Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Búcsú siker-asszonytól

2012.12.11. 08:00 | Írta: Ágoston Dániel

hst.jpg

Akár a politikusok szakdolgozatai kapcsán a plágiumgyanú, úgy merül fel bennem is a kérdés furtonfurt: minek írni? Nem beszélve arról, hogy kinek?! Mert azt, ami a világban zajlik, csak elviselni lehet méltósággal, foglalkozni vele már-már becstelenség, hiszen arra utalna, hogy közöm van hozzá.

És mégis, időről időre rádöbben a magamfajta szabadúszó gyűlöletkeltő, hogy a világ mégis megváltásra szorul, akadnak még megmentendő értékek és hasonló idealista giccsek.

Persze nem olyan egyszerű ez akkor, amikor az ember ír egy cikket, és már tudja, hogy az ide túl sok lesz, oda meg túl „kevés”. Az pedig, hogy eközben még oly' lányos elképzeléseket is kerget, melyek szerint tényezővé kíván válni az istenadta a kortárs irodalomban, lássuk be, roppantul 1937. Manapság ugyanis már rendes középszerű íróvá sem válhat az ember, hiába bír ilyen jellegű ambíciókkal. Ha pedig még elvei is vannak, nos, az már önmagában is elég ahhoz, hogy a siker különösképpen ne üldözze.

De mégis, ha nem teszi, kiüresedik, elvész, így nem tehet mást – hiába írunk 2012-t.

Mert ha én most 1937-ben élnék, akkor egyrészt ma nem írnánk 2012-t, másrészt a hozzám hasonló boldogtalan valahol a Nyugat és a Virradat között lebegne a sajtó- és irodalomközi Illés szekerén. De legalább lebegne a köztudatban. A dolog ugyanis jelenleg úgy áll, hogy aki kapott agyt és nem fél használni, annak olyannyira beverik a fejét, hogy senki sem lesz próféta a maga hazájában, legfeljebb egy idült Debreczeni József vagy egy hathor származású Ser Pataky Attila.

Pedig ha rajtam múlna, még mindig Radnótival vitatkoznék hajnalig a kocsmában, és a sarokban magányosan ücsörgő Sértő Kálmánt sajnálnánk, amint épp halálra és nyilasra inná magát.

Ehhez képest van atompolgári észjátszás, vulgárdemokrata bráner köszörülés, meg isten, haza, Csanád. És az a néhány száz rossz életű, aki ahelyett, hogy addig inná magát a sárga földig, amíg régen minden jobb nem lesz (jómagam is szoktam inni egyébként), inkább megpróbálja megváltani a világot és félrészegen pattogtatja a szikrát a szakadó eső közepén. Szellemi vákuumban, elvből, őszintén. Mert másnak nincs értelme. Ezért kell hát írni.

Szólj hozzá!

Címkék: blogger bemutatkozás Alternatíva Ágoston Dáneil

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr24955623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása