Bukovics Martin és Mátrai Viktor annyira belejöttek a tudósításokba, hogy hat körül elmentek várost nézni az Opera környékére és megírták, hogy mit láttak ott.

19:26 Így a tüntetés végén még szeretnénk feltenni a kérdést, hogy mi a fasznak kell 15 percenként rendszert váltani és 20 percenként új alkotmányt kovácsolni, ahelyett, hogy rendesen kormányozna már végre valaki?

19:21 A 4-6-ossal elindultunk az Aurórába a tüntetés egyik afterpartyjára.

19:18 Bemondták a tüntetés végét, a tüntetőket megkérték, hogy az Oktogon irányába távozzanak és úgy néz ki, hogy a lelkesedés hiányába így is fognak tenni. Mi mindenesetre elindulunk, mert itt tovább izgalmakra nem nagyon lehet számítani.

19:17 Láttuk Heller Ágnest.

19:16 A tömeg nagyjából a Párizsi Nagyáruházig tart, főleg a harmincas középosztály képviselteti magát.

19:12 A tömegben állva úgy érezni, hogy sokan vagyunk (a színpadtól nagyjából 200 méterre állva is sokan vannak), azonban komolyabb düh, lelkesedés (forradalmi hangulat) nem érződik. Az imént Uj Péterrel a tokaji borok árazásáról beszélgetve megállapítottuk, hogy a téma lényegesen érdekesebb, mint a történések.

19:09 Sajnos a beszélők kilétét nehéz megállapítani, mert nem nagyon van konferanszié. Az imént az hangzott el, hogy bár a politika nem lehet más, a társadalom nem. Sajnos mi ezt a mondatot nem igazán tudjuk értelmezni, igaz mi nem is vagyunk baloldali társadalomtudósok.

19:02 "Orbán takarodj!" - zúgja a tömeg.

19:01 Martin képe a tüntetés elején megjelent éhségmenetesekről.

19:00 Az ellentétek találkozása: egy ötletes plakát a háttérben pedig Rogán Antal kedvenc üzlete.

18:55 Madarász Csaba részvételi demokrácia szakértő (takarjon ez bármit is) beszél.

18:50 Jámbor András a Kettős Mérce bloggere nem kért Benei Péter pálinkájából, azt mondta, hogy tüntetésen nem isznak (ennek ellenére saját bevallása szerint ma már megivott egy viceházmestert).

18:48 A képen Bukovics Martin mellett több tüntető látható.

18:45 Így néz ki a tömeg az Andrássy úton. A felszólalók a skandáltatás mellett kérik a résztvevőket, hogy ha tudjanak szálljanak be a tüntetés költségeibe.

18:44 Úgy néz ki Vágó Gábor magyar állampolgár megtanult beszédet mondani. A rendszer alternatívájáról beszél, úgy néz ki olvas minket!

18:40 "Lakhatást, demokráciát, szolidaritást" - hangzott el az imént többször is (a szónok nevét sajnos nem tudtuk meg).

18:39 

18:36 Az ORF riportere megpróbált meginterjúvolni egy tüntetőt, sajnos kísérlete kudarcba fulladt, ugyanis a tüntetőnek nem tetszett az egyik kérdés így először elküldte a picsába a riportert majd leköpte.

18:34 Nincs demokrácia, a kormány hazudik, hangzott el az imént.

Liszt Ferenc szobra élénken figyeli az eseményeket.

18:30 Jámbor András, a Kettős Mérce bloggere nem szeretne alkotmányozni.

18:23 Az Operaház épülete (Ybl Miklós tervei alapján 1875-1885 között épült. A belső terek kialakításában többek között Than MórLotz Károly és Székely Bertalan is közreműködtek.)

18:19 Itt van a színpad is. Most beszélt Várady Zsolt: jön a magyar Tinder, csak ezen majd tüntetéseket lehet lájkolni.

18:15 Találkoztunk egy tokaji borásszal a tüntetők között. A háttérben az Operaház.

18:04 Találtunk egy egész jó boltot, sajnos zárva volt.

A szöveget összeszerkesztette: Szabolcsi Gergely

Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.