Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Megint meghallgatták Orbánt. De minek?

2015.05.20. 13:37 | Írta: pinter.bence

tumblr_nom4o8o1jg1s4ew3vo1_540.jpg

Ismét, immár sokadjára volt téma Magyarország az Európai Parlament ülésén, most éppen a bevándorlás kérdése és a halálbüntetés miatt. Orbán Viktor most is személyesen ment el, hogy részt vegyen a vitában. Aztán minden lezajlott a szokásos forgatókönyv szerint.

Ez a forgatókönyv most már nagyon sok ideje ugyanaz. Van valami ügy, általában a Habony-művek és Orbán állnak elő vele. Szinte tök mindegy mi az, a lényeg, hogy fent lehessen vele tartani a háborús retorikát és lehetőleg jól megmutassa, hogy Orbán Viktor még mindig ugyanaz a szabadságharcos, mint volt 1988-89-ben, csak most éppen az EU ellen. Általában nincs szó valódi ügyről, valódi javaslatról, vitatható intézkedésről. Most éppen a halálbüntetés és a bevándorlás kérdése került terítékre. Mindegyik egy jó nagy lufi, amivel a kormánypárt által vizionált, széljobbra áttévedt kormánypártiakat akarja visszaterelgetni a megfelelő akolba a miniszterelnök.

Szóval Orbán bemond valami durvát, ami azért éppen eléggé közel van a sarki kocsmában uralkodó vox populihoz. Bevándorlók ne jöjjenek, a buzik maradjanak a négy fal között, legyen halálbüntetés, de nem is, inkább csak vita legyen róla, mert hát na. Nincs javaslat, nincs intézkedés, csak kommunikációs attak van, tematizálás, gumicsont-dobás. Sejtet; mond is valamit, meg nem is; utal erre vagy arra, persze leszögezve, hogy csinálná, csinálná, csak a keze, hát az ugye meg van kötve. Uralja a pillanatot, ahogy GFG mondaná, vagy legalábbis kísérletet tesz rá. És csodák csodája: sikerül neki.

A kis- és nagykutyák pedig menetrendszerűen ugranak, morognak, csaholnak, vonyítanak. A baloldali politikusok DK-tól MSZP-ig, PM-től Együttig, Bokrostól Schmuckig számonkérik az európai értékeket, amelyek láthatóan az ég világon senkit nem érdekelnek Magyarországon. Nem értem, mi a terv. Hogy ha sokat mondogatják, talán ötvenegyezredszerre majd felszisszen az a vágyálmokban létező mértéktartó közvélemény, hogy micsodamód sérülnek itt az európai értékek? Aztán rögtön leszavaz az összefogásra? Még jó, hogy nem követeltek vizsgálatot! Az lett volna a nem semmi!

Ha a hazai ellenzék nyomorúsága nem lenne elég elkeserítő, rögtön itt vannak európai kollégáik, akik hamarjában megszervezték a lehető legnagyobb nyilvánosságot a magyar miniszterelnök általuk megvetett véleményének. A néppártiak szokás szerint hallgathattak, a szocdem, liberális és zöld képviselők pedig újra elmondhatták összes aggályukat Orbán Viktorral és rendszerével kapcsolatban, pedig láthatóan ez sem érdekel senkit. A miniszterelnök pedig újra nagy nyilvánosság előtt sorolhatta el kormánya vélt sikereit, beszélhetett arról, hogy mit is gondolnak a magyarok a világ dolgairól és elmondhatta, hogy ő csak a szólás szabadságáért küzd.

A világsajtó leközli Orbán magasröptű gondolatait, egyesek szörnyülködnek, mások bólogatnak. A hazai sajtó egyik fele megírja, hogy Orbánra nagyon csúnyán rápirítottak; a másik fele pedig azt írja meg, hogy ismét micsoda győzelmet aratott a miniszterelnök európai porondon. A miniszterelnök pedig csak sütkérezik a figyelemben: íme, tényleg ő lesz a vezetője a bevándorlással kapcsolatos egyik európai álláspontnak.

