Itt is megtalálsz minket.

HTML

Mi ez itt?

Nem vagyunk múlt nélkül. 2008-2009-ben papírlapot adtunk ki Győrben, most pedig felköltöztünk az internetre, mert még maradt bennünk mondanivaló. Minden hozzászólásnak örülünk, a posztok szerzőik álláspontját tükrözik, nem a kollektíváét.

Papírlapot? Tényleg?

Tetszik?

Erről beszélünk

Akiért a harangnak szólnia kellene

2012.07.12. 13:19 | Írta: kilgore_trout

matolcsy.jpg

Sohasem szűkölködött a Nemzeti Ügyek Kormánya kiváló hasonlatokban és kommunikációs fordulatokban. Most például Matolcsy György a friss Heti Válaszban megjelent Félidőben c. írásában a két világháborúhoz hasonlította a magyar kormány ún. gazdasági szabadságharcát. Bravúros gondolatok, amelyek valójában csak a nemzetgazdasági miniszter agybajáról nyújtanak újabb bizonyítékot.

Egyetlen hadjárat volt ez, mint az 1914-1945 közötti hosszú brit-német világháború.

1940. május 10. után vagyunk: az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás.

  1. A két világháborút ugyan lehet, sőt érdemes egy hosszú, összefüggő európai konfliktusként kezelni, azonban egy hadjáratnak nevezni eléggé szerencsétlen döntés.

  2. „Hosszú brit-német világháború”-ról beszélni megint csak érdekes döntés, mivel ha brit-német, akkor miért világháború?

  3. 1940. május 10-én lett brit miniszterelnök Winston Churchill. Orbán Viktor azonban már két éve miniszterelnök. Akkor ő lenne Neville Herr-Hitler-aláírta-ezt-a-papírt Chamberlain? És akkor most kéne megválasztani Kövér Lászlót miniszterelnöknek? És mi az, hogy az ellenfél már nem győzhet? Itt van Európa 1940-ben:

eur11950.gif

Mein Führer! Ebből a helyzetből esélyünk sincs a győzelemre!

Lépjünk túl az elemi hülyeségen, és azon, hogy ezzel Matolcsy György tulajdonképpen lenácizza a nemzetközi pénzügyi köröket, mely kifejezéssel eddig leginkább a zsidó szót szokták körülírni a fideszesek. Tehát a fülkeforradalom és a gazdasági szabadságharc a két világháború, Magyarország pedig az Egyesült Királyság? Gratulálunk, miniszter úr, újabb ordas hülyeséget talált ki. Ha már leváltani nem lehet, mert ő az egyetlen, aki szó nélkül bármit megcsinál Orbánnak, akkor legalább tiltanák el a publikálástól.

Egy kérdés azért még maradt bennem: honnan tudja Matolcsy György, hogy még két támadás lesz? Miért nem három? És ha már ilyen jól működik a titkosszolgálat, akkor azt miért nem árulta el egyből, hogy mi lesz ez a két támadás? Bruce Wayne megpróbálja felvásárolni a Közgépet? Frei Tamás szervezésében merényletet követnek el Orbán Viktor ellen? Beizzítják a Kisantantot? A Moszad megszámolja a lovakat? Mi lesz velünk, Gyuri? 

3 komment · 1 trackback

Címkék: matolcsy györgy fülkeforradalom

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativa.blog.hu/api/trackback/id/tr794648321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akiért a harangnak szólnia kellene 2012.07.12. 13:45:01

Ha már leváltani nem lehet Matolcsyt, mert ő az egyetlen, aki szó nélkül bármit megcsinál Orbánnak, akkor legalább tiltanák el a publikálástól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.07.12. 14:02:45

"Egy kérdés azért még maradt bennem: honnan tudja Matolcsy György, hogy még két támadás lesz? "

Azert, mert mindig osszel kezdenek ujra a szabadsagharcba es tavaszra vesztik el. Meg ket oszuk van a 2014-es valasztasig, a tobbi 20 evvel Matolcsy valamiert nem szamol.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2011/09/huszarroham.html

Joe Pass · http://vegyes.blog.hu 2012.07.13. 10:32:35

Nem (nagyon) értek a törihez, de nem lehet, hogy erről van inkább szó?

"1940. május 10-én a nyugati fronton véget ért az úgynevezett furcsa háború..."

kilgore_trout · http://alternativa.blog.hu 2012.07.13. 16:37:41

@Joe Pass: Ha erre is gondolt Matolcsy, annak sincs semmi értelme.
süti beállítások módosítása