Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Intellectual mediocrity

2014.12.23. 10:58 | Írta: trg

Rohadt nagy bajok vannak a magyar köz- és politikai életben, és kivételesen nem arra gondolok, hogy mennyire undorító az Orbán-kormány, hanem arra, hogy mennyire röhejesen középszerű annak az ellenzéke.

Rögtön a legelején essünk túl a teljesen nyilvánvalón, hogy utána a lehető legkevesebbet kelljen ezzel foglalkozni. 2014 végén mindenki (így e sorok szerzője is), aki Gyurcsány Ferenccel foglalkozik minimum perverz. Komolyan nem vagyok képes (hajlandó?) felfogni azt a logikát, ami embereket arra ösztönöz, hogy Gyurcsány Ferencre, vagy a pártjára érdemben reagáljanak, velük szóba álljanak. Ki a faszom az a Gyurcsány Ferenc? Miért érdekes ma nekünk Magyarországon? (Ez utóbbira talán tudom a választ. Kurvára nem érdekes. Gyurcsánynál kevés unalmasabb és érdektelenebb téma van a magyar politikában).

Ha ezt az alapvetést elfogadtuk, akkor utána nem nehéz rájönnünk arra, hogy tulajdonképpen a teljes ellenzék idei szellemi teljesítménye értelmezhetetlen. Lehetne itt hosszasan elmélkedni arról, hogy az LMP hogyan lett önmaga paródiája (még pár éve és globkrit pártból tökéletes kommunisták lesznek), vagy arról, hogy hogyan sikerült még a szárszói színvonalnál is mélyebbre süllyedni Falussal, hogy a rasszista demokratákról, vagy a Liberálisok váratlan felbukkanásáról, de igazából ugyanúgy fölösleges, mint minden Gyurcsányra pazarolt perc.

Ha mindezek után azt hinnénk, hogy legalább az "utcai ellenzék" (takarjon ez a kifejezés bármit is) életképes, akkor rohadtul tévednénk. Szeretném megtudni, hogy ki a tököm találta azt ki, hogy egy kemény slammel Orbán Viktort el lehet zavarni? Vagy ki szerint izgalmas egy követhetetlen szónoklat a magyar adórendszerről? (Egyáltalán, miért hiszi bárki is, hogy az adózással az olcsó demagógián túl bárhogy is lehet hatni az emberekre?) Arról már nem is beszélve, hogy az összcivil társadalom válasza Orbán kormányzására végül mi lett? Egy új közösségi háló! Kurva jó lesz amikor majd két slam és három ordibáló kommunista között egy beszédhibás hivatalnok bejelenti párezer ember előtt. Igen, ettől tuti alapjaiba inog majd meg az Orbán-kormány. A demokrácia nevű játékot pártok játsszák, szép dolog elindítani az ötvenedik mozgalmat és létrehozni még egy facebook-oldalt (majdnem azt írtam, megalapítani, de az talán túlzás lenne), de ezek nem indulnak választásokon, sőt ami azt illeti a lakosság töredékéhez érnek el. Persze ha a cél egy szdsz-nyi kör támogatásának megszerzése, akkor a dolog teljesen oké, csak erre ott van az MLP, az LMP, a DK és az Együtt-PM.

Nem arról van szó, hogy a civilek által felvetett problémák ne léteznének (sőt, sokszor sokkal komolyabb problémákra irányítják rá a figyelmet, mint a parlamentben ülő pártok), sokkal inkább arról, hogy egy-egy kört/csoportot/portált/személyt (pl. Átlátszó) leszámítva ezek a civilek érdemben nem csinálnak semmit, csak egy rosszul hangosított rendezvényen felmondják az aktuális közhelyeket, esetleg kifüggesztenek egy molinót és aztán körbeturnézzák a teljes baloldali sajtót. Szép és megható a századik beszéd egy középiskolai tanártól, vagy egy diákmozgalmártól, csak sajnos ezekből semmilyen pozitív üzenet, semmilyen kézzelfogható koncepció nem rajzolódik ki. Még egyszer leírom, a demokráciát pártok játsszák. A pártoknak (jó esetben) programjuk van. Tény, hogy a Fidesz megcsinálta a kétharmadot bármi program nélkül, de csak azért, mert nekik sikerült, ne akarjunk az ő szellemi szintjükre süllyedni. (N.b. korábban magam is írtam arról, hogy ezek a tüntetések és mozgalmak nem haszontalanok, hiszen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a választók politikailag tudatosabbak és aktívabbak legyen, azonban mindennek csak akkor lesz igazán értelme, ha létezik olyan valós alternatíva, ami miatt megéri aktívnak lenni.)

Úgy néz ki, hogy 2015-ben a magyar politika azon szeglete, amit nem Fidesznek hívnak továbbra is önmagukra és a világra érdemben reflektálni képtelen, a közönség (és ezzel együtt a közösség) igényeit felmérni nem tudó vagy nem akaró, kisebb-nagyobb érdekcsoportok folyamatos vetélkedése lesz. Hogy ebből ki tud-e nőni valami olyasmi, amire 2018-ben érdemes szavazni azt nem tudom, de ha a helyzet addig nem változik, akkor egész biztosan arra a pártra fogok szavazni, amelyik megígéri, hogy az adventi vásárnak csúfolt turistacsapdákat végre eltünteti a főváros köztereiről.

Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

46 komment

Címkék: civil mszp ellenzék dk lmp mlp együtt-pm

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr657006209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karcolt lendület 2014.12.23. 12:00:56

A szerző figyelmébe ajánlanám a polgári körök 2002-es megszervezését és hogy a Fidesznek ezek adják azt a társadalmi hátteret és szervezettséget, ami jelenleg is lazán kiemeli őket a többi párt közül. (Az más kérdés, hogy persze ezeknek köszönhető, hogy a Fidesz polgárosabb vonalát háttérbe szorították, lassan ki is nyírják.)

A társadalom hatalommal szembeni önvédelmi képességének kulcsa, hogy rengeteg ilyen kis közéletileg aktív közösség legyen. Mindenféle pártpolitika csak ezután jön...

tisztapista 2014.12.23. 16:11:45

Az emberek el vannak keseredve. Bármit megtennének a kormány ellen.

Ma éppen a kormány ellen tülekedtek a bevásárlóközpontokban. Pontyért bunyóztak nagy orbánellenességükben. Teletömték a kosarakat felesleges ajándékokkal és nyárig sem leadható kilókat eredményező "egészséges" desszertekkel. Mert ők annyira el vannak keseredve.

Holnap majd egy jót veszekednek a karácsonyfa alatt, Thanks Obama! Vagy ahogyan a magyar változat mondja:

(ezért is) Orbán a hibás!

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.12.23. 16:35:12

"Komolyan nem vagyok képes (hajlandó?) felfogni azt a logikát, ami embereket arra ösztönöz, hogy Gyurcsány Ferencre, vagy a pártjára érdemben reagáljanak, velük szóba álljanak."

Ez a törzsi logikára vezethető vissza. Ha ugyanis vagyunk MI és ŐK, akkor elég azt mondani, hogy Gyurcsány így és így, amiből a törzsi logikára huzalozott egyén rögtön levonja a következtetést, hogy akkor ŐK is Gyurcsány ("aki nincs velünk, az ellenünk van").

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 16:36:31

@tisztapista:

Igazi forradalmi hangulat. Forrong az ország: 100 emberből 101 Orbán leváltását akarja. Az egyetlen vita, hogy ki legyen az új vezető: Gyurcsány, Tóbiás, Bajnai, vagy személyesen André Veesenmayer Badfriend. Ezeket a vitákat használja ki a cigány diktátor Orbán, hogy húzza hatalmon maradása óráit és perceit! De mi átlátunk a pokoli tervén. Január 2-án mind az 1500-an, az egész nép ott leszünk és tüntetünk amíg le nem mond Orbán, pontosabban este fél 7-ig, mert 7-től érdekes műsor lesz a tévében!

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.12.23. 16:37:46

"Úgy néz ki, hogy 2015-ben a magyar politika azon szeglete, amit nem Fidesznek hívnak továbbra is önmagukra és a világra érdemben reflektálni képtelen, a közönség (és ezzel együtt a közösség) igényeit felmérni nem tudó vagy nem akaró, kisebb-nagyobb érdekcsoportok folyamatos vetélkedése lesz."

Szerintem nem ez a probléma forrása. Ugyanis még azt sem képesek ezek az emberek megfogalmazni, hogy pontosan mi a baj a jelenlegi rendszerrel. Ez pedig azért van, mert az ellenérzések oka ösztönös vagy érzelmi alapon nyugszik, nem pedig tudatosan. Minden más ebből következik.

Hagrid 2014.12.23. 16:46:59

Amikor Gyurcsány bukott és Bajnai is, akkor azt hittük, nincs lejjebb. Orbánék bizonyítják, hogy van. Én tudom, hogy most azt hisszük, Orbánnál nincs lejjebb, de Gyurcsány és Tóbiás bizonyítanák, hogy van. A Jobbikot és az LMP-t meg kár fikázni a bejegyzésben...alaptalanul ráadásul, rájuk kenve, hogy szadeszesek, meg rasszisták és komcsik. Szánalmas káoszos fikázás. Jobbikról meg egy szó sem...Fidesz-konzerváló béna blogbejegyzés.

Ellensúly 2014.12.23. 17:16:25

Idegenszívűségből vagy dedósságból van angol címe az írásnak?

bekerült 2014.12.23. 17:41:54

Na, még egy hülye blog !

Kit érdekelnek az ilyen agymenések ?

Fikázni könnyű, de ettől még nem lesz senki nagy.

Igen, lehet, hogy Gyurcsány senkit nem érdekel, de az is igaz, hogy még ez a blog is vele foglalkozik.

Miért is ?

Ja, mert nem érdekes és különben is az egész ellenzék egy baromság ! Ugye !

Elmész te öregem a somba !

brumeszkosz 2014.12.23. 17:49:52

Könyörgöm akasszuk fel orbánt és minden rendben lesz!!!!

1ghost 2014.12.23. 17:54:14

Hát ez az írás haláli! A szerző kritika tárgyává tesz mindent és mindenkit, de képtelen egyetlen konstruktív gondolatot kiizzadni magából.

Ez bizony szánalmas. (És ennél már csak a szerző utolsó mondata a szánalmasabb.)

turista a saját országában 2014.12.23. 18:00:09

@Hagrid: "A Jobbikot és az LMP-t meg kár fikázni a bejegyzésben...alaptalanul ráadásul, rájuk kenve, hogy szadeszesek, meg rasszisták és komcsik."

A jobbik putyinseggnyaló náci szarháziak gyülekezete, az orbánringyó schiffer vezette elempé pedig Orbán díszellenzéke.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.23. 18:26:32

Egyetértek..

Gyurcsányról bőven elég ennyit tudni:

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Nem fogja feladni, politizálni fog mindhalálig.
De ez csak a ballibek problémája immár.
És ezt ők is tudják.
Legalábbis az értelmesebbje.

$pi$ 2014.12.23. 18:30:39

Oké, és akkor mit keres a cikk elején Al Bundy?

$pi$ 2014.12.23. 18:34:31

Al Bundy for president! :D

Rákász Béla 2014.12.23. 18:39:27

@tisztapista:
Bármit meg tennének Orbán ellen???? Ki adta be neked ezt a baromságot. Még szavazni sem mentek el ellene.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.12.23. 19:51:48

Szerintem a poszt jól összefoglalja a lényeget.

Nem azért nincs politikai verseny Magyarországon, mert akkora fidesz-diktatúra van, hanem azért, mert nincs komolyan vehető ellenzék.
Ez azért kurvaszar, mert ha lenne egy a fidesz hatalmára veszélyes párt (vagy koalíció akár) - még ha nem is kerülnének kormányra - rákényszerítenék Orbánékat a jelenleginél sokkal minőségibb kormányzásra, a bukást elkerülendő.

A jövőt tekintve én bizakodó vagyok:
Előbb-utóbb már annyira alacsony lesz a belépési küszöb az ellenzéki oldalon hogy jönni fog egy tisztakezű, agilis, jobboldali szavazók számára is elfogadható csapat, amely komoly konkurenciát jelent a fidesznek.

Rákász Béla 2014.12.23. 19:57:47

Kedves szerző! Hagyd a francba a politikát. Még Gyurcsánynál is kevesebbet tudsz róla.

