Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Lehet más?

2013.07.04. 11:22 | Írta: trg

ángyán.png
Amikor a PM kivált az LMP-ből, őszintén örültem. Nem csak azért, mert az én ízlésemhez közelebb álló bajnais irány végre bemutathatja, hogy az E14 tényleg megszólíthat olyan szavazókat, akiket az MSZP nem tud, hanem azért is, mert úgy gondoltam, hogy ezzel végre a Schiffer András vezette LMP végre tisztázhatja, hogy milyen politikát kíván folytatni és, hogy hogyan is képzeli el azt a bizonyos más politikát.

Valahol tiszteltem Schiffert azért, mert kiállt a saját értékrendje mellett (gondoljunk csak a PM egyik arcára Karácsony Gergelyre gondolni, aki tavaly novemberben még arról beszélt, hogy azért támogatja az összefogást, hogy biztosan ne Bajnai legyen a miniszterelnök) akkor, amikor már a saját pártjának szavazói is azt mondták, hogy inkább kéne szövetkezni (az LMP támogatottsága nagyjából mindegyik közvélemény-kutatónál esett a pártszakadás után) és izgatottan vártam, hogy hogyan építik majd fel az inkább jobbra pozicionáló zöldpártot.

Nekem sokáig úgy tűnt, hogy a szakítás jobban megrázta a maradókat, nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a pártjuk számos arcát is elvesztették (őszintén tegye fel a kezét, aki a maradék LMP-ben Schiffer Andráson és Vágó Gáboron kívül mást is meg tud nevezni fejből!), ráadásul a kezdeti időkben energiájuk egy jelentős részét arra fordították, hogy a lehető legjobban elhatárolják magukat a PM-től és alkalomadtán még beléjük is rúgjanak. (Legyünk őszinték, ki nem utálna azt, ha elhagynák egy gazdagabb fiúért?)

Viszont a szétválás utáni első komolyabb életjel, a június elején a párt által megrendezésre került Merre van előre konferenciája, engem máris komoly aggodalommal töltött el. Nem azért, mert a fő felszólalók a jobboldalról kerültek ki, sőt Sólyom Lászlónak kifejezetten örültem. Annál jobban aggasztott azonban Ángyán József meghívása.

Had idézzem a Kettős Mérce blog felsorolását:

Három csapás, bankadó, NMHH, ágazati különadók, manyup államosítás, médiaalkotmány, többszöri hajléktalankriminalizáció, egykulcsos adó, végkielégítések visszamenőleges különadója, AB jogköreinek szűkítése, sztrájkjog korlátozása, táppénz felezése, egypárti alaptörvény, annak átmeneti rendelkezései és minden módosítása a negyedikkel együtt, OÉT megszüntetése, közmunkaprogram, „információszabadság” törvény, MMA, korrupt közbeszerzési törvény, röghözkötés, egyházi törvény, bírók nyugdíjazása, 27%-os áfa, rendvédelmi dolgozók korengedményes nyugdíjának eltörlése, Munka Törvénykönyve, rokkantsági ellátás csökkentése, iskolák államosítása, választási törvények (három is), családjogi törvény, tranzakciós adó, trafiktörvények (ebből is három), valamint persze minden kicsinyes és sunyi Lex Haverok/Ellenségek és még hosszasan sorolhatnánk.

Ezek azok a törvények, amiket Ángyán József, a tisztességes, megszavazott. És akkor most szeretném feltenni Schiffer Andrásnak a kérdéseimet: hogy lehet az, hogy önnek az elmúlt kormányok minden tagja bűzlik, de az első kiugrott fideszest, aki tevékenyen részt vett a NER kiépítésében a keblére öleli?

Valóban az a „harmadik út” (ahogyan az LMP Lámpás nevű lapja nevez), hogy az Orbán-rendszer szorgos hangyáját (egy „hiteles ember”, egy „földvédő honatya”)  állítjuk a csatasorba azért, hogy jobboldali szavazókat nyerjünk? Attól tartok, hogy az LMP, vagy legalábbis Schiffer András, végérvényesen kezdi elveszíteni a realitásérzékét, el kéne döntenie, hogy mi az, ami erkölcsileg még belefér és mi az, ami nem, mert jelenleg ez nem egyértelmű. Nem értem ugyanis, hogy miért kéne késztetést éreznem arra, hogy egy olyan pártra szavazzak, aki pillanatnyi önös érdektől vezényelve képesek ugyanúgy szembemenni korábbi elveikkel, mint az általuk oly gyakran kritizált platformos társaik. Azt pedig már végképp nem értem, hogy egy ilyen bohóckodáshoz miért adja Sólyom László az arcát és miért nevezi személyesen is harmadik útnak ezt az egész komédiát.

