Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Így cenzúrázott és tiltogatott a salgótarjáni Fidesz

2016.02.06. 15:11 | Írta: kiss.brigi

szajrag.jpg

Elég furcsán értelmezi a véleménynyilvánítás szabadságát a „Simon Tibor polgármesterjelölt” és a „Fidesz-Kelet Nógrád” Facebook-oldalakat kezelő admin: nem csak a büntetőjogi tényállást kimerítő, esetleg durván sértő vagy spam-szerű hozzászólások, hanem már egy vicces videó megosztása vagy egy tényekre felhívó komment is elég lehet ahhoz, hogy a hozzászólás törlésre, a felhasználó pedig rövid úton tiltásra kerüljön. Így jártam én is, de a visszajelzések alapján a jelenség egészen biztosan nem egyedi volt.

Az elmúlt hetekben kétszer nekifutottam már ennek a posztnak, de először a lustaság, másodszor pedig a naivitás miatt végül nem fejeztem be. Azt hittem ugyanis, hogy okafogyottá vált erről írni, de azóta kiderült, hogy sajnos mégsem.

A „Simon Tibor polgármesterjelölt” oldalról azután tiltottak ki, hogy az „Ez az én városom” elnevezésű fotóalbum és Salgótarján felé intézett romantikus idézet alá beposztoltam Schmuck Andor „Ez a mi városunk” című, szavakkal leírhatatlan élményt adó kampánydalát. Ám az admin rögtön törölte, amit én először technikai hibának véltem, ezért újra posztoltam. Ezután kiderült, hogy szó sincs véletlenről, hiszen ez a kommentem is pillanatok alatt eltűnt. Harmadszorra is beposztoltam, de most már azzal a megjegyzéssel, hogy remélem, ezúttal már nem törli az admin. Törölte, és azzal a lendülettel megtiltotta számomra a további kommentelést az oldalon.

Mindezt nem valami folyamatos, napok óta tartó trollkodást, hanem egy ártatlan videó posztolását követően.

De nem csak az én kommentem tűnt el ekkor az oldalról. Később, már a képernyőmentést nézegetve vettem észre, hogy azt a hozzászólást is törölték, amelyben arról ír egy kommentelő: a polgármesterjelölt szerinte elveszetten bolyong a képeken.

Ez volt az első eset, amikor majdnem lett poszt, de aztán mégsem. A második már a „Fidesz-Kelet Nógrád” Facebook-oldalhoz kötődik.

Ott először egy olyan hozzászólásomat törölték, amelyben az egyik megosztásukra reagálva felidéztem: milyen, egy teljesen más párthoz kötődő személyt delegált a város egyik bizottságába korábban a Fidesz. Puszta tények voltak, mindenféle egyéb kommentár nélkül. Ezt azért nem írtam meg, mert másnap egy másik poszthoz írt kommentjeimet (ahol egyébként egy beszélgetés is kialakult a többi hozzászólóval) meghagyták, én pedig naivan azt hittem, hogy talán fordulat állt be a „moderálási” elvekben.

Aztán másnap kiderült, hogy erről szó sincs. Miután ugyanis elkövettem azt a felháborító tettet, hogy felhívtam a figyelmet arra: az uniós pénzt nem a kormány adja, hanem az EU, a kormány pedig csak szétosztja azt, egy csapásra persona non grata lettem: hozzászólásomat törölték és ezen az oldalon is megtiltották a további kommentelést a számomra.

Csak a dicséret maradhat, meg az ellenfél szidalmazása

De úgy tűnik, hogy nem csak én, hanem mások is hasonlóan jártak: az admin valóban igyekszik megtisztítani az említett oldalakat minden olyan kommenttől, ami rájuk nézve nem dicsérő vagy az ellenfélre nézve nem szidalmazó. Ez a kettő maradhat, minden másnak mennie kell. Kritika? Tények? Ugyan már!

Mindenesetre igyekeztem tudatos állampolgár lenni, ezért írtam e-mailt az illetékeseknek, melyben arról érdeklődtem, mi is a helyzet ezzel a moderálással: Tudnak-e róla az illetékesek, mit csinál az admin? Ha igen, egyetértenek-e vele vagy lesz változás? És persze azt is: várható-e, hogy ha a polgármesterjelölt úr megválasztásra kerül, akkor hasonló módon kezelik-e majd a való életben is mindazokat, akik adott esetben valami olyat mondanak vagy tesznek, ami nekik nem tetszik? A kérdéseimre nem kaptam választ, mindössze Simon Tibor e-amil címéről érkezett reakció, és mindössze ennyi: „Köszönöm jelzését.” És ennyi. A tiltás is maradt.

Fontos: ez az írás nem valami vagy valaki ellen, hanem valamiért született. Azért, hogy beszéljünk arról, nem jó irány, ha a politikusok és pártok, illetve az általuk megbízott személyek indokolatlanul és teljesen öncélúan cenzúrázzák az állampolgárok véleményeit, teljesen semleges kommentjeit csak azért, mert azok éppen nem esnek egybe azzal, amit ők látni szeretnének. 

60 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr518361576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semjén: Az ellenzék szónak ma nincs értelme 2016.02.09. 21:26:02

Semjén Zsolt szerint az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től, így ellenzékről beszélni nem is nagyon van értelme. A KDNP elnöke szerint a 150 éves török uralom miatt nekünk jogunk van arra, hogy a migrác…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2016.02.06. 17:15:54

Unortodox demokrácia... :)

csak egy néző 2016.02.06. 17:51:34

kiss.brigi

Nem egyedi eset amit leírsz. Próbálj meg Orbán FB-jére írni kritikusan vagy a magyar hírlap nevű fosra, arról már szó se essék, hogy az új Takony féle magyar időknél még lehetőség sincs véleménynyílvánításra.

mirhó 2016.02.06. 18:43:58

Kedves Brigi, te vagy buta vagy, vagy provokatőr, esetleg egy buta provokatőr. Mióta szolgál egy hirdetési oldal arra, hogy valaki odaírja, hogy szar a termék? A politikusi facebook profil hirdetési célokat szolgál.
Más. Az újságok kommentjeinek cenzúrázása teljesen bevett dolog mind Németországban, mind Angliában. Legutóbb a totál balos Guardian tiltotta le a migránsokról szóló propaganda cikkei alól az egyet nem értő kommenteket, s a szerkesztőség bejelentette, hogy innentől ez a rend.

mirhó 2016.02.06. 18:47:03

Ja, és még valami. Brigi szabadon elmondhatta véleményét, itt is. A véleménynyilvánítás szabadsága nem azt jelenti, hogy minden egyes orgánum helyet kell adjon a véleményednek.

zdanee 2016.02.06. 20:45:30

Adj munkát a moderátornak. Annyi, de annyi SPAM robot van...

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
I q­ui­­­t wo­­­rk­­­­ing m­­­y de­­s­k jo­­­b an­­d n­­o­w, I st­­­art­­­e­d e­­arn­­­in­­g 9­­5 b­­­­­­uck­­­­­­s ho­­­­ur­­­­­l­y...H­­­­o­w I d­i­d i­­­­­­t? I a­­m f­reelan­­­­­cing o­v­­­­­­­er t­h­­­­­e i­n­t­­­­­­­­­­­­ernet! M­­­y la­­­s­t jo­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­b d­id­­­n't e­­­­­xact­­­­­ly m­­­­­­­­ak­­­­­­e m­­­­­­­­e ha­­­­­­­­­pp­­­­­­y s­­­­­­­­­o I w­­­­­an­t­e­­­­­­d t­­­­­o t­­­­­­­­ak­e a b­­r­e­ak a­­­­nd h­­­av­­­e a f­­­re­­sh s­­tar­­t… A­­­­f­t­e­r 6 y­­­r­s I­t w­­­­as we­­­­­i­rd fo­­r m­e t­o le­­­­­ave m­­y p­­re­­­vi­­­ous j­­­­ob a­n­­­­­d n­­­­­­ow I a­m del­­­igh­ted we­­­r­e i am

CLICK This
••••••►www.facebook.com/Join-USA-724738350...

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●

efi 2016.02.06. 21:46:13

@mirhó:
És ezt ugye a moderálási alapelveknél is feltüntetik pl a mini.elnökünk Facse-profiljánál? Ja, hogy nem.

Szamiz67 2016.02.06. 22:32:06

A miskolci önkormányzat újságjának FB oldalán kifogásoltam, hogy 2 órával a Hermanos tüntetés előtt, hogy lehet a 14. helyen a témával foglalkozó hír, 5 percen belül törölték.
Az Állam,vagy Önkormányzat weboldalán ne törölgesse senki a tök normális hozzászólásaimat, aki adó és járulék újraelosztással van általam megbízva, az ne töröljön, mert nem a szája íze szerinti a véleményem, ha nem tetszik, távozzon a pozícióból.

kiss.brigi 2016.02.06. 23:14:05

@mirhó: Egyrészt szerintem az is visszás, hogy egy-egy médium bizonyos témakörben nem engedni a kommentelést.

Másrészt a posztban szereplő esetben nem magán-médiumokról beszélünk, hanem pártok és politikusok Facebook-oldaláról. És nem anyázós, rágalmazós kommentekről, hanem teljesen ártalmatlan hozzászólásokról, amelyeket csak azért töröltek, mert nem illettek bele abba a képbe, amit az admin látni akart.

2016.02.07. 08:02:56

Minden fejlesztésre szánt pénzt, vagy adóforintot Orbán adott a népnek. Igaz hogy soha életében nem dolgozott, egész életében lusta volt és Soros tartotta el, de akkor is az ő keményen ledolgozott munkájának eredménye minden ami ebben az országban van.

De nem csak S.tarjánban van ilyen hazugság hanem más helyeken is. Éppen most kell rezsiszilárdnak bocsánatot kérnie és nyilvánosan megkövetnie egy város polgármesterét, mert rezsiszilárd hazudott. Erről birósági papir , itélet van !!!!!!! Igaz soha nem mondott igazat a hazudósbiztos--mert itt igy hivják .

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 08:27:27

@csak egy néző:

A cenzúrásban mindenképpen a ballib médiák járnak elől.

A jellemző taktika: engedik az egyetértést és a trágár ellenzést. A normál ellenzést törlik, így sikerül aztán azt a képet kialakítani: aki ellenfél, az trágár barom,

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.02.07. 08:51:32

@BircaHang Média: Nem, nem a ballib média jár elöl mindenképp. Csak a te beteg agyadban (egyszer írtad is, hogy van valami stikked, ugye?). Ahogy a fidesz irányítja az országot... nos Kádár János sírva könyörögne a receptért, ideértve a kommunikációt is. Mondjuk kádár nem volt olyan pénzéhes, mint a mai utódai.

n3spr3ss0 2016.02.07. 08:55:26

Kishitler/vagy annak hiszi magát/ nem bírja az igazságot és a kritikát.

n3spr3ss0 2016.02.07. 08:56:31

@BircaHang Média: Valószínű,hogy te jó példával jársz elől.

Lajos Csánó 2016.02.07. 09:07:51

@mirhó: Nem vagy te egy kicsit hülye!Hirdetésben,ha valami nem tetszik,arra nem lehet véleményt mondani,mert moderálnak?!

Punxsutawney Mormota 2016.02.07. 09:17:54

@janos551: Jaja! És ha Kim Dzsong Un már kilencévesen hadihajót vezetett, akkor a a következő életrajzi könyvben a 97 éves Czobányi Samunénak a.k.a Marcsi néni észébe fog jutni, hogy ez a kis gézengúz már 6 éves korában elvezetett egy T74-es tankot és gazdasági zsenije abban is megnyílvánult, hogy bármikor hülyére verte a szomszéd Mészáros Lőrinckét a Gazdálkojd okosan!-ban

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 09:29:34

@Jobban való teljesítés van:

A kormányzat merész baloldali lépéseket tett az utóbbi években. Teljesen természetes, hogy a kormány népszerű a nép körében, az oligarchák és a nyugat viszont kényelmetlenül érzi magát. Mi ebben a furcsa?

hidroponi 2016.02.07. 09:51:41

@BircaHang Média: te szar bolgar kgb ugynok, miert ereznek az oligarchak kenyelmetlenul magukat, hiszen az alcsuti geczi milliardokkal tomi oket?!
meszaros, csanyi, demjan,flier,garancsi, tiborcz...

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 12:21:31

@hidroponi:

Az általad felsoroltak egyike se oligarcha.

csak egy néző 2016.02.07. 12:25:10

@BircaHang Média:
Birkapásztor, mielőtt baromságot firkász, nézd meg az oligarcha szó jelentéseit.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 12:29:06

@csak egy néző:

Oligarcha = olyan ember, aki vagyona, gazdasági hatalma révén képes alapvetően és meghatározóan képes befolyásolni a politikát.

ZX 2016.02.07. 12:32:44

@BircaHang Média: valóban, ők a politikai kapcsolatuk révén növelik gazdasági hatalmukat, vagyonukat, tehát nem oligarchák. Elmész te a picsába!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 12:35:56

@ZX:

Így igaz. Aki a politikai hatalomhoz való közelség révén jut pénzhez az NEM oligarcha. Én is ezt mondom.

ZX 2016.02.07. 12:50:47

@BircaHang Média: szerintem meg tök mindegy hogy hívjuk ezeket a férgeket.

2016.02.07. 12:54:00

Egy vidéki polgármesteri kampány vérgőzös hajrájában lezajlott adok-kapok ügyek helyett az embereket sokkal jobban érdekli, hogy EU szinten milyen szintű cenzúra van.

Egy egészséges demokráciában szerintetek elképzelhető, hogy a szilveszterkor történtek csak hetekkel később kaptak nagy nyilvánosságot, mert a sajtónak nem szabad a menekülteket rossz fényben feltüntető anyagokat lehoznia?

Máshol most nem kommenteket akarnak kitörölni...

media.mandiner.hu/cikk/20151025_migracio_a_nemet_rendorseg_kicenzurazott_egy_kieli_ujsagot

"A kieli rendőrség szeptember eleje óta készít helyzetjelentéseket menekültügyben: a nem hivatalos, belső használatra szánt dokumentumokban egyaránt feltüntetik a menekültek ellen és a menekültek által elkövetett bűncselekményeket. Mikor a Kieler Nachrichten nevű helyi újság cikket akart közölni a jelentésekről, a rendőrségtől szóltak a szerkesztőségnek, hogy inkább ne. "

www.hidfo.ru/2016/02/brutalis-mediacenzura-mukodik-nemetorszagban/

"A Deutschlandfunk rádiónak interjút adott Wolfgang Herles német újságíró, a ZDF televízió volt igazgatója, aki ezúttal nyíltan kimondta, hogy Németországban teljes médiacenzúra működik. Elmondása szerint a sajtóorgánumok többsége “fentről” kapott utasítások mentén kell működjön, és szigorú cenzúra alatt működik – ellenkező esetben nem is működhetne."

2016.02.07. 12:56:25

@A demokrácia leszakadó függönye:

Amielőtt beleakaszkodnátok a forrásba, itt van az eredeti cikk is németül:

meedia.de/2016/02/01/angebliche-anweisungen-von-oben-wie-ex-zdf-mann-wolfgang-herles-der-luegenpresse-fraktion-nach-dem-mund-redet/

"Weiß Wolfgang Herles, der frühere ZDF-Kulturmoderator und heutige Schriftsteller, wovon er redet? Am Wochenende schlug eine Äußerung von Herles im „Medienquartett“ des Deutschlandfunks Wellen. Er sagte, es gebe im öffentlich-rechtlichen Rundfunk „Anweisungen von oben“. "

csak egy néző 2016.02.07. 13:00:04

@BircaHang Média:
"Oligarcha = olyan ember, aki vagyona, gazdasági hatalma révén képes alapvetően és meghatározóan képes befolyásolni a politikát."
Tökéletesen meghatároztad és ez így igaz a felsoroltakra is és még egy jelző a "kiskirály".

Jolka40 2016.02.07. 13:05:39

@A demokrácia leszakadó függönye: Mi az, ami neked hiányzik? Lincselés? Vérfürdő?

2016.02.07. 13:10:26

@Jolka40: Ha elolvastad azt, amit írtam, és 70 fölötti az IQ-d akkor ennyiből már meg kellett értened, hogy mit akartam mondani. Különben meg úgyis mindegy...

2016.02.07. 13:11:53

@csak egy néző: Dehogy kiskirály, csak egy mocskos geci tolvajok ezek, mind egytől egyig. Mint ahogyan Simicska nevezte a volt vezérét és egykori szobatársát.

@BircaHang Média: Hogy kerge vagy azt tudom. Hogy agyatlan azt is. Hogy seggnyalonc még az is belefér. De a csigagerinced azért takard el. És ha lehet akkor ne nevezz fekete seggűnek. Még ha hazug lakáj is vagy, akkor sem.Ezt szépen kérem.

csak egy néző 2016.02.07. 13:32:15

@janos551:
Sajnos ezek a g..i tolvajok, kiskirálynak képzelik magukat, mert sok ember sorsa függ a kegyeitől.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 14:14:40

@ZX:

Akkor ezen az alapon a tolvajokat hívjuk homokosoknak... oké? :-)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 14:27:13

@csak egy néző:

Tehát komolyan hiszed, hogy ezek az emberek határozzák meg a kormánypolitikát?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 14:28:13

@janos551:

Magyarul: te is tudod, hogy igazam van, de nincs ellenérved.

N. Barbie 2016.02.07. 14:29:07

Imádom, mikor a jellemzően balos vagy liberális, nagy demokrata, a szólásszabadság felkent őrzői mindig nagy boci szemekkel meglepődnek, hogy mások is ugyanazt csinálják, mint ők.
Ahányszor én már ki lettem tiltva az origo által, pedig semmi csúnyát nem írtam, csak mondjuk nem értettem egyet az illegális bevándorló-sajnáltató, hazug, csúsztató cikkeikkel. De sorolhatnám napestig a ballib blogokat is, ahol az ellenvélemény kitiltást ér, de persze a sokszor alpári, személyeskedő, magyar gyalázó, de amúgy szerzővel egyet értő az maradhat. Ugyanígy van egyes balos vagy libsi FB oldalakon is.
Szóval egyik kutya, másik eb, ne játszuk már a szende szűzlány szerepet, nagyon mesterkélt.

csak egy néző 2016.02.07. 15:08:18

@BircaHang Média:
Ezek csak seggnyaló haszonélvezői, offshore lovagjai és persze nem kevés lóvéval támogatói a felcsuti suttyónak és pártjának.

Kalmár 2016.02.07. 15:09:45

Azért meg kell hagyni egy "pici" köze van a kormánynak a lehívható összeghez.
A szocik a töredékét nem készítették elő. Hiába adja az EU ha egy kormány impotenciája miatt nem lehet hozzájutni.
Egyébként pedig ne tekintsük a szívjóságuk adományának ezeket a fejlesztési pénzeket. Vastagon megfizettük és fizetjük nekik a piacunk megnyitásával, a termelő kapacitásaink felszámolásával és a kamatokkal.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.07. 15:11:40

@csak egy néző:

Azaz NEM oligarchák. Kösz az egyetértést.

csak egy néző 2016.02.07. 15:35:09

@BircaHang Média:
"Sose süllyedj le a hülyék szintjére, mert ott könnyen legyőznek a rutinjukkal"

Birkapásztor, ezennel elismerem a győzelmed.
Felállhatsz a dobogó legmagasabb fokára, hátha kilátsz a világba a rácsos kórterem ablakán.

2016.02.07. 16:16:54

@BircaHang Média: Tudod, érvelni csak ott és akkor lehet amikor a tényekről, a valóságról és nem álmokról, hazugságokról és ideákról irogatsz, amit te valóságnak tartasz.
Én szivesen vitatkozom veled, ha van értelme. De amig nem tényeket irsz, hanem pártpropaganda anyagot ömlesztesz , addig már bocs, de nem ereszkedem le a fidesz hazug és aljas szintjére.
De nem vagyok sem liber, sem szoci, sem kdnp-s sem gyurcsányos sem. Sőt fideszes meg pláne. De én legalább ember vagyok és van gerincem. Nem eladó a becsületem, nem eladó a tisztességem és utálom gyülölöm a hazudozókat. Még akkor is ha az politikus, vagy csak szófosó, netán fizetett fideszbérenc. A lényeg hogy hazug.
És aki aljas, az ne papoljon tisztességről, becsületről és keresztényi értékrendről. Ezek soha nem lesznek emberek a szemembe. Csak patkányok. Büdös tolvaj, hazug patkányok.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.07. 17:27:03

Ez jellemző az egész elvtársi hordára...
Ismerek olyan pógármester elvtársat, aki itt van a blog.hu-n (na jó, tavaly még itt ette a fene, lehet, hogy már elhúzta a belét), cenzúrázta a blogját (gyk: előmoderáció) és kizárólag a seggnyaloncok véleményét volt hajlandó publikálni.
Szóval nem lep meg, hogy máshol is ezt csinálják.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.02.07. 17:28:08

@BircaHang Média: tetvecske, egy magadfajta, gerinctelen csótány nem érdemel érveket. Foglalkozz azzal, hogy a szófiai elvtársaid mit művelnek, a magyar belügyekbe ne ugass bele!

2016.08.24. 18:46:30

@vackor1: Mert a Balos oldalakon nem ezt csinálják? Ne legyél már ennyire naív! Mindenki törölgeti a nem tetsző megjegyzéseket és hozzászólásokat. Engem nem egy mszpés oldalról tiltottak, akkor ők is unortodox demokraták? :D :D :D

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.24. 19:21:34

@ariskerase: nem egészen. Ú.n. balos oldalakon is van olyan, hogy a fideSSes trollokat, "nem"nácikat igyekeznek távol tartani. Viszonylag ritka, de van olyan is, hogy valóban cenzúrának nevezhető amit az adott oldalon művelnek. De... az, hogy mindenféle ellenvéleményt, kritikát, gondolkodás nélkül törölnek és tiltanak, az kifejezetten a "jobbos" oldalak jellemzője.
Említhetem a korábbi index fórumot (mostanában nem tudom, mi van ott, régebben egy fideSS-jobbikos csürhe uralta az egészet), a gondolát (létezik még?) vagy éppen az újpesti polgármester elvtárs blog.hu-s blogját vagy fészbúk oldalát (előbbi személyes tapasztalat, utóbbit csak hallomásból...)

2016.08.24. 22:40:46

@Hóhér az utolsó barátod: Hát ez nagyon gyenge magyarázat. Amit elmondtál az a balos oldalakra jellemző. Például a Jobbik oldalakon, bármelyik balos troll fröcsöghet én még egyet sem láttam, hogy töröltek volna! Tehát most egy büdös nagy pofonba rohantál, mert én meg ezt tapasztalom. Mondhatnám a kurucinfót, ahová bárki beírhat és még évekre visszamenőleg is ott lesz a megjegyzésed. Ugyanezt az mszpés és balos oldalakról nem mondható el. Az meg hogy ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg a balos oldalakon troll, a jobbos oldalakon meg gondolkodás nélkül törlik, bocs de ez nagyon szar kifogás. Ezt úgy hívják kettős mérce. A balos oldalakon sok helyen youtubeon százat találsz az mszpésekhez hozzá sem lehet szólni, nehogy "jó" véleményt mondjanak.

Tehát konklúzió: az abszolút nem oldalfüggő, hogy egy oldalon, törölgetnek, az a szerkesztők szubjektív döntése, törölgetés pedig nem oldalfüggő, bármennyire is ezt próbálod beállítani.

