Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Czigányviccz

2013.01.11. 10:46 | Írta: Nyárspolgár Úr

gypsy camp.jpgTradíczióimhoz híven, ám ezúttal mégis rendhagyó komolysággal kívánok közlődni ama nagybecsű olvasónép felé! A stádium ugyanis  roppant bosszantó, s kikívánkozik belőlem az óhaj: a Magasságos Úristen veszejtse el végtelen kegyelmében mind a beste, fillentő kurafit, amely kikélni volt a hétköznapok czigányai védelmében, s neki megy amannak a máskülönben gyakorta mosdatlan szájú, félig svábiánus zsurnalisztának, mely ezúttal, s alighanem véletlenül az igazat méltóztatta papírra vetni!

Malőr volna czáfolni ugyanis, hogy ez az absurd módon Bayer névre keresztelt ficzkó (tudniillik ilyesféle névvel a sarki patikát illetik, ám amaz medicina-manofactura judeanusok birtokában áll) főn lelte a szeget, miképpen leskribálta ama zömben lévő czigányi tempó esszencziáját, mely csakugyan megkeseríti a nobilis polgárság életit a provincziák söntéseitől egész a nagyváros omnibuszaiig. S bár jómagam szerettem volt értekezni emerről, szóljék javamra kipattant haragom, s megkövetendő tajtékom tárgya, mely szerint a csendőrségen voltam kénytelen ecsetelni státusom, hogy tudniillik a közeli czigányok megpotsékolták szerény majorságom egyébiránt fölséges jószágállományát! S mire pennához ragadottam volna ujjaim, ez a Bayer már a bitóra várakozott irománya miatt a liberthariánus tsőtselék akarása által.

Mentse kegyelmemet a Boldogságos Szűzanya attól, hogy efféle középosztálybeli tollkoptatókat vételezzek oltalmamba! Annál is inkább, hisz az eke szarva mellett úgy fest, megedződött legénnyé lett, s aligha érzi majd szükségét sétapálczám tőrje védelmének, avagy a zsebembe hordott disznóláb hasznának! Ám nem állom meg, hogy ne kéljek ki ama fertelmes népek ellenében, kik inverz világuk doxazmáitól gyötörve állítják a dolgok antagonizmusát! Ez utóbbi kutyafattyaknak javaslom, hogy poroszkáljanak tova a Leonardo Da Vinci utczán (mely eretnek szélhámosnak utczanévvel való illetése önmagában is lesújtó), majd ama Práter utczán (mely utczanév ugyancsak nonsens, lévén ily' szó nem ösmeretes az magyar nyelvben, ellenben a "fráter", avagy "páter" szavakkal) is korzózzanak két fertályórát éjnek évadján, egy szemre valóbb fehércseléd elvtársukkal.

Mert amennyiben az úgynevezett "Tumblr" nevű electromos micro-krónika folyamában oly' nagy szavak vétetnek "monitorra", mint "Az a baj, hogy bayerzsolti időnként odaszarik a közbeszéd asztalának közepére, aztán a szagot legyezgetjük egymás felé, hogy mindenki érezze milyen büdös", világos, hogy ezen elv hűséges alattvalói expressis verbis fognak örvendezni annak, midőn a fennebb emlegetett utczasarokon az általuk megbetsült czigány honfitársak valóban odaganajoznak a kapualjba, mellőzve mindenféle jelképes modorosságot, majdan mobilkommunikácziós kézi készülékeikből áradó hangos tamtammal kísérve eltulajdonítják kéznél lévő vagyonjukat egy kipattintható kaczor által.

Imigyen ceterum censero: ki a valóság közepében leledzik, s nem holmi hallatlan egalitarista, s csupán elmebéli fertőben tengődik, ne álltassa magát efféle hisztériával! Rendes embernek e tsőtselékből jövő hüsztéria nem kávéház. Inkább méltóztassák szorgalmazni ama csendőrség újbóli megerősítését, kik vaskos huschanggal páholják a czifra szinezetű martalóczokat, amennyiben amazoknak kedvük támad rakonczátlankodni. A czigányság derék része pediglen iszkoljék a kávéházakba hegedálni, mintegy elnyomandó az onnét rádióból kurjongató, s kibírhatatlan virtschaftot.

Szólj hozzá!

Címkék: közélet belpol Bayer Zsolt czigánykérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr175011896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása