Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Ezen már nincs értelme viccelni

2015.01.26. 00:04 | Írta: pinter.bence

107488_10402483_1568848526661752_9162083592179480901_n.jpg

Történt, hogy néhány kedves öregúr és hölgy bejelentette, hogy akkor ők most aztán csinálnak valamit a hazáért. Össze is gyűltek ezért vasárnap néhányan, mondtak egy-két dolgot. Kimentek a lapok tudósítói, tudósítottak róla. Az MTI-ben is megjelent egy összefoglaló. Aztán megjelent az Indexen ez.

Nem az a baj, hogy a cikket előre meg tudtam volna írni magam is, mert az eseményen megjelenők személyéből, a baloldal mai állapotából stb. konkrétan ki lehet matekozni még a gunyoros megjegyzéseket is. Az se baj, hogy a magyar sajtótól megszokottan a kolléga odament valahova, aztán a prekoncepciói alapján bepötyögte, hogy GÁZ meg CIKI volt ez az egész, hát mondom, mind sejtettük, hogy az lesz, tényleg. Az már picit baj, hogy a vicceskedés nem éri el a 444-es srácok meg Szily László magasságait, ha ezt csinálod, akkor csináld már jól. De van erre egy magyarázat.

Mert az is lehet, hogy még a Szily László sem tudott volna jó anyagot kihozni ebből, pedig neki pont ilyen publi és hír közötti vicces dolgokat kell írnia, nem pedig híreket, mint az egyébként az Index munkatársának dolga lenne. Meg is mondom miért nem lehetett volna ez sose vicces. Mert ezeken az embereken nem lehet nevetni. Nem vicces az, hogy Iványi Gábor, Ferge Zsuzsa, Horváth András és Lovas Zoltán, meg mindenki más, aki abban a szobában volt, sőt, vegyük még ide a Galamus harcias és fáradhatatlan csapatát meg a Hócipőt is – szóval hogy ők, az öregek, a letűnt korok harcosai úgy érzik, hogy nekik kell megmenteniük az országot, mert nincs más.

Ez nem vicces, ezen akkor sem tudok röhögni, ha Német Tamás vicces lenne tényleg, és nem izzadtságszagú. Ez pontosan az ellenkezője: nagyon szomorú. Ezek az idős, megfáradt, gyakran szakmájukhoz esetleg nagyon értő, abban tényleg okos emberek úgy érzik, hogy nekik kell odaállniuk, nekik kell kerekasztalt, konferenciát, egyesületet, összefogást, pártot, bármit szervezniük, mert nincs más. Ők is érzik, hogy eljárt felettük az idő, valószínűleg azt is érzik, hogy senki nem kíváncsi rájuk. De nem jön a következő generáció. Lehet, hogy sokáig ők nem akarták átadni a stafétát, és lehet hogy éppen ezért, de most már nincs is kinek. Kiesett egy generáció, leszarják, elmentek, esetleg jobbikosok vagy fideszesek. A következő banda még fiatal, még nem tart ott. Nem állítom, hogy nincs meg a véleményem erről a körről. Megvan. De nevetni már nem tudok rajtuk.

Erre az újságíró odamegy, megnézi, na itt szájszagú mindenki, meg öreg meg büdös, meg hülye szenilis is, röhögjünk rajtuk egy jót. Orbán tényleg nyugodtan aludhat.

7 komment · 1 trackback

Címkék: DEKA

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr487109265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezen már nincs értelme viccelni 2015.01.26. 19:39:02

Nem vicces az, hogy ők, az öregek, a letűnt korok harcosai úgy érzik, hogy nekik kell megmenteniük az országot, mert nincs más.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinter.bence 2015.01.26. 00:12:12

Egyetlen dolgon lehet nevetni: Kovács László lekommunistázta Schiffer Andrást!

Ez tényleg vicces. De ennyi.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.01.26. 13:25:18

Hát igen, de ők maguk sem úgy indítottak, hogy "öregek is vagyunk, sok mindent el is kúrtunk, nem is nagyon hallgatnak ránk, de nem látunk mást aki szólna, ezért szerényen megfogalmaznánk néhány ajánlást, hátha valaki tud kezdeni velük valamit" - hanem úgy, hogy ők "az elit krémje" (már önmagában kiröhögést érdemel), és még a teljesen irreális március 15-ei határidőt is kitűzték az orbántakarodjra (második ok a kiröhögésre). Ráadásul röhögni jobb, mint bosszankodni vagy keseregni. Amúgy igazad van. Neked is. :)

szempontpuska 2015.01.26. 19:23:16

A DEKA alapítók kezében még csak nem is volt semmilyen staféta...
Az egész max. arra lett volna jó, hogy panyiszabolcsék kiszálljanak lefotózni Lovas Zoltán WC-jét.
szánalom!

floborm 2015.01.26. 19:38:24

Szerintem kurva jó írás volt, semmi erőlködés nem volt benne. Ezt az alapanyagot kár lett volna veszendőbe hagyni, evidens h kicsúszott Német tollából.

Mert mondhatod h "jaj szegény öregek és nem pontszerző hely", pedig dehogynem, ennyi öntelt elitista, önmagába a magyar szellemi és politikai gondolkodás központjának tartó fazont ritkán látni egy helyen. És szerinted, SZERINTED ez nem ordít az ilyen cikkekért?

Gunboat-Diplomat 2015.01.26. 21:40:25

De, vicces. De ami igazán padlón fetrengősen röhögős, az az, hogy akad ilyen mihalcsikzsófia-utánpótlás ifistában is, aki képes még ezt a leszerepelt vén bohócokból álló panoptikumot mentegetni, és kedvesöregurazni.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2015.01.27. 02:23:24

Szerintem is vicces volt Német cikke. Ezeken az embereken már csak röhögni lehet. Arra legalább jók.

Tyreo 2015.02.01. 03:34:30

A többség sajna nem értette meg a cikked, de totál igazad van. Nekünk kéne megvakarni egy kicsit a tökeinket.
süti beállítások módosítása