Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Most kéne megállni

2013.03.10. 09:55 | Írta: trg

ultra_1.png

Eleinte röhögtem az egészen: a Fidesznek már csak sósavas bácsik, ultrák és a demokráciában hívő fiatalok ellen bármikor megmozduló jobbikosok maradtak. Csak hát valójában gyilkosokat vezényelni a tüntetők ellen nem vicces.

Kubatov Gábor már elkezdte megszervezni a párt védelmét. Mert rettegni kell a fiatal demokratáktól. Az index cikkéből kiderül, hogy a biztonsági protokoll része, hogy riasztanak egy "közelebbről meg nem nevezett őrzővédő vállalkozást." Azóta már boldog-boldogtalan leírta, hogy a Fradi Security emberei jelentek meg, köztük az a Szabó Ferenc, aki hivatalosan nem is lehet biztonsági őr, mert tíz évre ítélték el gyilkosságért (arról nem is beszélve, hogy, ha lehetne biztonsági őr, akkor se lenne joga erőszakkal intézkedni, azt csak a rendőrség tehetné meg, akik viszont inkább békésen asszisztáltak mindehhez). Azt is mindenki leírta már, hogy Kubatov Gábort és Kocsis Mátét milyen szálak fűzik a Fradihoz.

Közben a facebook-on  a Miérthallgatók csoport arról írt, egy azóta eltávolított bejegyzésben, hogy információik szerint a Fidelitas az ultrákkal közösen szervezi az egyetemek elfoglalását, és a Hallgatói Hálózat sejtjeinek felszámolását. Én meg csak bambulok a szombati ebéd után és már nem tudom mit érezzek. Valószínű, hogy az információ hamis, hogy valaki csak megtréfálta a szegedi Miérthallgatókat, de az is lehet, hogy igaz, a legijesztőbb pedig az, hogy hihető.

Megoldani, erőből

Már sokan, sokszor leírták, hogy a Fidesz lemondott az értelmiségről, azonban úgy látszik nem csak arról. Szemétbe kívánja dobni az érvelést, mint a vita legalapvetőbb elemét: nem akar vitát. A kormány legnagyobb teljesítménye az, hogy újra megteremtette a civil politizálást. A Milla egyik legnagyobb tüntetését politikusok nélkül csinálták meg, a diákok következetesen fordulnak el a pártoktól, önszerveződő fiatalok bontják el a hajléktalanok elleni kordonokat. A civilek pedig érvelnek, alátámasztanak, cáfolnak szakmai alapon próbálnak politizálni, őszintén és lelkesedéssel. Ellenük vált tehetetlenné a kormány és, mint ahogy azt már többször láttuk, a kormány, ha tehetetlenné válik, akkor az erő nyelvén kezd el beszélni.

Nem lehet szabályozni

A civil elégedetlenség azonban nem szabályozható. Nem írhatják be az alkotmányba, hogy mindenkinek elégedetlennek kell lennie. A tüntetést nem tudják betiltani. Nem működnek azok a bevett módszerek, amiket eddig alkalmaztak az ellenkezőkkel szemben. Amikor azt mondom, hogy az erő nyelvén kezd el beszélni, akkor azt immár szó szerint értem.

Valamit azonban tudnia, éreznie kéne a kormánynak is: ezt a harcot nem nyerheti meg. Nagyon szarul néz ki egy újság címlapján, ha két tucat ultra megver néhány bölcsészt. Nagyon szarul hangzik az, hogy Sz. Ferenc gyilkosságért elítélt állampolgár jogtalanul védi a pártszékházat. Nagyon kellemetlen a sósavas bácsi vagy éppen az ex-fideszes képviselő debreceni ultra.

Nagyon remélem, hogy ez csak egy pillanatnyi eltévelyedés a kormány stratégiájában, mert az nem lehet, hogy 2013 Magyarországán bárki megfélemlítéssel próbálja meg eltiporni a jogosan felháborodott hangokat. Senki nem akarhatja, hogy Budapest utcáin újra a 2006-os állapotok uralkodjanak. Addig kéne megállítani ezt az elmebajt, amíg lehet.

33 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr775124559

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.11. 10:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Most kéne megállni 2013.03.10. 13:13:01

Amikor azt mondom, hogy a kormány az erő nyelvén kezd el beszélni, akkor azt immár szó szerint értem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyreo 2013.03.10. 10:20:29

Ezt nem merik meglépni. Az azonnali 2006-hoz vezetne, illetve tömegverekedésekhez. Ezt ők sem vállalnák be.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.03.10. 11:16:33

Azt írod." A tüntetést nem tudják betiltani. "

óóóó..dehogy nem! Csak figyelj!Már alapozzák!

Flipper 2013.03.10. 12:21:53

Legalább jól látszanak a fidesz által felállított korlátok: ha ellenállsz elveszik a pénzt, ha ezután is ellenálsz elveszik a szabadságot, ha ez sem segít, a szervezett bűnözöikkel agyonveretnek majd. Mindenki okulhat a másik kárán...

Dzsentrisvihák 2013.03.10. 13:02:19

"a demokráciában hívő fiatalok ellen bármikor megmozduló jobbikosok" - Meg a bábolnai lótetű öreganyjának térde kalácsa, az, te hikomat...

Tóth Csaba Tibor 2013.03.10. 14:55:43

@Dzsentrisvihák: mert? nem szoktak menni Rendszervágni?

olddoki 2013.03.10. 16:02:54

Most kéne megállni. Hol vagyunk már ettől. Aki tud, emlékezzen. "Valamikor a 2002-es választások váratlan, ám jól megérdemelt elvesztése után Orbán Viktor súlyos pszichés állapotában elmondott Dísz téri beszédében, az ilyen alkalmakkor megszokott kissé visító hangján felszólította híveit, hogy alakítsanak néhány emberből álló csoportokat, úgynevezett polgári köröket. Erre a feladatra három hónapos határidőt adott nekik. /../nem kevesebb, mint 11300 (nem tévedés, tizenegyezer-háromszáz) kört hozott létre, mégpedig hivatalosan beregisztrálva egy országos rendszerbe. Ez rengeteg embert jelent, akik mindnyájan hittek a vezetőjüknek/ben, és azonnal megtették, amit kívánt tőlük. A körök úgy szaporodtak, mint veteményesben a fosóparéj. /../A körök elsődleges dolga a Fidesszel szimpatizáló emberek mozgósítása, beszervezése és folyamatos mozgalmi aktivizálása volt. Ekkor még hinni vélték, hogy a választásokat a gonosz MSZP manipulálta, talán elkélne a segítség, ha a kommunisták nem látják be bűneiket önként./../" Most is ez fog történni. De képzeljük hozzá a hatalom minden rendelkezésre álló eszközét. isten óvja Magyarországot.

Bertalan Kiss 2013.03.10. 19:04:15

Az elmebaj – kis barátom – nálad van! Ebben a cikkben annyi hazugság van, hogy áttekinteni sem érdemes. Csak néhány dolog – bántotta bárki a székház kertjébe behatoló fiatalokat? Kérnénk a bizonyító erejű felvételeket! Nem, de törvényesen megtehette volna, ugyanis magánterületről van szó! Nem ellenőriztem, feltételezéssel elhiszem, hogy Szabó Ferencről azt írták, amit, de azt nem hiszem, hogy a Fidesz küldte oda. Mitől is demokratikusak ezek a fiatalok? Vagy te - barátom – miért is vagy demokratikus? Talán csak nem azért, mert mindenféle törvényt kijátszva, sőt törvényt szegve vonulgattok –néhányszázan- az utcán, felrúgva minden tüntetéssekkel kapcsolatos szabályt! Behatoltok magánterületre, évszázados egyetemi aulákból hálótermet kreáltok, fórumozgattok és koncerteztek előadótermekben. Zavarjátok a többi diák felkészülését, az oktatás rendjét. Kérdem én és minden egyetemet végzett ember – hogyan és milyen törvény alapján merészelitek ezt megtenni? Az egyetem nem a tiétek, szabályok vannak és előírások, amiket durván megsértettetek – a hozzátok csapódott oktatókkal együtt. Hogy a dékánok, a rektorok mért ilyen erélytelenek, nem értjük – ezt a Ha-Hás erőszakos és gátlástalan bandát - már régen fegyelmi elé kellett volna állítani! Megjegyzem normális - demokratikus – államban a kertfoglalókat a magánterület elhagyására kellet volna a rendőrségnek felszólítani, ellenkezés esetén igazoltatás, bilincsbe verés, elszállítás. Gyorsított eljárással megfelelő büntetés – ehelyett hagyták őket ott grasszálni – hát ez aztán az erőszak, mi? Ezek a fiatalok nem demokratikusak, pártszimpátiájuk nem kétséges, kiképzőik - mint hallottuk – amerikai liberális körökből érkeztek. Talán nem idegen érdekek kiszolgálói? Neked nem tetszik, hogy jobboldali fiatalok is esetleg szervezkedni kezdenek? – esetleg többen is lesznek – netán tényleg létszámilag, szervezetileg visszaszorítják a ballibes, handabandázó, erőszakos Ha-hát? Ha már a rendőrség ilyen elnéző és nem tartja be a törvényt – akkor nem árt, ha néhány fiatal helyre teszi ezt a bandát! És ne papolj itt nekem demokráciáról – mert az nem lehet, hogy néhány száz Ha-Hás dühöngő megfélemlítéssel, erőszakos és cinikus magatartással sakkban tartson több-tízezer diákot, folyamatosan akadályozza a közlekedést és a normális egyetemi életet. Különösen úgy, hogy világosan látszik, tömegtámogatásotok sincs, nemhogy százezrek, de még tízezrek sem mennek miattatok az utcára, viszont egyre több ingerült emberrel fogtok találkozni! Én is azt mondom, most kéne megállnotok, befejezni ezt az elmebajt! Amíg lehet!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.03.10. 19:42:28

