Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Bajtársiasság, na persze

2015.05.11. 19:11 | Írta: Lakner Dávid

 

Balog Zoltán miniszter sajnos súlyos önellentmondásba keveredett. Nem is oly rég a Mandinernek úgy nyilatkozott: részéről nincs semmiféle bojkott a Magyar Nemzettel és a HírTV-vel szemben, „ahol tisztességes tájékoztatásra számíthatok, ott állok rendelkezésre.” Arra a kérdésre, miért mondja le a HírTV-s szerepléseit, azt válaszolta, ő nem tesz ilyet, majd még meg is jegyezte: „Minden olyan helyzetet kerülök, amikor hirtelen, a parlament folyosóján próbálnak az orrom alád dugni egy mikrofont. Függetlenül attól, ki próbálkozik ezzel.”

Ehhez képest egy hete már arról beszélt: a HírTV tulajdonosa „úgy megsértette az én bajtársamat, hogy ettől kezdve számomra becsületbeli ügy, hogy önöknek nem tudok nyilatkozni.”

És akkor most vegyük át még egyszer. „Megsértette a bajtársamat.” „Becsületbeli ügy.” „Nem tudok nyilatkozni.”

Ma Magyarországon komolyan gondolja egy miniszter, hogy előadhatja nyilvánosan: ő azért nem hajlandó nyilatkozni egy lapnak, mert annak tulajdonosa megsértette az ő bajtársát. De nem csak egy miniszter: így tesz a kormány többi képviselője is már hosszú hetek óta. Tehát ezek szerint a laptulajdonosok felé van egy ilyen elvárás, hogy ne merjenek sértően nyilatkozni a kormányfőről. Mert hát, gondolom, a mérce továbbra is egyenlő, nem igaz?

Nehéz szavakat találni arra, amit a kormány képviselői egy ideje megengednek maguknak. Balog Zoltánon persze nincs mit csodálkozni, számomra már azóta a kormány legellenszenvesebb képviselői közé tartozik, mióta a politikai felelősség vállalása helyett képes volt egy állami kitüntetést visszakérni. (!!!)

Egyre inkább olyan, mintha ezt szándékosan csinálná a kormány. Átgondolja, mi az, amit a népszerűség visszaszerzése érdekében tenni kellene, majd annak meglépi a szöges ellentétét. Az embereket egyre jobban zavarja a rongyrázás és a korrupció? Épp ideje akkor kinevezni Rogán Antalt a miniszterelnök politikai kabinetfőnökévé. (Erősítve ezzel a „népközeli” politizálást!) A saját tábort is bosszantja már a közeledés a putyini Oroszország felé, a korábbi szövetségesek, így például a lengyelek is hátat fordítanak Orbánnak? Nosza, beszéljünk arról, hogy a nem-demokratikus rendszerek a sikeresek, és míg a Nyugat vitatkozik, a Kelet dolgozik. Jobboldali újságírók a folyamatos vereségek kapcsán felvetik, hogy ideje lenne végre a polgári Magyarországot építeni? Beszéljünk a halálbüntetés bevezetéséről és a menekültek kidobásáról! Ja, és persze bojkottáljunk jobboldali sajtótermékeket. Még esetleg az hiányzik, hogy a KDNP előálljon valami újabb népboldogító lépéssel.

Valójában nem is veszít sokat a HírTV azzal, hogy például Balog nem megy be és nem mond olyanokat, hogy ők a polgári politika erősítése céljából beszélnek a menekültproblémáról, hogy ők csak demokratikus vitát akarnak a halálbüntetésről stb. stb. Nyilván ennek nincs sok értelme, ha helyette pedig egy a témában jártas szakértő beszélhet a bevándorlásról vagy a halálbüntetésről, az csak jó. De persze nem is csak erről van szó: a miniszterelnök és a laptulajdonos kis csörtéjére hivatkozva minisztériumi képviselők, helyettes államtitkárok nem válaszolnak napi szinten egyes kérdésekre, ami pedig fontos lenne a hiteles tájékoztatáshoz.

Balog Zoltán bajtársiasságra hivatkozik. Emlékszünk, G.Fodor volt az, aki az utóbbi időkben többször is említette: valójában neki is fontosak ám a polgári erények, az egyik ilyen például a bajtársiasság. Az a G.Fodor beszélt erről, akinek az elmúlt években szokása volt időnként keményen nekimenni jobbos megszólalóknak, mondván, ők olvasmányélményeik megvalósítását várják a kormánytól, nem értik, mi tekinthető politikai realitásnak. De ha arról van szó, persze GFG nagyon fontosnak tartja a bajtársi összetartást, méghozzá az „egy a tábor, egy a zászló” jegyében. Ahogy fontosnak érzik ezt a kormánypárti politikusok és holdudvar jelesei szintúgy.

Amikor ők bajtársiasságról beszélnek, az alatt valójában kritizálhatatlanságot és szervilizmust értenek. Azt várnák, hogy a kritikus jobbos inkább fordítsa el a fejét, ha valami nem tetszik neki, és legyen a végsőkig lojális a kormánypárt ellenszenves képviselőihez, illetve Orbán Viktorhoz. Jobboldali egységről beszélnek, hogy aztán az első adandó alkalommal bojkottot hirdessenek komplett jobboldali sajtótermékek ellen a tulajdonossal való személyes vita miatt – miközben annak nevét évekig még csak ki sem ejtették fideszes politikusok nyilvánosan.

Ez a kormány tényleg nem tanul semmiből.

47 komment

Címkék: bajtársiasság Fidesz Magyar Nemzet Balog Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr247450808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.R. Ewing 2015.05.12. 11:50:36

Dávid nevű blogger.....
Miért nem az Al-Ayyam-ba írsz, te fitymátlan?

Lakner Dávid 2015.05.12. 12:04:36

@J.R. Ewing: :DDDDDD A Dávid elég gyakori férfinév, nem tudtál róla?

s 2015.05.12. 12:17:02

A miniszteri életpálya modell bevezetését szorgalmazom. Ez egy viszonylag egyszerű dolog egyébként, rögtön el is mondom, hogy működik. Miniszterként azt csinálsz, amit akarsz, leszarom. Az első adandó alkalommal viszont, amint megneszelem, hogy megpróbálsz átbaszni, felkötlek az első magasabb és erősebb fára, kiheréllek, és megetetem veled a golyóidat. Ezután fejbe lőlek egy nagy kaliberű kézi lőfegyverrel, leváglak, lelocsollak benzinnel és felgyújtalak. Utána a hamvaidra szarok és vizelek, majd mindezt megetetem a buzi kurva rohadt fogatlan ribanc anyáddal, aztán őt is agyonverem egy gyalogsági ásóval, hogy ne szenvedjen az a rühes kurva.
Szerintem ez egy mindenképpen korrekt ajánlat, de ha vitatnád, csak szólj nyugodtan. Megbeszéljük.

Lakner Dávid 2015.05.12. 12:21:04

@s: Neked sem lehet könnyű az életed. Igyál meg inkább egy finom teát, hallgass meg hozzá valami ambient cuccot aztán máris megnyugszol kicsit.

s 2015.05.12. 12:25:59

@Lakner Dávid: Már ezek után vagyok. Szerintem ne akarjad megtudni, hogy előtte milyen voltam . . .

Bár véleményem szerint csak a felelős választói magatartás alapvető kritériumait fogalmaztam meg. Nem a politikusainkkal van a baj. Ők a következmény. Az ok mi vagyunk, sajnos.

sas70 2015.05.12. 12:50:57

Az újságíróknak meg a politikusokat kellene bojkottálni, kevesebb hülyeséget olvasnánk nap mint nap.

Trackers 2015.05.12. 13:58:38

Már megint egy ballib aktivista, aki a jobboldalért aggódik.

Megható.

A valóságban annyi történik, hogy a Fidesz szimatizánsoknak próbálnak üzenni, a Hír-TV bojkottjával, hogy Simicskák preferenciája a Jobbik irányába erőst kitolódott.

