Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Igen, lehet?

2012.12.17. 08:00 | Írta: fülig ákos

IMG_8248.jpg

Az LMP szenved. Ennek pedig két fő, egyszerű oka van. Az LMP fél, hogy el fog tűnni a süllyesztőben, hiszen a DK után itt az E14 – most már két neo-SZDSZ pályázik a szavazóira. Az E14 még ahhoz is vette a fáradtságot, hogy a hülyék kedvéért kinyilatkoztassa: mivel az olajfás népfront nem jött össze, most ők lesznek itt a neo-SZDSZ. Na most akik szerint tényleg neo-SZDSZ kell ide azok tényleg hülyék, de hát ki mondta, hogy mi magyar választók nem vagyunk hülyék? Senki.

Az LMP-ben mindenki tudja, hogy a szavazóbázis egy része az SZDSZ-ből jött. Az LMP Jávor-Karácsony szárnya szeretné a maradék részt is megtéríteni, ez nem különösebben meglepő, elnézve a korábbi politikai kötődéseket. Illetve legyünk naívak és kedvesek: lehetséges, hogy csak pragmatikus gondolkozók a párt legújabb, egyetlen és már be is zárt platformjának alapítói. Ebben az esetben azonban problémát jelent, hogy ha már két SZDSZ is verseng az SZDSZ-es szavazókért, akkor lehet, hogy nem jó harmadikként indulni a versenyen. Emlékezzünk vissza, az SZDSZ öt százalékos párt volt.

Ezt Karácsonyék is tudják. Ezért aztán úgy döntöttek: ha törik, ha szakad, az LMP Együtt lesz 2014-ben az új SZDSZ-szel. Annak ellenére, hogy a párt relatíve bázisdemokrata választmánya ezt leszavazta. De hát a választmány nem tudja, hogy mi jó neki, ezért is van szüksége arra, hogy a parlamenti frakció szépen beterelgesse a meleg demokratikus akolba. Kitartani az elvek mellett veszélyes, új utat keresni a megszokott és leszerepelt helyett kockázatos.

Schiffer András nem egy szent,

de nem is egy diktátor. Ha sikeresen győzött a párt belső megmérettetésén, akkor nem véreskezű elnyomás az, ha nem hagyja, hogy a pártszabállyal ellentétesen szervezkedjen ellene a belső ellenzék. Ha az újeszdéeszes csoport meg akarja változtatni a hozzáállást a következő pártkongresszuson, akkor nyugodtan beülhet egy kávézóba a választmányi tagokkal és megbeszélheti a problémáit. A pártszabállyal szembenálló szervezettség a pártszakításhoz kell.

A pártnak érdemes megfontolnia, hogy nem éri-e meg elveszítenie ezeket a szavazókat, ha megnyerhetnek vele egy másik réteget. „Három konzervatív és egy nemzeti anarchista ül a kávézóban, és arról beszélgetnek, hogy Schiffer Andrásra fognak szavazni…” – ez nem egy újkeletű vicc kezdete, hanem a valóság. Schiffer András személye – és irányvonala – ma vállalhatónak tűnik egyre több konzervatív, volt Fidesz-szavazónak. Egy olyan rétegnek, amely már vagy kiábrándult, vagy ki fog ábrándulni a kormánypártból.

6 komment · 1 trackback

Címkék: Schiffer András LMP Közélet Jávor Benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr604966557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igen, lehet? 2012.12.17. 09:27:02

Schiffer András személye – és irányvonala – ma vállalhatónak tűnik egyre több konzervatív, volt Fidesz-szavazónak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blickfang 2012.12.17. 10:51:36

Igen, kiábrándult Fidesz-szavazó vagyok. És igen, ha megszabadul az újszadeszes salaktól, akkor az LMP lesz az a párt, amelyikre voksolni fogok. (Bár a népfrontos csapatban engem nem Jávor és Karácsony irritál legjobban, hanem Scheiring.)

2012.12.17. 12:11:38

Barátom, zöldségeket beszélsz. Az LMP-ben már 2010-ben is csak kb. 20% volt a volt Szdsz szavazó, ezt egy Medián felmérés is bizonyítja, de józan ésszel is belátható, hogy 5%-nyi szanaszét szaladó Szdsz-es nem szavazhatott 7.5%-nyi LMP-re. Volt szoci és volt fideszes szavazó is jóval több volt, mint Szdsz-es.

Na most azóta az LMP-szavazók kb. fele kicserélődött, úgy hogy ez még fokozottabban nem igaz. Az LMP politikája egyáltalán nem liberális, legfeljebb emberjogi tekintetben, aki tehát az Szdsz híve volt, annak nagyon át kell értékelni a nézeteit ahhoz, hogy az LMP-t szeresse. Innen kezdve az egész eszmefuttatás úgy ahogy van, hülyeség.

Az is botorság, hogy a szavazókat egyértelműen egy párthoz kötjük. A Fidesz szavazók jelentős része korábban szoci volt, a Jobbiké úgyszintén. Az emberek többségének nincs pártkötődése, nem lehet őket ide-oda rakosgatni ilyen sematikusan.

2012.12.17. 12:15:25

@Blickfang: Nem létezik újszadeszes salak, úgy hogy nyugodtan szavazhat rá.

Kandeláber 2012.12.17. 13:38:06

Nem igazán hiszem el, hogy Bajnain és a píárosán
kívül bárki is komolyan vette volna a "mi vagyunk a
közép" mantrát az E 2014-ben.
Mert ha ők sem hiszik el, akkor gond van.
Persze hogy nem az LMP az szdsz főnixmadár,
Bajnainál elsőnek jelentkezett Kuncze a tizenvalahány
tagú egyesületével, és nem kétséges a DK
becsatlakozása sem Bauerestül, Eörsistül.
Schiffer beleköpött a levesbe, most vakarhatják
a fejüket az szdszgólem feltámasztásán munkálkodó csodarabbik.

Tóth Csaba Tibor 2012.12.18. 11:03:25

az már teljesen világos hogy mi az E14 (nemzeti közép, de a Medgyessy-értelemben) és most már talán világos lesz,mi az az LMP.
ez szerintem így teljesen jó.

Tyreo 2012.12.18. 22:31:24

Csak egy kicsit csinálnának már valamit ami ezt bizonyítja is.
süti beállítások módosítása