@Tyreo: Nem lesz 2006. Olyat csak az Orbán által kirendelt náci csürhe csinált, mi nem fogunk.

Dzsentrisvihák 2013.03.10. 19:57:17

@mesÜge:

Egyrészt, az nem a Jobbik akciója, másrészt, még ha az is lenne, mi a franc köze van annak a fiatalokhoz (akik között pont a Jobbik a legnépszerűbb párt, szóval mi a tökért is lépnénk föl ellenük)? Plusz nem tudtam, hogy a Bankszövetség, és a mániákusan nácizó vérnyugdíjasok a magyar ifjúság... Mert a rendszervágóknak eddig mással nemigen volt konfliktusa.

Tóth Csaba Tibor 2013.03.10. 20:01:23

@Dzsentrisvihák: www.noltv.hu/video/4227.html

a ferdítéseidet meg máshol terjeszd (mondjuk a jobbegyenesen, ott el is hiszik).-

mzoltán · www.szuveren.hu 2013.03.10. 20:55:21

"Valószínű, hogy az információ hamis, hogy valaki csak megtréfálta a szegedi Miérthallgatókat, de az is lehet, hogy igaz, a legijesztőbb pedig az, hogy hihető."

Ez nagyon preciz, kösz.

cakula 2013.03.10. 22:00:52

@Bertalan Kiss: Törvényesen sem bánthatták volna őket cicám, ahhoz a rendőrségnek van joga, hogy kényszerítő intézkedéseket alkalmazzon, nem a gyilkos fidesz sleppnek. És nagyon szomorú, ha bárki is a fidesz mellett áll ki önszántából. Szerintem ezt már csak pénzért csinálják (lásd békamenet).

Tóth Csaba Tibor 2013.03.10. 22:57:33

@cakula: de hogy ezt valaki eleve törvényesnek gondolta, az mi már????!

josef_k 2013.03.11. 04:40:35

@Bertalan Kiss: "Kérdem én és minden egyetemet végzett ember – hogyan és milyen törvény alapján merészelitek ezt megtenni?"

Megtennéd, hogy az én nevemben nem nyilatkozol és kérdezel? Köszi.

leaspace 2013.03.11. 06:13:04

szerintem meg mindenki, aki teheti, latogasson ki egyszer egy diaktuntetesre anelkul, hogy barmelyik bandaba beallna, es FIGYELJEN, akkor lathat ezt-azt.
nem artana felretenni ezt a ketpolusu vilagnezetet, mert barmilyen furcsa, nem csak a gyurcsany/bajnai meg az orban/jobbik es a gonosz bajnai letezik.
(megjegyzem, gazdasagpolitikajat tekintve a jelenleg is epiteni/fenntartani probalt joleti allam epp egy baloldalhoz kotheto eszme. ha a fidesz "tokos jobbos" lenne, nem csak hatteralkuk szintjen tamogatna a toket, es nem osztogatna 200.havi nyugdijakat, hogy mindekozben kepes legyen tomegpartkent megmaradni. ezzel szemben a megszoritast tenylegesen kijelento idokben az eredendoen jobboldalhoz fuzodo neoliberalis gazdasagpolitikat folytatta pl gyurcsany. ez nem ertekitelet, csak teny. de mindegy, ez mar tulmegy azon a hataron, amit az emberek hajlandoak atgondolni, mielott szavakkal vagdalkoznanak).

leaspace 2013.03.11. 06:14:07

jaj mínusz egy gonosz bajnai.

