Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

És most azok, akiket nem érdekel

2014.12.19. 17:25 | Írta: pinter.mate

Rögtön az elején tisztázzunk valamit. Nem az nem érdekel, hogy ebben az országban az emberek nyomorognak, amíg én itt ülök és blogposztban osztom meg a véleményemet a világ dolgairól, mert ez - amellett, hogy piszok szomorú - igenis fontos. Nem is az, hogy a politikusok úgy általában takonygerincűek, lopnak-csalnak-hazudnak háromszögben élik nyomorúságos kis életüket. Még csak nem is az, hogy Orbán Viktor Minisztárelnök Úr személyesen melyiket valósítja meg éppen a fenti politikai Maslow-piramisból. Ezek ugyanis érdekelnek.

Ami engem nem érdekel, az Orbán Ráhel egy az egyben. Az, hogy a Kárpátok Aubrey Plazája mit csinál a házasságában, a munkájában, a négy nyelvével vagy a tanulmányai területén az uncsi, de felettébb gazdag Esküszövetség területén. Bájosnak tartom azt az ignoráns naivitást, amivel a világ és az édesapja dolgaihoz viszonyul, de arról lassanként tényleg meg kéne feledkezni most már, hogy ő mit mond vagy gondol. Igen, szarvashibát követett el, amikor kardoskodva kikérte magának, hogy válasszuk el a szezonját a fazonjától, de azt azért ne hányjuk a szemére, hogy az ő félévi 15 milliója miatt tart ott ez az ország, ahol (sarkítva persze).

15 millió? Mégis mi az? Lófasz és esti fény. Sőt, csak egy szimpla nokiás doboz tartalma. Jó, nyilván, nekem sincs 15 millióm, mert blogposztok írogatása valamiért nem termel ilyen jövedelmezően, de könyörgöm. Egy politikusnak még akkor is van ennyi pénze, ha nem lop egy fityinget sem.

Kicsit sem érdekel egy huszoniksz éves nő naiv megnyilvánulása. A politikuscsemetéket amúgy is igyekszenek óvni a szülők önnön megérdemelt vagy (ritkább esetben) nem megérdemelt rosszhírüktől. Most az egyik kirepült az aranykalitkából, tehát nem róhatjuk fel neki, hogy annyi fogalma van a világról, amennyi aztán visszaköszön a facebookja idővonalán.

Ami érdekel, az az, hogy ma már nincsenek Széchenyi Istvánok, akik azt mondják, hogy "nesztek itt a 15 millióm, amit a lányom iskoláztatásába forgattam volna, de most, hogy beszél négy nyelvet és öneltartó, itt van, a kincstáré". Persze az ország jobbítása nem 15 millió forinton bukik el. Sokkal inkább azon, hogy nincs senki, aki akár csak a gesztust is meglépje, ezzel jelezve, hogy nem harácsolás céljából ül és szavaz olyan kardinális kérdésekben, mint a vasárnapi zárvatartás. Ezt az aprócska lépést pedig nem Orbán Ráheltől várom el, ő írogasson nyugodtan továbbra is, majd legfeljebb nem olvasom.

Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

18 komment

Címkék: oktatás közélet belpol 15 millió Orbán Viktor Facebook Svájc Orbán Ráhel

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr426998323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakférfi 2014.12.19. 20:16:46

Miért gondolod hogy nagylelkűség képpen 15 millióból nem lehetne ....mondjuk hajléktalan szállót különszobákkal működtetni?vagy.......én vagyok naív?Tisztelt fiatal poszt.
Honnan a vegzálás hogy nincsenek Széchenyik?Te az leszel majd ha politikus leszel.Vagy már most is van diplomád és két nyelvet beszélsz?

pinter.mate 2014.12.20. 03:18:31

Lehet belőle működtetni, csak attól még az ország többi, súlyos problémája nem oldódik meg. Tessék mutatni nekem egy politikust, aki így tesz. Van és beszélek.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.20. 06:24:17

@csakférfi:

A liberóság 72. szabálya:
Aki nem ballib, az köteles odaadományozni teljes vagyonát. Aki ballib, az viszont lehet milliomos, mert megérdemli, meg a piac szabad keze,

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.20. 13:14:13

egyre hülyébb vagy, most kéne örökre letenni a klavíatúrát

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.20. 13:21:20

mellesleg meg válogasd meg a szavaidat, hogy szalonképes legyél

"Egy politikusnak még akkor is van ennyi pénze, ha nem lop egy fityinget sem."

nincs, ugyanis ez félév, és a pénzéből kiskastélyokat vesz, akkor honnan lenne?

". Most az egyik kirepült az aranykalitkából,"

HOGY REPÜLT VOLNA KI?! mikor 15 milliós a tandíja és a FÉRJE A FIDESZES KÖZGÉPNÉL FEJES és egy csomó földet nyert hasracsapva?!

atlatszo.hu/2012/07/27/talpalatnyi-fold-vi-tiborcz-most-nem-panaszkodhat/

blog.atlatszo.hu/2014/09/tiborcz-istvan-batyja-a-nav-informatikai-foosztalyvezetoje-lett/

atlatszo.blog.hu/2013/09/06/tiborcz_istvan_hozomanya

az hogy téged nem zavar a korrupció, az minket olvasókat meg nem érdekel!
csak le se irjad, nem elég, ha nem olvasom!

pinter.mate 2014.12.21. 03:22:18

@tesz-vesz: Pont azt írtam, hogy érdekel. Az nem érdekel, hogy Orbán Ráhel mit csinál. Majd ha megtanultad az értelmező olvasás csínját-bínját, leteszem a klaviatúrát. A szalonképesség meg a 21. században olyan, mint annó a hosszú szoknya. Ha kivillant a boka, mindenki a fejét fogta az erkölcsiség miatt, közben meg képmutatás volt az egész.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.21. 11:51:09

@pinter.mate: akkor meg ne relativizáljál, azért eléggé hasonlít a csaucseszkuékra ez a család is.

ej, de nagy az arcod, csak tudod, nem én írkálok összevissza hülyeségeket.

értem, nem tartod sokra a kulturált, trágárságok nélküli beszédet, bizonyára a putriban nőttél fel, csak tudod a szoknya már nem lehet rövidebb, vagy azt szeretnéd, ha mindenki anyád, meg a barátnődet nézegesse meztelenül az utcán? mennyire akarjátok még ti libsik, lekurtítani a szoknyákat?
az hogy a médiatanács ma gittegylet, és korcsok irányítják, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek korcsnak kéne lennie, egy erős szabályozással lehetne újra szalonképesség

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.21. 11:51:44

hivatalosan, persze, úgy értem

Rákóczis first foot 2014.12.22. 01:05:01

@tesz-vesz: :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Meg kell mondjam, nagyon nehéz dolgom van, hogy ne küldjelek el mindenfelé, ahol a miénknél melegebb az éghajlat. Nyomod itt az ultrakonzi gyökérségeket, közben meg azt sem tudod, hogy úgyamúgy a "lófasz és esti fény" egy magyar közmondás, nem az én találmányom. Amúgy meg ha nem tetszik ez a remek nyelvi fordulat, akkor... Á, hagyjuk, a te reszortod engem lehazaárulózni, folytasd csak nyugodtan. Vicces, ha az embert egy Aranyszatyor-díjas proli osztja ki jó modorból.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

pinter.mate 2014.12.22. 01:06:59

Bocs, a fenti profilt nem itt használom, azzal csak kommentelek máshol. Itt a SAJÁT nevemen vagyok, nem úgy, mint te. Szóval még egyszer.

@tesz-vesz: :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Meg kell mondjam, nagyon nehéz dolgom van, hogy ne küldjelek el mindenfelé, ahol a miénknél melegebb az éghajlat. Nyomod itt az ultrakonzi gyökérségeket, közben meg azt sem tudod, hogy úgyamúgy a "lófasz és esti fény" egy magyar közmondás, nem az én találmányom. Amúgy meg ha nem tetszik ez a remek nyelvi fordulat, akkor... Á, hagyjuk, a te reszortod engem lehazaárulózni, folytasd csak nyugodtan. Vicces, ha az embert egy Aranyszatyor-díjas proli osztja ki jó modorból.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.01.03. 10:46:52

@Rákóczis first foot: @pinter.mate: sajnálom, ha nem értetted meg a szoknyás metaforát a káromkodásra.
nem vagyunk egyformák intellektusban. az érvelés kimaradt a kommentedből. biztos véletlen.

Aranyszatyor-díjas proli? a proli meg én lennék? bocs, de kiamardt hogy én szóltalak le téged a proli szóhasználatért, akkor te most 2x-en vagy proli?

pinter.mate 2015.01.03. 13:09:47

@tesz-vesz: Érvek? Szuper. Olvasd vissza a legelső kommentedet és abból rögtön láthatod, hogy a személyeskedést nem én kezdtem el. Akkor érveljünk!

1. A szalonképességről: A nyelv definíció szerint olyan rendszer, amely gondolataink és érzelmeink kifejezésének és közlésének eszköze, emellett objektivitásában állandó, szubjektivitásában változó rendszer. Hadd használjam szubjektíven a "lófasz" kifejezést, ha azzal hatékonyabban tudom kifejezni azt, amit gondolok. Ha neked ez nem tetszik, sírjál rajta tovább, de egy másik fórumon, légy oly kedves.

2. Orbán Ráhelt nem közszereplőnek tekinteni nem relativizálás. Az ő közszereplősége nem abból fakad, hogy a Csaucseszku-szerű kormánypropaganda kvázi-hercegnőt gyártott belőle, hanem éppen abból, hogy az ellenzéki média tette ezt. Az, hogy egy nagyjából ellenzéki médium (ez itt) elégedetlen ezzel a metódussal, szerintem azt mutatja, hogy mi még egészségesen gondolkodunk és nem rángatjuk bele a bűnösök hozzátartozóit, ugyanis Ráhel semmilyen tekintetben nem felelős az apja tetteiért. Ha te mégis így gondolod, utazz vissza az időben, állj be a Csekába és vegyél részt II. Miklós és az ártatlan gyerekei kivégzésében (és nem, most nem kommunistáztalak le).

3. Sehol nem állítottam, hogy a politikusok nem lopnak. az 1. bekezdés éppen pont arról szól, hogy lopnak és hogy ez engem érdekel.

Szerintem mostanra ennyi éppen elég. Ha még a szalonképességhez van valami hozzáfűznivalód, csak nyugodtan fejtsd ki, az álláspontjaink nem fognak találkozni, engem nem érdekel az, hogy szerinted ezt nem lehet használni és éppen ezért én nem fogok rá válaszolni. És ezúton kérek bocsánatot a személyeskedésért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.01.03. 13:58:20

@pinter.mate:
nem a személyeskedéssel van baj (ami amúgy lehet igaz is, szerintem a pszichológiai motivációk, vagy identitás, személyiség negatív dolgainak jogos felróvása is személyeskedés), hanem az érvek nélküli személyeskedéssel.

1. csak addig írj le nagynyilvánosság előtt lóf*szokat, amedig még leírhatsz. de pl nekem ez is proli szó: "takonygerincű", ha már ennyire beleakarunk menni a szövegbe. aki használja nagynyilvánosan, szerintem proli, és nem szalonképes. persze káromkodásnak nem mondanám feltétlen. nem súlyos.

"A gyermekfelügyelőknek vigyázniuk kell a gyermekek időtöltésére, de különösen arra, hogy minél kevesebbet legyenek rabszolgák közt. Ebben a korban ugyanis, éspedig hét éves korig, otthon kell nevelkedniök, és így nagyon is érthető, hogy a látottakból és hallottakból már ilyen korban is szabad emberhez méltatlan fölfogást sajátíthatnak el. Tehát ha valamit, akkor legfőképp a káromló beszédeket kell a törvényhozónak kiküszöbölnie a városállamból (mert a könnyelmű, rút beszédből fakadnak a hasonló cselekedetek is), főként pedig az ifjúságot kell óvni, hogy se ne beszéljenek, se ne halljanak ilyesmit. Ha pedig valaki tiltott dolgokat beszél vagy cselekszik, akkor ha szabad ember, de koránál fogva még nem vehet részt a közös étkezésben, fenyítéssel kell sújtani, és botozással; aki pedig ennél idősebb, azt polgári jogainak elvesztésével kell büntetni, mert rabszolgamódra viselkedett. Ha pedig az ilyen beszédeket eltiltjuk, nyilvánvaló, hogy el kell tiltanunk az illetlen képek és színdarabok nézését is. Gondjuk legyen tehát a vezetőknek arra, hogy se szobor, se kép ne utánozzon ilyen cselekedeteket, kivéve egyes olyan istenek szentélyén belül, akiknek a csintalanságot is megengedi a hagyomány.

A fiatalabb nemzedéknek azonban se iambikus versek, se vígjátékok előadását ne engedélyezzék, amíg csak azt a kort el nem éri, amikor a közétkeztetésben részt vehet"

ARISZTOTELÉSZ
POLITIKA
mek.oszk.hu/04900/04966/04966.htm

2. "Orbán Ráhelt nem közszereplőnek tekinteni nem relativizálás"

és ez hogy jön ide? ráhel közsszereplő, ha megnyilvánul közéleti témakörben. ha nagyon szigorú vagyok, akkor akkor is, amikor csöndben marad, de lopott pénzen él.
a relativizálás szó az a lopásra vonatkozott: "15 millió? Mégis mi az? "

"Ráhel semmilyen tekintetben nem felelős az apja tetteiért."

ez milyen múlt századból visszamaradt szdsz-es gondolkodás?
nem persze, a tetteiért nem, CSAK AKKOR felelős, ha védi a bűnöket, ha menti a bűnöket, ha semmit nem tesz, vagy fellép ellene, meg ha kiélvezi a bűn gyümölcsét..
csak akkor.

pinter.mate 2015.01.04. 12:59:39

@tesz-vesz:

1. Hadd mutassak rá egy érvelési hibádra: múlt századinak nevezed a gondolkodásom, de Arisztotelészt idézel. Félreértés ne essék, tisztelem-szeretem Arisztotelészt, de ez eléggé paradox így. (Ezt nem érvként írom.)

2. Arisztotelész azon gondolata szerintem eléggé - és jó értelemben véve - meghaladott, hogy a gyerekek egy bizonyos korig ne olvassanak ilyen-olyan dolgokat. Olvassanak, legalább olvasnak. Ugyanígy azt tartom, hogy meg kéne haladni ezt a csúnya beszéd dolgot is, de mint fentebb írtam, ebben a kérdésben esélytelen, hogy dűlőre jussunk.

3. Bocs, félreértettem a relativizálós kommentedet, a 15 milliós mondatban egyébként volt ironikus felhang. Magyari Péter gyurtás cikke óta azt vallom, hogy ha az irónia nem jön át írásban, az a szerző hibája. Én rontottam, vállalom.

4. Mondj egy olyan büntetőjogi rendszert, ahol a bűnösre nem bizonyították rá, hogy bűnös és ennek haszonélvezőinek is kukában a helye. A politikusok lopnak, de mindaddig, amíg ezt nem bizonyítjuk (sajnos), addig nem lopnak. Másrészt pedig elegendő megnézni egy egyszerű sikkasztási ügyet: a gyerekeket mikor csukják le azért mert haszonélvezői a sikkasztásnak? Ahogy soha senki nem bizonyítja, hogy a politikusok lopnak, úgy soha senki nem bizonyítja, hogy Ráhel volt vagy van tudomása arról, hogy az apja lopott-e vagy sem. Védeni pedig azért védi mert naiv és mert az apja és szereti. Ennél többet szerintem nem kell beleképzelni és szerecsenmosdatásnak felfogni a dolgot.

csakférfi 2015.01.10. 12:22:56

@pinter.mate: Mik is azok a "súlyos problémák?
Most tévedtem ide ujfent.Tehát van diplomád és beszélsz két vagy több nyelvet.Lássuk akkor mire gondolod magadat érdemesnek.
Platón:Az állam keletkezésének okát Platón az emberek gyengeségében vélte felfedezni: az egyes ember csak meghatározott tevékenységre képes, ezért szükséges számára a többi emberrel való együttműködés. A közösség a munkamegosztáson alapul.
Mivel Te arra érdemesnek gondolod magadat hogy okosabb vagy mint az átlag.(az átlag nem beszél idegen nyelvet.nincs diplomája)Ezért képzeled hogy átlagon felüli vagy.Ezért gyengeséged első jele hogy félsz az átlag alatti (gyilkosok, tolvajok,erőszaktevők) emberektől.Tehát eddig semmi különöset nem látok !

pinter.mate 2015.01.10. 13:33:53

@csakférfi:
1. Szerinted talán nincsenek súlyos problémák és 1, azaz EGY darab hajláktalanszálló mindent megoldana? Hát jó, akkor kívánok neked további boldog életet a kis utópiádban, amiről azt gondolod, hogy Magyarország.
2. Azt hadd ne te mondjad már meg, hogy én mit gondolok magamról. Hol következik abból, hogy diploma meg nyelvvizsga, hogy én okosabbnak gondolom magam? Javaslom némi logika olvasását is, mert ugyan Platón Állama remek alapanyag, ha érvelne az ember, de ha az érvelésed értelmetlen és nem konzekvens, akkor tökmindegy milyen hozzávalókból dolgozol.
3. Mégis ki nem tart a gyilkosoktól, tolvajoktól, erőszaktevőktől? Még csak fel sem emlegetem őket sehol a cikkben vagy a kommentfolyamban, szóval nem vagyok bérrettegő sem. Tehát eddig én sem látok semmi különöset.

csakférfi 2015.01.10. 22:28:35

Mi lehet egy államban súlyosabb és égetőbb probléma annál hogy a polgárainak (egyeseknek) nincs otthona?
Az mi az hogy bérrettegő?
Mi az hogy logika.talán arra gondolsz:
A gondolkodás alapelvei:
1.) Azonosság elve: minden dolog azonos önmagával (A=A)

2.) Ellentmondásmentesség elve: semmi sem lehet azonos a neki ellentmondó dologgal (A nem lehet azonos nem A-val)

3.) Kizárt harmadik elve: két ellentmondó dolog között nincs harmadik lehetőség (A és nem A közül csak az egyik lehet igaz)
4.) Az indirekt bizonyítás elve: ha egy állítás ellentétéről bebizonyítható, hogy ellentmondásra vezet, akkor az eredeti állítás igaz.
Ez a logikus gondolkodás.Igaz-hamis
neked az az igazságod hogy sok súlyos probléma van ebben az országban.Meg az hogy én utópiában gondolkodom.Te nem?ugyanis akkor nem látnál súlyos problémákat.Ebben a társadalomban.
Akkor most hogy legyen?
Esetleg felfogod hogy nem támadlak.Pusztán egyenrangúnak gondollak magammal.Sértésre sértéssel kedves válaszra kedves válasz.Ez így releváns?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.01.27. 02:09:24

@pinter.mate: "múlt századinak nevezed a gondolkodásom, de Arisztotelészt idézel. ez eléggé paradox így."

nem múlt századot írtam, hanem múlt százdadi szdsz-est

"meghaladott, hogy a gyerekek egy bizonyos korig ne olvassanak ilyen-olyan dolgokat. "

oké, akkor küldd fel az 5 éves gyerekedet a rotten.com-ra
nem véletlenül vannak ám olyanok, hogy mesék, rajzfilmek stb.
egy gyerk pl ne nézzen, ne olvasson szexuális erószakról pl. se káromkodást, se mást. ezek alap dolgok, persze lehet, hogy te nyugodtan káromkodsz majd a kölyköd előtt, meg is lehet majd nézni a gyerekedet. de nehoyg már azt kelljen magyarázni, hogy ez nem jó a gyereknek.

"meg kéne haladni ezt a csúnya beszéd dolgot is"

és akkor mit fogz csinálni ha akáromkodó gyerekedte rászól az iskolában
szerinted ők miért vannak ezen az állásponton?
komolyan a libsiknek olyan dolgokat is meg kell magyarázni, ami a normális többségnek evidens, pl hogy ne szüntessük be a kézírás oktatását, ne vonulgassanak deviáns csoportok az utcán. persze aztán előbb-utóbb mindről kiderül tudományosan is, hogy a józan többségnek volt igaza, de azért a káromkodás tiltása a gyerek előtt, már olyan ósdi, annyiezer éves emberi tapasztalra épül, hogy az szörnyű hogy ilyet még magyarázni kell a primitív kisebbségnek.

www.youtube.com/watch?v=HRGEn6H4tcM
www.youtube.com/watch?v=mtv6O2OPPMw

dehát valaki szerint ez jó. vannak ilyenek is.

ki bizonyítsa hogy lopnak a politikusok? a korrupt posztkomunista ügyészek, rendőrök, bíróságok?
ha az én apám lop, de a pénzt nekem adja, mondd melyik jogrendszerben tarthatnám meg a pénzből vett ferrarit? egyikben sem, és nem lényeges, hogy bíróság mit bizonyít mit nem, mert ezek azért elég konkrét dolgok:

atlatszo.hu/2014/12/20/mibol-telik-orban-rahelnek-15-millio-forintos-tandijra-meg-fogsz-dobbenni/

akinek van esze, az látja, hogy ez mind korrupció

ráhelke tudatosan hazudik. már akkor amikor azt mondja önerőből élnek 500 milliós rezsivel, úgy hogy a férje állami megrendeléseket kap.

ők ezt valahol legbelül tudják ám, hogy korrupció
kkbk.blog.hu/2013/08/04/meyer_dietmar_generacios_valtas
süti beállítások módosítása