Rákász Béla 2014.12.23. 20:06:47

Látom, ti tényleg fiatalok vagytok. Akkor elmesélem nektek, hogy 2002-ig békés demokratikus vitácskák zajlottak a politikai életünkben, hol Antall Józsefet, hol Horn Gyulát hol Orbán Viktort szidva.
Aztán 2002-ben felbukkant ez a túlmozgásos botsáska. Akkor még jó helyen. A sportminiszteri széket VETTE MEG a Medgyessy kormányban! Végül is mozgásban, helyezkedésben tényleg jó a srác. Igen, bizony ő az, aki jó sok pénzért bevásárolta magát a parlamentbe. Nem beválasztották, mint a többit! És azóta a listát rendszer miatt nem lehet onnan kidobni se. Volt, hogy inkább a teljes parlament kiment miatta, de ő még akkor sem...és már csak egyedül Navracsis Tibornak magyarázott! Ő is csak azért maradt benn, hogy a Feri nehogy ellopja a laptopokat! Vagy az Árpádsávos magyar zászlót, mert az nem szívleli, állítólag.

A Feri már a KISZ-ben a KISZ vagyonon nagyon megszívta magát, hipp-hopp eltüntette 1989-1990 között az összes ingatlant és minden vagyont, amit a KISZ 30 év alatt összegyűjtött. Már oda is csak rabolni ment, mert előtte fél évvel már egyszer kilépett a KISZ-ből, mert megsértődött, hogy nem őt választották meg a legfőbb vezetőnek. A rendszerváltás alatt ment vissza és akkor már ugye mindenki menekült onnan, így a maradékot már rá tudta venni, hogy őt válasszák meg a VEZÉR-nek. (Ez a heppje, még ma is. Szerinte Orbán is így hívatja magát, pedig nem.)
A KISZ felszámolását, megszüntetését így ő vezényelhette le! Nagyon megszedte magát, de neki semmi nem volt elég. (Még ma sem, mert nagy ám a kommunisták Apró-Dobrev családja.)
2002-re már akkora kisgömböcei voltak a világ össze bankjában, hogy alig fért a padjába. Iszonyatos energiával esett neki a FIDESZ-nek. A hatalmat akarta, minden áron. Már akkor jól látható volt, hogy baj van a fiúval, nem bírja, ha felelősségre vonják, megsértődik!
Amikor egy képviselő megkérdezte tőle a nyilvános ülésen, hogy miből gazdagodott meg ennyire az elvtárs, akkor Gyurcsány felállt a puha piros miniszteri székből, szembefordult a kérdezővel és NYILVÁNOSAN MEGFENYEGETTE! :-( Ekkor ordította bele a kérdező arcába, mutató újával megfenyegetve azt, hogy "miazhogy, nagyonis!" Ahogy azt a KISZ-ben tanulta: a legjobb védekezés a támadás!!! És azóta sem tud megállni.
Előbb a főnökét szúrta hátba a Medgyessy-t és a miniszterelnöki székébe erőszakkal beleült (tehát nem választotta meg a nép eddig még semmire, mert az első székét meg vette), majd jöttek sorban a többiek. Minden konkurenciát kicsinált.
Ő vezette be 2002-ben Ron Werberrel a gyűlölet kampányt, ahogy ma is. Ő kezdte el hamis vádakkal bombázni a jobboldalt, ahogy ma is. Ő titkolta el a 2006-os választások előtt 2 éven át, hogy már akkor mekkora szarba vitte az országot, hogy már régóta csak kifelé veszik az állam zsebéből a pénzt és senki nem tesz bele semmit. Ezért kellettek az IMF hitelek. Ő tette egyedül felvehetővé a CHF alapú hiteleket be etetve az embereket , hogy maximum 5-10%-os lehet az emelkedés. 2006-ban lebukott őszödön, mert kiderült, hogy egy zárt ülésen BEVALLOTTA A VÁLASZTÁSI CSALÁSSOROZATOT, és mégse rúgta ki a köztársasági elnök, a Sólyom, aki szintén az ő akaratából lett az, Szily Kati helyett!!!
Mi, a jobboldaliak eddig is tudtuk, hogy kivel állunk szembe, tudtuk, hogy minden szava hazugság, hogy egy sima kis piti csaló, akit a Dobrev-Apró klán nyomott be sok pénzért az MSZP-be, majd az ország élére, hogy onnantól kezdve minden pénz az ő zsebükbe vándoroljon! Vizót is ő ültette a nyakunkra. Addig a Szigeten is minden jól működött. Aztán ott is elkezdtek hullani az emberek...
Szóval mi tudtuk, de a baloldali becsületes tisztességes szoci szavazók nem! És az őszödi beismerő vallomása miatt kirobbant a 2006-os, "elő fülke forradalom"!
ÉGETT A FÉL VÁROS HÓNAPOKON ÁT, DE Ő NEM MONDOTT LE. INKÁBB VÉGIGVERETTE A NÉPET terrorista eszközöket is bevetve. (Vipera, vadászpuska. azonosító nélküli álarcos banditák az utcán, rendőrség felirattal. De nem lehettek azok, mert hatalmas gyűlölettel támadtak minden magyar zászlóra. Slota akkoriban nagyon jóban volt Ferivel, szerintem küldött egy kis segítséget, mert a magyar rendőrök soha nem voltak annyira állatok, mint azok ott, 2006 őszén. Fradi meccseken nőttem fel, tudom.)
Annyira belejött, hogy a végén már egy sima ünneplő tömegbe is belelövetett és lovasrohamot vezényelt közéjük.
Közénk, mert hogy én akkor is ott voltam. Az Astoriánál, október 23.-án senki nem támadott meg senkit. Még csak szó sem volt napi politikáról, de Ferit ez nem érdekelte, ő élvezni, KIÉLVEZNI AKARTA A HATALMAT! Már csak ürügy kellett hozzá, amit ügyesen meg is csinált a TV ostromnál, ahol az általa jól fizetett provokátorok, a Portik Tamás emberei, akik leszerződtek Szilvássyval a tüntetések bomlasztására, lejáratására, megtámadták az addig békésen álldogáló rendőröket.
A legaljasabb az volt akkor is, hogy az egészet az Orbánra fogta, mert hogy miért ott és miért nem amott ünnepelt...
Mindegy. A magyar demokratikus rendőrség SEHOL NEM TÁMADHAT RÁ AZ ÜNNELŐ TÖMEGRE! VAZZE...

Rákász Béla 2014.12.23. 20:09:19

Fletó boldogan és BÜSZKÉN fürdött a vérben! Q-rva élvezet, hogy végre körülötte forog a világ!! Örömében táncolt, szerepelt, okoskodott reggeltől estig az összes tv-ben!!! Bár a CNN-en egy kicsit kiakadt, mert a riporter csak nem akarta megérteni, hoyg miért nem mond le, ha egyszer most nem egy gyanús korrupciós ügybe, hanem egy választási csalássorozatba bukott bele. Amit ő maga vallott be. Innen nincs tovább, mondta neki a riporter, és a Feri nem értette, hogy mármé'nelene???
Ma sem érti.
Ő Q-rvára büszke volt arra, amit tett! Nem is értette, hogy mi azzal a baj, hogy 2 éven át végig hazudttuk az egészet!
Hát mások is hazudnak, nem? (Igen, de aki ilyen rosszul csinálja az alkalmatlan politikusnak.)
Mondta is Kövér, hogy Gyurcsány nekünk egy főnyeremény. És lőn, meg van a kétharmad, immár másodszor is kizárólag Fletó hozzá nem értése, és a folyamatos baloldali bomlasztása miatt!!
És Fletó még ma sem hiszi el, hogy mindez ő miatta!!

Ennél már csak az oldal írója ért kevesebbet az egészből. Mert azzal kezdi, hogy ezzel az emberrel már nem kell foglalkozni.
Szerinted ki szervezi a minden napos utcai tünzizéseket? Ki az a nagyon hülye, aki még az sem tudja, hogy ezzel pont a lényege veszik el a dolognak: a kormánybuktató képessége. Mert ha minden nap valamiért tüntetnek (amikre az okot ki kell találni, meg kell kreálni, mint a köteles beszédet), akkor a dolog elveszti az erejét! Megszokottá, UNALMASSÁ VÁLIK!

Na csak ennyit akartam mondani az egészről.
Kedves szerző! Hagyd a francba a politikát. Még Gyurcsánynál is kevesebbet tudsz róla.

Alick 2014.12.23. 21:36:44

@Rákász Béla: "Slota akkoriban nagyon jóban volt Ferivel, szerintem küldött egy kis segítséget, mert a magyar rendőrök soha nem voltak annyira állatok, mint azok ott, 2006 őszén."

Egyes források szerint az azonosító nélküli rendőri tanácsadók egymás között ivritül beszéltek...

zila5 2014.12.23. 22:31:27

@maxval bircaman szerkesztő:
Te most azt gondolod, annyira viccesre sikerült ez a pár sorod, hogy szeretnénk az összes mai blogtermés kommentrengetegében újból és újból fölfedezni? :D

Gábor Gévai 2014.12.24. 00:06:15

@Rákász Béla: Sajnálom ezt a Rákász Bélát: ennyi sok zagyvaságot összehordani... Neki még mindig Gyurcsány a Sátán mo-i reinkarnációja. Rákász úr a legjobb példa, milyen jól sikerült a Fidesz karaktergyilkossága.

Gábor Gévai 2014.12.24. 00:11:14

Amúgy meg a blogírónak viszketett a tolla, írnia kellett valamit, hát írt is... egy jó kis hülyeséget. Rá is érvényes: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

Rudi Kató 2014.12.24. 05:55:43

@Gábor Gévai:
Te nem vagy tisztában a tényekkel vagy szándékosan hazudsz! Ez amit leírt csak töredéke a valóságnak! nem véletlenül volt jó mindenkinek aki a Magyarország teljes ki és elrablására pályázik mert ilyen aljas patkányt a földön nem lehet többet találni! Aki azért ténykedik állandóan, hogy azt az országot amiből királyi módon él az anyagiak tekintetében teljes mértékben le akar rombolni! Nem tudja elviselni, hogy köpnek rá az emberek és már csak az elmebetegek támogatják! Képtelen azzal a csökött agyával felfogni, hogy akibe belerúg attól ne várjon mosolyt!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.24. 08:13:09

@zila5:

Olyat jót mulattam saját kommentemen, hogy kénytelen voltam új verzióban is megírni.

zila5 2014.12.24. 09:13:57

@maxval bircaman szerkesztő:
Ennyire azért nem gagyi a tüntető tömeg, nekem elhiheted, köztük élek. Abban azért egyetértek, hogy átütő eredményt az ország csinosításában nem fog elérni, mert ez egy slampos, alapvetően igénytelen ország, elég csak azt megfigyelni, hogyan feszeng a nép az új budapesti luxusmetrón és milyen rutinosan fészkeli be magát a húgyszagú szakadt hetes busz üléseire.

Pipas 2014.12.24. 10:29:49

@zila5: "ez egy slampos, alapvetően igénytelen ország, elég csak azt megfigyelni, hogyan feszeng a nép az új budapesti luxusmetrón"

Az igényes közönség általában nem metróval jár.

korupisti 2014.12.24. 11:43:34

@Rákász Béla: Komolyan mondom tetszik!Tudom értékelni a befektetett energiát az ismeret-és valószínüleg tapasztalat halmazt is.Kár hogy kimaradt a balatonparti buli( "privatizá-
ció),a Szalai utcai lizingelés,a Nomentana,a medencés kft. a
velencei tóparti happening meg a jó,ég tudja micsoda csodák.
Kvaterka Putyinnal.Na ugye ki kezdte.Itthon is vendég volt
nála a cár az elrekvirált zsidó-villában.stb.stb.stb.
Az anyós megágyazott a vagyonnak anno a Videotonnál,a dicstelen részvény machináció a Kamaz autógyár esetében.
Jól megkúrta a nyegleó ezt az országot.Nem kicsit nagyon.
Főleg az amerikai színész-mozi-politikai körökbe égetett mantra szerint,mindegy mit csak írjanak ,beszéljenek rólad,szerepelj a TV-ben mert attól nagyobb és jobb reklám nem létezik.No ez a szúnyogcsődör is ilyen.Az sem
kizárt,hogy a legjobb az elhallgatás,elhallgattatás,de mindenképpen a mellőzés lenne a helyes taktika.Ellenkező
esetben azt képzeli a kamudoktor ,hogy fontos ember!
NEM IS KICSIT-NAGYON!!!!