Megejgyzem éppen ezokból fognak még a ballib haverjaid olyan bojkottokat hírdetni a Hír-TV ellen, hogy nem győződ majd magyarázni.

nu pagagyí 2015.05.12. 14:11:59

Ezek nem az ország, hanem egymás szolgálatára esküdtek fel.

s 2015.05.12. 14:16:35

@Trackers: Már megint egy fasz, aki szerint minden okés.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 14:29:45

Homo politicus
(avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

Bővített mondatok
Hagyják el szájadat,
S nincs bennük ráció,
Csak pár mű számadat.

Beszéded lényege
Számomra nagy talány,
S elfér egy tűhegyen,
Ha van egyáltalán.

Szózatod nem ápol,
Inkább csak eltakar.
Távkapcsolóért nyúl
S emígy ad jelt a kar.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/10/homo-politicus.html

Zár Balta 2015.05.12. 15:05:25

@Frady Endre: kurva szar vers... bocsi :)

s 2015.05.12. 15:06:19

@Zár Balta: Maga a téma szar. Arról ugye meg ki a fasz tehet?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.12. 15:12:15

"Egyre inkább olyan, mintha ezt szándékosan csinálná a kormány. Átgondolja, mi az, amit a népszerűség visszaszerzése érdekében tenni kellene, majd annak meglépi a szöges ellentétét. "
Szerintem ilyen szinten ez nincs tervezve. A Rogán azért lett kinevezve, mért épp ahhoz volt kedve valakinek.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 15:19:02

@Zár Balta: Ezt nem tudom megbocsájtani magamnak, úgyhogy harakirit követek el! Jó lesz? ;-)

Mester, hogyan kövessek el harakirit?

Először is: Legyél japán!
(Itt sok múlik anyán, apán)
Másodjára: Legyen hasad!
(Hiányában nincsen hasad-

-óanyag, mit kardod lékel.
Ugyanis egy kard elé kell
Térdelned, de erről alább)
Ahogy tengerészhez faláb

Illik, hozzád kard, mi kurta
(S nem eke, mi földet túrta!),
Hogy a végét könnyen elérd!
(Ne úgy, mint a bringás fel Érd-

-re: nehezen) – harmadik pont.
Negyedszerre: Kezdjed kibont-
-ani elöl köpenyzeted!
(Össze mégse vérezheted!

Nem hozná ki Tomi Color,
S özvegyed csak átkot sorol-
-na bősz hangon) Ötödszörre:
Üvöltve a hasi bőrre

Helyezz nyomást kardhegyeddel
Fénysebesen (hogy ne vedd el
Dolog élét lomha, lassú
Tüttyögéssel)! Érzel vas sú-

-rlódást lukas hasfaladon,
S torz orcádon nem lesz adon-
-iszi vonás. Hatodszorra
Föl-le vágjon kardod orra!

Hetedszerre: Nincs más hátra,
Mint előre dőlni bátra-
-n, míg vértóba cuppan homlok…
Na, én ekkor melléd omlok,

S együttérzőn bárdom húzom
Elő lassan (bánt a csúzom!),
S fejecskédet levágom ám!

Hová szaladsz, hurka komám?!?!

fradyendre.blogspot.hu/2009/08/mester-hogyan-kovessek-el-harakirit.html

gmihaly 2015.05.12. 15:33:23

Hát igen, nagy az Isten túllihegőktől hemzsegő állatkertje !!! De már érthető, miért cserélte fel a papi hivatást a miniszterségre a pléhszájú B. Z.

zsoltix 2015.05.12. 15:36:02

Az ATV-hez, RTL-hez meg simán bemennek, pedig azoknál sem csak a tiszteletteljes áhítat hangján van szó a bajtárs(ak)ról. Bár igaz, azok tulajai még nem g.cizték le Orbánt. Legalábbis nyilvánosan.

Bambano 2015.05.12. 16:03:38

@s: én nem mennék el ennyire drasztikus irányba, csak simán megszüntetném a mindenre kiterjedő képviselői mentességet. bevezetném, hogy felelősek a döntéseikért.

s 2015.05.12. 16:52:45

@Bambano: Nos, engedékeny gyerek vagy, de látod, az semmi jóra nem vezet. KELL a kemény kéz, mert elkanászodtak a faszkalapok.

