzódó, elnyúló válsággal állunk szemben, az EBRD adatai szerint a térségben tavaly GDP-arányosan Magyarországról vonták ki a legtöbb tőkét a bankok. A feltörekvő európai országoknál a banki tőkekivonás átlagosan a GDP 4,5 százalékának volt megfelelő, Magyarországon ez 12 százalék volt.”

hogy melyik a legjobb kormány, arra meg itt a válasz, just for you:

index.hu/belfold/2013/04/17/median_bajnai_kormanya_jobb_orbanenal/

„A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormánya javára. A szavazók mintegy nyolcadát, egymilliót tesz ki azok száma, akik készülnek a voksolásra, de nincs pártpreferenciájuk. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban.”

lehet ezt ragozni, de amikor bajnai szóba kerül, nem kell köpködni:

2010 április: 1 chf = 190 huf
2013 június: 1 chf = 240 huf

2010 április: 1 eur = 268 huf
2013 június: 1 eur = 296 huf

viszhall!

avanivi 2013.06.25. 19:49:21

@Lindalinda: "Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!"

Még soha nem olvastam ennél aljasabb, hozzászólást.
A trágár, anyázós kommentek is jobbak, mint amit te most leírtál.
Szerintem ne kerülgesd,írd le nyiltan, bátran, mit kellene tenni az összes balossal szerinted.
Arról is írj valamit mi legyen azokkal a nyomorgókkal akik nem balosok, hanem fideszes jobbosok,és trafikot sem kaptak.

high up! 2013.06.25. 19:50:01

@­DezInf:

Maradjunk annyiban, hogy a maszop sokkal gyorsabban tette tönkre az országot mert nem voltak EU kontroll alatt 4 évig, míg a felcsúti parasztvezérrel már az elején közölték, hogy nem rombolhat a KÖZÖSSÉG kárára.
Ezért az akadályoztatásért cserébe a kis hülyegyerek cserébe még azt is elszarta az elmúlt 3 évben, amit nem is lehetett volna elszarni.

Maradjunk annyiban, fost hasonlítasz össze fossal. Az meg nem különbség, hogy az egyiket 8 éven át napon tartottad, a másikat meg 3 évig fridzsiderben, ezért az egyik hamarabb mállott. Attól még mindkettő ugyanaz a fos alapanyag.
Mind a bocialista mind a fidióta tábor KÜLÖNÖS ANYAGBÓL VANNAK GYÚRVA.

_most_ 2013.06.25. 19:54:04

@MetroGoldwinMayer: Matolcsy a gazdasági zseni, minden megszólalása után zuhant a forint, miközben a fél világ röhögött rajta, már Orbánnak is kínos volt :D

Szociknak vége 2013.06.25. 19:59:40

@_most_: Addig zuhant, hogy most ugyanannyi mint 4 éve...

zobod 2013.06.25. 20:00:10

@balage_81 reloaded: ne hazudj gyűlölködő, ara a részre reagáltam amit te válaszoltál. Miért is nem lep meg hogy pont L.Cs. neked az igazság forrása... menetrendszerű Simicskázásra mi a "színvonalas" forrás, 168 óra? Heti 7-es?

Szociknak vége 2013.06.25. 20:03:49

@high up!: Az mszp teljesítményéhez akarod lehúzni a fideszét? Vicc vagy.

DezInf 2013.06.25. 20:07:29

@­DezInf:

Unicode nickhamisító narancsféreg, nem gondolod hogy a dumád leleplez téged ?

Ezt írtad egy másik blogban a kérdésemre :

"DezInf 2013.06.25. 19:57:06
@DezInf:
Az 5 legnagyobb MSZP bérenc bloggerről készítettem hamis nicket, miután rendszeresen hamisítottátok az enyémet.
Ennyi.

Inkább örülj hogy benne vagy a top 5-ben az index bloggerek között, a seggnyalási versenybe !"

A válaszom itt is az ami ott:

Te kis nickhamisító narancsvéglény:))))
Őszintén sajnállak,ha már csak ez okoz neked örömet esténként....legalább nem szaporocc:))) ..... egyre kevesebb fejes lészen :D

IQ-d konvergál a nullához, áruld el nyugodtan,hogy MSZMP-s ügynök vagy :))))
Ennyi ésszel más nem is lehecc kis narancsféreg!

Azért árulkodó,hogy a fizetett trollok a nick hamisítást is beismerik és még büszkék is rá :)))
Nem éritek meg a pénzeteket........

@balage_81 reloaded: amit ez a "fejetlen" írt a nevemben azt tekintsd tárgytalannak
a saját véleményét a saját nickjén sem meri elmondani :)))

_most_ 2013.06.25. 20:09:43

@MetroGoldwinMayer: 3 éve meg 265 volt, aztán jött Matolcsy és 320-ig is sikerült feltornászni :D

high up! 2013.06.25. 20:11:03

@MetroGoldwinMayer:

Te, ha nem értenéd, akkor még egyszer: a maszop sok mindent elkúrt, de ezután a fiióták még azt is elkúrták amiről fel se lehetett tételezni, hogy ezt egyáltalán el lehet kúrni.
Fel se lehetett tételezni, hogy egy magát közösséginek valló párt olyan ultralibsi adópolitikát fog csinálni a 10% elit még elitebbé tétele érdekében (ergo: a fidesz saját maga kasztjának az érdekében), hogy a társadalom 70%-a odajut, hogy ma már nem tudna 50 ezer forintos rendkívüli kiadást fedezni. Ki gondolta volna, hogy a fidióták még a külöföldiek munkahely teremtési szándékát is elkúrják? Ilyen állat nincs is.

Ha nem vetted volna észre, a fidióták a maszop jogfolytonos pártja. Gazdasági analfabétizmusban, elkúrásban, lopásban, ország züllesztésben, hazaárulásban, mindenben. Nektek tulajdonképpen együtt kellene pettingelnetek a bocialistákkal.

ob.szerver 2013.06.25. 20:12:25

@MetroGoldwinMayer:

"Gazdasági téren vitán felül ügyesebb a fidesz, ez nem csak Matolcsy alatt, hanem már az első ciklusukon is látszott."

Komolyan? És miből következtetsz erre?

A rezsim háromféle "sikert" tud felmutatni:

1. Amelyeket a statisztika torzításával értek el (Államadósság - manyup, munkanélküliség - közmunkások)

2. Amelynél az eredmény, a hozadékánál nagyobb áldozatok árán értek el (költségvetési hiány - a növekedési potenciál felszámolása)

3. Amihez semmi köze (infláció - recesszió, nemzetközi áratrendek)

A rezsim semmiféle (lassan írom, hogy értsd: s e m m i f é l e) eredményt nem tud felmutatni. Aki nem Simicska cégnél, köztisztviselőként vagy nyugdíjasként várja a havi pénzét, az rosszabb helyzetben van mint három éve, mind a munkaerőpiac, mind a fogyasztás, mind a jövedelmezőség tekintetében. Nem kicsit, sokkal.

És ez így is marad. Ameddig az orbán-simicska rezsim tart, addig ebben az országban tényleges gazdasági növekedés nem lesz, még akkor sem, ha a gyurcsánybajnai által idehozott autógyárak exportja felfut, és a statisztika ki is mutat 1-2%-ot. Addig továbbra is csak az marad, ami eddig: többletjövedelem hiányában a maffidesz úgy gazdagszik, hogy kirabolja a lakosság és a vállalatok egy adott szegmensét, pontosan úgy, ahogy ezt tették is a manyup, a földek, a trafikok, és a vállalti különadók, a rezsicsökkentés esetében.

Csak vigyázz, nehogy a következő kifosztandó szegmensben már te is benne legyél.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:14:30

@high up!:

1949-90 kommunista államadósság +67%
90-94 jobbkormány államadósság +20%(87%)
94-98 kommunista államadósság -26%(privatizáció)
98-02 fidesz -5%
02-06 kommunisták MegyóGyur +5%
06-10 kommunisták Gyurnai +22%
10-13 fidesz - 3%

Összesítés JOBBoldal + 12%
Összesítés KOMMUNISTÁK 68% + privatizáció

68 több mint 12

­DezInf 2013.06.25. 20:16:10

@ob.szerver:

Hülyeséget beszélsz..

Szinte minden gazdasági mutató szerint az EU átlag fölött vagyunk.

Az MSZP pedig az egész EU-t tekintve a legszarabb volt, minden említett mutató tekintetében.

Csak az elvakult MSZP-sek ezt nem szeretik belátni.
Pedig itt van feketén fehéren:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

Fekete Pestis 2013.06.25. 20:17:17

@balage_81 reloaded:

Attól félek, hogy pl. visszajön Mihályi Péter, és beváltja mai fenyegetését, hogy t.i. a különadókat csökkenti és ezt ellentételezendö az szja-t növeli ( ab start eltörli az egykulcsos adót ).
+ ugyanez a faszi akarta bokrossal együtt bevezetni az 1%-os ingatlanadót.

Na, ettöl félek.

Fekete Pestis 2013.06.25. 20:25:20

@pástétom:
"A normális fiataloké igen, de az ilyen hozzád hasonló lelketlen, fennhéjazó, lekezelő szarcsimbókokéra nincs. "

Bagoly mondja ? :D

zobod 2013.06.25. 20:25:29

@ob.szerver: nem a növekedés a fontos, hanem a pénzügyi stabilitás, és ezzel összefüggésben az, hogy a vásárlóerő mögött saját, valós reálteljesítmény álljon, ne mások jövedelmének elrablása (gyk: progresszív adóztatás), sem fogyasztási hitelek.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:27:00

Friss, hogy nem indul meg a monitoring eljásárás sem Mo. ellen az Európa Tanácsban. Tasli a komcsiknak.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.06.25. 20:33:21

Programjuk ezeknek a múmiáknak nincs, illetve önmaguk a program. Élő kövületek, akiket mutogatni kéne egy panoptikumban. Hellerhez, Lendvaihoz, Konrádhoz képest Lenin a mauzóleumban szinte frissnek tűnik

_most_ 2013.06.25. 20:34:12

@zobod: azért a nyugdíjak lenyúlása szerintem kimeríti a mások jövedelmének elrablását, persze az szja csökkent, de van helyette ezer más adó :D

Szociknak vége 2013.06.25. 20:35:30

@zengjen a dalunk fajtárs: Persze mert Lenin csak negyedvér zsidó a felsorolásból, míg a többi echt GobbiHilda.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:36:13

@MetroGoldwinMayеr: Imádom amikor nicket lopsz kétségbeesésedben.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:36:51

@MetroGoldwinMayеr: Nem is az MNO a forrás hanem a Hospodárske Noviny, CZ.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.06.25. 20:37:21

szerencsére nem kell aggódni, mert nincs rá sok esély, hogy ezek leváltják a fideszt

_most_ 2013.06.25. 20:38:24

@MetroGoldwinMayer: "Ha Orbán Viktornak mindazok után, amit az elmúlt három évben tett, mégis sikerülne beindítania a gazdaságot, az a leglényegesebb és legmeglepőbb közép-európai újdonság lenne" :D

Szociknak vége 2013.06.25. 20:40:19

@_most_: Elég meglepő valóban hogy az első negyedévben már lenyomtuk a cseheket GDP növekedésben.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:41:19

@MetroGoldwinMayеr: Az nem lehet, ott mindenkiből szappant főztek.

_most_ 2013.06.25. 20:43:48

@MetroGoldwinMayer: jaja, tavaly is sikerült a föld 219 országa közül az előkelő 202-edik helyet elérni gdp növekedés tekintetében, idén bejutunk a 200-ba :D

Szociknak vége 2013.06.25. 20:45:45

@MetroGoldwinMayеr: Orbánnak kéne gatyába rázni a cseh növekedést is?@_most_: Forrás?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 20:50:20

@Fekete Pestis: és mihályi pétert milyen posztra javasolja bajnai, vagy az mszp? egy darab programot nem láttál ugye? a fideszből indulsz ki, amelyik ingyenes egészségügyet és ingyenes felsőoktatást ígért. és 24 éve ugyanaz a vezetője és úgy 20 éve a programja is (amit kormányon tesz, nem amit ígér és amiért népszavaztat). tehát te fogtad magad és látóként előre megérezted, hogy mi lesz az új kormány és bajnai programja. értem. ez ugyanaz a bajnai, akinek sokak szerint esélye sincs? mert én már komolyan mondom, teljesen össze vagyok zavarodva. hol esélye sincs, hol meg visszajön és olyan dolgokat fog csinálni az mszp-vel, amikről még egy árva szót ki nem ejtett.

zobod 2013.06.25. 20:51:34

@_most_: nem értem ezt a parát, az átlépés önkéntes volt, százezernyien maradtak a rendszerben, bárki maradhatott, aki abban bízik hogy van értelme maradni. Aki visszalépett, az meg a korábbi helyzetnél magasabb nyugdíjra számíthat a felosztó-kirovó pillérből, már ha jut majd. Mivel a nyugdíjkasszák vagyona zöme állampapírban volt, ígyis-úgyis a magyar állam fizetőképességén múlik a társadalmi szinten szervezett ellátás. Vagy gondolod, hogy egy öregedő társadalomban, majd pont a nyugdíjasok érdekei lesznek hátrasorolva? Ha meg összeroskad az egész kupleráj, akkor olyan mindegy hogy állami ígérvényed van, vagy valami hullámvasutazó árfolyamú kamueszközben van az a nyugdíj célú megtakarítás. Talpraesett, boldogulni képes, szüleit nem a francba hátrahagyó kölyök, saját ingatlan(ok), valamilyen mértékű beágyazottság a lakókörnyezeted közéletébe, meg jó egészség hogy idős korodig bírd a munkát. Ez a recept, még Andre Kosztolanyi is a gyerekeiben bízott jobban, nem a befektetéseiben, pedig neki azért érdemes hinni tőkepiaci ügyekben.