Henry Jaaxto 2013.03.11. 11:16:30

@Bertalan Kiss: "felrúgva minden tüntetéssel kapcsolatos
szabályt" A tüntetésnek miőta van szabálya egy teokráciában, ahol a kormány önkényesen módosítgatja az alkotmányt az emberek feje felett és megkérdezése nélkül. Hivatkozva egy olyan kétharmadra, amely soha nem volt kétharmad, csupán max 50 akárhány százalék. A "kis barátom"ozás olyan jellemző a ti vaksi gőgötökre, hogy nem kommentelném: a kissebrendűségi komplexusból fakadó állandó kompenzálás egyik szép megnyilvánulása. Van abban valami morbid, amikor fiatalok hivatkoznak rendre és szabályokra, mellettük sósavazó nyugdíjas polgári (ö)körös szabadcsapatokkal, és érvelés helyett "hülye vagy"-ot citálnak, Orbán-köddel a szemükben pártjuk és kormányuk székházának épségéért aggódnak, miközben szavuk nincs azokról a jogtiprásokról, amit az elkövet. Kettős mércét emlegetnek, miközben ők maguk a kettős mérce: a "libsikkel" mindent szabad,ők az ősellenség. Én nem vagyok libsi, nem is voltam, nem is leszek. Konzervatív vagyok, de ízlésemtől fényévekre esik, amit ez a kétharmados elszabadult hajóágyú művel, és ezerszer a tüntető civileknek adok igazat, akik mögé te hiába képzelsz propagandád beetetésére amerikai titkos köröket, azok viktorka fejéből kipattant sületlenségek, csakúgy mint sokszáz más agresszív, otromba ötlete, kezdeve a regisztrációtól az alkotmánybíróság lealázásáig. Ha Fidelitas csapatok szerveződnek az egyetemeken, ha ez az Orbán köd a korábban érvényes korosztályos összetartás helyett korosztályos polgárháborút indukál, tegyétek. Ha vezéretek fontosabb, mint az igazság, amely bár vele volt, mára elhagyta őt, ha olyan szinten belevakultatok a propagandába, hogy a valóságot sem látjátok (és nem a baloldali média által keltett ellen-torzító valóságról beszélek, hanem a valóság-valóságról) akkor megérdemli ez az ország a polgárháborút. 2014 után, miután agresszív fideszék megtartják a hatalmat, és egyre erőszakosabban és durvábban kezdik bebetonozni, nem fog maradni más út, és azt meg fogja sínyleni az ország, de kegyetlenül.
Azt hogy egyetemet végeztél, örülj neki, te még megtehetted. Az utánad jövő genációk, a te fiaid, már nem tehetik meg, mert a zsarnokság nemcsak a hatalomban, hanem a despotikus szabályokban és a szegénységben kaszál a legnagyobbat. A narancszsarnokság pont azért gyűlöli az értelmiséget, mert az tükröt tud mutatni neki. Azért akarja privilegizálni és keggyé tenni azt, hogy ki férhet hozzá. a felsőoktatáshoz, mert olyan sült birkákra van szüksége, akik beveszik a karámos propagandája sületlenségeit, mint a szegény zápult agyú 12. és 2. kerületi kisnyugdíjas kommandó. Az ő utánpotlásuk lesz a nyelveken nem beszélő, kígyurt-hazafi-ultra, a sötét de vezíréért ölni képes agresszor, a biztos Fidesz-szavazó. Szép új világ! Gratula, hogy ezt támogatod, nagy bölcsességre vall!

Bertalan Kiss 2013.03.11. 13:05:03

@cakula! Majd ha a te kertedbe is bemásznak, ki tudja honnan szalajtott fiatalok és mondjuk leállnak sátorozni, akkor meglátjuk hogyan is reagálnál! Kutyulim, valóban igazad van, viszont a rendőrök sajna elfelejtették törvényi kötelezettségeiket, avagy igen toleráns a Fideszes vezetés! Én is igen szomorúnak találom, hogy ilyen hiszékeny emberek, mint te, bedőlnek a balliberális hazugságoknak, néhányszáz felheccelt fiatalban már az egész fiatalságot látják. Igazán nevetséges, s igen jellemzi, hogy mennyire átgyúrták a balliberális oldal híveit, hogy még el is hiszitek a pénzért való tüntetést, vagy a kiállást. Lehet, hogy neked a 400-500 ezres békemenet csak „békamenet” volt, így csak sajnálni tudlak, mert én láttam a különbséget a békemenet és a Millások ordítozó operaházi csürhéje között! A tény tény marad, bármit is írogatsz ide, bárhogyan is próbálod bemocskolni a cinikus black-liberális felfogásoddal!

