Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Diáktüntetés minek van?

2012.12.14. 08:00 | Írta: Ágoston Dániel

hallgato.jpg

Most komolyan; Kiss Dávid HÖK-elnök bezárja a Corvinust, a hallgatók elől, akik ennek láttán fújolnak egy haragosat, majd szúrós tekintetüket néha hátra-hátra vetve távoznak. Ezek után reggel beül a HÖOK egyik tyúkmellű elnökségi tagja a Mokkába, közli, hogy roppant elégedettek magukkal, de sajnos néhány radikális beépült a tüntetők közé (magyar tüntetés ugyanis nem létezhet összeesküDések nélkül), akik rendkívül szélsőségesen felrohantak a parlament lépcsőjére, ám szerencsére, és a rendőrség hihetetlen lélekjelenlétének köszönhetően, szépen le tudták tessékelni őket onnan.

Ugyanitt híradó: Kossuth tér, egyetemisták everywhere, mindegyik kacarászik és idétlenkedik, mint valami lengyelországi osztálykiránduláson, a tomboló lázadás tüzében pedig ha valamelyik arra ragadtatja magát, hogy átlépi a parlament előtti virágkaspókat, nyomban visszaterelik őket a karhatalom helyi képviselői. Minderre a tömeg hangos üvöltözéssel reagál: „köszönjük rendőrök". Ezek után látom, hogy miután néhányan mégsem átallottak egészen a parlament lépcsőjéig berohanni, Nagy Dávid, mint minden egyetemista szigorú, ámde igazságos bátyja hirtelen Zagyva György Gyulává változik és a pacifizmus nemes eszméjének jegyében, kidülledt erekkel a nyakán kapja el a provokátor nebulók grabancát, s szemükre vetve, hogy (idézem) „Mit ordibálsz itt, mit ordibálsz?! Idejön és lázítja a népet!”. Dávidom, csillagom, hát mi az anyja picsáját csináljon? Mutatom, hogy csinálják ezt Chilében:

S még mielőtt

bárki előhozakodna avval, hogy Chilében más a helyzet, jelzem, a fenti felvételen a konzervatív kormány tandíj bevezetési szándéka ellen, ergo az ingyenes oktatás mellett tüntetnek így a diákok - már egy éve. A különbség maximum annyi, hogy az ottani diákok menőbb arc komcsik, mint az itthoniak összesen, és a vezetőjük egy amúgy tök jó 24 éves csaj, Camila Vallejo Dowling. Mondom 24 éves. És lány. És tök jól néz ki. Még orrkarikája is van.

Ehhez képest nekünk van egy súlyos anyakomplexussal és értelmi fogyatékossággal birkózó Szarvas Koppány Bendegúz Tihamér Burkus Valdemár Arisztid Álmos Előd Ond Kond Tas Huba Töhötömünk, egy tüntetésen a lázadás ellen sikoltozó HÖOK elnökünk, valamint egy két nap alatt tök véletlenül előmászott gimnazistánk (!), aki legalább némileg képes volt megmenteni a BME-n elhangzott szónoklatok becsületét. Pedig szerencsétlen Ábrahám srác így sem produkált annál többet, mint amit egyébként egy középiskolás szavalóverseny vigaszágas kisdiákja szokott minden év március 15-én. Ennek ellenére a performansza alatt a hallgatók szemlátomást is teljesen átszellemült tekintettel, önelégült vigyorral, kissé kinyomott mellkassal, egyként sóhajtották magukban: „végre eljött ez a nap is!”.

Feleim!

Ha gandhisat akartok játszani, rendben – de akkor csináljátok rendesen. És föltétlenül nézzétek meg előtte a róla elnevezett filmet, akit egyébként Ben Kingsley remekül alakít (tudjátok, ő az, aki a Mandairnt fogja alakítani a Vasember 3-ban is). Viszont ha forradalmasdit és lázongósdit akartok játszani, akkor legyetek szívesek úgy csinálni, mintha komolyan is gondolnátok, mert jelen állás szerint, ha hatalom lennák, hangosan röhögnák rajtatok. Sőt, még úgyis, hogy nem vagyok hatalom. Két Guy Fawkes-maszk és néhány frappánsnak vélt transzparens ugyanis lófaszt nem fog eredményezni. És hiába csinál úgy a TV2, mintha újra kitörtek volna a '68-as diáklázadások, ha ezt leírva, beadandóként adnátok le Szociológia 1-hez, úgy dobná vissza a tanár, mint az a tanár, amelyik visszadobta a Szociológia 1. beadandót.

Mert az eddigi egyetlen használható motívuma ennek a bohóckodásnak az, hogy következetesen próbáltok tartózkodni attól, hogy a pártok rácsimpaszkodjanak a megmozdulásokra. De ez eddig kb. olyan, mint egy egyetemi buli gruppenszex és pia nélkül.

124 komment

Címkék: tandíj felsőoktatás tüntetés höok oktatas hoffmann rózsa Budapesti Corvinus Egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr994963131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amocsok 2012.12.14. 11:08:41

@inebhedj - szerintem:
Azért, ha már...
Ne feledjük azt sem, hogy akkor egy hazug ember ellen kellett erőt demonstrálni, akiről már akkor is tudtuk, hogy hazug, elsősorban tőle. De most egy olyan karizmatikus államférfiről van szó, aki még sohadesoha nem hazudott.

k.o._laci 2012.12.14. 11:15:48

nem rossz ez a cikk, tetszik a stílusa és vannak benne alapigazságok, csak hát ugye ez Mo. :) ennél többet nem is kell mondanom ugye, nézzetek még egy német v. francia baloldali diáktüntit, nem kell Chiléig menni

ivan_the_terrible 2012.12.14. 11:17:06

ja..mert Dél-Amerikában annyira faszább minden...főként az utcai demonstrációk és tiltakozások hagyományos gyakorlata. Itt meg mi van? Sehol egy vércsepp kurvaanyázás meg rohamrendőrök.

Hogy mekkora tulok vagy baszod!:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 11:20:54

"HÖOK egyik tyúkmellű elnökségi tagja" ez jó duma, de ki volt?!

Amocsok 2012.12.14. 11:24:00

@k.o._laci:
Én a franciákkal kerülném az összehasonlítást. Magyarországon a fülkeforradalom elsöpörte a diktatúrát, a rendőri önkényt. Itt szóból is értenek a politikusok. A nemzeti kormány nemzeti konzultációja felold minden feszültséget, nincs szükség erőszakos tüntetésekre.