Szociknak vége 2013.06.25. 20:51:37

@MetroGoldwinMayеr: A magyar GDP emelkedés 2013 első negyedévében magasabb volt mint a cseh és a német.

Te a 2012es adatot írod, valóban, az 1. OV kormány óta nem előztük meg ezt a 2 oeszágot növekedésben, mostanáig.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 20:54:14

ez meg aztán már végképp összezavarja az embert:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

"A jelenlegi előterjesztés rögzíti: az előző kormány a konvergencia program alapját képező makrogazdasági pálya, valamint a nemzetközi szervezetek előrejelzéseit figyelembe véve készült. A GDP-csökkenés alapvető oka a jelentés szerint a külső kereslet szűkülése volt, a közösségi fogyasztás pedig az "Út a munkához" program pozitív hatásai miatt tudott bővülni. 2009 folyamán az ország nettó adóssága 2,9 milliárd euróval csökkent, a folyó fizetési mérleg több mint egy évtizede először ért el pozitív szaldót - sorolja a sikereket az írás.

A pozitív értékelés általános zavart keltett a bizottság fideszes tagjainak körében, akik - miután a szocialisták megköszönték a dicsérő szavakat - cáfolni próbálták a Matolcsy által benyújtott írás főbb megállapításait, több helyen tételesen ellentmondva a kormány hivatalos álláspontjának."

Szociknak vége 2013.06.25. 20:54:30

@_most_: Ez a minusz 1,7% volt a mélypont. Ha nem számítjuk Bajnai minusz 6,7%-át. Azzal 217edikek lennénk. Viszont legalább nőtt az adósság is.

Szociknak vége 2013.06.25. 21:06:57

@MetroGoldwinMayеr: Ne hazudozz, nicktolvaj

www.magyarhirlap.hu/londoni-elemzok-javitjak-a-magyar-elorejelzeseket

Az idei első negyedévi GDP-adatok alapján jelentősen javították magyarországi, ugyanakkor rontották csehországi és lengyelországi előrejelzéseiket szerdán londoni pénzügyi elemzők. - See more at: www.magyarhirlap.hu/londoni-elemzok-javitjak-a-magyar-elorejelzeseket#sthash.UqOeKg52.dpuf

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 21:09:02

@MetroGoldwinMayer: "Ha nem számítjuk Bajnai minusz 6,7%-át." - javaslom, ne számítsuk. mert nem akarunk hazug disznók lenni. ti. nem bajnai tehet a világválságról. viszont miután átadta, már +1,3 és 2011-ben +1,6 volt a növekedés.

vagy nézzük úgy, hogy a dánok is rettenetesen elkúrták, mert náluk meg 5,7%-ot zuhant a gdp 2009-ben a pénzügyi krízis után. sőt, az eu összes országa, mert a 27-ek összesen 4,4%-ot zuhantak ugyanebben az évben.

szabadna érdeklődnöm, hogy mi miért zuhantunk 1,7-et tavaly, miután volt 2 pluszos évünk?

és megválaszolja valaki egyszer, hogy miért jöttök elő úgy 2009 számaival, mintha egyszerűen nem lett volna világválság? mennyire erős az az érvelés, ami a tényeket figyelmen kívül hagyja és sunnyog? ennyire vagy biztos az igazadban, hogy kicsit azért hazudsz hozzá?

Szociknak vége 2013.06.25. 21:09:34

1949-90 kommunista államadósság +67%
90-94 jobbkormány államadósság +20%(87%)
94-98 kommunista államadósság -26%(privatizáció)
98-02 fidesz -5%
02-06 kommunisták MegyóGyur +5%
06-10 kommunisták Gyurnai +22%
10-13 fidesz - 3%

Összesítés JOBBoldal + 12%
Összesítés KOMMUNISTÁK 68% + privatizáció

68 több mint 12

Szociknak vége 2013.06.25. 21:12:42

@balage_81 reloaded: Pontosan, miután átadta. Nagyobbat zuhantunk vele, mint a csehek és a lengyelek ugyanakkor.

Most meg erősebben növekedünk mint a lengyelek és a csehek.

Ezért köszi nem kell Bajnai. Ki mondta hogy nem volt világválság? A nagyobb perspektíva kedvéért ajánlom figyelmedbe előző, EMBEREK vs. KOMMUNISTÁK c. szösszenetemet.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 21:51:29

@MetroGoldwinMayer: tehát egy romló trendet mutatsz pozitívnak és hasonlítod abszolút értéken a cseh és lengyel adatokhoz. anyám....

szerintem ne hirdesd tovább a gazdasággal kapcsolatos hiányosságaid. egy gdp nem azonnal nő, 1 évvel vagy évekkel korábbi döntések vezetnek nagyobb részben a bővüléséhez. példa a mercedes-gyár, amiről még 2008-ban született döntés és most termel igazán. ha te azt hiszed, hogy 2010 és '11 növekedése orbánéknak köszönhető, akkor muhaha. épp azt nem látod, hogy amíg máshol (pl szlovákia, írország, románia, németország) nőni tudott a gdp '12-ben, és nem változtak negatívan a trendek, addig nálunk épp megfordult a és csökkent. matolcsy most életet próbál lehelni a banki hitelezésbe. na szerinted miért?

továbbá a növekedésünk azért magas, mert tavaly az év utolsó harmadában akkorát zuhantunk, mint senki más. ehhez képest nőttünk. de ezt te is tudod, csak elhallgatod, mert te is csak hazudva tudsz vitatkozni, a valóságot elhallgatva. még jó, hogy -1,7% után visszakapaszkodtunk...

már csak -0,3% a szám a tavalyi első negyedévhez képest.

na mentem.

Fekete Pestis 2013.06.25. 22:24:22

@felucca:

"Majd, ha Orbán eltűnt a láthatárról, akkor megbeszéljük, hogy ki a hülye."

látod, én ugyanilyen megfontolásokból szavaznék a fideszre. ("majd ha a baloldal végképp eltünik ...").

Már most mondogatják, hogy el akarják törölni a szektorális különadókat, cserébe viszont emelik az szja-t ( és eltörlik a kvázi 1 kulcsos adórendszert ).

