Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

A magyar gerontokrácia aranykora

2013.06.25. 14:30 | Írta: pinter.bence

4428386_3de05142fe6e61a990c6e3f8aa752894_x.jpgMiután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek?

Az újság alapján ugyanis nem rossz a humoruk, hanem egyenesen fogalmuk sincs, hogy mi az. Pedig el tudom képzelni, ahogy a lap szerzői tréninget tartanak megyei szocialista vezetőknek „Hogyan legyünk humorosak?”-címmel. Ha annyi forint lenne az államkasszában, ahány cseppnyi izzadság csak az „esemes” c. rovat megírásának köszönhetően a világra préselődött, akkor valószínűleg kifizethetnénk az USA kínai hiteleit.

Mindegy is: nem arról akarok értekezni, hogy a Hócipő egy kalap szar, mert ezt évek óta tudja mindenki. Ahogy azt is mindenki megírta már a szárszói bandáról, hogy kiöregedett, tehetségtelen, magukat fontosnak tekintő emberek teljesen marginális találkozója volt. Az egész csak azért nem süllyedt el teljesen Gyurcsány mellé a politikai trash mocsarába, mert a baloldal két vezércsilaga, Mesterházy Attila és a korszakváltó Bajnai Gordon jelenlétükkel legitimálták a rendezvényt (remélem a PM-esek is ott voltak és jól érezték magukat Puch Lászlóval). Arról is mindenki megírta a magáét, hogy Farkasházy Teddy a jobboldali orgánumok kitiltása mellé még fricskaként kidobta az index újságíróit is a kertjéből. A jelenet igazi jelentőségét azonban talán kevesen látták meg.

Itt van

a mai napig mainstream magyar baloldal: ez a főleg vén árokásókból és bozótharcosokból álló banda, akik a mai napig meghatározzák az ÉS-t a Mancsot, az ATV-t, a Népszavát, a Klubrádiót, etc. Ennek egyik prominens tagja, akit a Heti Hetesbe is csak boxzsáknak hívtak, kihajítja a mainstream balliberálisok számára örökké értelmezhetetlen, inkább liberális, de pártseggektől többnyire független online média két fiatal képviselőjét. Itt kérem a kiépült, s ereje teljében lévő magyar gerontokrácia mutatkozott meg.

A szárszóiak ugyanis nyilván relevánsak egy közönségnek, ők ugyanazok az idősebbek, akik megveszik a Hócipőt meg a 168 órát, előbbin tudnak nevetni, utóbbin szörnyülködni. A szintén öregecskedő Fidesz választói tábora ugyan összetettebb, de az elmúlt három évben véleményem szerint leginkább fiatal szavazóikat veszítették el. Ők azonban még legalább az aktívak egy széles táborát meg tudják szólítani. Úgy tűnik, van az országban egy csomó fiatal, akikkel egyik nagy párt sem tud mit kezdeni: a szocik már nagyon rég, a fideszesek pedig pár éve nem értenek hozzájuk egyáltalán. Felnőtt egy új generáció, aki még nem követelte és járta ki magának a súlyának megfelelő helyet a közéletben. Egy jó részük a bal- s jobboldal két árkába szorult véglények nyomasztó súlya miatt nem is foglalkozik egyáltalán a politikával; egy másik részük elfogadta és magáévá tette a Jobbik nemzeti, romantikus s sok esetben teljesen vállalhatatlan hozzáállását; megint egy másik, már kisebb szeletük tavaly s idén az egyetemi tüntetések kapcsán talált rá a hangjára.

Ezek a fiatalok

egyelőre nem szólnak, mert úgy gondolják, hogy nem szabad nekik, vagy hogy nekik ez nem dolguk. Szárszó egy borostyánkőbe zárt légy, amely nem nyitott a fiatalokra, nem nyitott az internetre, s így nem nyitott a fiatalok elsődleges információs közegeire: a Facebookra, a Tumblrre és az online médiára, élen az index-hvg-origo-444-cink-etc. tengelyekkel. Nem érti, kidobja. De ne hurcoljuk már meg Teddyt. Csak egy szerencsétlen, humorérzéket teljesen nélkülöző öregember nem érti a fiatalokat. A fiatalok pedig szépen lassan nem fogják elfogadni, hogy be kell állni vagy az egyik, vagy a másik árokba: mintha egy elfeledett Csendes-óceáni sziget egyik felén még mindig lövöldöznének egymásra amerikaiak és japánok, miközben a sziget másik felén világvárost építenének a japán-amerikai házasságokból származó fiatalok.

Az biztos, hogy ezekre az arcokra akkor sem szavaznék, ha Orbán Viktor személyesen lőné ki a szemem holnap délután. Jó duma, hogy le kell váltani Orbánt, csakhogy ennek a szövegnek az oldalvizén ezek a leszerepelt, szaros gatyájú figurák visszaevickélnek a hatalomba. Nesze neked korszakváltás. S rögtön leszögezném: nem a jobboldali vakdüh mondatja velem ezeket az indulatos szavakat. Jó érzésű ember sem a Fideszre, sem erre a bandára nem szavaz. Aztán ízlése szerint válogathat a maradékból, akinek feltett szándéka a kezével, és nem a lábával szavazni.

Epilógus

Azt meg persze hozzá se kell tennem, hogy a '43-as szárszóiak forognak a sírjukban ennyi inkompetens barom láttán. Még a kommunisták is.

(Fotó: Index)

184 komment · 2 trackback

Címkék: Balatonszárszó Farkasházy Tivadar Szárszó

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr575377437

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:41:28

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.25. 15:28:11

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZDSZPistike 2013.06.26. 09:18:27

Nem tudom mi volt ennek a Szárszó 'balhénak' a lényege, talán egy nyilvános comingout-tolás, hogy lám, mi vagyunk a libe'álisch baloldal ?

Mintha eddig nem tudta volna mindenki?

2llkedő 2013.06.26. 09:20:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Szerintem a 2 legrosszabb magyar humorista Sas József és Nagy Bandó. "

Fábryt hová sorolod?

Null Problemo 2013.06.26. 09:20:35

Odapofatlankodni, ingyen bezabalni, budit fotozni es kopkodni. Ez a Ti formatok.

Es meg viccesnek hiszitek magatokat. Meg ujsagironak.
Meg hogy remenyseg. Szegeny Magyarorszag...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.26. 09:27:42

@félázsiai 2llkedő:

Kb. Farkasházy szintje. Volt pár jó pillanata, de alapvetően nem kiemelkedő.

pinter.bence 2013.06.26. 09:30:32

@rockjano: Milyen szerencse, hogy már nem csak ez a két banda van Magyarországon.

belgabela 2013.06.26. 09:47:35

Viccesek nem nagyon, viszont egymást mindig helyzetbe hozták, ha volt rá módjuk. Remélem mostmár nem lesz nekik.

protkova 2013.06.26. 09:47:54

Az írás szerzőjével egyetértek a stílusával kevésbé, az indexes többségükben irritáló taknyokat max. a budimba engedném be, oda is csak akkor ha előtte garantálja az illető hogy lehúzza magát vagy én lehúzhatom a lyukon.

A mai politikával kapcsolatban 3 félelmem van.

1., A jelenlegiek folytatják.
2., Az Mszp-s brancs jön vissza (senkinek ne legyenek kétségei, még mindig a Kis/Kovács/Juhász Trio osztja a lapokat csak jelenleg nem saját kézzel).
3., Mi a szar lesz velünk?

A jelenleg regnáló társulat mellet azonban meg kell jegyezni, hogy ebben az országban sosem volt demokrácia.
(pár éve még következmények nélküli országnak hívtuk ezt a sárdombot, ha rémlik)
Legfeljebb több érdeket szolgáltak ki és sajnos jellemzően nem itthoni érdekeket, ezt nem feltétlenül a jog pilléreit alkalmazva sokkal inkább alattuk elosonva a saját hasznukra az ország kárára.
Számomra legalább is nehéz megmagyarázni pl. miért is jó az nekünk, ha magas töke arányos megtérülést garantálunk a hazai szolgáltató szektorban egy külföldi cégnek, hőszigetelés ide vagy oda...

A Farkasháziéhoz hasonló bulik országszerte vannak hétvégente, és bőszen osztják fel maguk között a hatalmat, mert teljesen biztosra veszik, hogy vissza jöhetnek ez kicsit megijeszt, remélem nem jönnek.
De ami a bulikat illeti legalább a Chivas-t, Remi Martin-t és a többi VSOP-t megvehetnék itthon az ilyen bulikra, mert tudomásom szerint nem sűrűn látni magyar zárjegyet a piákon...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.26. 09:50:28

@félázsiai 2llkedő:

Az új nemzedékből jók: Varga Ferenc József, Tóth Tibor.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 09:56:46

Na, már megint egy ostoba kisköcsög hörög a címlapon...
Mondd, anyáddal is így beszélsz, kis szarházi, ahogy a posztodban fröcsögsz?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 09:57:42

@protkova: a mostani gazembereknél a szocik sosem voltak rosszabbak. Ezt kezelhetjük tényként.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 09:58:20

@pinter.bence: tudjuk, vagytok még ti nemnáci jobbikosok is. :D

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:00:24

"gondolkozóba estem"

WHOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
És mekkora gödör az a "gondolkozó", hogy beleestél, te faszkalap? Legalább megtanulnál magyarul, mielőtt égeted magad az ökörségeiddel! :DDD
Hofinak volt igaza: ... jövőnk záloga. Hát dögöljek meg, ha kiváltom!
Valahogy így igaz: ott kellett volna megrohadnod a spermabankban!

Buga.Jakab 2013.06.26. 10:02:04

farkasházi a humor mikovece...
25-30 éven keresztül dugó volt a szakmája pezsgős üvegén...
hálisten a tehetség utat tört magának és a sok fiatal értelemes HUMOROS
sztendapos gyerek kilőtte a dugót az űrbe ! hálisten

ezt a humortalan múmiát meg felejcsük el... örökre...
a qva lapját meg ha kérhetem ne dotájják KÖZpénzből....

Buga.Jakab 2013.06.26. 10:05:01

amugy meg a tedi-mimi budija elképesztő IZLÉSTELEN !

örülök hogy erről is képet kaptunk... hócipő "színvonalú"
az7 egész ember ...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:08:23

@Buga.Jakab: gondolom a tiéd még koszos is. Amilyen a pofád.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.26. 10:09:41

"Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek?"

Röviden.
SOHA.

Tyreo 2013.06.26. 10:11:03

@Ensiada Arkoveitie: De most is csak elhisszük, hogy a kisebbik rossz az MSZP. Azért mert van egy rossz kormányzásunk. Mellé még nyomják a diktatúra víziót. Aztán ha hatalomra kerülnek akkor a Fidesz kezdheti nyomni a nemzethalált előröl. Köszi, de inkább nem.

memiklos 2013.06.26. 10:16:51

Kedves Bence!

Olvasva a cikket eszembe jutott néhány gondolat:

1.Az öregség (amit minden szerencsés ember megélhet) ebben mint valami szörnyű,rossz dolog jelenik meg,úgy általában minden résztvevőre vonatkoztatva.Ez nyilvánvaló tévedés!

2.Van egy mondás hogy az társadalom minőségének egyik fokmérője,hogy a fiatalok hogyan viszonyulnak a szüleikhez,nagy és szerencsés esetben dédszüleikhez.

3.Olvasva eszembe jutott vajon a te szüleidről ,nagyszüleidről is így beszélsz másoknak?

4.Nálam az index a kezdőoldal.Eddigi tapasztalatom alapján megdöbbent ,ahogyan (ti fiatalok) emiatt a kitiltás miatt sértettségetekben túlreagáljátok ezt a dolgot, ráadásul figyelmen kívül hagyva az ott résztvevők egy részének addigi életpályáját,tevékenységét!

5.És teszitek ezt miután valóban otromba módon viselkedve (wc. fotózás) tudósítotok az összejövetelről. Értem én ezt tartjátok az egészből fontosnak megírni!
Betudom annak "fiatalok" vagytok fogtok még tanulni ,jó tudósításokat írni (nem keverendő össze az esemény feltétlen dicsérésével).

6.Bence én nem tudom Te ki vagy,de ha elfogadsz egy jó tanácsot ( ha nem akkor is leírom) próbálj meg némi tiszteletet magadra erőltetni az idős emberek iránt,és ha valakiről,valamiről írsz előtte nem árt utánajárni egy kicsit a dolgoknak. Talán jobb cikkek születnek akkor.

7.Mielőtt megkapnám a "balos " jelzőt csak tájékoztatlak,nem vagyok az,csak egy szerencsétlen ,elmaradott,lebutított,begyepesedett ország lakója! Ezért is elkeserítő ,hogy ezeket a sorokat azok a fiatalok írják akiktől várnám ,hogy egyszer talán modern európai országot építenek,kis hazánkból!

Ránk férne!

velorex-vezető 2013.06.26. 10:19:19

Jó a poszt. Utoljára ilyen bandát 1991-ben láttam összegyűlni a Toldi moziban, ahol levetítették a TV megtisztításáról készült dokumentumfilmet. A szó szoros értelmében vágni lehetett a nézőtéren a gyűlöletet. Nem bírta elviselni a tévés banda, hogy kicsit megritkították a soraikat.
A film után fajkasházi kiállt az összegyűltek elé és zsebre vágott kezével húzkodva fel a nadrágját a kis kerek pocijára, előadta, hogy itt nincs demokrácia, diktatúra van stb.
Szegény langyos Antall József, mint diktátor!
Azért el kellene azon is gondolkodni, hogy mert a Jobbikot kikiáltották fasiszta pártnak és ez a rögeszme átment olyan axióma félébe, mint pl. Horn nagy államférfi, Vitray zseniális tévés, attól még nem biztos, hogy ezt kötelező lenne tényként elfogadni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.26. 10:19:27

@félázsiai 2llkedő:

Hofi jó volt a rendszerváltásig. Aztán amikor elkezdett direktben politizálni, óriásit esett a színvonala.

Tyreo 2013.06.26. 10:20:45

@poszt

Immár több helyen olvasva a zombi-találkozóról illetve beleolvasván a kommentekbe is.
Azt hiszem itt kezd kialakulni egy generációs szembeállás. A 20-30 (?) év közöttiek többé-kevésbé egyetértenek az ilyesmi posztokkal. Megvetik, semmibe nézik ezeket az alakokat. És bizony nem fognak rájuk szavazni. Persze a Fideszre sem.
Kezd nyílni sajnos az újabb törés a társadalomban. Az idősebbek vívják a szokásos MSZP-Fidesz harcaikat és közben dühösön kezdenek lövöldözni a fiatalokra. Azokra akik nem akarnak ebbe beszállni, sőt mindkettőtől szabadulnának. Még nincs meg, hogy ki fogja vinni a zászlónkat, de nyílik az újabb front. Ez pedig már generációs alapú törés lesz a társadalmunkon.

belgabela 2013.06.26. 10:20:59

@álfirkász: Dehogy kezeljük. Ötször rosszabbak voltak, mert nem csak loptak, hanem az ország gazdaságát is elbaszták

A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át. Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország és folytathatnám), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergó a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta is a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám.

2010-ben ezeknél mind több volt az átlagfizetés , mint nálunk- mind előttünk voltak. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutódjának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!

Netuddki. 2013.06.26. 10:23:15

@iiibphun: "Istenem, honnan ez a hihetetlen önbizalom, amivel ilyen könnyedén le lehet tehetségtelenezni több tucat embert, csak mert fiatalabb vagy náluk?"

Fideszes?

Kivlov 2013.06.26. 10:28:41

tivadaL is örülne, hogy lyuk van a s*ggén ilyen idősen, még ő akarja az észt oszatni...

politikus-omm 2013.06.26. 10:28:48

@memiklos: ''4.Nálam az index a kezdőoldal.Eddigi tapasztalatom alapján megdöbbent ,ahogyan (ti fiatalok) emiatt a kitiltás miatt sértettségetekben túlreagáljátok ezt a dolgot, ráadásul figyelmen kívül hagyva az ott résztvevők egy részének addigi életpályáját,tevékenységét!''

Nem hagyták figyelmen kívül a kikopott kommunisták pályáját. Ez a jogos kidobástól független.

2llkedő 2013.06.26. 10:31:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Akkor maradt Sass Józsi, Nagy Bandó, Farkasházy, és Fábry.
Vagyis senki se jó.

velorex-vezető 2013.06.26. 10:32:29

álfirkász ·
A beírásaid alapján megpróbálom megrajzolni a profilodat:
10 dioptria,
csapott váll,
kinyúlt pulóver,
X-láb,
szakáll,
egy nagy adag gyűlölet, cannabis-szal keverve,
halált megvető bátorság és izgágaság virtuálisan.

Lehet, hogy ettől a látványtól izgultál fel ennyire?

kepfeltoltes.hu/130623/torolheto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

scsaba1 2013.06.26. 10:33:16

@ob.szerver:

Mérai Tibor, Heller Ágnes, Konrád György magát inkompetensbarmozta le azza, hogy elment Szárszóra.

Érted, b+ :ilyen amikor valaki összefriderikuszozódik.

politikus-omm 2013.06.26. 10:34:28

@félázsiai 2llkedő: De volt aki jó VOLT.

Hofi és Fábry. A többi sosem volt jó.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.26. 10:37:41

@velorex-vezető: :))) sajna erről lemaradtam, pedig napmint nap ott ittam a sörömet de valszeg akkor is megneszeltem, hogy ezek jönnek, és átmentem a totalcarba vagy a nanába:DDDD

memiklos 2013.06.26. 10:41:58

@politikus-omm:

Ez nem politikai ,hanem kulturális kérdés:)
Én a politikához nem értek úgy mint Ön, de a kultúrát és a modern társadalmakat viszont egy "kicsit"ismerem!

pucros 2013.06.26. 10:44:18

Nem kell mindenkinek értenie Teddyt. Humor az is, amit ő csinál.
Nem térdcsapkodós ROTFL humor, inkább elgondolkodtató kis csavarok. Ha valakinek nincsenek meg az információi az értelmezésükhöz, vagy nem képes túllépni azon, hogy a mögöttük lévő kimondatlan alapfeltevésekkel nem ért egyet, vagy egyszerűen a gyorsan ható erős ingerekre van ráállva, az időigényes mély finomságokben soha nem merül el, akkor semmit nem fog érteni belőle.
Ma már ezek nem mainstream dolgok, mert "a mai rohanó világban" már egész másképpen jár az emberek agya, de egyfajta "rétegműfajként" értékes és megőrzendő - akár a fazekasmesterség vagy a patkolókovács skill.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:52:42

@velorex-vezető: ebből csak az látszik, hogy náci vagy. De ezzel semmi újat nem mondtál. És még csak vissza sem kellett olvasnom a büfizésedet.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:53:35

@politikus-omm: fábry? Egy szánalmas fa(sz)jankó, a maga altesti "poénjaival".

scsaba1 2013.06.26. 10:54:14

A vécéfotózáshoz, meg úgy általában az egész viharhoz ebben a csorba fülű biliben: egy gondolatkísérlet erejéig érdemes lenne megfordítani is megvizsgálni a dolgokat.

Tegyük fel, hogy Fábry Sándor (a jobboldal szerint tehetséges humoristája, az ellen oldal szerint nyilván tehetségtelen nímandja) rendezne a leányfalusi kertjében egy jobber dzsemborit. Megjelenne a jobboldal összes prominense Kovács Ákostól kezdve Stumpf Istvánon át Simicskáig mindenki. Haveri médiamunkások: Bayer, Borókai, Szerető Szabolcs stb...stb....

Fábry azzal kezdené, hogy a nyíltan baller média képviselőit (ATV, Népszava, 168 óra stb.) kitiltaná a rendezvényről, majd miután a magukat jópofának gondoló indexes fiúk kiposztolnák a vécéjét, őket is, azonnali hatállyal (és még a vacsorájukat is elvenné).

