Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Win-win

2015.01.14. 16:00 | Írta: Mátrai Viktor

Pápa Levente, Együttben tevékenykedő politikus vetette föl blogján az ötletet, hogy legyen előválasztás a baloldalon. Ennek megvalósulása több okból is igen jó lenne nekünk.

Tegnap jött szembe Indexen a hír arról, hogy az Együtt elnökségi tagja, a pártok és politikusaik legitimációját a civilszervezetekre bízná a Bitó-szalonok helyett. Szerinte így lehetne csak megbízható a baloldal és ezzel tudnák megállítani a Jobbik folyamatos térnyerését és ez nem is tűnik elvetemült ötletnek.

Legyünk optimisták és tételezzük föl azt, hogy ezzel valóban sikerül valamiféle értelmes párbeszédet kezdeményezni a vergődő baloldal egyre kevésbé lelkes és aktív követői közt. Ez több szempontból is lényeges lenne, de azt tényleg nagyon fontos kiemelni, amit Pápa Levente is megtett:

"...a mai túlzott elvárás a civil mozgalmakkal szemben könnyen tévútra terelheti a mozgolódást: elhalhat vagy radikalizálódhat. Mindkettő sajnálatos és tragikus lenne az ország életében. Milyen elvárásokat támaszt ugyanis a tömeg a civilekkel szemben? Röviden: oldják meg Magyarország problémáit. MOST. Vázolják fel és valósítsák meg egy ÚJ MAGYAR KÖZTÁRSASÁG koncepcióját, amiről egymásnak ellentmondó vélemények vannak a tömegben és még a szószólók között is. "

Ez a nyilvánvalóan lehetetlen elképzelés tényleg jelen van és annyit érdemes még hozzátenni, hogy nem csak a tömegen, de sokszor a szervezőkön is úgy érződik, mintha ők elhinnék, hogy nekik ezt a szerepet el kell vállalniuk. Pedig ez nincs így. Ezzel a hozzáállással csak a pártok sorsára fognak jutni és elhiteltelenednek, vagyis egy ilyen kezdeményezés és közös cél, nagyon jól meg tudná határozni a feladatát a civileknek és valós súlyuk is lenne, nem csak egy súlytalan állapotban tengődne minden.

Jó! Ez így laboratóriumi körülmények közt, vákuumban lehet, hogy megvalósul. De álljunk reálisan a dolgokhoz. Egyből eszünkbe kell, hogy jusson, a baloldal eredettörténete és erős a gyanúm, hogy előbb-utóbb az egyik párt kedvezőbb helyzetbe szeretne jutni, mint amilyenben van és elkezdődik a korrumpálás, az érdekbarátságok, meg a másik kitúrása. Láttunk már ilyet párszor. Ez az egész tényleg nagyon jó ötlet, de ki kell nevelődjön egy olyan független brigád, akik komolyan nem köthetők senkihez és hajlandóak a politika porondján is fellépni. Ehhez pedig kell néhány év. Enélkül választhat majd mindenki Gyurcsányok és Kunczék közt, ez pedig olyan helyzet, mint a b-kategóriás horror filmekben szokott lenni: mindenki boldog, buli van, meg túrázás. Van néhány ember, akik a fák között Freddy Kruegert látták, Jason álarcban, egy láncfűrésszel a kezében, de nyilván nekik nem hisznek, hisz mindig csak óvatoskodnak. Innen már tudjuk mi lesz a vége. Persze, ha úgy éli meg az ember, hogy ő inkább néző, akkor ebből csak nyertesként jöhetne ki, hisz legrosszabb esetben pattogatott kukoricával a szájában, végignézi az egészet.

Fotó innen

3 komment

Címkék: civil választás együtt belföld baloldal civilszervezetek Pápa Levente

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr337073937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.15. 05:56:11

Ez jó ötlet. Így a ballibek eldöntik majd melyik körzetben ki legyen a második, harmadik legtöbb szavazatot elért jelölt. Az ötlet nagyszerű. Javaslom, legyen játékos vetélkedő is az előválasztásokon: fakutyázás, falibázás, zsákban futás, s sok egyéb vidámság.

Rudi Kató 2015.01.15. 07:25:36

Emlékeztetem a gondolat újbóli felvetőit, hogy volt már próba választás a 90-es évek elején ágh attila nevű politológusnak csúfolt komisszár elvtárs szervezésében Kaposváron!
Mivel nem a várt eredményt és reakciót hozta a jelenlévők körében be is szüntették pedig úgy hirdette meg, hogy az usa mintájára ezentúl mindig meg fogják tartani!
Talán abban reménykednek, hogy felejtettek az emberek és óriási hazugságok árán újból be tudják csapni az embereket!
Nagyon nehezen viseli a bolsevik zsidó söpredék, hogy a nép kimondta rájuk a halálos ítéletet!

bkkzol 2015.01.15. 10:34:50

valasztashoz, elovalasztashoz legalabb ket jeloltre lenne szukseg. sajnalatos modon az egesz balodal vagy/es ellenzek soraiban egy (1) normails embert nem lehet talani.
süti beállítások módosítása