Na igen, ezt tudja a balodal : a jobban keresö bérböl élök zsebében kotorászni, öket gazdagnak kikiáltani, míg az igazán gazdagoknak segít adót csalni (L. Simor adóamnesztiája).

Gratulálok.

Fekete Pestis 2013.06.25. 22:26:42

@balage_81 reloaded:

Na, szerinted miért nincs hitelezés ? na ?
Azért mert az adósságtörlesztés kivonja a tökét.
Na, és szerinted miért van ekkora adósság ? Ki adósította el az országot és mikor ?
na ? [segítek : 2 X 100 napos program és jóléti rendszerváltás. megvannak ?]

Amadeus62 2013.06.25. 22:28:30

@Fekete Pestis:

Azt a narancsbanda is megszavazta elég szépen. Igencsak sárosak ők is, nem kellene mentegetni őket sem. Sőt! Az adósság meg nem igazán akar csökkenni a manyup elbaszása ellenére sem. Sőt!

Fekete Pestis 2013.06.25. 22:29:10

@balage_81 reloaded:

Egyébként miért vagy ilyen ingerült ?
Hiszen úgyis nyer a balodal 2014ben, nem ?
;)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 22:30:01

@parttalan: Semmi ilyesmit nem mondtam. De aki korszakváltással kampányol, annak esetleg nem ártana valamit újítania is vagy rosszul gondolom?

Amadeus62 2013.06.25. 22:31:13

Mondjuk leszarom ezt az egészet, ez a poszt már rég nincs a címlapon, szóval itt már nem is koptatom tovább az ujjaimat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 22:33:06

@Fekete Pestis: A 100 napos programok előtt is volt privatizáció a haveroknak és kedvezményes lakástámogatási rendszer súlyos százmilliárdokért.

Fekete Pestis 2013.06.25. 22:34:00

@Amadeus62:

Nézd, én nem mentegetek senkit.
CSak azt mondom, hogy az mszp abban élte ki magát, hogy a jobban keresö, bérböl élöktöl elszedte a pénzt.
Az elitet azt nem érintette, mert egyrészt kb 5 ezer milliárdot elloptak ( ugye a túlárazott autópályák, stb ), m'srészt offshoreoztak. És sajnos nem tudom sajnálni a minimálbéreseket, amikor engem a kommerek alatt 5X% os effektív adó terhelt.

A fidesz is vlsz ugyanezt csinálja, de megtette azt, hogy a középosztályt is lélegzethez juttatta. és már csak ezért is nagy tapsot érdemel.

Adósságügyben : valóban balfasz a fidesz (mondjuk nem kellett volna ajtót csapkodniuk, meg satobbi), de az ösbünt ( ti. hitelböl életszínvonalat finanszírozni, eszetlen módon ) a baloldal követte el. És ezt nem szabad elfelejteni.

Fekete Pestis 2013.06.25. 22:39:16

@Távmunka blog:
Persze, hogy volt.
A 100 napos programok ( meg az utána következök ) kúrták fel az államadósságot a 2002es 8500 milliárdról a 2010es 18.000 milliárdra.

@balage_81 reloaded:
bocs, próbálj már absztrakt módon gondolkodni.
Én nem az oktatás stb politikáról beszélek, hanem az adóztatásról és az újraelosztáról. Engem ez érdekel, mert nem alarok baloldali hobbikat finanszírozni.
És amit mihályi ír, pont az volt 2002 és 2010 között.
Természetesen nem látok a jóvöbe, de a múlt teljesítménye alapján nem illogikus azt gondolni, hogy ezt akarják csinálni.
Feltéve, hogy kormányra kerülnek :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 22:44:44

@Amadeus62: A MANYUP felélése kísértetiesen hasonlít arra, amikor a 2. világháború alatt elköltötték a nyugdíjrendszer teljes vagyonát. De 80 évvel ezelőtt volt trafikmutyi is, nincs új a nap alatt :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.25. 22:53:21

@Fekete Pestis: 8600 milliárdról ment fel 22000 milliárdra az államadósság. Közben az önkormányzatok adóssága 890 milliárdról 7800 milliárdra ment fel.
A lakástámogatási rendszer nagyjából 1500 milliárd forintot vitt el és közben a lakások száma kisebb mértékben nőtt, mint amennyi lakásra támogatást folyósítottak.

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.25. 23:08:50

Lesz korszakváltás, lesz bizony. Ilyen balul sikerült partik után Orbán mérhetően több támogatót fog szerezni. Aztán már semmi sem állítja meg, hogy 2014-ben újra kétharmadot szerezzen.

Én eddig is tudtam, hogy rá fogok szavazni, ez nem kérdés. De sok balos talán most csatlakozik hozzánk, ahogy meglátták a Méta melegítős szocikat melegíteni a kispadon, és elhányták magukat a látványtól.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.25. 23:49:02

@Fekete Pestis: nem próbálok absztrakt módon gondolkodni, mert ugyanoda vezet, ahol te vagy: téves következtetésekhez. miután képtelen vagy 3 baloldali kormányt külön kezelni, csak tolod az elmúltnyolcévezős dumát, ÉS te is elegánsan kifelejted a világválság hatásait, veled már nem vitázom. egyszerűen fideszes vagy, annak minden hátrányával együtt.

majd ha megérted, hogy bajnai nem = gyurcsány és megyó, valamint nem hivatkozol elkúrt évekre, mikor még program sincs, csak bajnai 1 éves ténykedése alapnak, akkor beszélünk. kár, mert egy-két fideszes döntéssel egyet is értek, de azt sem én fogom neked levezetni, miért magasabb a cds-felárunk a csehekéhez képest 2010 óta és ez hogyan befolyásolja az állampapírhozamokat, az adósságszolgálatot és a 750 mrd + 3000 mrd elkúrt állami és imf-pénzből mennyi csuda dolgot lehetett volna még csinálni, ami jó a középosztálynak. das ist alles.

Blickfang 2013.06.25. 23:51:36

@tundrazuzmo: Én ezúttal nem fogok a Fideszre voksolni, mert nagyon sok minden nem tetszik, amit csinált (a lusztráció elmaradása, a Schmitt-fiaskó, a földtörvény, az alkotmányozás _egyes_ mozzanatai). De még így is sokkal jobban muzsikált az elődeinél, szóval szvsz a kisebbik rossz. Remélem, hogy a következő ciklusban értelmezhetőbb ellenzéke lesz, mint ezek a panoptikumból itt ragadt posztkomcsi figurák - akiknek a szereptévesztős performansza szerintem is hathatósan megapasztotta a balos népfront potenciális szavazótáborát.

Blickfang 2013.06.26. 00:04:32

@balage_81 reloaded: "...mikor még program sincs, csak bajnai 1 éves ténykedése alapnak..."

