Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Nyárspolgár Úr beköszön

2012.12.07. 14:00 | Írta: Nyárspolgár Úr

alter.jpgMinthogy amaz már vélhetően a mélyen megbetsült, s egyúttal respectált Olvasónép tudomására jutott volt, Meine bescheidene wenigkeit stabil, egyúttal constans auktorává avanzsált ezen úgynevezett „Alternatíva” nevű electromos opinió-periodicának. Ez többeket értetlenséggel tölt el, ám megmagyarázom.

Feltett akarásomként kívánom, hogy az általam skribált publiczisztikák instrukcziót nyújtsanak mindazon eltévelyedett gyarló népek számára, kik nem átallottak elhagyni az nemes, s minden tekintetben üdvös conservativismus járt útját a haladó szellemiség ismeretlen tájai irányába. Franczia forradalom, szekularizáczió, választójog a nőknek, helioczentrikus világkép – alighanem mind ismerjük a históriát. S midőn a liberthariánismus rendes embernek nem kávéház, úgy véltem, alkalmasint próbatételnek vételezem ezen úgynevezett „Alternatíva” nevű electromos opinió-periodica felkérését, minek értelmében mától e helyütt teszem meg publiczisztikáim. S noha magam az ultra-dextro-conservativismus ösvényeit járom tsetsszopó koromtól fogva, ennek oka nem ezoterikus! Mert bár magam nem vallom, hogy ildomos dolog vegyülni holmi progresszivista tsótselékkel, czélom szent, s talán az Úristen magasztos kegyelme által el is érhetem azt azon a napon, midőn czikkezeteim olvasta után elhajítja kenderből font tarisznyáját az első megtévedt ifjú tsibész! Mert amint az tudva vagyon, e tsibészek amazt olvassák, amit czimboráik az úgynevezett „romkotsmák” tövében is.

Épp ezért alapvetéseim a következők:
Pro primo; Minden, ami új, az rossz!
Pro secundo; Magyarország trónjának jogos örököse Habsburg–Lotaringiai Károly Tamás Róbert Mária Franziskus György Bahnam főherceg!
Pro terczio; Eb ura fakó!

Nyárspolgár Úr tehát hisz abban, hogy olykor biz' kívánatos aláporoszkálni a plebs körébe, hogy elmondhassuk nekik, miért is szükséges a híreket a kisbírótól hallani, s nem holmi electromos ablakokon keresztül. S amint már jómagam sem leszek olvasott, hisz a népek inkább a téren várják a dobszót, munkámat alighanem befejeztem. Köszöntöm hát önöket, s maradok a legkiválóbb tisztelettel, egyúttal pedig ajánlom magam,

Báró kendereskúti Nyárspolgár Alfréd

***

Nyárspolgár úr eddig csak Tumblrön borzolta a liberálisok kedélyeit, mostantól péntekenként az Alternatíva hasábjain teszi ezt a royalisták és a reakciósok legnagyobb örömére.

Szólj hozzá!

Címkék: Alternatíva Nyárspolgár Úr

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr534952492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.