Bertalan Kiss 2013.03.11. 13:06:32

@josek_k! Ok! Magát-bár ezek után kételkedem az egyetemi végzettségében – kiveszem a velem egyetértők köréből! Álljon be ön is nyugodtan a kertfoglalók sorába – nem fogok önre hivatkozni!

Bertalan Kiss 2013.03.11. 13:13:06

Nem önhöz szóltam, úgy, hogy akár fogadatlan prókátorként, valahová el is küldhetném – ahová egyébként való lenne, de igyekszem megválaszolni a nyilvánvalóan black-liberális beállítottságából adódó nyíltan jobboldal-gyűlölő szösszenetét! Igen, lehet, hogy ön és társai nem ismerik a szabályokat, de vannak! – tán olvasgatni is kéne, nem csak beírogatni. A „kis barátom”- kifejezés valóban kissé sértő lehet (egy ilyen aljas és hazug írás írója talán megérdemli), de mentségemre szóljon az a tény, hogy az ön-fajta beírók sokkal durvább és sértőbb kifejezéseket használnak, ha jobboldali hazafias érzelműekről van szó! Beírásából viszont sajnos arra kell következtetnem, hogy ön kivetíti a saját kisebbrendűségi
érzését másokra, jelesen, most rám! Ismételten javaslom a választási törvények átolvasását, tán önmaga is rájön, a 2/3 –os parlamenti többség megszerzése demokratikus és törvényes volt, így tehát demokratikusan és törvényesen változtatják meg az Alkotmányt! Bár lehet, hogy önnek ettől vérbe borul a szeme – van lehetőség a változtatásra 2014 tavaszán! Választások útján, demokratikusan és törvényesen! Ajánlom önnek és balliberális társainak ezt az utat! Azokat az ATV-s, cionista panelokat, amiket önbe és társaiba sulykoltak (Orbán-fóbia, vezér és egyéb marhaságok, stb.) jó lenne már elfelejteni, és a jobboldalt sem hülyének nézni! Többek között az ön „konzervatívsága” – tudja ezen már csak jókat nevetek! Mert, ha korlátoltságot mond, az valóban illik önre – aki tagadja, hogy amerikai „oktatók” okították minden jóra a HA-Há-sokat (ezt a ballibes média is megerősítette), aki az Alkotmánybíróságban bírálhatatlan isteni hatalmat lát, s aki nem látja, hogy ez a kormány próbálja a nemzetközi tőke és bankok hatalmát legalább valamelyest visszaszorítani, hát mit mondjak? Aztán ön szerint Fidelitas csapatok szerveződnek az egyetemeken – na és? Csak balliberális HA-hák lehetnek? Majd a fiatalok eldöntik, hová állnak be! Ön szerint a demokratikus az, ha csak a ballibes erők mondják meg, mit és hogyan lehet? Úgy látom, hogy a szoci és ballibes elkötelezettek igen nehezen viselik a jobboldali kormányzást – pedig ez demokratikusabb és főleg nemzetibb – a rengeteg hibájával együtt, mint a nyugatnak hajbókoló maszopos-szdsz-es 8 évig regnáló kormány volt! (egyelőre szemkilövetés terén még önök vezetnek) Azt hiszem bölcsességből kissé hiánya van tisztelt uram! - talán érdekes lenne elgondolkodnia azon, kik is vezették az oktatást, kik is süllyesztették a béka s..ge alá! Talán azokra kellene mutogatni, akik gombnyomogatót akartak csinálni a magyarságból! És kérem, ne hazudozzon, bárki hozzáférhet az oktatáshoz – akinek elég esze van, az akár ingyenesen, vagy ha nincs annyi, de még eléri a szintet, akkor diákhitellel. Vagy ha elég gazdag, jó pénzért. (mert hogy kapitalizmus van). És ne jöjjön a röghöz-kötéssel – 20 év áll rendelkezésre arra, hogy valaki részben visszaadja a nemzetnek a rá költött pénzt! Végszóként mondom, felejtse már el a sületlen panelokat a jobboldaliakról szóló zagyvaságokat, a ballibes vezérek és szóvivőik által hangoztatott sületlenségeket!