Amocsok 2012.12.14. 11:25:02

@doggfather:
Nem az a lényeg, hanem aki ezt leírta, mekkora a kukija?

sárkányfő 2012.12.14. 11:34:04

Nagyon remélem minél kevesebben értenek egyet ezzel a buta és főleg felelőtlen, orráig sem látó cikkel.

A békés tiltakozásokat támogatom, az erőszakos tiltakozásokat nem támogatom.

Azon túl, hogy az erőszakmentes tiltakozás még hasznosabb is a tiltakozások célja szempontjából, ezen túl ez az egyetlen európai, civilizált, vállalható formája a tiltakozásnak.

Gondolom ez a nagyeszű Ágoston Dániel bele sem gondolt abba, hogy ha erőszakossá válnak a tüntetések, és netán megsérül valaki, akkor mi lesz? Az erőszak bizony sérülésekkel is szokott járni, nem is szólva arról, hogy egyik oldalon sérülés következik be, akkor az oldal felháborodhat, és visszatámadhat, és akkor az erőszak kontrollálhatatlan marad. Ágoston Dániel akkor vállalná a felelősséget amiért erőszakra buzdított? Ágoston Dániel azt is beállaná hogy ő maga sérüljön meg vagy csak mások kárára csinálja a feszkót?

Vagy ez valami aljas provokáció? Ágoston Dániel tudja jól mennyire elhiteltelenítené a diákokat, ha erőszakba csapna át a tüntetés, és épp ez a célja?

Amocsok 2012.12.14. 11:37:41

@wmiki:
"egyébként is a lányok összepiszkolnák az új ruháikat"
Így van! Nem előírás, hogy forradalmat csak vizes alsónaciban lehet csinálni. Lehet azt kulturáltan is.

Az öszödi beszéd ellen feltámadt forradalmárok a felgyújtott székházból számítógépeket zsákmányolnak: europa.nolblog.hu/files/2011/09/p10.jpg

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.12.14. 11:39:30

Chilétől, a németektől vagy a franciáktól az különböztet meg minket, hogy nálunk a politikával foglalkozó középiskolások és az egyetemisták többsége radikáljobber, de legalábbis erősen nem baloldali. Akik baloldali-liberális szimpátiával rendelkeznek (pl. HaHa) már kint vannak az utcán, de ez szemmel láthatóan 1-2 ezer ember országosan. Ezt elég nehezen lehet átütő erőnek nevezni.

Tőlük senki se várjon utcai harcot, jórészt a jobbmódúak gyerekei (akik még tüntetésre is mekbukkal járnak ugye), mérsékeltek, illedelmesek, még a petíciót is hajlandók postán elküldeni, ha esetlen nem vennék át.

Az elbaszott felsőoktatási reform miatta nem baloldali többség is morog, de cikinek tartja a hahával együtt tüntetni. Én legalábbis ezt tapasztalom ismerősi körben.

bukszindeksz 2012.12.14. 11:50:30

Lehet tiltakozni, meg demonstrálni, meg demokráciáért siránkozni, de sokkal hitelesebb, ha a szabályok is betartva maradnak. Mert ugyan milyen hatóság adott ki engedélyt a hidak, utcák elzárására? Miért gondolja bármelyik anglisztikát, szociológiát meg hasonló rém hasznos tudományokat tanuló tizen-huszonéves, hogy a saját érdeke (minél nagyobb sajtóvisszhangot generálni) előbbre való azoknak az érdekénél, akik a közterületet éppen arra használnák, amire azt kitalálták: közlekedésre. Szimpátiát nem, csak szánalmat és riadalmat sikerült generálniuk a megállított autósokban, villamosok utasaiban.
Mi a bánatos francért gondolja minden zsebforradalmár, hogy igényei csak a hidakon és a belvárosi utcákon (véletlenül sem a járdákon) való vonulástól lesznek kielégítve?
Kedves diákok! Szálljatok fel a metróra (diákbérlet játszik, az én pénzem is benne van), menjetek el a parlament elé, ott van hely hangoskodni, az este fáradtan hazatérők talán még támogatni is fognak benneteket és nem elküldeni az anyátokba, amikor a kocsi ablakán beüvöltve riogatjátok a 3-4 éves gyerekeket.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 11:51:46

@Amocsok: :D:D:D:D

Azt mondod ilyet csak egy kuki ír??

wowerman 2012.12.14. 11:53:07

ennyi a hozzászólásom a cikkhez: anyád. Na jó, írok még mást is: kulturált emberek így tüntetnek, nem úgy mint a haverjaid 2006-ban az MTV-ben.

Kandeláber 2012.12.14. 11:53:21

Atyus, a csúnya eneszká sem omlott össze
anno, amikor Rudi Dutschke elfingotta magát.
Különben miért mész Chilébe, az olasz gyerekek is
szépen csinálták.
Vagy ők nem tetszenek, mert Monti csókos?

Anti Anyag (törölt) 2012.12.14. 11:54:01

@Amocsok: Itt a "nép" azért nem áll a tüntetők mellé, mert az általuk megismert "értelmiségiek" többsége vagy kihasználja, vagy napi szinten éli meg, hogy az értelmiségi csóka mennyire gagyi.

OK, ehhez a sok "kommunikációs" és mindenféle gagyi szak is hozzájárult, de legfőképpen az, hogy rengeteg helyet végig lehetett seggelni, még olyanokat is, mint GDF.

Kandeláber 2012.12.14. 11:58:14

Imhol vannak a taljánok, csak szólj,
ha még kell.
www.youtube.com/watch?v=fIlmgvc-bUk

Amocsok 2012.12.14. 11:58:21

@doggfather:
Nem feltétlenül. De a pszichés problémáit nem kellene belekeverni.

Amocsok 2012.12.14. 12:06:49

@Anti Anyag:
Olvastalak egy másik blogban is, de akkor itt válaszolok arra is.
Alapból fizetősnek kellene lennie, írod.
Szerintem ideje lenne már eldönteni, de őszintén, hogy ez az egész diplomásdi csak a lurkóknak üzlet, vagy az országnak is szüksége van rá. És azon lehet vitatkozni, hogy miből mennyire lesz majd szükség 20-30 év múlva, de jelenleg nem ez a téma, hanem az, hogy a diplomával jobb ha húz az országból. Szerződésekről írsz. Kivel? Ha még maradt is ilyen az országban, az is erősen gondolkodik a távozásról. És a hitelét milyen munkahelyi fizetésből fogja visszafizetni?
A fidesz egyébként már egyszer döntött arról, hogy szükség van a diplomásokra. Akkor hazudott, vagy most?

Tóth Csaba Tibor 2012.12.14. 12:07:11

@wmiki: úristen megkaptuk wmikit. éljen! releváns blog lettünk! :DDD

Scagnetti 2012.12.14. 12:07:24

Amatőrök, de attól még a tüntetés elérte a célját. Napokig erről beszélt az ország. Orbánék meg rábaszhatnak csúnyán, mert a fiatalok körében nekik még van támogatottságuk, így vesztenivalójuk is.

Tóth Csaba Tibor 2012.12.14. 12:14:55

@Anti Anyag: igen az is elég komoly volt, csak hát mos nem vonhausaus mikikéről derült ki hogy "ó úristen, hát tényleg mekkora görény, nem gondoltuk volna" hanem minden 18- állampolgárnak a pofájába vágták hogy mire számíthat itthon: no diploma, kivándorlás, vagy nyomorgás.

egészen más helyzet szerintem.

G. Wolf 2012.12.14. 12:15:47

szerintem rendeben vannak tűntetések! mert lehet ezt érdtelmesen és kultúráltan, nem csak kukát/autót gyújtogatva! és ennek is meglesz az eredménye, lehet hogy lassabb de ez az európai módja a tiltakozásnak. a mindenféle rongálás az félázsiai megoldás...

a délamerikai csaj meg tényleg jól néz ki! :D

Rwindx 2012.12.14. 12:18:26

Még egy fotelforradalmár :D

eastern 2012.12.14. 12:18:29

Balliberáliséknak nem volt elég kemény a tüntetés, elég komoly a balhé. Ezt így nem lehet eladni külföldön, diktatúráról visítozva. Rendőrrohamot szerettek volna, könygázt, gumibotozást és vért. Na persze nem a saját vérüket, azt annál jobban féltik. Majd ők a fotelből irányítanak, a bőrét vigye más a vásárra. Nem változtak ezek semmit!
Szerencsére úgy tűnik a diákok nem hagyják magukat megvezetni.

blah 2012.12.14. 12:25:22

Na ez a poszt teljesen feleslegesen született. Tipikus példája a soha semmi sincs jól típusú gondolkodásnak.
Ha már ennyire kritikusak vagyunk akkor kicsit több energiát kéne fordítani a helyesírásra meg a blog külalakjára (köztük a szövegdobozéra) mert ha jön egy ilyen hülye mint te még beleköt.
Eszem megáll az ilyen kreténektől, komolyan mondom.

v2peti 2012.12.14. 12:25:59

Ha Franciaországban lennénk, akkor már a fele
ország sztrájkolna!

Amocsok 2012.12.14. 12:27:01

@mesÜge:
Amelyik blogot az elszdszesedés réme fenyegeti, ott azonnali és határozott fellépésre van szükség.

Kandeláber 2012.12.14. 12:27:41

Pedig Török Zsóti is megmondta mit kéne tenni,
de nem hallgattak rá a burzsujcsemeték.

fagzal 2012.12.14. 12:30:57

@szomorú vasárnap terrorszervezet: Kellene csinálni egy népszavazást a tandíjról, de azzal a kitétellel, hogy ha győz a tandíjfizetés, akkor mindenki, akinek MÁR diplomája van, visszamenőleg kifizeti. Aztán majd meglátjuk!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 12:31:06

@Rwindx: ez a fotelforradalmár nagyon jó szöveg, schmittelem is.!

épészmérnök 2012.12.14. 12:37:51

"bárki előhozakodna avval, hogy Chilében más a helyzet, jelzem, a fenti felvételen a konzervatív kormány tandíj bevezetési szándéka ellen, ergo az ingyenes oktatás mellett tüntetnek így a diákok - már egy éve."

Basszus, eltaláltad szarva közt a tőgyét.
Chilében a világon a legmagasabb a tandíj, már sok éve. Azóta, hogy Pinochet diktátor bevezette a privatizációt az oktatásban.

A közoktatás privatizációja és átpasszolása az önkormányzatoknak teljesen lerohasztotta az oktatási rendszert. Emiatt tiltakoznak, már úgy 12 éve.

Ezek itt a 2006-os egyik középiskolás tüntetésen készült fotók: www.flickr.com/photos/mikida/sets/72157617739172402/

Ez meg egy tanulmány:
chilerol.wordpress.com/2007/10/19/a-nagy-pingvinlazadas-i-elmult-a-lapitas-kora/

Volt olyan, amikor félmillióan voltak kinn Santiagoban az utcán. A reform azonban még mindig nem született meg, pedig több generáció végzett már. Elbukik a politikusokon. Amiből az a legfontosabb tanulság, hogy olyan politikusokat kell küldeni a parlamentbe, akik nem csak támogatják a követeléseket, de el is tudják érni a teljesítésüket.

A chilei diákok is felismerték ezt idén. Majd meglátjuk, mi lesz 2014-ben, a választásokon.

Chilében egyébként most törölték el a választási regisztrációt.

RepLa 2012.12.14. 12:38:31

@sárkányfő: Tökéletesen osztom a véleményed, nagyon buta cikk. Annál is inkább, mert baromira bírom, amikor az amúgy tökéletesen impotens társadalom igen művelt tagjai fikázzák azokat, akik senkitől sem tanulva ugye, értelmes példák nélkül, de próbálják tenni a dolgukat, és kiállnak magukért, testvéreikért, barátaikért, az eszméikért. Persze, lehet, hogy lehetett volna profibban, mindig lehetne. De ők legalább tettek valamit, míg a posztíró csak pofázik. Arra sajnos nekem sincs válaszom, hogy ez elég-e, így elég-e, vezet-e ez valami normálishoz, de hogy ez egy érési folyamat, amin talán elindultunk végre, és hogy inkább tanulnunk kellene a fiataloktól, mintsem hogy fikázni őket, az meggyőződésem. Ja, és mondjuk szülőként kiállni mellettük, mögéjük, mikor kell. Én speciel büszke vagyok rájuk! Hogy meg tudtak állni, hogy addig mentek el, ameddig éppen el lehetett, de addig elmentek.

Tóth Csaba Tibor 2012.12.14. 12:40:31

@épészmérnök: na és ki tanácsolta annak idején Pinochetnek a sokkterápiát, mint zseniális megoldást, aminek a válsághatásai azóta is tartanak?
...
Milton Friedman
...
lol

Amocsok 2012.12.14. 12:41:28

@fagzal:
"... akinek MÁR diplomája van, visszamenőleg kifizeti. Aztán majd meglátjuk!"
Ez most is így van. Adó formájában mindenki visszafizeti a taníttatását. Legyen az a kitétel, hogy aki visszafizette a tandíját, az ne fizessen adót!

Dr.Bio74 2012.12.14. 12:43:29

@fagzal:

És visszamenőleg te is visszamehetnél valahová.

Apropó népszavazás, már volt, és akkor a nép megszavazta, hogy nem kell tandíj.

Amocsok 2012.12.14. 12:46:22

@Dr.Bio74:
A népet akkor elnyomásban tartották, a hatalom megfélemlítette és rákényszerítette akaratát. De most szabadon választhatnak.

Kandeláber 2012.12.14. 12:47:58

@mesÜge: Zsóti az érettségis polihisztor,
egyedi és megismételhetetlen.

épészmérnök 2012.12.14. 12:48:18

@mesÜge: Jaja. És ki volt a miniszter, aki bevezette a legdurvább neoliberális intézkedéseket?
Büchi, aki Opus Dei-s kötődéseiről ismert.
Csakúgy, mint kedvelt miniszterelnök-helyettesünk, Semjén úr.

Dr.Bio74 2012.12.14. 12:49:09

@Amocsok:

Ööööö....ja. Ahá! Háápesze! Most ez ööm és bódogság!

KopaszMercis 2012.12.14. 12:50:07

Titlakozni csak a buddhista szerzetesek tudtak hitelesen... 56 is ugyan olyan muja faszveres volt mint 2006 meg most ezek is. Nevetseges nep jobboldalt es baloldalt...

épészmérnök 2012.12.14. 12:52:48

@mesÜge: a sokkterápia Chilében nagy megrázkódásokat okozott. Ezeknek a társadalmi hatásait azóta nagymértékben tompította a húsz évig kormányzó balközép koalició (melynek érdekes módon a Kereszténydemokrata Párt is tagja).

Egyedül az oktatási rendszert nem sikerült rendbehozni, holott rengeteg pénzt öntenek bele. A Pinochet által bebetonozott lifelong szenátorok folyamatosan betartanak. Ezt az életfogytig tartó szenátorságot is készülnek eltörölni. Bár nyilván az idő is besegít...

A diákok nagyon-nagyon durván utálják a politikusokat. Azonban rá kellett jönniük, és idén már rá is jöttek a vezetők, hogy tárgyalni, lobbizni is kell, meg kell tanulni a leckét, hogy partnerek legyenek, nem elég a nyomásgyakorlás. És használni kell a demokratikus politikai rendszert, mert arra való.

Terézágyú 2012.12.14. 12:54:43

Ezek a gyiákok csak zabálnak, meg narkóznak, meg kefélnek....!!!!! Meg összehánnyák a kosútteret! Kardlapozzák le a zösszest!!!

szomorú vasárnap terrorszervezet 2012.12.14. 12:56:12

@dr Kangörény: Nem volt molotov dobálás a tandíjellenes tüntetésen 2007 őszén. De nem is viselkedtünk úgy, mint egy tinihorda. Éppen nem vagyok sem nem húgyagyú, sem fideszes, de gusztus dolga. A visítozás meg nem irónia, kb az ment ott.

V.I.Lenin 2012.12.14. 12:57:21

...hát ez tényleg csak egy kis himi-humi tüntetés volt, olyan ungarische spezialitét, de hogy klasszikust is idézzek "zsírból nem lehet harangot önteni, mert az nem dönög csak sluttyog", bezzeg a tibeti buddhisták, az azért odabasz, ....há nem...?

Kandeláber 2012.12.14. 13:02:39

Azt nem szabad hagyni, hogy rátehénkedjen a dologra
valamilyen pártocska, aztán valamelyik funkci
harsogjon az első sorban.
Ez a nemzedék tökéletesen tisztában van a
politikusok mibenlétével, ezért nem ugrik
senkinek a füttyentésére.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.12.14. 13:09:38

a "lennák" direkt-e van vagy elírás?

ingyenebed 2012.12.14. 13:11:19

@NA YA!:

a kis korzikai nem tárgyalgatott állandóan, hanem vízszintbe fordíttatta at ágyúkat, oszt szétlőtte aki nem tetszett.

és a történelemkönyvekben végezte érettségi tételként.

má bocs.
ez a faj így müxik.

ingyenebed 2012.12.14. 13:13:29

@szomorú vasárnap terrorszervezet:

ja, hogy te a tandíj ellen tünettél 2007-ben?
hát akkor b+, most miért nem mentél ki?

veracity 2012.12.14. 13:21:40

Az index.hu által reklámozott blogok mindegyike kizárólag a szélsőséges szocialista-liberális ellenzék szemszögéből akarja láttatni a világot.

A torz tükör torz tudatot formál azokban, akik erre fogékonyak. Szerencsére sokan vagyunk, akik egész másképp gondoljuk!

Diktatúrázni, fasisztázni, gőgözni, csuti cigányozni. Ennyi tehetséggel nehéz lesz választást nyerni!

Messziről jött ember azt mond, amit akar, és természetesen azt hisznek el neki, amit akarnak! Schiff András már nagyban siratja a pesti Duna partra felsorakoztatott embereket...

Elképesztő szenny és mocsok árad az országra a szocialista-liberális értelmiségünkből. Mérhetetlen gyűlölet-cunami tombol.

Steve123 2012.12.14. 13:22:05

Nem szép dolog a tandíj, főleg, hogy nem ezt ígérték. Félve még is egyetértek vele, ahogy az alábbi bejegyzéssel is.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Jó lenne ingyenes autópálya, a gazdaságot is fejlesztené, de nincs rá pénz.

NA YA! 2012.12.14. 13:26:35

@ingyenebed: "....vízszintbe fordíttatta at ágyúkat..."

Hát a fizika az kimaradt úgy látom, de, hogy te is a történelem könyvekben végezted el a dolgod az látszik!;

épészmérnök 2012.12.14. 13:34:20

A tandíj csak egy eleme a felsőoktatás kivéreztetésének. Egy olyan helyzetben, amikor futballstadionokra, tanácsadó cégekre, tízszeres áron számlázott állami beruházásokra költik azt a pénzt, amit a felsőoktatástól, a rákbetegektől, és még mi mindenkitől elvesznek, a tandíj - jelkép. Ezeknek a felháborító dolgoknak a jelképe.

Ilyenekre jut pénz:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_kiadasok_a_koltsegvetesben_mire_keszul_a_kormany.539532.html
Vitatható tételek a 2013-as büdzsében (milliárd forint)

Sportcélú társasági adókedvezmények 25
Terrorelhántási Központ 13,4
Kossuth Lajos tér rekonstrukciója 10,2
Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciója 9,2
Közszolgálati média támogatásának többlete 6
Kormányzati informatikai működtetésének növekménye 6
Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. támogatása 5,1
Friend of Hungary Alapítvány támogatása 2,6
Ludovika Campus felépítése 2,7
Magyar Művészeti Akadémia támogatása 2,45
Országgyűlési Őrség felállítása 2,1
A MÁV-Start privatizáció "sikerdíja" a MÁV-dolgozóknak 2
Kormányzati kommunikációval kapcsolatos kiadások 1,7
Nemzeti konzultációk kiadásai 1,6
Nemzetstratégiai Kutató Intézet megalapítása 1,3
Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal 1,2

komplikato 2012.12.14. 13:48:40

@inebhedj - szerintem: Jól látod, bár a tiltakozók között vannak mondjuk a diákok is, a poszt meg róluk szólna inkább. Kit érdekel a poltikusok mit hazudtak akkor és most?

soc 2012.12.14. 13:52:34

@Grabbe: En ott voltam az egyik ilyen Londoni diaktuntetesen es a helyzet az, hogy a kormany egyaltalan nem vont vissza semmit. Es most, amikor jovore megyek tanulni, fizethetem is a 3x(!!) annyi tandijat, mint a torveny elott.

Fontos ugyanakkor azt eszrevenni, hogy az akkori Londoni tuntetesen resztvevoket kozvetlenul nem erintette a tandij emelese. Bar voltak kozepsulisok is szep szammal, a lenyeg, hogy a jelen hallgatok a jovo hallgatoiert kuzdottek.

Mária 2012.12.14. 13:54:37

A posztból világosan látszik, hogy Orbánék nem férnek a bőrükbe, és balhét szeretnének látni.

Nem fogják megkapni.

V.I.Lenin 2012.12.14. 14:14:04

@NA YA!: ...te komám meg katona nem voltál...

k.o._laci 2012.12.14. 14:20:14

mármint ezzel e: bukszindeksz 2012.12.14. 11:50:30

k.o._laci 2012.12.14. 14:22:59

szerintem amúgy senki sem mondta hogy kötelező az erőszak vagy a verekedős tüntetés. egyszerűen vannak ilyen példák, és van ahol ezzel eredményt sikerült elérni. amúgy meg azzal hogy több 1000 autós személyi szabadságát korlátozzátok mert annyira kib. nehéz pl. nem az út közepén sétálni az engem személy szerint jobban zavar mintha betörik pár ablak vagy koponya. lehet békésen is tüntetni, én sok sikert kívánok hozzá meg a diákhitel 2höz

k.o._laci 2012.12.14. 14:23:40

vannak ilyen példák: fejlett EU országokban, demokráciákban

sanyix 2012.12.14. 14:38:31

így tüntetni polkorrekt. A zeszdéesz is megaszonta!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 15:09:19

akkor költözz Chilébe, ha neked az odabaszunk mentalitás tetszik jobban!:) azért arra emlékeztetnélek, hogy ezeket a menő chilei komcsikat azért Pinochet és az USA eléggé odatette a történelem folyamán. ha erre vágysz, menj oda, és halj mártírhalált a szerelmed oldalán!:)

bukszindeksz 2012.12.14. 15:10:06

@k.o._laci: Na végre valaki, azt hittem már, hogy csak az én zsebemben nyílik a bicska...
Teljesen mindegy, kiféle-miféle, szdsz vagy jobbik vagy rosszabbik, mindenki menjen a felvonulási térre meg a hűvösvölgyi nagyrétre demonstrálni. Ha kíváncsi vagyok rájuk, majd odamegyek, de ne tolja egyik sem arcomba a nyomorát az út közepén.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 15:13:03

egyébként azt nem fogod fel, te értelmi fogyatékossággal birkózó blogger, hogy a diákokat a közvélemény addig védi száz százalékosan a rendőröktől, amíg nem folyamodnak az erőszakhoz. amint az erőszakhoz folyamodnak, akkor:

1) a rendőrség azonnal szétveri őket
2) aközvéleményt és a demokratikus ellenzéket meg el lehet majd intézni, hogy 2006-ban is ez volt, mit ugrálnak

bazdmeg, ezt akarod, hülyegyerek?! hogy lecsőcselékezzék a diákokat?!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 15:13:59

@bukszindeksz: te is menjél a hűvösvölgybe kommentelni, és ne told a képembe, hogy mekkora segg vagy!:)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.12.14. 15:14:23

@bukszindeksz:
Ezt én is aláírom, viszont akkor a Millások, meg a Békemenetesek se vonuljanak, ok? Így lenne korrekt.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.12.14. 15:15:21

@Nyekenyóka.:

Én viszont ezzel nem értek egyet, gyülekezési szabadságjog elméletileg létezik. És ezt mindenki BÁRHOL megteheti a törvény szerint, ha bejelenti a szervező.

épészmérnök 2012.12.14. 15:18:39

@rabelais: tudatlan vagy. Ez egy bizonyított tény. Nem mondom, hogy ostoba is, mert az már minősítés lenne, mint olyan, szubjektív, és vitára adhatna okot.

bukszindeksz 2012.12.14. 15:18:59

@rabelais: Higgadság, nyugodság. Ha valakinek más a véleménye, akkor segg? Ha valaki nem kíván egy tüntetésben részt venni, de muszáj neki, mert feltüzelt gyerekek közterületet foglalnak, akkor segg? Ugyan már...

épészmérnök 2012.12.14. 15:19:17

Két év alatt nominálértéken 35%-kal vágták meg az egész felsőoktatásra szánt költségvetési támogatást:

2011: 189 milliárd forint
2013: 123,5 milliárd forint

Tekintve az inflációt, jövőre reálértéken a felsőoktatás közel fele pénzből lesz kénytelen túlélni 2011-hez képest.

Ez nem más mint a felsőoktatás állami kivégzése.

bukszindeksz 2012.12.14. 15:22:25

@Nyekenyóka.: Teljesen korrekt! Mindenféle demonstrációt meg lehet tartani olyan helyen, ahol nem zavarják azokat, akik aznap éppen más ügyben használnák az utcákat, mint az oda kivonulók. És ide sorolom az összes futóversenyt, a critical mass meg a hasonló nagy durranásokat. Néhány száz, esetleg ezer manus a mozgásában akadályoz másik 10-15 ezret. Biztos így kell ezt?

nincs1itt 2012.12.14. 15:25:18

Nos, szépségeim, kellően kianyáztátok magatokat?? A poszt szerzőjének igaza van. Lehet itt mék láv, not vór!, felkiáltással bohóckodni, de MA MÁR NEM LÁTOM A DIÁKSEREGET AZ UCCÁKON!! A HÖOK, HÖK stb, tornából és IQ-ból felmentett, éppen 2-3 évvel tovább egyetemet végzők ismét lekezelték a sztorit.
Ja, bocs, ma péntek van, bakker, bulizni kell.

regress 2012.12.14. 15:25:30

@veracity: hát ha a csúti cigány tényleg cigány,meg csúti is,mi a faszt kéne rá mondani?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.12.14. 15:27:18

@bukszindeksz:
Görögország, Spanyolország?

Oké, még nagyobb ott a probléma....ÉS? Attól még ott lehessen tüntetni, csak itthon nem?

Kíváncsi vagyok, hogy ott mennyien képviselik azt az álláspontot mint te, miszerint "menjen le az útról a tömeg"
És ne gyertek azzal, hogy nagyobb gáz van náluk, mert ez szerintem nem mentség. Én még mindig azzal értek egyet, hogy ha engedélyezik a szervezőknek, hogy tüntetést, felvonulást hívjanak össze, akkor azt bárhol tehessék. Egyedül annyiban értek egyet, hogy a mentőst, tűzoltót, rendvédelmist ne akadályozzák a szabad mozgásban, közlekedésben.

bukszindeksz 2012.12.14. 15:27:22

@Nyekenyóka.: Ez a lényeg! Ha bejelenti és azt engedélyezik. Ebben az esetben már az engedélyezőt lehet anyázni.
Az egyetemen megjelent országgyűlési képviselők bármelyike mondta-e a diákoknak, hogy ilyen törvényi kötelezettségük van? Nem. Várták a balhét.

nincs1itt 2012.12.14. 15:27:52

Ja, meg a MÉM-mé avanzsált fotó a Mekkbúkkos jányokról, ... Szóval, remélem az arckönyvet bogarászták, hogy ki lájkolja a tüntit, mer akkor nem is az igazi, hanem a fészen posztolod, hogy lájk...
Bammeg, ezeknek diploma? A zöm elhasal az informatika vizsgán, mert a fész a teljes ismeretanyaga a tárgyból...

bukszindeksz 2012.12.14. 15:36:40

@Nyekenyóka.: Na látod, nem értünk egyet, mégsem vagyunk seggek. Tarlósnak egyetlen jó megszólalása volt az elmúlt két évben (szerintem): aki közterületen akar szervezni bármit, fizessen érte. Bérelje ki a Petőfi hidat, ha van rá pénze, délelőtt bejelentik, estére már mindenki tudja, hogy nem kéne arra menni. Más a szájíz. Engem például a munkám elvégzésében akadályoztak, konkrétan pénzt vettek ki a zsebemből, amit a gyerekeimre is költhettem volna, hát nem tudok elnéző lenni. Ha nem érdekel egy demonstráció, nem is akarok részt venni benne.

Ejjnye Bejjnye 2012.12.14. 15:46:57

Ilyen ez az ország, mindenki csak az éppen neki fontos és rövidtávú érdekét nézi. Ha a diákok kiálltak volna az őket éhbérért oktató pedagógusokért, már azok is ott állnának a tüntetésen mellettük. A fellázadó pedagógusokat nyomban követte volna az egészségügyi dolgozók, és a szociális ágazat rabszolgái. Jöttek volna a közmunkások... Na akkor lett volna kritikus tömeg!

soc 2012.12.14. 15:58:35

@rabelais: Igy is ugy is hasztalan a dolog. Ez egy 22es csapdaja. A bekes tuntetesek, onmagukban soha nem voltak sikeresek. A harcos lazadasoknal pedig meg kell lennie annak a kritikus tomegnek, amely magaban is kepes lenne hatalmat donteni, megha erre nem is keszul.

@bukszindeksz: Jol hangzo hozzaallas, az angoloknak van is erre talalo kifejezese: I'm alright Jack!

A lenyege a tuntetesnek, hogy felhivja a tarsadalom tobbsegenek a figyelmet valamilyen problemara. Ugy nem igazan lehet felhivni a figyelmet, hogy teljes izolaltsagban tuntet a jonep. Azzal, hogy egy tarsadalomban elunk, ugyanaz a kormany kormanyoz, es ugyanaz a parlament hoz torvenyeket felettunk az oka pontosan annak, hogy a leheto legnagyobb nyilvanossagnak szol egy tuntetes.

Sok orszagban, pl. itt Angliaban is elfogadotta valt a rendorseg azon gyakorlata, hogy a "napi elet zavartalansaganak biztositasa" okan mozgo vagy statikus elzartsagba tartja a tunteteseket, es igy hiaba a gyulekezesi es szolasszabadsag, a tuntetoket elvagjak a nyilvanossagtol, a nyilvanossag vedelme cimen. Mindenfele jogvedelmi sikoltozas ellenere a tokes tarsadalmak, demokratikus vagy nem, kifejlesztik a maguk tomegelnyomo eszkozeit, meg akkor is ha ezt nem golyokkal es akasztasokkal erik el.

Ha a tomeg olyan kritikussa valik, amely fenyegeti a fennallo politikai strukturat, akkor ezt a teljes tarsadalom elleni tamadaskent kommunikalja a hatalom, legyen az egy diktatura vagy egy polgari demokracia uralkodo osztalya. Az ellenvelemenyek elnyomasanak sok evezredes hagyomanyai vannak, kifinomult eszkozei. Az egyik leghatasosabb termeszetesen a megosztas. Ennek tokeletes eszkoze az identitasok elvalasztasa es szembeallitasa, amiben passziv, elfogado identitas a nemes, civilizalt magatartas mintapeldaja (pl. a kemenyen dolgozo tobbseg, a torvenytisztelo allampolgar, a kemenyen tanulo diak), mig a masik fel extrem, radikalis, lazado semmittevo, aki onos erdekektol vezerelve akadalyozza az orszag-nemzet gyarapodasaert elo tisztes allampolgarokat.

A legfaramucibb az egesz temaban, ha mar igy felhoztad, hogy a 2006/07es tuntetesek es lazadasok tokeletesen peldazzak a problemat.

2006.-ban az orszag tenyleg megutotte a melypontot. Nem azert, mert a Feri hazudott, hanem mert az egesz gazdasagi rezsim keptelen volt a joleti allam latszatat fenntartani, mikozben folyamatos megszoritasokra* kenyszerult. Nagyon is volt ok a lazadasra, csak nem az, hogy a Feri hazudott, hanem komoly tomegek valoban ellehetetlenultek, eladosodtak, es nagyon sokan keptelenekke valtak a napi koltsegeik kifizetesere.
Ennek ellenere a politika (kormany es ellenzeki egyarant) sikeresen iranyitasa ala tudta venni az esemenyeket, es a zsidozas, a fideszezes, a csocselekezes vette at a szocialis kovetelesek helyet. Amig a kormany a sajat szimpatizansait azzal tartotta otthon, hogy a joggal fasisztoid csurhekkel azonositott mindenkit aki jogosnak erezhette volna a tunteteseket, addig a Jobbikos holdudvar es a Fidesz nemzeti kuzdelembe hivta a szimpatizansait. A politikai megosztottsag tehat mar az elejen elfolytott minden szolidaritasi lehetoseget, es a szocialis koveteleseket pedig nemzeti pantlikaval leontott misztikus kodbe vonta, hogy aztan kesobb gond nelkul hatrahagyja ezeknek a tartalmat.

A tanulsag 2006/7bol nem az eroszakos tuntetes hiabavalosaga, hanem a magyar tarsadalom belso megosztottsaganak felismerese. Itt pontosan az ilyen I'm alright Jack! mentalitas az uralkodo, teljesen mindegy hogy hajlektalanokrol, diakokrol, nyugdijasokrol, ellehetetlenult adosokrol van szo. Ennek megfeleloen pedig minden szedett-vedett opportunista, mint a Jozsi, a B. Peti, a Gyuszi, a Viktor, a Meggyo, vagy a Feri kerul vezeto pozicioba.

* Ez persze nezopont kerdese. Lenyegeben arrol van szo, hogy ha tarsadalmi meretekben csokkentik a kiadasokat a szocialis ellatorendszerekre, mikozben az ezekre befizetett osszegek nem valtoznak, akkor, _tarsadalmi meretekben_ a munkaberek fizetoerteket csokkentik, ergo a teljes tarsadalmat tekintve a munkaltatok profitjat novelik. Ez megy EU es majdhogynem vilagszerte manapsag.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.12.14. 16:06:07

Nem kell tünteni meg szavargászódni. A csürhének mindig kilövi a szemét a hatalmi őrség. Eddig is csak szerencséje volt mindnek, hogy nem lőtték halomra őket a minisztérjom tetejéről. Kádár János elvtárs ha feltámadna nem engedné az efféle rendetlenséget a mocskos náci liberálisoknak!

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.12.14. 16:09:00

Régen sevolt semmise csak petrollal világítottunk meg ennivaló se volt mindég. Mégse rohangálóztunk az uccán mind a veszett birkák, hülyegyerekek. Dolgozni kelesz aztán minden lesz nem iskolába melegedni 30 évig.

bukszindeksz 2012.12.14. 16:09:35

@soc: Egyvalamit azért szedjünk szét. Van aki tüntet, van, aki egyetért velük, de nem tüntet, és van, akit az egész nem érdekel. Mindhárom hozzáállás tisztelendő, mert mindenkinek joga van saját vélemény kialakításához. Jelen esetben a tüntetők nem tisztelik a másik két halmaz véleményét, úgy gondolják, mindenkinek velük egy platformon kell lenni (aki dudál velünk van) és boldogan integetni a forgalmi dugóban. Hogyan tarthatnám tiszteletben az ő gyülekezéshez való jogát, ha ő nem tartja tiszteletben az én szabad mozgáshoz való jogomat? Én nem gátolom őt jogai gyakorlásában azzal, hogy az utcát közlekedésre használom, ő viszont gátol engem az én jogaim gyakorlásában.
Egyszerűen azzal, hogy a törvényt be nem tartva, bejelentés nélkül közterületet foglal.
Ez a problémám.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 16:15:30

@bukszindeksz: "Ha valaki nem kíván egy tüntetésben részt venni, de muszáj neki, mert feltüzelt gyerekek közterületet foglalnak, akkor segg? "

hát, ha valaki nem fogja fel, hogy a tüntetéseket természetes, és érthető okokból nem a lópikulában rendezik, akkor segg. a tüntetés nem konferencia, hogy "szeretettel várjuk az érdeklődőket, minden kérdésre válaszolunk".

a tüntetésnek adott esetben pont az is fontos része, hogy odáig fajélt a dolog, hogy tüntetni kell, és ez neked kellemetlen, de az alapokot szidd, ne a reakciót!

a sztrájknak is az a lényege, hogy sok embernek kellemetlen. direkt úgy van kitalálva. ha az ember egyetért vele, NEM a sztárjkolókrta haragszik emiatt.

ha egyetért velük, de rájuk haragszik, akkor biza SEGG

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.14. 16:16:26

@soc: "A harcos lazadasoknal pedig meg kell lennie annak a kritikus tomegnek, amely magaban is kepes lenne hatalmat donteni, megha erre nem is keszul."

így van. pont ilyen értelemben van értelme.

Cang 2012.12.14. 16:18:32

@bukszindeksz:

A saját kényelmed mindenek felett, mert megérdemled, , ugye, Te puhány pöcs?

is 2012.12.14. 16:24:38

Megbuktál történelemből. Az 1848. március 15-i eseméneket ajánlanám figyelmedbe, ami állítólag népünk egyik nagy forradalma volt.

Kb. 10 huszonéves kölök a vásárra összegyűlt kereskedőknek és parasztoknak olvasott fel mindenféle lelkesítő hülyeségeket. Ebédre természetesen mindenki hazament, merthát ebédelni, azt kell. Délután még összevissza rohangáltak, aztán este TV-t ostromoltak, izé Táncsicsot, egy korabeli kommunistát kiszabadítottak a börtönből. Petíciót is adtak át, igen.

is 2012.12.14. 16:25:49

@bukszindeksz: hajaj, te még nem láttál párizsi metrosztrájkot. pont ezért csinálják! gondolkodj el rajta picint, aztán gyere vissza az eredménnyel.

soc 2012.12.14. 16:29:41

@bukszindeksz: Ha nem volt teljesen tiszta az elozo hsz.ben, en nagy ivben tojok a "jogokra". Az ok egyszeru, a jogok olyan dolgok, amiket az adott hatalom biztosit a szamara.

En azt probaltam erzekeltetni, hogy a te szabadmozgashoz valo jogod addig tart, amig ezt a hatalom biztositja. Valoszinuleg nagy becsbe fogja ezt tartani, ha valami szamara veszelyes tuntirol van szo. Ha szamara kedves, vagy hasznos (gozlevezeto), akkor le se szarja ezt a jogodat.

Marpedig neked csak akkor van jogod barmihez is, amikor ezt valaki biztositja a szamodra. Szoval tolem lehetsz duhos, de akkor a rendorseggel, meg az allammal kell vitatkozni. A tuntetoknak pedig ha ugy talaljak, hogy a forgalom akadalyozasaval nagyobb nyilvanossagot kapnak, akkor ezt fogjak valoszinuleg tenni, van joguk, vagy nincs joguk.

Maga a teny, hogy te most a tuntetoket vonod felelosegre es okolod, arrol arulkodik, hogy 1) vagy nem vagy tisztaban a jogok valodi termeszetevel, 2) vagy eleve problemad van a tuntessel es a tuntetokkel.
Ha az elso eset, akkor en adtam most par tampontot, ha pedig a masodik, akkor ne vard, hogy baratsagosan fogadjak a kifejezetten ellenseges hozzaallasodat a tuntetok vagy a veluk szimpatizalok, szoval tok felesleges a szocseples a temaban.

bukszindeksz 2012.12.14. 16:59:51

@soc: Nem az érdekel, hogy az állam biztosítja-e a jogomat bármihez is (bár ez feladata, ez a jogállam). Hanem az, hogy ha valaki elfoglal egy közterületet más kárára, akkor ez azt jelenti, hogy szarik más jogaira, csak a saját érdekeit nézi. És itt utalnék Cang kultúrált és lényegre törő hozzászólására: "...A saját kényelmed mindenek felett, mert megérdemled, , ugye, Te puhány pöcs?..." Az én kényelmem nem mindenek felett, de nem mindenekfelett az utcát elfoglaló szervezetlen tömeg érdeke sem. Meg kéne találni azt a közép utat, ahol mindenki jól jár: tüntetni akarok, bejelentem, előre tud róla mindenki, aki nem kíváncsi rá, elkerüli. Erre vannak a szabályok. Csak be kéne tartani. És tartatni...

bukszindeksz 2012.12.14. 17:04:47

@is: Valóban nem láttam párizsi metrósztrájkot, de láttam budapestit. De az nem úgy történt, hogy egyszer csak megállt a metró és szóltak, hogy aki dudál, velünk velünk van, hanem tudtuk előre, mert betartották azokat a szabályokat, amikről a diákok elfeledkeztek és a jelen lévő, a törvény betartására felesküdött képviselők egyike sem figyelmeztetett erre.

Gondolkodj el ezen egy picint, aztán gyere vissza az eredménnyel.

Norris74 2012.12.14. 19:18:27

Egyetértek a cikk mondandójával! Egy apró kiegészítést azonban tennék, mégpedig azt, hogy Chile és Magyarország között azért az a különbség megvan, hogy az ottani radikális tüntetők inkább baloldaliak, az itthoniak meg, akik balhét akarta, inkább szélsőjobb felé tendálnak. Mivel hogy itthon nincs aktív (azaz nem csak elméleti) szélsőbal.
Továbbá, amíg a diákok csupán Hoffmann Rózsa lemondását, meg tandíjmentességet akarnak, addig csak a felszínt kapirgálják, ugyanis meg kell(ene) érteniük, hogy az összes bajuk a rendszer mélyében gyökerezik. Minden, ami nem az ellen irányul, csak szépségtapasz. És akkor még finoman fogalmaztam.

Norris74 2012.12.14. 19:24:32

@sárkányfő: Ez a kormány ezerszer meg egyszer tanújelét adta annak, hogy az intézkedései ellen a békés tüntetéség annyit ér, mint halottnak a búcsúcsók.
Tovább az "erőszaknak" is vannak olyan formái, amelyek nem feltétlenül emberek ellen irányul, de éppen eléggé jelzs értékű ahhoz, hogy esetleg vegyék a lapot.
Személy szerint ezt a tökösséget hiányolom az egészből.Meg azt, hogy nem látják át/meg, hogy valójában mi ellen is kellene inkább tüntetniük.

Kopó 2012.12.14. 19:55:57

Jó írás, egyet tudok vele érteni, vagy mentünk volna be teljesen, vagy egyből haza, és máskor szervezettebben nekivágni a dolgoknak.
És remélem, most már a sértettségét is kiadta a kegyelmes úr, és megnyugodott a lelkecskéje ez után a két sornyi frappánsság után!
Üdvözlettel:
Szarvas Koppány Bendegúz Tihamér Burkus Valdemár Arisztid Álmos Előd Ond Kond Tas Huba Töhötöm

Bandiahegyről123 2012.12.15. 09:14:28

Hihetetlen, komolyan. Szerintem pont azért vagyunk sokkal jobbak a többieknél, mert kultúráltan tudunk tüntetni és nem a rendőröket dobáljuk stb. A rendőr parancsot teljesít!! Ha kivezénylik, hogy álljon sorfalat a diákság előtt, akkor meg kell tennie, különben kirúgják. Miért nem lehet ezt felfogni? Mitől lenne jobb egy tüntetés, ha vandálok módjára törne-zúzna mindenki? Magyarázd már el nekem légy szíves.

C-tan 2012.12.15. 17:13:31

@Lőrincz András123:

Ez szép és jó, de azért ajánlom az újraolvasását az utolsó néhány cikkbeli mondatnak...
süti beállítások módosítása