Ja csak egy példa. A tóta wc nevű blogger oldalára, ha nem a seggét nyalod két kurvaanyázással egybekötve, hanem felteszel egy kérdést, hogy ezt most miért kellett írni, szó nélkül törölnek, próbáld ki és ne csodálkozz!

Azt már meg sem kérdezem, hogy a fidesznek és a jobbiknak mi köze egymáshoz.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.24. 23:28:50

@ariskerase:
tl;dr...

Hogy a fideSS-nek és a jobbiknak mi köze egymáshoz? Hát a plakátkampányuktól már a jobbikosok is sírva fakadnak, ez igaz... de ugyanaz a szenny árad mindkettőből: gyűlöletkeltés, rasszizmus, mocsok és mocsok...

Ja, hogy egy-két oldalon ezt látod, egy-két oldalon meg azt, az nem jelent semmit. Viszont a nagy átlag tényleg úgy néz ki, hogy a "balos" oldalakon viszonylag nyugodtan lehet társalogni, a "jobbos" oldalakon meg tűzzel-vassal irtják az ellenvéleményt.

2016.08.25. 09:01:21

@Hóhér az utolsó barátod: Bocs, de kezdünk átmenni vicc kategóriába. Tehát néhányon így van, mert pont amire te felmentél, onnan elzavartak és balosokon meg, mint balos simán írhatsz, és te ebből levontál egy általánosítást. Hát én ugyanezt elmondhatom a balos oldalakról vagyis:

Ja, hogy egy-két oldalon ezt látod, egy-két oldalon meg azt, az nem jelent semmit. Viszont a nagy átlag tényleg úgy néz ki, hogy a "jobbos" oldalakon viszonylag nyugodtan lehet társalogni, a "balos" oldalakon meg tűzzel-vassal irtják az ellenvéleményt.

Mert én meg ezt tapasztaltam. Ez patthelyzet!

Gyűlöletkeltés? Esetleg konkrét példákat is tudsz hozni? Mert a gyűlöletkeltés és a rasszizmus ugyanúgy a balos oldalakon is rendre működik! Én csak azt olvasom, hogy a balos oldalak uszítanak a magyarság ellen ezerrel, kiszolgálják a az idegen érdekeket, ezer, meg ezer példát tudok rá hozni. Tehát elmondhatom én is:

a balos oldalakból ugyanaz a szenny árad mindkettőből: gyűlöletkeltés, magyarellenesség, mocsok és mocsok...

Vagyis itt is patthelyzet!

Ja és Fidesz nem FideSS! Mi az a FideSS, selypítesz? Mert tudok ajánlani egy jó logopédust. Vagy helyesírás? Tanulj már meg egy tulajdonnevet helyesen leírni!

Vagy MaSSop? Ez így helyes? Vagy akkor most én is selypítek? Elég nevetséges!

A Fideszről meg annyit, hogy a MaSSop testvérpártja, globalista mindkettő, és szarnak a magyarság érdekeire.

Konklúzió, semmivel sem tudtad alátámasztani, hogy a Jobbiknak és a Fidesznek - nem FideSS - bármi köze lenne egymáshoz, az állításod megalapozatlan és nem alátámasztott.

A kijelentéseid pedig a szubjektív tapasztalataidon alapszik, amit én is elmondhatok csak ellenkező előjellel.

2016.08.25. 09:02:49

@Hóhér az utolsó barátod: Ha pedig internetszemét, ajánlhatok párat. mszp.hu, fidesz.hu, kdnp.hu, dk.hu, lmp.hu kapcsolat.hu, nol.hu, mno.hu, magyarhirlap.hu és ezek mindeféle klón és facebook, twitter és youtube oldalai.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.25. 09:26:55

@legitim puccsista: kedvenc pártod bőven kiérdemelte a fideSS nevet, ha mással nem, a menekültek elleni uszító kampányával mindenképpen.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.25. 09:28:40

@legitim puccsista: szubjektív? Lehet. Nem számolom hozzá azokat az oldalakat, ahol kifejezetten trollkodási céllal írtam. Csak azokat, ahol ellenvéleményt/kritikát fogalmaztam meg és pusztán emiatt törölték amit írtam, tiltottak ki.
E téren magasan vezettek...

2016.08.25. 12:18:25

@Hóhér az utolsó barátod: FideSS nevű párt nincs Magyarországon, megnéztem a kedvedért a bejegyzett pártokat, jelenleg ilyen néven nem működik egy párt sem. Menekültekről sem tudok. Ukrajnában van egyedül konfliktus, akik meg onnan jönnek - elég kevesen -, azok ellen nem tudok, hogy uszítana bárki is, párdon bocsánat, kivétel a hiperdemokrata baloldal. Tehát milyen menekültekről is regélsz itt nekem? Vagyis megint beleszaladtál egy szép hatalmas pofonba. Ez kezd kicsit ciki lenni, de semmi baj, lökjed van még? :D :D :D :D :D :D :D :D

2016.08.25. 12:21:56

@Hóhér az utolsó barátod: Tehát trollkodásért kitiltanak, és ezen meglepődsz?

Azt nem tudom hány oldalra írtál, azt meg pláne, hogy mit, ha részleteznéd, de ne számoljuk össze, mert én momentán soha nem trollkodok, csak a véleményemet és a tényeket írom le mindig, és lám mégis törölnek. De számolgathatunk én azt is eltudom mondani, hogy hová pontosan mit írtam, és miért töröltek! :D :D :D

Vagyis még mindig nem bizonyított, hogy a jobbosok a véleményedért, a balosok meg csak trollkodásért törölnek, ebben semmi különbség köztük, mindig a moderátorok szubjektív döntése, hogy kit törölnek.

De javaslom, hogy ezt ne itt beszéljük meg, nem erre az oldalra tartozik.

2016.08.25. 12:25:07

@Hóhér az utolsó barátod: csináltam egy posztot a saját blogomon itt a link, inkább ott folytassuk, ne trollkodjuk szét ezt a "gyönyörű" blogot!

puccsista.blog.hu/admin/post/edit/11651304

vackor1 2016.08.27. 09:53:32

@ariskerase: @legitim puccsista:

Nem nagyon szoktam reagálni - pláne fél évvel ezelőtti cikk alapján, persze ez ma is ugyanúgy aktuális, ezért teszek kivételt - , de a cikk ( tudjátok, amit kommentelünk ) arról szólt, hogy NEM trollkodott a szerző , NEM trágárkodott, NEM szidott ,etc.,etc. senkit, hanem tényeket közölt különböző oldalakon/témákhoz és azokat törölték, őt pedig bannolták az oldalról.
Nem kérek választ/reagálást olyanoktól, akik szerint az rendben van, hogy bárhol - és hagyjuk is, hogy pláne olyan oldalakon , akik az én/mi adónkból élnek és az lenne a dolguk, hogy értem/értünk dolgozzanak ellenben azzal, hogy az én segítségemmel ( pénzemmel ) játsszák az urat - és bármikor ne lehessen megírni a tényeket pro és/vagy kontra , mert bármilyen szankcionálásra számíthatnak...
Köszönöm.

2016.08.28. 01:33:53

@vackor1: Sehol sem írtam, hogy ez normális, én speciel az oldalaimról soha senkit nem töröltem vagy tiltottam a véleménye miatt, max megírtam neki, hogy miért hülyeség, vagy nem törődtem vele. De ne tegyünk úgy, mintha ez kizárólag egy politikai oldal, vagy párt sajátja lenne. Ez egyaránt jellemző jobb és baloldali oldalakra. Engem nem egy balos oldalról kitiltottak, mert leírtam a véleményemet, vagy rákérdeztem erre vagy arra. A te történetedet nem ismerem, azt sem tudom konkrétan mit és hova írtál. De javaslom a baloldali kapcsolat.hu-ra próbálj meg regelni, ott megkérdezik még a világnézetedet is, ami szerintem már önmagában jogsértő.

Konklúzió: Abban igazat adok neked, hogy paraszt dolog, valakit a véleménye - még ha csak trollkodik is - törölni. Viszont a törölgetés az nem oldalfüggő!
süti beállítások módosítása