Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

A tiszta ész kritikája

2013.04.14. 13:56 | Írta: Foray Nándor

they_are_coming_back.jpg

Az önkényuralmi jelképek szankcionálását elítélem, két okból is: az egyik, hogy egy valódi nemzeti szocialista sem okoz kárt pusztán egy kaszáskereszttel; a másik, hogy a szimbólum megvonása indokolatlanul diszkriminálja azt, aki nem kíván népirtani, viszont rokonszenvezik Mussolini sportpolitikájával vagy Franco gazdaságpolitikájával, és ennek jelet szeretne adni.

Egy „Adj gázt!”-féle kétértelmű fölkiáltás romkocsmai poénnak penge, ott én is röhögnék rajta, noha nem én vagyok Alfred Rosenberg álma. Ám egy felvonuláson, nyilvánosan ennek mellékjelentése bizony uszításközeli. Nem csupán azt jelenti ugyanis, hogy a zsidók szemetek, ami belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, hanem – grammatikailag, tudományosan – felszólítás valamire, ami nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozna felebarátoknak. Az uszítás szintén tudományos fogalom: a büntető törvénykönyvből. Hoppá. Eszerint ki a jogszerűtlen?

Ha egy illető portréjára mutatva rimánkodunk, hogy „Könyörgök, akasszuk fel!”, az ugyancsak nagy poén – egy bizonyos közegben. No de nem sokan örülnének, ha pódiumon motiválna édesszülőjük fellógatására a humorista.

Amit Orbán Viktor betiltatott, az egy laza uszítás volt. Nem a legdurvábbik fajtából, azonban megállja a helyét.

Éppen az elgázosításra való ösztökélést pártoló liberálisok vívnak szélmalomharcot, vívnak virtuális ellenséggel. Az az ellenvetésük tudniillik, hogy ha Orbán betiltatja a kényes dolgot, akkor Orbán utódja esetleg utánozza magatartását: azaz az ő példáján felbuzdulva, arra hivatkozva ő is betilt ezt vagy azt. Csakhogy helytelen ez a következtetés. Mivelhogy kétféle az eshetőség. Ha „jogérzékeny”, korrekt politikus ül a kormánykerék mögé, azt nem a bosszú fogja hajtani, ehelyett törekszik a „jogállam” útján menni és azon maradni.

Most pedig idézzük meg a – mai Magyarországon egyébként alig-alig létező – mesebeli, vérszomjas, autentikus náci karakterét, és tételezzük föl, hogy ő váltja Orbán Viktort mint kormányfőt. Legyenek ilyen nácik a megszívatott motorosok.

Ebben az esetben kiábrándító hírem van, Miklósi, Tóta és a többi nagyvonalú: a gázos motorosok pont leszarják, hogy a jelenlegi világrend momentán mennyire kedves hozzájuk. Ők így is, úgy is másfajta világrendet óhajtanak. Másfajtát, melynek lényege a ti ultimate jogkiterjesztéseteknek az inverze. Aki felszabadítja a hazát a zsidó uralom alól, az utána csak nagy kópénak fog enni adni akkor is, ha korábban a zsidóktól is kapott némi alamizsnát. Emberismeretetek elkeserítő, idealizmusotok liberálishoz méltatlan.

(A HVG szerzője egy mellékkérdésben is rossz nyomon jár. A „jó király” kiszámíthatatlanságát hánytorgatja fel, mondván, hogy a kurzus bezzeg előszeretettel magasztal szélsőjobboldalra sorolható alkotókat. Fel kéne fogni, hogy Orbán Horthyban nem az antiszemitizmusát szereti, mint ahogy a Kárpátia, Bakay Kornél és Szaniszló Ferenc nem elgázosításra való felbujtásért kaptak díjat. Míg a Nemzeti Érzelmű Motorosok konkrétan a miatt kaptak tockost.)

Gyurcsányra nem csak 2006 októbere óta fújnak az igazi nácik. Orbánra sem csak 2013 áprilisa óta fújnak. Utálták őket az állítólagos jogtiprásaik előtt is. Nyugi. Nem kell félteni a nácikat. Gyakorlatilag eltörpül a jelentősége, hogy Gyurcsány meg Orbán mit tesz, illetve mit nem tesz ellenük vagy értük: ha igazi nácik döntenének egy-egy ilyen nemzetidegen sorsáról, nem sok babér teremne számára, és e szándékuktól független, hogy a héten motorozhatnak-e.

A liberálisok el szokták vetni azokat az érveket, amelyek nem szigorúan természettudományos, racionalista alapokon nyugszanak (valláserkölcs, nemzetkép, családfogalom), ezzel a „fasiszta fagyi visszanyal” vélekedéssel ezúton – jóllehet ennek ellenkezőjét hiszik – meghazudtolják magukat. Azon filózni, hogy ezek után mi lesz, ha a nácik átveszik az irányítást, teljesen értelmetlen: egyfelől mert nyilvánvalóan nem fogják, másfelől ha mégis, akkor úgyis mindegy, mit csinálunk. Ebből a képtelen hipotézisből kiindulva számítani, hogy: „a nácikkal méltányosnak kell lennünk, ha azt akarjuk, hogy majd ők is méltányosak legyenek velünk” – egyenesen nevetséges.

Hol él vajon, akinek ez a dilemmája?

3 komment

Címkék: jog antiszemitizmus Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr375218216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2013.04.14. 17:17:31

"De aki ma tapsol annak, hogy csorbul a nácik szabadsága, ne csodálkozzon, ha majd egyszer őt nem engedik tüntetni."

index.hu/velemeny/2013/04/09/pomade_kiraly_betilt/

"Új király ül a kormány mögé, és vigyorogva köszöni szépen a „konzervatív hatalomgyakorlás” meghonosítását. Neki sem kell már baszakodnia törvényességgel, alkotmányossággal meg ilyen nüanszokkal. Megigazítja a tükröt, és tövig nyomja a gázt. Neked meg szavad sem lehet: az parttalan jogászkodás volna."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130410_A_jo_kiraly_es_a_seggfejek

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.15. 00:49:26

Ki is a betiltó?

Zoltai Gusztáv elvtárs, a volt munkásőr, vagy Kovács II. János nemzeti érzelmű motoros?

A volt besúgó keresztényegyházi vezetők, vagy Kovács motoros?

A szájkosártörvényt sürgető és megszavazó, megszavaztató "éhes proletárok" a munkásőrmenet első sorában, vagy Kovács motoros?

A bolsevik pártállam idején cenzúrával foglalkozó elvtársak és elvtársnők, így a volt pécsi függetlenített KISZ-titkár és borász, továbbá a Nemzet Anyósa, vagy Kovács motoros?

Ki akarta betiltani a másik felvonulását?

Dzsentrisvihák 2013.04.16. 13:55:33

I. Először a szerzőhöz és a témához is méltatlan tárgyi tévedésekre reagálnék:

1. A nemzetiszocialista egy szó.

2. Jelentése nem keverendő a fasisztával, vagy a falangistával, ill. ez utóbbi kettő egymással. Ti. egy fasiszta, vagy falangista sem visel/viselt horogkeresztet, ill. nem vall/vallott náci eszméket.

2. Míg Mussolini fasiszta volt, addig Franco még csak annak sem nevezhető. Nem mennék bele bonyolult politikaelméleti fejtegetésekbe, de a spanyol diktatúra csak külsőségeiben hajazott némileg az olasz rendszerre, ideológiailag semmiképp. A falangisták már Miguel Primo de Rivera halála előtt világosan elkülönítették magukat az európai fasiszta mozgalmaktól. Franco pedig, annak ellenére, hogy praktikus, reálpolitikai okokból a falangisták vezéri pozíciójába lavírozta magát, pont hogy kiherélni igyekezett a mozgalmat.

II. Az 'Adj gázt!'-tal kapcsolatban:

Azt hiszem Vona Gábor nagyon szépen kifejtette már, hogy miért volt ordas baromság ilyen felvonulást szervezni, mit gondol erről egy épeszű nemzeti radikális, és nagyon okosan eltávolította a dolgot a Jobbiktól, bármennyire is szerették volna sokan ráhúzni a pártra a vizes lepedőt. Jeszenszky jól meg is kapta a maga fejmosását, és le is mondatták a kerületi elnöki tisztségéből a baromsága miatt.

Ami Orbán machinálását illeti, magam kissé értetlenül állok az ezzel kapcsolatos hiszti előtt. "Jaj, veszélyben a jogállam, a miniszterelnök utasítgatja a belügyért, meg az x-y-t, erre, meg arra...!" Nos, ez eddig is így volt, _minden_ kormány alatt. A hatalom pont tesz rá magasról, hogy mi jogszerű, meg mi nem. Ne higgyük már, hogy pl. Gergényi főkapitány nyakában nem ugrált ott Gyurcsány meredező hímtaggal, hogy adja már ki a parancsot a lovasrohamra... Most az a különbség, hogy Orbánt annyira fűtötte a megfelelési kényszer, hogy nem a színfalak mögött adta ki az utasítást, hanem ország-világ előtt, mert villogni akart, hogy ő mekkora "jó király".

A fő gond inkább ezzel a megfelelési kényszerrel van, ami fölött valahogy minden publicista szemérmesen elsiklik. Ugyanis a közelmúlt két eseménye - a legális, engedélyezett motoros dzsembori betiltása, valamint a hót illegálban működő Sirály nyitva tartása - élesen rávilágított arra, hogy a hazai zsidóság vezető, igenis nagy befolyással rendelkező rétege csak egyet füttyent, és főpolgármestertől a miniszterelnökig mindenki hajlandó áttrappolni BTK-n, írott és íratlan szabályokon, csak hogy nekik kék legyen az ég...

Ezzel egész addig semmi baj nem lenne, amíg a magyar embereknek is legalább ugyanez kijárna a saját hazájukban. De nekünk lótök jár, nem hatékony érdekérvényesítés, védelem, az érzékenységünk méltányolása, netán némi pozitív törődés (mert pl. a NAV törődik velünk, ó, de még mennyire).

És ez az, ami sokaknál kicsapja a biztosítékot, ez gerjeszti az antiszemitizmust, nem az, hogy valaki felemlíti Tiszaeszlárt a parlamentben, vagy kifütyüli az izraeli himnuszt egy focimeccsen. Ezek már csak tünetek.

A mindebből hasznot húzó, vagy remélő zsidó vezetőknek pedig el kéne merengeni, hogy tényleg megérik-e az ilyen húzások? Mert nagyon csúnyán visszaüthet rájuk, ha sokáig verik a habot (és most nem biztos, hogy olyan könnyen meg tudnák úszni, ill. olyan könnyen a mit sem sejtő, átlag zsidókkal tudnák elvitetni a balhét, mint a XX. század első felében). (Félreértés ne essék, én ettől inkább félek, mint igenlem, hiszen nekünk magyaroknak se lenne az jó, sőt.)

III. Végül a nácik Magyarországi jelenlétéről:

Igen, vannak. Kb. 40-50-en az MNA-ban, a Nemzeti Forradalmi Pártban, meg a Pax Hungaricában, és csókolom. Ők vállaltan azok, ideológiailag könnyen azonosíthatók, behatárolhatók, épp úgy, ahogy társadalmilag is. Attól félni, hogy ez a pár gittegylet itt valaha is olyan helyzetbe jut, hogy átvegye a hatalmat, blődség, és bőven túlmegy a politológiai nonszensz kategóriáján.

Ha pedig a kedves szerző nácik alatt a Jobbikot érti, messze el van tévelyedve, bár látva napnál is világosabb ideológiai képzetlenségét (ld.: első korrekciók), ez nem meglepő fejlemény, csupán sajnálatos...
süti beállítások módosítása