Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Szanyi Kapitány Csepelen árulta a tojásait

2013.04.27. 20:32 | Írta: alternatíva (törölt)

dontibor.jpg

Teljesen átlagos, napsütéses szombat reggelnek indult a mai nap. Egészen addig, amíg hirtelen fel nem bukkant a Kapitány a csepeli piac színes forgatagában. A helyzet abszurditását erőteljesen fokozta, hogy karján fonott vesszőkosár fityegett, nyomában pedig kvázi Lenin-fiúkként loholtak a piros pólós díszkíséret tagjai.

A piac népe is észrevette, hogy celeb jár köztük, pillanatok alatt megrohamozták az éppen sóskát vásárolgató Szanyit. Volt, aki egy kézfogás és egy közös fotó erejéig ment oda, mások pedig elmesélték neki a fél életüket.

Először azt hittük, hogy

a közelgő majálisra gyúrnak a szocik, aztán a fedett csarnokból kilépve döbbenten szembesültünk a ténnyel, hogy az LMP kivételével gyakorlatilag az összes párt kivonult az utcára. Szinte nem volt olyan sarok, ahol ne állt volna stand. Az egyik helyen rezsit, a másik helyen áfát akartak csökkenteni, a Jobbik pedig régi Barikádokat meg lufikat osztogatott. A Szolidaritás-Együtt 2014 nem tudjuk, hogy mit is akart pontosan, cserébe rendkívül szórakoztatóan festettek az aktivistáik a szokásos fehér köténykéikben.

Részesei lehettünk egy aprócska harcnak is, ami történetesen a territóriumért folyt, ugyanis a Demokratikus Koalíció kétfős hadosztálya a piaci legyek szemtelenségével telepedett rá a szocik nyakára - ahogy ezt már megszokhattuk - és a közvetlen közelükben akartak zászlót bontani. Persze ennek az lett a következménye, hogy el lettek küldve a ... szemben lévő utcasarokra.

Egy idő után már kezdett unalmassá válni az egész közéleti kavalkád, de ekkor előlépett Angyalföld Vasökle, alias Szanyi Tibor a tömegből. Egyik kezében két darab tojást, a másik kezében pedig egy - a Nemzeti Dohánybolt dizájnjára hajazó - "Nemzeti Tojástrafik" feliratú táblát szorongatott majd megcélozta a fideszes aláírásgyűjtőket és rögtönzött performanszként trollkodott egy jót. Azt hittük, egymást fogják majd érni a beszólogatások, de a narancspárt aktivistái olyannyira összeszarták magukat a Kapitány látványától, hogy még a parlamenti kétharmad ténye sem tudta őket visszabillenteni a normális kerékvágásba.

Két dologra nem sikerült rájönnünk

Az egyik ilyen hatalmas wtf a helyszínnel kapcsolatban merült fel, hiszen maga a jelenet akár a XIII. kerületi Lehel piacon is játszódhatott volna. Azért valljuk be töredelmesen, hogy Csepel mégsem Újlipócia. A másik kérdés pedig a tojás szándékolt szimbolikájára irányult, úgyhogy lecsaptunk az MSZP fenegyerekére és kifaggattuk:

- Hogyhogy itt, miért pont Csepel?
- Azért Csepel, mert saját szemmel-füllel látni-hallani akartam, hogy mi a helyzet, a vélekedés a munkásosztály egykori fellegvárában.
- És mit jelképeznek a tojások?
- A tojás ára konkrétan a legpontosabb életszínvonal-barométer. A nemzet életszínvonalát jelképezi. A tojástrafik azt mondja, hogy a Fidesz ezt, azaz az emberek életminőségét nyúlja le. Ahol két forinttal olcsóbb volt a tojás, ott jó nagy sor is állt. Ez az értelme a Magyar Szocialista Párt által szorgalmazott 22%-os áfacsökkentésnek!

31 komment · 2 trackback

Címkék: közélet mszp szanyi tibor választás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr205250085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meglett az Együtt - MSZP összeborulás 2013.04.28. 02:38:59

Ma az MSZP székháza előtt jelentette be Bajnai Gordon és Mesterházy Attila, hogy pártjaik 4 pontos szándéknyilatkozatot alkottak egymással karöltve, melynek nyilvánvaló célja a Fidesz-uralom megtörése. Ezt szándéknyilatkozatok fingása nélkül is tudtuk,...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.27. 20:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaGyu 2013.04.28. 13:08:52

Szanyi nagyon ötletesen és csinálta a dolgát.
Másokban is lehetne egy kis kreativitás.

postabelyeg 2013.04.28. 13:18:58

Videót! Látni akarom!

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.04.28. 16:32:52

a 8 év alatt vajon mennyi áfát csökkentett a tisztelt MSZP? (nem védem a fideszt)
Undorodom már ettől az alkoholista majomtól, keressen valami normális szakmát és menjen el dolgozni.
Totálisan illegitim az egész bagázsa.
Ha neadjisten mégegyszer az MSZP kerül kormányra én már csomagolok is és húzok elfelé.
Ha a fidesz, akkor is.

Muad\\\'Dib 2013.04.28. 16:50:35

Szanyi egy közveszélyes elmebeteg. Elég szomorú, hogy ebben az országban a hozzá hasonlókra van igény minden politikai oldalon...

Mária 2013.04.28. 17:10:11

Ez nektek kifaggatás?

:D

Mária 2013.04.28. 17:13:14

@utalokmindent:

Visszakérdeznék:

3 év alatt hány százalékkal emelte a FIDESZ a gáz árát?

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany

Nahát... hogy a FIDESZ emelte volna a gáz árát?

Úgyhogy a nevetek, kedves fidesznyikek, legfeljebb az lehet, hogy "Hallgass!"

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.04.28. 17:15:39

Vicces lehetett. Nem sokszor látni ennyi pártot egy rakáson. Mondjuk ennyi populistát se. Az egyik rezsit csökkent, a másik áfát, a harmadik tandíjat, a negyedik simán csak többet adna mindenből mindenkinek stb. :)

Szanyi kapcsán nekem is az jutott eszembe, hogy az "emútnyócévben" ugyan miért is nem csökkentették azt az áfát? És ha most csökkentenék, ugyan mi az istenből pótolnák ki a kieső bevételt? Progresszív adókulccsal annyit nem lehet.

Mária 2013.04.28. 17:29:04

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

"És ha most csökkentenék, ugyan mi az istenből pótolnák ki a kieső bevételt?"

Mondjuk nem építenének stadionokat.

Vagy úgy számolnának, hogy egy terméken ugyan kevesebb lenne az ÁFA-bevétel, de mivel az alacsonyabb ár miatt összességében több fogyna belőle, összességében az adóbevétel is több lenne rajta.

Meg azzal is számolhatnak, hogy ha a plusz kereslet miatt az előállítás is növekedne, akkor az plusz munkahelyekkel jár, ami plusz SZJA-bevételt jelenthet.

Alapvető élelmiszerekről lenne szó, ami helyben terem, készül, nem a külföldi prémium kategóriás cuccokról.

kela-bá 2013.04.28. 17:29:55

Végre valami pozitív látnivaló a képen ! Szanyi Tibor mögött egy tábla, a kezében két tojás. ( nem piros )
A " Magyarország nem hagyja magát ! " feliratot talán az EU központba is mutogatja.
A TOJÁS az anyatej után a legfontosabb táplálék , írja a kutató orvos a könyvében. Érdemes elolvasni itt a TOJÁSKÖNYV-et: www.szamosmiklos.hu
Az egészség a politikánál is fontosabb ! Nem igaz ?

Gera 2013.04.28. 17:42:09

Szanyi kapitány komoly érv a fidesz mellett, ez kétségtelen.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.04.28. 17:42:52

@Mária: te maszopos kisnyugdíjas. ne menj el szavazni légyszíves.

Mária 2013.04.28. 17:44:25

@utalokmindent:

Azt bárki mondhatja, hogy nem a Fidesz szimpatizánsa :)

Akár Kubatov is tarthat ilyen tréninget a trolljainak, hogy milyen fordulatokkal hitessék el a fórumokon, hogy nem a Fidesznek, hanem az ellenségnek dolgoznak :D

Mária 2013.04.28. 17:45:13

@Gera:

A Fidesz MELLETT értelmes ember nem talál komoly érvet.

lobster thermidor 2013.04.28. 17:50:21

@utalokmindent:

Nem kellene ám mindenkivel tudatnod, hogy gőződ sincs bizonyos dolgokról.
Mikor csökkentettek áfát?
2006 -ban a szocik 25-ről 20 százalékra csökkentették az áfát, amit a válság következtében 2009 közepén Bajnaiék emeltek ismét 25 százalékra.
A memória hasznos dolog, de ha nem áll rendelkezésedre belőle még egy picinyke mennyiség sem, a 21. században kisegíthet néhány segédeszköz.

Gera 2013.04.28. 17:59:48

@Mária: Önmagában vizsgálva egyetlen magyar politikai erő mellett sem tudnék komoly érvet találni.

balkon-úr 2013.04.28. 18:16:49

"Az elmúlt nyolc év" alatt a fidesz ellenzékből, állandóan követelte az üzemanyag áfájának csökkentését, a tandíjat ördögtől valónak tartotta. Hatalomra kerülése után, pedig bevezette a tandíjat, persze megpróbálta átkeresztelni, de értelmes ember számára kevésbé sikerült. Ez csak két kiragadott példa, a fidesz ígérete, és a valóság között. Érdekes módon, még mindig nem csökkentette az üzemanyagok áfáját, sőt 25%-ból 27% csinált általánosan. Ők is csak a haverok zsebét tömködik (lásd: trafik, simicska, földbérlet, stb) Semmivel nem különbek, ha nem rosszabbak, de ők "legalább" arrogánsak is.

cutcopy 2013.04.28. 18:30:29

"Egyik kezében két darab tojást, a másik kezében pedig egy - a Nemzeti Dohánybolt dizájnjára hajazó - "Nemzeti Tojástrafik" feliratú táblát szorongatott majd megcélozta a fideszes aláírásgyűjtőket és rögtönzött performanszként trollkodott egy jót"

Most akkor tojással célozta meg vagy célzóvizet ivott vagy mi történt..? Az alkoholszag trollkodás futamította meg a fideszest..? Nem értem a sztorit, de nem is lehet benne ennél több..

lobster thermidor 2013.04.28. 19:12:30

@cutcopy:

Szerencsére te komoly szakmai érveket sorakoztatsz fel..

