Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Betiltani egy rendezvényt, avagy: mit kezdjünk a nácikkal?

2013.04.13. 14:48 | Írta: trg


adj.png

A liberális demokrácia különlegessége, hogy magában hordozza felszámolhatóságának esélyeit, hiszen teret enged azoknak is, akik nem hisznek benne, sőt választhatóvá teszi őket, a rendszer részévé.

Orbán Viktor utasítására betiltották a II. Adj gázt!, kétségkívül rendkívül ízléstelen elnevezésű rendezvényt. Ezzel csak az a baj, hogy Orbán Viktornak erre nincs lehetősége, nem az ő feladata megítélni azt, hogy egy rendezvény betiltható-e, arról nem is beszélve, hogy éppen ő az, akinek tudnia kéne, hogy mennyire problematikus az, ha a miniszterelnök utasítja a rendőrséget egy rendezvény engedélyezésére vagy betiltására.

A hvg.hu már kiválóan összefoglalta, hogy mit tehet, mit nem tehet a miniszterelnök. Utasíthatja a rendőrséget, akik, amennyiben az utasítás nem mond ellent a jognak, kötelesek engedelmeskedni. Az, hogy jelen helyzetben az utasítás ellentmondott a jognak nem akadályozta sem a minisztert, sem a BRFK-t abban, hogy haladéktalanul végrehajtsa.

Lépjünk azonban kicsit hátrébb és nézzük meg az utasítás kiadásának körülményeit, ugyanis ez most nem elsődlegesen Orbán bűne, ahogy arra a Mandineren is rámutattak: több párt, szervezet is hasonlót várt a kormánytól.

"A MAZSIHISZ felszólítja a hatóságokat – ha valóban, s nem csak szavakban kívánják garantálni a magyar zsidóság biztonságát –, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg a menet megtartását."

Most aztán meg lehet nyugodni: megint megmutattuk a náciknak.

Régi probléma, hogy mit lehet csinálni a Jobbikkal és a híveivel. Nem érzem úgy, hogy tisztem lenne bárkinek is tanácsot adni, de talán megfontolandó lenne elvetni azt a stratégiát, amit a kormány követ. A két pofon kiosztása, a megregulázás nem működik, különösen nem akkor, ha a szélsőjobb zenekarainak tagjai kapnak állami kitüntetést, különösen nem akkor, ha a Fidesz kedvenc újságírója kéthetente zsidózik vagy cigányozik. A Fidesz néhány politikusa hiába ítéli el a Jobbikot és a kormány hiába ignorálja a pártot, ha közben politikájukban mérceként állítják maguk elé a szélsőségesek alapvetéseit.

Azonban tévednénk, ha azt hinnénk, hogy az ellenzék bármivel is jobban kezeli a helyzetet. A buzgó nácizás, az állandó ignorancia és a betiltás folyamatos követelése ugyanis nem megoldás, hanem a probléma szőnyeg alá söprése. A demokrácia sajátossága az, hogy mindenki szót kap, az is, aki megveti az egész rendszert és azzal, hogy az ellenzék (legyen az baloldali, liberális vagy konzervatív) ezeket az elemeket ki kívánja zárni a rendszerből éppen annak felszámolását követeli (és, hogy a történet teljes legyen, a konzervatív oldal nagy nevettetője, Deutsch éppen a demokrácia nevében kéri számon az indexen azt, hogy miért állnak ki a nácik szabadságjogaiért és a mandineren is lelkesen fogadják Orbán teljesen antidemokratikus lépését miközben Bayer Zsoltnak újfent sikerült egy szépet cigányoznia).

Amikor az Corvinuson megrendezett vitaestekre elhívták a Jobbik képviselőit, általános volt a felháborodás, amikor az Alternatíva oktatáspolitikai kerekasztalára Dúró Dórát hívták meg, voltak, akik inkább nem jelentek meg. Pedig a Jobbik a teljes népességen belül a harmadik legtámogatottab párt (kb. 10%-on állnak a teljes népességen belül, ami közel egymillió embert jelent, a választani tudók közül pedig 17% szavaznának rájuk) és azzal, ha elhallgattatjuk, betiltjuk őket, lemondunk a támogatóikról. Lehet, hogy nem elfogadhatóak az elveik és lehet, hogy olyan eszméket képviselnek, melyek egy demokráciában elfogadhatatlanok, azonban a jogaikat nem tagadhatjuk meg. Helyette inkább ki kéne eléjük állni és megmutatni nekik, hogy amit akarnak, az nem működik; hogy tévednek; hogy a politikájuk zsákutcába vinné az egész országot. Ahelyett, hogy szétvernénk az oktatási rendszert, lehetne azzal foglalkozni, hogy miért kerülnek ki tömegesen olyan diákok a gimnáziumokból és az egyetemekből, akiknek ezek az egyszerű válaszok megfelelnek.

