Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Még hányszor kell kimondania GFG-nek, hogy ez már nem az a Fidesz?

2015.02.25. 12:29 | Írta: pinter.bence

102822_minimalistic-sad_00336688.png

G. Fodor Gábor, a NER hatalomegyházának felkent papja, lánglelkű prófétája a múlt héten leleplezte a Magyar Narancsban azt, amit már mindenki tudott a kormánypárt feltétlen hívein kívül. GFG gyakorlatilag azt mondta, amit eddig is: a polgári Magyarország az csak egy ilyen izé. Termék. És akkor mindenki felháborodott.

Pedig sem Orbán Viktor, sem GFG nem árult zsákbamacskát, csak a fideszes sajtó, a fideszközeli értelmiség és a fideszes szavazótábor egy része nem akarja elfogadni, hogy mi történik az országban az elmúlt években. A Fidesz politikája legkésőbb 2002 óta teljesen egyértelműen egy dologról szól: a hatalom megszerzéséről és megtartásáról. Ezen korábban volt egy polgári máz, aztán lett egy plebejus máz, meg le van öntve antikommunista meg népi-nemzeti szólamokkal, meg rezsicsökkentéssel meg azzal, ami azon a héten éppen a kormány politikai manőverét szolgálja.

A Fidesz jelenleg egy nagy patchwork, nacionalista témákban a Jobbik nem képes jobbról előzni, szociális-demagóg témákban pedig a baloldal bukott el vele szemben több fronton is. A Fidesz egy adott kérdésben mindig éppen azt az oldalát tudja mutatni, amire szükség van, ami nagyobb számú választót vagy szimpatizánst vonz be. A trükk lényege, hogy a sok oldal ne szerepeljen egyszerre, mert az összezavarja a választót. Ehhez uralni kell a médiát és állandó háborús állapotot kell fenntartani, állandóan kreálni kell új ellenségeket. A cél, hogy az egyes döntésekkel vagy az egész rendszerrel elégedetlenek ne találjanak politikai kiutat a Fidesz uralmából. Ez a taktika nagyon jól működött.

Elég csak G. Fodor blogjára vetni egy pillantást. A blogposztok kendőzetlenül, fenntartások nélkül hirdetik az ideológiai béklyóktól, elvektől megfosztott pőre Hatalom istenítését. Stílusa pontosan olyan arrogáns, mint a kormány, illetve Fidesz egyes politikusainak viselkedése. A blogon keresztül bepillantást nyerhetünk a döntéshozatali mechanizmus közepébe, mert GFG valahol ott van, Habony és Orbán mellett. Ez ma a Fidesz.

GFG kijelentését nagy felháborodás övezte jobboldali megszólalók részéről, tegnap például Gulyás Gergely határolódott el tőle. Ezek a megszólalások a kormányt támogató értelmiség egy komoly problémájára hívták fel ismét a figyelmet. Jómagam évek óta igyekszem a géfodori közlésekből és az Orbán konkrét megszólalásaiból kirajzolódó irányok alapján realista képet festeni a Fideszről. Ez alapján a Fidesz szerintem minden elvi megfontolástól mentesen, pillanatnyi érdekeinek megfelelően toldozgat-foltozgat egy olyan rendszert, amelynek egyetlen „erénye”, hogy sokkal könnyebbé tette a közös javak kreatív újraosztását, vagy ahogy ezt egyszerűbben mondjuk, a lopást. Valamint sokkal nehezebbé az éppen erős párt kiütését.

Ezt a helyzetet kétféleképpen kezeli a kormánypárt tábora. Van, aki elfogadja és vallja az elvtelen politikai manőverezés helyességét, mint GFG. Azt mondja, hogy a kommunistákat le kell győzni, ehhez igenis mindenféle pártállami, szabadságot és hatalommegosztást korlátozó eszközöket kell bevetni. Az sem feltétlenül zavarja, hogy közben a delikvensek lopnak, mert még mindig jobb, mintha a kommunisták lopnának. Másrészt viszont – mint a fenti posztok is bizonyítják – sokan a mai napig hiszik, hogy Orbán egy polgári Magyarország megteremtésén fáradozik. Pedig ez is csak egy szín a különböző csoportoknak felmutatható patchworkből, de egy olyan szín, amelyikhez sokan görcsösen ragaszkodnak.

A fideszes gőzhenger erre a skizofrén állapotra alapozva 2014-ben is letarolta az országot, mostanra azonban a rozsdásodás jelei mutatkoznak. Simicska szembefordulását persze megint csak sokféleképpen lehet interpretálni. Nekem az a tippem, hogy hamarosan elkezdődik a Nagy Oligarchaellenes Hadjárat, mely során a Fidesz leszámol Simicska Lajossal és egy füst alatt a korrupcióval is. Persze csak szózatokban. Valójában Orbán csak racionalizálni akarja a gazdasági hátországot, egy nagy helyett sok kis halat etetni, mert azokat ki lehet játszani egymás ellen.

Másrészről pedig a veszprémi választási eredmény mutatja, hogy a magyar választók sem kajálnak be mindent. Orbánék elszámították magukat többek között az internetadóval, a reklámadóval és Simicska elidegenítésével is. Utóbbi kettő még géfodori értelemben is lefordítható: a RTL híradóját sokan nézik, és ott hipp-hopp téma lett az, amivel az elmúlt négy évben a becsületesebb szerkesztőségek foglalkoztak a Fidesszel kapcsolatban. Teljes egészében feltárult a patchwork-Leviatán. A fent részletezett attitűd miatt nem várható, hogy a Simicska-médiumok most hirtelen átmennek népszavába. De talán van esély rá, hogy onnan is többen vegyék komolyan GFG kijelentéseit, és rájöjjenek arra, hogy az ő értékeiket nem, vagy csak részben képviseli ez a párt.

A kegyelmi állapot véget ért: hétvégén megszűnt a kétharmad, a teljes médiauralom elúszni látszik. A kilenc évre kinevezett lojális személyek, a parlamenti többség és a kialakított intézményrendszer még tovább tolhatja a Fideszt ebben a ciklusban, de ha nem áll be radikális fordulat, akkor egyrészről egyre többen láthatják be a táborban végre, hogy a Fidesz nem polgári Magyarországot épít, másrészről pedig a nép egyszerű fiai és leányai is szembesülhetnek azzal a médiában, hogy ez a társaság is legalább annyit lop, mint az előző. És akkor elúszik a 2018-as győzelem, a baloldal borzalmas állapotaitól teljesen függetlenül.

36 komment

Címkék: Fidesz G. Fodor Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr717216049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2015.02.26. 00:00:40

"hogy ez a társaság is legalább annyit lop, mint az előző."

Már bocsánat,...de NAGYSÁGRENDEKKEL tobbet lopnak ezek a gecik....

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.26. 00:28:15

Hogy ezt a senkiházi századvéges bérhazudozót plagizáljam:

A veszprémi kiütéses vereségéből Orbán Viktor győztesen jött ki!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.26. 00:37:03

Amúgy meg polgári Magyarország? A létezésüket az orbáni segg fújásaihoz igazító fideszes tagsággal?
A csupán csak a ballibi szó állandó óbégatására betanított síkhülye primitív támogatóikkal??

És ezek a cseléd népek most csak lesnek, hogy hát ők akkor nem is polgári, értelmiségi magyarok? Az csak az álca? Hanem a valóságban ők ruszki bérenc hasznos hülye panelprolik?

Ezeknek tényleg csak ennyi eszük van, ennél több egy fideszesnek nem is lehet.

lavór 2015.02.26. 07:46:23

Ez ugyanaz a Fidesz. Bármennyire is nem akarják ezt elfogadni a hívőik. Pont úgy hazudtak, loptak ezelőtt 4 évvel, mint most. És az első Orbán-kormány időszaka sem kivétel.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.26. 08:37:33

Az új Fidesz alapja az új utak keresése. Ezért vannak szavazói.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.26. 08:45:59

kíváncsi vagyok, hogy mikor meri azt is elismerni,hogy a jobboldali és keresztény fidesz is csak egy kitaláció...

Netuddki. 2015.02.26. 08:49:05

@lavór: Nem ugyanaz. Mondjuk a 2000 éves fideszhez képest sokkal pofátlanabbak, gátlástalanabbak a vezér "egyéniségeik". Akik jéééééééé, ugyanazok mint 2000-ben!
Egy nagy MLM gazdasági társulás a fidesz, az ország és a benne élők többsége számára. Na ezért is egy ostoba balfasz aki mindenféle érdek nélkül nyalja a seggüket. Aki meg érdekből tesz az a legalja, annál már szinte nincs is lejjebb.

Netuddki. 2015.02.26. 08:50:07

@maxval bircaman szerkesztő: Nem birka, te állat! A fidesz alapja a multilevel marketing.

Netuddki. 2015.02.26. 08:53:03

@doggfather: Jobboldali? Ne röhögtess! A legsötétebb "komcsi" praktikákat használják.

Keresztény? Tudtommal egytől egyig reformátusok. A kereszténységnek csak egy kis része református.

fidesz? Se nem fiatalok már, se nem demokraták...

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 08:58:54

Ezt a fityesz nagyon okosan csinálta. Egész egyszerűen feltűnt nekik, hogy nincs értelmes alternatíva. Elkeserítő, de ez van. Hiába akarna a többség egy normális vzetést, nincs kiből választani. Az ellenzék ugyanazon az erkölcsi és morális szinten áll, mint a kormány. Könyörgöm, milyen emberek jelentek meg ellenzéki oldalon? A levitézlett Gyurcsány és Bajnai? Olyan üzletemberek, akiket a fityesz közeli sajtónak fél perc alatt ízekre sikerült szedni?
Nagyon kellene egy hiteles ember ellenzéki oldalon. Csak sajnos, ha megjelenik egy ilyen általában pont a többi ellenzéki formáció fojtja meg a szerveződést egy pillanat alatt. És ezt tudja a fityesz is.
Nagyon elkeserítő az egész helyzet...

Netuddki. 2015.02.26. 09:10:09

@Muad\\\'Dib: Sirámod egyvalamire jó, a fidesz szekerét tolni. Nincs kiből választani? Akkor maradjon a tolvaj fidesz? Barátom! Egy kicsit okosabbnak gondoltalak.

Ki a francot érdekel, hogy van-e kik közül választani? Maga a rendszer a rossz ami lehetetlenné teszi, hogy az ilyen megélhetési politikusbűnözőket számon kérjük, és főleg példát statuáljunk velük. Ahhoz, hogy az utánuk következők kétszer is meggondolják merjenek-e lopni a közösből, a közös erőforrásokat a saját céljaik, átlagon felüli életszínvonaluk érdekében használják-e. Olyanok kellenek az orbánék után akik felvállalják ennek a rendbetételét. Az pedig nem az lett aki már megbukott egyszer ezen a téren.
Szóval gyurcsányozni ócska fideszes trükk. Faszomat se érdekli a gyurcsány és a bajnai. Kapís?

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 09:17:51

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Ott a hiba a gondolatmenetedben, hogy ennek a nézetnek köszönhetjük a fityesz 2/3-ot 2010-ben. Sokan nagy reményekkel várták őket - igen még én is, bár akkor sem rájuk szavaztam, de gondoltam hátha -, mert pont ez volt a közgondolkodás. Mindegy ki, csak tűnjön el az előző harácsoló, hazudozó elit. És mi lett belőle?
A legfontosabb az lenne, hogy FELELŐSSÉGTELJES állampolgártok szavazzanak, aki nem protestszavazatokat adnak le, és nem bal-jobb (mintha létezne) törésvonal szerint szavaznak, hanem programokra, és elképzelésekre.

hidroponi 2015.02.26. 09:23:01

@maxval bircaman szerkesztő: nyugi bolgar kgb ugynokkem, putyin gazdadhoz nem fogunk csatlakozni.

ex-dr. vuk 2015.02.26. 09:43:24

@Muad\\\'Dib: "gész egyszerűen feltűnt nekik, hogy nincs értelmes alternatíva. "

No azert tettek erte, hogy ne legyen.

felcsutisuttyo 2015.02.26. 09:51:16

a kis nyomorék liliputi bohóc Századvég butítóval.
Egy kis fasz ez honnan ugrott elő?

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 09:53:54

@ex-dr. vuk:
Lássuk be, nem kellett megszakadniuk...

BitPork 2015.02.26. 10:12:06

@Muad\\\'Dib: Meglepődve olvasom amit írtál eddig , ide. Örülök kicsit hogy végre az alternatíva miatt is keseregsz.
Gyurcsán és Bajnai levitézlése, csak kommunikációs eszköz volt a Fidesztől, amivel sikert értek el. GyF beszédéről Lézer János mondta hogy elolvasta, megértette és igen, nagy részével egyet ért. Bajnai 1 éves munkáját még OV is az ország megmentéséhez szükségesnek ismerte el.
Ha 2006ra gondoltál, akkor javaslom a tárgyalási anyagok tüzetesebb vizsgálatát, mert a bíróságon lejátszották a rendőri kommunikáció felvételét amiben ott van megcáfolhatatlanul az utasítás hogy a csürhe nem érheti el a Fidesz tüntetést...

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:15:37

@BitPork:
Ebbe ne menjünk bele, mert nagyon off, de 2006 eseményein nem véletlenül volt borzalmasan kiakadva a jobboldali elfogultsággal aligha vádolható index, TASZ, és Helsinki Bizottság is.
Gyurcsány pedig az én szememben örökre eljátszotta a bizalmat, mert szépeket mondani régen is tudott, mégis sikerült homlokegyenest ellenkezően eljárnia, ráadásul simán veri a fityeszes magasságokat demagógiában (én anyukám is nyögi a gázszámlát Fletó...).

ex-dr. vuk 2015.02.26. 10:22:05

@Muad\\\'Dib: nyilvan, de a korrektseg gyanujanak arnyeka sem vetulhet rajuk :)

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:27:45

@ex-dr. vuk:
Ez nem jellemző. De azt is látni kell, hogy szinte az összes politikai formáció adaptálódott ehhez a jó kis magyar közélethez. Az objektivitást hírből sem ismerik. A nagyon szomorú pedig az, hogy még csak nem is a politikusok tehetnek erről kizárólag. Olvassuk csak el a blogok alatti hozzászólásokat. Én egy hét alatt megkaptam a fideszbirka, liberó jelzőt (a nácit most épp nem, de az is szokott játszani), csak mert akkora bűnöm van, hogy képes vagyok oldalaktól függetlenül ÖNÁLLÓAN gondolkodni eseményekről és meglepő módon előfordul, hogy az egyik kapcsán a "hivatalos baloldali megmondóemberek" álláspontjával értek egyet a másik helyen meg a "hivatalos jobboldali megmondóemberek"-ével.
Elkeserítő...

