Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Impotencia és hiperventilláció

2011.04.28. 11:15 | Írta: kilgore_trout

Úgy vártam már ezt. Úgy vártam már, hogy Gyurcsány "Elkúrtuk/Böszme/Hazudtunk Éjjel-Nappal" Ferencnek (csak hogy emlékezzünk, kiről is beszélünk) alkalma legyen feltámadni halottaiból. Ráadásul pont húsvét környékén, amikor is Mesterházy Attisról az a legújabb hír, hogy a labdarúgó szakosztályt fogja vezetni az MSZP-ben. Mindez a kiválóan kormányzó Fidesz-KDNP szövetség érdeme.

Arra nem számíthattam persze, hogy olyan sajnálatos események fogják eredményezni ezt, mint a gyöngyöspatai egyenruhás bűnözés és cigánybűnözés összecsapása, a gigászok harca, a populista szélsőjobb és a hazudozó cigányok küzdelme. Ahogy Kopiás Attila Steve aktivista/tumbász írja, a cigányok félnek. Ahogy Balogh Ákos Mandiner-főszerkesztő írja, a védtelen idősek is félnek. Na hát igen. Elég feltűnően tüneti kezelésnek tűnik az egyenruhás bűnözők megbaszása.

Mert hiába az egyenruhás paprikajancsik körül van a botrány, a valódi kérdés, amivel egyik oldal sem foglalkozik, az az, hogy miért is van szükség rájuk ezekben a falvakban. Ezt a kérdést senki sem teszi fel. Persze megint az MSZP és a volt SZDSZ űzi ezt a legidegesítőbben, kiállnak roma polgártársaikért a gonosz nácik ellenében, akik bizonyára hobbiból mennek a faszukat összeméregetni. Kezdődik a balos bullshit-túlpörgés, ami megint csak a fasisztákra és az ezzel cinkosan összekacsintó Fideszre tud koncentrálni, elfedve a dolgok valódi okát.

Dehát mit csinál az erő kormánya,

a kétharmad? A két pofont osztó Szikla, Orbán Viktor, a két hét alatt rendet tevő Pintér Sándor acélminiszter? Hát mit csinálnának? Viktor zokniban dekázgat a parlamentnél, Sándorunk pedig egyszeri megjelenésével elintézettnek vélte a dolgot. A helyzet érdekes kérdéseket vet fel. Hogy lehet, hogy a legkisebb dologra is gépágyúval felelő kormány idáig hagyja fajulni az eseményeket?

Két dolgot feltételezhetünk: impotenciát és összeesküvést. Az eddig mutatott viselkedés (a romák nyaralni mentek, valamint az egyenruhásbűnözés szó bevezetése) a probléma eltussolására és a felszínes megjelenési formájának letörésére irányul. Természetesen az nem járja, hogy Fideszországban mindenféle egyenruhás elemek tegyenek rendet, ezeket börtönbe kell csukni, mert mégis. Olyan nincs, hogy itt valamire nem Viktor ad parancsot, gyökerek. Stimmt? Az összeesküvés alatt a következő magyarázat értendő (vigyázat, kitör belőlem a Gréczybe oltott Dániel Péter): a fentiek értelmében a Fidesz hagyja, hogy az események odáig fajuljanak, hogy szükségállapotot vezethessenek be a következő harminc évre. Ha-ha. Na ugorjunk.

Lényeg a lényeg, hogy a természetesen eszméletlenül fontos alkotmányozás és a különböző, nem teljesen kormányhű csoportok megbaszása közepette, mikor Matolcsy mindkét szeme azon küzd, hogy kövesse a gazdasági gebaszok alakulását, egyszerűen nincs idő arra, hogy a valódi problémával foglalkozzanak, csak arra, hogy az egyenruhás bűnözésnek osztogassák a pofonokat.

A valóban kétségbeejtő helyzetben

nem áll ki Orbán Viktor, vagy akár a Schmitt Pálnak is nevezett zoknibáb arról beszélni, hogy mi is van. Nem, a másik zoknibáb, a Szijjártó nevű nyilatkozik. Megoldják annyival, hogy a probléma utolsó láncszemét, az önjelölt polgárőröket baszogatják (mellesleg teljesen jogszerűen), pedig a probléma nem akkor kezdődött, mikor az első Gárda-Jobbik-Véderő-stb. tengelyen mozgó csapat megjelent kiijeszteni a szart is a cigányokból, hanem sokkal-sokkal régebben, egy olyan messzi-messzi galaxisban, aminek ismeretét mindegyik oldal permanensen letagadja.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fidesz orbán viktor pintér sándor cigányügy

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr232861551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Judit - NE TOTOJÁZZ, PAJTÁS! 2011.04.29. 08:37:58

Ismerősök és ismeretlenek kommentjeit olvasom egy gyöngyöspatai hír kapcsán a Facebookon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyre ordenárébb színvonal néhány forduló után elér oda, ahol jóérzésű ember nem olvas tovább, mert minek.Az egyik elvadult ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása