Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Ifjú demokratának lenni

2012.06.29. 13:03 | Írta: kilgore_trout


20120619_elkovetok3_.jpg

Azt hihetnénk, hogy Magyarországon a legkínosabb dolog manapság Gyurcsány Ferencnek lenni. Ez nem így van. De legalábbis Dániel Péternek. Valaki esetleg bedobhatja Szijjártó Pétert. Mindenki téved. A legkínosabb dolog Magyarországon jelenleg ifjú demokratának lenni.

Ugyanis Gyurcsány Ferencnek lenni manapság már kifejezetten szórakoztató vásári komédiás tevékenység. Megmaradt annak a bohócnak, aki mindig is volt, és most már anélkül élheti ki ezt a vágyát, hogy közben tönkretenné az országot. Ez – bármilyen szempontból is nézzük – pozitív dolog. Körülötte lenni viszont sokkal kínosabb. Persze Molnár Csabának, Gréczy Zsoltnak és Bauer Tamásnak nem sok választása van. Ők a bohóc kis zsebből előhúzható hangszerei, szépen bepakolták oda magukat évekkel ezelőtt, nekik tehát nincs menekvés. Ők már a cirkusz tagjai.

Nehéz lenne meghatározni azonban azt, hogy milyen agyi defektus okán akarhat bárki is önként csatlakozni ehhez a társulathoz. Szarvas Koppány Bendegúz, a nevében igazi szittya, lélekben azonban igazi demokrata fiatalember mégis megtette ezt. Odaállt a demokraták mellé, ő vezeti a minden bizonnyal rendkívül népes ifjúsági tagozatot. El sem tudom képzelni, mire számítanak ezek az emberek. Mire számít egyáltalán egy fiatal, ha valamelyik politikai csoportosulás ifjúsági tagozatához csatlakozik?

Politikai előmenetel.

Teljesen nyilvánvaló lépés. Ezért teljesen megéri belépni a Fidesz, a KDNP, az LMP, a Jobbik és az MSZP ifjúsági tagozatába. De ezért belépni a Demokratikus Koalícióba? Akik két év múlva valószínűleg a két százalékot sem ütik meg? És azok a szavazatok is csak nagymamáktól és Dániel Pétertől érkeznek majd? Ifjúság? Itt nem akad út felfelé, nem lesz miniszter szegény Szarvas Koppányból. Még a jeszesek is több reménnyel gondolhatnak a jövőre, mint az ifjú demokraták.

Pénz.

Ha az anyapártom hatalomra kerül, akkor majd kapok valahogy, nem? Majd elcuslágolunk egy jó adagot, vagy valami. Kész haszon. Itt ez teljes mértékben esélytelen: lásd előző pont.

Jó társaság.

Hasonló gondolkodású fiatalok? Kapcsolatépítés! Garantált bulik! Tiszta jó. A Jobbikos fiatalok például kiélhetik a kötelező sorkatonaság miatt elmaradt katonai vágyaikat, járőrözhetnek, lehetnek fegyelmezettek, meg ilyesmi. Biztos akad egy-két jó csaj is mindenhol. Most pedig álljunk meg egy pillanatra, és képzeljük el azt a néhány embert, akik a DK ifjúsági tagozatában lehetnek. Ez biztos nem jó buli. Ezért nem éri meg az elsüllyedt hajóhoz kötözni magad. Ez a megközelítés sem segít közelebb minket a megoldáshoz.

Ideológia.

Ez az egyetlen pont, ami megmagyarázhatná a dolgot, de hát mi a Gyurcsány-párt ideológiája? Hát Gyurcsány. A demokrácia letéteményese, az antifasizmus bajnoka, a munkások és nyugdíjasok védelmezője. A bohócmester. Sajnos nincs mögötte sem egy épkézláb eszme, de még csak egy vallás sem. Nincs mögötte semmi. Ideológiai alapon a Demokratikus Koalícióhoz tartozni annyit jelent, mint elfogadni Gyurcsányt messiásnak, mivel ideológiai alapon a szocialisták ifjúsági tagozatát is lehetne erősíteni.

Nincs tehát épkézláb indok arra, hogy egy épeszű fiatal, akinek még van mit vesztenie, csatlakozzon Gyurcsányhoz. Hogy Csókakőn játssza a hatalmas antifát egy Horthy-szobor körül, hogy eltépjék a „jobbik fekete pólóját”. Minden politikai, pénzügyi és egzisztenciális indok az ellen szól, hogy köze legyen egy ilyen bukott politikai produktumhoz. Talán még nem késő, Koppány, lehet a szocik befogadnak. Ugyanaz az ideológia, szinte biztos hogy a nagyobb szórásban több a jó csaj, és még az is elképzelhető, hogy 2028-ra összeszedik magukat. Mentsd magad.

4 komment

Címkék: gyurcsány koalíció szarvas koppány bendegúz demokratiksu

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr414619098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopó 2012.07.09. 14:29:38

A DK-nak van Gyurcsánytól független ideológiája, csak a rövidlátó, ostoba, vagy rosszindulatú emberek állítják másképp.
program.demokratikuskoalicio.hu/
De kösz, hogy bebizonyítottad, hogy őszinte elkötelezettségből, rövidtávú önös érdek nélkül csinálom, amit csinálok!

kilgore_trout · http://alternativa.blog.hu 2012.07.09. 14:31:51

Ezt nyilván nagyon tiszteljük benned. Gyurcsány viszont egy bohóc. :)

Rákóczis first foot 2012.07.20. 14:12:27

@Kopó: Az alternativa.blog.hu kénytelen helyesbítést tenni: mióta Szarvas Koppány Bendegúz facebook-oldalán konstatáltuk, hogy fiatal lánykák "sok nálad a politika" felkiáltással hónaljfétispornóképeket posztolnak magukról, azóta rádöbbentünk, miért éri meg igazán Ifjú Demokratának lenni.

Kopó 2012.07.20. 14:39:19

@Rákóczi's First Foot: Szeretnéd, ha olyan jó csajok a te faladra posztolnának, mi?
Mondjuk érdekes, hogy a te figyelmedet a hónalja kapta meg.
Amúgy pedig majdnem annyi itt a lány, mint a fiú és igen helyesek! Szóval lépjetek be ti is!
Amúgy hallottátok a hírt? Gyurcsány ártatlan Sukoró-ügyben!
süti beállítások módosítása