Szelid sunmalac 2015.02.26. 10:34:55

@Muad\\\'Dib: Mar ne is haragudj, de evek ota "ismerjuk" egymast. Igazabol nem furcsallom, de azert ramutatnek mekkora arcbor kell ahhoz, hogy te magad "fuggetlen"-nek nevezd. Keressem elo a korabbi hozzaszolasaid, amiben az egekig magasztalod a fideszt?

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:42:29

@Szelid sunmalac:
Mint írtam 2010 környékén sokáig bíztam benne, hogy normális irányban fogják vinni a dolgokat. Mellesleg van a mai napig olyan döntésük, amivel egyetértek. Sőt most is vannak olyan témák, ahol nem értek egyet a fikázással. Az pedig nem titok, nem is tagadom - miért tenném -, hogy előtte egy ideig lobbikos voltam. Biztos vannak statikus emberek, akik soha nem változnak, én nem vagyok olyan.

Szelid sunmalac 2015.02.26. 10:50:03

@Muad\\\'Dib: Nem, te nem vagy olyan...te egy olyan vagy, aki egyik naprol a masikra gyokeresen valtoztatja a velemenyet latszolag, majd nagy pofaval hirdeti, hogy o milyen fuggetlen.

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:51:28

@Szelid sunmalac:
Óóó, bocsánat őfessége. Nem tudtam, hogy te szartad a napot. De ezentúl majd kikérem a véleményedet, mikor, miről lehet véleményem.

vajdasagi 2015.02.26. 10:52:43

@Muad\\\'Dib: Nézd, nekem a Bajnai teljesen hiteles. Mint politikus is az volt, meg üzletemberként is.

Ja, hogy a Fidesz-közeli média karaktergyilkolásként Libajnaizott? És ezt a "polgárok" bevették? Ők csak azt hitték magukról, hogy polgárok :-) És ezt most gfg meg is mondja nekik. Gratulálok a párthoz is meg a hívőihez is.

Melleseleg: Te polgárnak képzeled magad?

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:53:42

@vajdasagi:
Én nem képzelgetem magam izének, vagy bigyónak.

Szelid sunmalac 2015.02.26. 10:55:44

@Muad\\\'Dib: Miert kene kikerned? Nem en egetem magam. Felolem ugy csinalod, ahogy akarod. De hadd rohogjek mar rajtad.

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 10:57:35

@Szelid sunmalac:
Tőlem azon röhögsz, akin akarsz. Trollkodhatsz itt ítélet napig, egészségedre.
Mondjuk kérdéses, hogy ki égeti magát, az aki szétoffol mindent, hogy kicsit személyeskedhessen témától függetlenül, vagy a másik fél.

Szelid sunmalac 2015.02.26. 11:03:45

@Muad\\\'Dib: Huuuu....most jol megkaptam! Trollnak neveztek! Uramisten! Na..inkabb visszavonulok a barlangomba es magamra huzom a sziklat. Teged meg hagylak probalkozni az amitassal meg hazudozassal. Jo szorakozast.

Muad\\\'Dib 2015.02.26. 11:05:22

@Szelid sunmalac:
Viszonylag toleráns vagyok, de anyádat hazugozd le így ismeretlenül, jó?

ex-dr. vuk 2015.02.26. 11:52:45

@Muad\\\'Dib: ha onalloan gondolkodsz mar eleve nem lehetsz fideszes ;) naluk ez kizaro ok.

BitPork 2015.02.26. 23:53:38

@Muad\\\'Dib: 2006 max rendőri inkompetencia volt nem több.
Gyurcsány hazudott, de a mostani garnitúra mikor fogja azt a beismerést megtenni, amit Ő?
A mesterséges/hatósági árak pedig soha, nem jók. Hidd el, nincs messzi amikor dalolva fizetnénk piaci árat csak legyen és működjön minden.
Viszont ha tényleg középről akarod a dolgokat nézni, ne félj kimondani :liberális látásmód. Nem szégyen. Legalább is az én szememben.

Sir Galád 2015.02.28. 09:38:11

Kiváló meglátások vannak ebben a cikkben.
süti beállítások módosítása