Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Je suis kuruc.info?

2015.01.14. 21:06 | Írta: trg

Egy héttel azután, hogy terroristák újságírókat mészároltak le azért, mert nem értettek velük egyet és három nappal azután, hogy Orbán Viktor a világ vezető politikusai mellett vonult a sajtószabadságért, Magyarországon, a rendszerváltás után először, betiltottak egy cikket.

A Kuruc.info szélsőséges portál régóta szálka sokak szemében. Gyűlölködő írásaik, melyekben gyakran jogsértéseket követnek el, illetve erőszakos cselekményekre buzdítanak, már számtalan alkalommal felkavarták a magyar közvéleményt. Cikkeik, publicisztikáik szellemiségével azonosulni nem vagyok képes, azonban vállalhatatlannak tartom azt, hogy egy olyan anyagot tiltson le bármely hatóság, amelynek egyetlen vétke, hogy szembemegy a véleményszabadságot korlátozó, holokauszttagadást tiltó törvénnyel.

Biztos sokan lesznek, akik ezt a döntést sikernek, győzelemnek könyvelik el.

Azt kell mondjam, hogy tévednek. Nem siker az, ha korlátozzuk a sajtószabadságot, nem siker az, ha a számos jogsértést elkövető neonáci honlap egy cikkét egy elhibázott törvény alapján betiltjuk. Egy demokráciában ugyanis nem illik ilyesmit csinálni (az pedig, hogy ezt esetleg mások is megteszik, véletlenül se legyen példa számunkra). Egy demokráciában még a náciknak is jár a véleményszabadság, akár tetszik ez másoknak, akár nem.

Tetszik amit csinálunk? Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

3 komment

Címkék: kuruc.info szólásszabadság véleményszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr877074927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.14. 22:56:05

Aki ezt sikerként könyveli el, az egy ritka kretén állat és/vagy fideszes.
Ha létezne még valódi demokrácia, akkor az összes olyan országot megbüntetné valamiféle nemzetközi bíróság (illetve nem országot, hanem az ilyen intézkedésekért felelős élőlényeket), ahol ezt meg merik tenni.
És finoman szólva nem vagyok egy kuruc-imádó. (sitten lenne azoknak is a helyük az elkövetett jogsértéseik miatt, de ez nem mentesíti kúrmányunkat)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.15. 05:42:49

Alapvetően komolytalan dolog cikkek betiltása.

ÁrPi 2015.01.22. 17:34:01

..ööö én egy Je suis nantes-i kamaszgyerök felhanggal kommentelt mandiner.hu post aló kerültem ide,

szeretnék érdeklődni miröl is szóll , micsoda is volt és esetleg hol van még megmentve olvashatóan az utókornak az a betiltott eltakaritott kurucinfó cikk amiről itt szó van.

Linket kérek PLS!!

vagy szummázatot , még az amerikai szerverre sikerrel alkalmazott orbáncenzúráól is bővebbet szeretnék megtudni! - lemaradtam a ner vivmányairól-
süti beállítások módosítása