Bertalan Kiss 2013.03.11. 13:45:29

Előző hozzászólásomat természetszerűleg a Henry Jaaxto néven regisztrált hozzászólónak címeztem!

gavar csaba 2013.03.11. 15:28:34

Lenne nekem is egy kérdésem.
Fel nem foghatom, hogy egy "fiatal demokrata ", mert azt mondják magukról, hogy engedheti meg magának, hogy hivatlanul betörjön más birtokára efoglalva azt , ott veres fejjel ordibáljon, mint az állat és alkalmanként erószakosan akadályozza az ott dolgozóknak az épületbe való behatolását.
A betört ablakra és a teraszra való mászásra végképp nem tudok magyarázatot találni.
Van valaki ,aki meg tudná ezt értelmesen magyarázni?

tomwar 2013.03.11. 16:20:48

@Bertalan Kiss: Ha elvegezted az egyetemet, ahogy irod, mit zavar, hogy ki uldogel az eloadoban?
A sok ezer diak, akiket szerinted a tiltakozok zavarnak, majd megoldjak. De valamiert az az erzesem, hogy annyira nem banjak, hogy valakik kiallnak az erdekeikert....

Rendet szeretnel? Akor szolj fel, hogy ne csinaljanak felfordulast es palfordulast.

Nem lesz valami attol alkotmanyos, hogy beleirjak, ha elotte az volt: egy darab szar az agytalban es a tanyeron is szar, pedig porcelan mindketto....

Henry Jaaxto 2013.03.11. 23:15:36

Sajna az Alkotmány túl elvont téma. Gránitszilárdságú alkotmányunk nem éri el az ingerküszöböt, ezért nincsenek milliók az utcán és általános sztrájk, az emberek nem értik mi zajlott, mi zajlik itt. Pedig a mai döntés következményei egészen messzire hatolóak lesznek, és alapjaiban rengetik meg a demokráciát, ha így marad. Ha az unió eltűri ezt, hogy az Alkotmánybíroságból paprikajancsit, az Alaptörvényből méltatlan és bármikor átírható papírfecnit csináljon egy párt, egyetlen politikai erő egy plurális és sokrétű Magyarországon (ha már itthon vakok erre a mindennapjaikba belefáradtak), ha nem záporoznak ezután szankciók, a legprecedens-nélkülibbek, legdurvábbak erre a teokráciára (pénzbefagyasztás, szavazati jog megvonása), amire a csak erőből értők meghallják, hogy otromba és antidemokratikus, amit tesznek, és talán visszakoznak, ha mindezt lehet szabadon csinálni a 21. században Európa közepén, akkor azt mondom, megérdemeljük, hogy így megcsináltuk magunknak, a hibbant Gyurcsánnyal és az őt invokáló kétharmaddal, amivel diktatúrát ültetett egy nép a saját nyakába, és azoknak van igaza, akik itthagyják, itthagyták ezt a posványt!
A következő hetek sorsfordítóak lesznek, és remélem a párt visszakozik majd, mert kellő erejű odacsördítést kap, hogy nem az van, és nem csak úgy van, ahogy ő akarja!
Úgy legyen!

