Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

A Pista listája

2013.02.21. 08:00 | Írta: Foray Nándor

boys_on_wall.jpg

Szekszárd egy falusias város, vagy tán városias falu, az egész megyeszékhely belváros, központ jóformán. Ennek megvan az előnye. 14-15 évesen minden fárasztó „munkanap” után, a napi tanulmányi megaláztatást átvészelvén kicsücsültünk a szintén központi Szent István tér utcakereszteződést átlátó padjára, és onnét jellemeztük a járókelő embereket, emberfeletti kritikai érzékkel és éleslátással. Sistergő sihederként megmondtuk frankón, frappáns, dörgedelmes huszárvágások formájában, hogy mely istenadtával mi a baj. Az egyik trapézgatyát hordott, a másik túl nagy segget, a harmadikat ellenben partiban szopattuk volna. A felettünk naphosszat ítélkező tanárok civil változatain telepatikusan álltunk bosszút.

Életérzés volt.

Akárcsak a HÖK jegyzőkönyve. Nagyjából ezt a nosztalgiát éreztem, amikor bele-bele, aztán lassanként végigolvastam. A kezdeményezés és néhol a megvalósítás mosolyt csalt arcomra. Félanalfabéta és fotelhungarista szerzője nem nyerte el maradéktalan rokonszenvemet, ugyanis túlhaladta azt a Matula Magazin által egészségesen fasiszta polgári humornak nevezett minőséget, amelyet imádok, de nem vagyok Balavány György se, hogy néhány évvel ezelőtti énemet börtönbe óhajtsam juttatni. Ha a HÖK-ös srácnak jól esett, és magának főzte, kedves egészségére.

Ezzel szemben milyen lett fogadtatása? Először is az álnaiv rácsodálkozás, hogy az ELTE bölcsészkarán mélymagyarok laknak. Hát kezicsókolom, a magyar-, illetve a történelemszak, az már csak ilyen. Mindig is vonzotta a magyar történelem rajongóit valahogy, nem is értem. Én 2007-ben iratkoztam be, és eleve úgy kerültem oda, hogy a HÖK éppen antiszemita vádban fürdött. (Figyelem: 2007-ben a második Gyurcsány-kormány kellős közepén tanyáztunk!) A magyar szak táskáiban lapulnak a gyűrött Wass Albert-kötetek, a történelemszakon nyüzsögnek a Turulvér-pulóveres dark rockerek. Ez így volt, így lesz.

A másik fene nagy kifogás nem az ideológiai, hanem a konkrét tartalomból merít. Mire fel? A nyelvi panelek zömét (például alter köcsög, hülye picsa) én is alkalmaztam már, akár papírra vetve is, sőt fogom is. De ha nekem nem hisztek, olvassátok el Tóta Árpád (róla mindjárt!) Fasz vs. Picsa című blogbejegyzését, melyben megindokolja, miért SZABAD effajta kijelentéseket – publikálni. A HÖK-ös hülyegyerek NEM publikált.

A paranoiás álláspontokat illetően megint az a legfigyelemreméltóbb, hogy kik foglalják el azokat. Fekete Sándor írta annak kapcsán, hogy Talleyrand moralizált, hogy az erkölcs nélküli emberekre jellemző gyakran az erkölcsi fölény. Lám, kik ütik bele elsőként az orrukat? Természetesen a bevallottan világmegrontók.

Pont Tóta Árpád állított fel egy infantilizmusig egoista hipotézist, amely szerint az Indexnek, azon belül is elsősorban neki köszönhető a közéleti mocskolódás, amiért bocsánat. (Az, hogy az Index ötlete előtt is hasonló szókapcsolatokkal éltünk, nyilván egy potenciális, pre-indexes periódus keretében történt. Tény, hogy az emberek világszerte az Index miatt gonoszak, az Indexhez viszonyítandó minden. Nem vicc, erről szól a szenvelgő cikk. Fasza lehet ilyen öntudatosnak lenni.) De nem is ez a lényeg, hanem hogy a mea culpa dacára Tóta Árpád a mai napig simán lekismajmoz egy fiatal újságírólányt, és ezt direkt, tök nyilvánosan. A HÖK-ös hülyéskedés tudvalevőleg egy tökmagnyi nyilvánosságnak készült. Úgy emlékszem, Uj Péternek sem kell a szomszédba szaladni némi alpáriságért. És mi a gond ezzel? Semmi önmagában, ők a példaképeim, két kedvenc íróm. Csak ne játszanák a pedánst. Főként, miután beismerték, hogy a közbeszéd miattuk tart ott, ahol tart (ami persze gyermeteg, nevetséges képzelgés, ám önkritikus). Virágozzék száz virág.

A stílus tehát mindegy. Az egyetlen érdekes kérdés, hogy mennyire, illetve mire kívánták felhasználni ezt a bájos, kora tinédzserkoromat idéző nyelvemléket az illetékesek. Ha semmire, ha l’art pour l’art, önszórakoztatásból, belső körnek íródott, akkor a beleugatásnak kívül tágasabb. Nem szép dolog más naplóját, privát postafiókját kukkolni, pláne közzétenni. Láttuk a gyerekfilmet, melyben a bakfis naplója közszemlére tétetett. Kínos volt. Márpedig ez se tűnik sokkal többnek naplónál. Éppen ezért, noha mint 2007-es beiratkozó magam is szerepelek valamelyik lajstromon, olyan szinten nem érdekel, hogy utána sem nézek. Ugyanúgy nem izgat, mint ahogy nyolc évvel ezelőtt nem izgatta az egyszeri földi kispolgárt, hogy az a négy kis csíra ott a padon mit gondolt róla.

Csupán annyit, tisztelt HÖK: a listát szövegező szerencsétlen írásképtelen, és még az ízlése is tré. Gratulálok az emberanyaghoz. Viszont nem akarom tarkón lőni, a világért sem.

A vélemény nem diszkrimináció.

4 komment · 1 trackback

Címkék: oktatás lista felsőoktatás feminizmus zsidó antiszemitizmus HÖK ELTE BTK

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr415094213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Pista listája 2013.02.21. 18:00:01

A HÖK jegyzőkönyve túlhaladta azt a Matula Magazin által egészségesen fasiszta polgári humornak nevezett minőséget, amelyet imádok, de nem vagyok Balavány György se, hogy néhány évvel ezelőtti énemet börtönbe óhajtsam juttatni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.02.21. 11:20:17

Az eddigi messze legnormálisabb (amivel azért túl sokat nem mondok) megnyilvánulás a témában.
Ps: külön jópofa, amit Worlukról meg UP-ról írtál, hozzávenném még Bedét is, hármuk véleménye szerint amit a magyar interneten nem az index talált ki, azt a Matula :)

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 15:50:12

"az ELTE bölcsészkarán mélymagyarok laknak" - A homlokodra kéne tetoválni az ilyen szintű faszságokat, de komolyan...

Omár mollah 2013.02.21. 16:19:06

Azért azon nem lepődnék meg, ha a "katkózást" tényleg Tóta találta volna fel.

Locassen 2013.02.21. 16:48:13

ez mind szép és igaz lenne, ha a bejegyzések között nem szerepelnének olyan kitételek, mint:

"ezt nem vesszük fel koleszba"

innentől viszont a dolog túlmutat a HÖK-ösök underclass prosztóságán.
süti beállítások módosítása