Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

A tömegek lázadása

2013.03.08. 11:24 | Írta: pinter.bence

ovtünt.jpg

Na de ki szervezte a tegnapi tüntetést? Gyurcsány, Bajnai, netán maga Soros George? Neelie Kroes a Twitteren? Esetleg a CIA, vagy talán Habony Árpád legördögibb trükkjével állunk szemben? Kétségek közt vergődünk.

Jelen alkotmánymódosítás ellen tüntetni érthető, jogos, és támogatandó dolog. A Fidesz sokadszorra vesz semmibe most már nem csak a fülkeforradalom előtti, de a saját maga által kreált szabályokat is. A díszkiadású alaptörvény kéthetente avulgat el, remélem az Alaptörvény Asztalánál maga Kerényi cserélgeti az újabb példányokra a régieket. A House of Cards-ból lopott húzással megjelenő Selmeczi és Kocsis pedig könnyen bagatellizál, Kósa tulajdonképpen szabadon beszélhet Bajnai-gárdáról. Megtehetik, mivel a felelősséget, azt senki sem vállalja.

Pedig pont ez a baj egyrészt az épülő fideszizmussal meg a Jobbikkal is, kitágítva pedig a politikai spektrum másik oldalával, illetve a magyar társadalommal: senki sem vállalja a felelősséget semmiért. Az utolsó ilyen jellegű kísérlet Gyurcsány Ferenctől származott, és azt is csak a szerencsének meg az ismeretlen szocialista tetteseknek köszönhetjük, hogy nem csak a párttársak hallották. Sokkal egyszerűbb mindent másra fogni: a devizahitelt csakis a mocskos bankok miatt vette fel mindenki; Zagyva sem szólt be undorító módon Osztolykánnak, csak belebeszélt az LMP-sek beszélgetésébe; Gyöngyösi se listázni akarta a zsidókat; a recesszió csakis kizárólag az elmúlt nyolc évnek meg a nemzetközi környezetnek köszönhető a Fidesz szerint, a szocik szerint meg csakis a Fidesznek; a széljobb megerősödésének oka pedig az MSZP vagy a Fidesz, attól függ, kit kérdezünk. Furcsa egy ország ez, olybá tűnik, hogy senki nem felelős semmiért, hacsak nem a zsidók, a kommunisták, a cigányok, a nemzetközi helyzet, meg az EU.

Különösen lehangoló,

hogy az utóbbi hónapok legerősebb kormányellenes megmozdulásait szervező HaHa kommunikációja és szervezeti felépítése ugyanezt a jelenséget erősíti. A HaHában nincsenek vezetők, nincsenek szervezők, nincsenek felelősök. A tegnapi tüntetést sem szervezte hivatalosan senki, csak hipp-hopp ott termett mindenki transzparensekkel. A mozgalmárok még azt a fenti kijelentésemet is tagadnák, hogy ők kormányellenes tüntetéseket szerveznek. Mivel nyilvánvaló, hogy a megmozdulást szervezte valaki, viszont nincs meg az a pár arc, aki ezt bevállalná, így teljesen egyszerű és nyilvánvaló húzás a Fidesztől, hogy Bajnai-gárdáról beszél. Aljas, de működik.

Szép tehát a bázisdemokrácia, de világos, hogy lassan el kell ismerni egyrészt, hogy kormányellenes megmozdulásokról van szó (a jogállam melletti kiállás ugyanis manapság sajnos kormányellenes, ilyen a Zeitgeist), másrészt pedig ki kell állítani pár olyan személyiséget, akikhez lehet kötni ezeket a megmozdulásokat, lehetőleg olyanokat, akik tudnak beszélni. Ezek az az arcok most is ott vannak, kezükben hangosbeszélővel irányítják a tömeget, kitalálják, hogy mit csináljanak, elmennek a tévébe beszélni, de talán az esetleges rendőri vegzálás, talán a bázisdemokrácia ábrándja miatt nem merik kijelenteni magukról, hogy ők vezetők lennének.

Pedig hatalmas előnyt jelent, ha vannak ilyenek.

