Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Én és a diákok

2012.12.23. 09:00 | Írta: Ágoston Dániel

rioter_1.jpg

Lógok én egy vallomással! Vagy kettővel. Kaptam ugyanis egy levelet, hogy lám, midőn szemeink előtt jut győzelemre a diákforradalom, máris erőst kussolok.

S ha így állunk, akkor töredelmesen bevallom: engem is felráztak a diáktüntetések egyetemek felől süvítő förgetegei. A Duna felett dörgő követelések visszhangjait hallva magam is felnéztem Seneca éppen odavágó műveiből (jómagam is szoktam felnézni egyébként), szelíden odébb toltam Marcus Aurelius íróasztalomon mustráló mellszobrát és kitekintettem a derűs egykedvűség sztoikus ködfátylai alól!

S amint lukas cipőm kíváncsiságommal karöltve a Duna-menti tüntetések felé vitt, rózsaszirmok százait láttam úszni le a város zajló folyamán, mint holmi vészkorszakra tett olcsó művészi utalásokat. De hiába, no, ne is bántsuk a diákokat amiért többrendbeli szimbolikussággal belelökték Hoffmann Rózsát a jeges Dunába, elvégre az oktatás kétségbeejtő állapota miatt állnak ide s tova két hete a vártán.

Írtam is hát róluk (kétszer), menő is lett, hisz' lettem miattuk Fidesz-bérenc, LMP-aktivista, noch dazu a falloszom méretére is napirendre került, így aztán biztosan tudom: továbbra is minden a legnagyobb rendben.

Be kell vallanom azt is,

hogy megszegtem a magamnak tett ígéretem, miszerint ha késztetést éreznék arra, hogy éppen aktuális témákkal foglalkozzak, gyorsan lenyomok egy-két fröccsöt, lapockán rúgom magam, majd olvasok némi Kosztolányi Dezsőt, hogy eszembe ne jusson még egyszer az ilyesfajta hülyeség.

Ám ha már referenciaértékű bejegyzéseim vagynak, s szemrehányó levelet is kaptam, akkor itt szeretnék elhatárolódni magamtól úgy a saját, mint a magam nevében! Nyilvánosan hamut szórok a fejemre s megszaggatom a ruhám, amiért felróttam a diákoknak, hogy tüntetők címén úgy viselkednek, mint Gyurcsány Ferenc az első bérmálkozásának pillanatában, s hogy úgymond Zagyva György Gyulának néztem ezt a Nagy Dávidot, ahelyett, hogy nyilvánvalóan egyetértettem volna vele, mikor fejhangon vinnyogva nevelte meg a lázadáskor lázadó Kossuth teret. És lám, még most sem, a győzelem kapujában sem mondom azt, hogy reha vagytok bilitálva! Nem is vitás, mea culpa. De emelje fel a kezét az, aki minden áldott reggel úgy ébred a világra, hogy szépet akar írni az egyetemistákról!

Mondták azt is, hogy nem értem én ezt az egészet, meg hogy nem is érdekel, egyébként is csak a balhét akarom.

S ha már így tettem,

ideje van törlesztenem: a fiataloknak igazuk van, mert a fiataloknak mindig igazuk van, még akkor is, ha pacifizmusuktól fűtve nem hajítják a folyóba Vadai Ágnest a letépdelt rózsaszirmok után. És belátom, nem kell a balhé sem, mert még a végén megsérül valaki — azt pedig már nem bírná el ez az ország, elvégre az egészségügy is romokban hever.

Leszögezem azonban azt is, hogy a diáktüntikre ráizguló, kormánybukásban reménykedő, viszont ezt önerejükből elérni képtelen, emiatt frusztrált, a jövőjüket már most tartaroszi kínokként megélő sápadt lelkűeknek azonban nincs igazuk és nem is lesz. Főleg, hogy amikor piócaként rátapadnak a diákokra, akkor éppen a drága ifjúság esélyeit nullázzák le. Mert az legalábbis visszás, amikor az ifjúság erőtől duzzadó hímvesszejével igyekeznek verni a csihánt, lévén a Mátrix-adta nép rögtön elriad azoktól a fiataloktól, akiknek mindig igazuk van. Márpedig a fiataloknak mindig igazuk van.