S hogy miért is beszélhet Orbán gond nélkül a magyarok nevében? Többek között azért, mert nem tudjuk, hogy mit tenne bevándorlás- és menekültügyben az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a Liberálisok, a MoMa, vagy akár az LMP. Azt tudjuk mindössze, hogy azt nem, amit Orbán Viktor, mert az vállalhatatlan, meg aljas, meg a fene tudja, micsoda. Rendben, sok tekintetben egyet is értek. De mi a jó fenét csinálnának vele ők? Kérdés és vita nélkül magukévá tennék az Európai Bizottság javaslatát? Arról van véleményük? Hogy értékelik a helyzetet?

Talán sosem fogjuk megtudni. Lehet, hogy nem veszítünk sokat.

(Fotó: Képeslajoska tumblr)

12 komment · 1 trackback

Címkék: bevándorlás menekült baloldal Orbán Viktor EU menekültügy

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr357475674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pintér Bence: Megint meghallgatták Orbánt. De minek? 2015.05.20. 13:52:01

Ha a hazai ellenzék nyomorúsága nem lenne elég elkeserítő, rögtön itt vannak európai kollégáik, akik hamarjában megszervezték a lehető legnagyobb nyilvánosságot a magyar miniszterelnök általuk megvetett véleményének.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erő e-meló 2015.05.20. 23:35:16

Ismerjük azért el, sokat változott időközben a világ Orbán javára

A libbereket például nem csak idehaza, hanem más biztosnak tartott fészkeikből is kisöpörték, legutább például az UK-ban küldték a kukába őket. Nélkülük pedig a hihetelenül béna szocik csak össze-vissza csapkodnak mint a partra vetett hal. Ezektől valami önálló vélemyényt várni? Előbb fogja a lánchíd oroszlánja elbőgni magát

conchita wurst 2015.05.21. 04:33:50

Ez így jó lesz. A baloldal az EU mellett, a magyarok Orbán mellett. Mint a 2011-12es EU-IMF vitában. Ez nagyban segíti hogy Orbán 2018ban is győzzön a választáson.

A többi nem számít.

Nzoltan 2015.05.21. 05:59:13

A forgatókönyvhöz hozzátartozik, hogy az ellenfelei megint nem vitatkoztak vele érdemben, többnyire csak a témágoz köze sincs szokásos frázisokat puffogtatták.

Nzoltan 2015.05.21. 06:02:33

A baloldal nem az európai értékek mellett politizàl, hanem Orbán ellenében. Ezért is vannak ott, ahol.

felcsutisuttyo 2015.05.21. 07:39:49

@maxval bircaman szerkesztő: Lófaszt győzte lesz...zavarban is volt a kis suttyó....

felcsutisuttyo 2015.05.21. 07:41:21

Szégyen, hogy ilyen kis nemzeti szar suttyó vezeti országunkat ( a szakadék felé)

gmihaly 2015.05.21. 08:22:10

Európa urizáló fele megérdemli, hogy kizökkenjen ájtatos imádkozó sáskai magatartása mögötti inkorrektségeiből.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.21. 09:02:29

25 éve nyaljuk a nyugat seggét. Mi lett azóta jobb?

13 éve nyaljuk az Unió seggét. Mi lett azóta jobb?

SEMMI nem lett jobb azóta, sőt, sokminden ROSSZABB lett az elmúlt 25/13 év alatt.

A Nyugat nyomására a magyar helytartóik szétzüllesztették a magyar ipart és mezőgazdaságot, munkanélküliségbe taszítva emberek millióit a 25 év alatt.

Felszámolták az állattenyésztést, a növénytermesztést, a ráépülő feldolgozóipart. Miért? Hogy legyen piaca az ideömlesztett nyugati szarnak, hogy a nyugati parasztnak, meg a nyugati prolinak legyen munkája.

Nyugati nyomásra számolta fel a magyar "büszkén" az egykori szovjet kapcsolatait, és vonult ki ÖNKÉNT a keleti piacról. Milyen érdekes, hogy amelyik piacáról a magyar hétfőn kivonult, oda az egyáltalán nem finnyás NYUGATI kereskedő kedden be is vonult.

Mi lett a VILÁGHÍRŰ magyar mezőgazdasági kombinátokkal? Mi lett az állami gazdaságainkkal? Mi lett a könnyűiparunkkal? Mentek a levesbe, mert Magyarország nem arra kellett a Nyugatnak, hogy TERMELJEN, hanem arra kellett, hogy VÁSÁROLJA azt, amita Nyugat szállított a boltokba.

Mondjuk a magyarok munkájának a gyümölcse jórészt akkor is eltűnt az akkor kommunista jelmezben pózoló judeo-liberális körök zsebébe, meg a "baráti" országok megsegítésére - nade akkor még a TERMELŐESZKÖZEINK legalább megvoltak - mára azok is eltűntek kézen-közön. Vagy külföldi tulajdonba kerültek a "privatizáció" során "vállalkozóvá" lett ex-párttitkárok kezéből, és a termelés nagyobbik részét külföldre vitték, vagy felszámolták a cégeket, hogy ne legyen KONKURENCIA a Nyugat cégeinek.

Hogy a magyar miből fog megélni, az sose érdekelte a Nyugatot. Adtak a magyarnak "jóáras" KÖLCSÖNT, hogy ha nincs munkája, vagy a béka segge alatt van a jövedelme, akkor is vásárolhasson.

Ráadásul VÉRT HÁNYNAK a legkisebb gesztustól, ami arra irányul, hogy a magyar KELET felé is tájékozódjon.

Ki nyert itthon a kritika nélküli és feltétel nélküli Nyugat-imádaton?

A judeo-liberális csürhének meg a buzilobbinak láthatóan kinyílt a csipája az elmúlt pár évtized alatt.

Mára ott tartunk, hogy a Nyugat még abba is bele akar ugatni, hogy miről lehessen BESZÉLNI és miről NE lehessen beszélni ebben az országban.

A magyar emberek döntő többségének ELEGE van a nyugati befolyásból, meg a judeo-libsik kritika nélküli Nyugat-imádatából.

RonIQa 2015.05.23. 07:46:58

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Sajnos senki nem vette meg azt a sok szart, amit itt termeltünk.
A magyar pedig abból "él", hogy EU-ban dolgozik.
Mi a problémád?
Nézz meg egy 30 éves filmet és meglátod, hogy mi változott itt.

RonIQa 2015.05.23. 07:50:37

A szocializmusban "világhírű" gazdaságunkat pedig nyugati pénzből, hitelből tartották lélegeztetőgépen az elvtársak.

RonIQa 2015.05.23. 08:02:33

A posthoz egyébként az a véleményem, hogy szerintem az EU-ban Orbán előre leosztott szerepben játssza a rossz zsarut.
A gazdaság hanyatlása miatt durvul a bűnözés és tesztelni kell, mi a vélemény a szigorításról. Aztán 2-3 év múlva az egész EU harsogni fogja, hogy USA-ban is van halálbüntetés, nem is olyan rossz az (pedig de).
A bevándorlás (iszlám előretörés) tényleg probléma, itt is bevállalta Viktor a rossz fiú szerepet, de már beszélnek róla a britek, franciák, németek is.
Sok unortodox gazdasági lépést is itt teszteltek... Előbb szidták, aztán átvették.
Putyin-Ukrajna ügyben is Orbán "puhított", míg végül Putyinka megússza, Ukrajnát meg szarban hagyták (éppen megérdemli).

Szóval ez politikai színjáték, nem kell komolyan venni.
süti beállítások módosítása