Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Az Alternatíva Javaslatai a Hungarikum Bizottság Számára

2015.01.19. 22:08 | Írta: trg

Úgy egy hete került fel a youtube-ra egy videó, amiben azért kampányolnak, hogy a magyar szinkron (sőt! Magyar Szinkron) is kerüljön be a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Hogy mi a hungarikum (Hungarikum!) és mennyi értelme van neki, arról nem írnék (már csak azért sem, mert Uj Péter már tavaly nyáron megtette ezt), ahogyan a Magyar Szinkron állapotáról sem (ezúton is szeretném kifejezni hálámat a MOM Parknak, hogy legalább náluk lehet eredeti nyelven filmeket nézni), viszont az Alternatíva szerkesztősége úgy gondolta, hogy a Hungarikum Bizottság figyelmébe ajánl még pár jellegzetesen Magyar Találmányt.

1. Fornetti - turkáló - 100 forintos bolt szentháromság

Már önmagában az is vétek, hogy a Fornetti még nem került fel a Hungarikumok listájára, azonban abban is biztosak vagyunk, hogy a Fornetti nem csak a Magyar Gasztronómia csillogó ékköve, hanem egy a fent említett másik két intézménnyel együtt egy olyan különleges turisztikai látványosságnak a része, ami máshol a világban nem lenne képes léterjönni.

2. KDNP és SZDSZ

Bár az utóbbi már nem létezik, de mi biztosak vagyunk benne, hogy megérdemli a Posztumusz Hungarikum minősítését, hiszen a KDNP-n kívül csak nekik sikerült alig kimutatható támogatás mellett bizonyos kérdésekben markánsan meghatározni egy-egy kormány irányvonalát. Ez pedig lássuk be olyan teljesítmény, aminek helye van a Nemzeti Értéktárban.

3. Németh Szilárd tarkója

Igen, tudjuk, hogy egy tarkó nem olyan nagy szám, de ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy ez a tarkó valóban a semmiből indult és ma már egy Rezsibiztost ékesít!

4. 200 forintos pizzaszelet

Ki vágyna curry wurstra vagy fish & chipsre, ha 200 forintért kaphat egy adag tésztát ketchuppel és trappista sajttal? A magyar gasztronómia rág nem a gulyásról és a kolbászról szól, hanem arról, hogy hogyan lehet minél olcsóbban megetetni a Bulinegyed Népét úgy, hogy másnap ne kelljen tömeges ételmérgezéstől tartani.

5. Szovjet pezsgő

Már az is különös, hogy a Törley nem szerepel a listán, az azonban egyenesen felháborító, hogy a rendszerváltás után húsz évvel is cirill betűkkel és kamu oroszsággal - amúgy sikeresen - nyomuló pezsgő kimaradt.

6. Tüntetés kultúra

Hol másutt a világon próbálnának alig tízezer fős tüntetéseket tömegmozdulásnak titulálni? Hol lenne az lehetséges még a világon, hogy a feldühödött tömeget adóhivatalnokok tüzeljék? Úgy látszik a Magyar Elme ebben is világszínvonalút alkotott, hogy a szónokok esetenként megmosolyogtató ruhatárát már ne is említsük.

7. ÁFÁ-s számla

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Képek: index.hu, 444.hu, ittivott.blogspot.hu, internet

Tetszik amit csinálunk? Kövessetek minket Facebookon és ask.fm-en, valamint csekkoljátok le a Kinjás oldalunkat is.

4 komment · 2 trackback

Címkék: hungarikum

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr327090077

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.20. 16:10:43

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget 2015.01.20. 16:08:47

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem? Hol van itt az ártatlan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.20. 20:28:50

A Szovjetszkoje igrisztoje ugyan izsákon készül és gyenge minőségű (kb. mint a Törley, ami szintén elég szar), de feliratokon lévő oroszság hibátlan.

Legalább azt nem kéne fikázni, ami jó.
Van bőven fikáznivaló anélkül is (az adott pezsgőn).

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.20. 20:30:26

Mondjuk ennek a blognak a helyesírását is javasolnám a hungarikumok közé emelni. Kb. annyira megérdemli, mint a cikkben felsorolt összes többi.
Azok is szarok, ez is szar.

zsoltix 2015.01.21. 00:31:20

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Szerintem nem a helyesírásra célzott ezzel a kamu oroszsággal, hanem olyasmire, hogy pl. egy erre meglehetősen hasonlító címkéjű Советское Шампанское pezsgő valódi orosz, az izsáki Советское Игристое meg nem annyira. :)
süti beállítások módosítása