Persze lehet azt mondani, hogy Ángyán József egy hiteles ember, hiszen ő maga soha nem tagadta meg elveit, csak azt lenne jó tudni, hogy akkor az LMP számára ezek az elvek elfogadhatóak és korábban tévedésből szavaztak mindig máshogy, mint a fideszes képviselő, vagy csak rájöttek, hogy a politika nem is lehet annyira más.

38 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr595380735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más? 2013.07.04. 12:13:02

Valóban az a „harmadik út”, hogy az Orbán-rendszer szorgos hangyáját állítjuk a csatasorba azért, hogy jobboldali szavazókat nyerjünk?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valódi 2013.07.04. 14:51:26

Ezt írta a HaszonAgrárMagazin 2013.márciusában:
"A varsói Agrárminisztérium úgy döntött, csak 2016-tól vásárolhatnak a külföldiek korlátlanul földterületet. A földvétel most is lehetséges, de ahhoz egy belügyminisztériumi engedélyre van szükség, amelyet nagyon nehezen adnak meg. A céljuk, hogy az említett dátumig a hazai gazdáknak annyi földet adjanak el, amennyi csak lehetséges. A lengyel mezőgazdaság rengeteg kicsi (2,5 millió) gazdaságból áll, az átlag birtokméret nyolc hektár. Többnyire gyenge minőségű földeken folyik a munka és egyre többen inkább mellékállásban gazdálkodnak."
Ezt pedig Raskó György állítja egy mostanában gyakran idézett írásában:
„Velünk szemben a lengyel mezőgazdaság a sovány uniós támogatási csomag és termelési kvóták mellett is kiválóan teljesít. A mezőgazdasági termelés ott egy évtized alatt közel 12%-kal nőtt, míg élelmiszeriparuk egészen látványos – éves átlagban közel 2,5%-os – növekedést produkált. Élelmiszer-kivitelük bővülése szintén elismerésre méltó: a csatlakozás óta értékben megnégyszereződött, s már meghaladja a évi 10 milliárd eurót. A lengyel nyomulást a magyar vásárlók is naponta tapasztalhatják, különösen amikor 'árelőnyös' termékekre vadásznak az élelmiszerboltokban.”
Hogy is van ez? Lengyel parasztcsaládok 100%-os tulajdonában lévő, gyenge minőségű, apró parcellákon, félállásban, a saját országuk önellátásán túl verik meg a nagybirtokos magyar mezőgazdaságot? Mennyiségben, minőségben, élelmiszerbiztonságban, exportban, lakosság megtartó erőben – azaz mindenben? Nálunk pedig a magyar népnek nevezett "altatott" tömeg és mélységesen erkölcstelen, csótányszerű ún. elitje hagyta elsorvadni a minden épeszű nemzet alapját képező saját parasztságát...még az írmagját is kiirtatja az "integrátorokkal"!
A fenntartható mezőgazdálkodáshoz ért - és ehhez igen jól - Ángyán József, és az általa képviselt vidékpolitika az egyedül életképes... Amíg meg nem tapasztaltam ezt a végtelenül cinikus, arcátlan hatalomgyakorlást, magam is hittem a Fidesznek!

trg 2013.07.04. 15:21:37

Szándékosan nem írtam az Ángyán József által képviselt vidékpolitikáról, elsősorban azért, mert nem értek hozzá, másodsorban pedig azért, mert akármennyire is hiteles az, ahogy ezzel kapcsolatban megnyilvánul és cselekszik, ettől még a szememben nem sok erkölcsi tőkéje maradt.

Viszont, ha már mindenképpen Lengyelország, akkor idéznék két cikkből, amik nem olyan rég jelentek meg:

"A lengyel mezőgazdaság változásainak trendje az elmúlt években, különösen a csatlakozás óta állandósult. A főbb változások érintik:

- a gazdaságok számának csökkentését, területük egyidejű növekedése mellett,

- a mezőgazdasági üzemek szerkezetére vonatkozó jelentős változásokat, köztük a legkisebb (0-5 ha területű) gazdaságok számának közel 25%-os, valamint az 5-20 hektáros gazdaságok számának 17%-os csökkenését, a 20-50 hektáros gazdaságok számának stagnálását. Ezeket a változásokat a legnagyobb (50 hektáros vagy annál nagyobb) gazdaságok számának jelentős, 34%-os növekedése kísérte. Ezek a változások lassúak és evolúciós jellegűek."

(www.elelmiszerklub.hu/2013/03/pl-merre-fejlodik-lengyel-elelmiszer.html)

"A legnagyobb csökkenés a kis, 5 hektár alatti gazdaságokat érintette. Ugyanakkor a legnagyobb mértékben nőtt az 50 hektár feletti gazdaságok száma. Ez az agrárgazdasági termelés egyre nagyobb specializációját és a mezőgazdaság szerkezetének kedvező változásait jelenti, egyúttal a lengyel Vidékfejlesztési Program végrehajtására vonatkozóan elfogadott megoldások helyességét támasztja alá. E program két tevékenységének, nevezetesen a „Korengedményes nyugdíj” és a „Könnyítések a fiatal gazdáknak” irányultsága meggyorsította a generációváltást, valamint a gazdaságok mennyiségét és méretét illető változásokat vidéken. A mezőgazdaság termelékenysége szempontjából ezek nagyon hasznos átalakulások, melyek a termelési költségek csökkentését és a mezőgazdasági termelés piacképességének növelését szolgálják."

(www.trademagazin.hu/piaci-hirek/a-lengyel-mezogazdasag-es-az-agrar-elelmiszer-kereskedelem.html)

♔batyu♔ 2013.07.04. 18:33:12

A szlovákok ha inden igaz, talán be is tiltották a lengyel baromfi importját, mert az szinte már mérgezés számba megy.

Blogger Géza 2013.07.04. 18:40:28

A hülyeség - úgy látszik - blogról blogra terjed. Mi az, hogy a "táppénz felezése"?

sanyix 2013.07.04. 18:42:23

@Blogger Géza: olyasmi mint az hogy "magyarország egyre rosszabbul teljesít!"

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.04. 18:47:22

Nagy meglepetés, hogy az LMP, úgy tűnik, kinőtt a kamaszkorból és jól kezdett politizálni, a szakadárok kiválása után. A megmaradt LMP igyekszik kihasználni Bajnai hatalmas hibáit, s megpróbálkozik azzal, ami eredetileg Bajnai célja volt, de ami kútba esett éppen a PM és Milla miatt: a Fideszt el nem fogadó liberális-konzervatív jobboldal megszólításával. Ez, minden hiba ellenére, dicséretes, s nagyon hasznos kezdeményezés. Ki tudja mi lesz a választásokig, de azt hiszem, hogy ezt az új Schiffert mindenképpen támogatni kell jelen helyzetben.

HomicideWatch (törölt) 2013.07.04. 18:55:35

A gerinctelen PM, akik épp az mszp seggébe bújnak bele, akik ellen pozicionálták magukat. Az mszp hátán akarnak mandátumot, fizetős pozíciókat, az amerikai támogatásokból lecsurranót megszerezni. Csak a pénz és a hatalom számít semmi más. A Bajnai/Gyurcsány féle oligarchia részévé válni.

Az mszpre és akik velük összeállnak, nem szavazunk, ahogy a fideszre sem.

HomicideWatch (törölt) 2013.07.04. 18:58:09

@♔batyu♔:
Rengeteg szemetet gyártanak a Lidl, Aldi és egyéb hard-discount társaságoknak is. De azért minőséget is, csak azt Nyugat-Európába viszik.

HomicideWatch (törölt) 2013.07.04. 19:03:42

"mint a fideszes képviselő, vagy csak rájöttek, hogy a politika nem is lehet annyira más."

Rájönnek ahogy a PM is rájött? Ők már ott térdelnek Baynau és Meseházy előtt...

Blogger Géza 2013.07.04. 19:12:39

Amúgy nem nagyon értem ezt az egész finnyáskodást, politikusokról beszélünk, nem Vesta-szüzekről, teljesen nyilvánvaló, hogy adott helyzetben az LMP képes lenne koalícióra lépni a Fidesszel és az MSZP-vel is, tudtommal ezt nem is tagadták soha. Más kérdés, hogy hogyan tudna ez a gyakorlatban működni, Schiffer még a saját pártját sem tudta egyben tartani...

Tyreo 2013.07.04. 19:31:07

Van erre egy alternatív magyarázat is. Ahogy te bevallottad, hogy nem értesz a földtörvényhez, úgy Ángyán is beláthatta, hogy ő nem ért a többi a törvényhez. Mivel azok akik ezeket benyújtották az ő társai voltak, így hát velük szavazott. Mert hitt nekik.
Aztán amikor ahhoz a területhez értek, ahol már nem hit alapján szavazott, hanem a tudása alapján, na ott bukott ki.
Válaszolj kérlek őszintén. Szerinted van olyan képviselő aki TÉNYLEG tisztában van azzal, hogy miről szavaznak?
Vagy csak a frakció főnökök szólnak nekik, hogy igen. Esetleg 2 mondatban mondanak valamit a saját szemszögükből.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.07.04. 19:33:25

Ha Ángyán ezeket sem szavazza meg, két nap után kihajítják a frakcióból. Valamennyire NER tagnak kellett lennie, ha belsőleg akart nyomást földügyileg.

probajanos 2013.07.04. 20:04:53

Még, hogy a történelem nem ismétli önmagát...

A ballib "értelmiség" most ugyanazt a trükköt próbálja meg, mint 1993-ban, csak most a Chartát Együtt 2014-nek hívják, a fideszt pedig LMP-nek.
Az LMP reménye, hogy a mostani kormánnyal elégedett a többség, nemúgy, mint akkor az MDF-fel, és így a szocik nem fognak győzni, tehát összefogni sem kell velük.

Hajrá LMP, kitartás. Ha 14-ben megugorjátok a lécet, 18-ig ennek a mostani, megújulásra képtelen baloldalnak vége Bajnaistúl, Jávorostúl. Gyurcsány és Mesterházy valószinüleg maradni fog, csak ez akkor már mégúgyse fog érdekelni senkit sem....

Húsleves 2013.07.04. 20:40:26

Jaj de szánalmas ez az Ángyán ellenes "politikától független" kirohanás! Abszolút nyilvánvaló hogy mi bajotok van nektek, Bajnaihoz mindig is "közelebb álló", köpönyegforgatóknak.
Az, hogy Ángyán kimondta azt, amit az elvtelen, gerinctelen pálfordulásotok előtt ti is mondtatok, most meg szeretnétek letagadni.
Hogy a FIDESZ és az MSZP-DK-Bajnai mesterségesen polarizált oldalak ugyanannak a maffiának a délelőttös-délutános dögevő hiénái, és ti a szátokból segget csinálva ezekhez csatlakoztatok.

2013.07.04. 21:22:57

@HomicideWatch: Ó, ez a gyűlölködő fenekedés, ez nagyon magasztos! A szociknak épp az a problémájuk, hogy nincs a fenekükben az E14-PM, jobb ha tőlem tudod. Nekik fontosabb Orbán rendszerének megszüntetése, az LMP-nek fontosabb volt a fényes elkülönültség, a pártos elvhűség. Ez az ő dolguk, de hogy emiatt a PM-t gerinctelenséggel vádolják, ehhez már pofa kell.

2013.07.04. 21:26:55

@Húsleves: Szánalmas? Akkor Ángyán viselkedéséhez mit szóljunk? Érdekes módon arra egy szavad sincs, persze nehéz is mit mondani. Ángyán doktor végig asszisztált az össze fideszes ocsmánysághoz, nu punkt a kedvenc témájába is beleszartak, ez már sok volt neki.

Ángyán a szövege és viselkedése alapján tipikus jobbikos, gusztus dolga, hogy mit eszik ezen az LMP.

2013.07.04. 21:28:38

@Member: Gyönyörű próbálkozás, ez kábé olyan, mint Horthy felmentése a zsidóüldözések alól.

Jolka40 2013.07.04. 21:29:30

A nagyüzemi mezőgazdaság modern eszközökkel, gépekkel, kemikáliákkal dolgozik, és a nagy, összefüggő földterületek az optimálisak. A baj csak az, hogy nagyon kevés embernek ad munkát, megélhetést. Így a vidéken élők számára csak a munkanélküliség, esetleg az apró háztáji gazdaságokban végzett, alig jövedelmező munka marad. Ez a nagy dilemma: virágzó mezőgazdaság és nyomorgó paraszt, vagy a kisbirtokon, elavult módszerekkel termelő kistermelők és hanyatló mezőgazdasági ágazat.

Tyreo 2013.07.04. 21:32:36

@iiibphun: Nekem volt rá szavam. Várom a tiedet.

jet set 2013.07.04. 21:56:36

@Tyreo: Pontosan emiatt hülyeség a parlamenti demokrácia. A képviselők bólogatójánosok, nem értenek ahhoz, amiről szavaznak. Így semmi értelme az egésznek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.07.04. 22:51:45

@iiibphun: Lehet, ha nem enged az elején, a pesti zsidóság is elveszik, mert mi is kapunk egy quesling-et. A fene sem tudja.

trg 2013.07.05. 00:05:26

@Tyreo:
és szerinted ez jó? és szerinted egy párt, aminek az a neve, hogy Lehet Más a Politika legitimálhatja ezt?

Húsleves 2013.07.05. 06:40:28

@iiibphun:
Megszavazott egy csomó törvényt, aminek egy része egyszerűen pártfegyelem (ezt fogjátok majd csinálni ti is bőnyállal), más része meg egész egyszerűen nem egyezik a TE meg társaid propagandaszövegével, amit ti szándékosan összemostok a rossz fogalmával.
Ezután egyszer bekövetkezett az az eset, ami már semmiképpen sem volt összeegyeztethető azzal, amire felesküdött, és ezt már a következmények ellenére se volt hajlandó megszavazni. Na ez az amire a ti gerinctelen hordátok sohasem lesz képes.
Emlékszel még hogy minek deklarálta magát az LMP eredetileg? Én emlékszem a rádióból, hogy miket mondtak akkor. Zöld párt, ami MELLESLEG liberális értékeket vall, és elutasítja a jelenleg bebetonozódott MINDKÉT korrupt, elvtelen, haszonleső oldalt.
Úgyhogy nem kell a púder faszikám, segget csináltatok a szátokból, leszartátok azokat akik hittek nektek és rácuppantatok a haszonnal kecsegtető állami csecsre.
Nagy szivességet tettetek a maradék LMP hitelességének hogy kitoltátok a falovat.

Húsleves 2013.07.05. 07:05:43

@trg:
És ti hogy legitimálhatjátok ezt?

kanadaihirlap.com/2012/12/13/mohacsi-viktoria-a-cbc-n-magyarorszag-nagyon-kozel-van-a-polgarhaboruhoz/
"Mohácsi megtudta, hogy az előző szocialista kormány úgy döntött, hogy eltitkolja a romagyilkosságokkal kapcsolatos információkat. Ez az információ – ha egyszer a nyilvánosság elé kerülne – a gyilkosságokhoz köthetne egy-egy állami tisztviselőt."

nol.hu/lap/mo/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_
"És ki tudja, hogy mi mindent tudott még a romavadászokról a polgári titkosszolgálat, amit nem osztott meg a rendőrséggel és később a tevékenységüket vizsgáló parlamenti bizottsággal, illetve annak munkacsoportjával sem?! Bár a jelentés jelentése erre nem tér ki, Gulyás lapunknak nyilatkozva nyugtalanítónak és egyben elgondolkodtatónak nevezte, hogy a nyomozó hatóságok nem ástak a mélyére annak: milyen alapon választották ki áldozataikat a támadók? Beérték azzal az amúgy igaz és kézenfekvő magyarázattal, hogy az autópályák közelében lévő települések cigánytelepeinek szélső házaiban élő romákra támadtak. Csakhogy a vádirat szerint a támadók 2009 tavaszától tudatosan büntetlen előéletű, illetve törvénytisztelő dolgos családok tagjaira támadtak. Ez pedig helyismeretet, illetve előzetes felderítő munkát, esetleg tippadói közreműködést igényel. A segítői, támogatói szál feltárására a Gulyás által megismert nyomozati iratok és a bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint nem volt „erős igyekezet”. Gulyás emlékezett rá, a bíróság előtt lévő dokumentumokból is kiderült: a romavadászok célja volt az is, hogy olyan ellenlépéseket provokáljanak ki a cigányságból, amellyel tartósan és mélyen megmérgezhető a roma–magyar viszony. Erre a célra pedig nem lettek volna alkalmas célpontok a romák által is megvetett, kötekedő, rovott múltú és köztudottan bűnös életet élő személyek."

