Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Victor vs. Viktor

2012.08.02. 16:58 | Írta: Foray Nándor

29406_C_600x500.jpg

Aki azt állítja, hogy Orbán Viktor nem bölcsen cselekedte, hogy a romániai magyarságot burkoltan a Traian Băsescu melletti kiállásra buzdította, az sajnálatosan együgyű.

Először is le kell szögezni, a más ország politikájába való beleszólás nem bűncselekmény, nem is kultúraidegen, külföldi mérvadók az utóbbi években számos alkalommal elkövették Magyarországgal szemben, a magyarországi ellenzék tapsviharát kiváltva. Az intervenció akkor még tetszett a magyar szocialistáknak. Az MSZP felszólító üzemmódja vajon miért most aktiválódott? Felszólíthatta volna a nyugati kritikusokat is, akik Magyarország belügyeibe ártották bele magukat. Újabban Romániáéiba ártják, akárcsak a gátlástalan Orbán Viktor, szóval őket is tessék etikettre utasítani.

Orbán Viktor állásfoglalása egyik fordításban tényleg az jelenti, hogy a magyar miniszterelnök a román kormány ellen lázította a román magyarokat. Van azonban más értelme is.

Az a helyzet ugyanis,

hogy Viktorunk erkölcsi győztessé vált ezáltal. Szembehelyezkedett egy nem éppen korrekt, eléggé gonosz rezsimmel, egyrészt. Egy olyan rezsimmel, amely majdnem annyi kritikát kapott Európától, mint amennyit az ő kormánya. Ezzel bizony végre a jó lóra tett. Taktikus a lépés, Orbán fölmutathatja példaként, hogy márpedig ő megveti a demokráciarombolást – fellépett a román demokrácia védelmében is. Másrészt kivívta magának, a magyarságnak egy román politikus rokonszenvét. Traian Băsescu a magyaroknak külön hálálkodott, hogy túlélőművészt csináltak belőle. Ezt nem fogja elfelejteni.

Igazán kár, hogy messze már népszerűsége csúcsától, következő megmérettetése feltehetően az utolsó lesz. Pusztán ezt figyelembe véve hasztalannak tűnhet a hűség. Ám a hűség sose hasztalan, hovatovább a mérleg ezzel a csekély eredménnyel is pozitív.

Merthogy mi történik,

ha a referendum szépen lecsordogál, és Traian Băsescut veszi a kalapját? Azt Victor Ponta kormányfő nem úgy értékelte volna, hogy a magyaroknak köszönhető aljas kis ármányának, szó szerinti államcsínyének sikere. Nem a magyarság számlájára írta volna diadalát. A magyarok eszébe se jutottak volna, ugyanúgy utálná őket, ahogyan eddig. Emlékezzünk, mennyire a bögyében voltak eleve. Traian Băsescu személyében legalább egy lejárt szavatosságú, de kevésbé hungarofób jobboldali román elnököt nyertünk. Victor Ponta felülkerekedésével semmire nem mentünk volna.

Viktor jól döntött, hogy hátba szúrta a hasonló módszerrel operáló Victort. Megsebzett egy közveszélyes sárkányt, teremtett egy magyarbarát románt – ez a legtöbb, amit tehetett.

4 komment

Címkék: orbán viktor Románia Victor Ponta Traian Băsescu

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr434692144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Csaba Tibor 2012.08.02. 17:09:54

azért túl messzire ne menjünk. te egyáltalán nem érzed kínosnak, hogy a mi Victor Ponta light-unk (ha valóban lájt) oktat ki bárkit is demokratikus értékekből? szép hogy aggódik az erdélyi magyarságért, de pont ő hiteltelen ebben a szerepben. nagyon.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2012.08.02. 18:39:40

@mesÜge: Azt írom, hogy így nem vághatják a fejéhez, hogy lepaktált az ördöggel, sőt van egy ellenpéldája: lám, emberek, européerek, én annyira hathatósan álltam ki a rémrezsim ellen, mint ti soha. Jöhet ezzel.

Azzal meg nem találkoztam, hogy demokratikus értékekből oktatta druszáját. Csak kiállt az elnök mellett, vagy lemaradtam valamiről?

Moulder 2012.08.09. 06:14:08

"Szembehelyezkedett egy nem éppen korrekt, eléggé gonosz rezsimmel"
Mármint a Viktor, akinek szintén van egy nem éppen korrekt rezsimje.

Sátán meg a Jocó 2012.08.13. 12:03:17

@Moulder: azért a nagy-nagy rezsim közepette csak sikerült ideduzzognod.
süti beállítások módosítása