Feltételezve, hogy Bajnai annó bemutatott válságkezelése sikeresnek mondható: mi a garancia rá, hogy hipotetikus hatalomra jutása esetén volna elég politikai ereje levezényelni mondjuk egy Oszkó-féle gazdaságprogramot, egy nagy nehezen összetákolt és a szélrózsa minden irányába húzó koalíció élén, amit semmiféle közös érdek vagy ideológia nem tart össze az Orbán-utálaton kívül? Honnan szerezné meg hozzá azt a biankó szabad mozgásteret, amit a kormányfői évében a válság sokkhatása (és a gyurcsányi elkúrások) biztosítottak számára? Ehhez politikai tehetség kell, Bajnai pedig a legnagyobb jóindulattal is legfeljebb műkedvelő politikusnak nevezhető, aki a politikai porondon csak jámboran baktat arrafelé, amerre a spindoctorai mutatják az irányt.

vlgymir 2013.06.26. 00:06:03

@Blogger Géza: Köszönöm a választ. Bár még nem tudtam meg, hogy ez az emelkedés mitől kapta a "soha nem látott" jelzőt, de ez részletkérdés. Arról nincs valami statisztikád, hogy az árszint hogyan mozog mostanában? Mert szerintem a reálbér mozgását jó pába állítani az árak mozgásával is, hogy megértsük, hogy ez a változás mennyit is számít a pénztárcánknak.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.26. 00:25:20

@Blickfang: ez a bajnai volt az, aki simán elvette az eleve hülyén odaítélt 13. havi nyugdíjat és aláíratta az mszp-vel, hogy vagy támogatják, vagy mennek a levesbe.

ez a szövetség most azon dolgozik, hogy legyen egy közös programja. akkor lenne jogos a kérdésed, ha a "csak" lenne a válaszuk arra, miért kell rájuk szavazni.

a közös program és a személyi kérdések még hátra vannak, ha pedig bajnainak csak a jelöltség lenne a fontos, már rég lezsírozott volna valamit mesterházyval. egyelőre azon megy a huzavona, hogy mit csináljanak és kikkel a köv. 4 évben. nem 1,5 óra alatt állapodnak meg, mint megyó annak idején az szdsz vezetőivel.

Pop40 2013.06.26. 01:41:48

@zobod:

Ennek a jelenlegi helyzetnek köze nincs a régi liberális-szocialista egyezkedéshez.

Jelenleg van egy beágyazottabb szocialista párt, alapszervezetekkel, aktivistákkal, kapcsolatrendszerrel, és egy, csak az ő körükben népszerű miniszterelnök-jelölttel.
Az e14-nél mindez hiányzik, van viszont egy népszerű min elnök jelöltje, aki ráadásul igen széles további rétegeket tud megszólítani, mikor a kérdés csak arra korlátozódik majd, hogy Bajnai vagy Orbán.

Semjénnel való összehasonlítása meg nemhogy értelmetlen, de röhejes. :DD
Bajnai kormányzott 1 évet, a legnagyobb válság idején, jól.
Úgy, hogy az egyik legnépszerűbb kormány az ő akkori kormánya.

Semjén ki a franc, túl azon, hogy jól tud szerencsétlen állatokat halomra lődözni, meg Erdélyben lovagolni?
Ha egyszer csak eltűnne, miben nyilvánulna meg a hiánya? (nemhogy számomra, de még akár Orbán számára is??:DDD)

Pop40 2013.06.26. 01:44:09

@high up!:

Az Ángyán-Melláros résszel egyetértek, támogatom.
A fideszt rühellem, a szocikért, pár arcot kivéve (pl Botka) szintén nem rajongok.

De egy Bajnai-Oszkóval speciel mi bajod?

Pop40 2013.06.26. 01:46:26

@­DezInf:

Ez rém izgalmas, de ettől még nem látom, hogy miért motiválna bármely ellenzéki szavazót ez az időközi komédia (szavazz a függetlenre, hogy a fideszes ne 70, hanem 66 szavazatot kapjon - nagy kaland, tényleg.)

Mi köze ennek egy parlamenti választáshoz, aminek tétje van?:)

Pop40 2013.06.26. 01:52:56

@­DezInf:

"Ahogy a munkanélküliségi ráta is az MSZP alatt nőtt legdurvábban:"

Ja, milyen kár, hogy akkoriban más módszerekkel számolták...

- nem szerepelt benne és nem dobta meg az adatot a közmunka, aminek köze nincs a valódi munkahelyhez
- mivel lecsökkent azóta az álláskeresési járadék folyósításának ideje, a szocik alatt hosszabb ideig volt beregisztrálva a munkanélküli a rendszerben, ezáltal tovább jelent meg munkanélküliként

Mit gondolsz, akinek a munkaügy semmi értelmes javaslatot nem tud mondani évek óta, viszont környékbeli kistelepülésen lakik, így a városba való felutazás több ezer ft, az be fog jelentkezni a munkaügyhöz? :DDD

- Azóta legalább fél millióan elhúztak külföldre, ezáltal szintén nem jelennek meg a rendszerben.

Hja, kérem, így könnyű. Minden zavaró momentumot eltüntetek, aztán megveregetem a kis fideszbolsi vállam, hogy milyen ügyes gyerek is vagyok én... :))

Pop40 2013.06.26. 01:57:13

@Lindalinda:

Más körülmények közt hagynám is a fenébe a hozzád hasonló szellemi nyomorékot, de ez a bekezdés kihagyhatatlan:

"Rengeteg érdek sérül persze a FIDESZ kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a balliberális politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!"

Remélem, nem fogsz nagyon vonyítani, mikor egy következő kormány alatt jó alaposan megtaposnak, és ezzel a szöveggel jönnek majd:

"Rengeteg érdek sérül persze az XY kormányzás óta, de erre nem kell tekintettel lenni, lévén ezek az emberek, szervezetek a fideszes politika kiszolgálói és haszonélvezői voltak. Nyomorogjanak megérdemlik!"

Bár van egy tippem, hogy te, meg a hozzád hasonló bélférgek lesznek a legjobban felháborodva. Hála istennek, ez akkor már senkit nem fog érdekelni. :)

Amúgy az a legszebb, mikor félhülye kormányod azokat tapossa, akik 2010-ben rájuk szavaztak, és ehhez tapsikolnak a hozzád hasonló véglények. :DDDD

Pop40 2013.06.26. 02:04:24

@MetroGoldwinMayer:

"Gazdasági téren vitán felül ügyesebb a fidesz"

Aha. Vitán felül. :D
Már csak meg kéne találni azt, amiben ez megnyilvánul. :DD

"azmeszp szerzett egy csomó ellenséget a saját hülyeségével, a fidesz meg 400ezer potenciális htm szavazót pluszban."

Na ja, úgy elképzelem, milyen szép történet lesz az, ha esetleg 100-200 ezer szavazattal nyerne úgy a határon túliak szavazataival a fidesz, hogy az itteniek le akarták váltani. Mekkora nagy népszerűsége lesz majd a határon túliaknak a hazaiak körében, hogy a nép nyakára ültettek egy olyan kormányt, akit itthon a kutya nem akart... Lesz ám itt nemzeti szeretet, meg megbékélés. :)
Megköszönhetik majd a narancsbolsiknak a feléjük áradó "szeretethullámot", s azt, hogy onnantól kezdve az itthoniak nagyobb fele rühellni fogja majd őket, és joggal.

Pop40 2013.06.26. 02:09:27

@MetroGoldwinMayer:

Bajnai leköszönésekor 265-ön állt az EURHUF árfolyam.
Jelenleg a 290 már igencsak jónak számít, egy ~290-300-as sávban ingadozunk, és a trend nem a forint erősödése irányába mutat.

Ha már hazudunk, legalább ne tényszerű, ellenőrizhető adatról, ha lehet. :)

Pop40 2013.06.26. 02:13:33

@MetroGoldwinMayer:

"A csehek nagy tétben Orbánra fogadnak."

Nosza, vihetik is, az övék lehet, csak vissza ne adják.

Ez amúgy ugye az az ország, ahol a komplett kormány belebukott egy olyan ügybe múlt héten, aminél itthon a fideszesek reggelizés közben is nagyobb törvénytelenségeket csinálnak?

Pop40 2013.06.26. 02:17:49

@zobod:

"nem értem ezt a parát, az átlépés önkéntes volt, százezernyien maradtak a rendszerben"

Ja, miután megzsarolták őket, hogy nem lesz állami nyugdíjuk, teljesen önkéntesen átléptek.

Gondolom, te azt is önkéntesnek neveznéd, ha az ukrán maffia verőembere kést tartana a nyakadhoz, hogy irasd a nevére a házad. Hisz teljesen önkéntesen csináltad, miután szépen udvariasan megkértek rá.

Pop40 2013.06.26. 02:23:58

@Fekete Pestis:

"Ki adósította el az országot és mikor ?
na ? [segítek : 2 X 100 napos program és jóléti rendszerváltás. megvannak ?]"

Ez ugye az a program volt, amit a fidesz ellenzett?
Ja nem, bocs. Nem ellenezte, hanem megszavazta, és sokkal nagyobb összegű béremelést stb követelt.

Amúgy itt látszik a prioritásbeli különbség:
Megyó annak idején béremelésekre fordította a pénzt, Vitya stadionokat épít.

Kinek mi a fontos, ugye. :)

Pop40 2013.06.26. 02:29:51

@Fekete Pestis:

"Én nem az oktatás stb politikáról beszélek, hanem az adóztatásról és az újraelosztáról. Engem ez érdekel, mert nem alarok baloldali hobbikat finanszírozni."

1, Az igen jól látszik, hogy felétek az oktatás "baloldali hobbinak" számít. Meg is van az eredménye. :D

2, Én sem akarok jobboldali hobbikat, mondjuk a vezér stadionjait finanszírozni.

3, E kettő közül épeszű országokban a felsőoktatásba fektetett pénz nem számít hobbinak, persze ott épeszű emberek vezetik a gazdaságot, nem fideszesek. Ők tudják, hogy az oktatásra költött pénz jobban kifizetődik, mint a stadionosdi, persze a fidesznek csak a segghülye biomassza szavazóréteg létrehozása a cél, akik leszavaznak rá minden körülmények közt.
Már csak az a kár, hogy erre a segghülye biomassza szavazórétegre támaszkodva választást nyerni talán lehet, de növekedést alapozni, azt nem nagyon. :)

Pop40 2013.06.26. 02:33:25

@tundrazuzmo:

"Én eddig is tudtam, hogy rá fogok szavazni, ez nem kérdés. De sok balos talán most csatlakozik hozzánk, ahogy meglátták a Méta melegítős szocikat melegíteni a kispadon"

Drága elvtárs, hogy te meg a hozzád hasonló kvalitásúak hová szavaznak, ez eddig sem volt kérdés senki számára. :)))))

Azt viszont el tudom képzelni, hogy azok, akiknek Orbán ellopta az iparágát, a manyupját, szétverte a felsőoktatási esélyeit, stb stb, megnézik a "melegítős szocikat", és aszongyák, ááá, legyen Orbán, igaz, tönkretette az életem, na de melegítős szocikra nehogymár leszavazzak... :DDDD

Csak meg ne lepődj nagyon, ha esetleg az életük szétkúrását mégis fontosabbnak ítélik majd jövőre... :D

Pop40 2013.06.26. 02:38:56

@balage_81 reloaded:

"ha pedig bajnainak csak a jelöltség lenne a fontos, már rég lezsírozott volna valamit mesterházyval"

Túl sok oka nem lehetne rá, hogy csak a jelöltségért csinálja ezt a hercehurcát. Gyakorlatilag bármely nagy cég szívesen látná magánál vezető pozícióban, sokszoros fizetésért, mint amit (akár miniszterelnökként) keresne.
Ha meg ez nem feküdne neki, kimehetne az Usába, egyetemeken tanítani, mint az elmúlt években.

Fekete Pestis 2013.06.26. 08:01:44

@Pop40:
"Ez ugye az a program volt, amit a fidesz ellenzett?"

Ki mondta, hogy helyesen tette ? Senki.

"Az igen jól látszik, hogy felétek az oktatás "baloldali hobbinak" számít."

Ki mondta, hogy az oktatás baloldali hobbi ? Senki. Tessék figyelmesen olvasni, és azt olvasni, ami a szövegben áll.

"Én sem akarok jobboldali hobbikat, mondjuk a vezér stadionjait finanszírozni. "

Ki mondta hogy én akarok ? Útálom a focit és a stadionokra költött pénz pénzkidobás ( pláne hogy a szegedi nagyeneriájú lézer ügyét meg szabotálják, csak mert kommunitsta a polgármester )

"E kettő közül épeszű országokban a felsőoktatásba fektetett pénz nem számít hobbinak,"

mondom, ebben nincs vita. Értelmezve olvas.

"de növekedést alapozni, azt nem nagyon."

ez így igaz.

"Megyó annak idején béremelésekre fordította a pénzt, Vitya stadionokat épít."

Mind a kettö hiba, a magyar feudális lélek terméke.

Ha a kommerek nem fosztogattak volna ( az adórendszerükkel meg a tervezett ingatlanadójukkal ) 3X4 évig, akkor meg is fontolnám, hogy rájuk szavazzak.