Fejesrob 2013.04.28. 19:39:26

Mondjuk, azon konkrétan nagyon nagyon csodálkoznék, ha Csepelen akár egyetlen szoci is nyerne.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.04.28. 19:45:44

@lobster thermidor: köszönöm szépen a kioktatást.

Tartom magam ahoz, hogy Szanyi kapitány helyében nem lenne pofám életem hátralévő részében emberek közé menni, nem hogy ilyen performanszokat tartani.

Ebben az országban mindent meg lehet tenni következmények nélkül...

én már a fény gyermeke vagyok 2013.04.28. 20:33:12

Én már a 70-es évek elején is fidesz szavazó voltam, pedig ritka egy undorító színtársulat. Hajrá Szanyi, kapd el ezeknek a nemzeti érzelmű trafikosoknak az összes tojását! Aztán neki az őstermelőknek!

Ahoj- 2013.04.28. 20:35:43

És mi lesz a Libákkal meg a Hajdú Béttel?

A Látó 2013.04.28. 21:34:44

Szívesen láttam volna amint a Szanyi tojásait letolják a narancsosok torkán.
Na, majd 2014-ben.

lobster thermidor 2013.04.29. 07:26:07

@utalokmindent:

"köszönöm szépen a kioktatást."
Csak látható tudásbeli hiányosságaidra hívtam fel a figyelmet, nehogy valaki azt gondolja rólad, hogy megalapozott tudás birtokában írogatsz .

"Ebben az országban mindent meg lehet tenni következmények nélkül..."
Bár nem tudom milyen főbenjáró vétkeket követett el Szanyi, hogy örökre eltiltanád a megszólalás lehetőségétől, de például még te is írogathatsz ide kommenteket minden következmény nélkül...:)

cutcopy 2013.04.29. 11:12:37

@lobster thermidor:

Ja hogy neked a komoly szakmai érvek a lételemed..? Nem látszik rajtad, de bocsi nem vagyok politikus..

Dzsentrisvihák 2013.04.29. 11:31:17

Istenem, ennél szánalmasabb performansz-imitációt, vagy médiahekk kísérletet még az életben nem láttam... Ennyi erővel azt is kiírhatta volna a kis táblicskujára, hogy "BE AKAROK KERÜLNI A MÉDIÁBA! MOST!", több értelme lett volna.
De az igazán szánalmas nem is ez az alkesz szamárvalag, hanem az a sok balhere, aki beveszi ezt a populizmusnak is gyenge, szürreális maszlagot.

lobster thermidor 2013.04.29. 18:49:26

@cutcopy:

Hogy mi látszik rajtad, azt talán jobb lesz ha nem feszegetjük...

cutcopy 2013.04.29. 19:31:07

Feszegesd csak nyugodtan, úgy is csak valami agyonlőtt poénra bírsz majd lelni..

Tyreo 2013.04.29. 21:36:58

Szanyi Kapitánynak rengeteg mókás dolgot köszönhettünk már eddig is:
Tomcat felhívta Lakatos Márió néven hogy valami fehér köpenyes alakok keresztet égetnek az utca végén és erre ez minden ellenőrzés nélkül rohant a rendőrségre jelenteni...
a másik pedig a következő párbeszéd itt:
hallgatoihalozat.blog.hu/2013/01/26/_menjetek_a_p_ba?fullcommentlist=1#c18909552
Szanyi:
Szerintem ezekkel is érdemes egy picit foglalkozni a nagy ájuldozás közepette:

index.hu/belfold/2013/01/28/orban_viktor_megsimogatta_egy_haha-s_lany_fejet/

hallgatoihalozat.blog.hu/2013/01/28/botrany_ezer_szalon_kotodik_a_fideszhez_a_hallgatoi_halozat_445?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_29&utm_campaign=index

kommentelő:
@Szanyi Tibor: Ezekben mi van szerinted, ami figyelemre méltó?

Szanyi:
Kedves Barátom, Vombatus Urbinus!

Nos, eléggé széles a skála, hogy kinek mi ragadja meg a figyelmét. Gondolom, a cikk szerzője, valamint az Index szerkesztője úgy ítélte meg, hogy sokak érdeklődésére számot tarthat néhány leírt összefüggés, különben aligha közölték volna az ominózus esszét. Az én figyelmemet az ragadta meg, hogy a HaHa néhány prominense milyen bensőséges kapcsolattal rendelkezik a Fideszhez.

Üdvözlettel,
SzT

Még szerencse, hogy ő az egyike a meghatározó pártpolitikusoknak :D
süti beállítások módosítása