Szóval arra is kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben is ilyen posztok és ilyen kommentek születnének ugyanazoktól az emberektől, amelyek most tobzódnak így url...

Ultrahangos Zsírbontás · http://mystica.hu 2013.06.26. 10:55:26

@visszakettopadlogaz:
Szerintem Gálvölgyi jobb volt a heti hetesben, mint "humoros" filmjeivel bármikor is.
Farkasházy viszont nagyon unalmas volt mindig is.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:56:56

@scsaba1: nézd, a "baller média" jóval kevesebb sajtópert vesztett, mint a dicső hörrtíví és manem... Talán nem ok nélkül.
Ezen felül úgy emlékszem, rendszeresen ki vannak tiltva azokról a rendezvényekről, amiről itt fantáziálsz.

És hát fábryt egy lapon említeni Farkasházyval... nem sok észre vall :)

velorex-vezető 2013.06.26. 10:57:14

@álfirkász:
Amennyiben a magadfajta kis gyűlöletgombócok az antifasiszták, akkor büszkén vállalom: NÁCI VAGYOK!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.26. 10:58:20

@velorex-vezető: gyűlölet? Mert undorodom a tetves, rasszista, agresszív, erőszakos, _GYŰLÖLKÖDŐ_ fajtádtól?
Ugyan! Még a gyűlölet szó jelentését sem ismered, akkora barom vagy. :D

scsaba1 2013.06.26. 11:01:09

@álfirkász:

És ez most mire is érv droidkám?

Itt a telibebaszott duplagondolról lett volna szó...

politikus-omm 2013.06.26. 11:03:17

@memiklos: Persze a kommunizmusban köztudottan nem volt politikai kérdés a kultúra...:DDD

Peched van van aki már élt akkor.

politikus-omm 2013.06.26. 11:07:38

@scsaba1: Fábry a pártkeltében:

www.youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc

Fábry s. judeokomcsi értelmiség..:DD

velorex-vezető 2013.06.26. 11:12:23

@álfirkász:
Kissé idegesnek tűnsz! Tudom, hogy egy évezred minden fájdalma gyűlt össze benned. Próbáld levezetni valahogy másképpen. Az, hogy itt fröcsögsz és vagdalkozol, tovább fokozza az örökölt idegbajodat.

politikus-omm 2013.06.26. 11:15:08

Kik voltak Szárszón?

Farkasházy zsidó, Juhász P.zsidó, Gálvölgyi zsidó, Hernádi zsidó, Heller zsidó, Bródy zsidó, Sasjózsi zsidó

Kimaradt valaki? Ja igen Kunbéla és Rákosi. Jó társaság, kultúra, demokrácia, kóser kaja.

Nyihahaha.

Tita nick 2013.06.26. 11:19:52

...kihajítja a mainstream balliberálisok számára örökké értelmezhetetlen, inkább liberális, de pártseggektől többnyire független online média két fiatal képviselőjét...

:-) TÖBBNYIRE :-)

memiklos 2013.06.26. 11:28:08

@politikus-omm:

Sose sajnálj:) Akkor is megtaláltam az értéket.

Én kultúra alatt nem az irányadó politikát követem ma sem és nem követtem a múltban sem.Az hazudik aki szerint akkor kötelező lett volna:) Ma sem az! Nekem akkor és most sem írja elő senki kit olvassak,nézzek,hallgassak. (max. terelgetnének)

Ez az egy amit a politika az önállóan gondolkodó embertől sosem tudja elvenni.

A politika csak az önállóan gondolkodók táborát tudja befolyásolni ,most is és akkor is.

Kérdem miben különbözik a "komcsi" és a mai kultúrpolitika? Én semmi eltérőt nem találok benne.

Miért ez az egy rész ragadott meg a hozzászólásomból ,ezt nem igazán értem,de végül is mindegy:)

politikus-omm 2013.06.26. 11:31:43

@memiklos: 'Kérdem miben különbözik a "komcsi" és a mai kultúrpolitika? Én semmi eltérőt nem találok benne.'

Ez most komoly?

memiklos 2013.06.26. 11:53:57

Persze:)

Csak a írói nevek változnak,a színházigazgatók,a kitüntettek stb.stb.

És természetesen az aktuális pártállásnak megfelelően.

De a választás ma is szabad:) Na és persze ezt ma még hangoztathatod is szabadon.

Megkérdezhetem hány éves vagy?

2llkedő 2013.06.26. 12:01:53

@politikus-omm: "Kimaradt valaki?"

Orbán zsidó, Dajcstomi zsidó....

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.06.26. 12:02:29

@balage_81 reloaded:
A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
Molnár Csaba 2009. április 16. 2010. május 29.
MSZP

Igazságügyi és rendészeti miniszter
Draskovics Tibor 2009. április 16. 2009. december 14.
pártonkívüli

Oktatási és kulturális miniszter
Hiller István 2009. április 16. 2010. május 29.
MSZP

Honvédelmi miniszter
Szekeres Imre 2009. április 16. 2010. május 29.
MSZP

A társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter
Kiss Péter 2009. április 16. 2010. május 29.
MSZP

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter
Ficsor Ádám 2009. április 16. 2009. szeptember 13.
MSZP

Molnár Csaba 2009. szeptember 14. 2009. szeptember 16.
MSZP

Nagyon jól mondod, miért is lett volna ez a kormány tele lejáratódott durva mszps arcokkal?

2llkedő 2013.06.26. 12:06:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Jópofa vagy!

Az öregekről volt szó, te pedig a fiatalok közül húzol elő, hogy kik jók.

politikus-omm 2013.06.26. 12:09:21

@memiklos: A választás ma szabad, akkor meg fel sem léphettek a rendszerellenesek. Akik enyhén rendszerellenesnek tüntek azokról azóta derült ki hogy spiclik voltak(és ez is csak a késő kádár korban volt lehetséges).

Persze a közpénz mindig a liblingeknek megy, de attól még a komcsi kultúrterror más volt egy kissé.

Elképzelhetetlen volt a kommunistáknál, hogy egy rendszerrel szembeni színházigazgató 3 évig a nemzeti élén legyen, például.

memiklos 2013.06.26. 12:14:34

Na már megy a zsidózás,majd jön a cigányozás ,buzizás
na de urak hölgyek ez lenne a lényeg,ki milyen származású,bőrszínű?
Miért ide jut minden fórum egy kis idő múlva?
Már sehol sem lehet értelmes ember módjára dolgokról eszmékről vitázni?