Bambano 2015.05.12. 17:00:25

@s: ha egyszer is véletlenül azt gondolnám, hogy ideje lenne fejbelőni az egész rohadt bagázst, azt is tudnám rögtön, hogy lesüllyedtem az ő szintjükre. és akkor egyrészt kiírnám magam azok közül, ahova tartozni szeretnék, másrészt saját magamat is fejbe kellene lőnöm.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.05.12. 17:01:30

@Trackers: Okos ez a 100 holdas (fejű) habony. Azt sikerült kitalálni, hogy Simicska jobbikos lett? Elmés. Két legyet egy csapásra. Még szerencse, hogy a népek javarészt már szarnak a narancsos szócsövekre. Én pl max röhögök a narancs-vergődésen.

s 2015.05.12. 17:15:05

@Bambano: "akkor egyrészt kiírnám magam azok közül, ahova tartozni szeretnék, másrészt saját magamat is fejbe kellene lőnöm"

Amiről te beszélsz, az az egyéni felelősség kérdése. Nagy dolog az is. Viszont van annál is nagyobb. Az, amivel az országának tartozik az ember. Néha azt gondolom, hogy nem ér még az én makulátlannak indult lelkem sem annyit, hogy bizonyos apró szívességeket megtagadjak a jobb sorsra érdemes közösségemtől, ami gúzsba kötve szenved a bűnözők uralma alatt. Kínzó gondolatok ezek, amiket többnyire én is el tudtam eddig hessegetni magamtól az általad említett érvek segítségével. Eddig, de a holnap mindig borzalmasabb . . .

Blogger Géza 2015.05.12. 18:18:51

"fontos lenne a hiteles tájékoztatáshoz" Ugye nem gondoljuk, hogy csak Simicska médiájából lehetne tájékozódni? Mindenki annak nyilatkozik, akinek akar. Márpedig egy ilyen bunkó, a magyar közbeszédet a mélypontra süllyesztő megnyilatkozás után jóérzésű ember nem nyilatkozik annak a médiaterméknek, amelynek az a felfuvalkodott oligarcha a tulajdonosa. Így járt. Majd legközelebb gondolkodik, mielőtt káromkodik.

Blogger Géza 2015.05.12. 18:21:19

@Zár Balta: Miért, mire számítottál? Az összes ilyen, én csak átgörgetek rajta már elég rég.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 18:21:20

Na ja...

Mert még soha semelyik demokrata nem bojkottálta a Hír TV-t mi ?

Most meg hogy SImicska benácul különösen nem fogják.

csak egy néző 2015.05.12. 18:21:38

@Blogger Géza:
Mi van nyuszi Gejza, nem sikerül véleményt mondani, csak libázni tudsz kiskancsó?

Blogger Géza 2015.05.12. 18:27:10

@csak egy néző: Voltál már orvosnál? Beszedted a gyógyszereidet?

csak egy néző 2015.05.12. 18:33:26

@Blogger Géza:
Mi van te féreg, bosszant, hogy szoptál egy nagyot, amikor azt mondtad, hogy nem tudsz ilyen ügyről és én vagyok dilis, ezek után elküldtem Stefka komád sztoriját erre, persze már nem tudtál mit mondani csak jössz az idióta válaszaiddal. Ez jellemző rátok agymosott, magyarországon a legelterjedtebb pókfajtákra. Remélem azt legalább tudod, hogy melyik fajta?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 18:39:47

@csak egy néző:
Mindenki tudja kiről beszélsz ostoba MSZP csicska...
A magadfajta Gyurcsanyista férgekről.. :DDD

csak egy néző 2015.05.12. 18:42:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Köcsög, segíts már Gejza haverodnak, hátha te tudod, hogy melyik a legelterjedtebb pókfajta, mint amilyenek ti is vagytok.

