Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Serputch volna kívánatos!

2012.12.14. 15:00 | Írta: Nyárspolgár Úr

JADKf.jpg

Provinczális majorom kapujáig sem átallott elhallani a hír, miszerint Pest-Buda székesfőváros utczáin holmi nebulók s tanonczok tsőtseléke masírozni bátorkodott. Ápropójuk pediglen nem egyéb volt, mint a régenvolt ösmeretes, s furtonfurt való problematicájuk, mi szerint okulásdíjat kívánnak reájuk testálni. Meine bescheidene wenigkeit három leczkét kíván papirusra vetni.

Pro primo: Szent Carpath-i Hazánk evidens államformája monarchia, mely okból kifolyólag illegitim dirigátorok nem vethetnek ki holmi okulásdíjakat kényük és kedvük szerint. 

Pro secundo: Az okulás privilegium, melyhez nem férhet hozzá minden ekeszarva mellől Pest-Budára szakadott plebs, ha és amennyiben nem kívánja felajánlani életét az magasságos Úristen kigyelmébe, hogy aztán hátralevő idejében mint parochianus fordítsa olvasó- s írótudományát ama sákrámentumokat őriző codexek firtatására.

Pro terzio: Olvasám az úgynevezett „Index” czímű köztudomásúan czionista, s tántoríthatatlanul judeánus emócziókból skribált electromos hírperiodica hasábjain, hogy A magyarországi sörpiac a megnövekedett költségek és adóterhek miatt nem tudja elkerülni az áremelést. Szerénységünk ezúttal eltekint attól, hogy criticát emeljék azon tényezet felett, hogy e manifestatumot egy Dele Ajayi néven emlegetett illető jegyzi, kinek még nevéből sem következtethetünk férfiúi vagy asszonyi mivoltára, minthogy attól is hogy ama pellegrin firma czégérén, melynek orátoraként funkczionál, egy fertelmesen vereslő csillag leledzik. Sokkal inkább véleményeznénk ama factátumot, mi szerint a liquidianus tzipó (avagy egyéb szólásban gabona-serital) árának drasztikus emelése már oly valós probléma, mely még oly' mód' elnyomja az okulási díjtétel körötti hercze-hurczákat.

Tudniillik a factum, miszerint a kortsmárosok s kofák eztán csak méretesebb ezüsttallérok s bankók fejében mérik majd a seritalt, a skandallum categoriába tartozik. Ideje volna ezért, hogy a tarisznyás, rút frisurájú, hánya-veti módon fabricált táblázatokkal korzózó deák-hadat fölváltsák az utczán az ugy-nevezett celták által is ködvelt itóka inflatiojának megakadályozásért harczoló vitézek. E tekintetben ildomos volna az is, ha a csendőrség ura és a nádorispán eltekintene a más esetben egyébiránt kívánatos és üdvös vegzatiotól, mint a kardlappal történő ütlegelés és a kerékbe törés.

E demonstratiora még magam is kimennék, ha czilinderem megérkezik a suviczkolóból.

***

Nyárspolgár urunk idejétmúlt,  vitathatónak tűnő jelzőítől az Indexszel kapcsolatban az Alternatíva szerkesztősége elhatárolódik.

2 komment

Címkék: nyárspolgár sörpuccs

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr764964181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2012.12.14. 17:30:37

Egy monarchista nyárspolgárhoz nem méltó a zsidózás.

Dzsentrisvihák 2012.12.21. 09:59:34

Hohó, kérem, aki így gondolja, annak fogalma sincs a monarchista nyárspolgárokról.
süti beállítások módosítása