Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Csak így tovább, baloldal!

2015.04.12. 21:22 | Írta: Lakner Dávid

Csak így tovább, baloldal!

A tapolcai időközi után, a Baloldal Nagy Napján (B.N.N.) néhány javaslatom a nem-jobbradikális ellenzék számára a következő évekre, a biztos választási győzelemhez:

  • Az irány jó, de a választók ezúttal nem annyira érezték a tétet, így még egy kicsit fokozni kell a hangulatot. Gyurcsány Ferenc tegye a lehető legvilágosabbá, hogy Orbán Viktor a diktatúra felé vezeti az országot, végveszélyben a demokrácia. Niedermüller Péter aggódva vonja össze a szemöldökét, és tartson egy sajtótájékoztatót arról, hogy a nácik ellen Demokratikus Minimumot kell elfogadni. Lám, Pad Ferenc is leült az ATV-ben Rig Lajossal, aztán mi lett a vége.

 

  • A PM dolgozzon még egy kicsit ezen az alapjövedelem-koncepción. Oké, hogy a várandós nők kapnának 75 ezret, de hát Tapolcán jelenleg szülni sem lehet, meglepő-e, hogy a csodafegyver nem feltétlenül hat? Bővíteni kell a 75 ezerre jogosultak körét, kapjanak ennyit azok is, akik sikerrel letették az érettségit, akik meg diplomát is szereztek, azok 85-öt!

 

  • Mesterházy Attila kezdjen el újból vasárnapi bejegyzéseket írni arról, hogy ezt a kormányt nem érdeklik az emberek.

 

  • Most már tényleg ideje alapítani egy korrupcióellenes baloldali Facebook-oldalt, legyen mondjuk a neve 800Ezren a Korrupció Megakadályozása Érdekében. Az alapító jelentse ki, hogy sosem fognak párttá alakulni. Kell gyorsan egy hatalmas tüntetés is a korrupció és az urizálás ellen. (A vasárnapi zárva tartásról max. egy kabaréjelenet kell az elejére, ez láthatólag nem hozza annyira tűzbe az embereket.)

 

  • Gyurcsány Ferenc írja meg újabb Dolgozatát arról, miként győzhet a baloldal a jövőben. Elengedhetetlen: Pártok Szoros Szövetsége, semmi kikacsintgatás a résztvevők részéről, az MSZP meg számoljon el a Puch-Simicska tengellyel. Továbbá második hely Gyurcsány Ferencnek a közös listán. Tóbiás József az írás kapcsán nyilatkozza, hogy "a demokratikus oldalon sem mindenben értünk egyet, de vannak megfontolandó javaslatok Gyurcsány Ferenc dolgozatában." Jávor Benedek savanyú arckifejezéssel nézzen félre.

 

  • Bajnai Gordon térjen vissza!!!!!!!

 

  • Schiffer András posztoljon még vitriolosabb hangvételű Facebook-bejegyzéseket. Azokra a kérdésekre, hogy miért nem növekszik még mindig az LMP, felelje, hogy "az új pártoknál ez megszokott, és ilyen kevéssel a szakadás után az is csoda, hogy még létezünk."

 

Szépen fog csillogni az a bronz is 2018-ban.

12 komment · 1 trackback

Címkék: választás baloldal 2018 Tapolca

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr387361788

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiváló eredmények Veszprémtapolcán 2015.04.13. 08:12:21

Ne az egyes pártok helyezését nézzük, ez lényegtelen. Nézzünk az események mögé. A választás igazi tétje az volt: a politikailag aktív lakosság hány %-a dől be ismét a rendszerváltás hazugságának, a biztos zsákutcának, az elavult nyugati-liberális szó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.04.13. 13:22:55

Jó:))))

Na és a legfontosabb, rendszeresen jelenjen meg az itteni blogokban, hogy Orbánék a jövő kedden fognak megbukni.

MACISAJT 2015.04.13. 13:26:28

Tegnap délután(de valójában egyész nap) Lauderék torkuk szakadtából jobbikoztak, náciztak , fasisztáztak.

Aztán néhány órával később ez olvashattuk a mainstream balliberális médiumokban:

"itthon
A baloldal örül, hogy a Jobbik legyőzte a Fideszt
Origo 2015. 04. 12. 23:34"

Mit lehet ezekre mondani?
Mert megérdemlik amit kaptak, kapnak és kapni fognak.
Lengyelország mintájára, ahol 2005 óta az agyonvert balliberális oldal képtelen feltápászkodni, láthatóan Magyarországon is a liberális jobboldal illetve a radikális jobboldal között dől el a választási küzdelem.

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.04.13. 13:28:06

Jó kis rigmusokat lehetett volna írni a választásról.. Ilyeneket pl.: kugi.blog.hu/tags/rigmus

BALTAZÁR 2015.04.13. 14:58:39

Tisztán látszik, hogy a tisztelt hazai választók nagy ívben tesznek a "diktatúrára" , a szabadságjogok állítólagos megnyírbálására, a náciveszélyre és a többi liberál-bolsi maszlagra. A vasárnapi bezárt Tesco-t is elviselik. Bullshit az egész. Ellenben irritálja őket a sok a cigány akik közül sok a bűnöző sé sok a terhes 16 éves akik valószínűleg nem agysebészeket fognak nevelni a jövőben sem. Ez van, ez a várható választói magatartás és ezt jól eszébe kell vésnie annak a baloldalnak. Ha folyamatosan OV-t basztatják, - hol okkal hol csak azért, mert hátha egy két támogatót megszereznek általa - akkor az elpártoló Fideszesek bizony nem balra mennek hanem jobbra és a Jobbik lehet a kormányváltó erő. Szép kis jövő.

KUHULIN 2015.04.13. 15:21:29

A libsik most biztos örülnek a szenzációs ellenzéki győzelemnek!

♔bаtyu♔ 2015.04.13. 15:25:12

@KUHULIN: Hát, elég sok a farkasmosoly.

Kivlov 2015.04.13. 15:48:34

A baloldal addig nem is lesz sehol, amíg semmi mást nem tud mondani, minhogy orbán meg valami "nácik" ellen uszít.
A gond az, hogyha meg előjönnének valami programfélével, a kutya se hinné nekik el, hogy tényleg azt csinálnák meg.
Ergo erre ennyit mond az apacs: "szopacs..."

nu pagagyí 2015.04.13. 15:51:59

Szerintem elég lenne a megszüntetendő fideszes "vívmányokat" felsorolni. Persze fontossági sorrendben.

nu pagagyí 2015.04.13. 15:57:02

@BALTAZÁR: Az a baj, hogy a fideszesek közt is elég kevés agysebész van, tömegében pedig kártékonyabbak az általad megnevezett csoportnál.

♔bаtyu♔ 2015.04.13. 16:07:39

@Kivlov: Na igen, ki hívná vissza az össze-vissza ígérgető szobafestőt, aki nem elég, hogy rendesen elkúrta, a pénzt is elvitte, sőt még jelentős hitelt is vett fel a kontómra.
süti beállítások módosítása