@balage_81 reloaded:

"te is elegánsan kifelejted a világválság hatásait, veled már nem vitázom. egyszerűen fideszes vagy, annak minden hátrányával együtt."

gratulálok, ez ám az érv.

"csak bajnai 1 éves ténykedése alapnak, akkor beszélünk."

mondjuk én csak az ingatlanadójára emlékszem, meg is rázott, annyira hogy még mindig emléxem rá.

CDS ügyben részben igazad van. A gond egy része a minösithetetlen stílusból jön, a másik része viszont abbó,, hogy a fizetnivalók nagy részét a fidesz a multikra terheli, és nem szjaval hajtja be a jobban keresöktöl. Kétség kivül, a multik ennek nem örülnek. PPersze ettöl fgtlenül lehetett volna egy koherens gazdaságpolitikát csinálni, ezt nem is vitatom.

Ceterum censeo : a fidesz csökkentette az szja-t : ez nagy gyakorlati és szimbolikus hatással bír. Az mszp ezzel szemben növelte : a gyurcsány 2006ban 4%-os krízisadót vetett ki, a bajnai meg 2009ben bevezette az ingatlanadót. (Miközben ök ott csalták az adót, ahol tudták, L. simor, fittelina, whiskysdoboz, Bálna Eleonóra, stb).

Roma locuta, causa finita.

Pop40 2013.06.26. 08:38:31

@Fekete Pestis:

Nem, nem én olvastam rosszul, hanem te írtad félreérthetően. Ugyanis amit írtál, azokat akár úgy is lehet (sőt, könnyen úgy lehet) értelmezni. De ez lényegtelen.

Innentől kezdve úgy vélem, nincs vita köztünk, mindössze lenne két megjegyzésem:

1, Rém idegesítő ez a kommerezés, igazán elhagyhatnád... Egy félhülye fideszzombitól természetes, de aki képes gondolkodni is (márpedig nálad úgy néz ki, ez is megy) hadd ne kommerezze már le az 1973-as születésű szegedi polgármestert. :DDD Röhejes és szánalmas. 17 volt a rendszerváltáskor. Szerinted mennyire kommer?
Esetében nem a fideszes vezérkar ex-mszmp-s tagjairól van szó, akiknél jogos a jelző.
2, Lehet, hogy mind a béremelés, mind a stadion hiba, (olyan értelemben, hogy kiköltekezel vele) de azért látok egy kis különbséget az orvos-tanár stb bérére fordított kiadás, meg a vezér felcsúti stadionjára fordított kiadás hasznossága között. Te nem?;)

Az adórendszert illető kifogásoddal részben egyetértek, noha a jelenlegi rendkívül torz és igazságtalan, tény, hogy a régebbi igencsak sokat elvont a kicsivel is jobban keresőktől. Valami középutat kéne ez ügyben találni, annak én sem örülnék, ha Bajnai egy az egyben állítaná vissza a régit.

Balt 2013.06.26. 10:28:56

@lyia: "mit tett Bajnai Gordonért - vagy bármely más magyar politikusért, aki haladó, értelmes, felelős, szolidáris, integratív és európai színvonalú politikai programot szeretne megvalósítani"

Nyihihi, hát ez kész! Az a hírös pogrom most van/lesz egyeztetés alatt, mellesleg egyszer már (ugyanezek) próbálkoztak hasonlóval. Az eredmény ismert...

Balt 2013.06.26. 10:40:49

@Pop40: "Másfelől az LMP most azt szenvedi, hogy a szavazói döntő része eredetileg kormányváltást akart, ők nyilván azóta átmentek Bajnaiékhoz."

Ja. Kormányváltást. De már 2010-ben. Ebből kifolyólag csak az ex-SZDSZ- ("Humorista Párt" stb.)-félék csapódtak Bajnaihoz. Akinek (nyilván akaratán kívül) ez az 1 jótéteménye "róható" fel egész életében: ti. hogy megtisztította az LMP-t. (Aztán persze kérdés, hogy így mire viszik. Mert rosszakarójuk van elég, mint az ámbra mutatja...)

Balt 2013.06.26. 10:48:40

@Zigomer Trubahin: No, azért Kunhalmi Ágens is csak a maga helyén érdekes. Elvonatkoztatva attól, hogy a halmait azért én is megsimogatnám, meglepődtem, amikor az életrajzából kiderült: 20 évei derekát tapossa, mert amúgy jól karbantartott 50-esnek néztem. :)

Balt 2013.06.26. 11:02:26

@Balt: 20-as

@Blogger Géza: Jó meglátás. Az igazi botrány (?, inkább szánalom) az, hogy a nyugger poltiszt már bársonyszékben érzi magát, mint a "megújult baloldal" letéteményese.

Balt 2013.06.26. 11:28:59

@Pop40: "Aki közmunkás 47 ezerből tengődik, és azt hallja, meg lehet élni ennyiből is"

Nos, mielőtt tovább terjeszted a hazugságot, nézzük eredetiben:

"A miniszter szerint a Start-programban résztvevők nettó 47 ezer forintot kapnak, ez lényegesen magasabb, mint a korábbi 28 500 forintos bérpótló juttatás. Ha valaki 28 500-ból meg tudott élni, annak nagyon jót tesznek a magasabb összeggel - tette hozzá."

Forrás: fn.hir24.hu/gazdasag/2012/01/26/matolcsy-szerint-mind..

@poszt: Nézzük, mit is ír ugyanerről Tetű W.:
hvg.hu/w/20130626_Lelkesedni_rest

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.06.26. 11:32:50

@Balt: 30 éves, de amúgy úgy van, ahogy mondod. Alapos revitalizációs kezelésre lenne szüksége, ezt a gerontokrata MSZP-ben meg nyilván nem kapja meg, tehát csak senyved. Szomorú ez a magyar politika...

Balt 2013.06.26. 11:49:28

@ephart: Te vagy a "kard"-os blogger? Ejnye, pedig már hogy bíztak benned a gyurcsány-bajnaista maszoposok, majdnem, mint a (cikkben citált történés szerint) Fajkasházy Tivadaj által kib@szott Panyi kapitányban, alias véleményvezérben. :) Há' mi lesz így szerencsétlenekkel, ha az eddigi ráutaló magatartás helyett faképnél hagyjátok őket...? :))

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.26. 11:52:06

@Fekete Pestis: "a fidesz csökkentette az szja-t" - a fidesz 750 milliárdot költött állami cégvásárlásokra: mol, rába, e-on. várnám az okfejtést, hogy ettől vajon miért jobb nekünk és valóban sürgős volt-e.

ezen felül a cds-felárak miatt 555 milliárd ment ki az ablakon de most is átlag 2%-kal magasabb áron adunk el államkötvényt, mint a szlovákok, csehek, és úgy 1,5%-kal, mint a lengyelek. ez a fidesz-politikájának ára, amit ha gyurcsány lenne a miniszterelnök, már kivetítőkön kérnének számon a blaha lujza téren. ez itt kérem százmilliárdokat jelent.

ja és buktunk újabb százmilliárdokat a forint árfolyamának gyengülésén, ami egyfelől kicsinálja a dev.hiteleseket és visszaveszi a fogyasztásukat, másrészt felértékeli az államadósságot.

ez a kormány sacc per kb 1000 milliárdot vett ki tök fölöslegesen a zsebünkből. ebből futotta volna kb az összes politikai céljára megszorítások nélkül, lehetett volna szja-t csökkenteni és nem adóztatni a multikat, amiből nem lett volna recesszió. röviden, tömören.

Balt 2013.06.26. 11:56:43

@J.László: Igen, ez az ő szempontjukból logikus, de az - újabban saját hangján (is) megszólaló - Konrád és tsai ezt nem fogják annyiban hagyni. Sztem lesz összefosás, sőt, Gyurcsány is benne lesz, mégpedig előkelő helyen a listán. Ma reggel láttam a Mokkában, semmi szándéka nincs lemondani a mandátumról.

Balt 2013.06.26. 11:57:33

@J.László: Persze ettől függetlenül (sőt, annál inkább) van esély akár az újabb Fidesz 2/3-ra is.

Balt 2013.06.26. 13:25:01

@Pop40: "Mekkora nagy népszerűsége lesz majd a határon túliaknak a hazaiak körében"

Ne ragozzuk a dolgot, te mindettől függetlenül most is rühelled őket.

Balt 2013.06.26. 13:29:01

@Pop40: "Ha meg ez nem feküdne neki, kimehetne az Usába, egyetemeken tanítani, mint az elmúlt években. "

Nyihihi, b+, a 3 hónap kiképzésre gondolsz a bobhoskinson, ugye, ahol megkapta az instrukciókat (meg a menázsit) Ch. Gatitól és tsaitól?

Balt 2013.06.26. 13:30:48

@Balt: Ez jobb, mint Bokros panama kalapján a bokréta. :))

Pop40 2013.06.26. 13:57:38

@Balt:

2010-ben is, de 2012-ben pláne.

Az LMP jelenleg akkor marad bent, ha megnyeri magának azokat, akiket legutóbb a konferenciáján már csábítgatott: Ángyánt, Sólymot, Chikánt, stb.
Ha nem, így jártak.

Ja, rosszakarójuk van bőven, elég csak a fideszes majmokat megnézni. :)
Ezerrel savazták őket, mikor 3 éve bekerültek, el lettek mondva mindenféle szdsz-utódpártnak. A szakadásnál kárörvendően vigyorogtak, és hátba veregették őket, hogy milyen fasza gyerekek - mondjuk ez már az LMP hibája, ha ilyen hulladékok kezdenének bratyizni velem, elgondolkodnék, hogy valamit rosszul csinálhatok.
Nem baj, az LMP lényegi része Bajnai mellett bekerül, ez a lényeg, a többi meg vagy kezd magával valamit, vagy nem.

felucca 2013.06.26. 13:59:44

Itt le vagyon írva az elég elborzasztó jövőkép, ha a valaki csak a számokkal való lövöldözéshez ért:

index.hu/gazdasag/2013/06/19/mar_jovore_elszallhat_a_koltsegvetes/

Pop40 2013.06.26. 14:00:03

@Balt:

Kunhalmit? 50-esnek?

Érdekes kategóriájú csajokkal kerülhettél eddig kapcsolatba.... :DD

Pop40 2013.06.26. 14:02:50

@Balt:

Legalább a saját pártod baromságaival tisztában lehetnél. (Bár tény, ez a fidesznél nekem sem lenne könnyű.)

www.youtube.com/watch?v=Y3o1Uqbjyac

Pop40 2013.06.26. 14:06:08

@Balt:

Ja, olyannyira, hogy rokonaim élnek kint.

Én azokat rühellem, drága elvtárs, akik megosztják őket. (Bár eddig szerencsére nekik több eszük volt, mint az itthoniaknak, és mind Szlovákiában, mind Romániában megmutatták a ló szaporítószervét a fidesz összegründolt pártjainak.)

Pop40 2013.06.26. 14:11:01

@Balt:

Nem, arra, mikor összetarhált magának valamelyik egyetemen egy díszdoktorit, hogy kihaknizhasson az usába, mert a csúnya gonosz usákok magasról szartak a fejére, és az istennek nem akarták meghívni oda (sem).

Ja, bocs, ez nem Bajnai, hanem Orbán. :)

A támogatáson Bajnai esetében én is fel vagyok háborodva. Hogy merészel amcsi pénzt elfogadni, ahelyett, hogy lopott magyar közpénzből kampányolna, mint Orbán, érthetetlen. Cúna gonosz Bajnai.

felucca 2013.06.26. 16:50:19

@Balt: Erre természetesen van esély. De ezen örömködni focirajongói mentalitás. Amikor van egy kiválasztott sapatod, és te annak drukkolsz. Tök mindegy, hogy milyen hülyék, vagy okosak, te örülsz a győzelmeiknek és sírsz a veszteségeiken.

Amíg ez így marad, addig ennek az országnak reszeltek. Az újabb Fidesz 2/3 nem azt mutatja, hogy milyen jók voltak a kormányzásban, hanem azt, hogy mekkora hülyeségre vevő az istenadta nép. Én nem akarok ezzel a néppel egy országban élni. Fúj.

Balt 2013.06.26. 17:39:39

@felucca: Stimmt. Én sem akarok azzal, amelyik álságos xenofób kampányt folytat a saját fajtája ellen (lásd 2004).

Én örülök, mert végre az aktív, családos réteg a preferált.

Blogger Géza 2013.06.26. 19:32:24

@balage_81 reloaded:

A Tárki adatai szerint júniusban kismértékben nőtt a Fidesz–KDNP és az MSZP szavazói bázisa, ezzel együtt csökkent a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya.

A pártot választók között a Fidesz–KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A Jobbik 13, az Együtt-PM 7, az LMP 5, a DK 2 százalékon áll.

index.hu/belfold/2013/06/26/tarki_fidesz_kdnp_26_mszp_13/

Szóval egyáltalán nem fantázia az, hogy az LMP a parlamentbe kerül, és hogy a bizonytalanok számának a csökkenése leginkább a Fidesz táborát növeli.

Pop40 2013.06.26. 23:49:29

@Balt:

Na ja, ami azt illeti, Simicska elég aktív.
süti beállítások módosítása