Mondom én begyepesedett,elbutított, műveletlen , ország lettünk,tisztelet az egyre kevesebb kivételnek!

memiklos 2013.06.26. 12:23:07

@politikus-omm:

Jártál Te egyszer is a Nemzetiben?Mi volt abban rendszerellenes? Ja hogy ez a rendszer is fél a szabadon gondolkodóktól:) Ez lehet!

A kádár korban pont azok léptek fel a rendszer ellen (és gyűjtötték be őket minden ünnepen) akik egy része ott volt Szárszón és pusztán koruk miatt ekézte az író "úr"!

A spiclik minden rétegben voltak(egyház,írók,vezetők stb.)
Ma is vannak,mi egy ilyen nemzet vagyunk!
(A német megszállás alatt még a németek is meglepődtek mennyi feljelentés érkezett hozzájuk.)

Szerinted miért nem akarja a "listák" szabaddá tételét a mai politikai elit?

Lehet meglepődél a nevek láttán:)))

politikus-omm 2013.06.26. 12:29:14

@memiklos: A nemzeti egész atmoszférája teljesen szembe ment a jobbos erkölcsi ideállal. Ezért van az is hogy Alföldivel nem hosszabbítottak szerződést. A komcsiknál egy előadása sem ment volna színpadra, hiszen cenzúráztak már a próbákon is, ne tetesd magad teljesen hülyének.

Ki lépett fel a redszer ellen a szárszóiak közül? linket mellékelj, kérlek!

Mindenki tudja hogy ki milyen szerepet vállalt a mai elitből akkoriban. Ezért hívják a szocikat kommunistáknak. Az a párt a kommunistább tudod ahol több/magasabb rangú exkomcsi van.

velorex-vezető 2013.06.26. 13:04:49

@memiklos:

Úgy találod megy itt nagyban a zsidózás? Én meg úgy látom a lentebb található állításod bátran nevezhető magyarozásnak:

A spiclik minden rétegben voltak(egyház,írók,vezetők stb.)
Ma is vannak,mi egy ilyen nemzet vagyunk!
(A német megszállás alatt még a németek is meglepődtek mennyi feljelentés érkezett hozzájuk.)

Erről a német megszállás alatti rekord mennyiségű feljelentésről már rég kiderült, hogy semmi alapja nincs más megszállt országokkal összehasonlítva, csak a magadfajták terjesztik előszeretettel, összekapcsolva a fütyülős barackkal és a bőgatyával, meg a műveletlen begyepesedett ország genetikailag alattvaló lakóival.

memiklos 2013.06.26. 13:15:20

@velorex-vezető:

Nálad lehet kiderült ,de ettől még a tények nem változnak,
ha szeretnéd, ha nem.

A "magadfajta" kifejezés annyiban helytálló,hogy nem vállalok közösséget a homofób,rasszista, zsidózó,cigányozó azaz a "temagad" fajta műveletlen gyűlölködő "alattvalóval":)
Nem genetika,tanulás dolga ki lesz alattvaló és ki szabd gondolkodó,akinek nem kell ,hogy legyen egy "vezír" aki megmondja a tutit!
A fütyülős barack,meg a bőgatya amúgy stimmel:)))

memiklos 2013.06.26. 13:21:19

@politikus-omm:

"Jobbos erkölcs" na most én kérdem viccelsz?

Az erkölcsöt nem lehet címkézni,kisajátítani,se jobbos se balos nem volt még akkor, mikor az erkölcs már létezett!

Én nem vagyok népnevelő nézz utána!

Na jó de csak egyet Göncz Árpád (éveket ült Kádár börtönében) !

Fell Bandi 2013.06.26. 13:24:58

aki a hócipőt megveszi, azt kap a pénzéért, amit érdemel: egy szart. mindenki tudja, hagy az a fajkasházy családi lapja, kommancs országlás idején sok 10 milliókkal kistafírozva a költségvetésből. fajkasházyt egyszer láttam életemben, a Béke szállóban volt a Szpasszkij-Polgár J. sakkmérkőzés, utána az állófogadáson teddy bácsi tömte a zakója zsebeit a lazacos szendvicsekkel - biztos a mimi is szereti, ne maradjon le a jóról a vén múmia. hát, ilyenek ezek a komcsizmusban szocializálódott emberkék...

politikus-omm 2013.06.26. 13:34:44

@memiklos: Göncről azt se tudtam hogy ott volt. Kutya nem írt róla.

Ne terelj az erkölccsel. A komcsi kultúrpolitika meg a mai ég és föld. Az egyiket cenzúrázták a másikat nem.

hokispók 2013.06.26. 14:26:15

@memiklos: Kádár meg Rákosiéban. Most akkor ő is rendszerellenes?

velorex-vezető 2013.06.26. 14:43:16

@memiklos:
A személyeskedésed Téged minősít. Süt minden szavadból ez ellen az ország és lakó elleni gyűlöleted. Azt nem egészen értem, milyen szellemi magaslatból műveletlenezel le, de ez a stílus szintén Téged minősít. És el kell, hogy keserítselek, valahogy nem jön át a beírásaidon a hatalmas műveltséged. Fröcsögni és személyeskedni ilyen módon, ahogyan Te teszed bármelyik házmester képes.
Biztosan sokan megkérdezték már tőled, ha ilyen rossz véleménnyel vagy egy országról és lakóiról, akkor a mai nyitott határokon át, miért nem hagyod el és költözöl szeretett Európádba?

Vagy talán egy élősködőnek szüksége van a gazdatestre?

memiklos 2013.06.26. 15:50:38

1.A személyeskedést Te kezdted! "magadfajták"
2.Nincs hatalmas műveltségem ,sosem írtam ezt le!
Egyszerűen tanultam ,többet között a történelem órákon is
és tudom az általad vallott eszmék már okoztak bajt a Föld lakóinak!Vannak akik sosem tanulnak!
3.Nehezen tűritek a más véleményt,és kétségtelen egyre többen vagytok,de remélem sosem lesztek elegen!
4.Nézd végig ,hogyan írtam én és nézd végig saját bejegyzéseidet,látni fogod ki fröcsög valójában.
5.Ezen az alapon én is küldhetnélek Ázsiába,(ott nyerők még az eszméid) de nem teszem.
6.Igen európai módon szeretnék élni,és Magyarországon,Kedves "velorex-vezető"

memiklos 2013.06.26. 15:52:08

@politikus-omm:

Honnan tudnád hisz a cikk a wc.-ről tudósított többek között:))

Az erkölcsöt Te hoztad elő ,nem én!

memiklos 2013.06.26. 15:53:54

@Brother Hate:

Göncz Á. 56 miatt ült! Ha ez szerinted ugyanaz,lelked rajta:)

memiklos 2013.06.26. 16:11:12

@velorex-vezető:

"Vagy talán egy élősködőnek szüksége van a gazdatestre?"

