Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Hatalmas kormányzati siker - Az Emmiben komolyabb hiba nélkül írtak le egy összetett mondatot!

2012.12.19. 10:12 | Írta: Herizonford

ij1_ia_98_r.jpg

Krasznahorkai Gyuláné, a becses szófüzér megálmodója és papírra vetője a sportért felelős államtitkárság egyik főosztályának titkárnőjeként dolgozik. Még riporterünk helyszínre érkezésekor is zavarba jött, amikor korszakalkotó tettéről faggattuk.

„A rendes délutáni teendőimet végeztem" mesélte kipirulva a titkársági ügyintéző „vekkereket rágtam, és Kaffka-kötetek lapjait kentem be spenóttal, amikor hirtelen eszembe jutott egy dolog. Gyorsan meg is nyitottam a levelezőrendszert, háromszor ráköptem a monitorra, fejjel betörtem, az egyik szilánkot a mutatóujjamba döftem, aztán a véremmel már írtam is a falra, hogy <<Tisztelt Közigazgatási Államtitkár Asszony! Kormánytisztviselői státuszomról ezúton lemondok, mert nem szeretnék tovább itt dolgozni sajnos. Tisztelettel: Krasznahorkai Gyuláné>> Aztán nézem-nézem a szavakat, és látom ám, hogy nemigen van benne hiba! Egyikbe sem! Annyira izgatott lettem, majdnem elfelejtetem lefényképezni! Azt aztán hogy küldtem volna el akkor?" emlékezett nevetve Krasznahorkainé. A titkárnő mesterművét először közvetlen felettesének mutatta meg. „Azóta nem láttam ilyen szép mondatot, mióta eljöttem a Nézőpont Intézetből, ahol a facebook-os eventeket intéztem" meséli dr. Kistakács Péter főosztályvezető.

Lapunk információi szerint

azonban nem Krasznahorkainé esete az első az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) fényes sikereinek sorában. Folyosói pletykák szerint például a kulturális államtitkárság egyik ügyintézőjének nemrég sikerült összeadnia két számot, de sajnos meglepetésében szívrohamot kapott, így már nem publikálhatta munkáját. Arról is hallani történeteket, hogy az oktatási államtitkárság munkatársai egészen kulturáltan esznek. Erről kérdeztük Hoffmann Rózsa oktatásügyért felelős államtitkárt. „Tavaly nyert az államtitkárságunk egy uniós pályázaton 795 ezer eurót." ecsetelte Hoffmann „Ebből a pénzből tanfolyamokat szerveztünk, és – bár van még min javítanunk – ma már az államtitkárság minden dolgozója meg tudja különböztetni a kést a villától. Most, mint tudják, egy átfogó oktatáspolitikai koncepción dolgozunk." Az államtitkár gratulált Krasznahorkainé áttöréséhez is. Hoffmann szerint ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma igenis egy jól irányított, összeszedetten és hatékonyan működő kormányszerv. A folyosón épp ekkor elhaladó L. Simon László, a minisztérium kultúráért felelős államtitkára mindehhez hozzátette: innentől kezdve perelhetőek mindazok, akik megkérdőjelezik, hogy az EMMI kompetens az általa irányított területeken.

Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét is megkerestük azzal, hogy érez-e büszkeséget, de a lelkész-politikus csak annyit válaszolt: nagyon sajnálja, de mivel nincsen semmiféle tandíj, sajnos nem tudja értelmezni a kérdéseinket. Tekintetbe véve, hogy egy miniszter számára igen értékes adottság, hogy értelmezni tudja, amit hall, talán a kormány bevezeti a tandíjat, már csak a miniszterek agyi kapacitásának bővítése érdekében is. Amint ez megtörténik, természetesen újra megkérdezzük Balogot Krasznahorkainé eredményéről, hátha nagyobb sikerrel járunk.

Krasznahorkainé egyébként

már elküldte mondatát láttamozásra a főosztályát irányító helyettes államtitkárnak, aki alá is írta azt, és továbbküldte a sportért felelős államtitkárhoz. A Simicskó István irodájához vezető úton a kincset érő szintagmákat szállító referens eltévedt ugyan, de hamar megtalálták, mert véletlenül magára gyújtotta a kazánházat. Az államtitkár után az irat a közigazgatási államtitkár titkárságvezetőjéhez, majd kabinetfőnökéhez kerül, az ő láttamozásuk után pedig a közigazgatási államtitkár elé. Szakértőink becslései alapján komoly esély van arra, hogy fél éven belül Balog Zolán asztalán legyen a dokumentum. A minisztérium személyügyi főosztálya a biztonság kedvéért megkezdte azt a procedúrát, melynek végén két új alkalmazottat vehetnek majd fel, akik feladata Krasznahorkainé mondatának őrzése és szállítása lesz. A nemzetgazdasági miniszternek a két új státusz nyitására vonatkozó engedélyét március végére várják, ekkor megkezdődhet majd a jelöltek interjúztatása. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk.

Szólj hozzá!

Címkék: herizonford

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr384972798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása