Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Dolgok, amiken nem fog a golyó

2015.01.08. 15:15 | Írta: Mátrai Viktor

Nagyon mélyen érint és borzasztóan meg is viselt (visel) a tegnapi mészárlás. Sok reakciót nem értek, és dühös is vagyok. Ezt is alig tudtam megírni.

Nem akarom megfejteni Franciaországot, a bevándorláspolitikát, sem a Charlie Hebdo című lapot elemezni. Azt szeretném, hogy mindenki gondolkodjon, legyen erős és örüljön annak, hogy európai, és hogy itt élhet. A kultúránk miatt az ehhez hasonló cselekedetek csak megerősítenek abban, hogy amit elértünk és amiben létezünk - minden bajával és válságával együtt - jó és élhető. Jöhetnek bombák, repülők, gépfegyverek, bármik, Európában mindentől függetlenül fogunkat összeszorítva sem engedjük el azt, amit felépítettünk.

A többség nem fog megfutamodni és a sajtó nagy része nem azt fogja mondani, hogy cenzúrázni kell, csak mert pár őrült ezt gondolja.

Ezt a kultúrát - a Charlie Hebdo meggyilkolt szerkesztőihez és karikaturistáihoz hasonló - bátor emberek hozták létre. Olyanok, akik iszlám vallású rendőrként, életük árán is védelmezik a társadalmat a golyóálló mellények mögé bújó gyilkosokkal szemben, akik kevésbé bátor emberek szavait követve, sokszor fegyverrel támadnak ránk keresztényekre, zsidókra, muzulmánokra, ateistákra és bárkire, aki nem annyira gyáva, mint ők maguk.

A tegnapi elkövetők farba lőtték Allahot, vele együtt minden normális muszlimot is.

Innentől kezdve abban is biztosak lehetnek, hogy még több gúnyos rajz és szatíra fog készülni róluk és a hozzájuk hasonló barbárokról. Mert akármennyire is szeretnék, ezen az eszmén és hozzáálláson nem fog semmi, még a golyók sem.

A cikkben szereplő rajz Carlos Latuff alkotása.

4 komment · 2 trackback

Címkék: kultúra iszlám terror demokrácia terrorizmus muzulmán Charlie Hebdo

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr347053569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2015.01.09. 09:57:02

Miközben megy világszerte az agyatlan énvagyokcharlie-zás, itt az idő bátran kimondani: Nem vagyok Charlie Hebdo! Lássuk csak mi történt Párizsban: fanatikus muzulmánok fanatikus liberálisokat gyilkoltak. A gyilkosok fanatikus muzulmánok, akik szerintR…

Trackback: Dolgok, amiken nem fog a golyó 2015.01.08. 17:13:01

A tegnapi elkövetők farba lőtték Allahot, vele együtt minden normális muszlimot is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.09. 08:30:43

"Jöhetnek bombák, repülők, gépfegyverek, bármik, Európában mindentől függetlenül fogunkat összeszorítva sem engedjük el azt, amit felépítettünk."

Nem engedjük el? Mi magunk romboljuk le a hülyeségünkkel.
Nem bombák, repülő és gépfegyverek jönnek, hanem tárt karokkal várt bevándorlók. Lehajtott fejű asszonyok és szép, szomorú, nagy, fekete szemű kisgyerekek jönnek ezrével, tízezrével, százezrével.
És el fogják pusztítani mindazt, amit Te értéknek tartasz.

==T== 2015.01.09. 10:01:02

"Ezt a kultúrát - a Charlie Hebdo meggyilkolt szerkesztőihez és karikaturistáihoz hasonló - bátor emberek hozták létre"

Ne essünk már át a ló túlsó oldalára.

A CH tevékenysége is a szólásszabadság része volt, de csak mint amolyan gennyes pattanás a seggluk körül. Mert a tevékenységük említésre méltó része bizony az volt.

Persze emiatt nem kellett volna agyonlőni őket, de mártírt se csináljunk már belőlük.

Na?? 2015.01.09. 17:08:26

Ennyi baromságot régen olvastam ilyen kis helyen.

Te például mennyivel vagy bátrabb, mint az általad legyávázott mohamedán vezetők bármelyike?

Az, hogy barmok, nem függ össze azzal, hogy mennyire bátrak vagy nem bátrak.

Egyébként meg lehet továbbra is Allahról meg Mohamedről gúnyos karikatúrákat közzétenni, legfeljebb majd oda is beköszön pár ember Miska bácsi szívküldijével az oldalán.
Mert azt ugye lehetett tudni már legalább három évtizede, hogy az arabok nem szeretik, ha Allahot meg Mohamedet baszogatják. Náluk a vallási felvilágosultság kicsit még gyerekcipőben jár. 1392-t írnak. És fejben ott is tartanak, mint Európa 1392-ben.

Szerinted Európában 1392-ben mi lett volna azzal, aki Istenről, Jézusról vagy az egyházról ilyen gúnyrajzokat közölt volna, hányadíziglen égetik meg a családjával együtt nyilvánosan a városa főterén?

Arról ne is beszéljünk, hogy az európai szuperhatalmak meg Amerika és az általa mindenben kiszolgált Izrael mennyit tehet erről az elmaradottságról, mert nem kicsit.

Igen, az adott személyek elleni támadást el kell ítélni, mert 12 - vagy akár 1 - ember ilyen lemészárlása szörnyű tett.

De az is hülye, aki azt gondolta, hogy az arabok majd egy kávé mellett beszélik meg a karikaturistákkal, hogy kedves francia gyerekek, ne csináljátok már ezt, mert nekünk nem esik jól, sőt, kifejezetten bántó, mert mégiscsak a vallásunkról van szó, mi meg olyan valláskárosultak vagyunk, mint ti európaiak voltatok 600 éve.
süti beállítások módosítása