Ha például elviszik őket a rendőrök, akkor ők rögtön mártírok lesznek, ami egy jó dolog, legalábbis politikai szempontból, lásd a fenti képet. Másrészről nehezebb lesz azt mondani, hogy a Bajnai Sátán szervezte ezt is, mert ott lesz HaHa Hugó meg HaHa Heni, akik mondhatják, hogy dehogy szervezte a Bajnai, mi szerveztük. A HaHa és az őket támogatók egyelőre arctalan tömeg, a történelmi helyzet felelősségét vállaló vezetők nélkül.

Meg kell tanulni vállalni a felelősséget azért amit írunk, azért, amit mondunk, és azért amit teszünk. Itt kezdődne egy új, jobb, életképesebb Magyarország.

58 komment · 1 trackback

Címkék: közélet felelősség HaHa

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr25122871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tömegek lázadása 2013.03.08. 12:00:01

A HaHának ki kell állítani pár olyan személyiséget, akikhez lehet kötni ezeket a megmozdulásokat, lehetőleg olyanokat, akik tudnak beszélni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Csaba Tibor 2013.03.08. 11:40:54

a cikk kicsit azt sugallja, hogy "neveket akarok hallani!" - egyébként szerintem erre nem kell már sokat várni.

states1 2013.03.08. 12:07:52

"Tömegek" lázadása, szétröhögöm magam. Tegnap saját bevallásuk szerint 70-en voltak. Amúgy meg csak randalírozzatok, fijugg, törjetek, zúzzatok, üvöltözzetek, erőszakoskodjatok, mint tegnap. Akkor nem egy sima bukta lesz jövőre, ahogy azt a közvélemény-kutatások jelzik, hanem újabb kétharmad vár rátok.

chanimano 2013.03.08. 12:41:37

ez szerintem nettó baromság, én nem vettem részt az akcióban, de láttam, hogyan szerveződik, és egyrészt nem a haha találta ki (ismerősök, barátok, más szervezeteknek a tagjai is benne voltak, nem csak hahások), másrészt nem fogtok soha "neveket hallani", mert ezek az akciók kb. olyan bázisdemokratikusan szerveződnek, mint maguk a szervezetek.
a tévében szereplőket, és a hangosbeszélővel irányítókat is magunk közül delegáljuk, biztos nehéz felfogni, de sajnos így van. úgyhogy várhattok a vezetőkre :)

Kopó 2013.03.08. 12:56:51

Jó cikk, én is gondoltam hasonlókat. Ráadásul ez a bázisdemokratikus miafranc lehetetlenné teszi bárminek a következetes végigvitelét. Egyszer megszavazzák, hogy foglaljanak hidat/egyetemet/székházat, aztán ott foglalva tartanak egy fórumot így:
gaymobil.tumblr.com/post/42917324460/haha-hugo-live-in-action
aztán valaki kitalálja, hogy akkor most menjünk virágot szedni, vagy mittudomén, és az időközben majdnem teljesen kicserélődött sokaság megy velük.

Virág Algernon 2013.03.08. 16:07:32

megjegyezném, hogy a "nincsen vezető", és a "nem vállalja senki a nevét", egyáltalán nem ugyanaz, utóbbi még csak nem is igaz. A bázisdemokrácia nem névtelenséget jelent, hanem azt, hogy minden egyes szereplő a nevét és az arcát adja ahhoz, amit csinál.

Kivancsi 2013.03.09. 09:32:28

tomegek.... 3 szamjegyu embermennyiseggel
alkotmanyos problemek miatt...

hat b+ jol eltek magyarok csak ilyen problemaitok van...

tomegek majd csak ezutan jonnek mindenfele vezeto nelkul
mikor elegeuk lesz a nepnyuzo soralatetes hazug gengszter politikusokbol
mikor mar nemtudja a tomegek nagyja a rezsicsokkentet csekkeket ado vagy ado nelkul se befizetni..
mikor kajat veszek a tescoban vagy fizetem a sarcot..
nos ehhez kell meg par jo kis maszopos es fityeszes gazdasagi huzas..
aztan forro lesz az augusztusi levego a dunapartjan!!

na akkor lesznek tomegek mikor logatjak fel az odavalokat...

gavar csaba 2013.03.09. 09:45:14

Ez nagyon jó
Mióta számít "tömegnek" 7o db. narkós homoszexuális ?
Tömegnek szvsz aza 4oo ooo számít, akik a Békemenetben részt vettek, és amely tömeg, számukra teljességgel elérhetetlennek tűnő ,nagyságára a homokos anarchista kis csürhe magányos őszi éjjeleken révedező szemmel maszturbálni szokott.

gyuloletmentesen 2013.03.09. 10:05:23

nem volt tömeg, az tudományosan is 2-300-nál kezdődik

adták/adják az arcukat

nem törtek-zúztak

vélhetően a többségük nem narkós és nem homoszexuális

Éhes_ló 2013.03.09. 10:13:03

"Ez nagyon jó
Mióta számít "tömegnek" 7o db. narkós homoszexuális ?
Tömegnek szvsz az a 4oo ooo számít, akik a Békemenetben részt vettek, és amely tömeg, számukra teljességgel elérhetetlennek tűnő, nagyságára a homokos anarchista kis csürhe magányos őszi éjjeleken révedező szemmel maszturbálni szokott."
x2
copyright by gavar csaba

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.09. 10:34:59

A bázisdemokrácia nem működik. Egy forradalom nyertese pedig a Fidesz lenne.

szamarhegy 2013.03.09. 10:46:44

@gavar csaba:
Nem kellene egy minőségi szintet, kultúrát megtartani az egymás közötti kommunikációjában?
Ezek a fiatalok saját magukat képviselték, ennyien voltak, lehet velük egyetérteni, vagy nem, de ők megtették amit maguktól elvártak, amit úgy gondolták, hogy meg kell tenni.
Én a Fideszre szavaztam 2010-ben, de nem gondolnám, hogy (a tartalmi problémákról nem beszélve) jó mintát ad a Fidesz az Alkotmány/Alaptörvény módosítások kivitelezésével, az egész alkotmányozás módjával.
Az például elképzelhetetlen, hogy van egy csomó ember, akik nem vallásként, hitbizományként kezelik a politikát, hanem a 4 évenként leadott szavazatuk ellenére kritikusan viselkednek az aktuális kormánnyal és egy-egy ügyben akár a kormány döntésével szembeni tüntetésen is részt vesznek, vagy legalábbis szimpatizálnak azzal?
Az, hogy a kormányzó erők (jó eséllyel) megnyerik a következő választást már elég teljesítmény tőlük, nem kellene ettől többet (gazdaság, strukturális problémák, szegénység) elvárni egy kormánytól?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 10:55:34

@gyuloletmentesen: kubatov elvtárs azt állította, hogy törtek-zúztak. Te meghazudtolod népünk egyik nagy vezérét? Micsoda hazaáruló zsidóbérenc vagy te, mi???
:D

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 10:58:22

@gavar csaba: hajjajjjjj... te is egy vérkomcsi lehetsz vagy olyan ostoba, akinek tényleg nem ér fel a kis agymaradékáig, hogy az a négyszázezres(????? honnan vetted ezt a számot?) csürhe Európa söpredékéből állt össze. Jórészük még csak nem is magyar állampolgár, ha jól tudom.

gavar csaba 2013.03.09. 11:01:19

@szamarhegy:
A kultúrált kommunikáció elkötelezett híveként neveztem narkós homoszexuális ifjaknak az agyatlan, iskolakerülő, belőtt buzikommandót.
Számomra az az elképzelhetetlen, hogy magukat a demokratikus értékek letéteményeseinek tekintő emberek felbujtóik érdekeinek érvényesítéséért és befolyása eredményeként fintorgás nélkül lépnek át mások demokratikus jogain.
Ez egyben jó is, mert így mindenki számára nyilvánvalóvá teszik azt, hogy ezen emberek számára a demokrácia csak tartalom nélküli üres lózung, hívószó, tartalmától kiüresített csatakiáltás.

gavar csaba 2013.03.09. 11:04:23

@fidesz = népirtó csőcselék:

Az a 7o darab iskolakerülő narkós abszolút nem hibás.
A szülők tehetnek róla, ha deviáns lesz a gyerekből.
Ezeknek ,saját érdekükben nem az alkotmány ellen kellene tüntetniük, hanem ingyen gyógyszerért.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 11:05:07

@gavar csaba: te nagyon magyar vadbarom! Legalább a nyolc általános fejeznéd be, mielőtt politizálni kezdesz!

szamarhegy 2013.03.09. 11:06:04

@gavar csaba:
Ha számodra ezt jelenti, akkor nem zavarlak tovább, további szép napot!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.09. 11:08:17

Szorul a hurok, aljas fidesz!
Orbán kordont bonthatott, tv székházat ostromolhatott a "nemzeti szar" jegyében, neki lehetett?
Hol a fél milliós kár, miért nem tettek feljelentést, miért nem mutatta meg Kósa a sajtónak a károkat?

Hajrá fiatalok már a világ szeme is rajtatok!!

56...56....56......

A birkamenet felvételt hirdet, buta, kretén, sunyi, aljas, ráérő, feketén pénzt keresni akaró, büntetett előéletű, elmebeteg alakok részére, fidesz tagság előny!

Jelige: a fideszes savazós bácsi

Netuddki. 2013.03.09. 11:09:33

Oszt' ki a tökömet érdekli, hogy a fidesz kit akar belemagyarázni a történtekbe? Felőlem retteghetnek a bajnaitól. De rettegjenek is, mert 100-szor inkább a bajnai mint 1-szer az orbán...

navan 2013.03.09. 11:14:28

Szazezrek vonultak fel annak idejen egy-egy majus elsejen - a bekemenetesek kozul sokan (talan) meg emlekeznek, milyen is volt ott vonulni es zaszlot lobogtatni. Ha a "tomeg" onmagaban legitimizal, akkor - ezzel a logikaval - nem eppen a Kadar-erat tekinthetjuk emberemlekezet ota a legtamogatottabbnak?

Sírköves Slomó 2013.03.09. 11:21:33

@kovi1970: Rázza a hideg a jobboldalt, ha Bajnai nevét hallja bezárkóznak a várba!

A maszop már a harmadik párt, Bajnai támogatottsága pedig annyi mint a Centrum Párté 2002ben. Pár szavazót elvesz majd a nemtudomkitől.

gavar csaba 2013.03.09. 11:29:20

@fidesz = népirtó csőcselék:

Amí nem tanulsz meg emberül beszélni, öcsi, addig ne is álmodozz pártocskád széleskörű támogatásáról.
Mert akinek ilyen barátai vannak annak ellenség nem is kell.
Addig csak értelmetlen , céltalan és hatástalan dühöd lesz a tied :)

Roan 2013.03.09. 11:46:36

@gavar csaba: Honnan tudod, hogy buzik? Neked mindegyik megvolt már? :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 11:51:26

@gavar csaba: emberül egy takonygerincű, büdös csótánnyal? Ugyan, ugyan... :D

rakaz 2013.03.09. 11:52:48

zavar csaba, vagy mi a búbánat vagy, elsősorban
iratkozz! -be az általános iskolába. Tanulj egy kis
helyesirást, vagy mi a francot!!! Útánna nem
ártana egy kis gondolkodás. Na viszont ez nálad
nem biztos, hogy sikerülnifog. Eredményes
gondolkodást kivánok.

gavar csaba 2013.03.09. 12:02:29

@fidesz = népirtó csőcselék:

Bele kell erősíteni pajtás, mert ha még egy picit nem figyeltek oda, a Jobbik is megelőz benneteket és nem marad más választásotok csak a Gárda :)

gavar csaba 2013.03.09. 12:04:31

@rakaz:

Kedves rakamaz!
Biztosan bennem van a hiba, de nem értem, hogy mit is állítasz a poszt mondandójával kapcsolatban .

gavar csaba 2013.03.09. 12:21:22

@rakaz:
Kedves rakamaz!
Még csak annyit szeretnék közölni veled, hogy abban az iskolában, ahová én jártam - szerinted haszontalanul-már negyedikeseknek is égő, ha nem tudják a következőket:
1. helyesírás - hosszú" í "
2. utána - egy "n". Kettő darab "n" -el kissé vidékies.
3. sikerülni fog -ezt a szóösszetételt mindég-hangsúlyozom: mindég- külön írjuk.
4. kívánok - hosszú " í "
Furcsának találom, hogy az egységes tantervvel szembe menve ezeket a dolgokat a te iskoládban máshogy tanították .
Bár az is lehet, hogy liberális volt már a magyartanárod is ,olyan pedagógus, aki a a helyesírási kötöttségeket is szívből elítélte :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 12:41:43

@gavar csaba: mindettől függetlenül igaza van: te legalább annyira nem tudsz magyarul. :D
És ugye egy rühes, mélymagyar nácinak kutya kötelessége lenne, hogy legalább az állítólagos anyanyelvét ismerje! :D

gavar csaba 2013.03.09. 12:49:47

@fidesz = népirtó csőcselék:

Figyelj csak! te népírtó csőcselék . (nagyon találó a neved !)

Szerencsére nem ilyen szörnyen taszító , alsós fotelnáciktól tanultam magyarul, mint te.
Igazán befejezhetnéd az ocsmánykodást, mert ha nem, ijesztően messze kerülsz attól a lehetőségtől, hogy emberek közé tudjalak engedni.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 12:51:01

@gavar csaba: tetvecském! Te? Emberek közé? Örülj, hogy van ember, aki még észreveszi, hogy létezel! :D
Menj csak szépen vissza a többi, takonygerincű náci tetű közé, ahonnan jöttél! Ott a helyed, nem emberek között! :D

gavar csaba 2013.03.09. 12:56:21

@fidesz = népirtó csőcselék:

Nácikám, nácikám nem volt elég nektek amit a háború után kaptatok ?
Szomorú jövőt tudok nektek jósolni .

lehet más a propaganda 2013.03.09. 13:00:44

@states1:
A Sándor palota előtt 6-an voltak tüntetni. Ők ezt flashmobnak nevezik, mert akkor nem kell előzetes bejelentés, saját értelmezésük szerint. Mókás hogy a mob angolul tömeget jelent, miközben több a riporter mint a randalírozó

angyalföldi partizán 2013.03.09. 13:00:53

@fidesz = népirtó csőcselék: elvtársam,felebarátom,Bélám. ha nem jársz sehová,ha nem érintkezel emberekkel.ha emiatt az agyadig fel kúszott a geci,akkor húzz magadra egy kotont és keresd meg anyádat.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.09. 13:01:57

@angyalföldi partizán: szép dolog, mikor a tetves nácinak már nem elég egy nick... :D

@gavar csaba: az meg még szebb, amikor a rühes náci kezd másokat nácizni, mert annyi gerince sincs, hogy legalább önmagával szemben őszinte legyen. :DDD

lehet más a propaganda 2013.03.09. 13:11:21

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"Bajnai támogatottsága pedig annyi mint a Centrum Párté 2002ben. Pár szavazót elvesz majd a nemtudomkitől."

Az E14 támogatói között statisztikailag nem mérhetően alacsony azoknak az aránya, akik alternatívaként a Fideszre szavaznának. Magyarán egyetlen szavazót se tudtak szerezni jobboldalról (ami nem is csoda), hanem az egykori elempétől meg a maszptól csábították át őket

gavar csaba 2013.03.09. 13:14:18

@fidesz = népirtó csőcselék:

Kicsi náci, drága kishitler!

Nem te vagy a hibás.
Hanem a cuci rencer .
Hogy születésed ideje tájékán kevés mozit működtetett.

lamb79 2013.03.09. 13:15:48

Tegnap óta elég sokat olvasom a cikkeket/írásokat hírportálokon, blogokon a székház-incidensrol (habár Pestrol származom, majdnem egy évtizede kulfoldon élek). Továbbra is elég rémiszto amit a Fideszes oldal ír, de a másik oldal se rossz na...

Aki forradalomról ír, annak szerintem nincs igaza. Aki homokos, narkós zsidókról, annak se (és az egy rasszista homofób akinek a modernkori Európában nincs helye).

70 ember egy pártszékház elott inkább egy párt elleni tuntetés, mint a rendszer ellen- annak ellenére hogy a választási ígéretek és azok betartásának osszehasonlítása íly módon nem rossz otlet. Sajnos egy hathatós szembesítéshez ez a mennyiségu ember nem elég, nincs így benne elég nyomaték. Ami viszont most már a vakok számára is világossá válhat- a kormányzó párt valóban kizárólag az ero politikáját folytatja, ami onmagában még talán elmenne ha lene mogottuk igazi ero. Nem véletlen a stadionépítés(fradis gyilkos), a nyugdíjemelés (savas nyugdíjas)- pont erre a két konnyen irányítható rétegre van szukséguk ahhoz hogy a kovetkezo választást megnyerjék (amit szerinte meg is fognak, habár már nem 2/3-al). Véleményem szerint Selmeczi volt a leggusztustalanabb a sutis akcióval- ez a lépés szimbólikusan is a lekenyerezést jelenti. Komolyan mondom, hányok ettol a notol.

A baloldaliaknak be kellene látniuk azt hogy ezek a kis akciók inkább pitiánernek tunnek az igazi tomegek szemében. Valóban szabálysértések torténtek, habár ezek még szerintem belefértek a polgári engedetlenség kereteibe. Én mondjuk biztos nem egy pártszékház elott tuntettem volna, hanem egy olyan helyen ahol nagyobb az átmeno forgalom, így az uzenet tobb emberhez juthat el. Ha a kormánypárt az eroszak eszkozeivel akarja megfélemlíteni az ellenfeleit, a baloldal szerintem a leheto legrosszabbul teszi hogyha lehetoséget ad nekik arra hogy ok is ezt bizonyíthassák rájuk. "Bent sírtunk a székházban amikor jottek torni-zúzni ezek az állatok" "szerencsére a fradis haverok pont arra sétáltak" "vittem nekik sutit hogy lecsillapítsam oket mert én olyan aranyos vagyok" "még azok is jottek megvédeni akiknek a nyugdíjából fizetjuk a zsidók egyetemét" és így tovább. Komikusan hangzik de egyáltalán nem az.

Egy szó mint száz- túl sok értelme ennek a csutortoknek nem volt szerintem. Talán annyi hogy a mai tuntetés létszámát valamennyivel novelni fogja, de hosszútávon nem mukodik. A spontán onszervezodés csak akkor mukodik, ha a mozgósítható tomeg nem passzív és nagyon elégedetlen. Jelenleg még egyuk sem érte el azt a szintet hogy egy igazi kormányváltó (jobb lenne talán az "igazi rendszerváltó" kifejezés) megmozdulás johessen létre.

lehet más a propaganda 2013.03.09. 13:46:54

@lamb79:
"Én mondjuk biztos nem egy pártszékház elott tuntettem volna, hanem egy olyan helyen ahol nagyobb az átmeno forgalom, így az uzenet tobb emberhez juthat el. "

Légy erős, ez csapat már mindenütt tüntetett, ami eszébe jutott. Próbáltak már lezárni hidakat, főútvonalat a belvárosban csúcsforgalom idején, bllokád alá vonni oktatási intézményeket, közhivatalokat, rádiót, televíziót

Összesen kb. 50 főnyi aktivista és változó számú szimpatizáns jött eddig össze, volt amikor 500 főt is meg tudtak mozgatni. De az még a fénykorban volt, most már mindenki tudja róluk hogy kicsodák, tök unalom az egész. Egy kicsi de zajos, ballib eszmékből innen-onnan hallomás alapján merítő, egyszerűsítve anarchistának mondható alkalmi gyülekezet

Pussy Riot (törölt) 2013.03.09. 14:07:14

!Warning!
A poszt nyomokban gyurcsányizmust tartalmaz.

apanna 2013.03.09. 14:08:14

@Kivancsi: "na akkor lesznek tomegek mikor logatjak fel az odavalokat..."

Ha erőszakos a változás, a folytatás is az lesz.
Felesleges itt lámpaoszlopot vizionálni, mert erre csak a legalja ember képes.
Demokratikusan is megoldható minden.

rakaz 2013.03.09. 14:36:32

Kedves gavar csaba! Te csak higgyél, a felcsúti
maradonának. Én nem vagyokrá vevő.

rakaz 2013.03.09. 14:41:51

Gavar Csaba, vagy Varga Csaba, van egy kérdésem,
a mai szóhasználatban, mit jelent az a szó, hogy
csiszár?

_most_ 2013.03.09. 14:58:19

@gavar csaba: hát az a 70 fiatal elég volt, hogy kiderüljön milyen emberek is támogatják a fideszt. A békemenet meg annyira nevetséges, alig várom már hogy megint legyen, jelentkeznék provokátornak :D

rakaz 2013.03.09. 15:05:46

Gavar avagy Varga úr, eleink amikor a Káma
folyó könyökétől elindultak uj hazát keresni, a
csiszár szónak mi volt a jelentése? Érdeklődve
várom a választ. Lehet nyelvészkedni!!!

gavar csaba 2013.03.09. 15:14:04

Rakamaz úrtól kérdezném, kíváncsiskodásával kapcsolatban, hogy Sütő András halhatatlan műve mond-e neki valamit ?

gavar csaba 2013.03.09. 15:20:20

@_most_:
Az a 7o fiatal valóban elég volt ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a kormány is számíthat néhány jóérzésű fiatal támogatására :)

rakaz 2013.03.09. 15:34:30

Drága Gavar úr! Rakamaz egy szabolcsi falu,Nyiregyházától észak-nyugati irányba, kb. 40km.
Az én hozzá szólásom: rakaz cimszóval szerepel.
Aki akarja, érti.

Kivancsi 2013.03.09. 15:42:36

@apanna: ertem en...
mar 23 eve demokratikusan oldanak meg helyettuk dolgokat: az exkomcsik, a komcsik kolykei, a komcsikkal szocializalodott elenzeki kolkok...
szerintem ennek lampavas lesz a vege mert a legalja odavalo akik politikusnak nevezve magat hazugsagokkal raboljak ki a zembereket: teged, oket, minket, engem....

gavar csaba 2013.03.09. 15:43:05

@rakaz:
Drága rakaz sorstárs!
Hozzám intézett kérdésével kapcsolatban bátorkodtam feltenni én is önnek egy szerény kérdést ,
óhajt-e reagálni rá?

rakaz 2013.03.09. 16:00:05

Gavar ur, válaszolja meg csiszár szó eredetét és
jelentését, csak ennyit kérek.

gavar csaba 2013.03.09. 16:00:52

@rakaz:
"Az én hozzá szólásom: rakaz cimszóval szerepel."

"hozzászólás" .
Ortodox helyeken egybe megy.
Nem azért, de az embert báncsa.

gavar csaba 2013.03.09. 16:11:46

@rakaz:
Rakaz sorstárs!
Ha már igy felhozta a témát megkérdezném, hogy olvasmány emlékei alapján lát-e valamiféle szellemi rokonságot a csiszár Mihály és a mi Mihályunk között ?

rakaz 2013.03.09. 16:21:49

Blassi Bálint, a kardját csiszárral fényesitette.
Gavar ur elég ennyi???

gavar csaba 2013.03.09. 16:43:39

@rakaz:
Helyes.
A csiszár a csiszol szóból eredeztethető származékszó.
Valóban jelent fegyverkovácsot , ugyanakkor lókereskedőt is.
Lócsiszár szavunk az utóbbira utal.
süti beállítások módosítása