Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Szemüveges gyík láncos buzogánnyal – színre lép Victor Ponta

2012.07.09. 14:24 | Írta: Foray Nándor

v ponta.jpg

Volt egyszer egy magyarbarát román miniszterelnök – négy hónapig tartott. Mihai Răzvan Ungureanut konkrétan azért csinálták ki a román szociálliberálisok, mert engedett a romániai magyar akaratnak. Ilyen belépő után mire lehetett számítani a trónbitorlótól?

Érdekes, hogy szomszédainknál a baloldal űzi a xenofóbiát a legfölsőbb szinteken. A telepi tapló Robert Ficóval méltó kisantantot egészít ki Victor Ponta. Victor Ponta amolyan szemüveges gyík, az a típus, amelyik fenegyereknek gáz, strébernek hülye. Gyökérségét kompenzálandó gátlástalan törtető, aki mellett Orbán Viktor végre igazi demokratának érezheti magát. A keleti fejlemények fényében érthetetlen, hogy az EU Romániával miért nem foglalkozik annyit és úgy, mint Magyarországgal.

Magyarországon a XXI. században

a baloldali miniszterelnököket jobboldali elnökök egzecíroztatták, azonban semelyik kettő nem birkózott annyira keményen, mint Victor Ponta és Traian Băsescu. A magyar törvényalkotóra is jellemző, hogy a Nemzeti Sorskérdéseket aktuális csajára szabja, elég Schmitt Pál fizetésének Alaptörvénybe bejelentésére gondolni. Ponta viszont nem ügyeskedik, nem trükközget, hanem fogja a láncos buzogányt, lengeti a feje fölött, és tör-zúz Băsescu felé. Az elnök pártja, a PDL megelőző csapás gyanánt stabilizálta volna Băsescu pozícióját, ha a miniszterelnök pártja, az USL nem módosítja vissza a törvénymódosítást. Az USL kiütötte a házelnököket és az ombudsmant, elfoglalta a TV-t és a rádiót, mindenáron kiközösítené az elnököt. E magatartás természetesen alkotmányellenes, így az alkotmánybírák is megkapták a magukét: a parlamenti határozathozatalba már nem pofázhatnak bele, és Ponta ki is akarja cserélni őket. Politikailag elfogulatlanokra.

A román kormány megállíthatatlan, ennek dacára nem csak az államfő alatt recseg a trón. A kormányfőre, Victor Pontára a plágium árnyéka vetül, még a poénok is hasonlók, mint nálunk Schmitt és Gyurcsány esetében. Ponta vehemensen tagadott, hol lehetetlen, hol lehetséges lemondásáról beszélt, gyermekien tiszta igazságérzete végül azt az ultimátumot mondatta ki vele, hogy csak akkor mond le, ha vele mond le Băsescu is (mintha plágiumához bármi köze lenne az elnök ellen felhozott morálfilozófiai vádnak, mely szerint Băsescu túl sok mindenbe szólt bele). Ennél gyerekesebb a miniszterelnök csak akkor tudott lenni, amikor jogtalanul, dafke az elnök helyén ment az EU-csúcsra. Băsescu az okos enged alapon ráhagyta; pedig kár, hogy nem repültek versenyt, a választásnál izgalmasabb lett volna.

Ami bennünket érint:

Victor Ponta ámokfutása során ismét felfutottak a magyarellenes intézkedések és felhangok, hovatovább az új román kormány a magyarellenességből nőtt ki, első ötlete a marosvásárhelyi magyar kar megszüntetése volt. A szintén alkotmányellenes választási törvény elveszejti a magyar szavazatokat, egy rendelet elveszi az önkormányzatoknak nyújtott támogatásokat. A kisebbségi törvény kihagyja a kulturális autonómiát, az itthon is ismerős területátrendezés eljelentékteleníti a magyarságot. Lia Olguţa Vasilescu polgármesterasszony, hűen a romániai korszellemhez, a magyar jelenségtől való irtózását fejezte ki július elején.

A megpuccsolt Traian Băsescu magyarsághoz fűződő viszonya sem eszményi, meglehetősen ambivalens, az RMDSZ például ősellensége, de a jobboldali elnök összességében jóval empatikusabbnak mutatkozott – nem vitás, hogy tisztességes magyar polgár vele rokonszenvez a Victor Ponta vezette perverz szociálliberálisokkal szemben.

Szólj hozzá!

Címkék: külföld külpolitika határon túli magyarok Románia Victor Ponta USL Traian Băsescu PDL

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr554637881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása