Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Eretnek bestiák

2013.01.18. 13:55 | Írta: Nyárspolgár Úr

background.jpgNem átallom hírül adatni manifestatum-om, hogy tudiillik kiállhatatlan szituácziókhoz vezet e rapszodikus klimatikus-kommunikáczió!

Egyesek ugyanis nem átallanak olyesféle prófécziákra ragadtatni magukat, mint ama időjárás megjövendölése noha az Úristen 2013. esztendejében már tudni volna ildomos, hogy az efféle strigátumokat kizárólag a Szent Inquiziczió ítéletének terhe mellett ösmerhetnek be a gyarló ördögimádó! Ily' practicák űzése, mint az „időjóslás” s emezek conzequentcziáinak levonása ugyanis még dolus eventualis is máglyára ítélendő gaztett, s legalább ama istenkáromló állítással egyenértékű, mely szerint a Föld úgymond „tojásdad”!

Nincs tehát ürügye ama blaszfémiának, hogy bárki emberfia időjóslásokba bocsátkozzék! S ha szerénységemet kérdik, még akkor is sétapálczám után nyúlok haragomban, midőn a pontos idő felől kérdeznek! A holnapi időjárásról pontosat csak holnap mondhatunk, s amazt is csak az Úristen kegyelmessége által! Punktum!

Ilyenformaképp kéretik nem zsivatolni, amint aláhull a hó, de tessen rögvest notificálni a legközelebbi templomzatban az efféle eretnek bestiákat, egyúttal figyelmeztetni azokat, hogy ne méltóztassanak majd lármázni a máglyán, melyek holmi időjósok immortális lelkek üdvösségének kedviért gyújtatnak!

1 komment

Címkék: nyárspolgár

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr755025381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Csaba Tibor 2013.01.18. 14:06:09

jó írás, de közben elkezdett esni a hó ;(((((
süti beállítások módosítása