BiG74 Bodri 2014.12.24. 12:03:09

Szép. Tényleg én is kíváncsi lennék ki az aki még támogatja az fletovicsot (függetlenül attól, hogy semmivel sem szarabb, mint sok más aktív politikus). Észérv már nem állhat a támogatás mögött.
De, a szép az, hogy ezen post, valójában a megmozdult, aktív emberekről szól, akik az ellenzéki politikusok számára jelenleg a csodálatos prédát jelentik. Aktívak, kritizálják a vityáékat, sőt az utcára is mennek, hogy legalább egy kicsit csökkentsék a nyomást az agyukban. A post meg fikázza őket. Érdekes.Miért?

BiG74 Bodri 2014.12.24. 12:21:46

@Rákász Béla:
"És lőn, meg van a kétharmad, immár másodszor is kizárólag Fletó hozzá nem értése, és a folyamatos baloldali bomlasztása miatt!!
És Fletó még ma sem hiszi el, hogy mindez ő miatta!!"

Mert nem csak ő miatta. Van ott még ahonnan ő jött. Bizony ezért büntet most Magyarország, mert a senkiháziak képtelenek szépen lelépni és átadni a helyüket, a huszadik, még szűz vonalnak. Ma itthon a megélhetési politikusok, döntik romba az országot. A fletoéknál legalább (nem megengedhetően) elég volt a lopás, de jelenleg a lopásnak nincs határa, és a hatalom a cél, nem pedig eszköz, olyan embereknek akik tényleg azt hiszik, hogy a hirtelen jött milliárdok, okossá, a nemzet hősévé és aranyglóriájú vezetővé teszik őket.
Nem leszünk gyarmat, nem, itthon leszünk "kétharmados uraink" rabszolgái. Legalább látok embereket akik azt mondják ez nem jó, és meg is mutatjuk magunkat, ne lehessen letagadni, hogy pártok nélkül is van ellenzék. Bár vannak akik szeretnék az egészet semmit nem érő semmiségnek, gyurcsányista kitalációnak, usa összeesküvésnek beállítani.
A tömeg az tömeg, és eljő a pillanat amikor egyszer csak összeáll minden részlet és remélhetőleg egy csepp vér nélkül lépünk túl a jelenlegi úrhatnám világon.

DarthVader 2014.12.24. 12:25:09

@Rákász Béla:

Mi van, büdös fideszpatkány, megkaptad kötve-fűzve? Ebből dolgozott Tömjénzsóti, meg Szargyártó?
Mesélj még, hagy igyák a szavaidat a hordabarmok!

korupisti 2014.12.24. 12:43:04

@DarthVader: Azért még Áldott Karácsonyt és
szélsőségmentes Boldog Új évet kívánok Önnek és
kis hazánknak is.

zila5 2014.12.24. 12:47:33

@Pipas:
Semmi köze az igényességnek ahhoz, hogy van-e autód illetve hogy kívánod-e használni a nagyvárosban. Az igényesség max azon mérhető le, hogy mit és kit látsz az akárhány százezres vagy milliós autóban, ha körülnézel benne.

Nevoeiro66 2014.12.24. 13:13:20

@Karcolt lendület:

Hol vannak már a polgári körök?

zila5 2014.12.24. 13:51:40

@Nevoeiro66:
Tavasszal lesz öt éve hogy leselejtezték őket.

2014.12.24. 14:06:27

@Rákász Béla: Elkábított a tömjénfüst a szeretet ünnepén?

2014.12.24. 14:15:18

"A demokrácia nevű játékot pártok játsszák, szép dolog elindítani az ötvenedik mozgalmat és létrehozni még egy facebook-oldalt (majdnem azt írtam, megalapítani, de az talán túlzás lenne), de ezek nem indulnak választásokon, sőt ami azt illeti a lakosság töredékéhez érnek el. "

Jó, akkor játsszál a pártjaiddal, a tüntetőket meg hagyd békén: ők nem érik be a te pártos demokráciáddal. Köszönjük, hogy megírtad a posztot, de jobb lett volna, ha besegítesz otthon. A karácsonyfát megfaragtad már, a kukát levitted? Nehogy már én csináljam helyetted...

Rákász Béla 2014.12.24. 16:23:52

@BiG74:
Van rá vér nélküli módszer? Mi más, ha nem a szavazás? Mert egy demokráciába arra találták ki a választásokat!!!
Benneteket nagyon befigereltek, be vagytok fűzve, hogy ha elég sokáig ordibáljátok, hogy "Orbán takarodj", akkor majd elmegy, vagy a következő választást már megnyeritek. EZÉRT??? Neeem, nem ez a célja a tünziztetésnek, hanem a polgárháború!
Még jó, hogy igen kevesen vagytok hozzá. :-(

Hagrid 2014.12.24. 16:54:43

@turista a saját országában: Tehát szerinted Gyurcsány az Isten és Tóbiás a fia...Gratula öregem!

A jobbikról: nem tetszik a programjuk, de veled ellentétben vettem a fáradtságot és elolvastam. Néhány pontjuk használható és talán a legjobb idehaza, de igen...én sem bízom bennük, mert bár NEM NÁCIK, nem is egyformák, vannak köztük intelligensebbek és bunkóbb rasszisták, így összemosni őket gáz.
Az LMP-nél meg teljes a fejetekben a káosz. A blog szerint szadeszesek, szerinted fideszesek. Nem veszed észre te sem, hogy minden baromságot fröcsköltök rájuk két oldalról?

Azt hiszed nem látni át, hogy a Fidesz és az MSZP-DK mennyire összejátszik? Itt kormányozgatnak büntetlenül 8 éves ciklusokban. Szégyen amiket művelnek, ennek ellenére váltogatjátok őket. Közben meg megöregszünk és lemaradunk...Mire jó ez? Gyurcsány cégei és embereinek vállalkozása a Pintér féle cégekkel beszállítói viszonyban vannak összefonódva.

Az MSZP-Fidesz hegemónia retteg attól, hogy a Jobbik vagy az LMP megerősödik, ahogy te is, nehogy az imádott isteneitek elbukjanak és sitten végezzék...

Pipas 2014.12.24. 16:57:32

@zila5: "Semmi köze az igényességnek ahhoz"

Az "igényesség" szót nem mint elvont naív fogalomként használtam hanem szó szerint. Akinek több a pénze, annak magasabbak az igényei, az igényesebb.

Persze sokan vannak, akik szegények, nincs pénzük és mégis nagyon igényesnek tartják magukat, viszont beérik kevesebbel is. Ezt neveztem "naív" igényességnek, amikor valaki választékosan beszél, ad a viselkedésére, de ugyanakkor alacsonyak az igényei, beéri kevéssel is. Persze, nemes dolog ez, de amikor az van egy hirdetésben, hogy "karóra igényeseknek" vagy "lakás kiadó igényeseknek", akkor azért mindenki tudja, hogy miről van szó, nem?

Gábor Gévai 2014.12.24. 22:31:11

@Rudi Kató: Rákász Bélát kéne összeházasítani Rudi Katóval, na az lenne csak a szép pár! Az evolúció csúcsai lennének a gyermekeik!
Olvasom a gyűlölettől fröcsögő ostoba hozzászólásokat, és szétröhögöm magam a szánalmas kis vicsorgásoktól, agyatlan agymenéseiktől. Ezek a gyűlölködő kommentelők a rendszerváltás vesztesei és az orbáni agymosás mintapéldái. Igazából sajnálom őket, elég szar lehet így élni.
Még mindig Fletóval foglalkoznak, nincs jobb dolguk.
Komolyan, mintha a Tescoban egy Balaton szeletet ellopó nénit gyűlölködve lehordanának a sárga földig, ugyanakkor az ott mellettük az egész áruházat teherautókkal kipakoló galerihez meg egy szavuk sem lenne, sőt, tapsolnának neki.
Dehát az ilyen szánalmas alakoknak is ugyanúgy egy szavazatuk van, mint az értelmes embereknek, és sajnos egyelőre ezek vannak többségben. Ez is a demokrácia része, amit mi elfogadunk. Együtt kell élnünk veletek, de nem baj: megszoktuk.

Rudi Kató 2014.12.25. 10:15:41

@Gábor Gévai:
Meg vagytok sértődve ha hasonló stílusban kapjátok a választ!
Nem is kérem tőletek, hogy gondolkodjatok el ezen mert ahhoz nincs megfelelő mennyiségű agyatok!

Gábor Gévai 2014.12.26. 07:59:01

@Rudi Kató: Mindig is imádtam, amikor a bagoly mondta a verébnek, hogy nagyfejű! Ez annyira de annyira szórakoztató!
süti beállítások módosítása