Mindezeken túlmenően

azt is szeretném jelezni, hogy szerény, ámde annál hiúbb véleményem bizonyos abban, hogy a politikán túl is van élet — még ily vészterhes időkben is, mikor a rettegett magyar diktatúra szégyenteljes férge rágja éppen a Nobel-békedíjas Európa szívét. Szerénységem momentán házi üzemmódban, a mindennapi tevés-vevésben piheni ki az évnyi fáradalmakat, s olyan bajaim vannak, hogy még mindig a nem vettem kezemhez a Véres naplementét, továbbra is elszívatlan az ajándékba kapott ecuadori szivarom, s híján vagyok a feredősónak is. Meg persze egy valamire való állás sem ártana, kinéztem ugyanis egy kis garzon-ékszerdobozt a Bajcsy és a Hajós sarkán! (Az állásajánlatokat ugyancsak levélben várom, tisztelettel.)

S most, hogy mindezt tisztába tettem, visszatérek Senecához meg az ajándékba kapott szivaromhoz és hátradőlök. Áldozok a filozófia oltárán, főzőcskézek, süteményt sütök, filmeket és hóhullást nézek. Mert bármily hihetetlen, létezik olyan, hogy ül az ember és csak néz ki a fejéből. Nincs megnyilatkozási kényszere, sőt, szeretné végre újfent előkapni irodalmi stílusát a belpesti jópofáskodások helyett (lásd fentebb), és csak arról írni, ami valóban fontos, úgy, ahogy kell. Ilyen egyszerű.

Egyébként is, mire ezt olvassák, a világnak már úgyis vége van.

46 komment · 2 trackback

Címkék: közélet felsőoktatás tüntetés diákok oktatas hoffman rozsa

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr454975941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Rózsa és a tandíj 2012.12.23. 18:09:34

"A minap kezdődött - jelentőségében csak a '68-as diáklázadásokhoz, esetleg az '56-os forradalomhoz fogható - megmozdulások alaposan áthúzták a számításaimat! És nem csupán annyiban, hogy a dugó miatt órákkal később értem haza a megszokottnál, hanem ...

Trackback: Virágnyelven küldte Orbán a picsába a diákokat 2012.12.23. 17:57:47

Viktorunk bejelentette: a kormány nem tárgyal érdemben a felsőoktatás reformjáról a tiltakozó hallgatókkal. Nem ezekkel a szavakkal jelentette be, hanem úgy, hogy az oktatás átszervezését nevezte az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének a közr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2012.12.23. 16:44:49

Le kéne már cserélni ezeket a rettentő világos hátterű blogokat, valami sötétebbre raja világos betűkkel mert kiég az ember agya a szemén keresztül mire végigolvassa

GHSTMS 2012.12.23. 17:07:41

Barmirol is szol ez a cikk, nekem nem jott at

Tóth-Takó 2012.12.23. 17:24:56

Hahó!

Bocs, hogy közbevetem, de nem tantaroszi,
hanem tantaluszi kínok azok ( www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=t&qsearch=&qdetail=11110 )...

G.

dr kíváncsivagyok 2012.12.23. 17:42:30

Jó kis írás lenne ,...de miről szól ???

Jolka40 2012.12.23. 18:16:35

Azt írta, hogy fiacskáim, mi a túrónak ugráltok? 2/3-unk van, vagy nem? Vágjátok? Nevetségesek vagytok, gyerekek.

zdanee 2012.12.23. 18:22:02

Basszus, ez nem is blog poszt, ez költészet. Mindjárt elhányom magam a stílusodtól...

InteriorLulu 2012.12.23. 18:25:02

A poszt sajnos erőltetett, mesterkélt és eléggé fárasztó. Cserébe nem szól semmiről.
De persze írjál csak, írni jó, pláne ha még elégedett is vagy a végeredménnyel! :-)

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.23. 18:26:59

Rózsát a Dunába, Demszkyt meg utána.

mokkaczuka 2012.12.23. 18:38:46

Örüljön az a szálkás fapicsa, hogy tényleg bele nem dobták a vízbe.

Orszag 2012.12.23. 19:15:02

Lehet, hogy a t. blogíró összetévesztette az Alternatívát a a Modorossal.

NEXUS6 2012.12.23. 19:53:01

@dr kíváncsivagyok: Szerintem is ez lenne a lényeg:
"Leszögezem azonban azt is, hogy a diáktüntikre ráizguló, kormánybukásban reménykedő, viszont ezt önerejükből elérni képtelen, emiatt frusztrált, a jövőjüket már most tartaroszi kínokként megélő sápadt lelkűeknek azonban nincs igazuk és nem is lesz."
Sic

NEXUS6 2012.12.23. 19:59:12

Én csak ezt üzenném a blog írójának:
"Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is."
Marcus Aurelius
;)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 20:00:24

@Túrós:

Nem tudhatom milyen képernyőd van, de nem szokatlan, hogy csökenteni lehet rajtuk a „brightness”-t.

