Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Mindennapi gyűlöleteink #1

2015.01.07. 09:07 | Írta: pinter.bence

14895_bayer_zsolt.jpg

Tegnap a Mandineren a polgárháborús logika feladásáról írtam egy posztot. Mostantól igyekszem minden nap egy-két véleménycikk bemutatásával szemléltetni, hogy mire is gondolok. Mai versenyzőnk a gyűlölet egyik jobboldali mestere, Bayer Zsolt.

A szellemi polgárháború lövészárkait ásó közírókat összegyűjtő Árokásó blog anno ezt írta Bayerről:

Bayer lényegében ugyanazt a cikket írja tíz éve minden egyes áldatlan alkalommal. A három állandó panel: idézgetés Julien Benda Az írástudók árulása című művéből, siránkozás a szőke barbár hadak hiánya miatt, továbbá egy kis személyeskedő gyalázkodás az aktuális szoci főgonosz ellen.

Bayer Zsolt az utóbbi időben felfokozott aktivitást mutat Magyar Hírlap véleményrovatában, és továbbra is ugyanazt a cikket írja, most már 17 éve. A cikkek felépítése manapság szintén hosszadalmas idézetekből, Amerika ostorozásából és az általa ellenségnek tartott médiamunkások elleni gyalázkodásból áll. A cikkeknek gyakran nincs semmi belső logikája, ránézésre csak a gyűlölet tartja egyben őket. Annak ellenére rendkívül agresszív a hangvételük, hogy Bayer is ott állt a Békemenet molinoját tartva, mely kimondta: „Aki agresszív fél. Mi nem félünk!"

Szerdai, A Majdan szellemei című cikkének alapját az adja, hogy a szerinte fekete öves spermákból álló honi »szabad« sajtó" a jelentéktelen uszodaüggyel foglalkozik, miközben arról kellene írnia, hogy Oliver Stone amerikai filmrendező Facebook-bejegzésben ítélte el az USA Ukrajna-politikáját. Ezt a Facebook-bejegyzést Bayer teljes egészében idézi, így nyolc bekezdéses publicisztikájának három bekezdését ez adja.

A cikk felépítése tehát így néz ki: 1) az ellenségnek tartott sajtómunkások lespermázása, a mikrobloggere leretkesprolizása 2) az uszodaügy bagatellizálása (tényleg bagatell ügy - a szerk.) 3) Oliver Stone munkásságának rövid ismertetése 4) Oliver Stone FB-bejegyzése 5) annak a kifejtése, hogy a szellemi polgárháború Bayer által nagyon jól ismert logikája mentén mit fog írni Stone-ról szerinte az ellenoldali sajtó 5) a tüntetések témájának beleerőszakolása a publiba 6) Szily László lefehérjehalmazozása.

A cikk mondanivalója röviden: a nem kormánypárti lapok dolgozói, illetve a mikrobloggerek nem emberek, az USA kiszolgálói, és direkt csak csip-csup ügyekkel foglalkoznak, mikor pedig Oliver Stone megmondta, hogy a CIA szervezte a Majdant.

Random összehozott témák: ukrán válság, tüntetések, ellenzéki média.

Legjobb idézetek:

Mindez szóra sem érdemes, csak errefelé, ahol a fekete öves spermák meg a retek proli „mikrobloggerek" már nem tudnak mit kitalálni, hogy cseszegessék a kormányt, a Fideszt, és persze mindenekelőtt Orbánt.

Itt tartunk most. És persze ne feledjük: a szilylacika-féle fehérjehalmazok szerint igazságos társadalom és demokrácia akkor lesz, ha a még ki sem nyitott uszodában NEM úszik az egyesületi alelnök meg a fia. Ha ők NEM úsznak, akkor az Egyesült Államok kinyírhat bárkit a Majdanon. Akkor demokrácia van, és kész.

Gyűlöletméter: 10/10

Gyülölködőt találtál? Jelentsd fel az Alternatíva Facebook-oldalán, és megírjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: Bayer Zsolt Mindennapi gyűlöleteink

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr997049293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása