Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Az elmúlt hatvan év

2013.03.11. 13:29 | Írta: pinter.bence

parlament_tuntetes.jpg
Ülhet csak hetven ember a Fidesz-székház udvarában és állhat csak tizenpár diák a parlament autóbejáróinál, ettől függetlenül lassan kétségtelen: a Fidesz elveszítette a fiatalokat.

Készségesen elhiszem, hogy a Fidesz jót akar az országnak. Gyurcsány Ferenc legsötétebb pillanataiban sem feltételeztem, hogy el akarná veszejteni Magyarországot. Bár számomra teljesen érthetetlen, hogy a különböző gazdaság- és társadalompolitikai intézkedéseik milyen módon szolgálják az ország érdekeit, és egyelőre sok pozitív eredményük nem is látszik, nem feltételezem, hogy a kormányzó pártok akarattal törekednének az ország tönkretételére.

Az viszont mára teljesen egyértelművé vált, hogy a Fidesz-KDNP csak a demokrácia és a jogállam részleges lebontásával képes keresztülvinni a programot, melyet szerintük a 2010-es választáson szerzett kétharmados többség legitimál. Ennek érdekében az elmúlt három évben folyamatosan épültek le a független intézmények, szűkült az ellenzék, az építő jellegű vita és kritika mozgástere. Az első igazán figyelmeztető jel talán a földrajzinév-bizottsággal történt kegyetlen leszámolás volt: azóta bevett gyakorlattá vált, hogy a kormánypártok akaratával szembemenő akárkik hasonlóan „brutális” megoldásokra számíthatnak.

A folyamat betetőzése

a minden valószínűség szerint ma elfogadásra kerülő alaptörvény-módosítás, melyben a Fidesz minden olyan csip-csup ügyet beleír az állítólag gránitszilárdságú alaptörvénybe, melyet NERország szempontjából fontosnak tart, de más törvényes úton nem tudott rendezni. Ahogy a Kard blog rámutatott, a módosítást érdekes módon az összes kormánypárti honatya jegyzi. Fordulóponthoz érkeztünk tehát: a kormánypárti képviselőknek nincs visszaút, nincs kibúvó, mind részt kell vegyenek a jogállami keretek megtiprásában. Minden gerincnek meg kell hajolnia, végleg.

Eközben a kétharmadosnak mondott felhatalmazás mára elolvadt, rezsicsökkentéssel kell küzdeni az újraválasztásért, s ami talán még riasztóbb lehet a kormánynak: a fiatalok többé nem a Fideszben látják azt a politikai erőt, mely őket képviselné. Nem csoda, hiszen a „fiatal” és „demokrata” jelszavakat huszonpár éve magukra vevő politikusok mára se nem fiatalok (mely tényt nem vethetjük a szemükre), se nem demokraták (mely tényt viszont kötelessége mindenkinek a szemükre vetnie). Az alkotmánymódosítás ellen tiltakozók viszont fiatalok és demokraták, nem Bajnai küldi őket csatába, hanem saját, jól megfontolt erkölcsi meggyőződésük.

Nem kérnek, és én sem kérek egy olyan „jobb Magyarországból” ami az állampolgári szabadság romjain épül, melynek építői a tömegeknek nyújtott hangulatjavító intézkedésekkel kívánnak hatalomban maradni, miközben azt hiszik és állítják magukról minden önkritika nélkül, hogy ők képviselik az ország egészét. Nem győzöm elégszer leírni, hogy volt már ilyesféle rendszer errefelé. Ez a letűnt rendszer hazugságaival és önáltatásával megtörte a magyar társadalom gerincét. Végül többek között olyan fiatal demokraták buktatták meg, akiknek elege volt a propaganda hazugságaiból és a szabadság hiányából. Ugyanilyen fiatal demokraták álltak most a parlament elé.

(Kép: Index)

3 komment · 1 trackback

Címkék: tüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr995127667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az elmúlt hatvan év 2013.03.11. 15:39:01

Ülhet csak hetven ember a Fidesz-székház udvarában és állhat csak tizenpár diák a parlament autóbejáróinál, ettől függetlenül lassan kétségtelen: a Fidesz elveszítette a fiatalokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.03.11. 15:58:30

Felnőtt Antidemokraták Szövetsége.

Lendvai Ildi néni 2013.03.11. 16:13:09

FIszfaszDegeneráltakSZarkupaca

Dzsentrisvihák 2013.03.12. 09:32:39

"nem Bajnai küldi őket csatába, hanem saját, jól megfontolt erkölcsi meggyőződésük" - Muhahaha, röhög a vakbelem.

Pláne vicces, hogy ti örömködtök azon, hogy a Fidesz elveszítette a fiatalokat, mert nem is ti nyertétek meg őket. A többségünk nem a ti Gordonkátokra, MSZP-tekre, vagy LMP-tekre vágyik, Gyurcsányról pedig igenis azt gondolja, hogy el óhajtotta veszejteni ezt a "kurva országot".

Erre a vérszánalmas "blokádra" pedig végképp nem lennék büszke, a 7-es busz megállójában komolyabb "megmozdulások" szoktak történni...
süti beállítások módosítása