Különben nehéz kérdés, mert én meg a fekete hátterűeket van, hogy nem tudom olvasni. Részben kalibrálás kérdése.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 20:03:16

@dr kíváncsivagyok:

Arról, hogy van, hogy az ember így érzi magát. Egy-két gondolat, és elnyúlás.

Nekem tetszik, mint emberi érzés-átadás. Jó volt olvasni.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.23. 21:09:47

Jó cikk a kurucon a HÖOK vezetőiről.

A "legprofibb" 12 éve jár egyetemre, de a legbénább tanulmányait is már 8 éve fizetjük, mi adófizetők.

Szóval elmennek ezek a picsába. 4.5 feletti átlag esetén tandíj mentessség, félévente újra kiértékelve.

Sárga Király 2012.12.23. 21:22:04

@Anti Anyag: Az ingyen egyetem max öt évig jár, utána fizetnek érte - azt meg nehogy már számon kérd rajtuk. Giró-Szász kósza 14 évig üldögélt a padban, Orbán pedig 7 évig - ebből ötöt állami finanszírozással. Egyébként, ha a te lapjaidat terítenék így ki, mélyen fel lennél háborodva. Jogosan, mivel ezek személyes adatok, közzétételük törvényt sért.

HomicideWatch (törölt) 2012.12.23. 21:24:20

" kormánybukásban reménykedő, viszont ezt önerejükből elérni képtelen"

Már én is unom, hogy csak sírnak a blog.hu-n hónapok óta, de töketlenek, hogy tegyenek is valamit. Ráakaszkodnak a diákokra, megsemmisítve ezzel függetlenségüket. Tényleg ilyen kevesen vagytok?

breezer 2012.12.23. 21:26:53

hát ez egy semmiről sem szóló fos...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 21:42:58

@breezer:

Ez egy semmiről szóló kiváló, őszinte írás. Szerintem jó. Semmi csoda, de visszaad egy hangulatot, őszinte. Teljesen nyílt arról, hogy mi micsoda, miért kellene mást keresni rajta? A legjobb része „ (lásd fentebb)”.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.23. 21:44:25

@Sárga Király: Szóval 5 évig én tartom el.

Meg a nagy lófaszt, az ilyen fizesse azt is.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 21:57:32

@dr kíváncsivagyok:

Semmiről. Megmondta. Nagyon jól illik a bog műfajba. Tévedés mindig vezércikk jellegű Végső Igazságokat várni. És remekül illik a karácsony előtti hangulatba.

Szóvá lehet tenni, ha olyat mond amivel valaki nem ért egyet, de, hogy a kisujját nyújtja a karja helyett, azt nem.

von Putri 2012.12.23. 21:58:28

Vadai Ágnes nem tévesztendő ösze a vadas marhával. Utóbbit kár lenne a folyóba dobni

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 22:04:15

@Anti Anyag:

Bocs, nagyon gusztustalan vagy. Diákok ezrei tüntetnek. Rossz lelkületű fenekedő ember benyomását kelted.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 22:06:12

@HomicideWatch:

Egyetértek. Hogy ezt tegyék, egyben a kormány érdeke is. Nem zárom ki egy adag egyeztetés lehetőségét köztük.

Kalmár 2012.12.23. 22:07:59

@Sárga Király: Te tényleg egy árva hangotsem értettél a törvénytervezetből?
Neked pénzért sem fogják ezt megtanítani. Sehol.

Aki állami munkát vállal(mint az említett urak is) azoknak az állam azonnal kiváltja a hitelt. Tehát ezentúl is ingyen tanul minden hasonló diák.
Igyekezz olyan ellen tüntetni, amivel nem égeted meg magad.

Csak aki külföldre viszi az itt szerzett tudást, annak ketyeg a számla.
Na még szép!!

Én fizetem a kedvezményes bérletét, a rengeteg egyéb diák kedvezményt, a tankönyvtámogatást, a világítást a teremben, a tanárai bérét, a fűtést a segge alá, a nagyapja nyugdíját, ha beteg a gyógyszertámogatását és a kezelését, stbstb-

Ő meg köszöni szépen, de amikor cserébe letehetne valamit az asztalra, akkor hirtelen le van szarva az én nyugdíjam.
Megy külföldre a sok olcsón kapott tudással.