Cigánygyilkosokkal egy csapatban és még ti mutogattok másra? Ehhez aztán jó vastag bőr kell.

valódi 2013.07.05. 15:34:31

@Jolka40: "...virágzó mezőgazdaság és nyomorgó paraszt, vagy a kisbirtokon, elavult módszerekkel termelő kistermelők és hanyatló mezőgazdasági ágazat."
Magyarország termőföldjeit több mint 50%-ban nagybirtokok uralják, azaz a "virágzó mezőgazdaság és nyomorgó paraszt" konstrukció működik, ezért aztán falvaink maguk az édenkertek, ahol tiszta öröm élni. Ausztriát pedig "kisbirtokon ... hanyatló mezőgazdasági ágazat" dönti folyamatosan nyomorba....
Így gondoltad?

valódi 2013.07.05. 18:05:03

@trg:
Azonos módszerrel számítva az Eu nagybirtokainak mérete:
Svájc 54 ha
Hollandia 135 ha
Belgium 150 ha
Lengyelország 250 ha
Franciaország 274 ha
Ausztria 295 ha
Olaszország 337 ha
Dánia 426 ha
Németország
(„NDK-effektus”) 1.391 ha
Magyarország 3.164 ha
Csehország 3.531 ha
Szlovákia 3.934 ha
A nyugati, kis- és közepes birtokok mintázata az életképes!

Tyreo 2013.07.05. 18:51:30

@trg: Ángyán legalább egy valamihez ért. Ez a legtöbb képviselőről nem mondható el. És ez igaz az általad szimpatizált PM-es és igaz lesz az Együttes képviselőkre is. Ez nem zavar. Ez egyre inkább nem szól másról, mint egy LMP ellenes kirohanásról..

Jolka40 2013.07.05. 22:21:24

@valódi: Magyarország adottságai kissé eltérnek Ausztrájétól.

valódi 2013.07.06. 10:02:03

@Jolka40: A XX század végén egy angol ökológuscsoport az alábbi szarkasztikus megjegyzéssel zárta egyik tanulmányát: "Napjainkban egy városlakónak számtalan kérdést végig kell gondolnia, mielőtt reggel útnak indul: tömegközlekedéssel menjen, vagy gépkocsival, hol vannak útlezárások, hogyan hangolja össze a munkába menetet a gyermekek iskolába jutásával, hol érdemes vásárolni, hol lesznek árleszállítások, stb. stb. Mennyivel egyszerűbb lesz a dolga néhány évtized múltán, amikor napkeltekor mindössze egyetlen kérdése marad: ebédelek, vagy ebéd leszek?"
Aki megtagadja Ángyánt és elveit, annak a gyerekei is fogják „élvezni” a hiányát!!!

2013.07.07. 17:58:26

@Húsleves: Nos, tehát Ángyán megszavazott egy csomó mindent bő nyállal, mert frakciófegyelem van, az összes többi viszont a gaz baloldal ármánykodása szerint rossz dolog. Hát a Fidesz-fanok szerint bizonyára ez a helyzet, és Európa is ezért van kiakadva, mert az istennek se akarják, hogy a csatornadíj olcsóbb legyen.

Egy a bibi: az általad felmagasztalt LMP is ellene szavazott ezeknek - egytől egyig (nagyon helyesen). És ezek után csapnak Ángyán tenyerébe, ez itt a probléma.

Én nem a rádióból emlékszem arra, mit mondott az LMP és a mondás továbbra is igaz, épp ezért szorgalmazza a PM és az Együtt a "korszakváltást", vagyis nem lehet visszatérni a korábbi kormányok hibáihoz sem.

Ami a bökkenő viszont, hogy 2010-hez képest gyökeresen megváltozott a helyzet, létrejött egy olyan hatalom, ami sokkal rosszabb a korábbiaknál és ezt nem lehet újabb 4 évig tűrni. Az LMP-ből kilépők nem csináltak segget a szájukból, már csak azért sem, mert az LMP-re szavazók többsége az összefogást támogatta, ezt számos felmérés bizonyította. A PM ugyanúgy a zöld, baloldali és liberális politikát támogatja, ahogy azt az eredeti alapelvekben szerepelt. Például maga az alapító nyilatkozat szerzője is PM-s lett, hogy mást ne mondjak.

Úgy hogy faszikám, éppen hogy a PM vállalt óriási kockázatot a kilépéssel, mint látható, az LMP-nek még frakciója is lett, övé az állami támogatás, az alapítvány. Az állami csecsről külön vicces ezek után beszélni.

