Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Bustával konferenciázni? Talán nem kéne!

2015.05.29. 14:22 | Írta: Lakner Dávid

mr-busta-navracsics-tibor.jpg

„Most már pénz nélkül porért is szopnátok,
Oda süllyedt az agyabaszott pinátok,
Hogy a szart megeszitek amit kirántok,
Mert a vendégek, igények változnak,
Most már fejen állva, hugyosan is megtosznak,
Hogyha beszarsz a bugyidban az is menő,
Spriccel a segged mint a tűzoltó tömlő,
Sárgák meg feketék, ez is, meg az is,
Kössél egy fejkendőt az meg a nagyis,
A titkárnős tarol a szabadban,
De a lószopástól le is lankadtam,
Csak egyet nem értek, hogy miért mondod azt:
Hogy bébiszitterként eszed a faszt!”

Fenti sorok annak a Mr Bustának az egyik dalából származnak, akivel a héten leült többek közt Navracsics Tibor és Gerendai Károly az európai szerzői jogok modernizálásáról és a kulturális értékekről beszélgetni. A Music Hungary zeneipari konferencián az MTI szerint Busta „egyebek mellett a nehezen elérhető pályázati források jelentette nehézségekről beszélt. A rapper az illegális torrent oldalak okozta problémákra is kitért, mint mondta, ellenük a kormányzatnak is fel kellene lépnie.” Mint a 444-en olvasható, a konferencián felbukkant Nyitrai Zsolt fideszes képviselő és Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is.

Az mindenképp jó hír, ha a szemetével 12 éves gyerekeket mérgező Busta számára valóban nehezen érhetőek el erre a nívótlan, a rap legalját jelentő (nemcsak hulladék szövegek, de gagyi alapok, irritáló hang és nulla ritmusérzék) mocsokra a pályázati pénzek, ez csak azt jelzi, hogy még egy többé-kevésbé normális országban élünk. Ellenben nem jó hír, ha Fontos Emberek komolyan veszik őt, leülnek vele konferenciázni kulturális javakról és ezek után nem jutnak arra a következtetésre, hogy ha ez az ember torrentoldalak elleni fellépést sürget, akkor annak pont az ellenkezőjét kell tenni.

De ha az üzleti élet szereplőinek és a politikai elitet képviselőknek ennyire mindegy, akkor legközelebb nyugodtan leülhetnek Petrás Jánossal, Lupóval, VV Alekosszal vagy valami várpalotai punkbandával is kulturális javakról, kreatíviparról és szerzői jogokról beszélgetni. Nívósabb kulturális produktumot ők sem állítanak elő, de legalább egyiknek-másiknak is van épp annyi rajongója, és színvonaltalan szövegekben is felveszik a versenyt Mr RealTrill Bustával.

1 komment

Címkék: zene rap Busta Navracsics Tibor Mr Busta

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr117502824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.06.08. 17:50:49

nem szeretem a kárpátiát, nagyon nem is ismerem, de ez:

"legközelebb nyugodtan leülhetnek Petrás Jánossal... Nívósabb kulturális produktumot ők sem állítanak elő, de legalább egyiknek-másiknak is van épp annyi rajongója, és színvonaltalan szövegekben is felveszik a versenyt "

egy kicsit erős, valóban nem egy l.imon lászlók, amik a degenerált leknerkémnek olynagyon tetszenek, de ez színvonalasabb szám:

www.youtube.com/watch?v=TA0eNCw3omU

tán van még ilyen, egy kettő

mellesleg ha nem cenzúrázod a csúnya szavakat, te se vagy sokkal különb.
süti beállítások módosítása