Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Négy részlet a legutóbbi Demokratából

2015.04.06. 00:09 | Írta: Lakner Dávid

Négy részlet a legutóbbi Demokratából

 

 

"Ha például bombák hullanak a fejedre, éhezel, el akarnak pusztítanibörtönbe zárnak, megerőszakolnak és leverik a vesédet, na, az nem bagatell. Az sem bagatell, ha a hazádat idegen csapatok szállják meg, ha egyéni és közösségi jogaidat lábbal tiporják." (kiemelések tőlem - L. D.)

(Szentesi Zöldi László - Indextelenül)

"Szingapúr titka egyszerű, ezért nem is igen szeretnek politikailag korrekt körökben beszélni róla. Li Kuan Jú miniszterelnök, aki megválasztásától visszavonulásáig töretlenül vezette Népi Akciópártja élén az országot, alapjában véve öt dolgot hirdetett meg és hajtatott végre rendíthetetlen szigorral: rend, tisztaság, becsület, munka, szorgalom. A szó minden értelmében. A médiát korlátok közé szorította. Tiltott és üldözött minden devianciát a homoszexualitástól a rágógumizáson át a kábítószerekig. (...) Szingapúrban a törvénysértést botozással, súlyosabb esetben halállal büntetik. És mégsem tüntetnek Soros-pénzen tartott civil szervezetek Szingapúr utcáin, pedig itt aztán volna miért. Legfőképpen azért nem, mert előbb jól megbotoznák őket, utána meg úgy kirúgnák az országból, hogy a lábuk sem érné a földet. (...) Hogy jön mindez ide? Hát csak úgy, hogy ide jön. Pontosabban szólva: vagy ide jön ez a modell, vagy Európa megszűnik létezni. Azért lesz majd Li Kuan Jú bulvár az unió fővárosában, mert ha nem lesz, akkor bulvár sem lesz." (kiemelések szintén tőlem - L. D.)

(Bencsik András - Szelfi a Li Kuan Jú bulváron)

"»Megírta az Index.« Így lesznek sorskérdések olyan bagatell ügyekből, mint az autópályadíj vagy a vasárnapi zárva tartás. Igen, bagatell… (...) Neked, az elpuhult, Indexen táplált konzumrabszolgának a vasárnapi nyitva tartás élet-halál kérdése. Magadtól persze nem így gondolnád, de ügyesen megszelídített magának Mefisztó. Elvette az akaratodat, elvette a józan eszedet. »Megírta az Index…« (...) Az online újságírás »klasszikusai« látszólag mindenre tudják a receptet, de a való életet nem ismerik, mióta laptopjuk van, kiiratkoztak a mindennapokból. Lövésük nincs, hogyan kellene megírni egy riportot, az országban idegenül csetlenek-botlanak, ha a körülmények arra kényszerítik őket, hogy felemeljék értelmiségi valagukat a karosszékből, és hús-vér emberekkel érintkezzenek."

(Szentesi Zöldi László - Indextelenül)

"Elutasítóbb lett a közvélemény a vasárnapi zárva tartást illetően, mint novemberi felmérésünk idején. Akkor a lakosság alig egynegyede ragaszkodott csak a hiper- és szupermarketek nyitva tartáshoz (sic!), ugyanakkor 18 százalék határozottan ellenezte. Az új rend bevezetése óta a bezárás elutasítóinak aránya 33 százalékra emelkedett, az elutasítóké (itt a támogatókra gondolhattak - L. D.) viszont 11 százalékra csökkent. Velük szemben már csak csekély többségben van a nagy plázák vasárnapi zárva tartását támogatók, és legföljebb csak csak a kisebb üzletek nyitva tartását helyeslők aránya, ami ezúttal 35 százalék." (A diagram szerint közülük csupán 11 százalék mondta, hogy "ne legyen nyitva egy áruház sem", 8, hogy az élelmiszerboltok legyenek, 16 pedig, hogy a 400 négyzetméter alattiak legyenek. - L. D.)

(Kié legyen a vasárnap? - Közvélemény, 5. oldal)

1 komment

Címkék: Szingapúr Bencsik András Demokrata Szentesi Zöldi László vasárnapi zárva tartás

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr727342660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.04.06. 03:45:50

európa már megszűnt létezni. felesleges európában gondolkozni, kizárólag a saját országunkra kell koncentrálni.
süti beállítások módosítása