Ha te fideszes droid vagy, akkor megértem, hogy tapsikolsz az LMP-nek, hisz ezzel is növekszik a Fidesz esélye. Ha viszont LPM-s vagy, akkor jobb lenne, ha félretennéd ezt a gyűlölködő hangnemet. Az LMP útja reális és logikus választás, csak épp én nem értek egyet vele. De ettől még elfogadom, hogy van akiknek ez szimpatikus.

2013.07.07. 18:00:30

@Tyreo: Na ne viccelj már. Mondj egyetlen PM-s képviselőt, aki nem ért semmihez. Egyébként pedig nem a képviselőnek kell érteni mindenhez, neki elsősorban politikusnak, azaz kommunikátornak, vezetőnek és szervezőnek kell lenni, erre valók a szakértők.

Tyreo 2013.07.07. 22:08:42

@iiibphun: Pont ezt mondtam én is. Ángyán hallgatott a szakértőkre. Azért mert nem érthet mindenhez. Az ő szakértőik pedig azt mondták, hogy erre igen. Akkor igen. Aztán amikor ahhoz a témához értünk amihez ő is ért, ráadásul az ú.n. szakértők hülyeséget beszélnek, hát beintett. Ez egy teljesen korrekt álláspont.
Azt pedig hagyjuk, hogy mit kéne csinálnia egy képviselőnek a Parlamentben, mert jelen állás szerint körübelül semmit..

Húsleves 2013.07.08. 07:37:20

@iiibphun:
A FIDESZ droid mellé ment, és nem is tetszik az ilyen megnyilvánulás, kb. ahhoz hasonló, mintha egy szakács droidozná az ehetetlen kajáját kiköpő vendégeket.
Én a jobbikra szavaztam, vagyis valódi változásra. A FIDESZ-re nem szavaztam, mert már láttam az első Orbán kormányt. Az LMP-re nem szavaztam, mert a nyilatkozatok ellenére nagyon átlátszott hogy megbújik köztük a ti hazug, SZDSZ-es "értékeket" átmenteni szándékozó bandátok.
Látom elég sokáig tartott a brain storming, amíg összehoztátok ezt a gagyi választ. Nem emlékszel arra hogy miket nyilatkoztak korábban az azóta megtért báránykák, mi? Akkor ne itt írogassál, hanem menjél orvosjoz, mert az már nagy baj, ha ennyire szar a memóriád.
Ha valami itt vicces, akkor az, hogy olyan akar kioktatni, aki állítása szerint nem emlékszik olyan dolgokra, ami nemrég még a csapból is folyt. Képzeld én meg még arra is emlékszem, hogy Jávor Benedek a tévében nemes egyszerűséggel ezt mondta a nagyon nem FIDESZ-es Demszkyre: nyilvánvaló hogy abban a pozícióban tudnia kellett minden disznóságról, és eleve olyan típus is volt aki mindent a kezében tartott. Meg arra is emlékszem, hogy az előző választáson még annyira fontos volt hogy elhitessétek az egyenlő távolságot, hogy az MSZP nyílt felkérését a két harmad megakadályozására is elutasítottátok. Hát pont ez a baj veletek, a memória. Arra sem emlékeztek amit ti magatok mondtatok, nem hogy arra, amit azok mondtak és tettek, akikkel összeborultatok.
Akkor itt van egy kis emlékeztető barátaitok áldásos tevékenységéről:
- elkúrtuk by Gyurcsány
- azonosító nélkül tüntetőkre támadó rendőrök
- letitkosított cigánygyilkosságok
Különösen az utolsó mutatja legnyilvánvalóbban, micsoda álszent, hazug banda vagytok ti, hogy olyanokkal ajvékoltok kisebbségekért, akik letitkosították a cigánygyilkosságok hozzájuk vezető szálait.
Akik pedig úgy szavaztak az LMP-re hogy nem az egész addigi teljesítményt utasították el (az LMP egyértelműen ezt kommunikálta), azok ugyanazért szavaztak rájuk, amiért én nem: mert nagyon kilógott az SZDSZ trójai falovának a lába. Nagyon sokat javított a presztízsükön, hogy elhúztatok onnan.
Arra hivatkozol, hogy ti azt is mondjátok, hogy nem lehet visszatérni a korábbihoz sem, de közben ott pózoltok a sok elkúró múmia oldalán, akikkel karöltve akartok "nem visszatérni" a régi jó receptekhez.
Semmi sem változott gyökeresen, csak az, hogy az Orbánra mutogatásotok most már azoknál sem működik, akik Orbánt ugyanúgy utálják mint a ti korrupt, hazug bagázsotokat.
Ami azóta történt, egyenes folytatása annak, amiért ti most nyíltan visszabújtok a gazdáitok seggébe, a mesterségesen polarizált kétpólusú rendszernek, ahol a maffia délelőttös illetve délutános műszaka minden disznóságát a másikra mutogatással igazolja.