Ellentüntetést szervezni, a jogsértéseik ellen fellépni persze lehet, de úgy látszik, hogy egy-egy alkalom kivételével a kormánynak ehhez nem fűlik a foga. Inkább állnak meg a Békemenet mögé, mely szervezet tagjai büszkén zsidóznak, és melynek menetelését például a cigányozó Bayer vezényli. Szívesebben alkalmaznak őrző-védőként elítélt gyilkosokat, akik szabadidejükben Hitlernek öltözött szerencsétlenekkel pózolnak. Nem csoda, hogy nem képesek és nem is akarnak velük szemben szakmai vitákban győzni és bebizonyítani azt, hogy tévednek, mert valójában nem gondolják így.

3 komment · 1 trackback

Címkék: szélsőjobb Jobbik Fidesz Orbán Viktor Adj Gázt!

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr615215064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Betiltani egy rendezvényt, avagy: mit kezdjünk a nácikkal? 2013.04.13. 17:00:02

A buzgó nácizás, az állandó ignorancia és a betiltás folyamatos követelése nem megoldás, hanem a probléma szőnyeg alá söprése.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.04.13. 18:14:47

"a Fidesz kedvenc újságírója kéthetente zsidózik vagy cigányozik"

Mert véletlenül mindig e két beilleszkedni képtelen, parazita kisebbséggel van a probléma. Nem is értem miért gondoljátok, hogy amíg egyesek a halottaikból élnek, közben meg leigáznak egy népet, mások meg nyugdíjasokat vernek halálra és terrorban tartanak egész településeket, a nagy többség majd szépen kussol. Vannak megvezetett emberek, nem is kevesen, de napról-napra egyre többnek nyílik ki a szeme... Az állandó antiszemitázás és nácizás vissza fog ütni, nem is kicsit. Majd csak figyeljétek meg...

hoplita 2013.04.14. 12:03:23

Milyen nácikkal, hülyegyerek?

Dzsentrisvihák 2013.04.17. 16:20:51

"hogy tévednek; hogy a politikájuk zsákutcába vinné az egész országot" - Érveket kérnék erre, mert roppant jól hangzó panel, csak a baj az, hogy a gyakorlat alapján inkább az elmúlt 23 év vezette oda az országot, nem az általatok vizionált "náczulás".

Azon pedig ne csodálkozzatok, hogy drága vezéreiteknek, Bajnaitól Orbánig, nincs mersze kiállni valódi vitákra, hihetetlenül félnek ugyanis, hogy nagy tömegek számára is kiderül a nyilvánvaló: ti. hogy nekünk van igazunk.
(Az "egyszerű válaszokról" csak annyit, hogy a Jobbiknak van a szakmailag legfölkészültebb képviselőcsoportja, és az egyetlen, konkrétumokat is tartalmazó, valóban építőjellegű programja. Ezt még a többi párt is kénytelen elismerni, meg is tették páran /amellett, hogy előszeretettel lopnak tőlük javaslatokat, ötleteket, témákat/. Talán a vitaképesség jegyében egyszer ti is meghallgathatnátok őket, elolvashatnátok a programjukat... stb.)

Amellett a Jobbik nem náci párt. Halvány fingotok sincs, milyen egy valódi nemzetiszocialista mozgalom, sem politikailag, sem egyéb tudományos alapon nem vagytok tisztában a fogalommal. Mégis úgy dobálóztok/vagdalkoztok vele, mintha ti szartátok volna a spanyolviaszt. Akár csak drága szadeszos elődeitek.

A végső érvként felhozott "a náciakkal összekancsalító Fidesz" rémképe pedig már annyira lejárt lemez, hogy ihaj, réges-rég megcáfolt balos agymenés...
süti beállítások módosítása