Ahogy nézem hozzászólásaidat valóban Magyarországnak nem lenne szüksége a hozzád hasonló élősködőkre,látod végre valami amiben egyetértünk:)

velorex-vezető 2013.06.26. 16:14:44

Te egy egész országról és lakóiról írtál sértő és általánosító módon. Ehhez képest a "magadfajta" megszólítás nemigen nevezhető személyeskedésnek. Ezzel nem mondtam rólad véleményt, mint Te rólam, csak kategorizáltalak. Nyilván Te is szívesen sorolod magad a kertészákosféle értelmiséghez, akik szerint a magyarok "genetikusan alattvalók".
Miután műveletlennek neveztél, nyilvánvaló volt, hogy magadat műveltnek tartod.
Honnan tudod, hogy én milyen eszméket vallok?
Nem küldtelek sehová, pusztán feltettem egy logikus kérdést, ha ilyen rossz véleménnyel vagy egy országról és a lakóiról, akkor miért nem élsz a ma már mindenki számára adott lehetőséggel?

memiklos 2013.06.26. 17:00:36

@velorex-vezető:

Na nem Kedves "vv",ez így nem járja ,ha te meghatározod a "fajtámat" én miért nem tehetem Veled? Javaslom tekintsd ezt is csak "kategorizálásnak" és akkor OK!

Nem vagyok Kertész Á. rajongó,és nem genetikusan,hanem beteg rendszerek által (az összes izmus)megnyomorított országról beszéltem!

Honnan tudom az eszméd? Hát a szavaidból:"élősködők,gazdatest,szeretett Európa,büszkén vállalom náci vagyok,a zsidózás"nem nehéz felismerni a Jobbik vezényszavait:)

Vedd úgy én is csak feltettem a kérdést ,miért én mennék el a Hazámból? Elmehetsz Te is ,nem?Én csak javaslatot tettem merre indulj,hol lehetsz sikeres a Te nézeteiddel!

Az baj ha magam műveltnek tartom? Mi ebben a gond,hogy Te művelt vagy e ,nem tudom ,csak az eszméidet látom!

Javaslom elolvasni az eredeti bejegyzésem,csak az idősebb generáció tiszteletét kértem számon,gondolom ez nem bűn még ! Jobb és baloldali embernek is vannak,voltak szülei gondolom a tisztelet minden idős embert megillet a fiatal generáció részéről!Remélem ha másban nem is ,ebben egyet érthetünk!

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.06.26. 17:06:34

@Ultrahangos Zsírbontás: persze, voltak nagyon jo poenjai, nem is errol van szo. Egy jo humoru ember, mindamellett Kossut-dijas muvesz.

velorex-vezető 2013.06.26. 18:05:03

Először is, nem illet meg tisztelet valakit pusztán az életkoráért. Ez a banda, amelyik ott összegyűlt, örüljön, hogy "nem tetszettünk 89-ben forradalmat csinálni"!

Talán olvasd el figyelmesebben, mit írtam a kollégádnak:
"Amennyiben a magadfajta kis gyűlöletgombócok az antifasiszták, akkor büszkén vállalom: NÁCI VAGYOK!"

Ez szerintem nem jelenti azt, hogy valóban náci lennék.

Te viszont kerek-perec műveletlennek neveztél.

Végezetül mondok még néhány kedvenc vezényszót a Ti repertoárotokból:
kirekeszt
zsigeri gyűlölet
gyűlölet beszéd
szegregál
tolerancia
rasszista
homofób
pirézek
idegengyűlölet

stb,

És szerintem Te egy meggyőződéses antiszemita vagy, hogy az élősködők és a gazdatest kifejezésekről egyből a zsidók jutnak eszedbe. De ne félj, azért nem jelentelek fel gyűlöletbeszéd miatt.

alfax 2013.06.26. 18:15:38

@balage_81 reloaded: te nem érted. ezek felmosórongyok, akik azt hiszik magukról, hogy függönyök.

www.youtube.com/watch?v=2rAezGqeEpM

memiklos 2013.06.26. 18:25:59

@velorex-vezető:

Hát nem vagyunk egyformák,szerintem minden idős ember
aki bizonyított bűnt nem követett el tiszteletet érdemel!
A politikai nézetek különbsége még nálam nem bűn önmagában!
A cikk amiről írtam mindenkit egy kalap alá vett!

89-ben Te, már megbocsáss nem hogy forradalmat nem csinálhattál volna,jó esetben csetlő-botló gyerek voltál:)
A szárszói találkozón részt vettek közül sokan viszont aktívan részt vettek a kádári rendszer megdöntésében!Ez tény, még ha fáj is neked valamiért!

Az én ízlésem szerint semmi nem adhat okot ,hogy vállaljam a NÁCI eszméket!

Leírtad a (szerinted)jelszavainkat,kérdem melyik irányul valamely faj ,nép stb . gyűlöletére,kollektív elítélésére,egyik sem akkor mi a gond vele?

A gazdatestről és élősködőkről nem a zsidók hanem a NÁCIK jutnak eszembe,bocs!(A nácikról lehet a zsidók is eszembe jutnak,nem vagyok egyedül ezzel!)

Kedves vv. köszi ,hogy nem jelentesz fel,cserében én sem:)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.06.26. 22:04:25

en nem vagyok sem jobb sem baloldali, de neha szegyenlem magam hogy ilyen holdudvara van, ilyen szellemi bazisa van az egyik oldalnak. Fajdalom, nivojaban nem sokkal jobb a jobb oldale sem, maximum atlageletkoraban. Valahogy hianyolom a masodelvonalbeli kimuvelt emberfoket.

memiklos 2013.06.26. 23:10:15

@visszakettopadlogaz:

Ha olvaslak én látom benned a másodvonalbeli kiművelt emberfőt,kár ennyire nekikeseredni:)

Csak néha egy kicsit részletesebben szólj hozzá a témához ha javasolhatom.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.06.26. 23:22:36

@memiklos: ezt dicseretnek veszem :)

A baj az hogy nem jarok szavazni mivel kulfoldon elek ( nem is jarok haza ) Sok itt elo magyar elmegy szavazni ( LosAngelesben erre lehetoseg van ) de en akkor sem mert nem fizetek Magyarorszagon adot es felfogasom szerint a szavazas ugy kezdodik hogy eloszor bedobod a kozosbe a penzed ( lasd adok befizetese ) utanna meg szavazol hogy ki hogyan ossza el.

Szoval en mint egyszeru kibic kukorekolok bele a partvonalon tulrol a magyar belpolitikaba, nekem a 7es fel is paros. Nincs egyszeruen okom es nincs erkolcsi felhatalmazason hogy szidjak / dicserjek barkit.

Szoval joleso biztatasod ellenere sem melyulok tovabb a magyar kozelet dagonyajaba :)))

memiklos 2013.06.26. 23:32:01

Ezek őszinte és értelmes sorok!
Azért innen sem egyszerű ám átlátni mi is történik országunkban! Valóban jobb ha nem merülsz el az itthoni dagonyában,én sem teszem szívesen,de hát ez van ezt kell szeretni,ha már ez az ország maradt nekünk kalandvágyból itthon maradóknak:)

Kék az ég 2013.06.27. 05:36:47

@a mai napig mainstream magyar baloldal: ez a főleg vén árokásókból és bozótharcosokból álló banda

A 20 éves inget használó Orbán?
A vén trotty 56 gyalázó majd alkotmányozó Pozsgay?
A nagy Wittner es Mádl Dalma?

A nyíltan NYUDESZ-i politika a fiatalok elleni hergeléssel, sósavas nyugger felmentő sereggel?

Áh az a nem gerontokrácia, hanem tisztelni való mentorok...

Mert ugye itt is a mi vén trottyaink azok jó, fiatalok, csak a másik öregje a vén trotty.

Kék az ég 2013.06.27. 05:43:34

@memiklos: Az 5. pont nem lenne gond, ha nyíltan vállalnák ezt a tahó stílust (mint mondjuk Kosa tette a nőkkel szembeni himsovinoszta bunkó Playboyos szövegeit)

De nem!

Itt Panyi budizik, közben Véleményvezéren játszat az eszet mint komoly szakértő, van az Indexen írja a külpolitikai jaj de hiteles, elemző vagyokot.

Persze Kötcsére belógni, ezt megjátszani Lévai Anikó budijával... a "gerontokgráciákkal": Wittner vagy Mádl Dalma minél rondább fotóival (mert ugye a lényeg a találkozón, hogy Némettel olyanokat készítsenek) ja ahhoz már besz@ri kisfiú mindegyik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.06.27. 08:21:55

Üdv

Sok fasság elhangzik ebben a topiknyitásban
Dehát kell most a hatalomhoz simúlni, hátha még maradt valahol egy osztható akármi pl. trafik

Kiváncsi lennék hogy a poszttoló írt volna ugyanilyen cikket, vagy viselkedett volna ugynaígy valami turulos árpádsávos összejövetelröl/fesztuválrol

Kósza hírek szerint mintha ott valami korbács is suhogott volna és valami anális tisztitás is nyomatékul

Próbáld csak meg, ha lesz ilyen tábor és akkor gyere vissza posztolni

Kék az ég 2013.06.27. 08:38:55

@horex: Turulos? ne kívánjunk lehetetlent tőlük

Még Kötcsére belógni is gyáva sz..k lennének!

Orbán WC-jet fogkefével sikálnák tisztara ha használniuk kellett volna, nem hogy fotózni mernék.

memiklos 2013.06.27. 09:37:32

@Kék az ég: @horex:

Na végre,már azt hittem egyedül vagyok aki "Bencetitán"
művében nem látja,hogy:

1.Politikai elemzésnek nulla!
2.A minimális tisztelet is hiányzik belőle az idősek felé!
3.Mondhatnám magyarul,sértett emberke seggnyalása a hatalom felé,megspékelve gyermeteg sértődöttséggel mert fegyelmezni próbálták,holott nevelésre szorul valójában.

Ezek felismeréséhez nem kell baloldalinak lenni,csak normális gondolkodásra képes embernek.

Azt is untam már ,hogy az értelmes párbeszédre alkalmatlan szélsőjobbos emberek mantrázzák ismert jelszavaikat!

Tudomásul kéne venni ,hogy a jobboldalon is léteznek gondolkodó (nem agyamosott,"vezírre" váró) emberek akik szégyellik a jobboldal nevében írogató emberek silány megnyilvánulásait!
Ez mindenki szégyene!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.06.27. 10:11:08

@memiklos:
"A minimális tisztelet is hiányzik belőle.."

Nem is kell odatenni, hogy az idősek felé
Úgy általában a korrekt írásban semmi helye, megjegyezni bizonyos dolgokat, csak hogy ütősebbnek tűnjön

A posztolóhoz!
"Az biztos, hogy ezekre az arcokra akkor sem szavaznék, ha Orbán Viktor személyesen lőné ki a szemem holnap délután."

Höhö, vakon szavazol az emlitett "szemkilövőre" még ha a zsebedben is turkál és cseni ki a pénzt
Te csak azt látod, hogy teszi ez egyik zsebedbe, de azt a szemfényvesztés miatt nem, hogy a másikból meg többet vesz ki
Majd el lehet mondani, 4 évig hazudtunk éjjel nappal, de megcsináltuk a saját bulinkat

Csak hogy tárgyilagosnak tünjek
Nem számoltam utána a kiadásoknak és a bevételeimnek közelitőleg sem, mert egyelőre az én pénzem emelkedett
Az emelkedő árakat meg kár számolni, nincs mit tenni ellene
Naponta járok boltba, úgyhogy cáfolat nem jácc!

KopaszMercis 2013.06.27. 18:00:22

@pinter.bence:
A showder klub 80%-at tartod tehetsegtelennek?

Te sem tudod mi az a Stand Up Comedy... a balkáni lét átka miatt nyilván.

velorex-vezető 2013.06.27. 19:20:11

Elég szegényes a fantáziátok, ha azt hiszitek, nem lehet érdek nélkül utálni ezt a szenilis, pártállamból itt ragadt múmiaseregletet.
Csak trafikszerződésért cserébe lehet valakinek lesújtó véleménye novan voz torcsör hellerágnesről?
Vagy esetleg ASAP Avar Jánosról? A szovjetek ellen elhárítói munkát végző Medgyessyről?
Nem kell azért Orbánt és a Fideszt szeretni, hogy ezektől az arcoktól, vagy, ami a helyükön található, hányingert kapjon egy ép erkölcsi és esztétikai érzékű ember.
Bizony akadnak olyanok is ebben az országban, akik nem kedvelték a pártállamot, de a 89 óta tartó, A XIX. század Angliáját idéző vadkapitalizmust sem.

memiklos 2013.06.28. 09:01:15

@velorex-vezető:

Ennyire nem látod a lényeget?

Senki nem mondta ,hogy szeretni kell őket!A pártállamot is lehet utálni (aztán mi értelme huszonvalahány év után nem tudom)meg lehet van ki jobban szereti mint a jelenlegit,ettől még nem kell utálni őket,főleg nem az idős koruk lévén!

Az ott lévők között nem csak politikusok voltak !Ilyen arcokat (öreg,szenilisnek tűnők)Fidesz ,jobbik rendezvényein is lehetne fotózni:)

"Ép erkölcsű ember esztétikai alapon" nem kap hányingert az idős,akár szenilis emberek látványától,mert akkor azt lelkileg silány és beteg embernek kell tekinteni.

Miért nem lehet tudomásul venni van bal és jobboldali ember,és ők alapból ezért nem ítélhetők el.

Az ilyen gondolkodás miatt tartunk ott ahol tartunk,a sikeres országokban rég megállapodtak egy közös minimumban ami a normális politizálás alapja.

Barátom az emberi erkölcs egy és oszthatatlan ,nincs belőle,bal és jobboldali. Az ember vagy tisztességes,vagy nem,vagy őszinte ,vagy hazug,vagy gyűlölködő,vagy békés stb.stb.
Ez a cikk egy sértett ,gyűlölködő "bencetitán" fércműve,én csak nyilvánítottam véleményt és tovább téged sem kívánnak győzködni!

velorex-vezető 2013.06.28. 10:25:53

@memiklos:

Valamiről nagyon nagyon megfeledkezel. Itt nem arról van szó, hogy van jobb és baloldal, mint Svédországban. Itt arról van szó, hogy az ú.n. baloldal egy mocskos diktatúrát működtetett. 40 évig sorvasztották ezt az országot, hogy belefúlt ez az ország a szürkeségbe és terrorba, míg a szomszédos Ausztria jólétben és szabadon élt.
Szerinted, ha a III. Birodalom bukása után megmaradnak Németországban a reformnácik, sőt még kormányt is alakítanak, őket is el kellene fogadni?

memiklos 2013.06.28. 11:54:23

Összetéveszted a jobb és baloldalt mint eszmét ,a jobb és baloldali pártokkal akik egy adott időszakban uralkodtak!

Ezen az alapon a kommunisták előtti jobboldal több tragédiába vitte az országot,ha ha halottak és nyomorban élők számát nézem. (két világháború)Ez tény!

Én akkor most szégyelljem ha jobboldali eszméket vallok,sőt mint utód érezzem magam bűnösnek? Hát nem!

Veled szemben én éltem abban a negyven évi diktatúrának egy időszakában,ennek ellenére ingyen tanulhattam,nem éheztem,volt munka,lakás a fiataloknak, stb stb. Igaz sok minden ami a szellemi szabadsághoz tartozik nem volt! Voltak akik már akkor szembeszálltak ezzel a rendszerrel,őket bebörtönözték (Göncz Á.)és folyamatos üldöztetés volt a részük!

Ez a 40 év is korszakokra osztható,amikor lényeges eltéréseket lehetett tapasztalni.

Azért már az is egy nagy csúsztatás amikor a náci birodalmat egy kalap alá veszik a komm. hatalommal!
Nem egy kategória,bár a mai rezsim is igyekszik ezt így feltüntetni. Hangsúlyozom én a magyar komm. rendszerről beszélek.

Ha mi is is a Svéd mintát követnénk,meg kell állapodni a két oldalnak egy közös minimumban aztán hajrá versenyezzen a két oldal,de ezt a minimumot egyik sem kérdőjelezi meg utólag! E nélkül sosem lesz béke és jólét nálunk.

Az esztelen gyűlölködésnek meg az égvilágon semmi értelme!
Azt meg hogy a (vélhetően) te korosztályod miért gyűlölködik végképpen nem értem,csakis a jelenlegi (jobboldalinak mondott) rendszer sikertelenségének,reménytelenségének és így a személyes rossz közérzeteteknek tudom be,mert más értelme okot én nem találok.

Javaslom koncentráljatok a jobbításra!

Üdv!

memiklos 2013.06.28. 12:20:15

index.hu/bloghu/hacsaknem/2013/06/28/a_gatlastalan_bunkosag_bayer_zsolt_esete_heller_agnes_hasaval

"Bencetitán"!

Még szerencse hogy ez is megtalálható az indexen!
Erről próbáltam én is beszélni!

velorex-vezető 2013.06.28. 13:07:03

@memiklos:
62 éves vagyok és 75-ben felfüggesztettet kaptam államellenes izgatásért.
(mindezt úgy, hogy gyakorlatilag annyira nem volt semmi alapja, hogy az illetékes ügyész nem volt hajlandó vádat emelni a nyomozás lezártával. Viszont a nyomozó elvtársaknak volt annyira jó kapcsolatuk a VIII. kerületi pártbizottsággal, hogy fel tudtak hajtani egy buzgómócsing ügyészt, nehogy kárba vesszen az egy havi nyomozásuk. )
Tehát a 3.60-as kenyéren kívül van más tapasztalatom is arról a korszakról.
nem gyűlölök én senkit, mert a gyűlölet az már egy érzelem lenne, amit kár lenne rájuk pazarolni, csak rühellem és megvetem ezt a bandát.
És nem írom alá, hogy a kommunizmus, ill. létező szocializmus jobb lenne a nemzetiszocializmusnál.

memiklos 2013.06.28. 13:53:44

Mondjuk értelek,de magam részéről az hogy "banda" az értelmezhetetlen,Te egy pár idióta megfelelni vágyó szemét emberre "neheztelsz". Érthető ,hogy csak a 3,60 -as kenyérre emlékszel,pedig volt ott más jó is amire meg mások vágyakoznak a mai napokon is. (félre ne érts nem tartozom közéjük)
Gondolj bele akinek a Horthy rendszer pribékjei verték le a veséjét az meg így megveti a jobboldali embereket,érthető módon.

A szocializmus és kommunizmusról már a baloldal sem beszél,és változatlanul fenntartom nem egy a dolog (persze aki megszenvedte érezheti másképp,ez alapjában nem zavar engem sem)

Én mindkét oldalon akik szenvedtek a szemét emberek miatt megértem az érzelmeit!

Ennek ellenére vallom meg kell békülni és valami jobb építésére koncentrálni,mert a múlt rossz emlékeit nem feledve mégis csak ez lenne az előremutató és a jobb életre reményt adó cselekedet.
Üdv!

memiklos 2013.06.28. 13:55:28

"A szocializmus és kommunizmusról már a baloldal sem beszél,és változatlanul fenntartom nem egy a dolog a fasizmussal (persze aki megszenvedte érezheti másképp,ez alapjában nem zavar engem sem)"

bocs lemaradt egy szó!

memiklos 2013.06.28. 13:56:51

ui:

Nagyszüleimtől üzletet vettek el,ez csak úgy most jutott eszembe(:

Fekete Sámuel 2013.07.20. 21:19:21

Hitlert akarom. Neki volt igaza. Megfelelően bánt a
szárszói patkányokkal, a 43-asokkal és
megfelelően bánt volna a 2013-asokkal is.
süti beállítások módosítása