Tyreo 2013.07.08. 11:29:01

@iiibphun: Kettős mércét használsz. Az egyik pillanatban még nem érthet mindenhez, meg nem is kell. A másikban meg már az övé a felelősség. Gyakorlatilag csak meg akarsz győzni, hogy LMP szar, Pm jó...

Húsleves 2013.07.08. 19:26:10

@iiibphun:
Senki se kért hogy válaszolj, te írtál nekem elsőnek, úgyhogy hagyjuk ezt a felsőbbrendű dumát.

"Az nagyon vicces, hogy a jobbikosok most hogy tapsikolnak az LMP-nek"
Nem tapsikolnak a jobbikosok az LMP-nek (már megint ez az álliberális általánosítás), én csak egy személy vagyok, aki a jobbikra szavazott. Én magam sem tapsikolok az LMP-nek, az LMP balra áll az én preferenciámtól, a jobbik pedig jobbra, de a jobbik közelebb.
Tudod ez úgy működik, hogy a hozzád hasonló szerencsétlen nyomigyerekekkel szemben az általatok ledroidozott embereknek van önálló értékítélete, te meg egy sötét, hülye pártszócső vagy.

"zsidózták ezerrel meg hasonlók"
Igen, pl. az ilyenek dolgok miatt van, hogy a jobbikot sem tekintem álmaim netovábbjának. Különösen ciki, amikor egy ilyen primkó zsidózóról kiderül, hogy úgy zsidózott, hogy közben tudta magáról hogy zsidó, sőt még korrupt uniós pénzeket is ajánlott ennek eltitkolására. És rendkívül káros, mert a saját példáján erősíti a zsidókkal szembeni negatív sztereotípiákat, persze ehhez arra is szükség volt, hogy ezt a zsidózó, lebukott sötét barmot a nemes baloldal felkarolja egy "csak a legnagyobb tisztelet hangján Izraelről" korábbival ellentétes irányú, de azonos értékű ámokfutásért cserébe.
A magam részéről elítélem minden közösség gyalázását, de még jobban elítélem azt, ami konkrét tettekben nyilvánul meg, mint például az álszent, tetves szoci barátaitokhoz köthető cigánygyilkosságok, aminek az ex SZDSZ-es Gulyás szerint a cigány-magyar együttélés tartós megrontása volt a célja.

"A PM-nek, ahogy az LMP-nek sem, semmi köze nincs az Szdsz-hez, sőt a PM-nek még élesebben különbözik a politikája az Szdsz-étől."
SZDSZ ma már nincs, de ti ott vagytok abban a hiteltelen szar bagázsban, aminek az SZDSZ is része volt. Az SZDSZ "célkitűzéseit" a tőlük örökölt "értékekkel" azonosuló MSZP-DK és velük együtt ti, valamint a szavakban azokat nagy elánnal elutasító, de tettekben igen hasonló FIDESZ együtt valósítják meg, úgy, hogy közben egymásra mutogatnak.

"A többi agymenést hagyom, semmi értelme ezekre a sületlenségekre válaszolni."
De válaszoltál, te szerencsétlen frusztrált hülye, csak nem sikerült semmi értelmeset összevakarni. Ha nem akarsz válaszolni, akkor azt úgy kell csinálni, hogy nem válaszolsz.

"A PM nem Gyurcsány, nem Szdsz, nem MSZP"
Na ez az a szint, amivel sikerült alúlmúlnotok a FIDESZ "polgári köreit". Hát persze, mi közötök is lenne nektek azokhoz, akikkel összefogtatok? Hogy is akarnátok folytatni a korábbi húsz évet azokkal akik már tucatszor belehazudták az emberek szemébe hogy ezentúl más lesz? Szerencsére alig hisz már valaki nektek, ahogy a kommentek is mutatják.
süti beállítások módosítása