Lószart!!
Elég ebből!

panic_button 2012.12.23. 22:11:39

nem tudjátok, lehet-e még ingyen szarni az árkádban?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 22:15:11

@Kalmár:

Rohadt Eu. Rohadt Amerika. Rohadt NATO. Rohadt zsidók. Rohadt külföldiek. Rohadt külföldi magyarok. Rohadt nyugdíjasok. Rohadt vidékiek. Rohadt Pestiek. Rohadt diákok. Rohadt férfiak. Rohadt nők.
Ez a kiút?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.23. 22:30:11

@panic_button:

Ingyen szarni sehol sem lehet. Ürülék kibocsátási/légszennyezési adó fizetendő köbcentiméterenként. (Külföldi minták után. Szigorúan!)

szintetikus 2012.12.23. 23:48:50

"Ki nem sz.rja le" - JamBalaya :)

Foxtrotty 2012.12.23. 23:50:06

A fénykép hol készült? Annyit látok hogy nem Magyarországon

freddiffi 2012.12.24. 00:09:41

@panic_button: Ingyen lehet szarni most is, és eddig is ingyen volt.

@Anti Anyag: Annyira szánalmas, hogy lerí rólad, hogy még életedben nem jártál egyetem közelében se, de azért osztod az észt olyanról, amiről fogalmad sincs. Ülj le, egyes.

Armand-Jean du Plessis 2012.12.24. 00:31:49

A te adódból? Pont úgy, ahogyan te is részesülsz az anyja, apja, testvére, nagyszülei adójából.

regress 2012.12.24. 00:33:16

@Kalmár: állami munkát vállal?mondj már egy pár lehetőséget,tokajba ,vagy felcsúton kapálhatnak?egymilllió munkanélküli országa,ahogy viktorod ígérte.

Kalmár 2012.12.24. 00:36:31

@ByA: Rohadtul zagyva vagy.
A kiút az, hogy itthon tartjuk a tudást és kifizettetjük a tanítást.
A svájci klinikák fizessék ki azt a sok szakembert akit elhappolnak.

Neked valami üldözéses betegséged van?
Ki a fene beszélt itt cigány zsidókról nyugdíjas bárkiről?

Kalmár 2012.12.24. 00:38:12

@regress: Tanár, rendőr, katona, köztisztviselő, polgármester, orvos, nővér, stbstb

Ha nem kap állást, akkor NEM KELL elkezdeni fizetni!

Lassan írom, hogy megértsd.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2012.12.24. 02:52:21

Tisztelt Író!
Mi, diákok/hallgatók (én egyetemista hallgató vagyok, de első éves, így még közel a közép iskola) nem a kormány, hanem az intézkedései ellen, és annak is a közlési ideje miatt tüntettünk. És igen, mára elértek oda, hogy ELLENÜK menjünk ki, mert naponta változó törvényekkel, hazugságokkal, átverésekkel próbálkoznak!
Továbbá, nem és nem, mi nem akarunk itthonról elmenni! Mi csak egy élhető országot akarunk, ahol kaphatunk munkát! Nem pedig 47ezer forintból élni...
Hozzáteszem, hogy én jobboldali gondolkodásmódú, konzervatív életszemléletű fiatal vagyok. Mielőtt még bárki libsizne.

Patt Garrett 2012.12.24. 09:20:05

Jó a fotó! Oszt' annyi :/

átlátó 2012.12.24. 09:36:00

Ebben a rohanásban egy pillanatra meg kéne állni... és elgondolkodni Olga mozgásán, amikor kimegy. Hogy behozza a kávémat.
www.youtube.com/watch?v=iiwhHH4r6oI

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.24. 09:52:54

@Kalmár:

A szellemre utaltam amit képviselsz. Ha nem érted, hagyjuk. Ha érted, ne csinálj úgy, mintha nem értenéd.

zooDoo 2012.12.24. 10:27:06

A fiatalok tüntetnek azért, hogy az oktatás ingyenessége megmaradjon.Gyerekek akarnak pénzügyekben dönteni, javarészt 0 ledolgozott évvel. Csak nekünk, dolgozóknak nem kell több ügyvéd, emigráns, szociológus, meg csak azért csinálom legyen egy diplomám alakokból. A sok politikafób pártbuzi meg tehet egy szívességet.
süti beállítások módosítása