Henry Jaaxto 2013.03.11. 23:54:34

@Bertalan Kiss: Értem én, hogy hogyan és miért gondol mindent uram, hiszen pár éven át magam is azon az oldalon álltam, mint Ön. A korlátoltságról ennyit, hiszen maga meg nyilván sohannem vokt liberális, ezért maga aztán tényleg a Hírtv-s meg EchoTv-s pártpropagandából látja ezt az oldalt, meg a demagógiából, amely az érveiből (a la Magyar Nemzet) már oly elcsépelten unott. A fideszes agymosoda jól működik, látom. De reménykedem, hogy csak van egy olyan pont, amikor majd Ön és narancsszemüveges barátai is érintettek lesznek valahol, hogy valahol realizálja, milyen az, amikor ön fölött és önről úgy döntenek, olyan kíméletlenül, mintha nem is létezne, jogorvoslat és fellebbezés lehetősége nélkül. Akkor jöhet majd, a hagymázas "karvalytőkés, cionistázós" ideológia, siralmas és hányingerkeltő lesz és siralmasan hazug!
A skatulyázásairól csak annyit, hogy az, hogy black-liberális, egy ma is (még ma is) fideszes szájából dícséretnek hangzik, mert ma a kommunizmus örököse az államosító és protekcionalizáló fidesz, minden ócska korrupciójával együtt. És nem látok én, sajna nem látok olyan nagy alternatívát máshol sem, csak annyit, hogy a demokráciát még az agybeteg Gyurcsányék idején sem merte - LEGALÁBBIS TöRVÉNYEK SZINTJÉN - senki sem bántani. Az hogy visszaéléseket tettek, hogy az említett 2006-ban tették amit tettek, saját maguk sírja mellett az ország sirját ásva, az törvénytelen volt, az eredeti alkotmány szerint is. De ma ezt az alkotmányt írja felül egyetlen párt, egy plurális országban, amihez soha, semmilyen felhatalmazást nem kapott. Gyurcsányék az ország sirját akkori fellépésükkel ásták meg, hiszen megágyaztak egy olyan kétharmadnak, amit egy okos és önkritikus lemondással (még 2006-ban) elkerülhettünk volna. Az első kormányzása alatt is már torzultan önkényes vágyakat felvillantó fidesz a kétharmada birtokában viszont megkata az esélyt a teljes változtatásra, immár csaknem hogy azt nem módosítják bele az új alkotmányba, hogy "ők és csakis ők a nemzet pártja, mindenki más stigmatizálható libsikomcsianyámkínja".
Ha ön 2014-ben legális és törvényes választásokban reménykedik, tökéletsen mutatja, hogy a fidesz propaganda hatása alatt áll. Egy alkotmányát megcsúfoló országban, ahol az Alkotmánybíróság nem vizsgálhatja a módosított törvények tartalmát (csak tudnám, akkor meg miért is van), ahol ha valami nemtetszik egy kormányzó pártnak azt beemeli az Alkotmányba (hajléktalanok ügyétől a választási kampányszbályokig, amelyek abszolút alkotmányjogi nonszenszek), ahol Gulyás Gergely katolikus senkiházi tökfilkó dönti el a parlamentben, hogy melyik egyház kaphat státuszt, melyik nem, (köztük többszázéves egyházak) és nem a bíróságok, akik vizsgálni is tudnák, hogy ki a valódi egyház, ki nem, nos, egy ilyen országban demokratikus válsztásról ábrándozni hatalmas realitásérzék-hiányra vall.
Nem véletlenül említettem a polgárháborút, mint egy 2014 utáni tragikus, de valós lehetőséget.mÉn a valóságban és az igazságban élek, nem az ATV propagandájában, nem a Hírtv propagandájában, hanem a realitásokban.
Azt írta, hogy a jobboldal nem hülye. A jobboldalnak fel kell ébrednie, és kiigazítania az antidemokratikus túlkapásait, amit ha nem tesz, remélem rákényszerítik. Ha szankciókkal nem, majd vérrel és erőszakkal, mert amit ő tesz, amögött is vér és erőszak van, csak még egyenlőre a mélyben. Remélem nem jön el olyan idő, hogy ez felszínre kerül, és meg tudnak állni - ahogy a cikk is írja. Valóban most kéne megállni, meglátni, ha nem másért, azért az országért, melynek szolgálatára felesküdtek, hogy túlléptek a célon. A jobboldal, ha nem így tesz, éppoly hülye lesz, mint Gyurcsány és csapata, aki a pillanatnyi életben maradásért feladta a demokratikus elveket, és hol van ma. A piedesztára emelt fidesz a saját halálos ítéletét írja alá, ha nem találja meg a megfelelő utat.

Manyi Béci 2013.03.12. 09:01:42

Ez a blog a legmegnyugtatóbb dolog mostanában az interneten, gratulálok.

Dzsentrisvihák 2013.03.12. 10:27:52

@mesÜge:

Mit ferdítek, aranyom, talán nem több a "nácik haza" oldalon a nyugdíjas? Ez a videón is szépen látszik, szóval öngól ;) (A Jobbegyenes pedig köszöni az ingyenreklámot, bannert nem raknátok ki, ha már itt tartunk? :D )

Dzsentrisvihák 2013.03.12. 10:33:19

@mesÜge:

Ja, és ha tetszik, ha nem, a fiatalság körében toronymagasan vezet a Jobbik (azért örülhetsz egy kicsit, az LMP a második). Nem én mondom, nem a Jobbik mondja, még csak nem is a nemlétező nácziak, vagy faschisthákok mondják, hanem pl. Róna Dániel és Sőrés Anett politológusok: kuruc.info/galeriaN/egyeb/kuruc.info_nemzed%C3%A9k.pdf

tomwar 2013.03.12. 10:46:31

@Bertalan Kiss: Tisztelt uram, az NSDAP is valasztasokon kerult hatalomra. Utana pedig visszaeltek a kapott felhatalmazassal.
Ahogy a jelenleg a parlamenti mandatumok 2/3-at magaenak tudo FIDESZ-KDNP szovetseg is.
Az, hogy valamit beleirnak az alaptorvenybe, meg nem lesz alkotmanyos, plane akkor, ha az elotte par nappal az Alkotmanybirosag epp alaptorveny ellenesse nyilvanitotta.
Kepletesen: attol mert valamit porcelanon (tanyeron) talalnak, meg agytal tartalom marad. Pedig porcelan mindketto...

Atiska68 2013.03.12. 18:38:59

Henry Jaaxto
Szóval fidesz hívőből "black-liberális, nyíltan jobboldal gyűlölő" lettél Gratula :)
Pedig a békemeneten lehet, hogy egymás mellett vonultatok Kiss Bercivel :)
Azt meg eddig nem is tudtam, hogy "cionista panelokat" sulykoltak beléd :)
A válasza szerint még szemeket is kilövettél (Bár mutathatna végre valaki csak egy kilőtt szemű embert is, mert olyat még nem láttam. Mindenki csak emlegeti őket. Tisztára, mint az UFO-k. Mindenki hallott már valakiről, aki ismer valakit, aki már látott olyat.)
Egyébként meg üdv a klubban. Ha eddig nem tapasztaltad volna, most már láthatod, hogy hiába vagy keresztény-konzervatív érzelmű, ha reálisan látod a világot és/vagy a párt és vezére ellen merészelsz szólni, akkor "black-liberális" "cionista" vagy és kész. Inkább az a fura, hogy nem komcsiztak le, bár lehet, hogy te is megkapod hamarosan :)
A baj csak ott van, hogy még mindig sokan nem látják, hogy a fidesz sem nem keresztény, sem nem konzervatív! Pál apostol szavai után szabadon: haszonlesésből vallják az új hitet. Tehát egy igazi keresztény és egy igazi konzervatív a szemükben mindig 'libsibolsicionista' lesz.

Henry Jaaxto 2013.03.12. 23:00:29

"A baj hogy még mindig sokan nem látják" - pontosan Attila, a békemeneten meg ott voltam 13 hónapja, de azóta történt egy s más, ugye tudjuk, de a legsúlyosabb az tegnap történt, és mégsincs két békemenetnyi ember az utcán, hogy ellenezze...

Dzsentrisvihák 2013.03.14. 10:28:20

"megtanulják megfogalmazni, majd ismét újrafogalmazni, végül újracsomagolni gondolataikat; megtanulnak majd rébuszokban, vagy kicsit halkabban beszélni; megtanulják majd, hogyan kell hitelesen lelkesedést mímelni és közben belefojtani egy-két szál elrejtett kolbászt abba a bödön zsírba – természetesen idővel majd megtanulnak hosszú sorokat kivárni is" - Ahogy eddig az ország azon részének kellett, akik nem tapsikoltak örömmámorban úszva a szocialista hatalmi gépezet országpusztításához (nem volt olyan régen, talán még emlékszünk rá). Ahogy azoknak kell, akik a mérhetetlen cigányterrorban élnek vidéken (tudod, a körúton túl), és ők a rasszistanácik, ha ez ellen szót mernek emelni (nem mellesleg hiába dugják a bödön zsírba a kolbászt, ha a bödönt is viszik).
Érdekes, anno sehol nem voltatok a nagy tiltakozósdival, meg a kivándorlástól való álfélelmekkel, pedig a folyamat nem 2010-ben kezdődött, pont imádott Gyurcsányotok adta meg hozzá a kezdőlökést.
Lehet itt háborogni, meg fölhorgadni az igazság szent nevében, csak baromi álságos. Eszemben sincs mentegetni Orbánékat, sőt, de roppant komikus, hogy most azok fújtatnak ellenük teli rüszttel, akiknek ugyanez az önkény vörösre pingálva nagyon is bejövős volt...
süti beállítások módosítása