csak egy néző 2015.05.12. 18:44:21

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Egyébként baromarcú, tudod, hogy miről van szó egyáltalán? Te ismered a sztorit?

csak egy néző 2015.05.12. 18:53:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Magyarországon a legelterjedtebb pókfajta, mint amilyenek vagytok az a fasszopók.
Kiraktad már az okleveled amit a sikeres tanfolyam elvégzéséért kaptál?
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1776/2989/original.jpg?w=600&h

Bambano 2015.05.12. 18:58:48

@Blogger Géza: két dolog:
- az utolsó senkik, mint te vagy én, eldönthetik, hogy kinek nyilatkoznak. egy miniszter nem, neki kötelessége minden médiumnak nyilatkozni. ezért fizetjük.
- "melynek az a felfuvalkodott oligarcha a tulajdonosa": korábban kellett volna odafigyelni, hogy a haverjaid ne csináljanak belőle oligarchát.

Larry Silverstein 2015.05.12. 19:02:28

1100 lájkot begyüjteni 7 év alatt nem kis teljesítmény.

Blogger Géza 2015.05.12. 19:07:36

@Bambano: Frászt kötelessége. Annak és arról nyilatkozik, amiről akar. Nem azért fizetjük, hogy akárkinek nyilatkozzon, aki épp orra alá dug egy mikrofont, hanem azért, hogy irányítsa a tárcáját.

csak egy néző 2015.05.12. 19:18:23

@Blogger Géza:
Nyuszika, ugye amikor a szocik nem nyilatkoztak a HÍR TV-nek, akkor is ugyan ezt írtad. Sorra szaladgálsz be a faszerdőbe tátott szájjal.DDD

Blogger Géza 2015.05.12. 19:24:53

@csak egy néző: Semmi ilyesmit nem írtam. Amúgy alkalmazott képeidben túl sok a homoerotikus vonulat, erről beszéltél már a pszichológusoddal?

csak egy néző 2015.05.12. 19:33:30

@Blogger Géza:
Nyuszika, szerinted melyik a homoerotikus kép?
Buzi e vagy??

Furusina 2015.05.12. 19:45:05

A keményen dolgozóknak alkotmányos joga a közügyekkel kapcsolatos tájékozódás. Sajnos egy miniszteri tárca irányításába az is beletartozik, hogy teljesen átláthatóan beszámoljon a tevékenységéről egy HÍRCSATORNÁNAK mindenképpen. A vállalkozó tulajdonos személyeskedő magánvéleményeitől függetlenül. De mit is várjunk egy olyan kormánytól, ami megszüntette a kormányülésekről készítendő jegyzőkönyvek jogintézményét. Ezen a ponton meg kellett volna bukniuk.

Bambano 2015.05.12. 20:02:51

@Blogger Géza: a tárca irányításába és a miniszter munkakörébe beletartozik, hogy tájékoztassa azokat, akikre vonatkozóan döntéseket hoz. ha nem magyarázza el megfelelően a döntéseit, azok visszaütnek.

Blogger Géza 2015.05.12. 20:32:26

@Bambano: Ami ugye ezernyi más módon megtörténhet, nem csak Simicskán keresztül.

Blogger Géza 2015.05.12. 20:34:15

@Furusina: Hatalmas tévedésben vagy, most is készülnek jegyzőkönyvek a kormányülésekről. Más kérdés, hogy persze nem nyilvánosak, szóval semmire nem mész velük.

Bambano 2015.05.12. 20:48:25

@Blogger Géza: ha a miniszteri döntések vonatkoznak a simicska hívekre is, akkor a tájékoztatáshoz való jog is.

Netuddki. 2015.05.12. 21:16:14

Bjatárs, ja. Amikor majd a bajban be kéne vonulni a kóterba, első lesz aki megtagadja...

Netuddki. 2015.05.12. 21:19:34

@Blogger Géza: Bammeg gejza, ti hülyébbek vagytok mint gondoltam! Tudod mit! Ne nyilatkozzon! Sőt! Ezt fennhangon hangoztassa is! Előbb mentek a levesbe...
süti beállítások módosítása