Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Nekirontott egy kismamának Novák Előd

2015.01.02. 12:14 | Írta: Lakner Dávid

Először nem is igazán értettem Novák Előd rikárdózását a tegnap posztolt családi képénél, bár az év első újszülöttjéről szóló cikket futólag már olvastam a Délmagyaron. A képen az édesanyán kívül másra nem is nagyon tudtam akkor figyelni: rendkívül megviseltnek, fáradtnak tűnt, és épp ez tette őt olyan csodálatossá is a képen. Három gyermeknek életet adni ilyen fiatalon, az tényleg emberpróbáló lehet. Tiszteletre méltó.

kepernyofoto_2015-01-02_-_12_05_23_masolat.png

Az újév első babájának adott ő életet Makón, így a hírekbe, ezzel pedig Novák Elődnek a látókörébe is bekerült. Szerencsétlenségére, mert Novák kapott is az alkalmon, hogy újév első napján rögtön egy kismamára és egy újszülöttre támadjon (így rájuk uszítva a fröcsögő kommentelőhadakat is), és azok származására tegyen cinikus megjegyzéseket. A kislányát Hunórának elnevező képviselő a családi fotójánál pedig következetesen rikárdózta az újszülöttet, Rácz Péter Rikárdót.

A családi fotója mellé ezt bírta továbbá írni Novák: "a 2015-ben elsőként - 23 éves anya harmadik gyermekeként! - megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol."

Akkor lenne néhány kérdésem:

1. Miből szűrte le azt a következtetést Novák Előd, hogy az édesanya cigány lenne? Na és az édesapa esetében: ránézésre?

2. És ha cigány: miből gondolja Novák, hogy ettől még a képen látható anya és apa nem képes felnevelni gyermekeit? Mert nincs egyik szülőnek sem jól fizető állása a parlamentben, mint neki?

3. Mi az, hogy "azért szaporodik a magyar is"? (Túl az undorító megfogalmazáson.) Miért, Rácz Péter és Ráczné Nagy Szilvia talán nem magyarok? Nem magyar az anyanyelvük, nem magyar állampolgárok, nem Magyarországon nevelik gyermeküket?

4. Hogy meri Novák Előd hazánk legnagyobb problémájának nevezni egy gyermek születését? Hogy képzeli, hogy nekiront egy kismamának nem sokkal azután, hogy életet adott gyermekének? Nem szégyelli magát, hogy egy újszülöttet és egy kismamát stigmatizál a vélt származásuk alapján? A Délmagyar cikke szerint az apának egyébként van állása, közmunkásként dolgozik Makón, ami máris tisztességesebb foglalkozásnak tűnik, mint Nováké.

5. Végül egy kérdés a Jobbikhoz: hogy is volt ez akkor a "nem a származással van a baj"-féle bullshittel és az építőkről-rombolókról szóló hazugságokkal? Nem szégyelli egyik jobbikos politikus sem, hogy párttársa újév napján egy kismamának és egy újszülöttnek rontott neki? Remélem, azért igen.

Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

11 komment

Címkék: cigányozás Jobbik Novák Előd

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr527032645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káeurópaibankoló 2015.01.02. 18:24:58

A Novák-Dúró páros és Ráczék között az a különbség, hogy Ráczék mérföldekkel kevesebb közpénzbe kerülnek, mint a megélhetésüket és szaporodásukat a Parlamentben ücsörgésből finanszírozó Novák-Dúró páros. Befolyásolási képességükből és helyzetükből adódóan Ráczék nemcsak hogy jóval kevesebb közpénzt igényelnek, mint Novákék, de károkozási képességük sem hasonlítható össze az orosz nemzeti érdekeket védő jobbikos megmondóhoz képest. Majd ha a 34 éves ifjonc Novák úr a versenyszférában exportképes termékeket, szolgáltatásokat előállítva munkahelyeket teremtve keresi meg a neki, a 27 éves iszonyúan fiatal 3 gyerekhez (igen, nekik is már három gyerek!) szintén Parlamentben ücsörgő honasszonykájának, meg a 3 gyereke felnevelésére valót és nem közpénzből szaporodik az oroszok szekerét tolva, addig semmi alapja nincs kritizálni bárkit, legyen az Rácz, Oláh vagy akármi. A versenyszférában ilyenkor mások még vadul dolgoznak az egzisztenciára és családra valóért, nem milliós parlamenti juttatásokból hoznak össze 3 gyereket csitriként.
Szóval azonkívül, hogy a Novák család többe kerül az adófizetőknek, és több kárt okoz az országnak, van-e különbség Novák úr és az általa kritizált kisebbségek között? Vagy más szemében a szálkát, sajátban a gerendát sem?

==T== 2015.01.02. 18:41:36

@káeurópaibankoló:

Akkor költözzön a szomszédodba a Rácz Rikárdó meg az Oláh Eszmeralda.

A szerzőnek sem fog már több gyógyszere elgurulni.

==T== 2015.01.02. 18:45:17

Amúgy konkrétan válaszoljak a szerzőnek:

Erdélyt és a Felvidéket, meg a délvidéket nem Trianonban vesztettük el, hanem akkor, amikor a románok/szlovákok/szerbek elkezdtek betelepülni (ill több helyen telepítették őket), majd hipp-hopp többségbe kerültek.

A cigányok - hasonlóan a nyugat európába bevándorolt négerekhez és arabokhoz/muszlimokhoz - egyszerűen leszaporodják az őslakosokat, aminek az eredménye azok kisebbségbe kerülése, majd megsemmisülése/feloldódása lesz.

káeurópaibankoló 2015.01.02. 19:02:05

@hoplita: @==T==: Lakott a közelemben rikardó féleség, loptak is meg, többit meg ne is mondjam, de egyelőre nem látom a Novák-Dúró páros mit tesz azért, hogy a helyzet változzon azonkívül, hogy egy halom pénzért ücsörögnek a Parlamentben és ugyanilyen tempóban szaporodnak. Novák meg még egy diplomát sem tudott összehozni, de három gyereket igen. Egy szál érettségivel osztja az észt, mintha valami MTA tudós lenne. Ő vajon mire tanítja a gyerekeit az uszításon meg a közpénzen szaporodáson kívül? Konstruktív javaslatot még nem hallottunk tőle a probléma megoldására pedig vagy havi 1 millába kerül az adófizetőknek, az asszonykája meg a másik egy millába. Rohadtul uncsi éjjel-nappal húzni a gályát, tanulni, mint a güzü, ha pedig megszorulsz, vagy baj van éhen is dögölhetsz, míg ez a megmondó ember a mi adónkból uszít meg keveri a szart az oroszoknak de évi
vagy 10 millióért még egy értelmes hozzászólása a probléma megoldáshoz nem volt.
Egyébként hasonlókat kívánok nektek, fikanick gyökérgecik, ha már ez a stílus a jobbikba. Bocs, nem tudtam, hogy a ti édes anyanyelvetek ez, felénk csak a rikardók szoktak így beszélni, így nem is értem, mi a problémátok velük, a közös nyelv megvan.
Remélem jól fizet a jobbik bértrollkodás, mert ha valódi munkád adójából pazarolnák így a közpénzt ilyen faszságra, mint facebook-trollkodás valódi munka és megoldás helyett, te is rohadtul kiakadnál.

káeurópaibankoló 2015.01.02. 19:50:15

@hoplita: Hát lehet, hogy a bértrollok szolgaivadékok, de dédapám ennél kevesebbért is deresre húzatott volna, nem még ha ilyet beszóltál volna neki.
Amúgy ki itt a nagy? Hány kiló, hány centi? Van-e akkora, mint egy rendes férfiember, elvisz-e a hátán egy liszteszsákot? Hány embernek ad munkát, hány családot tart el? Van cége, van gazdasága, vagy iskolája, esetleg rendes polgári hivatása, vagy rendes szakmája, mestere-e annak, szakértő-e bármiben, ért valamihez?
Felénk ez alapján mérik a nagyságot, nem facebook primadonnaságon.

pinter.mate 2015.01.02. 20:21:21

@káeurópaibankoló: Bár tudnám lájkolni ezt a hozzászólásod! Szomorú, hogy erre a blog.hu nem biztosít lehetőséget.

nagyfeszültség 2015.01.02. 21:38:22

Novák arról beszél, ami - sajnos - az igazság: ezek a büdös cigányok azért szaporodnak, mert minél több a gyerek annál több pénzt kapnak az adóinkból. Ilyen egyszerű. Borzalom, de ez van.
A mi adóinkból felhízlalják a kis purdékat, akik aztán kirabolják és meggyilkolják a védtelen nagyszüleinket.
Úgy tűnik - sajnos - ennek a helyzetnek nincsen békés alternatívája.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.01.03. 10:32:52

az szdsz feltámadt, ugyanazok az ócska kérdések laknerkém szájából, mint amik már 10 éve is fárasztóak voltak. olyan ócska, ormótlan neolibsi klisék ezek, mintha a múlt századból maradtak volna ránk.
egyet bizonyít: laknernek semmi köze a magyarsághoz, akik ismerjük, ezt jó régóta tudjuk, de nem árt időnként deklarálni, hogy mindenki lássa

egy szociológus veszett el benne,
az hogy egy férfi ilyen nyálas legyen, ilyen metroszexuális, már az is visszatetsző, hát még az ömlesztett cigánysimogatás

amúgy tök jól megválaszolták a kérdéseit:

allen99 gyurcsany.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 14:02
mandiner.hu/cikk/20150102_lakner_david_nekirontott_egy_kismamanak_novak_elod#comment3552155

Guilty 2015.01.03. 15:00:19

Miért nem ezt a mosolygós családi fotót töltötték fel?

kepfeltoltes.hu/view/150103/rikardo1511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Éhes ló 2015.01.06. 21:45:25

Novák igazat szólt.
Eltolhatod a bringát rikárdóékhoz poster.
süti beállítások módosítása